Άρθρο 04 – 3. Γενική Κατοικία

Στις περιοχές γενικής κατοικίας επιτρέπονται μόνο:
(1) Κατοικία
(2) Κοινωνική πρόνοια
(3) Εκπαίδευση: Τα κτίρια εκπαιδευτηρίων και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν μέγιστη συνολική επιφάνεια δόμησης μέχρι 2.000 τμ.
(4) Κέντρα Έρευνας
(5) Μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις (μόνο κατηγ. Α)
(6) Θρησκευτικοί χώροι
(7) Πολιτιστικές εγκαταστάσεις, μέχρι 1200τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης
(8) Μόνο εμπορικά καταστήματα (8.1), καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (8.2), δημοτικές αγορές (8.3), υπεραγορές (8.4)
(9) Γραφεία , Τράπεζες, Ασφάλειες, Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
(10) Διοίκηση τοπικής σημασίας
(11) Περίθαλψη – μόνο πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας χωρίς νοσηλεία μέχρι 100 κλίνες ή 2.000 τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης.
(13) Εστίαση μέχρι 250 τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης
(14) Αναψυκτήρια μέχρι 100 τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης
(16) Ξενοδοχειακά καταλύματα και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις μέχρι 100 κλίνες.
(17) Στάθμευση (κτίρια-γήπεδα) αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων
(18) Πρατήρια υγρών καυσίμων. Η εγκατάσταση νέων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε συνδυασμό με χρήσεις σταθμού αυτοκινήτων, πλυντηρίου και λιπαντηρίου αυτοκινήτων, αξεσουάρ αυτοκινήτου και μίνι μάρκετ για την εξυπηρέτηση των πελατών, επιτρέπεται μόνο εφ όσον αποτελεί μοναδική χρήση του οικοπέδου.
(19) Πλυντήρια – Λιπαντήρια αυτοκινήτων
(20.1) Συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, συνήθων οχημάτων (με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 9 ατόμων ή μέχρι 3,5 τόνων μικτού φορτίου)
(21) Εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης μέχρι 400τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης μόνο εφόσον αποτελεί μοναδική χρήση του οικοπέδου
(25) Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης μέχρι 400τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης
(28.4) Σιδηροδρομικοί σταθμοί
(28.8) Σταθμοί αστικών και υπεραστικών λεωφορείων (κατηγορίες 1 και 2) εφόσον προβλέπονται από το εγκεκριμένο σχέδιο
(28.11) Σταθμοί μετεπιβίβασης ΜΜΜ εφόσον προβλέπονται από το εγκεκριμένο σχέδιο
(29) Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ – ΙΚΤΕΟ)
(32) Γωνιές ανακύκλωσης, μικρά Πράσινα σημεία
(35) Δεξαμενές νερού – αφαλάτωσης, λιμνοδεξαμενές
(38) Εγκαταστάσεις σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας
(40) Αστική γεωργία – λαχανόκηποι
(47) Εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων μέχρι 300 ατόμων

Με τον πολεοδομικό σχεδιασμό είναι δυνατό να επιβάλλονται περιορισμοί ως προς την πυκνότητα εγκατάστασης πλην των με κωδικό (1), (2), και (5) ανωτέρω χρήσεων (π.χ. μέγιστος αριθμός ανά Ο.Τ/ Π.Ε./ οδικό άξονα ή κατά άλλο επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο)

  • 12 Μαρτίου 2017, 22:06 | ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Προκαλεί τουλάχιστον απορία ποιός θα επωφελείτο από μια τέτοια πρόταση (να επιτρέπεται η χρήση ΙΚΤΕΟ-ΚΤΕΟ όλων των κατηγοριών σε περιοχές με χρήση Γενικής Κατοικίας) από πλευράς του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε μια αγορά των ΚΤΕΟ, η οποία είναι απολύτως κορεσμένη και ήδη υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα στις υπάρχουσες μονάδες.

    Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε πλήρης απαξίωση των υφιστάμενων μονάδων που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και σε περιοχές με χρήσεις γης χονδρεμπορίου, ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των επιχειρηματιών που επένδυσαν στον συγκεκριμένο χώρο. Επένδυση που στην πλειοψηφία των υπαρχουσών ΚΤΕΟ ξεπερνά το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ και συμπαρασύρει μαζί και το προσωπικό που εργάζεται στο κάθε ΚΤΕΟ (τουλάχιστον δέκα άτομα ανά ΚΤΕΟ).

    Για να μην αναφερθούμε στους κινδύνους περιβαλλοντικής υποβάθμισης του αστικού ιστού με την δημιουργία μεγάλων μονάδων ΚΤΕΟ σε περιοχές γενικής κατοικίας, όταν ως γνωστών οι εγκαταστάσεις ΚΤΕΟ συνιστούν κυρίως βιοτεχνικές έως βιομηχανικές εγκαταστάσεις με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έντονη παρουσία μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος αυτού, το μέγεθος της οποίας κατά περίπτωση υπερβαίνει τα όρια της χαμηλής όχλησης, πόσο δε μάλλον όταν στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΟ μετρώνται το σύνολο των παραμέτρων λειτουργίας ενός οχήματος όπως: οι εκπομπών καυσαερίων, οι εκπομπές θορύβου (ηχομέτρηση), μοτοσυκλετών, ελαφρών και βαρέων οχημάτων, με αντίστοιχη αύξηση της κίνησης των οχημάτων αυτών στις πέριξ των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ, άρα και την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου τους.

    Με την σημερινή κατάσταση η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα μια και μπορούν να εξυπηρετηθούν ΑΡΙΣΤΑ από ΚΤΕΟ που είναι αρκετά κοντά τους (χρονική απόσταση της τάξεως των 20 λεπτών περίπου) ειδικά όταν λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για μια διαδικασία που ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ κάθε δύο χρόνια.

    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥ-ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ από μια τέτοια ρύθμιση είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες εταιρείες εκδόσεων τέτοιων αδειών, οι οποίοι με το αζημίωτο λυμαίνονται τον χώρο των ειδικών εγκαταστάσεων, και στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν για ακόμη μια φορά σε βάρος του κλάδου μας, αλλά και των συναφών αυτού (για την αδειοδότηση των οποίων απαιτούνται μελέτες) να δημιουργήσουν μια νέα και προσοδοφόρα γι’ αυτούς αλλά μη βιώσιμη κατά τα άλλα αγορά, καταστρέφοντας την υφιστάμενη και αδιαφορώντας και για την ποιότητα ζωής των κάτοικων των περιοχών που θα ιδρυθούν ΚΤΕΟ μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων, απλά και μόνον για να πουλήσουν μερικές άδειες ακόμη όπως έπραξαν και πράττουν στα πρατήρια, τα συνεργεία και μέχρι πρόσφατα και στα ΙΚΤΕΟ.

    Για τους λόγους κ.κ Υπουργοί και Γενικέ Γραμματέα, καλείστε όπως ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή γενικής κατοικίας τα ΚΤΕΟ – ΙΚΤΕΟ.

