Άρθρο 07 Επισκόπηση και βελτίωση συστήματος κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Η ΣΕΑ τηρεί ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία οι επιστημονικοί φορείς, οι ελεγκτικές αρχές, οι φορείς κατάρτισης και οι καταρτιζόμενοι δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις βελτίωσης της παρεχόμενης κατάρτισης σε επαγγελματίες χρήστες.

 • 19 Μαρτίου 2020, 23:17 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

  Θα πρέπει να λαμβάνονται όμως υπ’ όψη και να γίνονται οι βελτιώσεις όπυ χρειάζεται.

 • 19 Μαρτίου 2020, 12:53 | Νίκος Μπαγκής

  Στην κατάρτιση των χρηστών και γενικά όλων των εμπλεκομένων στις τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή των φυτοπροστατευτικών προτείνεται η πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης (βιωματικής). Δεν θα πρέπει να εστιάζουμε μόνο στην ορθή χρήση αλλά και στην αναγκαιότητα της χρήσης. Αυτή θα βελτιωθεί εφόσον επενδύσουμε τεχνικά με γνώσεις σε αυτούς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις (παραγωγούς και συμβούλους τους). Οι γεωργικές προειδοποιήσεις, εφόσον τις εμπιστευτούν έχουν σοβαρό ρόλο προς το σκοπό αυτό. Η εμπιστοσύνη στις γ.π. θα βελτιωθεί με την αναβάθμιση τους (η αξιοπιστία τους είναι μετρήσιμη γιατί τα δελτία αναρτώνται δημόσια και κρίνονται εύκολα από το σχετικό κοινό). Παρότι από μόνο τους είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο εργαλείο υποστήριξης της παραγωγικής διαδικασίας, Θα πρέπει παράλληλα να πραγματοποιούνται και οργανωμένες βιωματικές εκπαιδεύσεις, κάτι που έχει εκφραστεί από αποδέκτες ή/και φορείς τους.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».