Άρθρο 3 – Έκταση εφαρμογής

1. Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ) υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους ή επιχορηγούνται τακτικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.
2. Οι Ανεξάρτητες Αρχές συμμετέχουν στο ΕΣΚ για την κάλυψη θέσεών τους με μετάταξη ή απόσπαση διατηρώντας τις διαδικασίες επιλογής που προβλέπουν οι οικείες διατάξεις.
3. Διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα μετάταξης και απόσπασης των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένουν σε ισχύ. Ειδικά όσον αφορά τη μετάταξη υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών σε φορείς της παραγράφου 1 εφαρμόζονται οι διατάξεις του παρόντος, τηρουμένης της προϋπόθεσης της σύμφωνης γνώμης του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν. 3566/2007 (Α΄117).
4. Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, πλην των διοικητικών υπαλλήλων και των υπάλληλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε νοσοκομεία.
5. Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται οι υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις κατηγορίας ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία.
6. Τακτικοί υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1, δύνανται να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1 μόνο μέσω του ΕΣΚ.
7. Ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα μετάταξης ή απόσπασης σε διοικητικές θέσεις δύνανται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1, μόνο μέσω του ΕΣΚ.

  • 12 Ιουλίου 2016, 20:32 | ΑΝΝΑ ΠΑΤΣΑΡΙΚΑ

    Κατέχω από οργανική θέση κλάδου ΤΕ Μαιευτικής σε Κέντρο Υγείας αλλά τα τελευταία 7 χρόνια μετά από μετακίνηση στο οικείο Νοσοκομείο ασκώ καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου.
    Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας το νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθεί να εξαιρείται από το σύστημα κινητικότητας, αντίθετα με τις αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης.
    Επιπλέον, αν και κατέχω Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική και Μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτικές υγείας δεν μπορώ να κάνω μετάταξη σε θέση ΠΕ Διοικητικού του νοσοκομείου, επειδή δεν προβλέπεται η περίπτωση μετάταξης με αλλαγή κλάδου και κατηγορίας από τον ένα φορέα στον άλλο ( από Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο) παρά το ότι και οι δύο φορείς είναι αρμοδιότητας της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, και παρά το ότι ήδη ασκώ καθήκοντα του κλάδου στον οποίο επιθυμώ να μεταταγώ.
    Συνέπεια των παραπάνω είναι το ότι αν και επιτυχώς ασκώ τα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί, να αποκλείομαι από την ιεραρχική και μισθολογική εξέλιξη. Ταυτόχρονα, δεν λαμβάνω το ανθυγιεινό επίδομα που λαμβάνει το νοσηλευτικό προσωπικό επειδή ασκώ αλλότρια καθήκοντα. Το περισσότερο όμως, είναι το ότι βρίσκομαι σε ένα καθεστώς ανασφάλειας για το εργασιακό μου μέλλον, χωρίς «επαγγελματική ταυτότητα» και χωρίς προοπτική εξέλιξης.

  • 12 Ιουλίου 2016, 17:42 | Νικόλας

    Καλησπερα σας,
    Θα απαιτείτο ευρεία εφαρμογή της έννοιας της εθελούσιας άμεσης μετακίνησης για το σύνολο των αποφοίτων της Ε.Σ.Δ.Δ. σε οποιοδήποτε Ν.Π. εντός η εκτός της στενής έννοιας του κράτους υπηρετούν προς πάσα κατεύθυνση, ώστε εν προκειμένω, για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού να μην απαιτείται προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου προς διορισμού τους οργάνου (σ.σ. Δήμαρχο) κα να μην ανακόπτεται πιθανώς η επιθυμία κινητικότητας τους
    Ευχαριστώ

  • 12 Ιουλίου 2016, 16:36 | αγσθων βασιος

    Δεν υπαρχει προβλεψη για την κινητικοτητα και συνυπηρετηση Τριτεκνων Ιατρων στο ΕΣΥ την ωρα που το Συνταγμα προστατευει θεωρητικα ακομη την οικογενεια
    Και στο πλαισιο αυτο θα επρεπε να υπαρχει η αυτονοητη προβλεψη επι του θεματος
    Βασιλης

  • 12 Ιουλίου 2016, 16:30 | Eιρήνη Θ.

    Να συμπεριληφθούν οι Διοικητικοί Γραμματεις ΙΔΑΧ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΩΝ στην κινητικότητα

  • 12 Ιουλίου 2016, 16:28 | Θανάσης

    Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπαλληλοι ίσως λόγω έλλειψης προσωπικού και παρόλα αυτά εάν κάποιος υπαλληλος του δημοσίου θελήσει να γίνει δικαστικός πρέπει να είναι μόνιμος υπαλληλος και όχι αορίστου χρόνου (ή υπαλληλος του ευρύτερου δημοσιου τομέα).

