Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:44 | Μιχάλης Γ.

    ΑΔΙΚΙΑ: Είναι αδιανόητο το δεύτερο πτυχίο, να μοριοδοτείτε λιγότερο από ότι ένα master ενός έτους σπουδών.
    Πιστεύω ότι εφόσον ο δεύτερος τίτλος σπουδών είναι συναφής με τον καλούμενο για πρόσληψη τίτλο,επιβάλετε να μοριοδοτείτε όπως ο πρώτος τίτλος,(δηλ. μονάδες βαθμού τίτλου επί 110)
    Σκεφθείτε ότι για την απόκτηση του απαιτούνται τέσσερα χρόνια σπουδών και εξετάσεις σε 40εως 45 μαθήματα.
    Ευχαριστώ κ. υπουργέ για την κατανόηση που πιστεύω ότι θα δείξετε.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:20 | Eleftheriadis

    Η πλειοψηφία από εμάς από ότι φαίνεται ενστερνίζεται την άποψη ότι το δεύτερο μεταπτυχιακό πρέπει να λαμβάνει μόρια. Αποδεκτό – Ίσως και λογικό.

    Ακόμη, η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι πρέπει να επανέλθει η προσαύξηση μορίων για αυτούς που έχουν προϋπηρεσία στο δημόσιο. Παράδοξο.

    Η πλειοψηφία, επίσης, υποστηρίζει πως οι πολύτεκνοι δεν πρέπει να μοριοδοτούνται με κάποιο τρόπο ή να έχουν κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό κάλυψης των προκυρησσόμενων θέσεων. Μάλλον παράδοξο.

    Προσωπικά δεν είμαι πολύτεκνος, απλά από τα παραπάνω βγάζω συμπεράσματα για τον τρόπο που γίνεται η συγκεκριμένη διαβούλευση (και από τι είδους άτομα αποτελείται η πλειοψηφία αυτών που μπαίνουν και ψηφίζουν). Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον η πλειοψηφία έχει άδικο.

    Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι αυτοί που έχουν χρόνο να μπαίνουν και να ψηφίζουν είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές (2ο μεταπτυχιακό) και συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα (υποστηρίζουν ότι πρέπει να επανέρθει η προσαύξηση). Εγώ προσωπικά είμαι 34 ετών, με ένα παιδί και άνεργος αυτόν τον καιρό. Μένω αρκετά χιλιόμετρα μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα για να μπορώ να κάνω δεύτερο μεταπτυχιακό και η μόνη μου ελπίδα είναι να δουλέψω στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια μήπως και κάποια στιγμή μαζέψω αρκετά μόρια.

    Επίσης πριν από αρκετές ημέρες έθεσα το ερώτημα «Για ποίο λόγο η προϋπηρεσία να μοριοδοτείται μόνο για τα πρώτα 5 χρόνια και όχι για 10-15 χρόνια, ενώ το δεύτερο μεταπτυχιακό θα πρέπει να προσμετράται;» και ζήτησα μια λογική απάντηση. Λογική απάντηση ποτέ δεν έλαβα.

    Η προϋπηρεσία δεν είναι προσόν, ειδικά όταν έχει αποκτηθεί στον ιδιωτικό τομέα με 10-12ώρες εργασίας την ημέρα; Κατανοητός ο κόπος όλων αυτών με τα 2 μεταπτυχιακά αλλά και κάποιες αδικίες πρέπει να διορθώνονται.

    Τελειώνοντας:

    – κατανοητός επομένως ο κόπος όλων αυτών που έχουν δυο μεταπτυχιακά
    – πιστεύω όμως πως κατανοητός είναι και ο κόπος όλων αυτών με πολλά χρόνια εμπειρίας (πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη μοριοδότηση για όλα αυτά)
    – είναι σίγουρο πως πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε με βάση την λογική και όχι ότι μας βολεύει (τι μας φταίνε οι πολύτεκνοι)

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:57 | Nikoletta_X

    Τι σκοπεύεται να κάνετε με τις ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΙΚΩΝ που γινόντουσταν επι 5 ΧΡΟΝΙΑ?????

    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.

    ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΥ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΚΑΝΑ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ…

    να μετατασσονται ΩΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ????για αυτο δεν υπαΡΧουν στελέχη να ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ..

    ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1Γ/2008. ΜΟΛΙΣ 250 ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΔΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

    Ιδού ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΕΚ. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΦΕΚ Γ’ 702 2-9-2009

    ) Μετάταξη ΔΕ ιδ. δικαίου αορίστου χρόνου από τα… ΕΛΤΑ στο Τελωνείο Μαυροματίου Ν. Θεσπρωτίας (ΔΕ Τελωνειακών)

    Μετάταξη υπαλλήλου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση (ούτε καν κενή οργανική) κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, του Υπουργείου Οικονομίας

    Μετάταξη υπαλλήλου ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (!!!) σε κενή ομοιόβαθμη οργανική θέση μονίμου προσωπικού του Κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού − Λογιστικού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

    «Μετατάσσεται ο υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ) ΧΧΧ από την Ανώνυμη Συγκοινωνιακή Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων (Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών − Τελωνείο Αστακού Ν. Αιτωλοακαρνανίας και σε κενή οργανική θέση του Κλάδου ΔΕ Τελωνειακών.»

    Μετατάσσεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Δ5 του κλάδου Διανομέων της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία» (ΕΛ.ΤΑ.), ΧΧΧ, σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ελέγχων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και επιχειρησιακών προγραμμάτων που εντάσσονται στο στόχο Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία (Δ56).»

    ΦΕΚ 697/01.09.2009

    Μεταφέρεται η υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Διοικητικού του Λοιπού Προσωπικού του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), ΧΧΧ, σε συνιστώμενη με την παρούσα απόφαση θέση ιδιωτικού δικαίου αντίστοιχης εξειδίκευσης και με ταυτόχρονη δέσμευση μίας αντίστοιχης μόνιμης θέσης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ελέγχων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και επιχειρησιακών προγραμμάτων που εντάσσονται στο στόχο Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία (Δ56) της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:45 | ΙΑΚΩΒΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ

    Βασικό προεκλογικό σύνθημα σας ήταν ο επαναπροσδιορισμός των προϋποθέσεων πρόσληψης των πολιτών στο δημόσιο τομέα. Καυτηριάσατε όλα τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης και υποσχεθήκατε ότι θα καταργήσετε εκείνες τις ρυθμίσεις που θίγουν την ελληνική κοινωνία. Είπατε θα ενισχύσετε την αξιοκρατία και θα πατάξετε το κομματικό κράτος.
    Έτσι η ελληνική κοινωνία τάχθηκε στο πλευρό σας! Χαιρετούμε με ενθουσιασμό λοιπόν την κατάργηση της συνέντευξης, την κατάργηση της προσαύξησης, την υπαγωγή και τον έλεγχο όλων των προσλήψεων από τον ΑΣΕΠ, την δίκαιη προσέγγιση του ζητήματος των αθλητών κ.α.
    Επιτρέψετε μου όμως κ. Υπουργέ να αδυνατώ να καταλάβω τα παρακάτω:

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ…….. ΜΕΤΡΟ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ…..ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ

    ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ……….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ 3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ

    ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ….ΓΙΑΤΙ?

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:14 | ιωαννης πατερακης

    proslipsis.gr : Καθημερινη εφημερίδα για τις ευκαιρίες στην εργασία και στην εκπαίδευση

    Αθήνα 16.11.2009, 14:44

    «Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την μη αναγνώριση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.»

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ!!
    Ο Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ (!!) ΟΤΙ ΜΟΝΟ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ 2 ΣΤΟ 2009 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!
    1+1=2?? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ??
    Η’ ΜΗΠΩΣ 1+1=1,3???? ΜΗ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ 30% ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.!!

    ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 08:52 | ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΑ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝ ΤΟ ΄΄ΠΤΥΧΙΟ΄΄ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ 150 ΜΟΡΙΑ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 08:48 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι ο πολλαπλασιασμός με 110 του βαθμού πτυχίου. Το πτυχίο νομίζω ότι έχει την ίδια βαρύτητα από όλα τα πανεμιστήμια και πρέπει να μοριοδοτείται το ίδιο γιατί σε διαφορετική περίπτωση ευνοούνται αυτοί που έρχονται από περιφερειακά πανεπιστήμια όπου και οι βαθμολογίες είναι σαφώς πιο ελαστικές. Εκτός αυτών ευνοούνται και πτυχία από τρίτες χώρες με αμφίβολου αξίασ εκπαιδευτικό σύστημα. Νομίζω το πιο δίκαιο είναι τα ίδια μόρια για την ιδια κατηγορία πτυχίου όπως άλλωστε είναι και στο μεταπτυχιακό

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 08:51 | kavala

    Το φόρουμ είναι για να προβάλλονται ορθολογικά επιχειρήματα, όχι τα στενά συμφέροντα του κάθε γράφοντα. Επομένως, για όλους που εξακολουθούν να γράφουν για την αδικία της θέσπισης οροφής για τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και μόνο, γιατί δε γράφουν και για την αδικία θέσπισης οροφής για τη μοριοδότηση της εμπειρίας; Ορθολογικά κρίνοντας, δεν είναι εξίσου άδικο; Και βέβαια, το ορθολογικό κριτήριο δεν είναι το ποιος κοπίασε (και οι εργαζόμενοι στο αντικείμενο και οι φοιτούντες κοπιάζουν), αλλά το ποιος είναι κατάλληλος για τη θέση. Επομένως, ο νομοθέτης ορθά ισορροπεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 04:28 | Λουκάς Β

    Τα μεταπτυχιακά έχουν αποκτηθεί με προσπάθεια και προσωπικές θυσίες για όσους τα έχουν κάνει, όσοι δεν τα έχουν βρήκαν τώρα ευκαιρία να τα απαξιώσουν.

    Η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων βασίζεται στο νόμο Πεπονή περί «αντικειμενικών κριτηρίων» στις προσλήψεις του Δημοσίου, (δηλαδή σε νόμο του Ελληνικού κράτους), ισχύει εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να καταργηθεί σε μια μέρα!

    Ήρθε η ώρα για δικαιοσύνη και αξιοκρατία?
    Νομίζω θα το μάθουμε σύντομα!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 04:23 | σπυρίδων

    Οι 1500 και πλέον δημοσιεύσεις εδώ δείχνουν την λαική θέληση.

    α) Ισότιμη και αθροιστική μοριοδότηση μεταπτυχιακών τίτλων
    β) Συνάφεια τίτλων
    γ) Αξιολόγηση του βασικού τίτλου σπουδών με ειδικό συντελεστή ανά σχολή με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο.

    Και επειδή βλέπω πολλές εξυπνάδες εδώ μέσα από 1-2 άτομα που στόχο έχουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον (αν ήταν δυνατόν να τους βγάλουν και θέση με το ονοματεπώνυμό τους….όπως τα λένε εδώ μέσα)με το ίδιο σκεπτικό μπορώ να προτείνω και εγώ να βγάλουν θέσεις με προυπόθεση 2 μεταπτυχιακά ή να πω χίλια δυο πράγματα γιατί δεν κάνουν αυτοί μαστερ και η συζήτηση να καταντήσει ανέκδοτο. Εδώ προσπαθούμε να κάνουμε μία σοβαρή κουβέντα, μερικοί ας σκεφτούν 2 φορές πριν τι γράφουν και να μην κοροιδεύουν και εμπαίζουν τον κόπο και τις θυσίες του κάθενα. 45αριδες γύρισαν στα θρανία για 1 μεταπτυχιακό για τα μόρια και μόνο και αυτοί δεν τρώνε τα λεφτά κανενός μπαμπά…..