  • 12 Μαρτίου 2017, 21:13 | Αντώνης Σταμπόλας

    Για πολλοστή φορά μία κυβέρνηση σχεδιάζει να υποβιβάσει το ούτως η άλλος χαμηλό, μορφολογικά, αισθητικά και λειτουργικά, επίπεδο των πόλεων μας στο όνομα της οικονομικής επιβίωσης (άλλοτε οικ/μική ανάπτυξη ή ανάκαμψη, εξαρτάται από τη χρονική περίοδο), με σοβαρότατες και δύσκολα αναστρέψιμες συνέπειες στην ανθρώπινη διαβίωση και με τα οικονομικά ή όποια άλλα οφέλη (εάν τελικά υπάρξουν) να αποδεικνύονται πρόσκαιρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων-πολιτών.
    Συγκεκριμένα θα αναφερθώ στην εξωφρενικά ανεπίτρεπτη δυνατότητα ανέγερσης ιδιωτικών κέντρων τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.), εντός των περιοχών γενικής κατοικίας !!!
    Μπορεί η αυτή καθ’ αυτή δραστηριότητα των Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. να εντάσσεται στην κατηγορία χαμηλής όχλησης, δεν είναι όμως καθόλου χαμηλής όχλησης το «προϊόν» εσόδων τους, δηλαδή τα κάθε είδους οχήματα προς έλεγχο (Ι.Χ., φορτηγά, δίκυκλα).
    Τα Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. χαρακτηρίζονται από αυξημένες απαιτήσεις ως προς την επιφάνεια κτιρίων, αλλά κυρίως ακάλυπτου (περιβάλλοντα) χώρου, οι οποίες οφείλονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ποικίλων διαστάσεων οχημάτων (ελιγμοί, αναμονής και διεκπεραίωση). Δεν είναι τυχαίο ότι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, επιτρέπεται η ανέγερση αυτών μόνο σε ζώνες με υψηλή ικανότητα διαχείρισης υψηλής κυκλοφορίας και μακριά από κατοικημένες περιοχές (ΒΙ.ΠΕ., ΒΙΟ.ΠΑ., Logistics κ.λπ.).
    Οι οικιστικές περιοχές εντός αστικού ιστού στη χώρα μας, διότι για αυτές μιλάμε όταν λέμε για «Γενική Κατοικία», έχουν οικοδομηθεί βάσει ξεπερασμένων πολεοδομικών προδιαγραφών, πολλές χωρίς καν προδιαγραφές, ακόμα και οι νεόδμητες. Είναι πυκνοδομημένες, άρα πυκνοκατοικημένες, και με τον διαθέσιμο προς οικοδόμηση χώρο εξαντλημένο. Επίσης, το πλάτος των, ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα οδών , έχει παραμείνει στην εποχή που κυκλοφορούσαν κάρα ρυμουλκούμενα από ημίονους.
    Πρακτικά δεν υπάρχει περιοχή με χρήση Γενικής Κατοικίας, που να δύναται να απορροφήσει την μεγάλη επιβάρυνση, την οποία θα προκαλέσει η εγκατάσταση ενός Κ.Τ.Ε.Ο., στο υφιστάμενο κυκλοφοριακό δίκτυο της περιοχής/γειτονιάς, με σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα των περίοικων.
    Οι δε περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από τις δεκάδες των οχημάτων εν αναμονή προς εξυπηρέτηση στους δρόμους, σε συνάρτηση με την δεδομένη εγγύτητα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων, καθώς σπανίζουν τα οικόπεδα ικανοποιητικής επιφάνειας που θα εξασφαλίζουν μία κάποια απόσταση από τις γύρω οικίες, θα είναι σοβαρές και επιβλαβής για την υγεία του τοπικού πληθυσμού.
    Πολύ φοβάμαι ότι, από το όλο αυτό εγχείρημα θα ωφεληθούν μόνο οι δικηγόροι, οι οποίοι θα κλιθούν να διαχειριστούν τις αναρίθμητες αγωγές των κατοίκων, εις βάρος του οποιοδήποτε ιδιοκτήτη Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. αποπειραθεί να εγκαταστήσει την επιχείρηση του εντός περιοχής γεν. κατοικίας.

  • 12 Μαρτίου 2017, 20:49 | Κατσόγιαννης Απόστολος

    Εφόσον πρόκειται για περιοχές κατοικιών με πυκνή – αστική δόμηση προτείνεται η περίπτωση (38)
    να διατυπωθεί ως εξής:
    …(38) Εγκαταστάσεις σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας χαμηλής εκπεμπόμενης ισχύος (μικρο-κυψέλες ή πικο-κυψέλες) και με την προυπόθεση της αυστηρής τήρησης των περιορισμών και αποστάσεων ασφαλείας που προβλέπονται…
    Και επειδή η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ με επαρκή τρόπο ΚΑΝΟΝΕΣ για την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της ΥΓΕΙΑΣ των πολιτών θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρξει (με νόμο) ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ της συνολικής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ) στο 10% των ισχυόντων ορίων σε V/m, σε πρώτη φάση, που αντιστοιχεί σε υιοθέτηση του 1% σε W/m2, κάτι το οποίο είναι βάσει μελέτης τεχνολογικά εφικτό (ψηφίστηκε ήδη και εφαρμόζεται στην Ιταλία). Σε επόμενη φάση, μείωση στο 1% σε V/m κάτι το οποίο είναι επίσης τεχνολογικά εφικτό και μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά, μετά από μια εύλογη μεταβατική περίοδο π.χ. 3 ετών.

  • 12 Μαρτίου 2017, 20:10 | Κατσόγιαννης Απόστολος

    Εφόσον πρόκειται για περιοχές κατοικιών με πυκνή – αστική δόμηση προτείνεται αντί:
    <>
    να διατυπωθεί ως εξής:
    <>
    Και επειδή η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ με επαρκή τρόπο ΚΑΝΟΝΕΣ για την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της ΥΓΕΙΑΣ των πολιτών θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρξει (με νόμο) ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ της συνολικής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ) στο 10% των ισχυόντων ορίων σε V/m, σε πρώτη φάση, που αντιστοιχεί σε υιοθέτηση του 1% σε W/m2, κάτι το οποίο είναι βάσει μελέτης τεχνολογικά εφικτό (ψηφίστηκε ήδη και εφαρμόζεται στην Ιταλία). Σε επόμενη φάση, μείωση στο 1% σε V/m κάτι το οποίο είναι επίσης τεχνολογικά εφικτό και μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά, μετά από μια εύλογη μεταβατική περίοδο π.χ. 3 ετών.

  • 12 Μαρτίου 2017, 15:03 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Γεια σας

    Να καταθέσω ότι

    Συμμερίζομαι την Ανησυχία Ενεργών Συμπολιτ/ών μας

    σχετικά με την τοποθέτηση Κεραιών Κιν τηλεφωνίας(σβκτ)(Ειδ.Χρήση 38)

    στις γειτονιές (αμιγούς γενικής αποκλειστικής Κατοικίας) ,

    (πόσο μάλλον) με το υπάρχον καθεστώς αδειοδότησης ,

    δηλ. άνευ/περιορισμών , μελέτης περιβαλλ/κών.επιπτώσεων ,

    μέριμνας για την Υγεία του πληθυσμού .

    Οι ενδελεχείς επιστημονικές μελέτες θα πρέπει να συν.εκτιμηθούν

    ενώ και η Αρχή της Προφύλαξης μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει .

    Οπότε σας Καλώ για Mείωση της Εκπεμπόμενης Ακτινοβολίας ,

    Επανέναρξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ότι ακόμα θα

    διαφυλλάσσει την Υγεία Παιδιών , Νεων , Ευπαθών & του Συνόλου!

    Σημ.: Πολλοί επιστήμπονες & ο παγκοσμ. οργανισμός Υγείας (πόυ/who) κατατάσσει την έκθεση σε η/μ ακτινοβολία κεραιών
    στις πιθανές αιτίες πρόκλησης καrκινου και πολλών σοβαρών ασθενειών ,οπότε …

  • 12 Μαρτίου 2017, 12:09 | Τάσος Μητροπουλος

    Τα ΚΤΕΟ/ΙΚΤΕΟ σε γενική κατοικία, είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι δυνατόν μετά από τόσες προσπάθειες αποσυμφορησης της κυκλοφορίας των οχημάτων στις γειτονιές να γίνουν ΚΤΕΟ; Εδώ τρομαξαμε να γίνουν πεζοδρομοι παιδικές χαρές ποδηλατοδρομοι μεγάλα πεζοδρόμια για εμάς τους πεζούς και θα γίνουν ΚΤΕΟ; Μήπως συμφέροντα και κερδοσκοπικά τραστ κρύβονται πίσω;

  • 12 Μαρτίου 2017, 12:20 | Νικόλαος τσακαλιας

    Για ποιόν ή ποιους προστέθηκε αυτό το απίθανο ‘ΚΤΕΟ σε κατοικία’;
    Για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ΟΧΙ για ευνόητους λόγους που αναφέρονται εκτενώς στα σχόλια.
    Για τους Πολίτες; ΟΧΙ, διότι αφενός όλοι έχουμε κάποιο ΚΤΕΟ κοντά μας και αφετέρου ποιος θέλει δίπλα στο σπίτι του φασαρία, ρύπους, κ.λ.π.
    Άρα είναι μια φωτογραφική διάταξη ώστε κάποιος ή κάποιοι να έχουν οικονομικό όφελος για τους λόγους που αναλυτικά και βάσιμα γράφουν οι σύλλογοι ιδιοκτητών ΚΤΕΟ.
    Είναι υποχρέωση πιστεύω όλων μας να αντιδράσουμε δυναμικά σε αυτό το έκτρωμα που επιχειρείται με το άρθρο 4.