    Αυτό προκύπτει από τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και ίσως από το Σύνταγμα.
    Παλιότερα, για να καλυφθούν κάποιοι υπαλληλοι Αορίστου Χρόνου οι οποίοι πήραν μεταταξη σε δικαστήρια ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι πρέπει κάθε φορά ο Δικαστής να τους αναθέτει κατά την έναρξη της δίκης καθήκοντα γραμματέως.

    Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε δικαστήρια.

    Με τη μεταταξη ο υπάλληλος να γίνεται μόνιμος αφού ούτως ή άλλως τώρα όλοι μετατρέπονται σε μόνιμοι.

  • 12 Ιουλίου 2016, 15:25 | Μαρία Σ.

    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΙΔΑΧ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

  • 12 Ιουλίου 2016, 15:28 | Θανάσης

    Προτείνεται να συμπεριληφθεί ο ευρύτερος δημόσιος τομέας ως εξής:
    «1. Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ) υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), καθώς και του λοιπού ευρύτερου δημοσιου τομέα που ανήκουν στο κράτος κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους ή επιχορηγούνται τακτικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.»

    Είναι άδικο υπάλληλοι φορεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ και έχουν ενταχθεί στο ενιαιο μισθολογιο, να μην δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση μεταταξης.

  • 12 Ιουλίου 2016, 15:56 | Μ.Β.

    Υπάρχουν Υπηρεσίες, σώματα, αρχές, κ.α., όπως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,των οποίων οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στελεχώνονται αποκλειστικά από αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλλους με ειδική διαδικασία ως προς την επιλογή των αποσπώμενων υπαλλήλων. Αν αυτές οι υπηρεσίες υπαχθούν στο ΕΣΚ, θα απωλέσουν τη δυνατότητα μέσω του τρόπου επιλογής να υπηρετούν την αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται στο ιδρυτικό τους θεσμικό πλαίσιο. Η ενός έτους διάρκεια της απόσπασης, που προβλέπει το ν.σχ., θα οδηγήσει σε μιά ατέρμονη διαδικασία αποσπάσεων, 150 περίπου αποσπάσεις το χρόνο για το ΣΕΕΔΔ, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ουσιωδώς η λειτουργία του. Επιπλέον, η μικρή χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν συμβάλλει στην απόκτηση εμπειρίας από τα στελέχη του, η οποία είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. H ισχύουσα διάρκεια των αποσπάσεων, 3 έτη και η δυνατότητα ανανέωσής τους κατόπιν αξιολόγησης, κυρίως υπηρετεί αυτό το σκοπό.

  • 12 Ιουλίου 2016, 13:52 | ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

  • 12 Ιουλίου 2016, 13:39 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Παρακαλώ πολύ να ληφθεί υπόψιν η διάκριση που γίνεται στο πρόγραμμα εθελούσιας κινητικότητας όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Δεν είναι δίκαιο και περισσότερο ηθικό να δομηθεί το σύστημα κινητικότητας με τρόπο ώστε να επιβαρύνει ομάδες εργαζομένων όπως π.χ οι Νοσηλευτές οι οποίοι πλέον είναι μετρημένοι στα δάκτυλα και καλούνται κάνοντας όπως όλοι γνωρίζουμε κυλιόμενο ωράριο (βάρδιες) να κρατήσουν κλινικές με 40 άτομα, με αναλογία 2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς, σε όφελος των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

    Η χώρα μας έχει τον μικρότερο αριθμό νοσηλευτών 3,6 ανά 1000 κατοίκους όταν στην υπόλοιπη Ευρωπαική Ένωση είναι ΥΠΕΡδιπλάσία με 8 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους. Πηγή ΟΟΣΑ 2015.

    Το σχετικό link…

    http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/social-issues-migration-health/health-at-a-glance-2015/summary/greek_6b6ff47e-el

    Δεν είναι σωστό να δομηθεί το σύστημα κινητικότητας με »προνόμιακούς» και μη »προνομιακούς» υπαλλήλους.

    Πρέπει να δωθεί η ευκαιρία να εξυπηρετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Διοίκησης διαφορετικά διακρίνονται σκοπιμότητες.

  • 12 Ιουλίου 2016, 11:26 | ΚΟΡΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Πρέπει να διευκρινησθεί ότι δικαιούνται να συμμετάσχουν στην κινητικότητα και οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. Α.Ε. Α΄ ή Β΄βαθμού στις οποίες έχουν το δημόσιο ως βασικό μέτοχο.

  • 12 Ιουλίου 2016, 10:46 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ) ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΗΔΗ ΟΡΙΑΚΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ.ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΠΙΟ ΑΠΛΑ:ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΤΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΕΠΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΑΣ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ.ΑΣ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑΣ.

