Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 07:06 | Ioannis Economidis

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι διπλωματούχοι Μηχανικοί, απόφοιτοι του ΕΜΠ & των άλλων Πολυτεχνικών Σχολών, διαθέτουν τίτλους σπουδών 5 ετούς διάρκειας.Στις λοιπές χώρες τις Ε.Ε. απολαμβάνουν αναγνώρισης κατόχων τίτλων σπουδών BSc & MSc, και καταλαμβάνουν θέσεις που ζητούν MSc. Ηδη το ΕΜΠ χορηγεί πλέον στους αποφεότους του βεβαιώσεις Master Of Science μαζί με τον βασικό τίτλο σπουδών. Ομως στις προκυρήξεις του ΑΣΕΠ υπάρχει εξίσωση των 5 ετών σπουδών με 4 ετή Πανεπιστημιακά τμήματα.(Π.Χ για θέσεις ΠΕ πληροφορικής γίνονται δεκτοί τίτλοι σπουδών ειτε από Πανεπιστημιακές Σχολές (4ετής διάρκεια) ειτε από Πολυτεχνικές Σχολές (5ετής διάρκειας).Μηπως ειναι πλέον ώριμες οι συνθήκες να αρθεί αυτή η ανισότητα?

    Με εκτίμηση
    Ι. Οικονομίδης

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 05:44 | Χρήστος

    Λίγες μέρες μετά τις εκλογές το Υπουργείο «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» μετονομάστηκε σε: «Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων»…

    Η κατοχή δεύτερου τίτλου σπουδών, ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με το πρώτο(ΤΕ σε ΤΕ καθώς και ΠΕ σε ΠΕ),συναφούς αντικειμένου, θα πρέπει να προσδίδει περισσότερα των 150 μορίων (που ίσχυε ασφαλώς έως τώρα).

    Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο,δεν γίνεται καμία αναφορά ως προς αυτό!!!

    …για ποιά «Δια Βίου Μάθηση» μιλάτε ?

    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 05:31 | ΝΙκΟΣ

    Ο πρόεδρος του τμήματος μου (πολυτεχνικό τμήμα, δε θα αναφέρω σχολή) μου είπε πως το 2004 οι σπουδαστές ΙΕΚ ήταν 6.000 σήμερα είναι 60.000, αυτή ήταν η διακυβέρνηση της ΝΔ, ας βρεθεί ένας σοβαρός λόγος ώστε να πριμοδοτείται το πτυχίο από ένα ΙΕΚ με επιπλέον μόρια.. Είναι το λιγότερο επιλήψιμο, ότι συμβαίνει με σκοπό την εμπορία γνώσης από ιδιωτικές επιχειρήσεις… Αν επιμείνετε να συμπεριλάβετε κάτι τέτοιο που να δίνει 150 μόρια-εισιτήριο εισαγωγής στο δημόσιο τομέα, μπορεί να με πείσετε να πληρώσω, όχι ΙΕΚ που θέλει πιστοποίηση, αλλά ένα ιδιωτικό ΤΕΕ , να πάρω και το 20αράκι μου (μην τρέχουμε για πιστοποιήσεις). Είναι ξεκάθαρος ο λόγος μια τέτοιας διάταξης να πλουτίσουν οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ, ας αφιερωθούν τα ΙΕΚ στους υδραυλικούς, αισθητικούς κλπ… Δεν είναι ανάγκη να πριμοδοτεί το κράτος με 150(00+) σπουδαστές που προσδοκούν στα +150 μόρια. Είναι απαράδεκτο, αδυνατώ να καταλάβω για ποιον λόγο παρέμεινε αυτή η πλέον βρώμικη διάταξη, που φαινομενικά φαντάζει δίκαιη, πριμοδοτεί με μόρια κάποιον που έχει έναν επιπλέον τίτλο σπουδών της βαθμίδας που διαγωνίζεται, το ποιος είναι επί της ουσίας αυτός ο κάποιος, είναι αδύνατο να μην τον γνωρίζει το Υπουργείο, νομίζω ότι υπάρχουν άτομα που είναι μέσα στην ελληνική πραγματικότητα και γνωρίζουν, πάρα πολύ καλά πως κάποιος που δεν έχει τα 150 μόρια του ΙΕΚ, ίσως είναι σπουδαστής φοιτητής τελειόφοιτος απόφοιτος, σε πολύ ανώτερο επίπεδο, από κάποιον που είχε ως μονόδρομο το ΙΕΚ.
    Εν τέλει, αν ισχύσει αυτή η διάταξη, δε θεωρώ πως τίθεται απλά θέμα αξιοκρατίας (που σίγουρα καταστρατηγείται) αλλά πολύ πιο σημαντικό θέμα ξεπουλήματος στα συμφέροντα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των ΙΕΚ.
    Να μετρήσει κάποιου το πτυχίο του ΙΕΚ, εφόσον στο Λύκειο πήρε 10 δεν πέρασε πουθενά, και στο ΙΕΚ κατάφερε, διάβασε και πήρε 18. Αλλά όχι να πάρει 18/2*110+150 αυτό είναι ο απόλυτος εμπαιγμός.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:05 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Δεν κατανοώ δύο πράγματα. Το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν αποτελεί επιπλέον εξειδίκευση? Με ποια λογική λοιπόν να μην μοριοδοτείται? Κάποιοι έρμοι άνθρωποι έχουν σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο που μετράται σε χιλιάδες ώρες διαβάσματος για να αποκτήσουν αυτήν την επιπλέον εξειδίκευση που εσείς τόσο απλά αγνοείτε κύριε υπουργέ. Επίσης η κατάργηση της συνάφειας δεν έχει καμία λογική. Ένας οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στην θεολογία θεωρείται από εσάς ότι δεν έχει καμία διαφορά για την θέση που θα καταλάβει με τον κάτοχο μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων , στα χρηματοοικανομικά ή στην λογιστική? Είναι καιρός να σοβαρευούμε γιατί οργή αυτών που έχουν δώσει αγώνα για το μέλλον τους αρχίζει να ξεχειλίζει. Εδώ και 4 χρόνια κάνω μεταπτυχιακό στο εαπ και εργάζομαι παράλληλα (είναι το δεύτερο μεταπτυχιακό). Η επιβράβευσή σας θα είναι η εξομείωση με κατόχους ενός μεταπτυχιακού τίτλου? Από την άλλη θα μοριοδοτήσετε κάποιον που έχει πτυχίο αει και τει προσθετικά. Αυτό το θεωρώ το άκρων άοτο της παρανομίας και παρατυπίας. Δεν βαθμολογείτε το δεύτερο μαστερ και βαθμολογείτε το πτυχίο του τει. Νομίζω ότι οι περισσότερες αλλαγές είναι σε σωστό δρόμο όμως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού και την συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:21 | ΚΜ

    Είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι εξ’ ημών που γράφουμε εδώ, επιθυμούμε έως και διακαώς μια θέση στο δημόσιο για πολλούς -συχνά κοινούς- λόγους. Είναι κατάκτηση το ότι μπορούμε και μιλούμε έστω και ηλεκτρονικά με το κράτος (το κράτος για πρώτη φορά φαίνεται πώς ακούει τους πολίτες του).

    Μελέτησα σε κάποιο βαθμό το νομοσχέδιο (ν/σ), έψαξα, διάβασα πολλές απόψεις άλλες γρήγορες, άλλες αναλυτικές, άλλες γενικές και άλλες εξειδικεύμένες-πλήθώρα απόψεων και θεμάτων. Συμφώνησα, βαθμολόγησα, απέρριψα.Τώρα θα προσπαθήσω να αποκαλυφθώ και εγώ κατά το δυνατό περισσότερο αντικειμενικά, για το υπό διαβούλευση ν/σ και να μείνω σε σημεία που θεωρώ πώς γνωρίζω.

    Η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού (master) καταργείται και έτσι κλείνει η κερκόπορτα του «χτισίματος» μορίων διδακτορικού (PhD) με την απόκτηση δύο τίτλων master. Αρκετοί οι θιγμένοι, ασφαλώς υπάρχει και η απόλυτη μειονότητα αυτών που προχώρησε σε δεύτερο μεταπτυχιακό όχι μόνο λόγω των 150 παλαιών μορίων του. Ας κλείσει αυτή η πόρτα., φαίνεται δίκαιο. Η κυβέρνηση θέλει να δικαιώσει την μεγαλύτερη προσπάθεια για μάθηση και όχι το σπορ της συλλογής μεταπτυχιακών. Αναλογική αύξηση των μορίων σε master και PhD. Και αυτό δίκαιο. Είναι κοινός τόπος πως η ολοκλήρωση ενός PhD δεν είναι σίγουρη όπως συνήθως συμβαίνει με ένα master. Κάνω πάντα μελέτη μέσης περίπτωσης γιατί υπεισέρχονται και οι κρίσιμοι παράγοντες: θέμα μεταπτυχιακού (master ή phd), σχολή που το προσφέρει, δυσκολία, οργάνωση. Στα μεταπτυχιακά υπάρχει έντονα η έννοια της μοναδικότητας (του «ανάδελφου»). Προκύπτει όμως το ερώτημα «τι υπαλλήλους χρειάζεται η ξεκούρδιστη κρατική μηχανή;». Θέλει πιστοποιημένους επιστήμονες ή έμπειρα στελέχη της αγοράς. Και αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι σε μεταπτυχιακό επίπεδο το master είναι σχεδόν προσκολλημένο στο βασικό τίτλο σπουδών, ενώ το διδακτορικό σε έχει πάει πολύ πιο μακριά. Από την άλλη και ο βασικός τίτλος σπουδών σχεδόν πάντα υπεραρκεί για μια θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Αν σκοπός της κυβέρνησης είναι να γεμίσει τα γραφεία κυρίως με διδάκτορες τότε καλά κάνουμε όλοι και σκεφτόμαστε την προοπτική ενός phd (ένεκα των εξαιρετικών 400 μορίων του). Αν όμως πρέπει να διαφυλάξουμε την αξία ενός PhD (όπως παλαιότερα το συνδέαμε με ακαδημαϊκή καριέρα), ας αφήσουμε το PhD για κάλυψη μόνο θέσεων πανεπιστημιακών και συγκεκριμένων θέσεων του δημοσίου (ΕΕΠ-ειδικό επιστημονικό προσωπικό). Και αλίμονο, ας κρατήσουμε τη συνάφεια γιατί δεν θα «περπατήσει» η παραγωγή του συνδυασμού μηχανικού με master ή PhD στη καρδιολογία ή οικονομολόγου με μεταπτυχιακό στη βιολογία.

