Άρθρο 5 Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού

Η παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/08) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:09 | Ελένη

    Σεβόμενη τις απόψεις άλλων πολιτών που υποστηρίζουν την εμπειρία ως απαραίτητο προσόν διορισμού, απλά θέλω να επισημάνω τα εξής:
    – Η νέα γενιά κάθε άλλο παρά ευνοημένη είναι καθώς αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας και ανταγωνισμού από ότι οι παλαιότερες γενιές. Για τους νέους, η εύρεση δουλειάς στο αντικείμενό τους, δηλ. η απόκτηση εμπειρίας, δεν είναι καθόλου σίγουρο γεγονός! Αν λοιπόν θεσπιστεί ένα σύστημα που θεωρεί προαπαιτούμενη την εμπειρία για διορισμό,οι νέοι δε θα έχουν καμία ελπίδα διορισμού ποτέ.
    – Το πόσο αποδοτικός και καλός θα είναι κάποιος στη δουλειά του δεν εξαρτάται μόνο από την εμπειρία. Κυρίως εξαρτάται από τις ικανότητές του και τη διάθεσή του για δουλειά. Μπορεί κάποιος να είναι χρόνια σε μια δουλειά στάσιμος και κάποιος που μόλις πήγε να εξελιχθεί γρηγορότερα. Το επίπεδο γνώσης και ικανοτήτων των νέων, λόγω και των πολλών μεταπτυχιακών σπουδών (πάλι προς εύρεση πολυπόθητης δουλειάς), έχει ανέβει. Αυτό, σε συνδυασμό με την καλύτερη γνώση νέων απαραίτητων τεχνολογιών και την πολλή όρεξη για δουλειά και αλλαγή τους καθιστά υπαλλήλους πολλά υποσχόμενους, ακόμα κι αν δεν έχουν εμπειρία. Δεν αξίζει λοιπόν να τους βάλουμε στο περιθώριο ή στην αναμονή..

    Δε στοχεύω στο να βγάλω άχρηστη την εμπειρία. Τη σέβομαι. Θέλω όμως να σέβεστε και να κατανοήτε κι εσείς την αντίπερα όχθη…. Όλοι θέλουμε ευκαιρίες και παλιοί και νέοι..

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:42 | Γ.Λ.

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    Θα ήθελα να εκφράσω την θετική μου γνώμη σχετικά με το νομοσχέδιο για την πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο, η οποία θεωρώ ότι επεκτείνεται και σε ολόκληρη την σημερινή νεολαία που διεκδικεί μια θέση στην εργασία!!
    Θεωρώ ότι ο διαχωρισμός των θέσεων σε έχοντες εργασιακή εμπειρία και μη, κατά ποσοστό 50- 50 μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιότερο και αξιοκρατικότερο μέτρο. Κατανοώ το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων μαστίζεται απ το φαινόμενο «ανεργία» και η διασπορά των προσόντων πιθανώς να είναι άνιση. Διαβάζοντας και τα σχόλια άλλων συμπολιτών μας, διακρίνεται η αγανάκτησή τους και η απαίτησή τους για «αξιοκρατία». Παρόλα αυτά όμως κι εμείς αποτελούμε κομμάτι της κοινωνίας και θα έπρεπε να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τα όνειρά μας. Μπορεί να μην έχουμε εργασιακή εμπειρία, έχουμε όμως θέληση και ανάγκη από μια δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα μας.
    Πόσοι νέοι πτυχιούχοι δουλεύουν πωλητές και σερβιτόροι με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσουν να βρουν μια θέση στο αντικείμενό και τα προσόντα τους? Πόσες αγγελίες αναγράφουν «προϋπηρεσία στην θέση – απαραίτητη»? Γιατί όλοι αυτοί διαδηλώνουν στους δρόμους ζητώντας την προσοχή!!!!
    Δεν αποτελεί αδικία η μέριμνα της κοινωνίας στην νεολαία! Το νομοσχέδιο δεν καταργεί την εργασιακή εμπειρία ως προσόν απλά την διαχωρίζει! Παράλογο θα ήταν, π.χ. αν αύριο το πρωί λέγαμε ένας διαγωνισμός για όλους (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ) και κατάταξη βάση προσόντων. Επομένως το πτυχίο αποτελεί επιπλέον προσόν, επομένως όσοι έχουν πτυχίο έχουν περισσότερα μόρια απ’ αυτούς που δεν έχουν και επομένως βάση προσόντων, προκρίνονται!!
    Θέλοντας και μη υπάρχει και η μερίδα των ατόμων που ψάχνουν να εργαστούν και δεν έχουν προϋπηρεσία! Δεν έχουν αυτοί το δικαίωμα στην εργασία?? Και τι πιο δημοκρατικό και δίκαιο απ’ την αναφερόμενη αναλογία των θέσεων σε 50% με εμπειρία και 50% χωρίς εμπειρία?
    Ειλικρινά, Κ. Υπουργέ, η προσπάθειά σας αυτή δίνει ελπίδες σε πολλούς νέους!!

    Με εκτίμηση,
    Λ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:23 | ΑΝΤΩΝΙΑ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ,

    ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 50/50 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ, Η ΜΟΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟΙ. ΑΡΑ, ΕΙΤΕ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 50/50 ΕΙΤΕ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΝΤΑ Ή ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!!

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ,
    ΑΝΤΩΝΙΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:21 | Δημήτρης

    κ. Υπουργέ,

    θα ήθελα να μου απαντήσετε 2 απορίες μου:

    1) Όσοι απολύθηκαν από την «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης» θα συνεχίσουν να ευεργετούνται με το bonus +3% επί της συνολικής τους μοριοδότησης;

    2) Τι θα ισχύει με τις κατηγορίες πολυτέκνων και τριτέκνων; Θα εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση 20% και 10% αντιστοίχως;

    Αναμένω τις διευκρινιστικές απαντήσεις σας.

    Με τιμή

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:59 | Μπαμπης

    Πολύ σωστό το μέτρο!!
    Εκτός από προϋπηρεσία δεν έχω καλό βαθμό στο τεστ δεξιοτήτων, για αυτό ζητάω να μη μετρήσει!
    Έχω άριστα βουλγάρικα όμως και ζητάω να μοριοδοτηθούν περισσότερο οι ξένες γλώσσες του ανατολικού μπλοκ.
    Μόλις πήρα το πτυχίο μου από μεγάλο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (Βουλγαρία) με 9,75. Δεν μπορεί τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού να παίρνουν ίδια μοριοδότηση με την ψωροκώσταινα (Ελλάδα).
    Άντε γιατί πολλά μας τα ειπατε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | Πολίτης

    Επειδή πολλοί <> οτι δεν καταλαβαίνουν τις εξαιρέσεις εμένα μου φαίνεται λογικό διότι για παράδειγμα σε ένα φορέα ο οποίος ασχολείται με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο θέλει ανθρώπους με εμπειρία σε αυτό το αντικείμενο δεν μπορεί να προσλάβει τον οποιοδήποτε και αργότερα να μην είναι ικανός να ανταπεξέλθει στην εργασία όπως έχω ξαναπεί το δημόσιο δεν είναι τόπος πρακτικής ασκησης ελπίζω να το καταλαβαινουμε όλοι μας.
    Πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε όλα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον φυγοπονόντας για <> και άλλες δικαιολογίες.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:53 | Παπαδακη Ελλη