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:37 | ΝΙΚΟΣ

    τεστ δεξιοτήτων

    400 μόρια για κάποιον που ίσως όλη μέρα να λύνει σταυρόλεξα και δέν κάνει τίποτε άλλο απο το να βλέπει τηλεόραση και να «ενημερώνεται»;;;

    Έτσι θα αξιολογήσει το δημόσιο τις γνώσεις μας;

    Δέν φτάνουν δηλαδή τα πτυχία;;;

    και άντε καλά να δωθεί κάποια μοριοδότηση, αλλα 400 μόρια…όσο ένα διδακτορικό;;; που χρειάζεται κατα μέσο όρο 5 χρόνια για να το αποκτήσει κανείς!

    θεωρώ άδικο το τέστ αυτό γιατί εξισώνει κόπους και αγώνες χρόνων χωρίς δέυτερη σκέψη.

    Δέν είναι ούτε εξυπνότερος κάποιος που έγραψε 80 ούτε ποιο άξιος απο κάποιον αλλο που έγρραψε 75. Γιάτί λοιπόν να μεγενθύνεται τόσο πολύ αυτή η δοκιμασία, που και στο κάτω κάτω έχει επικουρικό χαρακτήρα και δέν αποτελεί το πρωταρχικό στοιχείο αξιολόγησης του υποψηφίου.

    Προτείνω μέγιστο βαθμό τα 100 μόρια και όχι τα 300 ή τα 400 που προτάθηκε

    Ευχαριστώ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:29 | Βαγγέλης

    Σχετικά με τον υπολογισμό μορίων στη κατηγορία ΔΕ:
    Ο βαθμός πρώτου τίτλου ΔΕ (απολυτήριο) πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 50.

    Πώς εξασφαλίζονται όροι ίσων ευκαιρειών στην πρόσβαση για εργασία στο Δημόσιο όταν χαρίζονται 20άρια στους μαθητές Τ.Ε.Ε. και γενικώς άλλων τύπων Λυκείων εκτός των Γενικών Λυκείων; Μια ματιά στα στοιχεία θα αποδείξει ότι το σύνολο σχεδόν όσων έχουν απολυτήριο με μέσο όρο 18,5-20 προέρχονται από Τ.Ε.Ε. κτλ και όχι από Γενικά Λύκεια. Είναι μήπως ανώτερο το επίπεδο των μαθητών Τ.Ε.Ε. σε σχέση με αυτό των μαθητών Γενικών Λυκείων;Νομίζω όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά την απάντηση…

    Σκοπεύει να κάνει κάτι το Υπουργείο ώστε επιτέλους να σταματήσει αυτή την αδικία εις βάρος των αποφοίτων Γενικών Λυκείων; Σκοπεύει να σταματήσει τον ουσιαστικό αποκλεισμό από την πρόσβαση σε θέσεις του Δημοσίου των αποφοίτων των Γενικών Λυκείων οι οποίοι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν ως μαθητές να πάρουν τα 20άρια που αφειδώς χαρίζονται δίχως κανένα αντίκρισμα στους μαθητές άλλων τύπων Λυκείων;

    Για να αρθεί αυτή η αδικία θα μπορούσε:

    1) να καθιερωθεί ποσόστωση στην επιλογή διοριστέων ΔΕ ανάλογα με τον τύπο Λυκείου απ’το οποίο έγινε η αποφοίτηση (π.χ. 80% απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και το υπόλοιπο 20% από άλλους τύπους Λυκείων) ή
    2) να παίρνουν όλοι ίδιο αριθμό μορίων ανεξάρτητα του βαθμού αποφοίτησης (όπως γίνεται με τον δεύτερο τίτλο σπουδών 150 μόρια) ή
    3)να ελαττωθεί σημαντικά ο συντελεστής και απο 50 να γίνει π.χ. 15 ώστε να μην συμβάλλει με τελείως καθοριστικό τρόπο ο βαθμός απολυτηρίου στο τελικό άθροισμα μορίων των υποψηφίων ΔΕ.

    Κύριε Υπουργέ, δώστε παρακαλώ μια δίκαιη λύση σε μια οφθαλμοφανή, κατάφωρη αδικία εις βάρος χιλιάδων αποφοίτων Γενικών Λυκείων που με το ισχύον καθεστώς παραγκωνίζονται, καλούμενοι σε προσβλητική και εξαντλητική υπερπροσπάθεια συλλογής μορίων από ξένες γλώσσες, εμπειρία κτλ προκειμένου μόνο και μόνο να ξεκινούν τον αγώνα τους από το ίδιο σημείο με αποφοίτους άλλων τύπων Λυκείων που ήδη έχουν στο τσεπάκι τους 1000 (20*50=1000) μόρια χωρίς κόπο…
    Ευχαριστώ!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:04 | Ελένη

    Έχοντας διαβάσει αρκετά σχόλια εδώ και μέρες, θέλω κι εγω να καταθέσω τις απόψεις μου για το νομοσχέδιο, ως θιγόμενη από την κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου.
    Σε όσους κατηγορούν ότι οι κάτοχοι 2 μεταπτυχιακών είναι παιδιά εύπορων οικογενειών και τεμπέληδες απαντώ πρώτον, ότι υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά δωρεάν (π.χ. Πολυτεχνείου, Νομικής κλπ.)και part time που επιτρεπουν παράλληλα την εργασία, δεύτερον, ο ορισμός του τεμπέλη είναι κάποιος που θυσιάζει ατέλειωτες ώρες για να γράψει εργασίες, να ερευνήσει σε διάφορες βιβλιοθήκες, να ταξιδεύει ώρες (καθώς δεν μένουν όλοι σε πόλεις με Πανεπιστήμια) και παράλληλα να μελετά στο τρενο για να μη χασει πολύτιμο χρόνο?
    Οχι, δεν τα κάναμε τα μεταπτυχιακά με μοναδικό σκοπό να διοριστούμε στο Δημόσιο. Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν αγαπάς τη μάθηση, την επιστήμη σου, δεν έχεις όρεξη για περαιτέρω γνώσεις και εξέλιξη δεν μπορείς να γράψεις ούτε μισή διπλωματική πόσο μάλλον δυο. Για να μην μιλήσω για τη διαδικασία των ψυχοφθόρων εξετάσεων. Εννοείται, πως οι γνώσεις μας δεν πάνε χαμένες κι έχουμε μάθει να παλεύουμε με την αξία μας (δεν νομίζω ότι κάτοχοι 2 μεταπτυχιακού να συνηθίζουν να επισκέπτονται πολιτικά γραφεία για να παρακαλέσουν για μια θέση, δεν το καταδέχονται…).
    Αλλά αυτή η νέα ρύθμιση απαξιώνει τον κόπο μας και τις προσπάθειες μας. Είναι προφανής αδικία και ελπίζω το Υπουργείο να λάβει υπόψιν τους τις αντιδράσεις μας στο πιο πολυσυζητημένο θέμα της διαβούλευσης.
    Ευχαριστω.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:34 | Σοφία Κυριακίδη

    Θεωρώ ότι είναι άδικο να προσμετράται η εμπειρία μετά την απόκτηση πτυχίου. Δεν καταλαβαίνω γιατί η προυπηρεσία αυτή να μην λαμβάνεται υπόψη. Βεβαίως όταν χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος να ισχύει μετά την απόκτηση πτυχίου, όμως γραμματέας δεν μπορεί να εργασθεί αν δεν έχει πτυχίο; Παρακαλώ επανεξετάστε αυτή την αδικία και να μην χάνεται εμπειρία.
    Σχετικά με τα τέκνα πολυτέκνων γιατί εφόσον έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα
    πολυτεκνίας αυτό να χάνεται αν έχουν απεβιώσει και οι δύο γονείς; Επί παραδείγματι σε μια οικογένεια με έξι παιδιά σας διαβεβαιώ ότι οι ευκαιρίες στη ζωή για εκπαίδευση και γενικότερα είναι πολύ περιορισμένες. Γι αυτό ακριβώς διακιούνται αυτή την ευκαιρία από την πολιτεία. Αυτό έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν ρύθμισε την περίπτωση των τριτέκνων.

  • Βλέπω κάποιους να προσπαθούν ακόμα και να απαξιώσουν παιδιά που έκαναν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά για να στηρίξουν το επιχείρημα για την μη μοριοδότησή τους. Ε, λοιπόν φοβάμαι ότι αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας κοινωνίας που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην λογική της απαξίας, στην λογική όχι απλώς της μετριότητας, αλλά πλέον του απύθμενου τίποτα. Μια κοινωνία όπου η αριστεία, η προσπάθεια και η αξιοσύνη αντιμετωπίζονται τουλάχιστον ως εξωγήινοι εισβολείς.

    Πληροφορώ λοιπόν ότι στο ελληνικό πανεπιστήμιο που εγώ έκανα διδακτορικό ένα μεγάλο ποσοστό από τα παιδιά ήσαν άριστοι φοιτητές και εξαιρετικοί επιστήμονες. Επιπλέον, οι πολλοί ήταν παιδιά από μικρομεσαίες οικογένειες, που για να μπορέσουν να στηρίξουν τις σπουδές τους βασίζονταν σε υποτροφίες ή σε επικουρική εργασία σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, από όπου έπαιρναν ένα πενιχρό χαρτζιλίκι – εξάλλου, αν ήσαν πιο εύπωρης καταγωγής θα έφευγαν σίγουρα στο εξωτερικό.

    Ανεξάρτητα όμως από τα ανωτέρω, οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι ΠΡΕΠΕΙ να αναγνωρίζονται από την πολιτεία ως επιπλέον προσόντα με καλή μοριοδότηση. Έτσι θα παροτρύνουμε τους νέους να προσπαθήσουν περισσότερο, να αποχτήσουν περισσότερες γνώσεις, και να γίνουν καλύτεροι στο αντικείμενό τους. Θα κάνουμε συνεπώς άλλο ένα βήμα να αποτινάξουμε από αυτή την κοινωνία την λογική της ήσσονος προσπάθειας.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:37 | Κώστας

    Όχι στην κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού!
    Όχι στην απαξίωση των κόπων και των σπουδών μας.
    Προσπαθήσαμε σκληρά για να αποκτήσουμε αυτά τα προσόντα. Δεν μπορεί να έρχεται μια νομοθετική ρύθμιση και να τα ακυρώνει.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 02:08 | Δημήτρης

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
    Θέλω να αναδείξω-αναφέρω την μεγάλη αδικία που υφίστανται απόφοιτοι συγκεκριμένων σχολών, που γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το ΑΣΕΠ και αφορά τον βαθμό του πτυχίου και τον τρόπο μοριοδότησης του και κανείς ή ελάχιστοι έχουν το θάρρος να το αναφέρουν .