    Στο βασικό τίτλο σπουδών που ενισχύεται, ας υπάρξει –επιτέλους- αξιολόγηση και κατάταξη πανεπιστημιακών σχολών και όχι μόνο πανεπιστημίων. Και εδώ κυριαρχεί η μοναδικότητα. Ας αποτυπωθούν όλα αυτά σε μια κατάταξη στην οποία να συμπεριληφθούν και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αυτά που γνωρίζουμε όλοι αλλά και αυτά που δεν γνωρίζουμε όλοι. Τα μόρια να προκύπτουν με ξεχωριστούς συντελεστές που θα δίνουν τη δυσκολία της κάθε σχολής.

    Προσαύξηση τέλος-επιτέλους! Ίσα μέτρα-ίσα σταθμά και όσοι δεν καταλάβουμε αξιοκρατικά θέσεις στο δημόσιο να βγούμε στην αγορά, εκεί να αξιολογηθούμε όλοι, να δούμε τις δυνατότητές μας. Κατάργηση των συμβάσεων και χιλιάδες στους δρόμους αλλά και πολλές χιλιάδες πολιτών που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν παίρνουν «άγραφη» άδεια για διαδήλωση. Όλος αυτός ο κόσμος που δεν είχε βήμα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για να πει ότι σωστά καταργήθηκαν όλα αυτά, ότι σχεδόν όλοι οι συμβασιούχοι και με λιγότερα λεφτά θα βαφτίζονταν stagiers γιατί τα «τζάμπα» μόρια ήταν πολλά (50% προσαύξηση) και πολύ περισσότερα τα αποτελέσματα των προκηρύξεων που ο συμβασιούχος «βραβευόταν» με μια θέση στο δημόσιο για το μοντέλο εργασίας που ακολούθησε. Είμαστε και εμείς εδώ, οι μη-συμβασιούχοι, μη-προνομιούχοι, μη-τυχεροί (σε θέμα μορίων).

    Όσον αφορά στις ξένες γλώσσες προτείνω ίδια αντιμετώπιση όπως και στη περίπτωση των μεταπτυχιακών δηλαδή μοριοδότηση το μέγιστο δύο γλωσσών γιατί η συλλογή πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών είναι το πιο «πρόσφατο» σπορ. Και επιτέλους ας υπάρξει όπως και στις ξένες γλώσσες κρατική πιστοποίηση γνώσης υπολογιστών για τους απόφοιτους μη τεχνολογικών σχολών. Τα εργαστήρια πολυτεχνικών και σχολών πληροφορικής μπορεί να αποτελέσουν χώρους εξέτασης χειρισμού υπολογιστών.

    Στο θέμα της εντοπιότητας υποστηρίζω την κατάργηση της στη περίπτωση μεγάλων δήμων. Στους δήμους αυτούς συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός προκηρυσσόμενων θέσεων και επομένως για όλους τους κατοίκους των προαστίων μεγαλουπόλεων η μεταδημότευση με οποιοδήποτε τρόπο αποτελεί μονόδρομο. Για την καταπολέμηση της «μεταφοράς» θέσεων μετά το διορισμό, ας γίνουν τα κριτήρια πολύ πιο αυστηρά ή τουλάχιστον να τηρηθούν τα υπάρχοντα χρονικά όρια σε κάθε περίπτωση.

    Καταλήγοντας θα αναφερθώ στη ανάγκη επέκτασης των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ αλλά με θέματα που να σχετίζονται με το αντικείμενο των προς κάλυψη θέσεων. Είναι ένας τρόπος επιλογής αντικειμενικός και ευρέως αποδεκτός.

    Με εκτίμηση,

    ΚΜ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:46 | Κάραλης Νίκος

    ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση Δεύτερου Μετταπτυχιακού Τιτλου Σπουδών

    Αναφορικά με τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, πιστεύω πως αυτός πρέπει να μοριοδοτειται αθροιστικά και εξηγούμαι.

    Το πνεύμα του νόμου αυτού είναι η επιβράβευση των καλύτερα ακαδημαϊκά καταρτισμένων υποψήφιων. Υπό το πρίσμα αυτό η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχ. τίτλου αναδεικνύει ακριβώς την αφρόκρεμα τέτοιων υποψηφίων που θα απασχοληθούν στο δημόσιο.

    Άλλωστε και η μοριοδοτηση αθροιστικά των ξένων γλωσσών (μάλιστα περισσοτέρων των δύο ) στοχεύει ακριβώς στο ίδιο. Γιατί άραγε οι μεταπτυχιακοί τίτλοι δεν μοριοδοτούνται αθροιστικά? Είναι δυνατόν μία δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα να θεωρείται σημαντικότερη κατάρτιση από ένα δεύτερο μεταπτυχ. τίτλο;;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:41 | kostas papadopoulos

    Κύριε υπουργέ,
    είστε νέος άνθρωπος και φιλόδοξος, δώστε επιτέλους κίνητρα για την έρευνα και επιχειρηματικότητα, χρηματοδοτήστε επιτέλους και αναπτύξτε την καινοτομία σε αυτή τη χώρα χωρίς γραφειοκρατίες, προσελκύστε ξένους επενδυτές, δώστε στα ελληνικά πανεπιστήμια κύρος και συνδέστε τα με την αγορά εργασίας και την προσφορά. Ας αποφορτήσουμε από το μυαλό των νέων την αντίληψη ότι το δημόσιο είναι ο μοναδικός εργοδότης στην Ελλάδα και ότι όλα εξαρτώνται από αυτό. Σε αυτή την κατεύθυνση και ένας νέος με μεταπτυχιακό θα μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά από τον ιδιωτικό τομέα και τα διδακτορικά θα αποκτήσουν κύρος με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στο ευρωπαικό χώρο. Το μοναδικό άγχος της ελληνικής οικογένειας είναι πως θα περάσει το παιδί τους στις πανελλήνιες για να εισαχθεί στα »κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια» που θα τον κάνουν επιτυχημένο. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έρχονται ξένες αντιπροσωπείες πανεπιστημίων ή επιχειρήσεων και γελάνε με το χάλι που επικρατεί στους χώρους των ελληνικών ιδρυμάτων και δεν θέλουν να ξαναπατήσουν το πόδι τους, όταν η Ελλάδα είναι αυτή που πρόσφερε τόσα πολλά στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών.
    Πραγματικά ντροπή μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έρχονται ξένοι φοιτητές και απορούν όταν ακούν την λέξη άσυλο. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που ασχολείται ακόμα για το αν θα πρέπει να αφήνουμε ταραχοποιά στοιχεία να τα σπάνε και να τα καίνε όλα στο όνομα τάχα μιας ιδεολογίας και να μην συλλαμβάνονται. Το έχουμε αναγάγει σε μείζον θέμα, λες και αυτό πραγματικά απασχολεί την κοινωνία.
    Πως είναι δυνατόν με τέτοια πανεπιστήμια να λέμε στους νέους να κάνουν διδακτορικό; Δυστυχώς είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η πλειοψηφία των διδακτορικών που δίνονται στην Ελλάδα είναι χαμηλού επιπέδου, πολλές φορές δεν αξίζουν μάλιστα καν να αποκαλούνται διδακτορικά. Ας πάει κάποιος σε σοβαρό ξένο πανεπιστημίο και να δει εκεί τι σημαίνει ΈΡΕΥΝΑ, πως αυτή η έρευνα είτε βασική είτε εφαρμοσμένη συνδέεται με την αγορά εργασίας, πως οι έξυπνες ιδέες αποκτούν υπόσταση και γίνονται πράξη και ποσο αμοίβεται ένας υποψήφιος διδάκτορας ή μεταπτυχιακός.
    Είμαστε η μοναδική χώρα που έχουμε τόσους ανέργους πτυχιούχους και τώρα ερχόμαστε να τους πούμε ότι η λύση είναι να κάνουν διδακτορικό για να πάρουν τα 600 μόρια λες και αυτό θα τους εξασφαλίσει σίγουρα το μέλλον.΄Ελλάς το μεγαλείο σου

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:38 | Νικολαος Σκυτοπουλος

    απ’οτι βλεπω το μονο πραγμα που ενδιαφερει ολους ειναι τι θα γινει με τα πτυχια.Εμεις του γυμνασιου δεν εχουμε καμια θεση αναμεσα σας κυριε ΥΠΟΥΡΓΕ, καθοτι δεν βλεπω καμια αναφορα σχετικα με θεσεις υποχρεοτικης εκπαιδευσης, και απολυτηρια γυμνασιου, η μοριοδοτηση απο τεκνα κτλ. ας στριβουμε δηλαδη σιγα-σιγα…..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:10 | ΜΑΛΙΑΡΑΚΗ ΕΥΔΟΞΙΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ. ΔΩΣΑΤΕ ΕΛΠΙΔΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ STAGE, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ ΚΤΛ. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑΠΑΞΙΟΝΟΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΓΕΜΙΖΑΜΕ ΚΟΜΜΑΤΟΠΑΙΔΑ ΜΗ ΙΚΑΝΑ, Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ STAGE. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ 90+ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ.