    Πολυ σωστα το 50% των θεσεων να μη χρειαζεται εμπειρια ωστε να εχουν ΙΣΕΣ ευκαιριες και οι δυο «ομαδες», γιατι δηλαδη να διοριζονται μονο οι «μεγαλοι» ηλικιακα και οχι οι νεοτεροι που εχουν ολα τα προσοντα αλλα τους λειπει η πολυετης εμπειρια?? Με το 50% στην κατανομη υπαρχει αξιοκρατια αλλα το :

    «Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

    αποτελει «παραθυρακι» και δεν θα επρεπε να εφαρμοστει..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:13 | ΕΛΕΝΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE (ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ)ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 1/3 ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΣΥΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΥΠΥΡΧΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ STAGE .ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. SOS!!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:25 | Αδαμίδης Αναστάσιος

    Υπερβολικά μεγάλο το 50% . Ναι να βοηθηθούν οι νέοι άνεργοι αλλά το 50 % είναι πέρα κάθε λογικής. Όσο για τις «εξαιρέσεις» που σε δύο γραμμές προβλέπει ο νομοθέτης…Τι είναι αυτά τα πράγματα ; πάλι για «παραθυράκια» ψάχνουμε ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:30 | Φιλιππακοπούλου Θεοδώρα

    Ο μέγιστος χρόνος μοριοδοτούμενης εμπειρίας είναι 5 έτη. Γιατί να υπάρχει αυτός ο περιορισμός? Λογικά για να ευνοηθούν οι νεότερης ηλικίας υποψήφιοι. Εμείς δηλαδή οι μεγαλύτεροι που έχουμε 10 και πλέον χρόνια εμπειρίας δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως επιπλέον προσόν? Οι νεότεροι ευνοούνται αρκετά και από την υψηλότερη βαθμολογία που έχουν κατά κανόνα στα πτυχία τους και από την ευκολότερη πρόσβασή τους στα μεταπτυχιακά. Είναι κοινώς γνωστό ότι ο βαθμός πτυχίου 7 για τους πτυχιούχους των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 1990 δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο βαθμό της ίδιας Σχολής 10 ή 15 χρόνια μετά, όσον αφορά το γνωστικό και επιστημονικό υπόβαθρο των πτυχιούχων. Για διάφορους λόγους τα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια μοιράζουν απλόχερα υψηλούς βαθμούς.Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα μεταπτυχιακά-διδακτορικά δίνονταν με το σταγονόμετρο και όσοι κατορθώσαμε να παρακολουθήσουμε κάποιο καταβάλαμε πολύ κόπο και χρόνο. Κοπιάσαμε επίσης για να αποκτήσουμε όσο περισσότερη επαγγελματική εμπειρία ήταν δυνατό, στον ιδιωτικό κυρίως τομέα. Γιατί αυτή να πάει χαμένη, έστω και 1 και 2 χρόνια πάνω από την πενταετία? Γιατί να μην μας πιστώνεται? Πως να συναγωνιστούμε νεότερους συναδέλφους με μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου? Έχω 15 χρόνια εμπειρία, διδακτορικό και βαθμό πτυχίου 7,5. Κι όμως στους διαγωνισμούς (αφού λαμβάνονται υπόψη μόνο τα 5 χρόνια εμπειρίας)με ξεπερνούν στα μόρια οι φρέσκοι πτυχιούχοι με υψηλότερο βαθμό πτυχίου, που δεν έχουν καμία εργασιακή εμπειρία.
    Η εμπειρία πιστεύω ότι πρέπει να είναι από τα βασικότερα κριτήρια των υποψήφιων για θέσεις ελεγκτικών μηχανισμών, όπως επιθεωρητές περιβάλλοντος, βιομηχανιών κοκ. Δεν αρκούν μόνο οι ακαδημαϊκές γνώσεις (είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη)για ένα ελεγκτή. Απαραίτητη είναι η επαγγελματική εμπειρία κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις «τρικλοποδιές» που στήνουν οι ελεγχόμενοι. Ειλικρινά σας δηλώνω, ότι σε πολλές βιομηχανίες που εργαζόμουν, έρχονταν για έλεγχο νέοι συνάδελφοι ηλικίας περίπου 30 ετών ή και μικρότεροι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά,αλλά επειδή δεν είχαν καμμία προηγούμενη επαγγελματική-βιομηχανική εμπειρία, δεν μπορούσαν να κάνουν σωστό έλεγχο και να ανταπεξέλθουν στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η διεύθυνση της εταιρίας για να καλύψει τις παρατυπίες της.
    Συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης του 50% για όσους έχουν υπηρετήσει στο δημόσιο. Εμείς δηλαδή του ιδιωτικού τομέα γιατί να μην έχουμε προσαύξηση? Καμία λοιπόν, προσάυξηση. Όλοι να παίρνουμε τα κανονικά μόρια που προβλέπει ο νόμος, ανάλογα με τα χρόνια της εμπειρίας μας. Όμως σύμφωνα με όσα ανέφερα παραπάνω, είναι άδικο να προσμετρώνται μόνο τα 5 χρόνια εμπειρίας. Πρέπει να μοριοδοτούνται αναλογικά όλα τα χρόνια της εμπειρίας, χωρίς κλιμάκωση και άλλα τερτίπια. Αν πρέπει οπωσδήποτε να μπει περιορισμός για να ενισχυθούν οι νεότεροι, τουλάχιστον το όριο των 5 ετών, να αυξηθεί στα 10 χρόνια. Οι νεότεροι έτσι κι αλλιώς ευνοούνται από την υψηλότερη βαθμολογία και από την ευκολότερη πρόσβαση στα μεταπτυχιακά.

    Επίσης σύμφωνα με όσα ανέφερα παραπάνω είναι πολύ άδικη η διάταξη ότι για το 50% των θέσεων που προκηρύσσονται δε θα λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο. Πάλι ευνοούνται οι νεότεροι και χωρίς εμπειρία. Γιατί αυτό? Όσοι τρέχαμε σε δουλειές σε μακρινές περιοχές και μέναμε μακριά από τα σπίτια μας, κάνοντας περισσότερα έξοδα, για να αποκτήσουμε εμπειρία πρέπει να τιμωρηθούμε? Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση άλλης σχολιάστριας (Ελένη Ψωμά)ότι «Η απόκτηση εμπειρίας δε γίνεται αυτόματα, προϋποθέτει εκπαίδευση, χρόνο, κόπο, εργατοώρες, τριβή με το αντικείμενο και συνεπάγεται ποσοτική και ποιοτική εργασία, μεθοδευμένη και οργανωμένη».