  • 11 Μαρτίου 2017, 21:03 | ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Στο Άρθρο 4 παρ 47 «Εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων μέχρι 300 ατόμων» θέλω να επισημάνω, ότι είναι προτιμότερο να μιλάμε για Εγκαταστάσεις Υποδοχής και Φιλοξενίας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού, δεδομένης της ύπαρξης αστέγων και νεοαστέγων, μετακινούμενων ή εδραιοποιημένων Ρομά που ζούν σε συνθήκες εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και λοιπών ομάδων πληθυσμού που λόγω φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμυρών κλπ)δύναται να χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε αυτούς τους Χώρους Υποδοχής. Επίσης η αναφορά στον αριθμό των ατόμων εδώ 300 άτομα, (στο άρθρο 17 γίνεται αναφορά σε 100 άτομα), είναι εξαιρετικά δεσμευτική και στερεί σημαντικά σε ευελιξία τις δυνατότητες της συγκεκριμένης χρήσης, που θα πρέπει κατά την άποψή μου, να προσαρμόζονται στις προκύπτουσες ανάγκες.

    ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΧΩΡΟΤΑΚΤΗΣ

  • 11 Μαρτίου 2017, 14:29 | ΒΛΑΣΣΗΣ Π.

    Σε συνοικιες που υπαρχουν καταστηματα χαμηλης οχλησης οπως συνεργεια-βουλκανιζατερ-πλυντηρια-εργαστηρια ζαχαροπλαστικης κ.λ.π. γιατι απαγορευεται να ανοιξουν νεα????Αυτο εχει αποτελεσμα πολλα καταστηματα να ειναι κλειστα και οι ιδιοκτητες του να ειναι υποχρεωμενοι να πληρωνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α….

  • 11 Μαρτίου 2017, 13:22 | Νικος Πελ.

    Ακούμε συνέχεια στις ειδήσεις για ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων. Λυπάμαι αλλά νομίζω οτι η πραγματικότητα είναι άλλη. Στις περισσότερες πόλεις είναι απαγορευτικές οι μικρές επιχειρήσεις παροχής λόγω απαγόρευσης από τη χρήση γης. Δεν δίνεται άδεια λειτουργίας να ανοίξουν νέες αλλά δεν δίνεται και η ευκαιρεία να επανορθώσουν επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν κάποιες εκρεμμότητες στις παλιές τους άδειες.

  • 11 Μαρτίου 2017, 13:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ (ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ)ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ Η ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ ΛΟΓΩ ΟΧΛΗΣΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΕΩ…ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ????

  • 10 Μαρτίου 2017, 19:58 | ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ .
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  • 10 Μαρτίου 2017, 16:01 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Είναι αδιανόητο για την ένταξη των ΚΤΕΟ και Ι.ΚΤΕΟ στην Γενική κατοικία.
    Οι εγκαταστάσεις των ΚΤΕΟ είναι συγκεκριμένες και δεν χωράνε εντός των κατοικημένων περιοχών για λόγους ασφάλειας και υγείας. Να θυμηθούμε πως η Ευρώπη επιθυμεί τέτοιες εγκαταστάσεις να βρίσκονται εκτός σχεδίου και σε κατάλληλα βιομηχανικά πάρκα και σε καμία περίπτωση εντός της πόλης, ώστε να υπάρχει περιορισμό στην κίνηση των οχημάτων εντός πόλεων με αποτέλεσμα λιγότερα προβλήματα συγκοινωνίας , λιγότερος θόρυβος και καθαρότερος αέρας , είτε η πόλη λέγεται Αθήνα είτε επαρχιακή πόλη. Θα πρέπει να ξανά εξεταστεί από πλευρά σας συμπεριλαμβάνοντας και τα Δ.ΚΤΕΟ που βρίσκονται σε μερικές περιπτώσεις αρκετά ποιο μακαρία από των ανταγωνισμό.
    Επίσης ο επιχειρηματίας που επένδυσε σε εγκαταστάσεις ( αγορά ακινήτου , κτίριο , μηχανήματα) τραπεζικά δάνεια και εργάτες , του δημιουργείτε ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ( άμεσο κλείσιμο επιχείρησή αλλά και δικαστικά προβλήματα με τράπεζες , εφορίες και ΙΚΑ.

  • Στην περίπτωση «11.Περίθαλψη – μόνο πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας χωρίς νοσηλεία μέχρι 100 κλίνες ή 2.000 τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης» προτείνεται :
    1)η απαλοιφή των λέξεων «χωρίς νοσηλεία μέχρι 100 κλίνες», διότι τόσο στις δημόσιες δομές όσο και στους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν υπάρχει νοσηλεία ούτε κλίνες νοσηλείας.
    2)η απαλοιφή της λέξης «μόνο» και η προσθήκη «Εξωνοσοκομειακές Μονάδες Ψυχικής Υγείας» και «Μονάδες Πρόληψης και Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων»

  • 10 Μαρτίου 2017, 14:09 | ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ

    ΕΝΩΣΗ IΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Έτος Ίδρυσης 2002 Έδρα: Πανεπιστημίου 57 -Αθήνα
    Πρόεδρος ΔΣ: Αλέξανδρος Τσακίρης Τηλ. 2102444444 Fax: 2102444844
    Email: tsakiris@kteohellas.gr
    &
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ «Ο ΑΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
    Πρόεδρος ΔΣ : Αχιλλέας Πούττας Τηλ. 24610-45880, 6944-547989 Fax: 2461045893 Email:ikteo-k@otenet.gr
    &
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ
    Πρόεδρος ΔΣ: Κωνσταντίνος Βήκας Έδρα: Λ. Αθηνών 107,10447 Αθήνα, Τηλ.: 6973 325861 – 210 3407800, Fax : 210 3407 999, info@kteo-gr.

    Προς τους
    Αξιότιμους κ.κ:
    1. κ.κ Γιώργο Σταθάκη, Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος,
    2. κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
    3. κ.κ Ειρήνη Κλαμπατσέα Γενική Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος του Υπ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος
    Αθήνα 10.3.2017

    Επιτρεπόμενες χρήσεις ΚΤΕΟ σε περιοχές Γενικής Κατοικίας στο υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος “ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ” (άρθρο 4) (3. Γενική Κατοικία)

    Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κα Γενική Γραμματέα,

    Τα Σωματεία μας εκπροσωπούν το σύνολο των επιχειρήσεων Ι.ΚΤΕΟ της χώρας, αριθμώντας περισσότερες από 180 εγκαταστάσεις Ιδιωτικών ΚΤΕΟ (Ι.ΚΤΕΟ) στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας.
    Με έκπληξη λάβαμε γνώση του περιεχομένου του άρθρου 4 ως αυτό διαλαμβάνεται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ » το οποίο έχει θέσει προς δημόσια διαβούλευση το Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Κατά το ως άνω άρθρο, εις τις περιοχές με χρήση Γενικής Κατοικίας (άρθρο 4) εισάγεται το επιτρεπτό της χρήσης ΙΚΤΕΟ – ΚΤΕΟ και μάλιστα όλων των κατηγοριών (δεν γίνεται καμία διάκριση στην υφιστάμενη κατηγοριοποίηση ΙΚΤΕΟ και δη μοτοσυκλετών, ελαφρών οχημάτων και βαρέων οχημάτων).
    Το θέμα της επιτρεπόμενης μέχρι και σήμερα χωροθέτησης τέτοιων εγκαταστάσεων έχει ήδη ρυθμιστεί εξαντλητικά από τον ν.2963/2001 και στην βάση αυτού του νόμου, ως τροποποιημένος ισχύει σήμερα, το σύνολο των 180 Ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην χώρα, έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές με προβλεπόμενες χρήσεις χονδρεμπορίου, ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ, για δε μόνον τις περιοχές των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλονίκης, και σε εντός σχεδίου πόλεως περιοχές με τις αυτές ανωτέρω χρήσεις.
    Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από 170 επιχειρήσεις, στα 16 αυτά έτη που η δραστηριότητα αυτή (του τεχνικού ελέγχου οχημάτων) επιτρέπεται να διενεργείται και από ιδιώτες, έχουν επενδύσει το σύνολο (οι περισσότεροι) των οικονομιών τους και έχουν δανειστεί προκειμένου να ιδρύσουν εγκαταστάσεις σύμφωνες με τις προϋποθέσεις που ορίζει η οικεία νομοθεσία, με κόστος μεγαλύτερο από 1.000.000€ εκάστη, στις περιοχές όπου το μέχρι σήμερα χωροταξικό καθεστώς επέτρεπε την εγκατάσταση τους. Και οι περιοχές αυτές είναι οι αναφερόμενες ανωτέρω και δη σε περιοχές εκτός σχεδίου σε ολόκληρη την χώρα, στις δε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε εντός σχεδίου περιοχές με χρήσεις γης, χονδρεμπορίου ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ.
    Από τις εγκαταστάσεις δε (16) που έχουν ιδρυθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το σύνολο σχεδόν αυτών βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές ενώ λιγότερες από 4 σε περιοχές εντός σχεδίου αλλά με χρήσεις ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ και χονδρεμπορίου.
    Στην περιοχή της Αττικής δε, από τα 37 σήμερα λειτουργούντα ΙΚΤΕΟ, μόλις τα εννέα (9) εξ’ αυτών είχαν ιδρυθεί σε περιοχές γενικής κατοικίας ή και πολεοδομικού κέντρου δυνάμει της υπ’αριθμ. 714/2002 γνωμοδότησης του ΝΣΚ, μέχρι το 2009 όπου μετά από αντίθετες προς τούτο αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων αποφασίστηκε η τροποποίηση του ν.2963/2001 δια του ν. 3710/2008 ώστε να προσδιορίζεται ρητά η δυνατότητα εγκατάστασης των μονάδων αυτών μόνον στις περιοχές με χρήση χονδρεμπορίου ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ με αντίστοιχη υποχρέωση των εγκαταστάσεων αυτών να μετεγκατασταθούν σε τέτοιες περιοχές εντός του εις τον νόμο αυτό ταχθέντος χρονικού περιθωρίου.
    Ως εκ τούτου, αδυνατούμε να αντιληφθούμε σήμερα, 16 χρόνια μετά, και ενώ η αγορά των Ι.ΚΤΕΟ είναι εξόφθαλμα κορεσμένη, με αρκετές εγκαταστάσεις να βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας, να επιχειρείται να επιτραπεί η δυνατότητα ίδρυσης τέτοιων μονάδων σε περιοχές με χρήση γενικής κατοικίας, θέτοντας το σύνολο των λειτουργούντων Ι.ΚΤΕΟ της χώρας, που βρίσκονται εγκατεστημένες εκτός των περιοχών αυτών σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και σε αδυναμία να ανταγωνιστούν τις τυχόν νέες μονάδες που θα ιδρυθούν σε περιοχές με τέτοια χρήση (γενικής κατοικίας) στις οποίες μέχρι σήμερα αποκλειόταν η εγκατάσταση.
    Η ως άνω πρόταση περίληψης της επιτρεπόμενης εγκατάστασης Ι.ΚΤΕΟ σε περιοχές με χρήση γενικής κατοικίας, σε μια, ως και ανωτέρω αναφέραμε κορεσμένη αγορά, και με δεδομένες αφενός τις απαιτήσεις σε ελάχιστη αναγκαία έκταση για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων αυτών (4.000 τ.μ εκτός σχεδίου και 1.500 τ.μ εντός), αλλά και αφετέρου, την ίδια την φύση της δραστηριότητας ενός Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) μας κάνει να απορούμε ευλόγως για το ποιος μπορεί να ωφεληθεί από μια τέτοια πρόταση;:
    Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών με χρήση Γενικής Κατοικίας όπου προτίθεται το ως άνω σχέδιο νόμου να επιτρέψει την εγκατάσταση ΚΤΕΟ, προφανώς και όχι.! Οι εγκαταστάσεις αυτές των (ΚΤΕΟ), συνιστούν προδήλως βιοτεχνικές έως βιομηχανικές εγκαταστάσεις με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έντονη παρουσία μηχανολογικού εξοπλισμού – και της αντίστοιχης αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος αυτού – το μέγεθος της οποίας κατά περίπτωση υπερβαίνει τα όρια της χαμηλής όχλησης,- δια της οποίας μετρώνται το σύνολο των παραμέτρων λειτουργίας ενός οχήματος, περιλαμβανομένων των εκπομπών καυσαερίων, των εκπομπών θορύβου (ηχομέτρηση), μοτοσυκλετών, ελαφρών και βαρέων οχημάτων, με αντίστοιχα αυξημένη την κίνηση των οχημάτων αυτών στις πέριξ των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ, οδούς στις περιοχές αυτές, άρα και την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου τους.
    Οι πολίτες σίγουρα όχι, καθόσον ο αριθμός των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στις οποίες μπορούν αυτοί να εξυπηρετηθούν ήδη είναι επαρκέστατος και σε σημεία που δεν απέχουν περισσότερο από 15 έως 20 λεπτά από την συντριπτική πλειοψηφία των τόπων κατοικίας ή εργασίας τους.
    Το καλώς εννοούμενο επιχειρείν όχι καθόσον, όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του τεχνικού ελέγχου οχημάτων μπορεί να το κάνει και τώρα όπου προβλέπεται ως επιτρεπτό ήδη, όπως έχουν πράξει και το σύνολο των μελών μας, εφόσον κρίνει ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη ή αύξηση του αριθμού των μονάδων Ι.ΚΤΕΟ.
    Οι υφιστάμενες υποδομές – επιχειρήσεις στον χώρο, ασφαλώς και όχι διότι με την ρύθμιση αυτή, αυτόματα θα βρεθούν εκτός αγοράς, απλώς και μόνον διότι τήρησαν τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο νόμος μέχρι σήμερα προέβλεπε για την νόμιμη εγκατάσταση τους και επένδυσαν δυσθεώρητα ποσά στον τόπο εκείνο, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να τα αποσβέσουν.
    Οι μόνοι που μπορούν να ωφεληθούν από μια τέτοια ρύθμιση, είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες εταιρείες εκδόσεων τέτοιων αδειών –οι γνωστοί «αδειολόγοι»-, οι οποίοι, με το αζημίωτο, λυμαίνονται τον χώρο των ειδικών εγκαταστάσεων, και στο πλαίσιο αυτό, επιθυμούν για ακόμη μια φορά σε βάρος του κλάδου μας, αλλά και των συναφών αυτού, για την αδειοδότηση των οποίων απαιτούνται μελέτες, να δημιουργήσουν μια νέα και προσοδοφόρα (γι’ αυτούς), αλλά μη βιώσιμη κατά τα άλλα αγορά, καταστρέφοντας την υφιστάμενη, απλά και μόνον για να πουλήσουν μερικές άδειες ακόμη όπως έπραξαν και πράττουν στα πρατήρια, τα συνεργεία και μέχρι πρόσφατα και στα Ι.ΚΤΕΟ.
    Για τους λόγους κ.κ Υπουργοί και Γενικέ Γραμματέα, σας καλούμε όπως αποσύρετε από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή γενικής κατοικίας τα ΚΤΕΟ – ΙΚΤΕΟ.
    Με εκτίμηση
    Για την
    «ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΕΛΛΑΔΑΣ»
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
    Αλέξανδρος Τσακιρης
    Για την
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ
    «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
    Αχιλλέας Πούττας
    Για τον
    «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ»
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
    Κωνσταντίνος Βήκας

  • 10 Μαρτίου 2017, 13:10 | Α. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