    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ!

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΕΙΦΘΕΊΤΕ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:49 | Νικόλαος Κάραλης

    Αναφορικά με την μοριοδότηση δευτερου μεταπτυχιακού τιτλου πιστεύω πως αυτή πρέπει να εξακουλουθήση να υφίσταται και εξηγούμαι.

    Το πνέυμα του νόμου είναι η στελέχωση του δημοσίου με υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες. Συνεπώς το σύστημα επιλογής θα πρέπει να αναδυκνύει τους καλύτερους βάσει ακαδημαικών προσόντων. Η μοριοδότηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου θα αναδείξει την αφροκρεμα αυτών των επιστημόνων (με δευτερο ή κ περισσοτερους μεταπτυχ. τιτλους)που θέλουν να απασχοληθούν και να προσφέρουν στο δημόσιο.

    Αλλωστε προς αυτήν την κατεύθυνση ειναι και η αθροιστική μοριοδότηση για τις ξένες γλώσσες (για απεριόριστο μάλιστα αριθμό). Είναι δυνατόν οι ξένες γλώσσες να θεωρούνται σημαντικότερες απο έναν δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο;;;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:27 | Γεωργία Γεωργίου

    Μήπως τελικά ο κος Βέης εισηγήθηκε να μοριοδοτούνται όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι με 200 μόρια και όλα τα διδακτορικά με 400 για να διευκολύνει τους υπαλλήλους του; Μήπως έτσι δε θα πονοκεφαλιάζουν να βρουν αν υπάρχει συνάφεια με τον βασικό τίτλο σπουδών και την προκηρυχθείσα θέση; Μήπως έτσι θα φτάνουν λιγότερες ενστάσεις στο ΑΣΕΠ (λόγω μη ορθής αξιολόγησης ως προς τη συνάφεια) και συνεπώς λιγότερη δουλειά για τους κυρίους που δουλεύουν στο ΑΣΕΠ; Γιατί μπορεί η κάθε ένσταση να στοιχίζει στον ενιστάμενο 40+ ευρώ (μαζί με την αποστολή συστημένου) και όλα αυτά να είναι έσοδα για το κράτος αλλά σίγουρα δεν έχει κανένα όφελος το ΑΣΕΠ από τα έσοδα αυτά..Μόνο φόρτο εργασίας…Έλεος κύριοι!!!

    Θετική βρίσκω την τροποποίηση για 10 ετή ισχύ του τεστ δεξιοτήτων και αλλαγή του συντελεστή αυτού από 3 σε 4.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:08 | Ασημινάκης Μιχαήλ

    Όποια κριτήρια και να μπουν για πρϋπηρεσίες, πτυχία κλπ θα υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Το πρόβλημα δεν είναι τα κριτήρια πρόσληψης αν είναι «αντικειμενικά» ή όχι αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ανεργία και πως κεκτημένα δικαιώματα που πριν μερικά χρόνια θεωρόνουσαν αυτονόητα τώρα αμφισβητούνται ή έχουν καταργηθεί όπως το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στο 8ωρο. το δικαίωμα στην ασφάλιση, το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στη συλλογική σύμβαση εργασίας κλπ. Συνεπώς αυτό που κάνει το Ν/Σ αυτό είναι να οριοθετεί η κυβέρνηση τους κανόνες σα σύγχρονος Ρωμαίος αυτοκράτορας και οι άνεργοι να κονταροκτυπιούνται μεταξύ τους σαν σύγχρονοι μονομάχοι. Έτσι το πρόβλημα της ανεργίας φεύγει απ την κυβέρνηση και μετακυλίεται στο λαό. Όσοι μείνουν άνεργοι θα μείνουν γιατί είναι «ανάξιοι», ενώ οι άλλοι θα είναι οι άξιοι που τυχάνει να είναι ένα 10% του εργατικού δυναμικού άντε 20% αν υπολογίσουμε και αυτούς που βρήκαν κάτι «σταθερό» στον ιδιωτικό τομέα! Αντί να καθόμαστε να συζητάμε αν το τάδε νομοσχέδιο για πρόσληψη στο δημόσιο ή το δίνα είναι «αντικειμενικό» και με ποια κριτήρια θα ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλο για το δικαίωμα στη δουλειά, καλό θα ήταν όλοι μαζί ενωμένοι να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και αυτό μόνο με αγώνες και ενότητα μπορεί να κερδιθεί και όχι με λογικές ατομικής λύσης. Στους αγώνες είναι η ελπίδα και στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:34 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΡΙΩΝ.
    ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ!
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ Ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗ, ΓΕΩΠΟΝΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ!
    ΤΑ 2 ΜΑΣΤΕΡ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ!!!!!!!!!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ!
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ: ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ,
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:19 | Pd

    Θα ήθελα να προτείνω και εγώ κάτι αφου διάβασα αυτα που έγγραψαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
    το μεταπτυχιακό πτυχίο όπως και το διδακτορικό θα πρέπει να δίνει κάποια μόρια στον υποψήφιο, αλλά σύμφωνα με την προυπηρεσία του θα πρέπει θεσπιστεί και ένας μεγαλύτερος συντελεστής μοριοδότησης για τα μεταπτυχιακά ανάλογα με τα έτη προυπηρεσίας. Με αυτό θα ξεχωρίσουν αυτοί που έχουν ένα μεταπτυχιακό και έχουν και αντίστοιχη προυπηρεσία στον κλάδο τους..
    κατα τα άλλα ενα μεγάλο μπράβο!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:04 | Ηρακλής

    Δεν το εμπιστεύομαι το ΑΣΕΠ ότι και αν λένε. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι υπήρχαν πολλές παρατυπίες στο παρελθόν και για αυτό ο Κος Ραγκούσης πετάει από πάνω του αυτό το βάρος. Όλους τους διαγωνισμούς τους στέλνει εκεί. Πρακτικά αυτό τι σημαίνει? Ότι, ό,τι παρατυπία γίνει και βγει στη δημοσιότητα θα κρεμάσουν τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και όχι την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μετά θα σου πει ότι το ΑΣΕΠ φταίει αν γίνει κάτι. Είναι λίγο πονηρό αυτό. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί καταργεί τη συνέντευξη. Υπάρχουν πολύ δυνατά μυαλά στην αγορά που τους καταλαβαίνεις μόνο από τη συνέντευξη άσχετα αν έχουν πτυχίο «Καλώς». Άρα πάλι δε μου λέει κάτι η κατάργηση της συνέντευξης.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:36 | Georgia S

    Δεν προκύπτει ότι καταργείται η προσμέτρηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου, προφανώς κάποιοσ δημοσιογράφος δε μετέφρασε σωστά τις αλλαγές στο νόμο και δημιουργήθηκε αυτή η παρεξήγηση, εξάλλου τόσο καιρό η ηγεσία της κυβέρνησης υποστήριζε τι σημασία των τίτλων σπουδών δε μπορεί ξαφνικά να καταργούν έναν ολόκληρο μεταπτυχιακό τίτλο.

    Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο »6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:
    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ
    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.
    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»»

    Μετρώντας τα εδάφια της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» στην παραγράφο 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αυτό που λέει »Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική» είναι το δέκατο εδάφιο. Άρα μένει ως έχει εφόσον αντικαθίστανται μόνο τα εδάφια 5 έως 9, αν και γνώμη μου είναι ότι δε θα πρέπει να υπάρχει ούτε το όριο των δύο στην προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων.
    Θα πρέπει ωστόσο, όπως έχει αναφερθεί σε παραπάνω σχόλιο, να εξεταστεί τι θα γίνει στην περιπτωση που ο ΑΣΕΠ αναγνωρίσει master στους διπλωματούχους μηχανικούς των εληνικών πολυτεχνείων.

    Η κύρια ένσταση μου όσο αφορά στη νέα μοριοδότηση είναι η εξής:
    Είναι δυνατόν όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι να μετράνε τα ίδια μόρια ανεξάρτητα αν είναι συναφή με το βασικό τίτλο σπουδών?
    Πλεον ο καθένας θα κάνει όποιο μεταπτυχιακό είναι πιο εύκολο σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Δηλαδή αν πχ κάποιος είναι μηχανικός και έχει θείο καθηγητή στο παιδαγωγικό μπορεί να του χαρίσει διδακτορικο με θέμα »το θεατρικό παιχνίδι στο νηπιαγωγείο» και να πάρει 400 μόρια? Πρέπει να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα.