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:15 | Βασίλης

    Εργάστηκα σε χώρα στην οποία δεν είναι υποχρεωτική η κοινωνική ασφάλιση ως free lancer δεν είχα συγκεκριμένη έδρα είχαν όμως οι εργοδότες μου (ΗΠΑ). Με το παλαιο καθεστώς θα έπρεπε να απευθυνθώ στην Πρεσβεία της χώρας για να μου δώσουν βεβαίωση ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική…παρ όλα αυτά όλοι γνωρίζουν ότι στις ΗΠΑ δνε είναι υποχρεωτική γιατι να μπω σε αυτή τη διαδικασία; Το αποτέλεσμα της δουλειάς μου μπορέι να φάινεται από εκδόσεις, μελέτες και από αναφορές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτών των επιχειρήσεων- οργανισμών. Επίσης, οι Βεβαιώσεις εργοδοτών γιατί δεν αρκούν ειδικά όταν είναι από έγκυρους οργανισμούς και από εργοδότες που για το κύρος τους δεν χωρά καμία αμφιβολία;
    Επιπλέον, Σε διεθνή οργανισμό η άσκηση (η οποία αναγνωρίζεται ως προυπηρεσία) γιατί θα πρέπει να απαιτείται βεβαίωση μαζί με τη βεβαίωση κοινωνικής ασφάλισης. Θεωρώ ότι είναι ανόητο να ζητείται βεβαίωση ασφάλισης σε αυτή την περίπτωση.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:06 | Γιάννης Κ.

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης,
    Καταρχήν να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο Υπουργείο, καθώς και για την πολύ μεγάλη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 4 του Οκτώβρη, γεγονός που σηματοδοτεί τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι εξίσου μεγάλες είναι και οι ευθύνες που σας αναλογούν για να παρθούν οι σωστές και οι κατάλληλες αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα.
    Με αφορμή την κατάθεση του προσχέδιου για τις προσλήψεις προσωπικουύ στον Δημόσιο Τομέα, θα ‘θελα να επισημάνω ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση, δηλ. στον έλεγχο όλων των προσλήψεων στο Α.Σ.Ε.Π., αλλά διατηρώ μία επιφύλαξη όσον αφορά την πλήρη κατάργηση της προσαυξημένης μοριοδότησης (50%)της εμπειρίας στο Δημόσιο Τομέα. Η εμπειρία πρέπει να αποτελεί ένα ΒΑΣΙΚΟ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, γιατί προϋποθέτει εκπαίδευση, χρόνο, κόπο, μεθοδολογία και οργάνωση του αντικειμένου της εκάστοτε εργασίας. Θεωρώ επίσης ότι με την πλήρη κατάργησή της, θα αδικηθεί ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων ( 40.000 περίπου), ο οποίος δεν συμπεριλλάμβανονταν στις ρυθμίσεις των Π.Δ. 164 και 180 του 2004 και που ευελπιστούσε να λάβει μέρος σε μελλοντικούς διαγωνισμούς ώστε να διεκδικήσει μία μόνιμη θέση, καθώς όλα αυτά τα χρόνια κάλυπτε ΚΑΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, για αυτό προτείνω να διατηρηθεί το 20% της προσαύξησης. Επίσης συμφωνώ με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις σχετικά με την εμπειρία, δηλ. να λαμβάνεται υπόψη μόνο για το 50% των θέσεων που θα προκηρύσσονται με σειρά προτεραιότητας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:28 | ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 10/ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΔΙΟΤΙ
    1.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΙΩΝΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    2. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΗΜΟΙ ΗΛΗΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑΚ ΚΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.
    3. ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ 10/ΕΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ.ΚΑΙ
    4.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:17 | ελενα

    Δουλεύω 9 χρόνια με συμβάσεις ως ωρομίσθια αρχαιολόγος στο ΥΠΠΟ. Σίγουρα δε δουλεύω ρουσφετολογικά τόσα χρόνια, αλλά έχω φτύσει αίμα για να μαζέψω τόση προϋπηρεσία και έχω σκύψει πολλές φορές το κεφάλι. Όλα τα νομοσχέδια και ΠΔ τόσα χρόνια μιλούσαν για μονιμοποίηση αυτών με την προύπηρεσία.
    Εμεινα έξω από το προεδρικό διάταγμα του παυλόπουλου γιατί είχα διακοπή μεταξύ των συμβάσεων πάνω από 3 μήνες.
    Τώρα με το νέο νόμο των προσλήψεων, που καταργεί το βασικό μου προσόν που είναι η μοριοδότηση της προυπηρεσίας έχω ελάχιστες πιθανότητες να διορισθώ.
    Τι προβλέπει ο νέος νόμος για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Εμείς δεν είμαστε ούτε stage ούτε δουλεύουμε ρουσφετολογικά τόσα χρόνια. Γιατί μας καταργεί και μας απαξιώνει την προϋπηρεσία. Είναι άδικο για αυτούς που δουλεύουν 8 και 9 χρόνια να τους εξομοιώνει με τον κάτοχο ενός μεταπτυχιακού ή ενός διδακτορικού, που δεν ξέρουν τι σημαίνει εργασία στο δημόσιο.
    Αν θέλετε να είστε δίκαιοι δεν πρέπει να καταργήσετε τη μοριοδότηση. Μπορείτε να μικρύνετε τη μοριοδότηση στο μισό, αλλά όχι να την καταργήσετε.
    Ιδίως για αυτούς με πολλά χρόνια εργασίας νομίζω ότι πρέπει να κάνετε κάτι πιο δραστικό. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι 33 και 35 χρονών πρέπει επιτέλους να αποκατασταθούν. πρέπει να μονιμοποιηθούν. Δεν μπορούν να εξομοιωθούν με τον 24αρη που μόλις τελείωσε τη σχολή. ο νόμος πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά για την παλιά γενιά συμβασιούχων και διαφορετικά για τη νέα γεννιά. Αλλιώς καταφέρετε μεγάλη αδικία.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:46 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 2738/99 ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ STAGE ΜΕ ΜΟΛΙΣ 17 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 04:47 | ΕΛΕΝΗ ΨΩΜΑ

    Από το παρόν νομοσχέδιο διαφαίνεται καθαρά ότι το κριτήριο της εμπειρίας υποβαθμίζεται με τους εξής τρόπους:
    α) Μειώνονται ελαφρώς τα μόρια της εμπειρίας.
    β) Καταργείται η προσαύξηση 50% για όσους έχουν υπηρετήσει στο δημόσιο.
    γ) Για το 50% των θέσεων που προκηρύσσονται δε θα λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο!!!!
    δ) Ο μέγιστος χρόνος μοριοδοτούμενης εμπειρίας είναι τα 5 έτη!!!