    Δραστηριοποιόμαστε επιχειρηματικά στην αγορά των Ιδιωτικών κτεο. Βάσει του υπάρχοντος νόμου δραστηριοποιούμαστε σε περιοχές χονδρεμπορίου, ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ιδρυθεί περίπου 150 κτεο σε όλη τη Ελλάδα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που χρειάζεται η αγορά. Στην Αττική πχ υπάρχουν 38 κτεο με γραμμές ελέγχου για επιβατικά μοτοσυκλέτες και φορτηγά. Με την σημερινή χωροταξία δεν υπάρχει πολίτης που να μη έχει κτεο 15 λεπτά από τον τόπο κατοικίας η εργασίας του. Να σημειώσουμε ότι μιλάμε για δραστηριότητα της οποίας την ανάγκη την έχει ο πολίτης κάθε δυο χρόνια. Ποιον εξυπηρετεί λοιπόν το άνοιγμα της γενικής κατοικίας για τα κτεο; Οι υπάρχουσες (πολύ μεγάλες) επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα σε εκτός σχεδίου σε περιοχές χονδρεμπορίου σε ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ θα απαξιωθούν και θα κλείσουν με καταστροφικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες τους. Θα δημιουργηθούν μια δεύτερης γενιάς ΚΤΕΟ μέσα στο αστικό ιστό των πόλεων που μόνο υποβάθμιση μπορούν να προκαλέσουν στις τοπικές κοινωνίες. Με την ιδιότητα του πολίτη γιατί να θέλω ένα κτεο δίπλα στο σπίτι μου ; το μόνο που θα προσθέσει θα είναι περιβαντολλογικη και κυκλοφοριακή επιβάρυνση, ηχορύπανση κλπ. Οπότε τελικά ποιανού συμφέρον εξυπηρετεί η εισαγωγή των κτεο στη γενική κατοικία ; μόνο κάποιου που έχει συμφέρον από τη διαδικασία δανειοδότησης νέων κτεο εις βάρος των παλιών. Για το συμφέρον 1 η 2 ανθρώπων πρέπει να καταστραφούν 150 επιχειρήσεις, να επιβαρυνθεί υπέρμετρα ο αστικός ιστός και το περιβάλλον και να φανεί το κράτος ασυνεπές δίνοντας ξαφνικά ένα σκανδαλώδες προνόμιο σε κάποιον που θα ανοίξει σήμερα ένα κτεο και αφήνοντας το άλλον που το έχει ανοίξει εδώ και κάποια χρόνια να χρεοκοπήσει ;

  • 10 Μαρτίου 2017, 12:40 | Βαρβάρα Καπάτσου

    Δηλαδή δεν υπάρχουν αρκετά ΚΤΕΟ και πρέπει να γίνουν κι άλλα και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό??
    Για ποιο λόγο? και ποιόν συμφέρει αυτό??

  • 10 Μαρτίου 2017, 12:39 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΚΟΣ

    Είναι αδιανόητο για την ένταξη των ΚΤΕΟ και Ι.ΚΤΕΟ στην Γενική κατοικία.
    Οι εγκαταστάσεις των ΚΤΕΟ είναι συγκεκριμένες και δεν χωράνε εντός των κατοικημένων περιοχών για λόγους ασφάλειας και υγείας. Να θυμηθούμε πως η Ευρώπη επιθυμεί τέτοιες εγκαταστάσεις να βρίσκονται εκτός σχεδίου και σε κατάλληλα βιομηχανικά πάρκα και σε καμία περίπτωση εντός της πόλης, ώστε να υπάρχει περιορισμό στην κίνηση των οχημάτων εντός πόλεων με αποτέλεσμα λιγότερα προβλήματα συγκοινωνίας , λιγότερος θόρυβος και καθαρότερος αέρας , είτε η πόλη λέγεται Αθήνα είτε επαρχιακή πόλη. Θα πρέπει να ξανά εξεταστεί από πλευρά σας συμπεριλαμβάνοντας και τα Δ.ΚΤΕΟ που βρίσκονται σε μερικές περιπτώσεις αρκετά ποιο μακαρία από των ανταγωνισμό.
    Επίσης ο επιχειρηματίας που επένδυσε σε εγκαταστάσεις ( αγορά ακινήτου , κτίριο , μηχανήματα) τραπεζικά δάνεια και εργάτες , του δημιουργείτε ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ( άμεσο κλείσιμο επιχείρησή αλλά και δικαστικά προβλήματα με τράπεζες , εφορίες και ΙΚΑ.
    Άμα αυτό το βλέπετε σαν πορεία για τον ανταγωνισμό θα πρέπει και να κανονίστε να αποζημιώστε και τις επιχείρησης που τόσα χρόνια επένδυσαν για ένα τίποτα.

  • 10 Μαρτίου 2017, 10:31 | ΣΠΑΝΟΣ Γ.

    Διατηρώ πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε οικισμό εκτός πόλης και με έκπληξη διαπιστώνω ότι με το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης» δεν επιτρέπονται καταστήματα τυχερών παιχνιδιών σε οικισμούς γενικής κατοικίας.

    Θεωρώ ότι θα πρέπει να επιτρέπονται πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και σε οικισμούς γενικής κατοικίας, για τους εξής λόγους:
    α). Όπως και τα αναψυκτήρια, έτσι και τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών είναι συνοικιακοί χώροι αναψυχής των κατοίκων.
    β). Αποτελούν και αυτά μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες προσφέροντας εκτός από αναψυχή και ευκαιρίες εργασίας.
    γ). Η νόμιμη λειτουργία παρόμοιων καταστημάτων θα συμβάλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Η απαγόρευσή τους, θα ενισχύσει αντίθετα τον παράνομο τζόγο που μαστίζει τις περιοχές αυτές, είναι δύσκολο να ελεγχθεί και αποτελεί παραοικονομία που στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος.

    Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι θα πρέπει να προστατευθούν παρόμοιες επενδύσεις σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων όπως η δική μου.

  • 10 Μαρτίου 2017, 10:07 | Κοσμίδης Ανδρέας

    Νομίζω ότι η ύπαρξη καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών πρέπει να επεκταθεί και σε περιοχές κατοικίας και όχι μόνο εντός του κέντρου της πόλης.
    Με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί έμμεσα (ευνοώντας τα νόμιμα καταστήματα) ο παράνομος τζόγος που οργιάζει, κατά γενική ομολογία, στην επαρχία.

    Ευχαριστώ.

  • 10 Μαρτίου 2017, 09:42 | Ευαγγελος

    ΚΤΕΟ σε γενικη κατοικια??? Δηλαδη να μην μπορω να κοιμηθω τα μεσημερια απο την φασαρια τον φορτηγων και ολη μερα να πρεπει το παιδι μου να ειναι μεσα στην καπνα και στα καυσαερια λες και δεν φτανει οσο καυσαεριο αναπνεουμε!!! Ντροπη σας! Δεν σεβεστε την υγεια μας! Δεν σεβεστε τα παιδια μας!!!

  • Η εταιρεία μας (ΙΚΤΕΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΠΕ) δραστηριοποιείται στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων έως 3,5 τόνους και δικύκλων.
    Ιδρύθηκε το 2002 και με βάση τον νόμο υποχρεωθήκαμε να εγκατασταθούμε σε μία έκταση 5 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου της πόλης του Αιγίου.
    Επενδύσαμε πλέον του εκατομμυρίου και εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας μας από το ΥΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2005.
    Απασχολούμε δέκα (10) άτομα πλήρους απασχόλησης.
    Έκτοτε και μέχρι σήμερα δηλαδή μετά από 11,5 έτη λειτουργίας ακόμα ΔΕΝ έχουμε κάνει απόσβεση και οι οφειλές μας προς τις τράπεζες εξυπηρετούνται ανελλιπώς.
    Με την πρότασή σας κύριε Υπουργέ να εντάξετε επιχειρήσεις του κλάδου μας στην Γενική κατοικία δίνετε το δικαίωμα σε όποιον το επιθυμεί να στήσει μία επιχείρηση ΚΤΕΟ εντός της πόλης με αποτέλεσμα εμείς οι οποίοι επενδύσαμε νωρίτερα εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις να αναγκαστούμε να κλείσουμε και να χρεοκοπήσουμε, γιατί ποιος θα έρχεται για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου του σε εμάς όταν ίδια επιχείρηση θα λειτουργεί δίπλα στο σπίτι του ;
    Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι μία τέτοια απόφαση:
    • καταστρατηγεί τους κανόνες της ισονομίας μεταξύ των πολιτών. Μία τόσο σοβαρή τροποποίηση του νόμου που αφορά στην εγκατάσταση δίνει σαφές και μοναδικό πλεονέκτημα σε αυτόν που θα εγκαταστήσει το ΙΚΤΕΟ του εντός της πόλης σε σχέση με εμάς που έχουμε εγκαταστήσει το ΙΚΤΕΟ μας εκτός.
    Αμφότεροι όμως θα λειτουργούμε με βάση έναν νόμο που μεταβάλλεται σαν κινούμενη άμμος παρέχοντας σκανδαλώδη προνόμια μόνο στον ένα.
    • παρεμβαίνει σε μία αγορά υπερκορεσμένη από ΙΚΤΕΟ και ΚΤΕΟ.
    • θα οδηγήσει πολλούς από εμάς στην ολική καταστροφή.
    • θα ευνοήσει σκανδαλωδώς μία συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται στην έκδοση αδειών ΚΤΕΟ όπου ο ιδιοκτήτης της προσπαθεί με κάθε κυβέρνηση να περάσει τα ΙΚΤΕΟ στη γενική κατοικία προκειμένου να ωφεληθεί από την έκδοση των αδειών τους.
    Ευελπιστούμε στην δίκαιη απόφασή σας,
    με εκτίμηση
    Νίκος Κτιστάκης