    Πως αισθάνεται αλήθεια ένας νέος όταν βλέπει ότι όλη αυτή η επιπλέον προσπάθεια που ξεκίνησε από το σχολείο για να διακριθεί και να περάσει σε ένα από τα «καλύτερα» (άραγε τι αξία έχει τελικά κάτι τέτοιο ;) ιδρύματα της Χώρας και το πτυχίο του να ισοπεδώνονται με την διαδικασία της μοριοδότησης όπως ισχύει σήμερα;

    Για έναν απόφοιτο π.χ. από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπως είμαι και εγώ, ο Βαθμός Πτυχίου που θεωρείται καλός, είναι για τα άλλα Ιδρύματα της Περιφέρειας και ακόμη περισσότερο του εξωτερικού (βλέπε Πρώην Ανατολικές Χώρες) από τους χαμηλότερους!

    Βέβαια είναι κοινό μυστικό πως αν υπήρχε αξιολόγηση των Πανεπιστημίων , τέτοια φαινόμενα θα εξέλειπαν. Φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να «ματώνουν» για την απόκτηση ενός πτυχίου του οποίου ο μέτριος βαθμός θεωρείται επιτυχία ενώ, μαθητές που εδώ, στην Ελλάδα, δεν πέρναγαν ούτε τα μαθήματα καλά καλά, με σπουδές σε Βουλγαρία, ήρθαν με βαθμό πτυχίου 10 και διορίστηκαν αμέσως.

    ΤΙ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΘ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;

    Τελικά, κάποιος που απλά όταν τελειώσει το Λύκειο χωρίς πολλή προσπάθεια, σπουδάζει Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ, και παίρνει ένα Δεκάρι, κάνει και ένα μεταπτυχιακό επίσης στην ίδια χώρα εύκολα γρήγορα και φτηνά, έρχεται Ελλάδα και έχει τον Διορισμό στο Τσεπάκι. Αφήνει το διάβασμα και την προσπάθεια για τους άλλους.
    Τέλος, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή της διαβούλευσης όσον αφορά τον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων, αρκεί βέβαια να μην είναι πρόσχημα για άλλοθι και για να επιμεριστούν οι ευθύνες των όποιων κακών επιλογών και αδικιών προκύψουν από αυτό τον νόμο.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 02:47 | ΣΤΕΦΑΝΙΑ

    Παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η προσπάθεια αναμόρφωσης του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο παρουσιάζει πολλά θετικά στοιχεία, αποτελεί λανθασμένη επιλογή της Κυβέρνησης η πρόθεση κατάργησης της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Είναι σαφές ότι ο Δημόσιος Τομέας δεν έχει τίποτα να χάσει – αντίθετα μάλιστα έχει πολλά να κερδίσει – από την πρόσληψη ατόμων με μεγαλύτερη κατάρτιση.

    Αλλά, ακόμα και αν η Κυβέρνηση κρίνει ότι για άλλους λόγους, οι οποίοι είναι ενδεχομένως κατανοητοί, πρέπει να προωθήσει τελικά τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα είναι τεράστιο λάθος η συνολική και χωρίς εξαιρέσεις κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, ανεξάρτητα βέβαια από την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Τα προηγούμενα χρόνια, σωστά ή λανθασμένα – δεν το εξετάζω αυτό καθώς δεν έχει σημασία στο σημείο αυτό – δόθηκε σε αυτούς που επιθυμούσαν να διοριστούν στο Δημόσιο το κίνητρο της απόκτησης δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, καθώς αυτή αύξανε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες πρόσληψης. Είναι ασφαλώς κατανοητό από όλους πως ένα μεταπτυχιακό απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, μεγάλη προσπάθεια, πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και πολλές ατομικές και οικογενειακές θυσίες. Ίσως αυτοί ακριβώς είναι και κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

    Είναι όμως απαράδεκτο – και νομικά, από την άποψη της υποχρέωσης του νομοθέτη να τηρεί την αρχή της ασφάλειας δικαίου, αλλά και ηθικά, καθώς θα ακυρώσει τις προσπάθειες εκατοντάδων ανθρώπων – αυτή η ρύθμιση να ισχύσει και για εκείνους που έχουν ήδη αποκτήσει δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, παρακινούμενοι από τον ίδιο το νομοθέτη. Μία τέτοια ρύθμιση, εφόσον τελικά θεσπιστεί, θα είναι δίκαιο να λαμβάνει μέριμνα για όσους ήδη πήραν δεύτερο μεταπτυχιακό, για παράδειγμα μέσω της θέσπισης μιας ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ σύμφωνα με την οποία, όσοι κατέχουν ήδη δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο και όσοι θα ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους μέχρι το τέλος του 2010 (ή και του 2011 ενδεχομένως, για όσους παρακολουθούν διετή μεταπτυχιακά προγράμματα), θα λάβουν την επιπλέον μοριοδότηση, την οποία προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.

    Σε καμία περίπτωση, ασφαλώς, δεν πρέπει να συγκρίνεται η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου με την πολύ σωστή κατάργηση της προσαύξησης των μορίων της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο και την κατάργηση της μοριοδότησης των σεμιναρίων και των stage. Και αυτό διότι στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για ουσιαστικά προσόντα, ενώ στη δεύτερη πρόκειται για μόρια που αποκτήθηκαν, κατά κανόνα, με αδιαφανείς διαδικασίες.

    Η Δημόσια Διαβούλευση αποκτά νόημα μόνο αν η Κυβέρνηση είναι πράγματι ανοιχτή σε απόψεις και προτάσεις που αντανακλούν την κοινωνική πραγματικότητα, διαφορετικά δίνεται η εντύπωση ενός προσχηματικού διαλόγου. Εάν καταργηθεί αδιακρίτως και χωρίς μεταβατικές διατάξεις η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, θα συντελεσθεί μία μεγάλη αδικία, την οποία η Κυβέρνηση οφείλει να προλάβει, εάν επιθυμεί να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τους πολίτες.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 02:48 | ΕΛΕΝΗ

    Ένα θέμα για το οποίο δεν γίνετε αναφορά είναι ο διαχωρισμός των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ δεν μπορούν να συμμετάσχουν δικαίως στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, επίσης οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΤΕ δεν μπορούν να συμμετάσχουν δικαίως στη κατηγορία ΠΕ. Αντίθετα οι υποψήφιοι των κατηγοριών της ΠΕ και ΤΕ μπορούν αν το επιθυμούν, πράγμα που γίνεται κατά κόρων , να συμμετέχουν στην κατηγορία ΔΕ με αποτέλεσμα να οξύνεται ο ανταγωνισμός για μία θέση ΔΕ και να μειώνονται οι ευκαιρίες ενός υποψηφίου της ΔΕ. Δεν είναι λοιπόν σωστό ένας π.χ υποψήφιος της κατηγορίας ΠΕ να καταλαμβάνει την θέση ενός ΔΕ υποψηφίου επειδή είναι κατά την άποψη του πιο εύκολο, από το να συμμετάσχει στην κατηγορία του, και στη συνέχεια να εμφανίζει το πτυχίο της ΠΕ και να ζητά τα αντίστοιχα προνόμια της κατηγορίας αυτής.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 02:08 | ΕΛΕΝΑ ΠΟΥΝΕΝΤΗ

    Πολύ καλά όσα είπαν οι πτυχιούχοι και μη κάτοχοι μεταπτυχιακών. Δεν έλαβαν όμως υπόψη τις περιπτώσεις όσων εργάζονται (σε δύο δουλειές μάλιστα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα, όπως δίδακτρα, βιβλία κλπ) και παράλληλα κάνουν και δεύτερο μεταπτυχιακό για να μπορέσουν να κατακτήσουν μια θέση στο Δημόσιο, όπου θα εργάζονται σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον και μέσω της εξειδίκευσής τους θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
    Αν πιστεύετε ότι το 2ο μεταπτυχιακό δε θα πρέπει να γίνεται σαν κίνητρο για μια θέση στο Δημόσιο (μη λαμβάνοντας υπόψη όσους πραγματικά αγαπούν το αντικείμενο εξειδίκευσής τους) τουλάχιστον αυτό να ισχύσει μετά από 2 χρόνια, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και τα ξενύχτια όσων κόπιάζουν για ένα 2ο μεταπτυχιακό τίτλο, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:29 | Παναγιώτης

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ ΔΟΛΑΡΙΟΥ Ή ΠΟΣΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ? ΠΕΤΑΕΙ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ, ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΠΙ 4 Η ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙ 3!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ!

    ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:27 | konstantinos

    Αποφάσιασα και εγώ να αναπτύξω τους προβληματισμούς μου για το επικείμενο νομοσχέδιο…αφού ανήκω στην πολυπληθέστατη κατηγορία των ΠΕ αδιόριστων πτυχιούχων…..
    1) Δεν συμφωνώ με την κατάργηση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών…..ούτε συμφωνώ με την μη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού. Δεν μπορεί π.χ. ένας γεωπόνος να κάνει μεταπτυχιακό στη μουσική και να θεωρείται επιπρόσθετο προσόν για το διορισμό του ως γεωπόνου!!!!
    2) Τι θα γίενι με την εντοπιότητα? Θα συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς να προηγούνται όλων των άλλων υποψηφίων μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν και μένουν στην Άνω Ραχούλα? Είχα μαζέψει 1650 μόρια και μου πήρε τη θέση μία συνυποψήφια που είχε μόλις 1200!!!!! Αυτό το καθεστώς πόσο αξιοκρατικό μπορεί να είναι?? Να δίνονται μόρια για την εντοπιότητα και όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις να καταλαμβάνουν τις θέσεις!!! Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στους πολύτεκνους και τρίτεκνους..
    3) Τι θα γίνει με τα πτυχία και την αντιστοίχιση σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων? Δηλαδή ένας φιλόλογος κάνει λιγότερο για διοικητικός από τον απόφοιτο των Μεσογειακών και Σλαβικών Σπουδών??? και με ποια κριτήρια ορίστηκαν κάποιες μόνο σχολές να μπορούν αυτοδικαίως να υποβάλλουν για διοικητικές θέσεις, ενώ καποιες άλλες μόνο αν το ζητήσει ο φορέας?
    4) Σχετικά με το θέμα του δεύτερου τίτλου σπουδών…..θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στα άτομα αυτής της κατηγορίας.Α) αυτοί που από κέφι τους και όρεξη συνέχισαν σε ένα δεύτερο πτυχίο….και β) σε αυτούς που ουσιαστικά χρησιμοποίησαν το πρώτο πτυχίο για να περάσουν με τις εύκολες κατατακτήριες (αντί για τις εξετάσεις), στη σχολή που ήθελαν. Δηλαδή αν έχω τελειώσει θεολογία και περάσω με κατατακτήριες αρχαιολογία, τότε θα μου προσμετρηθεί το πτυχίο της θεολογίας όταν υποβάλλω τα χαρτιά μου για αρχαιολόγος??