    Και αναρωτιέμαι γιατί με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται να υποβαθμιστεί το κριτήριο της εμπειρίας; Γιατί της αφαιρείται η υπόσταση, η σημασία και η σπουδαιότητα που της αρμόζει;
    Η απόκτηση εμπειρίας δε γίνεται αυτόματα, προϋποθέτει εκπαίδευση, χρόνο, κόπο, εργατοώρες, τριβή με το αντικείμενο και συνεπάγεται ποσοτική και ποιοτική εργασία, μεθοδευμένη και οργανωμένη, προς όφελος του συναλλασσόμενου με το Δημόσιο πολίτη και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.
    Συνεπώς διαφωνώ με όλα τα παραπάνω μέτρα που προτείνετε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:12 | Νίκος

    Κύριε Υπουργέ…
    Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, μέσα από τα σχόλια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την πετυχημένη διαδικασία, είναι διάχυτη η επιθυμία και απαίτηση για αλλαγή των διαδικασιών πρόσληψης στο δημόσιο και συγκεκριμένα, για καθολική εφαρμογή δίκαιων και αξιοκρατικών διαδικασιών πρόσληψης σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.
    Αμφισβητώ όμως το κατά πόσο επιτυγχάνονται οι παραπάνω απαιτήσεις με τις αλλαγές που προτείνετε, κάνοντας τις παρακάτω απλές σκέψεις γύρω από ένα κομμάτι του νέου νόμου:
    Μια μεγάλη φουρνιά υποψηφίων για διορισμό στο δημόσιο, είχαμε προσανατολιστεί, με νόμους της πολιτείας των τελευταίων 10 χρόνων, στην συλλογή μορίων μέσα από εργασιακή εμπειρία ως προαπαιτούμενο για διορισμό. Μάλιστα, πολλοί από εμάς, προκειμένου να αποκτήσουμε προϋπηρεσία πάνω στην ειδικότητα μας, συμβιβαστήκαμε με ελαστικές μορφές εργασίας (π.χ συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, stage κ.λ.π) σε βάρος της ασφάλισης μας και του συνολικού εισοδήματος μας. Ξαφνικά και χώρίς να δωθεί χρόνος, μέσα από μια μεταβατική περίοδο ίσως, μας αφαιρούνται μόρια, άμεσσα ή έμμεσα, α)με την κατάργηση της προσαύξησης 50%,β)με την αναβάθμιση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων ουσιαστικά σε βάρος της εμπειρίας,καταργώντας μάλιστα και την συνάφεια μεταπτυχιακού και ειδικότητας. Έτσι μας στρέφουν σε μία εκ νέου συλλογή μορίων μέσα από την απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων, προκειμένου να καταστούμε ανταγωνιστικοί στά νέα δεδωμένα, παρατείνωντας έτσι την αγωνία μας για επαγγελματική αποκατάσταση.
    Την ίδια στιγμή, νέοι πτυχιούχοι, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν βιώσει ακόμα την ανεργεία, με συγκριτικά καλλήτερο βαθμό πτυχίου ίσως (απόλυτα σεβαστό αυτό) ή με ίδιο βαθμό πτυχίου και ένα ετήσιο μεταπτυχιακό σε άσχετο με την ειδικότητα αντικείμενο,αλλά με μηδενική εμπειρία σε κάθε περίπτωση, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στην κατηγορία του 50% χωρίς εμπειρία,διεκδικούν με σοβαρές πιθανότητες, θέσεις της ίδιας ειδικότητας, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες συναδέλφων των, οι οποίοι εργάζονται επί σειρά μηνών με συμβάσεις και κατά καιρούς έχουν μήνει και άνεργοι και οι οποίοι συμμετέχουν στην κατηγορία του 50% με εμπειρία, δεδωμένου ότι μειώνονται στο μισό οι διαθέσιμες σε αυτή την κατηγορία θέσεις.
    Πόσο δίκαιο μπορεί να είναι αυτό;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:24 | ΕΛΕΝΑ

    Είναι αποδεδειγμένο στην πράξη,πως ένας υποψήφιος υπάλληλος που ξέρει τη δουλειά μπορεί να αποδώσει άμεσα στην εργασιακή θέση που θα καταλάβει και η οποία έχει σαν αντικείμενο τα ίδια καθήκοντα στα οποία «εκπαιδεύτηκε» και απέκτησε «εργασιακή εμπειρία».Σε αντίθεση με έναν που δεν ξέρει την δουλειά και αναλαμβάνει εργασιακά καθήκοντα σε μια θέση που απαιτεί άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πολιτών και για να αρχίσει να αποδίδει,απαιτείται περίπου ένα εξάμηνο(το μισό χρόνο απο μια δωδεκάμηνη σύμβαση εργασίας Ιδ.Δικαίου ορισμένου χρόνου).
    Για την αξιοποίηση της εργασιακής εμπειρίας που απέκτησαν οι stagers και οι συμβασιούχοι έργου,η Πολιτεία θα πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία να καταλάβουν το 50% των προκυρησσόμενων θέσεων,πετυχαίνοντας έτσι διπλό στόχο:1.Δίνει την ευκαιρία για όλους αυτούς,(που για 4 ή 5 χρόνια»εκπαιδεύτηκαν» και «πλήρωσαν» τον εργοδότη-Δημόσιο,αφου δεν έπαιρναν τις αποδοχές που τους αναλογούσαν και ήταν ανασφάλιστοι),να εργασθούν και 2.»Εισπράττει» αμέσως έργο γιατί είναι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι για την εργασία που θα εκτελέσουν.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:15 | Χαράλαμπος

    Θα ήθελα να προσθέσω στο σχολιασμό για την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας στο Δημόσιο ότι πολλοί μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που έπαιρναν μέρος στους διαγωνισμούς δεν το έκαναν απαραίτητα για να βρεθούν σε καλύτερη υπηρεσία όπως διάβασα σε ένα σχόλιο. Πολλοί, ανάμεσα τους και εγώ, παίρνουμε μέρος στους διαγωνισμούς γιατί οι Υπηρεσίες μας αρνούνται να μας δώσουν μετάθεση. Σωστή για μένα η κατάργηση της αυξημένης μοριοδότησης αλλά θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να γίνονται αντικειμενικές μεταθέσεις με τη θεσμοθέτηση κριτηρίων. Και όπου υπάρχουν να εφαρμόζονται και όχι να είναι για το θεαθήναι όπως στο Υπουργείο Εργασίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:32 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ »ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ» ΚΑΙ ‘ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ» ΣΤΟ 50% , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ , ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:57 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑ

    -ΕΙΜΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ 1993.
    -ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.
    -ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    -ΠΕΤΥΧΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΣΕΙΡΑ.
    -ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ.
    -ΑΠΕΚΤΗΣΑ ECDL
    -ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1999.
    -ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    -ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    -ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΦΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    -ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο κ’ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    -ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    -ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ.
    -ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1993 ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | Αγγελική Π

    Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε εκείνους που βασίζονται στα μόρια και στους γραπτούς.

    Σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς που γίνονται βάσει μορίων:
    α)Ο βαθμός πτυχίου δεν αποτελεί αξιοκρατικό κριτήριο. Υποψήφιος με βαθμό πτυχίου 9 σε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας δεν σημαίνει ότι είναι πιο άξιος από έναν υποψήφιο με βαθμό πτυχίου 6 σε ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο.Ακόμη και μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορές.
    β)Μεταπτυχιακοί και Διδακτορικοί τίτλοι είναι σημαντικά επιπλέον προσόντα, όταν το αντικείμενο τους είναι συνάφες με την επιδιωκόμενη θέση.
    γ)Η Προυπηρεσία είναι επίσης πολύ σημαντικό επιπλέον προσόν, όταν το αντικείμενο της είναι συνάφες με την επιδιωκόμενη θέση. Δεν νομίζω ότι είναι σωστή η «υποβίβαση» των μορίων της προυπηρεσίας.

