Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 17: Ρυθμίσεις διορισμών και πλήρωσης θέσεων των φορέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τους επιτυχόντες των προκηρυχθέντων από το Α.Σ.Ε.Π. διαγωνισμών με τις Προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008

1. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 9Κ/2008 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΦΕΚ 575/03.11.2008 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), οι οποίοι απολύθηκαν δυνάμει των υπ’ αριθμ. 2303, 2304, 2305, 2307, 2308, 2309, 2312, 2313, 2314/2012 αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Τμήμα Ζ’ Ακυρωτικό), προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας. Η πρόσληψη γίνεται, κατά τη σειρά του σχετικού πίνακα κατάταξης, μετά από την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, στις κενές οργανικές θέσεις του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.
2. Οι προσλαμβανόμενοι καταλαμβάνουν κενές οργανικές θέσεις για τον κλάδο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και για τον κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότητα Διοικητικών Γραμματέων.
3. Η πρόσληψη προσωπικού, κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων, σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας, γίνεται κατά προτεραιότητα με επιτυχόντες του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 9Κ/2008 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κατά τη σειρά του Πίνακα Κατάταξης.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:14 | Παναγιώτης

    Πέρασα στο ίδιο το ΑΣΕΠ κι εγώ μαζί με 18 άλλους επιτυχόντες της προκήρυξης 6κ/2009 κι ακόμη (3 χρόνια τώρα!) περιμένω να εργαστώ στο ΑΣΕΠ! Πόσο πια να κάνω υπομονή; Και γιατί από την άλλη εφόσον εσείς δεν είσαστε εντάξει απέναντί μου να είμαι εγώ σε εσάς και να καλούμαι καθημερινά να πληρώνω φόρους και χαράτσια;! Προβείτε σε διορισμούς επιτυχόντων ΑΣΕΠ για να είμαστε κι εμείς εντάξει στις υποχρεώσεις μας σαν πολίτες!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:59 | Παναγιώτης

    Μην μας αναγκάσετε να μαζευτούμε όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ μαζί με τις οικογένειες μας για να διαμαρτυρηθούμε μπροστά στο Υπουργείο ώστε να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί μας και να δοθεί επιτέλους η δέουσα σημασία για την υπόθεση μας.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:07 | Ηλίας

    Το κράτος εδώ και χρόνια μας ζητάει να ήμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας όταν μας στερεί το δικαίωμα μας στην εργασία που το έχουμε κατοχυρώσει με το ΦΕΚ των οριστικών αποτελεσμάτων (Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Σύνταγμα). Έτσι ενώ δεν μας διορίζει στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες θέσεις μας πρέπει να πληρώνουμε φόρους, τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικές εισφορές κ.α που μέρος αυτών των χρημάτων πάει για αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται χωρίς να έχουν διοριστεί αξιοκρατικά. Υπάρχουν άρθρα που αναφέρουν περιπτώσεις διορισμών αφού έχει προηγηθεί καθάρισμα ποινικού μητρώου μέσω πολιτικής παρέμβασης ή σβήσιμο ποινών εν ενεργεία υπαλλήλων ώστε να αποφύγουν την διαθεσιμότητα καθώς και άλλες παράτυπες διαδικασίες.
    Μέχρι σήμερα όσοι Υπουργοί έχουν περάσει δεν έχουν φροντίσει να διορθώσουν αυτή την αδικία που βιώνουμε και αν και ήμαστε κοντά στις 5000-7000 άτομα ποτέ μας δεν κατεβήκαμε ούτε σε πορείες ούτε σε διαμαρτυρίες για να διεκδικήσουμε το δίκαιο διορισμό μας. Ενδεχόμενος να νομίζουν κάποιοι αρμόδιοι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις μας όμως σας ενημερώνω ότι κάνετε λάθος και ότι οι περισσότεροι θέλαμε και συνεχίζουμε να θέλουμε να αναλάβουμε επιτέλους καθήκοντα.
    Παρακαλώ τον αρμόδιο Υπουργό που τουλάχιστον στις δηλώσεις του αναφέρει για αξιοκρατία και ΑΣΕΠ καθώς και οποιοδήποτε άλλο εκπρόσωπο του λεγόμενου Συνταγματικού τόξου να ασχοληθεί με την υπόθεση μας σοβαρά και να δώσει λύση.
    Ο δίκαιος διορισμός μας θα δείξει έμπρακτα ότι γίνετε προσπάθεια όντως να υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη χώρα με κατεύθυνση την αξιοκρατία και το Κράτος Δικαίου σε όλους τους πολίτες .
    Προσπαθήστε να δείτε την υπόθεση μας μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουμε και όχι απλά μέσα από αριθμούς και εξυπηρετήσεις και αλλάξτε το άρθρο ώστε να αφορά την αποκατάσταση όλων των επιτυχόντων προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
    Μην μας αναγκάσετε να μαζευτούμε όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ μαζί με τις οικογένειες μας για να διαμαρτυρηθούμε μπροστά στο Υπουργείο ώστε να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί μας και να δοθεί επιτέλους η δέουσα σημασία για την υπόθεση μας.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:02 | Ηλίας

    Τί άλλο θέλετε να σας πούμε για να καταλάβετε επιτέλους πως όλοι οι διοριστέοι ΑΣΕΠ πρέπει επιτέλους να διοριστούν άμεσα; Κάντε λοιπόν τους διορισμούς των επιτυχόντων ΑΣΕΠ και σταματήστε να απασχολείτε τα δικά σας παιδιά-συμβασιούχους στα γραφεία σας!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:40 | Πάρης