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:33 | ΝΙΚΟΣ Κ.

    Το άρθρο αυτό πρέπει να αφορά και τις Δημόσιες εταιρείες του Ν. 3429/2005(Κεφ. Α΄) Δ.Ε.Κ.Ο. που επιτελούν τον ρόλο που δίνει η διάταξη (επίτευξη κρατικού σκοπού και δημόσιας εποπτείας)προκειμένου να στελεχωθούν και οι ανωτέρω Υπηρσίες.

  • 12 Ιουλίου 2016, 07:51 | Βασίλειος Ταματέας

    Καλημέρα σε όλους και όλες.

    Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθεί το ευτράπελο να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως ρητά αναφέρεται στη παράγραφο 1 του Ν 3086/2002: Οργανισμός ΝΣΚ, κατάσταση Λειτουργών-Υπαλλήλων , που προστέθηκε με το άρθρο 326 παρ.6 Ν.4072/2012,ΦΕΚ Α 86/11.4.2012 που έχει ως εξής : «Απαγορεύεται η απόσπαση διοικητικών υπαλλήλων του Ν.Σ.Κ., κατ` εφαρμογή γενικής ή ειδικής διάταξης, σε άλλη Υπηρεσία, αρχή, σώμα, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ.».
    Με άλλα λόγια σε άσχετο! νόμο του πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ πέρασε διάταξη που αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του Ν.Σ.Κ δεν μπορούν να αποσπαστούν πουθενά σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΥ Κώδικα.!!!
    Ελπίζω ότι τέτοια αντιδημοκρατικά ατοπήματα θα αποφευχθούν ΟΧΙ ΜΟΝΟ για το ΝΣΚ.

    Με εκτίμηση.

    ΥΓ. Καλή τύχη σε όλους τους συναδέλφους που ψάχνουν λύση στο πρόβλημα τους

  • 12 Ιουλίου 2016, 07:28 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Παρακάλω είναι σημαντικό και υποχρεωτικό στην επιβίωση του ανθρώπου να ενώσετε τις οικογένειες. Δεν μπορεί να στεριώσει καμία οικογένεια από μακρία και ειδικά όταν έχει παιδιά. Ηγέτης θα γίνει αυτός που θα καταφέρει να μειώσει την απόσταση στο ζευγάρι όταν αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και χωρίς εξαιρέσεις διότι όλοι έχουμε ανάγκη την ισορροπία στη ζωή μας.

  • 12 Ιουλίου 2016, 07:33 | Ειρήνη

    Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι κεντρική υπηρεσία του Κράτους και οι πυροσβεστικοί υπλάλληλοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν στελέχει του ΠΣ που πληρούν τις απιτούμενες προυποθέσεις μπορούν να συμμετάσχουν στο ΕΣΚ.

  • 11 Ιουλίου 2016, 23:54 | ΠΕ Δικαστικός

    Κολλημένοι σε ένα παρωχημένο καθεστώς, οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν τον δικό τους κώδικα που είναι δεκαετίες πίσω, δική τους αξιολόγηση (για κλάματα) και δικό τους σύστημα προαγωγών (για ακόμα περισσότερα κλάματα).
    Το κερασάκι είναι ότι έχουν και δικό τους σύστημα «κινητικότητας». Ουδεμία πραγματική ευελιξία.
    Αυτά τα συστήματα ευνοούν την πελατοκρατία-μετριοκρατία, και τα δικαστήρια είναι ένας θαυμάσιος τόπος θα ταφεί οποιοσδήποτε μορφωμένος και άξιος.
    Μόνη λύση για να πιεστεί το δικαστικό κομμάτι για να στρώσει, είναι να περιληφθούν στην κινητικότητα και να ανοίξουν οι μετατάξεις, γιατί αυτή την στιγμή οι μορφωμένοι και άξιοι ΠΕ ασφυκτιούν στα δικαστήρια.

  • 11 Ιουλίου 2016, 17:54 | Σταματης Σ

    ΣΩΣΤΟΣ
    11 Ιουλίου 2016, 12:30 | ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Συμφωνώ με τον : 0 Ιουλίου 2016, 21:20 | stavros