    Επίσης δεν αναφέρεται τίποτα για τους τρίτεκνους/πολύτεκνους. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους ομαδοποιήσουν σε μία κατηγορία ώστε να ελαττωθεί το ποσοστό θέσεων τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:35 | Γεωργία Γεωργίου

    Θεωρώ απαράδεκτο και άδικο να μοριοδοτούνται όλα τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά ανερτήτως συνάφειας με το βασικό τίτλο σπουδών!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Δε μπορεί ένα μεταπτυχιακό στο κουκλοθέατρο ή σε αντίστοιχο αντικείμενο να πάρει τα ίδια μόρια με ένα μεταπτυχιακό στις νευροεπιστήμες όταν ο βασικός τίτλος σπουδών είναι Πτυχίο Ψυχολογίας!!! Τον ίδιο βαθμό δυσκολίας έχουν τα 2 μεταπτυχιακά;Δε νομίζω οι νευροεπιστήμες να συγκρίνονται με το κουκλοθέατρο!!!
    Προσωπικά δεν είμαι πτυχιούχος αυτού του τμήματος, έχω όμως γνωστούς με ανάλογα μεταπτυχιακά και ξέρω πόσο κόπο κατέβαλε ο καθένας από αυτούς. Το ίδιο βέβαι πιστεύω και για τα διδακτορικά κια κόμη χειρότερα όταν κάποιος χρειάζεται 5 ή 6 χρόνια να ολοκληρώσει τη διατριβή του!
    Ερώτηση – Πρόταση: γιατί η εληνική νοηματική γλώσσα δε μοριοδοτείται;
    Την έμαθε κανείς από εμάς στο δημοτικό; Κάποιοι πλήρωσαν, διάβασαν και προσπάθησαν! Και είναι λίγοι αυτοί γιατί δεν οριοδοτείται!! Το ΑΣΕΠ απάντησε ότι η ελληνική νοηματική γλώσσα δεν αποτελεί ξένη γλώσσα!Φοβερή απάντηση!
    Μήπως πρέπει να μάθει κάποιος την Ολλανδική ή τη Γερμανική νοηματική γλώσσα; Γιατί στο ΙΚΑ, στην Τράπεζα, στο Νοσοκομείο θα πάει ο Ολλανδός κωφάλαλος, ο Βέλγος, ο Γερμανός…όχι ο Έλληνας…; Πώς θα επικοινωνήσει αυτός ο άνθρωπος; Αναρωτήθηκε κανείς από εσάς κι από τους κυρίους του ΑΣΕΠ; Μάλλον ΟΧΙ!
    Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο να υπάρχει κωφάλαλος σε κάθε οικογένεια…Στη δική μου υπάρχει όμως!!! Και είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει ο άνθρωπος αυτός με τους γιατρούς του νοσοκομείου, με τον υπάλληλο στην όποια δημόσια υπηρεσία. Μόνος του δε μπορεί να καταφέρει και πολλά..Πάντα υπάρχει κάποιος από την οικογένεια που τον συνοδεύει όταν πρόκειται να επισκεφθεί δημόσια υπηρεσία για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. Αναρωτήθηκε κανείς αν νιώθει περιθωριοποιημένος ο άνθρωπος αυτός όταν το κράτος τον καλεί να πληρώσει τους φόρους (δημοτικά τέλη, εφορία, κτλ)αλλά ουδείς γνωρίζει τη νοηματική να επικοινωνήσει μαζί του;
    ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός ότι δεν μοριοδοτείται η ελληνική νοηματική γλώσσα όπως και η απάντηση του ΑΣΕΠ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:20 | Βαγγέλης από Βόλο

    Εν συντομία,
    Ο βαθμός του πτυχίου θεωρώ πως είναι ένα αναξιοκρατικό κριτήριο για πολλούς λόγους και ενδεικτικά αναφέρω δύο από αυτούς:
    1. Είναι άδικη η σύγκριση βαθμών που εξαρτάτε από διαφορετικά πανεπιστήμια, τμήματα και καθηγητές!
    2. Είναι διαφορετικό όταν ένας μαθητής τελειώνει την σχολή του στα 4 ή 5 χρόνια με έναν άλλο που το τελειώνει σε 7 ή περισσότερα χρόνια προκειμένου να βγάλει ένα καλό βαθμό.

    Εάν οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο βαθμός του πτυχίου για την αξιολόγηση του υποψηφίου προτείνω ο βαθμός του να πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή που θα προκύπτει από το τεστ δεξιοτήτων.
    Εάν για παράδειγμα κάποιος αποφοιτήσει με 9,5 από ένα πανεπιστήμιο (Βουλγαρία) και γράψει στο τεστ δεξιοτήτων 45% τότε ο βαθμός του θα πρέπει να μειωθεί. Ένας πιθανός τρόπος είναι ο εξής: 9,5-(9,5-4,5)/2 = 7,0. Αντίθετα ένας απόφοιτος ενός “αυστηρού πανεπιστημίου” που θα αποφοίτησε με 6 και έχει γράψει στο τεστ δεξιοτήτων 90% ο βαθμός του θα μπορούσε να γίνει 6 – (6-9)/2 = 7,5.
    Με αυτόν τον τρόπο:
    • Επιβραβεύεται ο κόπος των απόφοιτων που διαβάσανε σκληρά για την απόκτηση ενός πτυχίου με καλό βαθμό και
    • Δεν τιμωρούνται εκείνοι οι απόφοιτοι που ενώ το άξιζαν για τον έναν ή άλλο λόγο δεν αποφοίτησαν με τον βαθμό που άξιζαν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:50 | Αργυρης

    . από ΣΤΑΥΡΟΣ – — 12 Νοεμβρίου 2009 @ 02:23

    ΜΠΡΑΒΟ! ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ Δ.Ε ΤΑ ΑΦΗΣΑΤΕ!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΕΚ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 150 ΜΟΡΙΑ, Επομένως ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ Τριτοβάθμιας 0!ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΙΕΚ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ Βγάλεις ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ….

    ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ?ΜΠΡΑΒΟ.
    ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΙΕΚ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:45 | Ειρηνη Καρανικολα

    Πολυ σωστα ολα αυτα αλλα που ειναι η καταργηση της ποσοστωσης των πολυτεκνων-τριτεκνων? Και ιδιαιτερα η ποσοστωση των τεκνων πολυτεκνων και τριτεκνων οικογενειων.
    Ειναι τελειως αδικο να διοριζονται τεκνα τριτεκνων οικογενειων απο γραπτο διαγωνισμο (συγκεκριμενα 1Γ/2008) με βαθμολογια 16,6 στα 100, τη στιγμη που η βαση διορισμου της γενικης κατηγοριας εφτανε το 77.
    Νιωθω τοσο απογοητευμενη γιατι νομιζα οτι συμμετεχω σε εναν πληρως αξιοκρατικο διαγωνισμο, και αποδειχθηκε οτι εγω που εγραψα 75 στα 100 εμεινα εκτος και περασε ενας με λιγοτερη απο τη μιση δικη μου βαθμολογια!
    Δεν λεω οτι πρεπει να καταργηθουν ολα τα προνομια για τους πολυτεκνους-τριτεκνους, αλλα νομιζω οτι θα ηταν πιο δικαιο να μοριοδοτουνται εφαπαξ και οχι να συμμετεχουν σε διαγωνισμους, ανταγωνιζομενοι μονο αλλους τριτεκνους- πολυτεκνους αλλα ολους τους συμμετεχοντες.
    Τελος, θεωρω οτι θα πρεπει να διαχωριστουν στην τυχον μοριοδοτηση, αλλα και στην ποσοστωση- εφ’οσον δεν καταργηθει- τα τεκνα πολυτεκνων οικογενειων απο τους γονεις πολυτεκνων οικογενειων, διοτι υπαρχει μεγαλη διαφορα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:55 | NANSY

    ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση δεύτερου συναφή τίτλου σπουδών ΤΕΙ και ΑΕΙ

    Σε απάντηση των όσων αναφέρονται σε αυτό το θέμα.
    Δηλαδή το θεωρείτε φυσιολογικό κάποιος που έγγραψε 19 στις Πανελλήνιες και πέρασε στο Πολυτεχνείο ,στην συνέχεια σπούδασε κατ’ ελάχιστον 5 χρόνια και μετά έκανε και ένα μεταπτυχιακό +1 έτος να έχει λιγότερα μόρια από κάποιον που πέρασε σε ένα ΤΕΙ γράφοντας 12-13 και στην συνέχεια έδωσε κατατακτήριες για να περάσει στο Πολυτεχνείο π.χ. στο 3ο έτος?
    Δηλαδή τι περισσότερες γνώσεις έχει κάποιος που έχει τελειώσει ΤΕΙ και μετά το αντίστοιχο ΑΕΙ από κάποιον που πήγε κατευθείαν στο ΑΕΙ?Θέλετε να αναγκάσετε τους απόφοιτους ΑΕΙ μετά να δίνουν κατακτήριες σε ΤΕΙ? Δεν μιλάμε να ήταν ΤΕΙ Διοίκησης και ΑΕΙ Νομική που είναι άλλη επιστήμη αλλά για ΤΕΙ Δομικών Έργων με Πολιτικούς Μηχανικούς ΕΜΠ π.χ. που αφορά το ίδιο αντικείμενο. Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει σε γνώσεις το ΤΕΙ Δομικών Έργων σε ένα Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό.
    Όσο για την ΕΝΙΑΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αυτό είναι μόνο στα χαρτιά γιατί αν ισχύει και δεν το έχω αντιληφθεί, μου φαίνεται πολύ περιττό έξοδο αν ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το ίδιο πράγμα να συνυπάρχουν και φυσικά περιττός κόπος και χάσιμο χρόνου για τα παιδιά από τα ΤΕΙ να θέλουν να δώσουν κατατακτήριες για να σπουδάσουν ξανά το ίδιο πράγμα.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:12 | Βαγγέλης από Βόλο

    Συμφωνώ με τον να υπάρχει ένας περιορισμός στα μεταπτυχιακά όπως υπάρχει όριο με την προϋπηρεσία (που είναι 5 χρόνια).