    Κουράστηκα να περιμένω να διοριστώ ως επιτυχών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 6Κ/2009 του ΑΣΕΠ), αρρώστησα και τώρα ζω με την ελπίδα να γίνω καλά! Άξιζε η αναμονή κύριε Υπουργέ; Για εσάς μάλλον ένας διορισμός λιγότερος που σημαίνει γλυτώνει το κράτος χρήματα. Λυπάμαι που καταστράφηκα για να περιμένω να διοριστώ και πεθαίνω τώρα από το άγχος μου. Να ζήσετε εύχομαι με την ιδέα ότι εδώ και 3,4 χρόνια έχετε πάρει στο λαιμό σας πολύ κόσμο ο οποίος περιμένει να διοριστεί ακόμη και σήμερα άδικα.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:15 | Ελένη

    Προχωρήστε στις απολύσεις επίορκων, ανίκανων και τεμπέληδων εκτός ΑΣΕΠ υπαλλήλων προκειμένου να αξιοποιήσετε αμέσως τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε προσλήψεις από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 19:20 | Αδιόριστοι ΑΣΕΠ

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
    Η αδικία ξεκίνησε όταν αρχαιότερες προκηρύξεις που είχαν βγάλει προσωρινά αποτελέσματα (όλες όσες δεν έχουν διοριστεί ακόμη) πέρασαν σε πάγωμα διαδικασίας έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων επειδή δόθηκε προτεραιότητα στη προκήρυξη 7Κ/2009 (κάτι που δεν έχει ξανά γίνει στην ιστορία του ΑΣΕΠ) και αφορούσε 2.987 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για την 7Κ/2009 και 2.987 άτομα έχουν βγει οριστικά αποτελέσματα σε 4 έως 11 μήνες όταν για παράδειγμα για την 8Κ/2008 που αφορούσε 1215 άτομα έχουν βγει οριστικά αποτελέσματα σε 11 έως 26 μήνες. Άλλο ένα παράδειγμα η 5Κ/2009 που αφορά 276 άτομα βγήκαν οριστικά αποτελέσματα σε 18 μήνες με το παράδοξο τα οριστικά να αργήσουν περισσότερο από τα προσωρινά αποτελέσματα όταν η 1Κ/2009 που είναι παρόμοιου αριθμού ατόμων (232) έβγαλε οριστικά αποτελέσματα σε 6 μήνες (η 5Κ/2009 έκανε τριπλάσιο συνολικό χρόνο έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων).
    Μετά το πρώτο πάγωμα που αφορούσε την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων περάσαμε στο πάγωμα προσλήψεων και στην αναλογία 1/5 έως τα τέλη του 2013 και ως τίμιοι και ανυποψίαστοι πολίτες που ήμασταν εμπιστευτήκαμε το Κράτος Δικαίου και είπαμε ότι για το καλό της πατρίδας μας να κάνουμε υπομονή ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να περάσει τις δυσκολίες που έχει αυτό τον καιρό.
    Στη συνέχεια το τέλος του 2013 έγινε τέλος του 2015 και ενώ εμείς παραμέναμε αδιόριστοι παρατηρούσαμε ότι συνέχισαν και συνεχίζονται οι προσλήψεις με μη αξιοκρατικές διαδικασίες καθώς και διορισμοί μετακλητών υπάλληλών ενώ εμείς ακόμη στο πάγωμα διορισμού.
    Αργότερα άρχισε η εφεδρεία και εκεί που δεν υπήρχαν κενές θέσεις αμέσως βρέθηκαν 2000 ώστε να απορροφηθούν οι ΙΔΑΧ, άτομα τα οποία εργάζονται στο δημόσιο και δεν έχουν διοριστεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και όσο για τα τυπικά τους προσόντα προτρέπω όποιον θέλει να πάει στο site του ΑΣΕΠ που κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά τους ώστε να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις και να κρίνει μόνος του για τι ποιότητα τυπικών προσόντων μιλάμε.
    Στη συνέχεια μαθαίνουμε και ότι μέριμνα του υπουργείου είναι να βρει κενές θέσεις για να απορροφηθούν όσοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και πάλι δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τους επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
    Μετά βλέπουμε ότι με το άρθρο 17 διορίζεται μέρος των επιτυχόντων ΑΣΕΠ που έπρεπε να προσφύγουν δικαστικά ώστε να διεκδικήσουν αυτό που ανέφερε το ΦΕΚ της προκήρυξης τους και ενώ πολύ σωστά αναφέρει η Αιτιολογική έκθεση για <>, <> και άλλα τέτοια ωραία και πάλι δεν βλέπουμε να αφορά ΟΛΕΣ τις προκηρύξεις και ΟΛΟΥΣ τους επιτυχόντες αλλά μόνο ένα μέρος αυτών.
    Επίσης με το άρθρο 07 του ίδιου νομοσχεδίου θέλετε να διορίσετε επιλαχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ ενώ δεν έχουν διοριστεί καν οι επιτυχόντες (άλλο παράδοξο και αυτό).
    Ως σήμερα οι επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ έχουν υποστεί τεράστια οικονομική αλλά και ψυχική ζημιά, ενδεικτικά και πάλι αν υπολογίσουμε ένα μέσο μισθό των κατηγοριών ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ κοντά στα 650€ μηνιαίος επί 3 έτη είναι 23.400€ ,επί 4 έτη 31.200€ και προσθέτουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και τα συντάξιμα έτη, για το κόστος της ψυχικής ζημίας μόνο μετά τον άμεσο διορισμό μας θα αρχίσει να επουλώνετε.
    Να σημειωθεί ότι αυτές οι αμοιβές που έπρεπε να έχουμε λάβει από την θέση που έπρεπε να εργαζόμαστε εδώ και χρόνια παρακρατούνται στο 100% κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο υπάλληλο.
    Το κράτος εδώ και χρόνια μας ζητάει να ήμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας όταν μας στερεί το δικαίωμα μας στην εργασία που το έχουμε κατοχυρώσει με το ΦΕΚ των οριστικών αποτελεσμάτων (Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Σύνταγμα). Έτσι ενώ δεν μας διορίζει στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες θέσεις μας πρέπει να πληρώνουμε φόρους, τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικές εισφορές κ.α που μέρος αυτών των χρημάτων πάει για αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται χωρίς να έχουν διοριστεί αξιοκρατικά. Υπάρχουν άρθρα που αναφέρουν περιπτώσεις διορισμών αφού έχει προηγηθεί καθάρισμα ποινικού μητρώου μέσω πολιτικής παρέμβασης ή σβήσιμο ποινών εν ενεργεία υπαλλήλων ώστε να αποφύγουν την διαθεσιμότητα καθώς και άλλες παράτυπες διαδικασίες.
    Μέχρι σήμερα όσοι Υπουργοί έχουν περάσει δεν έχουν φροντίσει να διορθώσουν αυτή την αδικία που βιώνουμε και αν και ήμαστε κοντά στις 5000-7000 άτομα ποτέ μας δεν κατεβήκαμε ούτε σε πορείες ούτε σε διαμαρτυρίες για να διεκδικήσουμε το δίκαιο διορισμό μας. Ενδεχόμενος να νομίζουν κάποιοι αρμόδιοι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις μας όμως σας ενημερώνω ότι κάνετε λάθος και ότι οι περισσότεροι θέλαμε και συνεχίζουμε να θέλουμε να αναλάβουμε επιτέλους καθήκοντα.
    Παρακαλώ τον αρμόδιο Υπουργό που τουλάχιστον στις δηλώσεις του αναφέρει για αξιοκρατία και ΑΣΕΠ καθώς και οποιοδήποτε άλλο εκπρόσωπο του λεγόμενου Συνταγματικού τόξου να ασχοληθεί με την υπόθεση μας σοβαρά και να δώσει λύση.
    Ο δίκαιος διορισμός μας θα δείξει έμπρακτα ότι γίνετε προσπάθεια όντως να υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη χώρα με κατεύθυνση την αξιοκρατία και το Κράτος Δικαίου σε όλους τους πολίτες .
    Προσπαθήστε να δείτε την υπόθεση μας μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουμε και όχι απλά μέσα από αριθμούς και εξυπηρετήσεις και αλλάξτε το άρθρο ώστε να αφορά την αποκατάσταση όλων των επιτυχόντων προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
    Μην μας αναγκάσετε να μαζευτούμε όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ μαζί με τις οικογένειες μας για να διαμαρτυρηθούμε μπροστά στο Υπουργείο ώστε να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί μας και να δοθεί επιτέλους η δέουσα σημασία για την υπόθεση μας.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 18:18 | Νίκη