  • 9 Μαρτίου 2017, 18:33 | ΔΕΔΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Μου κάνει εντύπωση που τα μαγαζιά τυχερών παιγνίων απαγορεύεται να είναι σε περιοχές γενικής κατοικίας. Ξέρω προσωπικά άνθρωπο που έχει μπει σε όλη τη διαδικασία για να ανοίξει ένα τέτοιο κατάστημα, έχει κάνει επένδυση και έχει προσλάβει κόσμο. Σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, γιατί τιμωρούνται αυτοί οι (μικρομεσαίοι) επιχειρηματίες ενώ προστατεύονται οι παράνομοι;
    Γιατί περιορίζεται η λειτουργία των νόμιμων καταστημάτων τυχερών παιγνίων μόνο στην κατηγορία Πολεοδομικό Κέντρο – Κεντρικές Λειτουργίες Πόλης – Τοπικό Κέντρο Συνοικίας – Γειτονιάς; Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά οι γειτονιές, οι ζώνες γενικής κατοικίας, αφήνονται στο έλεος των παράνομων μίνι καζίνο και των ίντερνετ καφέ που προσφέρουν παράνομο στοίχημα και φρουτάκια…
    Είδα στο προεδρικό διάταγμα ότι καταστήματα τυχερών παιγνίων απαγορεύεται να είναι οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα κέντρα των πόλεων. Μήπως πρέπει να το ξαναδούμε αυτό; Μέσα στις γειτονιές, στις περιοχές αμιγούς και γενικής κατοικίας – για να μιλήσω νομικά – υπάρχουν χιλιάδες παράνομα μαγαζιά με φρουτάκια και μικρά καζίνο. Αναρωτιέμαι, γιατί ο νόμος εξορίζει τα νόμιμα καταστήματα; Γιατί αβαντάρονται οι παράνομοι, που στο τέλος και το κράτος κλέβουν και είναι απειλή για τις γειτονιές μας…

  • 9 Μαρτίου 2017, 12:46 | Ιφιγενεια

    Τα ΚΤΕΟ/ΙΚΤΕΟ σε γενικη κατοικια ; ειναι δυνατον ;
    Τωρα που ειναι μονο σε ΒΙΟΠΑ κλπ και εχουν φυτρωσει σαν μανιταρια μετα τι θα γινει; διπλα στα σπιτια ; στα παρκα ;
    Ειλικρινα ποιον εξυπηρετει; Τους ιδιοκτητες κτεο..αν και δεν νομιζω
    τον πολιτη ; γιατι δεν βρισκει κτεο κοντα του ;..δεν νομιζω κτεο υπαρχουν παντου και δεν θελει τοσο μεγαλες εγκαταστασεις που εξυπηρετουν τοσα οχημτα και ΦΟΡΤΗΓΑ διπλα στα σπιτια του.
    Νομιζω οδευουμε πισω ολοταχως στα θεματα περιβαλλοντος

  • 8 Μαρτίου 2017, 14:35 | Αθανασιος Τεντ.

    Διατηρώ σε μια γειτονια της πολης μου εδώ και τριαντα χρόνια μία μικρή επιχείρηση service moto σε ιδιόκτητο κτίριο.Με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα πριν λίγο καιρό ότι η άδεια λειτουργίας έχει λήξει. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να την θεωρήσω γιατί είναι παλιά ούτε να βγάλω καινούρια γιατι η γειτονιά μου πλεον είναι τοπικο κέντρο και δεν το επιτρέπει η χρηση γης. Μου λένε να κλείσω την επιχείρηση μου ή να την μεταφέρω σε άλλο σημείο εκτός πόλης. Ρωτάω πως μπορεί να γίνει αυτό αφού τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν και ούτε με χρηματοδοτεί κάποιος. Φέρω ευθύνη γιατί ποτέ δεν θυμήθηκα ότι στο πίσω μέρος της σελίδας στο κάδρο που την είχα βάλει είχε ημερομηνία λήξης. Ποτέ όμως δεν με ενημέρωσε κάποιος, ποτέ δεν την έλεγξε κάποιος ώστε να μπορέσω να επανορθώσω ούτε η εφορείαόταν πριν λίγα χρόνια μεταβίβασα την επιχείρηση στο γιο μου λόγω συνταξιοδότησης. Δεν μετράει λέω ότι αυτή η επιχείρηση δεν ενόχλησε ποτέ κανένα στη γειτονιά, ότι ζει η οικογένεια του γιου μου, του υπαλλήλου του, πληρώνει φόρους, Φ.Π.Α, Ι.Κ.Α, Τ.Ε.Β.Ε. Το μόνο που μετράει οτι μια υπογραφή και μια σφραγίδα έπρεπε να είχαν μπει πριν μερικά χρόνια.Συζητώντας το προβλημά μου διαπίστωσα ότι έχουν αρκετοι το ίδιο πρόβλημα.Φροντίστε να μην κλείνουν τέτοιες μικρές επιχειρήσεις που και την οικονομία ενισχύουν και δεν καάνουν τα παιδιά μας μετανάστες.

  • Ειδική χρήση (13) – εστίαση:
    Εκτός της συνολικής επιφάνειας δόμησης να οριστεί και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.

    Ειδική χρήση (14) – αναψυκτήρια:
    Εκτός της συνολικής επιφάνειας δόμησης να οριστεί και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.

    Ειδική χρήση (25) – επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης:
    Γιατί δεν τίθεται ως περιορισμός να αποτελεί μοναδική χρήση του οικοπέδου, όπως συμβαίνει με την ειδική χρήση (21) – εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης?

    Ειδική χρήση (35) – δεξαμενές νερού – αφαλάτωσης, λιμνοδεξαμενές:
    Να μην επιτρέπονται οι λιμνοδεξαμενές.

    Ειδική χρήση (47) – Εγκαταστάσεις υποδοχής & φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων:
    Η μέγιστη δυναμικότητα να μειωθεί σε 100 άτομα, ώστε το μέγεθος της εγκατάστασης να μην είναι υπερβολικό σε σχέση με την κλίμακα του χώρου.

  • Πρατήρια σε περιορισμένες ακατάλληλες διαδρομές

    Για το θέμα της χωροθέτησης των πρατηρίων καυσίμων είναι αναγκαίο να αντιληφθεί το Υπουργείο σας τα προβλήματα που προκύπτουν από την «απλοποιημένη» αντιμετώπιση του θέματος. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα θα βοηθήσει: Στα Βίλια Αττικής υπάρχουν μόνο δύο πρατήρια, η δε πολεοδομική μελέτη επιτρέπει την ίδρυση πρατηρίων στην περιφερειακή οδό (εντός σχεδίου). Αυτό όμως που αγνοεί ο συνάδελφος πολεοδόμος, ο οποίος κατ΄ αρχάς ορθώς είδε το θέμα (με τη χωροθέτηση των πρατηρίων στις «παρυφές» της κωμόπολης), είναι ότι τα πρατήρια έχουν υποχρέωση να απέχουν ορισμένα μέτρα από γειτνιάζουσες εγκαταστάσεις, όπως και να διαθέτουν εξασφαλισμένη ορατότητα 100 μ. προ του πρατηρίου (και σε οριζοντιογραφία και σε μηκοτομή). Εκεί λοιπόν, λόγω της καμπύλης διαδρομής της περιφερειακής οδού, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ορατότητα 100 μ, άρα η πρόβλεψη για δημιουργία πρατηρίων στην οδό αυτή παραμένει «γράμμα νεκρό». Έτσι για τονξ καταναλωτή υπάρχουν μόνο τα δύο πρατήρια και είναι εύλογα τα αποτελέσματα έλλειψης ανταγωνισμού.

    Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάζονται από την άκριτη επιβολή περιορισμών από τους Πολεοδόμους μελετητές. Ενδεικτικά: οι κάτοικοι της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης, ακόμη και των Μελισσίων, όταν μπαίνουν στην Λ. Πεντέλης βρίσκουν πρατήριο κλειστό (εδώ και χρόνια) λόγω «χρήσεων γης». Η απαγόρευση και η «σφράγιση» οφείλεται στο διάταγμα προστασίας του Ρέματος Πολύδροσου, όπου ο Μελετητής θεώρησε σωστό να περιλάβει και τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στη Λ. Πεντέλης, έστω και αν είναι στο 2ο ή στο 3ο Ο.Τ. από το ρέμα !! Έτσι λοιπόν στην κάθοδο της Λ. Πεντέλης υπάρχουν μόνο δύο πρατήρια ελεγχόμενα των ΕΛΠΕ (ΕΚΟ και ΒΡ), με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές και τον καταναλωτή. Γι αυτό και τέθηκε με επίταση το αίτημα στο βασικό οδικό δίκτυο, ασχέτως άλλων απαγορεύσεων, να επιτρέπονται πρατήρια καυσίμων.

    Για τη ΔΙΕΝΝΗΣ ΑΤΕ

    Βαγγέλης Διέννης
    Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ
    Α.Μ. ΤΕΕ : 13.771

  • 8 Μαρτίου 2017, 10:17 | Έλενα Βασιλοπούλου

    Ο νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα επιτρέπει την ασυδοσία και ευνοεί την παρανομία σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Τα επιτρεπόμενα όρια είναι εξωφρενικά υψηλά, αλλά ακόμα κι έτσι δεν τηρούνται με αποτέλεσμα η ακτινοβολία που τελικά εκπέμπεται να είναι εξαιρετικά υψηλή. Οι πολεοδομικές παραβάσεις που έχουν να κάνουν με δώματα και ταράτσες, αν και εξόφθαλμες και προκλητικές, συγκαλύπτονται από τις πολεοδομίες των Δήμων και καλούνται οι θιγόμενοι και απροστάτευτοι πολίτες να αποδείξουν τα αυτονόητα, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα στα Δικαστήρια.
    Κι ενώ όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη νέα κυβέρνηση με το ανθρώπινο πρόσωπο και τις ευαισθησίες της ως προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο, την ποιότητα ζωής, της κυβέρνησης που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έρχεται αυτή η κυβέρνηση να γκρεμίσει και τα τελευταία οχυρά που στοιχειωδώς αποτελούσαν ένα όπλο στα χέρια των απλών πολιτών.
    Ελπίζουμε πως ο τελικός νόμος που θα προκύψει θα διορθώσει τα λάθη του προηγούμενου και θα κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση.

  • Προτείνω στις περιοχές Γενικής Κατοικίας, στις οποίες από την πολεοδομική μελέτη απαγορεύονται τα πρατήρια καυσίμων, να υπάρξει ρύθμιση ως εξής : «Η χρήση πρατήρια καυσίμων και ενέργειας και η χρήση πλυντήρια – λιπαντήρια, επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση στο βασικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης με το ΦΕΚ 561 Δ΄/1990 για δε τις επιμέρους πόλεις επιτρέπεται στους κύριους και δευτερεύοντες άξονες, όπως αυτοί εμφαίνονται στους οικείους χάρτες του Γ.Π.Σ.».
    Παρατήρηση: τα ανωτέρω δεν έχουν σχέση με το ΚΟΔ του ν. 4269/2014 (ΦΕΚ Α΄142 της 28.06.2014).

    Η αιτιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης έχει ως εξής:
    Η εγκατάσταση πρατηρίων καυσίμων και ενέργειας στο βασικό οδικό δίκτυο, όπως περιγράφηκε παραπάνω, είναι προφανές ότι ενδείκνυται διότι α) από την άποψη της εμπορικής εκμεταλλεύσεως τα πρατήρια στο κύριο οδικό, λόγω του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, έχουν καλύτερους δείκτες βιωσιμότητας β) η όποια ηχητική όχληση – ηχορύπανση που προκαλείται από τα πρατήρια «επικαλύπτεται» από την αυξημένη στάθμη θορύβου που γενικώς επικρατεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες γ) υποβοηθείται η αποσυμφόρηση των άλλων περιοχών (γενικής κατοικίας – πολεοδομικού κέντρου) από τα πρατήρια, διότι εμμέσως αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι για δημιουργία πρατηρίων σε περιοχές με προεξάρχουσα χρήση την κατοικία, αφού οι κύριοι οδικοί άξονες δεν εμφανίζουν τα μειονεκτήματα, τα σύμφυτα με τις περιοχές κατοικίας δ) διευκολύνεται ο καταναλωτής για τον ανεφοδιασμό με την χωροθέτηση των πρατηρίων σε κύριους άξονες ε) η πρόσβαση των βυτιοφόρων ανεφοδιασμού των πρατηρίων είναι πλέον ευχερής και ασφαλής σε κύριους οδικούς άξονες, οι οποίοι έχουν ανετότερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και καλύτερη αστυνόμευση για παράνομη στάθμευση, παρά σε «συνοικιακές» οδούς όπου η προσπέλαση των βυτιοφόρων είναι σε γενικές γραμμές προβληματική στ) δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υγιούς ανταγωνισμού.
    Δυστυχώς το θέμα της ανάπτυξης του ανταγωνισμού και της αποφυγής δημιουργίας άτυπων καρτέλ διαφεύγει των μελετητών με αποτέλεσμα π.χ. στα Βριλήσσια να υπάρχουν 3 μόνο πρατήρια. Επίσης πολλές ρυθμίσεις είναι ακατανόητες όπως π.χ. στο Δήμο Κηφισιάς, στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, από τον ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟ έως τη Γέφυρα Βαρυμπόμπης στον δρόμο παραπλεύρως της Εθνικής, όπου ο θόρυβος των αυτοκινήτων ξεπερνάει κάθε όριο, δεν επιτρέπονται πρατήρια !!
    Ανάλογα επιχειρήματα ισχύουν και για την χωροθέτηση πλυντηρίων στο βασικό οδικό δίκτυο, με έμφαση σε αυτό του αυξημένου θορύβου που προκαλείται από το πλύσιμο των αυτοκινήτων.

    Για τη ΔΙΕΝΝΗΣ ΑΤΕ
    Βαγγέλης Διέννης
    Μηχ. Ηλ. ΕΜΠ – Α.Μ. ΤΕΕ : 13.771

  • 6 Μαρτίου 2017, 19:51 | ΕΛΕΝΗ

    Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αφήνουν Προεδρικά Διατάγματα «φωτογραφικά» (πολύ συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα) ,να γίνονται ένα ακόμη εμπόδιο σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν στη χώρα τους τις γνώσεις τους , τους τίτλους σπουδών τους και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Όπως για παράδειγμα, απαγορεύουν στα καταστήματα που η πρόσοψη τους είναι πάνω στη Λ. Αρδηττού κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα και επιτρέπουν μόνο χρήση αυτών ως κατοικία και κατ’ εξαίρεση (μόνο εάν στο κτήριο δε στεγάζονται άνω του ποσοστού 50%γραφεία) , τη χρήση των καταστημάτων αυτών ως γραφεία. Πως λοιπόν ενώ ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί καθίσταται αδύνατο σε ένα Οπτικό κατάστημα ή ένα Φαρμακείο να πάρει άδεια λειτουργίας ενώ την ίδια ώρα υφίστανται και λειτουργούν καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης ήτοι υψηλής όχλησης???

  • 6 Μαρτίου 2017, 14:45 | Κωνσταντινα Μπ.

    Κ. Τσίπρα πρέπει να βρεθεί τρόπος τα παλιά συνεργεία να τακτοποιήσουν τις εκρεμότητες που έχουν στις άδειες λειτουργίας τους και που λόγω των αλλαγών της χρήσης γης των νεοτέρων χρόνων δεν μπορούν. Μακάρι να μπορούσε το Ελληνικό κράτος να με χρηματοδοτήσει να ανοίξω μια μεγαλύτερη επιχείρηση σ΄άλλο σημείο. Αν αυτό όμως αδυνατεί πόσο περισσότερο εγώ.