    Προτείνω λοιπόν προκειμένου να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και εκπαίδευσης να ισχύσει το εξής:

    Να προσμετρούνται όσοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αποκτήθηκαν εντός διαστήματος 5 ετών.
    Δηλαδή κάποιος μπορεί να έκανε ένα Μάστερ (2 χρόνια) και ένα διδακτορικό (5 χρόνια) και να του πήρε 7 χρόνια από την ζωή του. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά θα πρέπει να κρατήσει το διδακτορικό του. Από την άλλη εάν κάποιος κατάφερε να τελειώσει 3 Μάστερ σε 5 χρόνια τότε πιστεύω ότι του αξίζει να πάρει 600 μόρια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:29 | Kelly

    Πολύ σωστή η αλλαγή στην μοριοδότηση των πτυχίων και ειδικά στο μεταπτυχιακό και το διδακτορικό. Τα τελευταία χρόνια είχαν απαξιωθεί τόσο πολύ τα πτυχία μας και μαζί με αυτά και οι θυσίες που κάναμε, και είχαμε καταντήσει να θεωρούμαστε οι «ανόητοι» της υπόθεσης που καθήσαμε και σπουδάσαμε τόσα χρόνια (άλλη λέξη ταιριάζει, αλλά σέβομαι τους κανόνες που έχουν βάλει οι διαχειριστές)!!!!!!!!!

    Όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμη θέμα, το οποίο δεν είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Το επόμενο βήμα για να οδηγηθούμε σε πραγματική αξιοκρατία είναι η Αξιολόγηση όλων των Πανπειστημίων και των ΤΕΙ. Είναι γνωστό οτι υπάρχουν σχολές όπου τα 10άρια μπαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία και άλλα τμήματα που βλέπεις σε εξέταση 300 φοιτητών να έχουν αξιολογηθεί με 10 τρεις φοιτητές. Πολλές φορές μέσα στο ίδιο πανεπιστήμιο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των τμηματων ως προς τη δυσκολία. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να τολμήσει το Υπουργείο Παιδείας και να προχωρήσει σε αξιολόγηση, ακόμη και αν συνεπάγεται ένα βραχύπρόθεσμο κόστος.

    Επίσης, σε οτι αφορά τις θέσεις που προκηρύσσονται, θα πρέπει να γίνεται μια εξειδίκευση. Δεν μπορεί όλες οι θέσεις να είναι για όλους όσους έχουν ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ. Πρέπει τα πτυχία να χωρισθούν σε ομάδας ανάλογα με το επιστημονικό αντικείμενο που θεραπεύουν. Για παράδειγμα, όταν προκηρύσσονται θέσεις ΠΕ οικονομολόγων θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές οι πτυχιούχοι που αναγνωρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο ως οικονομολόγους, και όχι όλοι όσοι έχουν ΠΕ. Αντίστοιχα, όταν προκηρύσσεται ΠΕ μηχανικού θα πρέπει να συμμετέχουν οι πτυχιούχοι που είναι μέλη του ΤΕΕ.

    Έχουμε όλοι εξειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, άρα ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Καθείς εφ ω ετάχθει!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:35 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΓΩΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ «ΕΝΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ», ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΣΑΝ ΕΙΤΕ ΩΣ STAGE ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
    ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΔΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΑΦΝΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΑΣΕΠ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΕΑΠ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΣΤΟ «ΧΑΡΒΑΝΤ», ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΕΙ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:47 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΜΠΡΑΒΟ! ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ Δ.Ε ΤΑ ΑΦΗΣΑΤΕ!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΕΚ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 150 ΜΟΡΙΑ, Επομένως ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ Τριτοβάθμιας 0!ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΙΕΚ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ Βγάλεις ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ….

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:05 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ?ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ?
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΚΑΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΟΨΗΝ? Ή ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:48 | Αργυρης

    πρεπει να καταργηθει ο δευτερος τιτλος σπουδων.
    πρεπει να υπολογιζεται ο χρονος κτησης του πτυχιου.
    πρεπει να καταργηθουν (οι μοπριοδοτησεις εννοω) σεμιναρια οαεδ γιατι ξερουμε τον τροπο με τον οποιο καποιος τρυπωνε.
    βαλτε ποσοστα στις προκυρηξεις και για αλλες ομαδες ανθρωπων.

    καλοι οι παλλινοστουντες,καλοι οι μουσουλμανοι,καλοι οι πολυτεκνοι και ολα τα συναφη.
    εγω ρωτω το εξης.
    οταν ενας εχει χρονο κτησης πτυχιου 1989 πώς να συναγωνιστει ολα τα νεα παιδια?σημερα μοιραζουν τους βαθμους με το τσουβαλι.εχει αλλαξει ο τροπος βαθμολογησης.ειδικα με τις αναγνωρισμενες σχολες(τυπου παστερ)το 20αρι ειναι στο τσεπακι.
    εμεις για να παρουμε ενα 18 σε κατηγορια ΔΕ επρεπε να βγαλουμε σπυρια.
    δεν αποκλειω κανεναν νεο απο τις μοριοδοτησεις και τα κριτηρια.
    απλα λεω καντε κατι και για τους αποφοιτησαντες σε αλλες εποχες οπου δεν υπηρχαν ολα αυτα τα προνομια των νεων σημερα.
    τι να κανω δηλ?να ξαναπαω σχολειο να παρω εναν δευτερο τιτλο?να κανω 15 παιδια να καταταγω στους πολυτεκνους?να γινω μουσουλμανος?
    ενα απολυτηριο λυκειου με 19 εχω κι ενα πτυχιο ΔΕ με 18.
    δεν αξιζω κι εγω εστω να μαζευω σκουπιδια?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:54 | Βαγγέλης από Βόλο

    Εν συντομία,
    Ο βαθμός του πτυχίου θεωρώ πως είναι ένα αναξιοκρατικό κριτήριο για πολλούς λόγους και ενδεικτικά αναφέρω δύο από αυτούς:
    1. Είναι άδικη η σύγκριση βαθμών που εξαρτάτε από διαφορετικά πανεπιστήμια, τμήματα και καθηγητές!
    2. Είναι διαφορετικό όταν ένας μαθητής τελειώνει την σχολή του στα 4 ή 5 χρόνια με έναν άλλο που το τελειώνει σε 7 ή περισσότερα χρόνια προκειμένου να βγάλει ένα καλό βαθμό.

    Εάν οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο βαθμός του πτυχίου για την αξιολόγηση του υποψηφίου προτείνω ο βαθμός του να πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή που θα προκύπτει από το τεστ δεξιοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο:
    • Επιβραβεύεται ο κόπος των απόφοιτων που διαβάσανε σκληρά για την απόκτηση ενός πτυχίου με καλό βαθμό και
    • Δεν τιμωρούνται εκείνη η απόφοιτη που ενώ το άξιζαν για τον έναν ή άλλο λόγο δεν αποφοίτησαν με τον βαθμό που άξιζαν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:39 | Σπύρος Αυγερινός

    Ξεκινώντας από την απλή σκέψη ότι όσοι φιλοδοξούν να εργασθούν στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να έχουν, τις αναγκαίες για το αντικείμενο της εργασίας τους γνώσεις, να γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα και να είναι ευφυείς, και δοθέντος ότι κανένας τίτλος σπουδών δεν αποτελεί αξιόπιστη (λιγότερο ή περσσότερο) βεβαίωση των παραπάνω,θα προσπαθήσω να διατυπώσω μερικέςπροτάσεις σχετικές με τη διαδικασία των εξετάσεων.

    1.Η κάθε θέση εργασίας έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις γνώσεων(γενικών και ειδικών),πείρας και δεξιοτήτων.

    2.Οι απαιτήσεις αυτές θα πρέπει να αποτυπώνονται, να γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους και να μοριοδοτούνται, ανάλογα με το ειδικό βάρος που έχουν για τη συγκεκριμένη θέση.

    3.Γνώσεις, πείρα και δεξιότητες πέρα και έξω από τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης δεν πρέπει να μοριοδοτούνται.

    4.Το τεστ δεξιοτήτων, μετα από αναμόρφωση του περιεχομένου του,δεν θα πρέπει να προσθέτει, απλά, μερικά μόρια παραπάνω στην υπόλοιπη μοριοδότηση. Θα πρέπει να εξετάζονται σε αυτό όλοι οι υποψήφιοι και η επιτυχία σε αυτό να είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ για να συνεχιστεί η διαδικασία της πρόσληψης. Αυτό, γιατί τα στελέχη του δημοσίου, εκτός από μορφωμένα (στο βαθμό που πτυχίο σημαίνει μόρφωση) θα πρέπει να έχουν και γενικές γνώσεις, και ένα καλό δείκτη ευφυίας, ετοιμότητας και ανακλαστικών. (Ίσως, για κάθε διαγωνισμό, θα πρέπει να διαμορφώνεται ξεχωριστό τεστ δεξιοτήτων).