    Δικαιώστε αυτούς που πετάξατε στον δρόμο ( 9κ )από δικά σας λάθη και αφήσαν τις δουλειές τους και όλους αυτούς που περιμένουν υπομονετικά τόσο καιρό.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 18:08 | Νίκη

    Σας παρακαλώ θερμά ολοκληρώστε τους διορισμούς όλων των επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ για να απονεμηθεί δικαιοσύνη στο σύστημα προσλήψεων του δημοσίου κάποια στιγμή σ΄ αυτήν την χώρα. Κύριε Μητσοτάκη βάλτε το μαχαίρι στο κόκαλο και υποστηρίξτε το ΑΣΕΠ σε όλο το εύρος του δημοσίου. Ξεκινήστε με τους διορισμούς των επιτυχόντων ΑΣΕΠ και απομακρύνετε όσους δεν είναι ικανοί για εργασία στο δημόσιο.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 17:53 | ΘΑΝΟΣ

    Ολοι οι αδιόριστοι ΑΣΕΠ εχουν δίκιο να φωνάζουν και να αγανακτούν με την συμπεριφορά της κυβέρνησης.Πέρισυ βγάλατε σε διαθεσιμότητα κάποιες απο τις πελετειακές σας σχέσεις για τα μάτια του κόσμου και φέτος τις ξανατοποθετήσατε σε διάφορες υπηρεσίες ξανά.Στην ιστοσελιδα του ΑΣΕΠ υπάρχουν αναρτημένα το προσόντα τους. Απολυτήρια με χαμηλό βαθμό καμία γνώση ξένης γλώσσας στο μεγαλύτερό ποσοστό της.Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό και ζητάτε επικουρικό ενώ μόλις το καλοκαίρι απολύσατε τόσο διδακτικό προσωπικό του τομέα υγείας και πρόνοιας που ως επι το πλέιστον είχαν τοποθετηθεί με διαγωνισμό του ασεπ. Σε προκύρηξη που είχατε για τα μουσεία δεν τοποθετούσατε τους επιτυχόντες ασεπ αλλά βάζατε συμβασιούχους και μετατάσατε υπαλλήλους από αλλες υπηρεσίες πχ οσε. Το προσωπικό της 9κ προκύρηξης εσείς το τοποθετήσατε στο ικα χωρίς καν να τους ρωτήσετε. Καλά κάνατε από την στιγμή που ήταν επιτυχόντες ασεπ.Αλλά θεωρείτε ότι με αυτό το άρθρο τους δικαιώνετε? Ποιοι είστε για να κρίνετε με ποια σειρά θα μπουν? Τί φοβάστε από την προκύρηξη της 8κ την οποία την ξεπαγώσατε με μία σας απόφαση και την βάζετε σε άμεση προτεραιότητα.Και μάλιστα όχι όλη την προκύρηξη που αφορούσε διαφόρες υπηρεσίες αλλά μόνο αυτούς του ΙΚΑ . Μηπως τα 225 άτομα stage τα οποία ανήκουν στο ενεργό πελατολόγιό σας? Ξέρετε πόσο εύκολο είναι ο ένας να κυνηγαει τον άλλο δικαστικά? πολύ εύκολο.Δικαιώστε όλους τους επιτυχόντες ασεπ με σωστά νομοσχέδια και ρυθμίσεις και όχι με δουλειές του ποδαριού οπως η ρύθμιση που θέλετε να κατεβάσετε.Δικαιώστε αυτούς που πετάξατε στον δρόμο ( 9κ )από δικά σας λάθη και αφήσαν τις δουλειές τους και όλους αυτούς που περιμένουν υπομονετικά τόσο καιρό.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 15:48 | Αναστασια