    ….Μην στερείτε από κανέναν εργαζόμενο το δικαίωμα συμμετοχής στην εθελοντική κινητικότητα! Να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία προβλέπονται εξαιρέσεις!
    Όποιοι σκέφτονται να αποκλείσουν ορισμένους εργασιακούς χώρους, κλάδους και ειδικότητες (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, δικαστικούς), αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα από Ανθρώπινο Κεφάλαιο, ούτε πως να το αξιοποιήσουν! Στην πράξη, διαπράττουν μέγιστο έγκλημα είς βάρος των φορέων, αφού έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι οι ενδιαφερόμενοι να αλλάξουν χώρο ή κλάδο ή κατηγορία, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσδοκία τους ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σύμφωνα με τα αναμενόμενα και εν πολλοίς κινούνται κάτω από το μέσο όρο!
    Καλά, δεν έχετε κατανοήσει ότι για να ζητούν κάποιοι εργαζόμενοι αλλαγή του τόπου ή του αντικειμένου εργασίας τους, αυτό σημαίνει ότι είτε αναγκάζονται (λόγω οικογενειακών ή προσωπικών προβλημάτων) είτε έχουν επενδύσει σε χρόνο και χρήμα (π.χ. για σπουδές σε άλλο αντικείμενο ή ανώτερη κατηγορία) και κάθε άρνηση ή εμπόδιο αποτελεί γι’ αυτούς αντικίνητρο για εργασία ή ακόμη και αιτία δημιουργίας αρνητικού εργασιακού κλίματος?
    Το θέλετε να γίνει αυτό?
    Άλλωστε, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και για την εργασία, με ποιό δικαίωμα στερείτε από τους εργαζόμενους το δικαίωμα και την ελευθερία να επιλέξουν οι ίδιοι το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν? Θα πρέπει δηλαδή, να περιμένουν με κλειστά τα μάτια και δεμένα τα χέρια τις επερχόμενες αλλαγές και όταν βλέπουν τις επερχόμενες καταργήσεις επαγγελμάτων (που όλοι οι ειδικοί προβλέπουν να είναι δραματικές), να κάθονται αμέριμνοι και από πάνω να τους κατηγορούν κιόλας ως άχρηστους και τεμπέληδες?
    Δεν έκαναν κανένα εγκλημα οι άνθρωποι! Απλά είτε επειδή διέβλεψαν τις αλλαγές είτε από προσωπικό ενδιαφέρον, σπούδασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή τους στο νέο αυτοματοποιημένο περιβάλλον. Θα τους τιμωρήσετε κι από πάνω, που το έκαναν με προσωπικούς κόπους και χρήματα?

    Διαβάστε τι γράφουν για όλα αυτά, στο site του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ…
    https://www.weforum.org/agenda/2016/06/this-is-why-good-employees-quit/?utm_content=buffer9a7bc&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

    Διαβάστε για την συμβολή της συναισθηματικής νοημοσύνης στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της εργασίας, από μια ειδική πηγή για την ανάδειξη και αξιοποίηση ατομικών δεξιοτήτων και ταλέντων…
    http://www.talentsmart.com/

    Τέλος, εάν θυμάμαι καλά, μόλις πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες την απόφαση να δώσετε το δικαίωμα σε εργαζόμενους κατηγορίας ΔΕ, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα τις ευκαιρίες, για σπουδές σε ειδικά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μάλιστα να τις επιδοτήσετε οικονομικά!
    Τι θα τους κάνετ εόλους αυτούς, μόλις αποφοιτήσουν από τα επιδοτούμενα Προγράμματα Σπουδών? Θα τους αφήσετε εκεί στην ΔΕ κατηγορία και στους φορείς όπου εργάζονταν, για πολλούς από τους οποίους ενδεχομένως δεν χρειάζονται ή δεν προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις εργασίας/
    Ή μήπως σκέφτεστε να αποκλείσετε και από τα ως άνω Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και τους δικαστικούς?
    Επειδή μετά δεν θα έχετε τι να τους κάνετε, αφού θα τους έχετε αποκλείσει εξ ορισμού και από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ?
    Λάθη απερισκεψίας! Όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα πρέπει να συμμετέχουν στο ΕΣΚ! Κανένας αποκλεισμός δεν επιτρέπεται!

  • 11 Ιουλίου 2016, 15:18 | Βασιλεία

    Να μπορούν να συμμετάσχουν στις μετατάξεις και οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ειδικότητας ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ακόμη και αυτοί που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, οι οποίοι ΧΩΡΙΣ τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Προέλευσή τους, που υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ήταν μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας στα οποία δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις έμπειρου Διοικητικού Προσωπικού, είχαν βγει σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ με το Ν.4093/2012 (με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου όταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Αντ. Μανιτάκης)και με την υποχρεωτική κινητικότητα που ακολούθησε μετακινήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η προϋπηρεσία, οι γνώσεις και η επαγγελματική τους εμπειρία.

    Να αποκατασταθεί η αδικία και να υπάρξει ρύθμιση για αυτή την ομάδα εργαζομένων, εφ’όσον το επιθυμούν οι ίδιοι και ο Φορέας Προέλευσης όπου ανήκαν πριν τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα επιθυμεί την επιστροφή τους, να μποορύν να επιστρέψουν στις θέσεις τις οποίες κατείχαν για πολλά συνεχόμενα έτη και από τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία που έχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος του Δημόσιου Τομέα.
    Να ΜΗΝ υπάρξει κώλυμα/απαγόρευση, βάσει ισχύοντος νόμου,στις μετατάξεις αυτής της ομάδας εργαζομένων από τα Νοσοκομεία στις παλαιές τους θέσεις.