    αυτά τα ολίγα και από μένα….. ελπίζω τουλάχιστον να λάβετε γενικά υπόψη σας κάποιες παρατηρήσεις από τις τόσες που γράφτηκαν τόσες μέρες εδώ..και να βελτιώσετε προς το καλύτερο αυτό το νομοσχέδιο….

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:38 | Γιώργος Τ.

    Έχει αναρωτηθεί κανείς τι κινδύνους ενέχει η κατάργηση συνάφειας στα μεταπτυχιακά/διδακτορικά?

    Το προφανές: Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό σε άσχετο εντελώς αντικείμενο από τη θέση με παραδείγματα άπειρα (που ασφαλώς είναι λιγότρερο χρήσιμο από ένα συναφές).

    Το λιγότερο προφανές αλλά ακόμα πιό επικίνδυνο:
    Διδακτορικό (γιαλαντζί) από τον μπα(ρ)μπα ή κολητό μέλος ΔΕΠ του μπα(ρ)μπα από την Κορώνη/Καθηγητή Πανεπιστημίου, ώστε ο ανεψιός(γιόκας), όχι μόνο να έχει πιθανότητες ως μελος ΔΕΠ του αυτού ιδρύματος αλλά ακόμη και αν αυτό δεν γίνει εφικτό να έχει προβάδισμα σε διαγωνισμους του ΑΣΕΠ. Η κατάργηση της συνάφειας κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη αυτήν την περίπτωση καθώς ενώ πρίν τουλάχιστον ήταν σπανιό ανεψιός(γιος) να έχει πτυχίο σε συνάφεια με την σχολη που ειναι καθηγητές ο μπα(ρ)μπας ή ο κολητός συνάδελφος ΔΕΠ. Τώρα ο Χ Μηχανικός ανεψιός(γιος) του μπα(ρ)μπα Καθηγητή σε Υ τμήμα Κοινωνιολογίας θα κάνει Διδακτορικό στον μπα(ρ)μπα του ή σε κάποιο αλλο μέλος ΔΕΠ για ξεκάρφωμα και θα πάρει 400 ωραια μόρια αν και το διδακτορικο το πήρε γιαλαντζι και ειναι και άσχετο με τη θέση.

    Πόσο πιθανό άραγε είναι το παραπάνω σενάριο???

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | Κατερίνα

    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
    αξιότιμοι κ.κ υπουργοί της κυβέρνησης,
    αξιότιμοι πολίτες συμμετέχοντες στην παρούσα δημόσια διαβούλευση,

    Ούσα ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τη γνώμη-άποψή μου σχετικά με την παρούσα διαβούλευση που λαμβάνει χώρα. Ορθά λοιπόν κ.κ μέλη της παρούσας κυβέρνησης πράττετε, διενεργώντας τον εν λόγω διαδραστικό, εν μέρει, διάλογο.
    Σαφέστατα αποτελεί μια καινοτόμα πρακτική αλλά και ρηξικέλευθη πολιτική για τα ελληνικά δεδομένα. Ευελπιστώ ωστόσο, η διαβούλευση που διενεργείται, να υλοποιείται έχοντας ως στόχο να παραχθούν αποτελέσματα, να συναχθούν τα απαραίτητα πορίσματα και εν τέλει με σκοπό να αφουγκραστούν οι «επαΐοντες» την κοινή γνώμη, τη γνώμη του λαού, έτσι ώστε να εφαρμόσουν στην πράξη την επιταγή του κόσμου, διατρανώνοντας με τον τρόπο αυτό την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, το θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
    Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι η παρούσα διαβούλευση αποτελεί μια ΑΛΗΘΙΝΗ και όχι μια ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ διαδικασία σημείο αναφοράς της οποίας είναι η ανάδειξη και η προώθηση της εικόνας της κυβέρνησης ως αξιοκρατικής, υπό το πρίσμα της δήθεν αλλαγής, έχω να παρατηρήσω και επισημάνω τα ακόλουθα:

    Ξεκινώντας από τα ευχάριστα…..:

    • Κατάργηση της προσαύξησης του 50%: ορθά ελήθφη, άκρως αντισυνταγματική η παλαιά ρύθμιση καθώς αντιβαίνει την βασική αρχή-δικαίωμα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ.

    • Κατάργηση της μοριοδότησης παρακολούθησης σεμιναρίου του ΟΑΕΔ: απολύτως σωστό, δεν επρόκειτο για σεμινάριο επιμόρφωσης αλλά για ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ σε θέσεις του δημοσίου…
    • Κατάργηση της συνέντευξης: Επιτέλους ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ…!

    Και ας ξεκινήσουμε με τα δυσάρεστα……:

    • Τεστ δεξιοτήτων: Ναι στο τεστ δεξιοτήτων ΑΛΛΑ με ερωτήσεις που θα αναδεικνύουν τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δεξιότητες του εκάστοτε υποψηφίου. Απαράδεκτη η βαθμολόγησή του επί συντελεστή 4! Άκρως άστοχη και άκαιρη η εξίσωση του διδακτορικού, μιας 3χρονης, 4χρονης και περαιτέρω πολλές φορές επίμοχθης ερευνητικής προσπάθειας, με μια τρίωρη εξέταση στείρα και αναχρονιστική!

    • Κατάργηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου: Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Ευαγγελίζεστε την ανάδειξη και προώθηση των άριστων και όχι των αρεστών. Η κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σαφώς συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός δυναμικού-άριστου προφίλ υποψηφίου, με εξειδίκευση και επιπρόσθετα προσόντα! Ποιός φαεινός νους το κατήργησε και ποιά άραγε τα αληθινά αίτια; Παραμένει ως απορία…

    • Μη συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου με το αντικείμενο της θέσης: Συμφωνώ πως κάθε τίτλος σπουδών που αποκτάται ενέχει τη σημαντικότητά του, συνδράμει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του υποψηφίου και τον εφοδιάζει με επιπρόσθετα «όπλα» στη φαρέτρα του. Ωστόσο, η συνάφεια του τίτλου με το αντικείμενο της θέσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στοιχείο, καθώς είναι πολύ πιο εύκολα αξιοποιήσιμη η συσσωρευμένη γνώση που ο εκάστοτε υποψήφιος κατέχει στο γνωστικό του αντικείμενο, και ως εκ τούτου όντας πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος στο αντικείμενό του θα προσφέρει τα ΜΕΓΙΣΤΑ. Προς τι λοιπόν η κατάργηση, με επιχειρήματα παρακαλώ…..!

    • Ως προς τις ξένες γλώσσες και τη μοριοδότησή τους: Σε μια διεθνοποιημένη κοινωνία η γνώση των ξένων γλωσσών αν δεν είναι επιβεβλημένη κατέχει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο. Βέβαια η αθροιστική, και μάλιστα επ΄άπειρον αθροιστική μοριοδότησή τους δεν δύναμαι να αντιληφθώ σε ποιο βαθμό ωφελεί έναν αυριανό υπάλληλο του κράτους! Και αν για τον διπλωματικό ακόλουθο η εν λόγω μοριοδότηση είναι επιβεβλημένη όπως και για τον μεταφραστή του ΥΠΕΞ ή τον ξεναγό, στον απλό υπάλληλο του δημοσίου τι πραγματικά προσφέρει η εκμάθηση τόσων γλωσσών ως προσόν διορισμού; Σχήμα οξύμωρο δε, η επ΄άπειρον ως προαναφέρθηκε μοριοδότηση, και δη γενναία, των ξένων γλωσσών, μα άκαιρη και άστοχη η κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, γι΄αυτό και απορρίπτεται. Προχειρότητα να υποθέσω, αλλαγή για την αλλαγή ή κάτι που δεν δύναμαι να αντιληφθώ;

    Ποια τελικά η φιλοδοξία σας;

    ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΟΙ;

    Δεν το προδικάζω θα ήταν παρωχημένο αν όχι μηδενιστικό! Μένω εδώ όπως και χιλιάδες άλλοι νεολαίοι φιλτράροντας τις πληροφορίες, αξιολογώντας τα δεδομένα και διεκδικώντας δυναμικά το μέλλον που Μ Α Σ ΑΝΗΚΕΙ!
    Ένα μέλλον με αξιοκρατία, ισονομία και δικαίωμα στο όνειρο!!!

    Με εκτίμηση

    Κατερίνα
    Οικονομολόγος, MSc Οικονομική Ανάλυση
    Τριτοετής της Νομικής

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:11 | A.B

    ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ!!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 200 ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ
    ΟΛΟΙ ΨΗΜΦΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΩΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΣΤΑ!!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ???
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ !!
    ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:55 | Κωνσταντίνα

    Σε μια προκήρυξη που είχα κάνει τα χαρτιά μου στην 8κ για τη Αγροτική τράπεζα είχα τότε σε μόρια σύμφωνα με την προηγούμενη μοριοδότηση 1100 μόρια (από βαθμό πτυχίου, εμπειρία, δεύτερο πτυχίο, αγγλικά) . Δεν ήμουν ούτε καν στους προσωρινούς πίνακες και ένας πολύτεκνος με 710 μόρια (δηλ. βαθμό πτυχίου και Αγγλικά) ήταν στους προσωρινούς που σημαίνει ότι θα είναι και στους οριστικούς!!!!!
    Έχω τελειώσει δεύτερη σχολή και θέλω να κάνω και μεταπτυχιακό μήπως κάποια στιγμή έχω την τύχη του πολύτεκνου!!!
    Γιατί όλες οι κυβερνήσεις να είναι τόσο ελαστικοί με τα παιδιά των πολυτέκνων ????
    Εγώ δεν είμαι παιδί???
    Δηλαδή μια ζωή θα πρέπει να σπουδάζω μήπως κάποια στιγμή αποκτήσω μετά από κόπο και προσπάθεια την τύχη του πολύτεκνου?????
    Σκεφτείται λίγο σοβαρά όλα τα παιδιά και την ανάγκη που έχουν για δουλειά όλοι οι νέοι και όχι μόνο οι πολύτεκοι!!!
    Ευχαριστώ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:28 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Εύχομαι όλα αυτά που γράφοντα από τους πολίτες, οι ιθύνοντες να τα διαβάσουν.
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση.
    α) Επειδή όλα τα τμήματα και όλα τα Πανεπιστήμια – ΤΕΙ δεν είναι ακριβώς το ίδιο σε επίπεδο τουλάχιστον βαθμολογίας προτείνω η μοριοδότηση να γίνει βάση του χαρακτηρισμού του πτυχίου, δηλ.
    ΚΑΛΩΣ 700 ΜΟΡΙΑ
    ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ 850 ΜΌΡΙΑ
    ΑΡΙΣΤΑ 1000 ΜΟΡΙΑ
    β) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ συναφές 200 Μόρια μή συναφές 100 μόρια προσμετρώνται όλα τα μεταπτυχιακά 2,3, 5 που κατέχει κάποιος και όχι μόνο ένα.
    γ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ 300 μόρια (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ Νόμος 3459/2007 Άρθρο 2 ). Να προσμετρώνται όλα τα πτυχία των ΑΕΙ που κατέχει ο υποψήφιος και όχι μόνο ένα. Και φυσικά όχι ΠΕ με δεύτερο Πανεπιστημιακό ή ΤΕ με δεύτερο ΤΕΙ. (Εδώ μάλλον είναι πρόβλημα γι αυτό θέλετε την κατάργηση)
    δ) ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ δεν ξέρω κατά πόσο είναι σκόπιμο να μοριοδοτείται ένας Διδακτορικός τίτλος για μια θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΝΑΙ στη μοριοδότηση των διδακτορικών και μεταδιδακτορικών σπουδών όταν ζητούνται πολύ εξειδικευμένοι επιστήμονες. Ειδάλλως πιστεύω πως αυτοαναιρείται ο σκοπός του Διδακτορικού διπλώματος.
    ε)Η εμπειρία δεν πρέπει να σταματά στα πέντε χρόνια αλλά να φτάνει μέχρι τα 15 έτη αφού ο υπάλληλος θα εργαστεί στο δημόσιο για άλλα 20 χρόνια, αν θέλουμε να έχουμε έμπειρους υπαλλήλους στο Δημόσιο, αλλιώς κακώς χωρίζονται οι θέσεις 50% στους έχοντες και 50% στους μη έχοντες εμπειρία.
    (αν ισχύσει η δική σας πρόταση, Τότε μεταπτυχιακοί υποψήφιοι με τρία χρόνια εμπειρία θα καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις με εμπειρία , καταλαβαίνετε για κατόχους διδακτορικού, ίσως με δύο μήνες εμπειρία !!!!!!)
    ΥΓ. Μετά την ψήφιση του νόμου 2916/2001 και το νόμο 3459/2007 κακώς υπάρχει η κατηγορία ΤΕ. Θα έπρεπε όλοι να ανήκουν σε μια νέα κατηγορία Ανώτατης Εκπαίδευσης.
    με
    εκτίμηση
    Κωνσταντίνος ΜΔΕ & Δρ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:33 | elektra