    Μετα απο τοσα χρονια αναμονης αγχους κλαματος στεναχωριας ανεργιας πεινας… πλησιαζει η αγια ωρα να παω στο ΙΚΑ.
    Το κακο ειναι πως με ολη αυτη την ταλαιπωρια εβγαλα τον ΚΑΡΚΙΝΟ…ειναι μια ευγενικη χορηγια του κρατους!!!
    Εστω κι ετσι ευχαριστω Κυριε Μητσοτακη για την αποκατασταση αυτης της αδικιας και ευχομαι να προλαβω να ζησω λιγα χρονια ακομα να μου φυγει ο καημος…

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 13:08 | ΖΚ

    Κάποτε πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα! Το ακούμε συχνά και από αρμόδιους υπουργούς όμως οι πράξεις τους δεν συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή… Ακόμη και οι νόμοι που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται. Με το άρθρο 89 του πρόσφατου ν.4172/2013 ξανα-επιτράπηκαν οι αναπληρώσεις διοριστέων που παραιτήθηκαν εντός έτους από το διορισμό τους και μάλιστα (επιτέλους) χωρίς τον περιορισμό του άρθρου 11 του 3833/2010. Στην πράξη όμως και η διάταξη αυτή θα μείνει ανεφάρμοστη γιατί λέει θα ισχύει για τις αναπληρώσεις που θα γίνουν από τώρα και στο εξής. Μα γιατί μας εμπαίζεται και μας δίνεται ψεύτικες ελπίδες? Αφού δεν υπάρχουν πια νέες προσλήψεις ποιόν άραγε αφορούσε η διάταξη αυτή? Ο νόμος που θα ψηφίσετε τώρα θα εφαρμοστεί ή θα ματαιωθει η εφαρμογή του με … εγκύκλιο?

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 13:19 | Λίλη

    Άμεσος διορισμός όλων των επιτυχόντων ΑΣΕΠ τώρα!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 11:18 | Ένας Άνθρωπος

    Θλίβομαι και λυπάμαι που αναμένω εγώ και χιλιάδες άλλοι επιτυχόντες σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ τον διορισμό μου! ίσως έκανα λάθος που επέλεξα τον δρόμο της αξιοκρατίας για να μπω στο δημόσιο! Μακάρι το ΑΣΕΠ να μην είχε μπει ποτέ στο δρόμο μου. Μακάρι να μπορούσα να είχα μπει στο δημόσιο με βύσμα όπως χιλιάδες άλλοι έλληνες και όχι αξιοκρατικά για να λαμβάνω επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Λυπάμαι για το κράτος που ζω και συνεχίζω να πληρώνω φόρους. Αισθάνομαι κορόιδο που πέρασα μέσω ΑΣΕΠ και λέω ότι κάποια στιγμή θα διοριστώ. Μακάρι εσείς οι υπουργοί και οι βουλευτές να μπορούσατε να μας καταλαβαίνατε και να μπαίνατε στην θέση μας έστω και για λίγα λεπτά. Αυτά είχα να πω και μακάρι να διαβαστούν από κάποιον αρμόδιο όλα αυτά μπας και κινητοποιηθείτε και κάνετε το σωστό: ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ ΣΥΝΤΟΜΑ!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 11:29 | Ασεπίτης 1984

    ΜΠΡΑΒΟ!
    ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Κ/2009 ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ!
    ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΥΑΛΙΑ!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!
    ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2009 ΤΟΥ ΑΣΕΠ!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 11:23 | Ένας Αδιόριστος από ΑΣΕΠ

    Τρέξτε τους διορισμούς μας από όλες τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ γιατί πλεον η αδικία έχει κτυπήσει κόκκινο και η ανεργία μας έχει θερίσει! Δεν αντέχουμε την κοροιδία σας άλλο πια! Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί εδώ και πολύ πολύ καιρό! Δώσαμε ΑΣΕΠ, περάσαμε και το αποτέλεσμα μηδέν! Οι συμβασιούχοι δουλεύουν με βύσμα και οι νόμιμοι επιτυχόντες-διοριστέοι στο ΑΣΕΠ ή είναι άνεργοι ή δουλεύουν αλλού!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 11:43 | Ασεπίτης

    Είμαι αδιόριστος επιτυχών της 6κ/2009 και περιμένω να εργαστώ στο ΑΣΕΠ πως και πως! Ο ίδιος ο φορέας, το ΑΣΕΠ δηλαδή, μας βεβαιώνει ότι έχει ανάγκη από προσωπικό αλλά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωράει την πρόσληψή μας. Κάντε κάτι κύριε Μητσοτάκη και αφήστε 18 επιτυχόντες στο ίδιο το ΑΣΕΠ να εργαστούν στην ανεξάρτητη αρχή της χώρας μας. Ευχαριστώ.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 10:07 | Μανάφη Ντίνα

    Η αποκατάσταση των επιτυχόντων της 9Κ είναι επιβεβλημένη. Οι άνθρωποι πέρασαν με ΑΣΕΠ στην ΑΤΕ το 2009, οι μισοί προσελήφθησαν από την τράπεζα, και οι υπόλοιποι αιωρούνται σε μία ατελείωτη κρατική δυσπραγεία, αφού λόγω τις μη απορρόφησής τους από την ΑΤΕ τους διορίσανε στο ΙΚΑ, σχεδόν εξαναγκαστικά, ενώ πάρα πολλοί από αυτούς (ανάμεσά τους και ο σύζηγός μου), παραιτήθηκαν από αξιόλογες θέσεις εργασίας σε εταιρίες και τράπεζες για να δεχθούν αυτή τη θέση.

    Στη συνέχεια, και μετά από περίπου 1.5 χρόνο υπηρεσίας στο ΙΚΑ, από όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που στη συντρηπτική τους πλειοψηφία διορίστηκαν με ρουσφέτι, επιλέχθηκε να απολυθούν αυτά τα παιδιά. Αξιόλογοι επαγγελματίες με αξιαίπενα βιογραφικά και άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν 100% τον θεσμό του ΑΣΕΠ γιατί έμαθαν οτί στη ζωή πηγαίνεις μπροστά με τα αντικειμενικά σου προσόντα και όχι με πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών!