  • 11 Ιουλίου 2016, 12:30 | ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Συμφωνώ με τον : 0 Ιουλίου 2016, 21:20 | stavros

    ….Μην στερείτε από κανέναν εργαζόμενο το δικαίωμα συμμετοχής στην εθελοντική κινητικότητα! Να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία προβλέπονται εξαιρέσεις!
    Όποιοι σκέφτονται να αποκλείσουν ορισμένους εργασιακούς χώρους, κλάδους και ειδικότητες (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, δικαστικούς), αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα από Ανθρώπινο Κεφάλαιο, ούτε πως να το αξιοποιήσουν! Στην πράξη, διαπράττουν μέγιστο έγκλημα είς βάρος των φορέων, αφού έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι οι ενδιαφερόμενοι να αλλάξουν χώρο ή κλάδο ή κατηγορία, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσδοκία τους ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σύμφωνα με τα αναμενόμενα και εν πολλοίς κινούνται κάτω από το μέσο όρο!
    Καλά, δεν έχετε κατανοήσει ότι για να ζητούν κάποιοι εργαζόμενοι αλλαγή του τόπου ή του αντικειμένου εργασίας τους, αυτό σημαίνει ότι είτε αναγκάζονται (λόγω οικογενειακών ή προσωπικών προβλημάτων) είτε έχουν επενδύσει σε χρόνο και χρήμα (π.χ. για σπουδές σε άλλο αντικείμενο ή ανώτερη κατηγορία) και κάθε άρνηση ή εμπόδιο αποτελεί γι’ αυτούς αντικίνητρο για εργασία ή ακόμη και αιτία δημιουργίας αρνητικού εργασιακού κλίματος?
    Το θέλετε να γίνει αυτό?
    Άλλωστε, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και για την εργασία, με ποιό δικαίωμα στερείτε από τους εργαζόμενους το δικαίωμα και την ελευθερία να επιλέξουν οι ίδιοι το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν? Θα πρέπει δηλαδή, να περιμένουν με κλειστά τα μάτια και δεμένα τα χέρια τις επερχόμενες αλλαγές και όταν βλέπουν τις επερχόμενες καταργήσεις επαγγελμάτων (που όλοι οι ειδικοί προβλέπουν να είναι δραματικές), να κάθονται αμέριμνοι και από πάνω να τους κατηγορούν κιόλας ως άχρηστους και τεμπέληδες?
    Δεν έκαναν κανένα εγκλημα οι άνθρωποι! Απλά είτε επειδή διέβλεψαν τις αλλαγές είτε από προσωπικό ενδιαφέρον, σπούδασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή τους στο νέο αυτοματοποιημένο περιβάλλον. Θα τους τιμωρήσετε κι από πάνω, που το έκαναν με προσωπικούς κόπους και χρήματα?

    Διαβάστε τι γράφουν για όλα αυτά, στο site του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ…
    https://www.weforum.org/agenda/2016/06/this-is-why-good-employees-quit/?utm_content=buffer9a7bc&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

    Διαβάστε για την συμβολή της συναισθηματικής νοημοσύνης στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της εργασίας, από μια ειδική πηγή για την ανάδειξη και αξιοποίηση ατομικών δεξιοτήτων και ταλέντων…
    http://www.talentsmart.com/

    Τέλος, εάν θυμάμαι καλά, μόλις πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες την απόφαση να δώσετε το δικαίωμα σε εργαζόμενους κατηγορίας ΔΕ, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα τις ευκαιρίες, για σπουδές σε ειδικά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μάλιστα να τις επιδοτήσετε οικονομικά!
    Τι θα τους κάνετ εόλους αυτούς, μόλις αποφοιτήσουν από τα επιδοτούμενα Προγράμματα Σπουδών? Θα τους αφήσετε εκεί στην ΔΕ κατηγορία και στους φορείς όπου εργάζονταν, για πολλούς από τους οποίους ενδεχομένως δεν χρειάζονται ή δεν προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις εργασίας/
    Ή μήπως σκέφτεστε να αποκλείσετε και από τα ως άνω Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και τους δικαστικούς?
    Επειδή μετά δεν θα έχετε τι να τους κάνετε, αφού θα τους έχετε αποκλείσει εξ ορισμού και από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ?
    Λάθη απερισκεψίας! Όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα πρέπει να συμμετέχουν στο ΕΣΚ! Κανένας αποκλεισμός δεν επιτρέπεται!