    Σε ότι αφορά τους γραπτούς διαγωνισμούς θα έπρεπε το αποτέλεσμα να κρίνεται από το γραπτό βαθμό του υποψηφίου και ΜΟΝΟ απο αυτον, χωρίς καμία προσαυξηση από αλλά μόρια. Εφόσον ο διαγωνισμός είναι γραπτός ο υποψηφιος μπορεί να αποδείξει τις γνωσεις του με τη βαθμολογία του και δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε στο εάν είναι πιο σημαντική η προυπηρεσία ή το μεταπτυχιακό

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:33 | Θοδωρης Π.

    καλα να μην μετραει η εμπειρια για το 50% των θεσεων. Δηλαδη θα μετραει μονο πτυχιο, μεταπτυχιακο και ξενη γλωσσα. Τι γινεται με τα πτυχια εξωτερικου – ανατολικων χωρων (υπερβολικα υψηλοι βαθμοι 9-9,5) και ταυτοχρονα διδακτορικο. Τα παιδια που λογω οικονομικων δυνατοτητων σπουδασαν ελλαδα και δεν ειχαν την δυνατοτητα να προχωρησουν σε μεταπτυχιακο, ειδικα μεχρι την δεκαετια του 90, ειναι αυτοι που βγηκαν κατευθειαν για δουλεια στον ιδιωτικο τομεα(γιατι ειχαν πραγματικη αναγκη να δουλεψουν), περιμεναν καρτερικα να ερθει η σειρα τους για πιθανο διορισμο και τωρα τους ριχνεται ξανα πισω. εχουν να ανταγωνιστουν νεους πτυχιουχους με μεγαλυτερο βαθμο (εχει αλλαξει σε σχεση με παλιοτερα ο βαθμος δυσκολιας της ληψης των πτυχιων) και με ενα μεταπτυχιακο. απλα πραγματα…..

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:54 | NIKOΣ ΠΑΙΓΝΙΓΙΑΝΝΗΣ

    ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΙΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ.

    Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ.

    Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:43 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ Θ.

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ 50% ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ!
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70%!
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
    Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ! ΑΠΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΛΥΤΡΩΣΗ!
    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ !
    ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΙΩΣΕ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ! ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!
    ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΘΕΣΑ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:10 | Έφη

    Σωστή η διάκριση, για να έχουν όλοι ευκαιρίες πρόσληψης.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:19 | ANNITA

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι πτυχιούχος Γεωγραφίας με μεταπτυχιακό στην «Ανάπτυξη και Διαχείριση του Ευρωπαϊκού χώρου». Παρά το υψηλό επίπεδο σπουδών του τμήματος έχω αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εύρεση εργασίας.
    Πιστεύω θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές όσον αφορά την πρόσληψή μας στο δημόσιο που έχουν να κάνουν κυρίως με τη άγνοια σχετικά με το αντικείμενο της επιστήμης.
    Μια από τις θεματικές ενότητες είναι η Φυσική Γεωγραφία αλλά όχι μόνο, ασχολούμαστε με ζητήματα διαχείρισης του χώρου, οικονομικής-κοινωνικής-πολιτισμικής γεωγραφίας. Επιπλέον θεματική ενότητα που καλύπτουμε είναι και η γεωπληροφορική και η χαρτογραφία. Επομένως θα πρέπει να δημιουργηθεί ΠΕ Γεωγράφων και να διαχωριστεί από το ΠΕ Γεωλόγων.
    Θα μπορούσαν λοιπόν οι Γεωγράφοι να φανούν χρήσιμοι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε καίρια ζητήματα (περιβαλλοντικά, πολεοδομικά-χωροταξικά, κ.λ.π.).

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | pros aristera

    Τι θα ισχύσει για οργανισμούς (π.χ. δημόσιοι ερευνητικοί φορείς) όπου οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά πληρώνονται από ερευνητικά προγράμματα (εθνικά ή/και διεθνή) η επιτυχή διεκπεραίωση των οποίων εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από την επάρκεια, τη συνέχεια του έργου και την πολύτιμη, για το φορέα που τους απασχολεί, εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:56 | Βουλγαράκη Ευαγγελία-Άννα

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι συμβασιούχος έργου από το 2004 με την ειδικότητα διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών σε ΚΕΠ του νομού Αττικής. Θεωρώ μέσα από την επαγγελματική μου πείρα και χωρίς να θέλω να θίξω κανένα συμβασιούχο, ότι αποτελούμε μια ειδική κατηγορία συμβασιούχων καθώς είμαστε αυτοί οι οποίοι στήριξαν και ανέδειξαν τον σημαντικό θεσμό των ΚΕΠ ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν μόνο με συμβασιούχους έργου τους οποίους τοποθέτησε η δική μας κυβέρνηση και χωρίς καμία στήριξη από την ίδια την πολιτεία και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες. Παρόλα αυτά καταφέραμε να καταξιωθούμε στις συνειδήσεις των πολιτών οι οποίοι όχι μόνο μας επιβραβεύουν καθημερινά για το έργο και τη συνεισφορά μας στη δημόσια διοίκηση αλλά αρνούνται μάλιστα να έχουν άμεση επαφή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία. Στηριζόμενη στο αποδοτικό μας έργο θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε ανεκμετάλλευτη την εμπειρία των υπαλλήλων των ΚΕΠ μέρος των οποίων παραμένει ακόμα με την τριτοκοσμική σύμβαση έργου περιμένοντας να μονιμοποιηθεί μέσα από την 3η κατά σειρά προκήρυξη που αναμενόταν να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, μετά από την τελευταία έγκριση θέσεων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω το διαφημιστικό σποτ της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος μας το οποίο ανέφερε παντού ΚΕΠ, όλα στα ΚΕΠ μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνηση . Πως λοιπόν σκοπεύετε να το υλοποιήσετε αυτό, αφήνοντας τους έμπειρους υπαλλήλους των ΚΕΠ στο δρόμο και οδηγώντας τους στην ανεργία, καθώς καλά είναι τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά σε ορισμένους κλάδους και ειδικότητες αλλά στο συγκεκριμένο τομέα ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα αποτελεί η εξειδικευμένη εμπειρία των υπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων των ΚΕΠ, η οποία σημειωτέον αποκτήθηκε με μεγάλη υπομονή, επιμονή και ζήλο τόσο για την εξυπηρέτηση του πολίτη όσο και για μάθηση της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης και των ατελείωτων προβλημάτων της . Θέλοντας να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ο συγκεκριμένος θεσμός θα πρέπει να αξιοποιηθεί τόσο η πείρα των υπαρχόντων συμβασιούχων με την έκδοση προκήρυξης η οποία θα προϋποθέτει την προϋπηρεσία σε ΚΕΠ όπως συνέβη και στις προηγούμενες 2 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ όπου μονιμοποιήθηκαν οι περισσότεροι συνάδελφοι, καθώς και η δημιουργία νέων ΚΕΠ σε Δήμους και Νομαρχίες με μεγάλη παραγωγικότητα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ευελπιστώ σε μια δίκαιη, άμεση και αποτελεσματική λύση η οποία θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον πολύτιμο αυτό θεσμό και δεν θα τον οδηγήσει σε μαρασμό.