    Το ότι εργάστηκα για 10 μήνες σε Τ.Υ. του Ο.Α.Ε.Δ. δεν μετράει πλέον?Χάνω 70 μόρια?Κρίμα δεν το γνώριζα διαφορετικά θα έμενα στο σπίτι μου τα πρωινά να κοιμάμαι όπως εσείς που παίρνετε αυτές τις αποφάσεις.Ντροπή σας

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:29 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ 2,3,4,5…Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΣΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΡΑΤΕ ΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ 30+ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, Ε ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!!!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Nikos

    όσο για τον προγραμματισμο μοριων με την παλαια νομοθεσια που αναφερουν συνεχως, το ιδιο θα μπορουσαν να επικαλεστουν οι χιλιαδες συμβασιουχοι για την προσαυξηση που καταργηθηκε, οτι εκαναν συμβασεις εργου για το 50% αλλα φυσικα κατι τετοιο δεν σας βρηκε αντιθετους διοτι σας βολευε, για αυτο λοιπον μην κοιτατε τα πραγματα κοντοφθαλμα και ο καθε υπουργος κοιτα το γενικο συμφερον και οχι το αν καποιοι εκαναν αλλο μαστερ ή ηταν με stage ανασφαλιστοι

    Υ.Γ Επίσης εχετε το θρασσος να θελετε 2 μαστερ να εξισωθει με διδακτορικο στα μορια; για οσους γνωριζουν 1 διδακτορικο δεν εχει καμια σχεση με μαστερ και θα επρεπε να παρει 500 μορια τουλαχιστον.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:30 | Α.Σ.

    Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται το δημόσιο. Χρειαζόμαστε άτομα ικανά που θα μπορούν να προσφέρουν. Άρα άτομα με τις απαραίτητες πιστοποιημένες με πτυχία γνώσεις που έχουν εμπειρία στο ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα. Το πόσο θα μετράει το καθένα ίσως είναι μικρότερης σημασίας.
    Χρειαζόμαστε άτομα ηθικά άρα όχι αυτούς που βάλανε βύσματα για να πάρουν μια θέση γιατί θα πρέπει μετά με τον ίδιο ανήθικο τρόπο να εξυπηρετούν τα άτομα που τους βοήθησαν και πάει λέγοντας η μίζα και η διαπλοκή.
    Και κάτι που ίσως θα ακουστεί βαρεί, το δημόσιο δεν χρειάζεται να ευνοεί τις ειδικές κατηγορίες για διορισμό ομογενών, τρίτεκτων, πολυτέκνων και άλλων ειδικών κατηγοριών γιατί απλούστατα η ιδιότητα τους αυτή δεν τους κάνει καλύτερους στην δουλειά τους. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να δώσει πολλά ίσως σε αυτούς τους ανθρώπους (επιδόματα, επιπλέον χρήματα για πέρα από το 2ο ή 3ο παιδί και άλλες κοινωνικές μορφές ενίσχυσης) αλλά εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε να εξυπηρετηθούμε από το δημόσιο δεν θα πρέπει να πληρώνουμε την ανεπάρκεια υπαλλήλων στο όνομα των κοινωνικών κριτηρίων. Αν είναι έτσι τότε πως θα μας φαίνονταν ο διορισμός με βάσει την φορολογική δήλωση του καθενός; Μάλλον απαράδεκτος. Και η γιαγιά που βρίσκεται στην απέναντι παράγκα πιθανόν να έχει μεγάλες ανάγκες και να είναι συμπαθείς αλλά δεν θα την βάλουμε στο δημόσιο για να την προστατεύσουμε.
    Απαιτούμε τους καλύτερους και τους ικανότερους τους ποιο ηθικούς που δεν θα χρωστάνε σε κανένα και θα μπορούν να αρνούνται πιέσεις από βουλευτές και κομματάρχες.
    Για να μην είμαι άδικος εννοείτε ότι τα άτομα των ειδικών κατηγοριών που θα διορίζονται με τα ίδια κριτήρια που θα έχουν και οι υπόλοιποι θα έχουν την εύνοια στην υπηρεσία τους (μοριοδότηση σε μεταθέσεις, ευελιξία σε ωράρια εργασίας, επιδόματα παιδιών ανθρώπινα και όχι εξευτελιστικά και πολλά άλλα).

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:02 | Anna

    Τι περίεργο! Όσοι διαμαρτυρόμαστε για την μη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού ή για το ύψος της μοριοδότησης των ξένων γλωσσών ή για το ανώτατο όριο στα χρόνια που λαμβάνονται ως προϋπηρεσία ζητούμε απλώς να αναγνωριστούν τα προσόντα μας. Κανένας όμως από εμάς δεν ζήτησε ταυτόχρονα να μην αναγνωρίζονται τα προσόντα των υπολοίπων. Κανένας δεν είπε να μην αναγνωρίζεται πχ η επαγγελματική εμπειρία ή το διδακτορικό επειδή ο ίδιος τυχαίνει να μην έχει. Κανένας δεν είπε πχ να μετράει το δεύτερο μεταπτυχιακό και να μη λαμβάνεται υπόψη η επαγγελματική εμπειρία. Κανένας δεν προσπάθησε να προσβάλει όσους δεν έχουν τα αντίστοιχα με εκείνον προσόντα. Απλώς ζητάμε το αυτονόητο! Να μην αναγνωρίζονται τα μισά μόνο προσόντα.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!
    Αποκλειστικά και μόνο γι’αυτό! Αντιδρούν γιατί κάποιοι έχουν διαφορετικά προσόντα από τους ίδιους.
    …………………………………………………………

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:38 | Nikos

    Καλό θα ήταν να μη γραφουν ολο οι ιδιοι με αλλο ψευδωνυμο για να δημιουργησουν και καλα εντυπωσεις γιατι κατανταει γραφικο, ενας παρακατω μιλησε οτι ειναι απαιτηση του λαου να μοριοδοτηθει το δευτερο μεταπτυχιακο! Πραγματικα ρε ανθρωπε θελεις να δουμε ποσοι εναι υπερ και κατα; Θα απογοητευθεις…..
    Πρεπει να σταματησει η βιομηχανια παραγωγης μαστερ της πλακας, οπως ακριβως επρεπε να σταματησει και ο εμπαιγμος για τους συμβασιουχους και της προσαυξησης που απολαμβαναν αλλα τοτε δεν ξεσηκωθηκατε οι 30 που γραφετε εδω μεσα με αλλα ψευδωνυμα απο το πρωι διοτι αυτο σας βολευε!
    Η ελληνικη κοινωνια δεν εκφραζεται απο τις αποψεις 15 ατομων που καθονται μπροστα στο ιντερνετ και γραφουν καθε μερα εδω μεσα για τη δημιουργια εντυπωσεων, οπως επισης δεν εκφραζεται και απο την αρνητικη βαθμολογια οσων εχουν βαλει λυτους και δεμενους να καταψηφισουν οτι δεν τους συμφερει.
    Συνοψιζοντας ολα καλα τα μετρα, 1 μαστερ, 1 διδακτορικο, καταργηση συναφειας και οσοι εχουν 2 μαστερ να πανε σε ερευνητικο κεντρο να δουλεψουν και οχι στο δημοσιο διοτι αν συνεχιστει αυτο τοτε συντομα θα κανουν και 3 και 4 μαστερ για να κολλανε πρωτοκολλα στο δημοσιο για 1200 ευρω…ελεος.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:13 | EVI

    Δεν θεωρώ δίκαιη την κατάργηση συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων ούτε την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου (σημειώνω ότι δεν είμαι κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου). Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι άδικο να λαμβάνει κάποιος με ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο τα ίδια ακριβώς μόρια με κάποιον που κατέχει 2 μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σχετικούς με το αντικείμενο της θέσης. Η παλιότερη ρύθμιση που προέβλεπε διαφοροποίηση στη μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με βάση τη συνάφεια ήταν σαφώς δικαιότερη. Οι γνώσεις που έχει αποκομίσει ένα άτομο από ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με το αντικείμενο της θέσης είναι σίγουρα περισσότερες συγκριτικά με ένα μη σχετικό πρόγραμμα και αυτό θα πρέπει να αποτυπώνεται στον τρόπο μοριοδότησης. Κάποιοι βέβαια προσπαθούν να απαξιώσουν τους μεταπτυχιακούς τίτλους και θεωρούν δικαιότερο να προηγούνται οι συμβασιούχοι που έχουν μια απλή εμπειρία στο δημόσιο και να πριμοδοτούνται με 50% επιπλέον γιατί έχουν τη super εξειδίκευση που οι υπόλοιποι θα δυσκολευτούν πολύ για να αποκτήσουν…… Έλεος. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε πιο ηθικό το ρουσφέτι και κατακριτέα την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου με σκοπό το διορισμό στο δημόσιο!!!!!!

    Σχετικά με την κατάργηση της μοριοδότησης των σεμιναρίων ΟΑΕΔ θεωρώ ότι είναι μια απόλυτα σωστή ρύθμιση. Ένα απλό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο, ειδικά σε υποψηφίους ΠΕ ή ΤΕ, ώστε να δικαιολογεί τα 70 μόρια που προβλέπονταν.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:32 | dimosthenis

    Δεν μπορεί όλοι αυτοί που τάσσονται υπερ της μοριοδότησης του 2ου Μεταπτυχιακού τίτλου (ή και παραπάνω) να χουν όλοι 3 μεταπτυχιακά.