    Πολύ θετική η τροπολογία για την αποκατάσταση των 9Κ και 8Κ. Συνεχίστε έτσι δίνοντας έμφαση 100% στον ΑΣΕΠ και απομακρύνοντας αυτούς που πρέπει, δηλαδή τα βύσματα! Νομίζω ότι έτσι δίνεται και η αίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που λείπει από τη χώρα μας και εξαιτίας αυτού έχει δημιουργηθεί και τεράστιος πολιτικός θυμός.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:36 | Δημήτρης Κάππος

    Απορρώ με την υπομονή όλων όσων έδωσαν ΑΣΕΠ και δεν έχουν διοριστεί ακόμα. Πόσο όμως θα αντέξει ακόμα όλος αυτός ο κόσμος που περιμένει αδιόριστος, που η αδικία τον πνίγει και η ακρίβεια τον τρώει;

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:30 | Παναγιώτης Κάλχας

    Αναζητάτε ακόμη φόρμουλα για τον διορισμό των επιτυχόντων ΑΣΕΠ; Ακόμη παίζετε με τις αναλογίες πρόσληψης; Δεν βλέπετε την ανεργία που έχει φτάσει το 30%; Τί άλλο ακόμα περιμένετε να δείτε ώστε να διορίσετε τον κόσμο που πέρασε μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο;

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:51 | Μαρία Ζιώγα

    Όσο θα ξανάρθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στο Δημόσιο, τόσο θα διοριστούμε κι εμείς που περάσαμε μέσω ΑΣΕΠ. Ελπίδα στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Θέλει αγώνα και όχι μόνο έγγραφα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες αρχές! Καλή δύναμη σε όλους που περιμένουν να διοριστούν και ίσως κάποτε (μετά από 3-4 ή και 5 χρόνια) να μπούνε στο δημόσιο με διδακτορικό και με μισθό 350-400 ευρώ το μήνα. Αθάνατη Ελλάδα που σε καταντήσανε!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:17 | Σωτηρία Κ.

    Άλλη μία πονεμένη ψυχή είμαι κι εγώ όντας επιτυχούσα της προκήρυξης 6κ/2009 στο ίδιο το ΑΣΕΠ το οποίο τελικώς μόνο από έξω έχω δει! Που να το πω ότι πέρασα στο ΑΣΕΠ και ξέρω μόνο το όνομά του εδώ και 3 χρόνια! Η ζωή είναι άδικη με όσους κινούνται δίκαια στον εργασιακό χώρο. Έπρεπε να είχα βύσμα και να πετύχαινα διορισμό με ρουσφέτι και ούτε ΑΣΕΠ, ούτε 8 χρόνια σπουδών, ούτε ξένες γλώσσες, ούτε πεταμένα λεφτά στις σπουδές, ούτε τίποτα! Εύχομαι καλή τύχη σε όλα τα παιδιά που είναι αδιόριστα-επιτυχόντες ΑΣΕΠ.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:01 | Αναστάσιος Μπάχτας

    Ήθελα να’ξερα: Τα διαβάζει κανένας όλα αυτά ή χάνουμε άδικα χρόνο και χρήμα στο internet και το μόνο που κάνουμε είναι μεταξύ μας να λέμε τον πόνο μας που οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ δεν διορίζονται. Κάντε κάτι και για εμάς και αφήστε μας να πιάσουμε δουλειά εκεί που περάσαμε μέσω ΑΣΕΠ!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:31 | ΛΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Βαρέθηκα να ακούω ότι ΘΑ μας διορίσετε! Βαρέθηκα να ακούω ότι ΘΑ προχωρήσουν οι διορισμοί των επιτυχόντων ΑΣΕΠ! Και αντί για τα ΘΑ καλό θα ήταν να μας στέλνατε το χαρτί διορισμού μας στο σπίτι μας! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ! ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.-

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:43 | Περικλής ασεπ

    Πιστέψαμε στο ΑΣΕΠ και τί πήραμε; 3 χρόνια αναμονής και στο βάθος…ανεργία! Πότε θα μας διορίσετε επιτέλους κύριε υπουργέ; Η πείνα δεν γατρεύεται με υπομονή και η οικονομική εξαθλίωση δεν περνάει με την ανεργία που μας ταίζεται!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:48 | Αγανακτισμένος

    Με πτυχίο, μαστερ, διδακτορικό, ξένες γλώσσες και Η/Υ κατάφερα και πέρασα στο ίδιο το ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 6Κ/2009). Από το 2010 αναμένω διορισμό. Πότε το βλέπετε ο διορισμός μου να παίρνει σάρκα και οστά; Μακάρι να τα διαβάζετε όλα αυτά και να βλέπετε τις αγωνίες τόσων ανθρώπων να κερδίσουν τι: μία θέση στο δημόσιο που την κέρδισαν με τον ιδρώτα τους μέσω ΑΣΕΠ. Ευχαριστώ και μακάρι να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης σε σύντομο χρόνο πριν είναι πολύ αργά!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:57 | Ζωή Νάστα

    Συνεχίζετε και συντηρείτε ανθρώπους ανίκανους να δουλέψουν στο δημόσιο, ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις για να ερτγαστούν στην δημόσια διοίκηση, ανθρώπους που δεν προσέρχονται καν για δουλειά και τους χτυπάνε άλλοι την κάρτα και από την άλλη αφήνετε επιτυχόντες ΑΣΕΠ με πτυχία, μόρφωση και όρεξη για δουλειά να περιμένουν για να διοριστούν 2,3,4 ή και 5 χρόνια τώρα. Αυτό είναι το κράτος δικαίου που μας τάξατε; Αποκαταστήστε την αδικία και διορίστε τον κόσμο που περιμένει!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 09:42 | Δημήτρης Κουζινός