    Με εκτίμηση Βουλγαράκη Ευαγγελία-Άννα

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:28 | Γρηγόριος Κυριακόπουλος

    Το μέτρο της κατάργησης της διάκρισης: συναφές – μη συναφές μεταπτυχιακό θεωρώ ότι είναι σωστή. Ωστόσο, το μέτρο της μη προσμέτρησης τουλάχιστον δύο μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων είναι άνισο προς τους ενδιαφερόμενους, για τους ακόλουθους λόγους:

    Η υλοποίηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου,τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό απαιτεί έντονη προσωπική προσπάθεια, αφιέρωση χρόνου τουλάχιστον διετούς διάρκειας, καθώς και πραγματοποίηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

    Οι ανωτέρω μακρόχρονες και επίπονες διαδικασίες είναι σαφώς χρονικά εξελισσόμενες και γνωσιακά αναβαθμισμένες σε σχέση με το Τέστ Δεξιοτήτων, του οποίου η μέγιστη μοριοδότηση (400 μόρια) θεωρώ ότι είναι ένα καλό ή/και απρόσμενο δώρο της στιγμής (3ώρου), σε σχέση με τον καταβληθέν κόπο μιας διετίας.

    Δεν θεωρώ σωστό το Τέστ Δεξιοτήτων (χρονική διάρκεια 3 ωρών) να πριμοδοτεί κατά μέγιστο βαθμό 400 μορίων τον ενδιαφερόμενο, δηλαδή όσο και η αθροιστική μοριοδότηση δύο μεταπτυχιακών τίτλων (αθροιστική χρονική διάρκεια τουλάχιστον 4 ετών!) – που ούτε και τα τελευταία μόρια (των δύο μεταπτυχιακών) δεν δίνεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να αποκομήσει, καθώς προσμετράται μόνο ένας μεταπτυχιακός τίτλος. Η ανωτέρω μοριοδότηση είναι άνιση.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | Ελευθερία

    Αν για το 50% των θέσεων σταματήσει να μετράει η προϋπηρεσία, τότε στους άνω των 30-35 χαρίστε μας σας παρακαλώ ένα σχοινί και μια πέτρα να δέσουμε στον λαιμό μας να βουτήξουμε στη θάλασσα…

    Συγκρίνονται οι σημερινοί βαθμοί με αυτούς πριν 10-15 χρόνια????

    Πλεόν στις σχολές κάνουν σκονάκια με κινητά τηλεφωνα και i-pod nano! Κατά μέσω όρο έχουν ανέβει τουλάχιστον κατά 1-2βαθμούς.
    Στη σχολή μου πριν 10 χρόνια ο καλύτερος έβγαζε πτυχίο 7,8 και ήταν πραγματικά καλός! Στην ίδα σχολή πλέον ένας μέτριος ξέρω ότι βγάζει 8,3…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:30 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ? ΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΝ ΘΕΣΕΩΝ 50-50 ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΦΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΟΝ ΘΕΣΕΩΝ!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:47 | ΝΙΝΑ

    ΩΣ ΠΡΟΣ «ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ» ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
    ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕ Ή ΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΚΛΠ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΔΟ ΟΛΟΙ;
    ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:58 | κατερινα

    Όχι στο 50% χωρίς εμπειρία!
    Επί τόσα χρόνια προσπαθούμε να αποκτήσουμε προϋπηρεσία με συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις προκηρύξεις και τώρα όλη μας την προσπάθεια την πετάτε στα σκουπίδια! Μαζί πετάτε κι όλους εμάς, τη γενιά των 35…

    Πως θα μπορέσουμε να συναγωνιστούμε κύριε Υπουργέ τους 22-24 χρονών? Οι βαθμοί των πτυχίων χρόνο με το χρόνο ανεβαίνουν, καθώς πλεόν στα πανεπιστήμια χαρίζουν κυριολεκτικά βαθμούς σσυγκριτικά με 10 χρόνια πριν.

    Η γενιά των 35 δεν έχει πια δικαίωμα στη ζωή?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:06 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣ

    Περιμέναμε πολλά χρόνια για κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια για το Δημοκρατικό αυτό βήμα. Θέλω να βάλω στην συζήτηση 2 καραμπινάτες αδικίες. Ίσως δεν είναι για εδώ ακριβώς, αλλά χρόοοοονια περίμενα να εκφραστώ

    1) Διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Μεταπτυχιακό εκτός του τομέα που διαγωνιζόσουν (πχ μεταπτυχιακό στην ΠΛηροφορική ενώ διαγωνίζεσαι ως Μαθηματικός) δεν σου έδινε κανένα μόριο. Μήπως θέλουν λίγο μονοδιάστατους τους εκπαιδευτικούς τους?

    2) Στον ΑΣΕΠ μετρά ο βαθμός πτυχίου ναι. Ποιος όμως έχει αξιολογήσει τα πτυχία και τους βαθμούς. Όσοι έχουν πάει Πανεπιστήμιο, ξέρουν ότι το 6 του ενός τμήματος, είναι ανώτερο του 7 ενός άλλου. Κάποια τμήματα είναι πιο εύκολα, άλλα τα μαθήματα, η ύλη είναι άλλη, πιο νέοι καθηγητές στα αποκεντρωμένα Πανεπιστήμια και λιγότερο σκληρή αντιμετώπιση κλπ

    3) Καλή η προυπηρεσία αλλά αυτά τα προγράμματα ΣΤΑΖ κλπ, δεν προσεγγίζονταν από τον απλό κοσμάκη. Αβυσμάτοτος φίλος μου ούτε να τα αγγίξει δεν μπόρεσε. Στην τελική, κανείς δεν εκτιμά ότι έφαγε λίγο ψωμάκι. Εγώ όταν δούλευα για 24 μήνες συμβασιούχος στο UK, δεν έκανα μετά πικετοφορία να διοριστώ. Δεν προλάβαινα κιόλας, έπρεπε να βρω κάτι άλλο να πληρώσω το νοίκι μου.