    Όπως και γω βλέπω ότι είναι άδικο να καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση. Δεν είναι λογικό, δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο.

    Είχα ένα κίνητρο να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό όχι μόνο να μπω στο Δημόσιο αλλά και να μορφωθώ να ανοίξω ακόμα πιο πολύ τους ορίζοντες μου.Μπροστά στο σκηνικό αυτό δεν έχω κουράγιο ούτε κίνητρο ούτε θέληση να συνεχίσω.

    Καλή η δια βιου μάθηση και εκπαίδευση αλλά πρέπει να ανταμοίβεται η προσπάθεια.

    Τα περί «κόστους» και βιομηχανια Μεταπτυχιακών είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ να επαναπαυόμαστε να μην προσπαθούμε. Είναι αλήθεια το ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ απαιτεί επίπονο διάβασμα κούραση τρέξιμο ώρες διδασκαλίας.

    «Πιο δρόμο να διαλέξω; Τον πιο κακοτραχυλο ανήφορο. Το εύκολο ο εφυσηχασμός είναι θανάσιμες αμαρτίες.Το δύσκολο είναι η Μούσα του ανθρώπου»

    Περίπου μ αυτά τα λόγια ο Νίκος Καζαντζακης αναφέρεται στην προσπάθεια ΚΑΙ στην αξία της «δυσκολίας».

    Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

    Μια απλή ερώτηση προς τον κ. Υπουργό και Πρωθυπουργό. Αυτοί που πρότειναν τη μη μοριοδότηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου τι ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ έχουν; Ελπίζω να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:18 | Ανδριόπουλος Ιωάννης

    AΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

  • Συμφωνώ απόλυτα με τις αλλαγές που επιθυμεί να προωθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης. Να σβήσουν για πάντα οι πελατειακές σχέσεις απο την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων!!!,μόνο η αξιοκρατία μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα και να αφήσουν επιτέλους οι ανάξιοι!!!τις θέσεις στους ικανούς.
    Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και στην Υπουργό Παιδείας που δίνουν επιτέλους!!! τη δυνατότητα σε όλους εμάς που χωρίς «βήσματα» και «γνωριμίες» πολεμάμε τόσα χρόνια με πτυχία,μεταπτυχιακά και διδακτορικά να αποκατασταθούμε επαγγελματικά και κοινωνικά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:08 | Γιώργος

    Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού φαντάζει σαν μια επιπόλαια και χωρίς έστω την απαιτούμενη βαρύτητα κίνηση της κυβέρνησης. Πήρατε την ψήφο της νεολαίας με την ελπίδα ότι θα μπορέσετε να κάνετε κάποια βήματα μπροστά σε σύγκρισή με τα άλματα που έγιναν προς τα πίσω από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δείχνει τεράστια αδυναμία και δυστυχώς πολύ νωρίς.
    Είναι δυνατόν να συζητιέται η κατάργηση μορίων από κάποιον ο οποίος έχει μοχθήσει ενώ παράλληλα είναι ίσως από τα λίγα χαρτιά για τα οποία υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις ότι είναι αληθινά..? Αναρωτηθήκατε γιατί οι νέοι οδηγούνται στην απόκτηση δεύτερου μεταπτυχιακού? Νομίζετε ότι όλοι στην Ελλάδα απολαμβάνουν να σπουδάζουν μέχρι τα 30 τους μένοντας με τους γονείς τους και ξοδεύοντας τα λεφτά τους? Ή μήπως θα ήταν προτιμότερο απλά να κάθονται σπίτι κάνοντας τίποτα..? Η επαγγελματική αβεβαιότητα και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας είναι τα προβλήματα και όχι αν κάποιος θα πάρει κάποια μόρια παραπάνω που όχι μόνο τα αξίζει αλλά είναι μόρια που απαιτούν θυσίες και κόπο!
    Επίσης έχετε κάνει κάποια έρευνα για το αν οι κάτοχοι 2 μεταπτυχιακών πιστεύουν ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι τους? Το μεγαλύτερο ποσοστό καταφεύγει στην λύση του 2ου μεταπτυχιακού μόνο και μόνο για να βρει μια δουλειά με τον βασικό μισθό. Μια πολυτέλεια για το εξωτερικό στην Ελλάδα είναι αυτονόητος και δεδομένος ο υποβαθμισμός της. Αν είναι δυνατόν να θέλετε να το κάνετε χειρότερο.
    Τέλος, πολλά μεταπτυχιακά είναι χωρίς δίδακτρα, ενώ υπάρχουν πάντα και οι λύσεις των υποτροφιών. Άρα δεν υπάγονται όλοι οι υποψήφιοι στις οικονομικά εύρωστες ομάδες. Φυσικά αυτές οι ομάδες έχουν ένα πλεονέκτημα, κάτι όμως που γίνεται από την αρχαιότητα και δεν είναι καινούριο. Στο χέρι σας όμως είναι να μην στερήσετε την δυνατότητα ισονομίας και σε όλους τους υπόλοιπους.

    Με εκτίμηση

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | όσο ζω, ελπίζω…

    ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ…

    από όσο ζω, ελπίζω… – — 17 Νοεμβρίου 2009 @ 22:30

    Και τώρα που η διαδικασία βαίνει προς το τέλος της, ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική σας.

    Οι βασικές σας γραμμές με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη…
    Επίσης κατανοώ και την τεράστια επίθεση στη γλωσσομάθεια…
    Δεν είναι καθόλου τυχαία… Όμως συντάσσομαι με το αίτημα μερικών
    ακόμη, οι οποίοι ζητούν ακόμη πιο γενναία μοριοδότηση των ξένων γλωσσών.
    Αν θέλουμε να καλούμαστε κράτος της ΕΕ, δεν καταλαβαίνω γιατί η αγγλική, γαλλική, γερμανική (κυρίως αυτές), αλλά και η ιταλική, ισπανική (τουλάχιστον), να μη μοριοδοτούνται περαιτέρω…
    Τάσσομαι λοιπόν υπέρ της ενισχυμένης μοριοδότησης των παραπάνω γλωσσών,
    ιδιαιτέρως όταν πιστοποιούνται σε επίπεδο πολύ καλό και άνω…
    Προσαύξηση των γλωσσών για τη συνολική βαθμολογία και στους γραπτούς!

    Αναλυτικές προτάσεις έχουν κάνει σχετικώς και συμμετέχοντες πολύ πριν από μένα:
    από Γιώργος Τ. – — 16 Νοεμβρίου 2009 @ 00:42
    Με παρόμοιο κλιμακωτό τρόπο μπορούν να προσμετρούνται και οι ξένες γλώσσες.
    Δηλαδή:
    Για την 1η Γλώσσα: Αριστα=100 Πολύ Καλά=75 Καλα=50 Μετρια=25
    Για την 2η Γλώσσα: 80% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 3η Γλώσσα: 60% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 4η Γλώσσα: 40% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 5η+ Γλώσσα: 0
    Η σειρά των γλωσσών θα είναι αυτή που συμφέρει καλύτερα τον υποψήφιο
    δηλαδή από το καλύτερο επίπεδο προς το χειρότερο.
    Παραδείγματα:
    α) 1 Άριστα + 1 Πολύ καλά = 100+80%*75 =160
    β) 2 Άριστα + 1 Πολύ καλά = 100+80%*100+60%*75=100+80+45=225
    γ) 3 Άριστα + 1 Μέτρια = 100+80%*100+60%*100+40%*25=100+80+60+10=250
    δ) 2 Άριστα + 2 Πολύ καλά + 1 καλά= 100+80%*100+60%*75+40%*75+0%50=
    100+80+45+30+0=255

    από ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 10:30
    Να ΜΗΝ υπάρχει περιορισμός στη μοριοδότηση πτυχίων ξένων γλωσσών και να είναι ανάλογη των ετών που απαιτούνται για την απόκτηση τους και της χρησιμότητας της ξένης γλώσσας για την υπηρεσία.
    Προτείνω μοριοδότηση
    Γ2 100 μόρια
    Γ1 80 μόρια
    Β2 60 μόρια
    Β1 40 μόρια.
    Επίσης να υπάρχει βαρύτητα στις γλώσσες ανάλογα τη χρησιμότητα για την υπηρεσία.
    Πχ.
    1η γλώσσα συντελεστής 1
    2η 0,75
    3η 0,5

    Επιπλέον ένα μεγάλο «ναι» στη διεξαγωγή γραπτών διαγωνισμών!
    Υποστήριξη στο τεστ δεξιοτήτων και καθιέρωσή του σε τακτική βάση.
    Αν η εξεύρεση της χρυσής τομής κρίνεται ανέφικτη, τότε είναι
    επιτακτική η ανάγκη διεξαγωγής γραπτών διαγωνισμών (όσο πιο συχνά το επιτρέπουν οι συνθήκες – ετήσιος, όπως εξαγγείλατε, θα ήταν το ιδανικό) .

    Είναι το πιο ασφαλές μέτρο αξιολόγησης για όλους! Έστω και αν περιορίζεται στο τρίωρο. Άλλωστε και οι Πανελλήνιες (έως τώρα) είναι το μοναδικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και αυτές, ένα τρίωρο ανά μάθημα ήταν…
    Ας είναι εκείνοι με αντίληψη, κριτική ικανότητα και συστηματικό διάβασμα (όχι άλλη παπαγαλία) εκείνοι οι οποίοι, θα τα καταφέρνουν… Μπορεί η επιτυχία να μην έρθει αμέσως, όμως όποιος επιμένει, πιστεύω, τα καταφέρνει…

    Ευχαριστώ!

    Και επαναλαμβάνω!
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!
    Είναι η πιο αξιοκρατική διαδικασία και επιτρέπει στον καθένα να ελπίζει!
    Και να προσπαθεί! Σίγουρα με βάση επιτυχίας (60%) και αν είναι δυνατό, χωρίς περαιτέρω προσαυξήσεις… (Έστω κι αν συγκρούεται με ό,τι γράφω παραπάνω για προσαύξηση της βαθμολογίας με τα ξενόγλωσσα).
    Όλα τα φωτεινά μυαλά αναδεικνύονται και μέσα από αυτή τη διαδικασία!
    Καθαρά και ξάστερα!

    Και πάλι ευχαριστώ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | Ηλίας

    Καταρχήν συμφωνώ γενικά με τους άξονες που κατευθύνεται το νομοσχέδιο. Έχω να παρατηρήσω όμως τα εξής:
    Δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια βαρύτητα ο βαθμός ενός απόφοιτου Γενικού λυκείου με το βαθμό ενός απόφοιτου Επαγγελματικού Λυκείου.
    Επίσης η μοριοδότηση των ΙΕΚ πρέπει να είναι δυνατή μόνο όταν ο υποψήφιος έχει επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης!

    Προτείνω οι γραπτοί διαγωνισμοί να κρίνονται από το γραπτό βαθμό και ΜΟΝΟ! Πολλές φορές η επίδοση στα γραπτά ανατρέπεται από τη μοριοδότηση. Με αυτό τον τρόπο ανερείται η ίδια η γραπτή διαδικασία!