    Αν ήξερα ότι μετά από χρόνια σπουδών και 3 πτυχίων με μαστερ μέσω ΑΣΕΠ θα περίμενα 4 χρόνια για να διοριστώ, θα έτρωγα όλα μου τα χρήματα ή θα πήγαινα καλύτερα στο εξωτερικό τότε που ήμουν 18 χρονών! Ελλάδα που τρως τα παιδιά σου! Προχωρείστε τους διορισμούς όλων των ατόμων που πέρασαν από το ΑΣΕΠ και αφήστε τις δικαιολογίες πια!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:56 | Νίκη Δρώγα

    Μα καλά δεν βλέπετε ότι είναι άδικο να διορίζετε μόνο τα παιδιά από την 8κ/08 & την 9κ/08. Τόσα παιδιά από άλλες προκηρύξεις είναι τα θύματα της Μέρκελ και της Τρόικα; Προχωρήστε τους διορισμούς των ανθρώπων που πέτυχαν στο ΑΣΕΠ και αν δεν σας φτάνουν τα νούμερα απολύστε τα δικά σας παιδιά που μπήκαν στο δημόσιο αναξιοκρατικά και εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ! Ξεκινήστε από τους συμβασιούχους.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:03 | Τάσος Μήτρογλου

    Μόνο η 8κ/2008 και η 9κ/2008 έχουν ψυχή? Οι υπόλοιποι δεν είμαστε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ? Γιατί δεν διορίζετε και τους υπόλοιπους επιτυχόντες ΑΣΕΠ αν θέλετε να είσαστε σωστοί? Κάντε πράξη λοιπόν το ΦΕΚ διορισμού μας και γρήγορα!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:18 | xraxra

    Παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η προκήρυξη 10Κ/2008 η οποία μάλιστα αφορά 417 επιτυχόντες σε διάφορους φορείς.Μιά προκήρυξη μάλιστα που αφορά σκληρό ΑΣΕΠ δηλαδή που όλη την διαδικασία την έκανε το ΑΣΕΠ(και δεν είναι απλά μιά προκήρυξη πού απλά την έλεγξε το ΑΣΕΠ). Θα θέλαμε την αποκατάσταση της αδικίας και για τους επιτυχόντες της προκήρυξης αυτής και τον διορισμό τους.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:53 | Νίκος Βρετός

    Κι εγώ πέρασα μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο κι αναμένω εδώ και 4 χρόνια να διοριστώ! Πότε το βλέπετε να γίνετε αυτό; Μετά θάνατον;;;!!!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:08 | Δήμητρα Δελαπόρτα

    Όλα τα προηγούμενα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο! Κύριε Μητσοτάκη προχωρήστε με τους διορισμούς όλων των επιτυχόντων ασεπ! Τα παιδιά μπήκαν αξιοκρατικά και με το σπαθί τους = τα πτυχία τους στο δημόσιο και πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή ο διορισμός τους!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:03 | Νικολέτα Μπαξεβάνου

    Κατάφορη αδικία το να κάνετε διορισμούς μόνο για τις εν λόγω 2 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ! Οι υπόλοιποι πότε θα διοριστούμε; Το 2089;

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:30 | Κώστας Παπαδόπουλος

    Η αποκατάσταση των επιτυχόντων της 9Κ είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και δίκαιη. Όπως εννοείται και όλων των πολιτών που έχουν επιτύχει σε κάποιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Δεν είναι δυνατόν να απολύονται ή να μην διορίζονται ποτέ οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ, και όλα τα ρουσφέτια (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου) να μένουν ανέγκιχτα! Αυτοί πρέπει να αξιολογηθούν για τον τρόπο που βρέθηκαν στις θέσεις τους, και να απολυθούν άμεσα!

    Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως η ηγεσία του Υπουργείου κινείται γενικά στη σωστή κατεύθυνση και διατίθεται να δώσει αποκλειστική έμφαση στο θεσμό του ΑΣΕΠ και να απομακρύνει τα ρουσφέτια. Συνεχίστε έτσι!

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:45 | Γρηγόρης Γκ.

    Διορίστε σταδιακά και σιγά-σιγά όλους εμάς τους αδιόριστους επιτυχόντες σε προκηρύξεις με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ.

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 08:06 | Κώστας

    Είμαι επιτυχών-αδιόριστος στην 6κ/2009 του ΑΣΕΠ. Εμείς πότε θα διοριστούμε;

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 07:48 | Μανάφη Ντίνα

    Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται να επανορθώσει μία αδικία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των προσλήψεων στο δημόσιο. Κι αυτό γιατί οι επιτυχόντες της 9Κ που έχουν διαγωνιστεί μέσω ΑΣΕΠ απο το 2009, είναι εδώ και κάποιους μήνες τα θύματα μίας απίστευτης κρατικής δυσπραγείας. Διαγωνίστηκαν για να προσληφθούν στην ΑΤΕ Βank και, χωρίς να το επιλέξουν, τοποθετήθηκαν σχεδόν εξαναγκαστικά στο ΙΚΑ λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ. Πολλοί από αυτούς, άνθρωποι με μεταπτυχιακά και προυπηρεσία στο εξωτερικό (όπως ο σύζηγός μου), παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να αποδεχθούν την θέση του ΙΚΑ.

    Οι επιτυχόντες της 9Κ μόνο ευνοούμενοι δεν ήταν. Απολύθηκαν μέσα σε μία νύχτα λόγω δικαστικής προσφυγής στο εφετείο Αθηνών επιτυχόντων της προκύρηξης 8Κ οι οποίοι είχαν διαγωνιστεί για το ΙΚΑ. Ήταν το άλοθι για να απολυθούν άνθρωποι με αξιόλογα βιογραφικά και πίστη στον ΑΣΕΠ.