    Η χώρα περιμένει πολλά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είστε η μόνη ελπίδα για την χώρα. Συνεχίστε την καλή δουλειά

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:59 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:37 | γεωργια

    εσχος!!!!!!!!για να πανε σε μια δημοσια υπηρεσια να δουν ποιοι δουλευουν και ποιοι οχι!το 99 που βολεψαν τους δικους τους ηταν καλα?μιλανε για μπλε παιδια που τα ειδανε??αν ολοι μας ειμασταν μπλε παιδια τοτε παλι η ΝΔ θα εβγαινε!!!!κυριε Παπανδρεου παρτε 480 ευρω το μηνα και εσεις και οι βουλευτες σας και ζηστε αν μπορειτε αλλα κανοντας τι δουλεια που κανους τοσες χιλιαδες stagers!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:38 | Αφροδίτη

    θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού των αρχαιολόγων μέσω ΑΣΕΠ το 2004 με έκδοση αποτελεσμάτων το 2005.Είναι πολύ άδικο να δίνετε μόρια για το τεστ δεξιοτήτων και για τον γραπτό διαγωνισμό να μη γίνεται καμία αναφορά. Δεν θεωρείτε λογικό κια δίκαιο να δίνονται μόρια τουλάχιστον για την πρόσληψη μας στο ΥΠΠΟ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:29 | Κοντογεώργη Ασπασία

    Απο τις 16/11/04 εργάζομαι με πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ΟΑΕΔ,ύστερα απο προκήρυξη του φορέα για κατάρτιση ανέργων,ισως και τη μοναδική γιατι και γω έκτοτε δεν αντιλήφθηκα καμία άλλη.
    Οι όροι της σύμβασης ήταν αρκετά δυσμενείς αλλά είχαν ένα σημαντικό προνόμιο:αυτό της αυξημένης μοριοδότησης.κινήθηκα λοιπόν σε αυτή την κατεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια,προσανατόλισα την ζωή μου προς τα εκει.Αξίζει να αναφέρω οτι εμπιστεύτηκα τον μόλις 2 μηνών γιό μου σε νταντα και κατόπιν σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό σπαταλώντας τις πενιχρές απολαβές μου.
    Μένοντας στο πρόγραμμα για προσωπικούς και οικογενεικούς λόγους φτάσαμε τα 5 χρόνια.Η κατάσταση αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίχθηκε.Φυσικά και ηλπίζα σε μονιμοποίηση κοιτάζοντας πισω στην ιστορία(1999,2000)με ανάλογες περιπτώσεις και ενθυμούμενη τα λόγια μιας καθηγήτριας μου στο πανεπιστήμιο:μην υποτιμάτε τη δύναμη της ιστορίας,έχει την τάση να επαναλαμβάνεται..
    Η αυξημένη μοριοδότηση ήταν κάτι που ίσχυε,το γνωρίζαμε και παλέψαμε γι αυτο,ηταν το θετικό του προγράμματος μέσα στα τόσα αρνητικά του.ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα έχει τα ενσημά του τουλάχιστον,εάν θεωρείτε ότι αδικείται.
    Οσον αφορά τους υπόλοιπους ανέργους που και αυτοί θεωρείτε οτι αδικούνται, εγώ έζησα και περιπτώσεις που για 500 και 600 ευρώ αρνούταν να τοποθετηθούν σε δουλειές, τους λεγόμενους άεργους.Μην θεωρείται δηλαδή οτι όλο το ποσοστό των ανέργων είναι αληθινό.εν κατακλείδι το νόμισμα πάντα έχει 2 όψεις είτε πρόκεται για stagiers,άνεργους,εργαζόμενους κλ.
    Τελειώνοντας έχω μια τρομερή ανασφάλεια σαν ελληνίδα..σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό η να παρακολουθήσω ένα ιεκ για δεύτερο τίτλο σπουδών .ποιός μου εγγυάται ότι σε 4 χρόνια δεν θα αλλάξει κάτι πάλι?γιατί σε κάποια βασικά θέματα δεν υπάρχει συνοχή ιδεών και διαχρονικές ιδέες?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | Βασίλης

    Το ποσοστό 50% είναι πολύ χαμηλό για μή εμπειρία, όταν κάποιος με Master ή Διδακτορικό Διδακτικής Μαθηματικών π.χ. με 2 και 5 χρόνια σπουδών επιπλέον, θα έχει απέναντι του κάποιους απλούς απόφοιτους Μαθηματικών Σχολών 4 χρόνων με κάποια προϋπηρεσία λόγω γνωριμίας!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | Παναγιώτης

    Η κατάργηση της μοριοδότησης εστω και για το 50%, που δεν ειναι και λίγο, με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο. Δεν καταλαβαίνω τη λογική της κατάργησης αυτής της εμπειρίας που συγκεντρώθηκε με τόσο κόπο και ύστερα από τόσα χρόνια. Αν όλα ήταν σωστά σε αυτόν τον τόπο τότε δεν θα ετίθετο καν τέτοιο θέμα, γιατι όλοι θα δουλευαν. Ας κοιτάξουν λοιπόν πως θα διορθώσουν τα δικά τους λάθη και όχι πως θα βάζουν κριτηρία, αποκλείοντας και ευνοώντας διάφορες μερίδες του πληθυσμού. Και κυρίως ας αφήσουν την καραμέλα του ελλείματος, γιατι έχει πια λιώσει.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:28 | Κατερίνα Μ.

    Θεωρώ τη κατάργηση μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας άδικη. Η εμπειρία, οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτώνται κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου, δεν αντικαθίσταται σε καμία περίπτωση απο τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ αποτελούνται από μια τεράστια ύλη μαθημάτων, δικαίων και οικονομικών συνήθως, οι οποίες αποστηθίζονται ως θεωρία, χωρίς ουσιαστική εφαρμογή τις περισσότερες φορές. Επιπλέον,η κατάργηση οδηγεί σε αφού οι νεότεροι απόφοιτοι έχουν αρκετό χρόνο να διαθέσουν για μελέτη. Επομένως, διατηρούν σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις σκληρές συνθήκες και τα ωράρια του ιδιωτικού τομέα. Η μη μοριοδότηση της εργασικής εμπειρίας ευνοεί και τη νοοτροπία του . Για την είσοδο στο δημόσιο, όπου λείπει το τεχνοκρατικό και ορθολογικό πνεύμα, όσοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, ακόμα και στον ίδιο το δημόσιο τομέα, πρέπει να μοριοδοτούνται γιατί έτσι εξασφαλίζεται η πραγματική ισονομία. Διαφορετικά, ισοπεδώνεται το βασικότερο προσόν το οποίο πασχίζουν να αποκτήσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον,είναι λογικό να υπάρχει και ταχύτερη εξέλιξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μετά την εισαγωγή τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αν το ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας, η παραγωγή έργου και η ευελιξία στην αναζήτηση εργασίας, θα πρέπει να μοριοδοτείται σημαντικά η εργασιακή εμπειρία, ακόμα και όταν έχει αποκτηθεί στο δημόσιο. Φυσικά, όλα τα υπόλοιπα τυπικά προσόντα μοριοδοτούνται παράλληλα. Βρίσκω σωστή την αύξηση της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών σπουδών οι οποίες για να ειναι πραγματικά αποδοτικές ας έχουν αντίκρυσμα και στη μισθολογική εξέλιξη μετά την εισαγωγή γιατί προς το παρόν, τουλάχιστον, απαξιώνονται.
    Αντιθέτως, δε βρίσκω καμιά λογική στην κατάργηση της μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας ή, έστω, στην μοριοδότηση της με όρους για συγκεκριμένες θέσεις όταν το ζητούμενο είναι ένα καλύτερο και αξιοκρατικό δημόσιο.
    Καταθέτω την άποψη μου ως έχουσα εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και συμμετοχές σε γραπτούς ΑΣΕΠ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:37 | Ελένη