    5.Ακόμη, οι υοψήφιοι θα πρέπει να έχουν διαπιστωμένη επάρκεια (προφορική και γραπτή) στη χρήση της ελληνικής γλώσσας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:49 | kostas papadopoulos

    Όσον αφορά την μοριοδότηση περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων, ποιο εφικτό είναι να δουλεύεις και να κάνεις μεταπτυχιακό παρά διδακτορικό. Γιατί να μετράει τόσο πολύ η εξειδίκευση (σύνολο 600 μόρια για ένα διδάκτορα: 400 + 200) και όχι ο κόπος για να αποκτήσεις δύο μεταπτυχιακά παράλληλα εργαζόμενος στο αντικειμενό σου (μόνο 200 μόρια); Από την μία καταργείτε την συνάφεια, που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεστε για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο δημόσιο και από την άλλη δίνετε πάρα πολλά μόρια για διδακτορικό (600 μόρια αν έχεις και Msc, που όυτως η άλλως τις περισσότερες φορές είναι προυπόθεση να έχεις για να προχωρήσεις για Phd) που από τη φύση του το διδακτορικό είναι σε εξειδικευμένο αντικείμενο.
    Ποιο μεγάλη αντίφαση δεν έχω ξαναδεί!!!
    Από τη φύση του ο τρόπος μοριοδότησης που θα έχουν τα μεταπτυχιακά υποβαθμίζει την αξία του διδακτορικού, το οποίο αντί να αξιώνει ενα επιστήμονα με γνώσεις για να προσφέρει στην εξειδικευμένη έρευνα, αντικατροπτίζει τον μελλοντικό δημόσιο υπάλληλο. Αλλά για ποια έρευνα γράφω, όταν η μόνη σοβαρή ίσως για διδακτορικό έρευνα διεξάγεται σε ένα, δύο ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα (π.χ. το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη) που και αυτά αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Λυπάμαι τους γονείς που θα πληρώνουν τόσα πολλά έξοδα για το παιδί τους για να κάνει διδακτορικό στα »ευρωπαικού» επιπέδου πανεπιστήμια της Ελλάδας, μόνο και μόνο για να καταλάβει μια θέση στο δημόσιο. Βλέπω τα επόμενα χρόνια τα διδακτορικά από την Βουλγαρία να γίνονται ανάρπαστα, άλλωστε από ότι έχω ακούσει μέσω courier στα στέλνουν, δεν χρειάζεται καν να πατήσεις το πόδι σου στο πανεπιστήμιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:26 | Σπύρος Αυγερινός

    Ξεκινώντας από την απλή σκέψη ότι όσοι φιλοδοξούν να εργασθούν στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να έχουν, τις αναγκαίες για το αντικείμενο της εργασίας τους γνώσεις, να γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα και να είναι ευφυείς, και δοθέντος ότι κανένας τίτλος σπουδών δεν αποτελεί αξιόπιστη (λιγότερο ή περσσότερο) βεβαίωση των παραπάνω,θα προσπαθήσω να διατυπώσω μερικέςπροτάσεις σχετικές με τη διαδικασία των εξετάσεων.

    1.Η κάθε θέση εργασίας έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις γνώσεων(γενικών και ειδικών),πείρας και δεξιοτήτων.

    2.Οι απαιτήσεις αυτές θα πρέπει να αποτυπώνονται, να γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους και να μοριοδοτούνται, ανάλογα με το ειδικό βάρος που έχουν για τη συγκεκριμένη θέση.

    3.Γνώσεις, πείρα και δεξιότητες πέρα και έξω από τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης δεν πρέπει να μοριοδοτούνται.

    4.Το τεστ δεξιοτήτων, μετα από αναμόρφωση του περιεχομένου του,δεν θα πρέπει να προσθέτει, απλά, μερικά μόρια παραπάνω στην υπόλοιπη μοριοδότηση. Θα πρέπει να εξετάζονται σε αυτό όλοι οι υποψήφιοι και η επιτυχία σε αυτό να είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ για να συνεχιστεί η διαδικασία της πρόσληψης. Αυτό, γιατί τα στελέχη του δημοσίου, εκτός από μορφωμένα (στο βαθμό που πτυχίο σημαίνει μόρφωση) θα πρέπει να έχουν και γενικές γνώσεις, και ένα καλό δείκτη εξυπνάδας, ετοιμότητας και ανακλαστικών. (Ίσως, για κάθε διαγωνισμό, θα πρέπει να διαμορφώνεται ξεχωριστό τεστ δεξιοτήτων).

    5.Ακόμη, οι υοψήφιοι θα πρέπει να έχουν διαπιστωμένη επάρκεια (προφορική και γραπτή) στη χρήση της ελληνικής γλώσσας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | Πασχάλης Γιαννούλης

    Τα μόρια των τίτλων σπουδών (πτυχιο, μεταπτυχιακο, διδακτορικο)
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ που αντιστοιχει στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

    Δεν μπορει να μοριοδοτουνται ολοι οι τιτλοι σπουδων
    απο πανεπιστημιακα ιδρυματα με τον ιδιο τροπο,
    γιατι ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ και ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ οι τιτλοι
    με τον ιδιο τροπο.

    Δεν μπορει το διδακτορικο διπλωμα απο την Βουλγαρια και την Ρουμανια
    να παιρνει τα ιδια μορια με διδακτορικο σε αναγνωρισμενα
    πανεπιστημια της Αμερικης και της Δυτικης Ευρωπης.

    Εφοσον ολα τα ελληνικα πανεπιστημια υποκεινται
    σε αξιολογηση, δεν νομιζω να δημιουργειται
    κανενα απολυτως προβλημα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:36 | ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΑ ΕΚΘΕΣΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠ.

    ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

    ΑΡΧΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟ 100 ΣΕ 110. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 100 ΣΕ 150 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ 110 ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΘΩΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ, ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. »Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗ ΣΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

    ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΕΑΔ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΟΠΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝ ΚΟΠΟ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΟ ΤΡΟΠΟ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚ.ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΡΟΝΙΚΉ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ.

    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ 10 ΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΕ 4 ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ »ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:23 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.K

    Επικροτώ τις περισσότερες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου. Η ρύθμιση αυτή κινείται σε μια ισοπεδωτική λογική του 1+1=1 (μεταπτυχιακός τίτλος). Η ως τώρα διάταξη στο νόμο πρόσληψης του ΑΣΕΠ που θεσπίσθηκε πριν χρόνια από την ίδια κυβέρνηση , έδωσε ισχυρό κίνητρο σε πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς , να καταβάλουν διπλάσια προσπάθεια ,χρήματα και πολύτιμο χρόνο , για την απόκτηση ενός 2ου τίτλου που διπλασιάζει τις γνώσεις αλλά και προσφέρει 150 μόρια επιπλέον ,αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες τους για πρόσληψη στο δημόσιο. Με την νέα πρόθεση της η κυβέρνηση , πετάει στα σκουπίδια όλη αυτήν την επιπλέον προσπάθεια των 2-3 χρόνων ,απλά διαγράφοντας αυτόν τον 2ο τίτλο. Απαιτούμε την ισάξια μοριοδότηση του 2ου με τον 1ο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών(τουλάχιστον όσων τον έχουν ήδη αποκτήσει και όσων έχουν ήδη εισαχθεί σε 2ο μεταπτυχιακό πρόγραμμα) , ή διαφορετικά την οικονομική αποζημίωση των εξαπατημένων ατόμων ,η οποία περιλαμβάνει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τις σπουδές του κάθε ατόμου (Μ.ο 10000-15000 €) , τα ημερομίσθια και τα ένσημα που χάθηκαν για το διάστημα σπουδών του (Μ.ο 15000 -30000 €) και την οικονομική αξία της προσπάθειας του για μελέτη(ανυπολόγιστη). Είναι προφανής η αναξιοκρατία στην νέα αυτή ρύθμιση ,καθώς ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος αποκτάται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον 1ο ( με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια εισαγωγής και αποφοίτησης των φοιτητών).Ελπίζουμε ότι ο παραλογισμός και η υποτίμηση της νοημοσύνης των νέων ,να μην γίνει για μια ακόμη φορά το χαρακτηριστικό γνώρισμα του νέου νομοσχεδίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:45 | Αντιοχος

    Σχόλια ανά αλλαγη :

    – Αλλαγή περίπτωσης α. Από «Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ» σε «Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο».
    – Αλλαγή περίπτωσης α. Από «Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης» σε «Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»
    – Επίσης αφαιρείτε το κριτήριο του γνωστικού αντικειμένου από τις διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!!! Πτυχίο να είναι κι ότι να είναι;;; Και πως ταιριάζει αυτό με την εξαγγελία σας ότι δεν θέλετε τους αρεστούς αλλά τους άριστους;;; Το «είσαι ό,τι δηλώσεις» (ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου στο πτυχίο) στην αποθέωσή του και με την βούλα του κράτους. Είναι απαράδεκτο!!! Να το διορθώσετε!