    Η γνώμη μου είναι ότι η ρύθμιση του Υπουργείου είναι πολύ δίκαιη και στη σωστή κατεύθυνση και για την τοποθέτηση της 8Κ, αλλά και για την αποκατάσταση των αδικημένων της 9Κ.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 19:46 | ανώνυμη

    Είμαι κι εγώ επιτυχούσα της προκήρυξης 6κ/2009. Με εμένα και τους υπόλοιπους επιτυχόντες της ίδιας προκήρυξης του ΑΣΕΠ τι θα γίνει; Θα δουλέψουμε ποτέ στο ΑΣΕΠ;

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 19:22 | kostas

    Όσο δυσάρεστο και αν είναι να υπάρχουν τέτοιες αντιπαραθέσεις μεταξύ νυν ή μελλοντικών συνάδελφων η ουσία είναι μία (μιας και τώρα τα κουκιά δεν βγαίνουν και το Υπουργείο επιλέγει από που θα διορίσει τα ελάχιστα αυτά άτομα κάθε χρόνο):

    Όλοι ανεξαιρέτως σε ένα ιδανικό συναδελφικό κόσμο θα έπρεπε να αναγνωρίσουν την απόλυτη προτεραιότητα για διορισμό των διοριστέων ΑΣΕΠ που απομένουν. Και ιδανικά να πιέσουν και οι ίδιοι να διοριστούν αυτοί που το δικαιούνται περισσότερο από όλους και που στην πλειοψηφεία τους είναι ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στην επιτυχία τους για 3 ολοκληρα χρόνια!!!

    Ελπίζω να δοθεί λύση σύντομα γιατί το ποτήρι ξεχείλισε….

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 19:52 | κ. Σπύρος Ταλιαδούρος

    Στις 11/9/13 ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού όλων των επιτυχόντων προκηρύξεων φορέων, που ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ καθώς πολλοί απ’ αυτούς περιμένουν εδώ και τρία χρόνια τον διορισμό ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες στερούνται αναγκαίου προσωπικού που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων από αυτές υπηρεσιών.
    Ειδικότερα, η σχετική Ερώτηση έχει ως εξής:

    Θέμα: «Διορισμός επιτυχόντων προκηρύξεων φορέων που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ»

    «Πάρα πολλοί επιτυχόντες προκηρύξεων φορέων, η διαδικασία επιλογής των οποίων ελέγχεται από το ΑΣΕΠ (όπως ΕΛΓΑ, Εμπορικό Επιμελητήριο κ.α.) αναμένουν τον διορισμό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οριστικά αποτελέσματα των προκηρύξεων έχουν εκδοθεί ήδη από το 2010 ή και νωρίτερα ενώ οι επιτυχόντες αναμένουν τον διορισμό τους εδώ και τρία χρόνια, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους.
    Η καθυστέρηση των διορισμών αφενός ανατρέπει τον προγραμματισμό των επιτυχόντων, που καλόπιστα αναμένουν εδώ και τρία χρόνια τον διορισμό τους και αφετέρου δημιουργεί προβλήματα και στους φορείς οι οποίοι έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο προσωπικό. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, φορείς όπως ο ΕΛΓΑ και το Εμπορικό Επιμελητήριο, επιβαρύνουν ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί έχουν και δικά τους έσοδα.

    Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός:
    -Πότε θα ολοκληρωθεί ο διορισμός των επιτυχόντων προκηρύξεων φορέων, που ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, ούτως ώστε και οι φορείς να εξοπλισθούν με το απαραίτητο προσωπικό αλλά και οι επιτυχόντες να μπορέσουν να εργασθούν;»

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 19:37 | Βικτώρια

    Συμμετείχα σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας και μετά από 10 χρόνια σπουδών με πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες και άριστη γνώση Η/Υ κατάφερα να περάσω και να διοριστώ στο δημόσιο αξιοκρατικά. Δεν φοβάμαι την αξιολόγηση μιας και πιστεύω ότι διαθέτω τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα για να επιτύχω σε μελλοντικό διαγωνισμό που θα με αξιολογήσει ως δημόσιο υπάλληλο. Θεωρώ όμως μεγάλη αδικία άτομα σαν κι εμένα που κριθήκαμε από το ΑΣΕΠ και αποκτήσαμε τόσα πτυχία από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού να πρέπει να κριθούμε για μία ακόμη φορά! Τι γίνεται αλήθεια με όσους μπήκαν στο δημόσιο με αναξιοκρατικούς μεθόδους; Αυτοί θα αξιολογηθούν ποτέ; Πρέπει και συνιστά αδήριτη ανάγκη η αξιολόγηση να εφαρμοστεί για τα άτομα που μπήκαν στο δημόσιο επειδή είχαν πολιτικό μέσον! Εκατοντάδες συμβασιούχοι παραμένουν τόσα χρόνια στο δημόσιο ενώ μπήκαν από το παράθυρο! Κλασική η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα των συμβασιούχων καθαριότητας όπου πολλοί από αυτούς δεν απασχολούνται ως προσωπικό καθαριότητας αλλά κάθονται όλη μέρα! Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και για αυτήν την κατηγορία εργαζομένων. Οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ γιατί πάντα να πληρώνουν αυτοί για το γεγονός ότι το πελατειακό σύστημα έκανε το δημόσιο τον μεγαλύτερο ασθενή της χώρας; Ας εφαρμόσετε αξιοκρατικές προσλήψεις ατόμων που διαθέτουν γνώσεις μέσω ΑΣΕΠ και να σταματήσετε να διορίζετε αναξιοκρατικά άτομα που διαθέτουν μόνο απολυτήριο γυμνασίου ή εξατάξιου σχολείου που μόνο έρμα συνιστούν για το δημόσιο τομέα! Συνεπώς, ξεχάστε οποιαδήποτε αξιολόγηση για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μιας και αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν αξιολογηθεί ήδη από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), δηλαδή τον ανεξάρτητο φορέα Προσλήψεων.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 19:23 | n.k.