  • 6 Μαρτίου 2017, 14:57 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Στις γειτονιες της πολης μου πλεον ανοιγουν μονο καφε.Ενισχυστε τη μικρη επιχειρηματικοτητα, ενισχυστε να ανοιγουν μικρες επιχειρησεις παροχης. Τις εχει αναγκη η κοινωνία και το κρατος μέσα σε αυτα τα μιζερα χρόνια. Χαλαρωστε την δεσμευση απο την χρηση γης σε πολλες γειτονιες των πολεων.

  • 6 Μαρτίου 2017, 13:24 | Κεφαλας

    Με το πάρων νομοσχέδιο δε δίνεται καμία λύση ως προς τις
    υφισταμενες απαγορεύσεις που δημιουργούν περιβάλλων αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε καταστήματα με ενεργές άδειες λειτουργίας και αυτών που εχουν κλείσει λογο της κρίσης απαγορεύοντας στην ουσία κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης με οτι συνεπάγεται για την αγορά εργασίας τα έσοδα του κράτους (ΦΠΑ – εισοδήματος – ασφαλιστικών εισφορών – ενοικίων – επειχηρισεων). τέτοιο παραδειγμα ειναι η περιοχή του μετς όπου το 93 επιβλήθηκε πλήρης απαγόρευση με το 1150δ/93 https://goo.gl/5IZzV6 σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με πρόσωπο την λεωφόρο Αρδητου με αποτέλεσμα οποίο κατάστημα κλείνει να μην μπορεί να ξανα λειτουργήσει έτσι όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή πρεπει να κατευθυνθούν αναγκαστικά στους δρόμους Μάρκου Μουσουρου και αναπάυσεος όπου σφυζουν απο δραστηριότητες ενω η λεωφορος Αρδητου παραμένει εγκαταλελειμμένη πλην 4 κέντρων διασκέδασης που λειτουργούν αδιάλειπτα με υφιστάμενες άδειες πρην του 93 .
    Η περιοχή ειναι γενικής κατοικίας σε κεντρικη λεωφόρο με κίνηση και φασαρία . Τι εξυπηρετεί η απαγόρευση αυτή ;

  • 6 Μαρτίου 2017, 13:09 | Ουρανια Θεοδ

    Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να βρίσκονται στον αστικό χώρο,έστω και σε βάρος της ποιότητας του σήματος.Δεν είναι δυνατόν να μας ενδιαφέρει περισσότερο το «καλό σήμα στο κινητό» από την ίδια την υγεία μας!!! Μέχρι τον πλήρη εξοβελισμό τους, πράγμα που πρέπει να είναι αντικείμενο διεκδίκησης, πρέπει τουλάχιστον να κατέβουν τα όρια εκπομπής στο χαμηλότερο δυνατό, όπως επίσης να πάψει η χορήγηση νέων αδειών για εγκατάσταση κεραιών ανάμεσα σε σπίτια, σχολεία κλπ.

  • 6 Μαρτίου 2017, 12:52 | Αικατερίνη Αναγνωστάκη

    Σύμφωνα με πολλά επιστημονικά άρθρα που έχω διαβάσει, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε κατοικίες είναι επιβλαβείς για την υγεία και απαιτώ το κράτος να μας προστατεύσει, κατεβάζοντας τα νόμιμα όρια εκπομπής ΗΜΑ στα χαμηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι στο Salzburg της Αυστρίας.

  • 5 Μαρτίου 2017, 00:26 | ΜΠΕΖΑΝΤΕ Χριστίνα

    Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ΚΤΕΟ/ΙΚΤΕΟ δεν έχουν θέση νομίζω στις περιοχές Γενικής Κατοικίας

  • 5 Μαρτίου 2017, 00:26 | ΜΠΕΖΑΝΤΕ Χριστίνα

    Σε συνέχεια της προτεινόμενης εισαγωγής Ειδικής Κατηγορίας Χρήσης Κτιρίων 9.2 “Επαγγελματικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών ή εμπορίας αγαθών ασκούμενες αποκλειστικά μέσω διαδικτύου” (βλ.σχόλιο επί του αρθ.1), είναι αναγκαία νομίζω η ακόλουθη προσθήκη στα επιτρεπόμενα μέσα στις περιοχές γενικής κατοικίας:

    9.2 Επαγγελματικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών ή εμπορίας αγαθών ασκούμενες αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, μέχρι 400 τμ. συνολικής επιφάνειας δόμησης, συμπεριλαμβανομένης τυχόν αποθήκευσης εμπορεύσιμων αγαθών.

  • 2 Μαρτίου 2017, 19:17 | ΜΠΟΥΡΔΟΥ ΦΡΟΣΩ

    ΕΚΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ. ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ???? ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ???ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΦΕ Ή ΕΜΠΟΡΙΚΟ???ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ???ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 19:37 | ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 19:47 | ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΧΩ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΡΕΙΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 19:22 | ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 19:24 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ (ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 18:29 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ – ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ ΛΟΓΟ ΟΧΛΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΤΝΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ (ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ). ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 18:59 | ΚΑΨΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΕΟΙ, ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Ή ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

  • 2 Μαρτίου 2017, 18:58 | ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ. ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ , ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ.ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΖΩΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ.

  • 1 Μαρτίου 2017, 20:41 | Μπούρμπουλα

    Οι κεραίες δεν έχουν θέση σε κατοικήσιμες περιοχές για βασικούς λόγους υγείας. Εμείς και τα παιδιά μας θα κινδυνεύουμε καθημερινά απο τη θανατηφόρα επίδρασή τους και κανένας άλλος. Απαιτείται τροποποίηση. Δεν είναι δυνατόν να υπογράφεται ετσι η καταδίκη των ανθρώπων. Έχουμε δικαιώματα και τον κύριο τον κύριο λόγο για τη ζωη και την υγεία μας.

  • 1 Μαρτίου 2017, 20:57 | Μπούρμπουλας Ιωάννης

    Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό έκτασης σε μια πόλη έχει η γενική κατοικία δεν μπορεί να μην υπάρχει η χρήση χώροι συνάθροισης κοινού
    Η κάθε γειτονιά ως τώρα έχει το καφενείο της

  • 1 Μαρτίου 2017, 18:49 | ΔΗΜΉΤΙΡΟΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ

    Στις χρήσεις γης αναφέρεται «(21) Εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης μέχρι 400τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης μόνο εφόσον αποτελεί μοναδική χρήση του οικοπέδου». Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα για την κατασκευή αποθήκης αγροτικής χρήσης ή υποστέγων για την φύλαξη γεωργικών μηχανημάτων οι οποίες αδειοδοτούνται από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Σε αγροτικές περιοχές δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η πρόβλεψη.

  • 1 Μαρτίου 2017, 09:07 | Σάκης

    εφόσον γίνεται εναρμόνιση των χρησεων με τα δεδομενα της ύφεσης ,με σκοπό να διευκολυνθεί και η μικρή επιχειρηματικότητα, θα ήταν χρήσιμο οι εξαιρέσεις γενικής κατοικίας στα υπάρχοντα διατάγματα να καταργηθούν (πχ το ΠΔ1150Δ/93 εξαιρεί απο την λεωφόρο αρδυττου την δυνατότητα λειτουργίας οποιουδήποτε καταστήματος) ή να δοθεί ένα μέγιστο χρονικό διάστημα στους δήμους να εναρμονιστούν με τις νέες διατάξεις (κάνοντας τις απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες)

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 18:18 | Γιάννης Γκούμας

    Οι λαχανόκηποι, πρέπει να εξειδικευτεί εάν αφορούν μεγάλης έκτασης ακάλυπτους χώρους οικοπέδων ή οικόπεδα που χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια αποκλειστικά, ή εαν η συγκεκριμένη χρήση αφορά και εφαρμογές φυτεμένων δομικών στοιχείων (δώματα, τοίχοι).

    Φυτεμένα δομικά στοιχεία χρησιμοποιούνται στον βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν κατηγορίες βλάστησης από αυτό με χρήσεις γης.

    Μικρές εφαρμογές επί του κτιριακού κελύφους θα πρέπει να επιτρέπονται σε όλα τα κτίσματα, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα η ελάχιστη έκταση φύτευσης στους ακαλύπτους, ανεξαιρέτως χρήσης.