    Στις περιπτώσεις ια , ιβ. και ιγ αρνείστε το δικαίωμα μοριοδότησης για ανθρώπους που έχουν πολυετή εμπειρία. Πρωτότυπο! Αυτοί που σε συγκεκριμένες θέσεις απέκτησαν εμπειρία επί 10 χρόνια εξομοιώνονται με άλλους που θα διεκδικήσουν τις ίδιες θέσεις έχοντας εμπειρία 5ετίας. Θυμηθείτε… Δέκα χρόνια δεν τους πληρώνατε με κανονικό μισθό, ούτε τους δίνατε επιδόματα. Τώρα εξαργυρώνετε την προσφορά τους στο δημόσιο με το «ίσιωμα» του οδοστρωτήρα!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:17 | Ρ.Χ. Αλεξανδρούπολη

    Διαφωνώ ριζικά και θεωρώ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    Με την αλλαγή αυτή απαξιώνονται και εκμηδενίζονται οι κόποι των κατόχων τους και ισοπεδώνεται η διαδικασία.Φανταστείτε ότι προσμετρούνταν με βάση τον προηγούμενο αναξιοκρατικό νόμο και καταργείται από το νόμο που δίνει έμφαση στις ικανότητες και τα προσόντα!!!
    Προτείνω τη μοριοδότηση δύο μεταπτυχιακών τίτλων (όπως και άλλοι γράφοντες σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο παραπάνω) , ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία την οποία διακηρύττετε και εμείς πιστέψαμε.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΒΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    Σας ευχαριστώ.
    Ρ.Χ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤ’ΕΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.
    ΠΟΙΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ;
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
    ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 1+1 = 1 ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:25 | DION TEO

    DEN KATALABA POY LEEI AKRIBWS OTI TA 2 MASTER ESTW K SE DIAFORETIKO TOMEA DEN PROMODOTOYNTAI?
    POYTHENA DHL? TSAMPA O KOPOS GIA OPOION TA KANEI ?
    MONO PANEPISTHMIAKA ME WFELOYN?
    I EIDIKA SE PROKHRYCEIS?

    DEN MPOREITE NA TO DIORTHWSETE AYTO?

    TWRA GIA MORIA ANAMESA SE TEEII K AEI THA HTAN POLITIKO KOSTOS

    OSO GIA TA ALLA SYMFWNW SWSTA METRA

    APANTHSTE M OMWS GIA TO PRWTO

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:57 | Μαρία

    και κατι άλλο δεν θα πρεπε ενας από τει που θέλει να τελειώσει ένα σχετικό πτυχίο αλλης βαμιδας να μοριοδοτειται δηλαδη όταν το δευτερο πτυχίο αει κι όχι τει δεν είναι κόπος και παραπάνω γνώσεις;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:35 | Τ.Ι.

    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΒΑΣΙΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΩΣ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».
    ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤ’ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.
    ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ 50% ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.

    Υ.Γ.: ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:21 | Νικολέττα Πετκίδου

    Για την μοριοδότηση των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων…

    Παρατηρώ ότι όλοι όσοι αναφέρονται στο ζήτημα αυτό, υπολογίζουν τα πάντα σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα. Θα ήθελα να βάλω όμως μερικά ζητήματα, που θεωρώ ότι είναι σοβαρά:
    1)Πώς είναι δυνατόν να αξιολογηθεί ένας διαγωνιζόμενος σωστά (έστω κι αν του προσμετρηθούν οι μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί του, τίτλοι), με έναν συγκεκριμένο αριθμό επιπλέον μορίων, όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΑ ΑΕΙ από τα οποία έχουν αποφοιτήσει;;;
    2) Πώς είναι δυνατόν να αξιολογηθούν αυτά τα μεταπτυχιακά, τα οποία (μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στον Νομό μου), όλως περιέργως, ανατίθενται σε παιδιά καθηγητών ΑΕΙ και άλλων ευϋπόληπτων πολιτών, υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, οργανωμένων στα κόμματα νεολαίων και πάντα, μετά από το σχετικό «βύσμα»;;; Αυτό και μόνο δεν καταργεί στην πράξη, την ισονομία;;; Γιατί δεν γίνεται πραγματική εξέταση από ειδήμονες καθηγητές τους υποψηφίους κατόχους μεταπτυχιακού, προκειμένου να διαπιστωθεί η αποκτηθείσα από το Πτυχίο γνώση, παρά μόνον μια τυπική καθαρά συνέντευξη, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με ανάλογες που γίνονται σε έγκριτα και αξιολογημένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού;;;
    3) Πώς είναι δυνατόν να προσμετρώνται με τα ίδια μόρια για όλους τους απόφοιτους ΑΕΙ, όταν σαφώς, δεν υπάρχει σύγκριση στο βαθμό δυσκολίας απόκτησης βαθμού στο κάθε πανεπιστήμιο; Ίδιο είναι η Νομική της Αθήνας, με αυτήν του Δημοκριτείου, με τους «ιπτάμενους» καθηγητές;;;
    4) Τί θα γίνει με τους Έλληνες κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών του εξωτερικού, που φοίτησαν στα εκεί ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΑΕΙ και πολλοί απ΄αυτούς ήδη διαπρέπουν επαγγελματικά, όχι όμως στην Ελλάδα;;; Είμαστε διατεθημένοι να τους δεχτούμε ως ΙΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας και να τους επιτρέψουμε να καταλλάβουν μια θέση ανάλογη με τα προσόντα τους, ακόμα κι αν δεν είναι εντός της πανεπιστημιακής, ας πούμε, «κλίκας», σπάζοντας κατεστημένα χρόνων…;;;

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟ», ΕΩΣ ΤΟ «ΑΡΙΣΤΟ»;;;

    Ευχαριστώ…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | athina

    Θελωντας και γω με τη σειρα μου να καταθεσω το προβληματισμο μου για τους διορισμους που αφορουν τους αποφοιτους λυκειου. Συμφωνω για το απολυτηριο λυκειου οτι η βαθμολογηση του δεν ειναι και η πιο αντικειμενικη.(σας παραπεμπω στα σχολεια της επαρχιας που οι μαθητες βαθμολογουνται απλοχερα σε μαθηματα εντελως ασχετα με αυτους..πχ μαθητες βαθμολογηθηκαν με 19 στο μαθημα των Αγγλικων χωρις να εχουν στοιχειωδεις γνωσεις Αγγλικων). Υπαρχουν λυκεια και λυκεια με διαφορετικο βαθμο δυσκολιας ή εστω ας δεχτουμε οτι ο βαθμος της 3ης λυκειου ειναι κατι που σε ακολουθει μιας ζωη χωρις απαραιτητα να σε αντιπροσωπευει…σαν μια τετοια και γω δοκιμασα τη τυχη μου στις ξενες γλωσσες οπου απεκτησα 2 πτυχια (profficiency -zertifikat DEUTSCH) και μιλω επισης καλα ιταλικα χωρις καποια πιστοποιηση. Στο τεστ δεξιοτητων πηγα επισης καλα. Η προυπηρεσια μου αρκετη αν και εντελως αχρηστη αφου η ανεργια με οδηγησε στη μαυρη εργασια και στη θαλασσα οπου και στις δυο περιπτωσεις δεν υπαρχει τροπος μοριοδοτησης…Στη δευτερη περιπτωση μαλιστα δε καταφερα να καταγραφω σαν ανεργη στις λιστες για να μην αξιωσω και επιδομα ανεργιας..μετα απο 8 χρονια συνεχους εργασιας και κρατησεων….
    και ενω εγω λοιπον εργαζομουν στη θαλασσα με οτι αυτο σημαινει..(12ωρη τουλαχιστον εργασια, ασχημες καιρικες συνθηκες, 7 μερες την εβδομαδα και 30 μερες το μηνα, αδειες οποτε το επιθυμουσε η εταιρεια και χωρις να την πληρωνεσαι) κοπελες τις γενιας μου περιφερονταν απο το ενα πολιτικο γραφειο στο αλλο διοριζονταν σε προγραμματα stage, ζουσαν ομως σαν ανθρωποι, μοριοδοτουνταν σαν εργαζομενοι και παγιωναν θεσεις και δικαιωματα…γνωριζω ατομα με προκλητικα λιγοτερα προσοντα απο τα δικα μου να εχουν στρογγυλοκαθισει σε θεσεις του δημοσιου και να εχουν ενστερνιστει αυτοματως και την ιδιοσυγκρασια του δημοσιου υπαλληλου μονο και μονο επειδη καταφεραν να «χωθουν» σε ενα stage που αυτο με τη σειρα του εφερε το αλλο και εμενα στην απορια ..γιατι να προβληματιζομαστε τοσο πολυ για τη γενια των stage οταν υπαρχει η γενια των ανεργων…που ουτε για ενα απογεμα δεν απεκτησαν το τιτλο των stagers? τι γινεται με αυτα τα παιδια που προτιμισαν την αξιοπρεπεια και δεν χτυπησαν πορτες πολιτικων γραφειων αλλα πορτες απο εργασιες υποδεεστερες των προσοντων τους κουραστικες ιδιαιτερα ,προσβλητικες ακομη καμια φορα, προκειμενου να επιβιωσουν και με προυπηρεσια που δε μπορει να καταγραφει με κανενα τροπο??? ειμαι σιγουρη πως αν κατεβουμε εμεις στους δρομους θα μαστε πολυ παραπανω απο τους stagers….