  • 11 Ιουλίου 2016, 12:58 | ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

  • 11 Ιουλίου 2016, 12:48 | Π

    Καμία εξαίρεση όσον αφορά σε Υπουργεία ή ΑΔΑ. Η εφαρμογή του εν λόγω Συστήματος πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους.

  • 11 Ιουλίου 2016, 11:28 | ΜΙΧΑΗΛ Π.

    Θα ηθελα να σας ρωτησω αν η εταιρεια ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε που ειναι ΝΠΙΔ συμπεριλαμβανεται στις διαταξεις του προτεινόμενου νομοσχεδιου για τις μετατάξεις.

  • 11 Ιουλίου 2016, 09:09 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ.ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο Ν.4325/2015 ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΑΔΟ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ (ΣΚΟΠΙΜΩΣ?) ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΚΛΑΔΟΥ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,Η ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 2013 ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ)ΕΠΙΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ.ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΑΔΟΥ (ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ) ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 10ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (Ν.4325/2015) ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4325/2015 ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΕΝΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ Δ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ….

  • 11 Ιουλίου 2016, 08:14 | Αναστασία

    Πρέπει να συμπεριληφθεί ρύθμιση για την δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι κάτι που αναφέρθηκε σε δήλωση μέλους της κυβέρνησης, αφού εκ των πραγμάτων με τη παράλληλη επετηρίδα που ισχύει σήμερα στις ΕΔ παροπλίζεται μεγάλος αριθμός στελεχών.

  • 11 Ιουλίου 2016, 07:10 | Μαρίνα Μπ.

    Υπάλληλοι του δημοσίου με πτυχία εκπαιδευτικών θα πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να μεταταγούν στην εκπαίδευση, θα πρέπει να προβλεφθεί αλλαγή στη νομοθεσία που δεν το επιτρέπει. Θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος να πληρωθούν πολλά κενά στην εκπαίδευση και να εξοικονομηθούν χρήματα στον προϋπολογισμό του κράτους αφού οι εν λόγω υπάλληλοι ήδη μισθοδοτούνται από το δημόσιο. Εξάλλου, με δεδομένο ότι μετά το 2008 δεν έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εκπαιδευτικών, πολλοί πτυχιούχοι καθηγητικών σχολών υποχρεώθηκαν να κάνουν αιτήσεις σε άλλους διαγωνισμούς του δημοσίου και εφόσον για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε μορφής (αναπληρωτές-μόνιμοι) μεγάλο ρόλο παίζει η προϋπηρεσία, αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι αυτοί δε θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να ενταχθούν στην εκπαίδευση -θα έπρεπε, λοιπόν, να έχουν μείνει άνεργοι να περιμένουν στις λίστες των αναπληρωτών ή να δουλεύουν σε φροντιστήρια για τρεις κι εξήντα ή σε καφετέριες ως γκαρσόνια; Παρακαλώ πολύ, δείτε την περίπτωση αυτή, σε συνδυασμό μάλιστα με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις επειδή δε θέλουν να είναι στα σχολεία. Ευχαριστώ.

  • 10 Ιουλίου 2016, 23:58 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Σας παρακαλώ πολύ να υπάρξει μέριμνα και να ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕΙ η απόφαση για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ του νοσηλευτικού προσωπικού από το σύστημα κινητικότητας. Στα πλαίσια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αλλά και των ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ δεν πρέπει να γίνονται ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

    Πρέπει το σύστημα κινητικότητας να οικοδομηθεί με σκοπό να διορθώσει ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ προηγούμενων ετών. Εάν υπαρχουν διακρίσεις τότε δημιουργούνται δημόσιοι υπάλληλοι ΔΥΟ ταχυτήτων και οι μισοί τάσσοντε εναντία στους άλλους »προνομιακούς» μισούς.

    Δεν είναι εφικτό ένας-μία Νοσηλευτής-τρια να καταλήξει »όμηρος» στο νοσοκομείο ή στον νοσηλευτικό φορέα που διορίστηκε και να μην του δωθεί η ευκαιρία να μετακινηθεί στον φορέα υγείας που επιθυμεί με σκοπό να μειώσει το κόστος διαβίωσης της οικογενειάς του.
    Η ζωή όλων μας αλλάζει συνεχώς και απρόβλεπτα.
    ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ΜΕΡΙΜΝΑ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Δημόσιας Διοίκησης.

    Κατανοώ ότι θα υπάρξουν κενά στους φορείς υγείας στις μεγάλες αστικές πόλεις. Αφενός αυτό θα συμβεί και στις υπόλοιπες ειδικότητες και κλάδους της Δημόσιας Διοίκησης, αφετέρου κενά υπάρχουν όμως και στην περιφέρεια.