    Για τις ξένες γλώσσες προτείνω 100 μόρια η άριστη, 70 η πολύ καλή, 50 η καλή και 30 η μέτρια. Απορώ γιατί το υπουργείο δεν προτείνει αύξηση των μορίων για την ξένη γλώσσα ιδίως για την άριστη αφού όλοι ξέρουμε ότι για την απόκτηση επάρκειας σε ξένη γλώσσα χρειάζεσαι τουλάχιστο 3 με 4 χρόνια προσπάθειας.

    Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων που ήταν προσωπικό του στοίχημα. Θα πρέπει όμως να δίνεται τουλάχιστο κάθε χρόνο.

    Αφού μειώνονται οι θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί προσόν διορισμού(από 65% σε 50%) θα έπρεπε τουλάχιστο να αυξηθούν έστω και λίγο τα μόρια της εμπειρίας για τις θέσεις αυτές με σκοπό την αντιστάθμιση της υποτίμησης αυτής, αντί να μειώνονται από 420 σε 408! Παράλληλα με την αύξηση της μοριοδότησης των τίτλων σπουδών, έμμεσα, υποβαθμίζεται περαιτέρω η εμπειρία! Είπαμε να καταργηθεί η αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας αλλά όχι και την σταδιακή απαξίωση αυτής!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:13 | Κωνσταντίνος Μπαβέλης

    Αν θέλουμε να υλοποιήσουμε την αξιοκρατία στην πράξη και να συμβαδίζουμε με τις διεθνείς εξελίξεις, θα πρέπει να επιβραβεύονται γενναία όσοι κάνουν τις θυσίες και και τους κόπους για δεύτερο μεταπτυχιακό και όχι απλά να τους δίνεται μια σχεδόν προσβλητική ελεϋμοσύνη για μοριοδότηση. Ο δημόσιος τομέας χρειαζεται ικανούς και εργατικούς ανθρώπους. Αυτούς πρέπει να προσελκύει και τέτοια κίνητρα να μας δίνει.
    ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | Χρυσόστομος Διαμαντής

    Αύριο είναι η τελευταία μέρα της διαβούλευσης..
    Όσοι διαφωνούν με την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού ας εκφράσουν την αντίθεση τους!
    Πάρτε τηλ στο υπουργείο εσωτερικών,ζητήστε να μιλήσετε με κάποιον αρμόδιο και πείτε την γνώμη σας!
    Πρέπει να τους πείσουμε να καταλάβουν πόσο μεγάλο λάθος και τι μεγάλη αδικία πάει να γίνει!
    200 μόρια για το 2ο μεταπτυχιακό..το δικαιούμαστε..δεν παζαρεύουμε τους κόπους μας!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | Τάσος

    Μήπως…

    Όσοι δεν θέλουν τα πτυχία σαν ένα μέσον ανάδειξης του ποιο ικανού,απλά βαριούνται να διαβάσουν ή απλά δεν μπορούνε να διαβάσουν λόγω του ότι τα έχουν ξεχάσει? Κάποιοι από αυτούς επέιδή είχαν βολευτεί, με το προηγούμενο καθεστώς σύμβαση- εμπειρία- προσαύξηση 50%
    σιγά μην κάθοταν να κάνουν μεταπτυχιακά. Μας κοίταζαν και έλεγαν οι σπασίκλες και οι περίεργοι, που ειναι 30 και δίνουν ακόμα μαθήματα, ενώ εμέις το κάναμε μόνο και μόνο από έλλειψη μέσου για την επιβίωσή μας.
    Στην Ελλάδα Υπάρχουν και τσάμπα μεταπτυχιακά και δεν είναι αλλώθι ότι και καλά πρέπει να πληρώσεις…. και εγω τέτοια έκανα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:13 | ΦΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    ΕΘΝΟΣ ΕΓΑΣΙΑ [σελ. 3]: «1. …. Ο όγκος των εργασιών που καλείται να αντιμετωπίσει το ΑΣΕΠ απαιτεί επιπλέον προσωπικό, αίτημα το οποίο αναμένεται να ικανοποιηθεί», «3. …..στοχεύει… στον απεγκλωβισμό του ΑΣΕΠ από τον έλεγχο της συνάφειας των τίτλων σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης.»
    Δηλαδή δεν είναι θέμα αν είναι αξιοκρατικό το κριτήριο είναι θέμα «χρόνου» για την λειτουργία του ΑΣΕΠ. Τότε γιατί μιλάμε για αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις;
    Αφού θα προσλάβουν αρκετά άτομα για να αναλάβουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο των προσλήψεων ας προσλάβουν 1 ακόμη επιπλέον άτομο [δεν θα σωθεί η Ελλάδα για έναν ακόμη δημόσιο υπάλληλο], αν δεν έχουν πρόβλημα πάω εγώ [φαντάζομαι και πολλοί άλλοι προσφέρονται] να ελέγχω την συνάφεια, επίσης δέχομαι [υπογράφω και υπεύθυνη δήλωση] να δουλέυω 2 ώρες επιπλέον -για να βγάλω το «τεράστιο» όγκο δουλειάς- χωρίς αμοιβή δεν θέλω υπερωρίες ας πάρουν υπερωρίες όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που τις παίρνουν κάθε μήνα [και «βέβαια» τις δικαιούνται, αφού «εξαφανίζονται» 2-3 ώρες πριν το τέλος του «ωραρίου τους» -πιο «είνα» και πως «ελέγχεται» δεν το ξέρει κανένας- από τις θέσιες τους].
    Είναι δηλαδή -θέλει να μας πει το ΑΣΕΠ- πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει μια λίστα με τα κριτήρια που θα αποδικνύουν την συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου ενώ δεν είναι δύσκολο και χρονοβόρο να ελέγχει τα πάντα.
    Κάτι τέτοιες προτάσεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο καθένας που έχει τη θέση και λόγο προσπαθεί να βάλει το δικό του «παραθυράκι» στον εκάστοτε νόμο.
    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν πράξη αυτές οι αδικίες στο «όνομα» της αξιοκρατίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:01 | Βασίλης Κ.

    Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς εξασφαλίζει την καθολική υπαγωγή των προσλήψεων στο δημόσιο υπο τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τα επιμέρους άρθρα θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
    (1) Το άρθρο 2 είναι προς την σωστή κατεύθυνση αφού δεν είναι δυνατόν η εμπειρία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να μοριοδοτούνται με διαφορετικό τρόπο. Έπρεπε όμως να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ώστε να προσαρμοστούν οι υποψήφιοι προς πρόσληψη στα νέα δεδομένα. Ας μην ξεχνούμε ότι η προσαύξηση ήταν πρακτική του ελληνικού κράτους για πολλά χρόνια. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα κόμματα εξουσίας χρησιμοποίησαν την διάταξη αυτή πριονίζοντας την αξιοκρατία στις προσλήψεις όμως αυτό δεν δικαιολογεί την σκληρή συμπεριφορά του νόμου απέναντι στους συνανθρώπους μας που προγραμμάτισαν το επαγγελματικό μέλλον τους στηριζόμενοι στην πρακτική αυτή.
    (2) Η κατάργηση της συνέντευξης (άρθρο 3) είναι επίσης προς την σωστή κατεύθυνση αφού οι πολιτικοί της χώρας μας έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι τους είναι αδύνατον να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην μοριοδότηση των ημετέρων. Φυσικά τα συμπεράσματα της συνέντευξης θα ήταν πολύ χρήσιμα αν το μέτρο μπορούσε να εφαρμοστεί αντικειμενικά.
    (3) Σχετικά με την μοριοδότηση (άρθρο 4, 5 και 6) παρατηρώ μεταξύ των συμπολιτών μας μια έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το αν θα πρέπει να μοριοδοτηθεί περισσότερο η εμπειρία ή οι τίτλοι σπουδών ή το τεστ δεξιοτήτων κ.λπ. Στην πραγματικότητα το διακύβευμα δεν είναι αυτό! Οπωσδήποτε ο υποψήφιος προς πρόσληψη πρέπει να έχει εμπειρία αλλά πρέπει να έχει και τίτλους σπουδών. Είναι προφανές ότι και στα δυο κριτήρια έχουν τεθεί περιορισμοί, στην εμπειρία η μη προσμέτρηση της άνω της πενταετίας και στους τίτλους σπουδών η μη προσμέτρηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Επιπρόσθετα το τέστ δεξιοτήτων καμία από τις δυο πλευρές δεν χρειάζεται να το φοβάται καθώς όλοι ξεκινούν από μηδενική βάση. Οπότε δίνεται μια ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους όλοι. Σχετικά με το ποσοστό των θέσεων που θα προκηρύσσονται χωρίς να απαιτείται εμπειρία θεωρώ το 50% υπερβολικό. Ίσως ένα 30% να ήταν επαρκές ώστε να ενισχύσει όσους δεν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία. Είναι σίγουρο ότι οποιοδήποτε σύστημα μοριδότησης και να εφαρμοσθεί , είναι πολύ δύσκολο να είναι απόλυτα δίκαιο. Γι΄αυτό κατά την γνώμη μου το πραγματικό διακύβευμα είναι αφενός να διατηρηθεί ο τρόπος μοριοδότησης σταθερός για μακρύ χρονικό διάστημα ώστε να εμπεδωθεί από τους υποψηφίους και αφετέρου να τηρηθεί ο νόμος με συνέπεια από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Πρέπει να δοθεί τέλος στα παράθυρα για προσλήψεις ημετέρων.
    Επίσης θεωρώ ότι βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση το ότι με το νέο νομοσχέδιο δεν θίγονται μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα π.χ. διορισμοί συγγενών αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος, τριτέκνων, πολυτέκνων κ.λπ.
    Θα ήθελα να ολοκληρώσω την παρέμβαση μου αυτή με ένα παράπονο σχετικά με τον Ν.3454/2006 που μεταξύ άλλων ορίζει ποιοι πολίτες θεωρούνται τέκνα πολυτέκνων, κατά συνέπεια μπορούν να μετέχουν σε διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ με την ποσόστωση του 20% που προβλέπεται για την κατηγορία αυτή.
    Στην παρ. 1 του άρθρου 6 ο νόμος αναφέρει: «Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων, τα απορφανισθέντα τέκνα αποτελούν ιδίαν οικογένεια και, αν είναι τουλάχιστον δύο, απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου.»

    Αντίθετα στην παρ. 2 του άρθρου 6 ο νόμος αναφέρει: «Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α΄), όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα».

    Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι ο πολίτης που έχασε τους γονείς του δεν θεωρείται πολύτεκνος εφόσον ένα από τα αδέλφια του έχει ξεπεράσει το 23 έτος της ηλικίας του ή δεν είναι άγαμο. Αντίθετα ένας πολίτης του οποίου ζει έστω και ένας γονέας θεωρείται τέκνο πολύτεκνης οικογένειας ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. Και ερωτώ ο πολίτης της πρώτης περίπτωσης δεν μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια;;;;; Επιπλέον έχει νόημα μια τέτοια ρύθμιση που αποκλείει κάποιους από την πολυτεκνική ιδιότητα (ενώ μεγάλωσαν σε πολύτεκνη οικογένεια) όταν συνήθως οι θέσεις πολυτέκνων που προκηρύσσονται δεν καλύπτονται;;;;;;;;;;;

    Θεωρώ την διάταξη αυτή αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει την αρχή της ισότητας και την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου. Ελπίζω να γίνει κάτι ώστε να αλλάξει αυτή η κατάφωρη αδικία απέναντι στα τέκνα πολυτέκνων όπου είχαν την ατυχία να απωλέσουν τους γονείς τους ή να τεθεί κριτήριο ηλικίας – οικογενειακής κατάστασης για όλες τις περιπτώσεις.

    Ευχαριστώ πολύ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:06 | Sasa

    «Πρέπει να μοριοδοτηθεί ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος τουλάχιστον. Δεν πρέπει να μπαίνουν καλούπια κόστους στην εκπαίδευση. Με αυτή τη λογική δε θα πρεπε να πηγαίνουμε παραπέρα απο το λύκειο. Δεν έχει λογική να μαχόμαστε τη ΜΟΡΦΩΣΗ αν κάτι πρέπει να μαχόμαστε είναι να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες στη ΜΟΡΦΩΣΗ. Αθροιστική λοιπον μοριοδότηση. Όσοι τα κάνανε καλώς τα κάνανε. Aπο τη στιγμή που το σύστημα εισαγωγής είναι με αντικιμενικά κριτήρια για την εισαγωγή στο Δημόσιο πρέπει οπωσδήποτε να ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ πόσο μάλλον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ. Ας μπαίνουν πλεον οι ΑΡΙΣΤΟΙ οι εχοντες περισσότερα προσόντα αφου ΑΥΤΟ ΑΞΙΩΝΕΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:28 | kostas papadopoulos

    Σε απάντηση κάποιου που λέει ότι έγραψε 115 σελίδες μεταπτυχιακή εργασία:
    Δεν έχει σημασία πόσες σελίδες είναι το μεταπτυχιακό και πόσο κόπο έκανες για να γράψεις όλες αυτές τις σελίδες. Σημασία έχει το νόημα, το βάθος, η πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση αυτών που γράφεις, τι σημασία έχουν για τοω αναγνώστη όλα αυτά που γράφεις. Έχω δει μεταπτυχιακά 60 σελίδων αλλά με πλήρη επιστημονική συνοχή και τεκμηρίωση, που δείχνουν την αφαιρετική ικανότητα να ξεχωρίζει κάποιος τα ουσιώδη από τα μη ουσιώδη, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε πολύ καλά ξένα επιστημονικά περιοδικά και μέσα από 60 σελίδες έδειχναν πραγματικά τον όγκο μιας ουσιαστικής δουλειάς. Υποδείγματα πραγματικά. Και έχω δει και μεταπτυχιακά 150 σελίδων με ασάφειες, ανακύκλωση πραγμάτων που είχαν γραφτεί και προηγουμένως, κουραστικά και χωρίς ένα ουσιστικό συμπέρασμα από όλα τα γραφόμενα.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή είναι η πραγματικότητα, νομίζουμε ότι αν γράφουμε πολλά είναι και καλά. Νοοτροπία που μας πέρασε το απαρχιωμένο σύστημα εκπαίδευσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:21 | ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗ

    Κύριε Υπουργέ,

    καταρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την καινοτομία της δημόσιας διαβούλευσης. Επιτέλους βρέθηκε ένας τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες που έχουν τόσες σκέψεις και προτάσεις αλλά δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν!
    Είμαι απόφοιτη ΑΤΕΙ και ανήκω σε μια κατηγορία παιδιών που έχουν το κουράγιο, τη δύναμη και τη θέληση να δώσουν κατατακτήριες για να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σ’ένα ΑΕΙ. Ο χρόνος φοίτησης είναι 4-5 χρόνια, εισαγόμαστε κανονικά στο πρώτο έτος χωρίς καμία αναγνώριση μαθημάτων και αντιμετωπιζόμαστε ισότιμα στους όρους φοίτησης με τους υπόλοιπους φοιτητές αν και στην πλειοψηφία μας εργαζόμαστε και διαβάζουμε παράλληλα!
    Δεν ζητήσαμε ποτέ καμία εξαίρεση ή διευκόλυνση αλλά δεν είναι άδικο που ενώ οι απόφοιτοι ΑΕΙ παίρνουν 150 μόρια για το δεύτερο πτυχίο σε ΑΕΙ, εμείς οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ δεν παίρνουμε ΚΑΝΕΝΑ μόριο για το δεύτερο πτυχίο σε ΑΕΙ με την αιτιολογία οτι είναι διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης(αν και από ΤΕΙ αναβαθμιστήκαμε σε ΑΤΕΙ) έστω για επιβράβευση των μακροχρόνιων προσπαθειών και κόπων μας???
    Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας αυτή το κενό του νόμου για να επιτευχθεί πλέον η πολυπόθητη αξιοκρατεία!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | βασιλικη

    για ποια αξιοκρατια ακριβως μιλατε?
    πρεπει να κανετε τοσα πολλα για να μπορεσει να βρεθει ενα μονοπατι που 100 χρονια δεν ξερω αν μας φτανουν…

    δημοτικο – την μια χρονια ειχαμε ποδιες την επομενη ειχαμε εξετασεις
    γυμνασιο – καταληψεις στις καταληψεις
    λυκειο – καταληψεις ….
    φροντιστηρια στο φουλ ,μαθηματα 24/7( 24ωρες 7 ημερες την εβδομαδα) . Τερμα οι εξτρα ασχολιες(μουσικες,αθλητισμος κτλ)

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ εν οψη…

    ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ – τι ειναι αυτο? και πρεπει να αποφασισω και να το συμπληρωσω…επαγγελματικος προσανατολισμος 0 εις το πηλικον…
    και 100 να ηταν δηλαδη…ποιος τελικα αποφασιζει εκεινη την ωρα…ΕΣΥ η , οι γονεις ,η μεγαλη αδερφφη, ο θειος..ποιος?

    και μετα…μπηκαν οσοι μπηκαν…σε ΤΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ( τα οποια δεν περναν καμια αξιολογηση)…και το πως και το ποτε θα βγουν ειναι πιο χαλαρο βεβαιως, βεβαιως…(γιατι τωρα το παιδι θα εχει ενα πτυχιο)…

    και το παιδι τελειωσε πηρε ενα πτυχιο ( το οποιο πρεπει να βρει τον καταλληλο συντελεστη για να μπορεσει να τον βοηθησει)

    και πηγε εκανε και μεταπτυχιακο….(που παλι πρεπει να βρεθει και για αυτο το πτυχιο ο καταλληλος συντελεστης)

    και ξενες γλωσσες και ecdl και προυπηρεσια …και δωσε μορια απο εδω δωσε μορια απο εκει…για να μπορεσει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ

    να ΔΟΥΛΕΨΕΙ….
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ…

    ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ…ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ?

    P.S
    μεσα σε ολα αυτα θυμαμαι εκεινη την πρωτη μερα που ειχα μπει σε ενα ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα και μπροστα στην εισοδο αντικρυσα κατι γραφεια που δεν φαινοταν απο τι υλικο ηταν φτιαγμενα γιατι ηταν γεματα αφισες, κατι ποτηρια με καφε αναμεσα στα leaflets και κατι τυπους που καθοταν μονιμα σε εκεινες τις καρεκλες και δεν ξερω ποια ηταν η δουλεια τους και ποιος ακριβως τους εβαλε πορτιερηδες στα
    Α ν ω τ α τ α Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ α Ι δ ρ υ μ α τ α αυτης της χωρας.

    σε αυτον λοιπον τον πολεμο εγω ευχαριστω τον ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ…γιατι μου δωσανε τις ασπιδες τους.! ! !

    α… και να μην ξεχασω

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:21 | Original

    Προτείνω στον κύριο Ραγκούση να προχωρήσει το σχέδιο νόμου ως έχει.Δεν μπορεί εδώ μέσα ο καθένας να μιλάει για την πάρτη του αποκλειστικά και μόνο,είναι απαράδεκτο!!
    Κύριοι της κυβέρνησης μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι μετά απο 5.5 άθλια-τραγικά χρόνια διακυβέρνησης με την Ν.Δ. και της ισοπέδωσης των αξιών και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου στο βωμό της ελληνικής σύμβασης και των stage(που οδηγούσαν στην μονιμοποίηση για μερικούς…) ήρθε και η βιομηχανία των δεύτερων και τρίτων μεταπτυχιακών τώρα να κατακλύσουν το δημόσιο με το πρόσχημα του επιπλέον τίτλου αλλά ο μοναδικός σκοπός τους όπως φαίνεται απο τους κατόχους τους είναι τα μόρια για διορισμό στο δημόσιο και όχι οι θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού όπως θα ‘πρεπε!!
    Και ρωτάω:Εκεί οδηγεί η βιομηχανία των διπλών και τριπλών μεταπτυχιακών στην Ελλάδα(;;;)…αποκλειστικά και μόνο στο δημόσιο;;Η καριέρα τι απέγινε(;;;),η εξειδίκευση τι απέγινε(;;;),η επιπλέον γνώση που τελικά αποσκοπεί στην Ελλάδα(;;;)..όλα για το δημόσιο;;
    Γιατί κύριοι τόσο μένος για τους γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ που είναι η πλέον(κατ’εμέ) αξιοκρατική διαδικασία…ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;;;Γιατί τόσο μένος για το τεστ δεξιοτήτων ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ…ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ;;;Μήπως μερικοί θέλετε να φάτε κυριολεκτικά θέσεις απο άλλους όπως γίνεται με την(πολλές φορές αδιαφανή) επιλογή ατόμων για μεταπτυχιακό όπως συχνά καταγγέλεται απο φοιτητές;;
    Σ’ότι αφορά την τωρινή κυβέρνηση….δώστε κίνητρα για εργασία στον ιδιωτικό τομέα…ισορροπήστε ή πιο σωστά(όπως πρέπει) αυξήστε τους μισθούς συγκριτικά με το δημόσιο όπως συμβάινει σ’ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο…ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ το στον Ελληνάρα εργοδότη και τότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε αν συνεχιστεί αυτό το χάλι με το δημόσιο που αποτελεί μοναδικό σκοπό ζωής δυστυχώς στη χώρα μας.Εκεί βρίσκεται η λύση…γι’αυτό και το ελληνικό δημόσιο έχει μπει στη συνείδηση του Έλληνα ως μοναδική λύση!!!
    Αν το κάνετε αυτό μόνο κέρδη θ’αποκομίσετε αφού θα σταματήσει επιτέλους αυτή η νοοτροπία ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..!!
    Στο εξωτερικό το δημόσιο αποτελεί τελευταία επιλογή,αλλά ο εκεί ιδωτικός τομέας ανταμοίβει δεν κοροιδεύει όπως στην Ελλάδα πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων!!!Μόνο έτσι θ’αλλάξει ο χαρακτήρας και οι αντιλήψεις του νεοέλληνα…σκεφτείτε το!!!