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:12 | HLIAS

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | Παναγιώτης Βάγκος

    ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση δεύτερου συναφή τίτλου σπουδών ΤΕΙ και ΑΕΙ

    Παρακαλώ όπως επανεξετάσσετε και το δεύτερο εδαφίο της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002,
    στο οποίο δίδετε μοριοδότηση 150 μοναδων «σε δεύτερο τίτλο σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης για την κατηγορία ΠΕ και ΤΕ και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπουδων που απαιτείται συμφωνα με την προκήρυξη.»
    Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω πως με το Ν. 2190/1994 υπήρχε το δικαίωμα μοριοδότησης 150 μορίων για δεύτερο συναφή τίτλο σπουδών . Με την τροποποίηση του Ν.2190/1994 προήλθε ο Ν.3051/2002 , στο άρθρο 8 του οποίου προστέθηκε ο όρος «της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας» με το βασικό τίτλο σπουδών με συνέπεια να αφαιρεθεί το δικαίωμα αυτό . Δηλαδή η επιπλέον μοριοδότηση να δίδεται μόνο όταν οι 2 τίτλοι είναι συναφείς ΤΕΙ ή 2 τίτλοι συναφείς ΑΕΙ.
    Αποτελεί οξύμωρο γεγονός να πριμοδοτούνται με επιπλέον 150 μόρια δυο τίτλοι σπουδών όπως για παράδειγμα ΤΕΙ Δασοπονίας(τίτλος Δασοπόνου) με ΤΕΙ Γεωργικών Μηχανημάτων και Αρδεύσεων(τίτλος Μηχανολόγου γεωργικών μηχανών) μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα των ΤΕΙ της σχολής τεχνολογίας γεωπονίας ενώ ουσιαστικά η συνάφεια των δυο τίτλων είναι ανύπαρκτη και σε αντιδιαστολή να αφαιρείται η μοριοδοτηση τιτλων ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ μόνο και μόνο γιατι ο ένας τίτλος είναι ΤΕΙ(4 έτη σπουδων) και ο άλλος ΑΕΙ(5 έτη σπουδών.)
    Είναι άδικο για ολους εκεινους που εχουν δυο συναφείς τίτλους σπουδών ΤΕΙ και ΑΕΙ οπως για παραδειγμα ΤΕΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ και ΑΕΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ(4+5= 9 έτη σπουδών συνολικά)ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ και ΑΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΑΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΑΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ,κ.α. να μην υπάρχει καμιά μεριμνα για μοριοδότηση του δευτέρου συναφες τίτλου σπουδών αφου αφού και τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ συμπεριλαμβάνονται πλέον στην ΕΝΙΑΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ της χώρας μας .
    Παρακαλώ όπως λάβατε σοβαρά υπ όψιν σας όλα τα παραπάνω και ενεργήσετε με τρόπο ώστε να δοθεί κάποια(αν όχι η ίδια) επιπρόσθετη μοριοδότηση σ όλους εμάς που κατέχουμε δυο συναφείς τίτλους σπουδών από ΤΕΙ και ΑΕΙ ,ιδρύματα που υπάγονται στην ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας με στόχο την αξιοκρατικότερη επιλογή προσωπικού βάσει των επιπρόσθετων αυτών προσόντων που κατέχουμε συγκριτικά με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους που κατέχουν έναν τίτλο σπουδών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας που διεξάγετε.

    Ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:32 | ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ο Ν Τ Ε Σ Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Υ Α Σ Ε Π 1 9 9 8

    Κύριοι ,
    Πρέπει επιτέλους να αποκαταστήσετε την αδικία με τους επιτυχόντες και μη διορισμένους του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998 .
    Ειναι ντροπή μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και ενώ εχει βγεί ομόφωνη απόφαση για αυτό το θέμα απο το ΣΤΕ να μην βρίσκουμε το δίκιο μας .
    Ο κος Ραγκούσης είπε σήμερα στο κανάλι ALFA ότι με το νέο νομοσχέδιο θα αποκαταστήσει την αδικία . Περιμένουμε τα λόγια του να γίνουν και πράξεις .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:39 | ΚΛ

    μια διευκρίνηση θα ήθελα από κάποιον που γνωρίζει το μεταπτυχιακό μοριοδοτείται με 200 μόρια εφόσον είναι συναφές με το αντικείμενο της θέσης ή με το βασικό πτυχίο (το οποίο πρέπει ασφαλώς να είναι συναφές με το αντικείμενο της θέσης);

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:10 | Βεργανελάκη Ευγενια

    Βρε παιδια που το ειδατε οτι δεν μετραει το δευτερο μεταπτυχιακο αθροιστικα? Αν διαβασα σωστα το νομο ειναι το εδαφιο 9 το οποιο δεν αναφερεται αρα μενει ως εχει.

    Λοιπον αν καταλαβα καλα

    1) Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προ κήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατό (100).

    Αυτο αλλαζει και γινεται

    Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

    2)Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό
    αντικείμενο της θέσης για την κατηγορία ΠΕ και ΤΕ και της αυτής
    εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με
    την προκήρυξη: εκατόν πενήντα (150) μονάδες.

    Δεν αναφερεται αρα μενει ως εχει

    3)Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ πιστοποιητικό επιτυ χούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων ε παγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης: εβδομήντα (70) μονάδες.

    Αυτο καταργειται.

    4)Δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του Ο.Ε.Ε.Κ. δωδεκάμηνης τουλάχιστον φοίτη σης ή δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης για την κατηγορία ΔΕ, της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπου δών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη: εκατόν πενήντα (150) μονάδες.

    Αυτο δεν αναφερεται αρα μενει ως εχει

    Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ:

    5)Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης: τριακόσιες (300) μονάδες.
    6)Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό αντικείμενο: εκατόν πενήντα
    (150) μονάδες.
    7)Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης: εκατόν πενήντα (150) μονάδες.
    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο γνωστικό
    αντικείμενο: πενήντα (50) μονάδες.

    αυτα αντικαθίστανται ως ακολούθως

    Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ
    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.
    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    9)Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η
    βαθμολογία είναι αθροιστική.
    Αυτο δεν αναφερεται αρα μενει ως εχει

    Λαθος καταλαβαινω? Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι δεν μετραν αθροιστικα τα μεταπτυχιακα?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:15 | mesas

    να σημειώσω κάτι ακόμα:
    έχει παραμεληθεί η μοριοδότηση που λαμβάνουν οι ξένες γλώσσες
    δε γίνεται άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας να λαμβάνει μικρότερη μοριοδότηση από 14 μήνες προϋπηρεσίας (5Χ12 + 2Χ8=76 μόρια)
    η άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας ίσως χρειάζεται 4-5 χρόνια μαθημάτων και διαβάσματος
    νομίζω ότι θα πρέπει να αυξηθεί στα 120-150 μόρια η άριστη ξένη γλώσσα και αναλογικά η πολύ καλή και η καλή

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:09 | ΜΑΡΙΑ

    Όσον αφορά σε κάποια σχόλια σχετικά με το ότι μάστερ/διδακτορικά κάνουν τα «πλουσιόπαιδα», σαφώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Πλουσιόπαιδα» υπάρχουν παντού όπως υπάρχουν και μάστερ/διδακτορικά για όλες τις τσέπες. Επίσης υπάρχουν και υποτροφίες. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σκοπός είναι να προτείνουμε ένα ΔΙΚΑΙΟ νομοσχέδιο όπου θα επιλέγονται οι πιο ικανοί.
    Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι πολλά «πλουσιόπαιδα» επιλέγουν να πληρώνουν οι γονείς τους τα ένσημά τους συνάπτοντας συμβάσεις εργασίας στο αντικείμενο των σπουδών τους και έτσι αποκτούν μόρια προϋπηρεσίας χωρίς να έχουν δουλέψει στην πράξη καθόλου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:45 | ΣΠΥΡΟΣ

    Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού είναι άδικη και δεν τιμά ούτε το Πασοκ (μιας και αυτό μοριοδοτησε και ώθησε τον κόσμο να κάνει δεύτερο μαστερ και να μπει σε έξοδα έως και 12000ε με τα έξοδα διαβίωσης σε μία άλλη πόλη) αλλά και ωθεί τον κόσμο στα διδακτορικά (δηλαδή δείχνει ότι στο δημόσιο θέλει μόνο ντόκτορες δηλαδή εργαζόμενους που κάποτε ήταν στο πόδι των καθηγητών για 4 και πλέον χρόνια χωρίς ένσημα και χωρίς ασφάλιση οπότε όλοι για να έχουμε δικαιώμα στη δουλειά να πρέπει να σπουδάζουμε έως τα 35 με ένα μαστερ και ένα διδακτορικό).
    Τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί. Ο κόπος και οι γνώσεις που προσφέρει ένα δεύτερο μαστερ πρέπει να επιβραβευτούν με περισσότερα μόρια από το πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο.

    Ελπίζω να αλλάξει αυτό το άδικο μέτρο.

    Κατά δεύτερον να γίνει και αξιολόγηση των πτυχίων μεταξύ πανεπιστημίων με ίδιο τίτλο σπουδών αλλά διαφορετική ευκολία κτήσης πτυχίου.

    Οσον αφορά προυπηρεσία και σεμινάρια έχετε δίκιο. Τόσο η προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα είναι το ίδιο σημαντική όσο και τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ εκυπηρετούσαν πελατειακές σχέσεις.