    Επιπλέον μην ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ το πλήθος των νοσηλευτών που από την περιφέρεια ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να μετακινηθούν πρός μεγάλες αστικές πόλεις.

    Εάν υπάρχει ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ πιστεύω πως μπορούν να βρεθούν ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ λύσεις και να ανακαλεστεί η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των νοσηλευτών.

    Ευελπιστώ να ακουστούν τα σχολιά μου αλλά και των συναδέλφων μου και να δημιουργηθεί για ΠΡΩΤΗ φορά στην Ελλάδα ένα σύστημα που δεν θα κάνει διακρίσεις και θα προάγει ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για όλους. Σας ευχαριστώ πολυ.

  • 10 Ιουλίου 2016, 22:07 | Γρηγόρης Πετρόπουλος

    Αν όντως στόχος του νέου νόμου είναι η αναβάθμιση της αποδοτικότητας του Δημοσίου μέσω της ουσιαστικής αξιοποίησης και της ισορροπημένης κατανομής του υπάρχοντος δυναμικού είναι κρίσιμο:

    – Να μην καταργηθούν οι διατάξεις του άρθρου 72 του Υπαλληλικού Κώδικα που αφορούν μετατάξεις/αποσπάσεις στην παραμεθόριο και παράλληλα να ενισχυθούν τα κίνητρα για τέτοιου τύπου κινητικότητα,
    – Να προβλεφθεί η δυνατότητα μετακίνησης προς την εκπαίδευση κατ’ αρχήν με την μορφή απόσπασης σε υπαλλήλους που πληρούν αντικειμενικά κριτήρια (επιστημονικά και παιδαγωγικά) για κάλυψη τέτοιων θέσεων ειδικά σε δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές,
    – Να ενοποιηθεί η κατακερματισμένη νομολογία και να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για αξιοποίηση υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών που δεν αποκλείονται αλλά ούτε συμπεριλαμβάνονται σαφώς στην κινητικότητα όπως το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανισμούς/επιχειρήσεις/τράπεζες στους οποίους το δημόσιο δεν κατέχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που εκ του Συντάγματος είναι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, μεταταγμένο προσωπικό στο ΕΣΥ, στο δικαστικό σώμα κτλ
    – να δίνεται κατά περίσταση ή όταν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος η δυνατότητα «κινητικότητας κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης» σε όλους τους τακτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

  • 10 Ιουλίου 2016, 21:20 | stavros

    Μην στερείτε από κανέναν εργαζόμενο το δικαίωμα συμμετοχής στην εθελοντική κινητικότητα! Να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία προβλέπονται εξαιρέσεις!
    Όποιοι σκέφτονται να αποκλείσουν ορισμένους εργασιακούς χώρους, κλάδους και ειδικότητες (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, δικαστικούς), αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα από Ανθρώπινο Κεφάλαιο, ούτε πως να το αξιοποιήσουν! Στην πράξη, διαπράττουν μέγιστο έγκλημα είς βάρος των φορέων, αφού έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι οι ενδιαφερόμενοι να αλλάξουν χώρο ή κλάδο ή κατηγορία, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσδοκία τους ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σύμφωνα με τα αναμενόμενα και εν πολλοίς κινούνται κάτω από το μέσο όρο!
    Καλά, δεν έχετε κατανοήσει ότι για να ζητούν κάποιοι εργαζόμενοι αλλαγή του τόπου ή του αντικειμένου εργασίας τους, αυτό σημαίνει ότι είτε αναγκάζονται (λόγω οικογενειακών ή προσωπικών προβλημάτων) είτε έχουν επενδύσει σε χρόνο και χρήμα (π.χ. για σπουδές σε άλλο αντικείμενο ή ανώτερη κατηγορία) και κάθε άρνηση ή εμπόδιο αποτελεί γι’ αυτούς αντικίνητρο για εργασία ή ακόμη και αιτία δημιουργίας αρνητικού εργασιακού κλίματος?
    Το θέλετε να γίνει αυτό?
    Άλλωστε, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και για την εργασία, με ποιό δικαίωμα στερείτε από τους εργαζόμενους το δικαίωμα και την ελευθερία να επιλέξουν οι ίδιοι το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν? Θα πρέπει δηλαδή, να περιμένουν με κλειστά τα μάτια και δεμένα τα χέρια τις επερχόμενες αλλαγές και όταν βλέπουν τις επερχόμενες καταργήσεις επαγγελμάτων (που όλοι οι ειδικοί προβλέπουν να είναι δραματικές), να κάθονται αμέριμνοι και από πάνω να τους κατηγορούν κιόλας ως άχρηστους και τεμπέληδες?
    Δεν έκαναν κανένα εγκλημα οι άνθρωποι! Απλά είτε επειδή διέβλεψαν τις αλλαγές είτε από προσωπικό ενδιαφέρον, σπούδασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή τους στο νέο αυτοματοποιημένο περιβάλλον. Θα τους τιμωρήσετε κι από πάνω, που το έκαναν με προσωπικούς κόπους και χρήματα?