    Είναι λυπηρό που αρκετοί από τους σχολιαστές σπαταλούν τόση από την ενέργειά τους από το πρωί ως το βράδυ για να βαθμολογούν θετικά όσους υποστηρίζουν την κούρσα των μεταπτυχιακών και αρνητικά όσους τολμούν να έχουν άλλη άποψη… Φαίνεται δεν δουλεύουν ή δουλεύουν σε χαλαρό πόστο που τους επιτρέπει να σερφάρουν στο διαδίκτυο… Αυτό λέει πολλά… Συγχαρητήρια για τη δημόσια διαβούλευση γιατί είναι το κάλύτερο μέσο να ακούγονται όλες οι απόψεις… Καλή σας μέρα

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:58 | ΘΩΜΑΣ

    1.ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ TΩΝ STAGE ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ »ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»??
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.30 ΣΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΔΗΛ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ STAGIERS ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ,ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ »ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΩΝ STAGE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!

    2.ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Η ΔΗΜΟΥ Η ΑΛΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ????ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ…ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ….
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ »ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!»

    ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ: ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ.ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ Η ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!!!!!

    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ(ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!!ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!)ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΜΕΤΑ 2.30 ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ.

    ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑ!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

    Σαφώς και η επιπλέον μοριοδότηση των «άριστων» σύμφωνα με τα πανεπιστήμια είναι σημαντική, για εκείνους!
    Εγώ λοιπόν δεν ήμουν «άριστη» για το πανεπιστήμιο, κατάφερα όμως και ως μη άριστη να εισαχθώ σε μεταπτυχιακό, αφήνοντας πίσω μου πολλούς άριστους, να το τελειώσω, να εργαστώ επί 10 χρόνια σε μια εταιρεία που εκεί πραγματικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας για την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, είμαι άριστη, και πληρωνόμουν (μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά και η διεθνής οικονομική πραγματικότητα δεν την είχε επηρεάσει) πολύ καλά γιατί είμαι άριστη.
    Τώρα λοιπόν καλούμαι να μοριοδοτηθώ ακόμη λιγότερο γιατί θεωρείται πως το «άριστα» στο πτυχίο είναι το σημαντικό!!!
    Τα χρόνια προϋπηρεσίας μου, στον ιδιωτικό μάλιστα τομέα, με 12 και 15 ώρες καθημερινά πραγματικής εργασίας, πως θα μου τα μοριοδοτήσετε? Γιατί όπως και να έχει η προϋπηρεσία μαζί με την πανεπιστημιακή και μεταπτυχιακή μόρφωση και ειδίκευση αντίστοιχα έχουν περισσότερη δύναμη και πραγματικότερη αξία από το απλά «άριστος» στο πανεπιστήμιο χωρίς συνέχεια!
    Πραγματικά με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε το «Κράτος των Άριστων» αλλά και όχι απαραίτητα και των ικανών!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | Γιώργος Α.

    Γιατί να μη λάμβάνεται υπόψη η εργασιακή εμπειρία ως βαθμολογούμενο προσόν για το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων; Είναι σα να θεωρείται η σχετική προϋπηρεσία εξίσου σημαντική όσο και η απόλυτη απειρία!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:31 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ , ΟΙ STAGERS ΤΟ ΙΔΙΟ , ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ (Π.Χ. 2/ΙΓ 2004 ) , ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΗΝΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ . ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ)ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΝΑΝ ΑΠΕΞΩ .
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ (ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 2004-2/1Γ) , Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ .

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:22 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -___

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4 ΚΑΙ ΠΛΕΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    – ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ;
    – ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:02 | Δημήτρης

    κ.Υπουργέ

    Είναι αξιοκρατικό να μοριοδοτείται η εμπειρία από όπου και αν προέρχεται(είτε από ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα-χωρίς προσαύξηση).Όπως αξία έχουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, ανάλογη αξία έχει και η εμπειρία που αποκτάται στον εργασιακό χώρο.Δεν είναι δυνατό να παραβλέπονται τα χρόνια εργασίας που έχει κάποιος.Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μοριοδοτούνται όλα τα χρόνια της εμπειρίας που αποκτούνται,έστω με 1 μόριο για κάθε μήνα μετά την 5ετία (ανώτερη μέχρι σήμερα μοριοδότηση).Δέν είναι σωστό να εξισώνεται και να μοριοδοτείται το ίδιο ένας που έχει 5 χρόνια προϋπηρεσία με αυτόν που έχει 10 και πλέον χρόνια. Να ισχύει αυτό σε όλους τους διαγωνισμούς, γραπτούς και μη.
    Εκεί,όμως,που ενίσταμαι,είναι στο ποσοστό 50% επί των προκηρυσ-σόμενων θέσεων να καλύπτονται από άτομα χωρίς εμπειρία.Στον ιδιωτικό τομέα,όπως γνωρίζετε, ο εργαζόμενος με εμπειρία κατέχει προβάδισμα έναντι κάποιου άλλου χωρίς εμπειρία.
    Ολοκληρώνοντας, γιατί νομίζω η αναλογία προκηρυσσόμενων θέσεων με εμπειρία (65%) και χωρίς εμπειρία (35%) που ισχύει σήμερα,κατοχυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;

    Με τιμή

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:55 | sfs

    λοιπον απο τα μεχρι τωρα σχόλια ειναι σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών είναι σαφώς κατά του περιορισμού της μοριοδότησης της εμπειρίας, της αύξησης των θέσεων για ανέργους και υπέρ της καταργησης της προσαύξησης του 50% για εμπειρία από δημόσιο.
    μένει να δούμε εάν η δημόσια διαβούλευση λαμβάνεται υπόψιν τελικά για την δημιουργία νομοσχεδίων.

    επαναλαμβάνω ότι αντικειμενικά είναι οξύμωρο να «τιμωρείται» όποιος έχει μεγάλη εμπειρία και να «επιβραβεύεται» ο άνεργος ή ο κάτοχος πτυχίου με χαμηλό βαθμό δυσκολίας απόκτησης του με μεγάλο βαθμό.αντί να μοριοδοτείται όλη εμπειρία-άντε η δεκαετής τουλάχιστον-τιμωρείται!
    ας υπάρχουν κάποιες θέσεις για άνεργους αλλα σε καμία περίπτωση πάνω από 20% (άλλωστε η επίσημη ανεργία είναι κάπου στο 11%-13%)

    κατά τη γνώμη μου ίσως θα έπρεπε να διατηρηθεί μία εφάπαξ μοριοδότηση σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για πλήρωση θέσης ίδιας με αυτήν που κατέχουν αλλά σε άλλον φορέα. η λογική είναι ότι έχουν την εμπειρία για την θέση αλλά απίσης «απελευθερώνουν» και τη θέση τους ενώ αυτή τη στιγμή για να πάρει κα΄ποιος μετάθεση ή μετάταξη πρέπει να διαλέξει τον «κομματικό» δρόμο.