    Καμία αξιολόγηση για άτομα – επιτυχόντες ΑΣΕΠ!Δώσαμε τόσες φορές εξετάσεις, φτάνει πια!Να αξιολογήσετε όσους μπήκαν από το παράθυρο στο δημόσιο κι όχι εμάς που διοριστήκαμε μέσω ΑΣΕΠ και διαθέτουμε ένα σωρό πτυχία!Κάντε αξιολόγηση στους εαυτούς σας πρώτα και κόψτε τις πελατειακές προσλήψεις! Προσλαμβάνετε δικούς σας συμβασιούχους ενώ οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ περιμένουν να διοριστούν από 3-5 χρόνια! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.-

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:25 | ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Διορισμό των επιτυχόντων διοριστέων του ΑΣΕΠ, και εφαρμογή του νόμου, ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή της, στις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις της Επιτροπής Αγώνα Επιτυχόντων Διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π.

    «Οποιαδήποτε νέα προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προκαλείται από την έλλειψη κυρίως προσωπικού, πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά από την κοινωνία, καθώς οι επιπτώσεις επιβαρύνουν κυρίως τους πολίτες», υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωση της.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που αφορά στους επιτυχόντες που έχουν συμμετάσχει σε προκηρύξεις διαγωνισμών μέσω του Α.Σ.Ε.Π. και οι οποίοι μέσα από πολύχρονη διαδικασία έχει καταστεί η επιτυχία τους οριστική.

    Οι συνεχείς αναστολές του διορισμού τους, παρά το ότι υπήρχε σαφής δέσμευση ότι «όσοι συμμετείχαν και κρίθηκαν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς μέχρι το 2009, θα έπρεπε να έχουν διοριστεί» είναι αδικαιολόγητες. Πόσο μάλλον όταν παραπέμπονται στο σωτήριο έτος 2016!!!

    Την ίδια όμως στιγμή οι υπηρεσίες αποψιλώνονται, ενώ με αδιαφανείς διαδικασίες μετατάξεων προσπαθούν να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους σε απόγνωση και αδυναμία προγραμματισμού της οικογενειακής τους ζωής.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις της Επιτροπής Αγώνα Επιτυχόντων Διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π., απαιτώντας από την πολιτεία να υλοποιήσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, όλα όσα υπαγορεύουν για όλους τους διορισμούς των πολιτών, που πέτυχαν αξιοκρατικά, με διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για να υπηρετήσουν στο Δημόσιο.

    Οποιαδήποτε νέα προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προκαλείται από την έλλειψη κυρίως προσωπικού, πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά από την κοινωνία, καθώς οι επιπτώσεις επιβαρύνουν κυρίως τους πολίτες. Όσο για το διορισμό προσωπικού στο Δημόσιο πρέπει να είναι γενική απαίτηση των πολιτών να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και με διαδικασίες δυνατότητας παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους νέους».

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:58 | Katia

    Κάντε πράξη την απορρόφηση όλων των επιτυχόντων σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και σταματείστε πλέον να παίζετε με τα όνειρα και τις θυσίες των νέων παιδιών που στο κάτω-κάτω το μόνο που έκαναν ήταν να τηρήσουν τον Νόμο και να περάσουν αξιοκρατικά στο δημόσιο τομέα χωρίς βύσματα και ρουσφέτι!

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:58 | Χρήστος

    Διορίστε τους επιτυχόντες της προκήρυξης 6κ/2009 του ΑΣΕΠ και αποδείξτε πλέον ότι σέβεστε την αξιοκρατία σε αυτήν την χώρα! Ενισχύστε το ΑΣΕΠ με μοερφωμένα και καταξιωμένα στελέχη που θέλουν να προσφέρουν στο δημόσιο τομέα.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:02 | ΕΛΕΝΗ

    Ξέρετε υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ. Με αυτούς τί θα κάνει ο κος Μητσοτάκης; Θα μας εξαφανίσει ή θα μας πετάξει σε άσχετους φόρεις από αυτούς που έχουμε διοριστεί στα πλαίσια της κινητικότητας; Αναμένουμε χρόνια τώρα να πιάσουμε δουλειά εκεί που διοριστήκαμε μέσω ΑΣΕΠ.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:25 | ΑΛΕΚΑ Π.

    Συγγνώμη αλλά δεν λέτε τίποτα για τους υπόλοιπους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ! Επίτηδες το κάνετε; Κάτι τέτοιο συνιστά άνιση μεταχείριση και αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. Παρακαλώ αποκαταστήσετε άμεσα τους επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:09 | Tania

    Ωραία τα λέτε για τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις! Για εμάς τους υπόλοιπους επιτυχόντες σε προκηρύξεις με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ που περιμένουμε διορισμό από το 2008, 2009, 2010 & 2011 τί σκοπεύετε να κάνετε; Πρέπει κι εμείς να τρέξουμε δικαστικώς για να μεριμνήσετε και για εμάς; Σας παρακαλώ πολύ δείτε και το θέμα των δικών μας διορισμών άμεσα πλέον.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 18:04 | Κανένας 81

    Κι όμως περίεργο μα είναι 100% αληθινό! Πέρασα κι εγω στην 6κ/2009 στο ΑΣΕΠ από το 2010 κι ακόμα να διοριστώ! Ποιος θα το φανταζόταν ότι το ίδιο το ΑΣΕΠ δεν θα μπορούσε να απορροφήσει τους 18 επιτυχόντες του! Κι όμως παρόλο που είναι ανεξάρτητη αρχή δεν εξαιρείται από το πάγωμα των προσλήψεων. Παρ’ αυτά, συζητάτε για διορισμό των δύο σχετικών προκηρύξεων. Μπράβο στα παιδιά. Με εμάς όμως τους επιτυχόντες της 6κ/2009 τί θα γίνει; Βάλαμε του κόσμου τα μόρια,ήρθαμε πρώτοι από όλη την Ελλάδα με διδακτορικά και ξένες γλώσσες και πολλά άλλα προσόντα κι ακόμη αναμένουμε τον διορισμό μας! Δεν νομίζετε πως ήταν αρκετά τα 3χρόνια αναμονής; Κάντε και για εμάς μία ρύθμιση να διοριστούμε άμεσα πλέον στο ΑΣΕΠ.