    Διαβάστε τι γράφουν για όλα αυτά, στο site του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ…
    https://www.weforum.org/agenda/2016/06/this-is-why-good-employees-quit/?utm_content=buffer9a7bc&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

    Διαβάστε για την συμβολή της συναισθηματικής νοημοσύνης στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της εργασίας, από μια ειδική πηγή για την ανάδειξη και αξιοποίηση ατομικών δεξιοτήτων και ταλέντων…
    http://www.talentsmart.com/

    Τέλος, εάν θυμάμαι καλά, μόλις πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες την απόφαση να δώσετε το δικαίωμα σε εργαζόμενους κατηγορίας ΔΕ, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα τις ευκαιρίες, για σπουδές σε ειδικά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μάλιστα να τις επιδοτήσετε οικονομικά!
    Τι θα τους κάνετ εόλους αυτούς, μόλις αποφοιτήσουν από τα επιδοτούμενα Προγράμματα Σπουδών? Θα τους αφήσετε εκεί στην ΔΕ κατηγορία και στους φορείς όπου εργάζονταν, για πολλούς από τους οποίους ενδεχομένως δεν χρειάζονται ή δεν προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις εργασίας/
    Ή μήπως σκέφτεστε να αποκλείσετε και από τα ως άνω Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και τους δικαστικούς?
    Επειδή μετά δεν θα έχετε τι να τους κάνετε, αφού θα τους έχετε αποκλείσει εξ ορισμού και από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ?
    Λάθη απερισκεψίας! Όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα πρέπει να συμμετέχουν στο ΕΣΚ! Κανένας αποκλεισμός δεν επιτρέπεται!

  • 10 Ιουλίου 2016, 19:28 | ΑΓΛΑΙΑ

    Δυσμενής και διακριτή μεταχείρηση του Νόμου έναντι στους Υγειονομικούς Υπαλλήλους(στο σύνολο των Υπαλλήλων).Υπάλληλοι των Νοσομομείων πχ(οδηγοί) οι οποίοι υποχρεωτικά μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ,έλαβαν υποτυπώδη εκπαίδευση και μετατράπηκε η σχέση τους σε Διασώστες.Τις δικές τους θέσεις στα Νοσοκομεία πήραν νέα άτομα που διορίστηκαν από τις παλαιές προκηρύξεις του 2009.Ισονομία και Ισότητα.Εγκλωβίζεις με τον Νόμο έναν οδηγό 60 ετών, με προβλήματα στην μέση και στα πόδια να μεταφέρει ανύμπορους από τον 2 και 3 όροφο από τις σκάλες, τον έχεις υποχρεωσει ως Κράτος να αλλάξει ειδικότητα αλλιώς θα απολύονταν, και του στερείς την δυνατότητα να μπορέσει να εργαστεί χωρίς να επιβαρύνει δραματικά την υγεία του.Σε κάποια άλλη υπηρεσία, πχ σε ΟΤΑ ως οδηγός απορριμματοφόρου, και να μεταφέρεις υποχρεωτικά υπαλλήλους νέους στο ΕΚΑΒ που μπορούν και ανταπεξέρχονται στην σκληρή εργασία της μεταφοράς προσώπων από άλλα σημεία του Δημοσίου ή των ΟΤΑ.ΙΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  • 10 Ιουλίου 2016, 17:59 | Μαρία Θεοδώρου

    Υπάρχει μικρή κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται στις φυλακές και είναι Πανεπιστημιακού επιπέδου αλλά δεν προσλήφθηκαν ως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ αλλά ως ΠΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ, οι οποίοι ασκούν διοικητικά καθηκοντα όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.Αυτός όμως ο κλάδος δεν μπορεί να μετακινηθει σε καμία άλλη υπηρεσια παρά μονον αν γίνει μετάταξη.Αναρωτιέμαι, επειδή ανηκω σε αυτη την κατηγορία, αν θα μπορέσω να συμμετάσχω και εγώ στην κινητικότητα με την ίδια ευκολία όπως οι άλλοι. Θα πρότεινα με την ευκαιρία το Υπουργείο Εσωτ/κων και Διοικ.Ανασ/τησης να μελετήσει αυτό το ζήτημα και να διευκολυνει με κάποιο τροπο αυτη την κατηγορία δημοσιων υπαλλήλων.Ευχαριστώ.

  • 10 Ιουλίου 2016, 17:52 | Γιώργος

    Πρέπει να διασαφηνιστεί εάν η κινητικότητα επιτρέπεται από και προς τα σώματα ασφαλείας.

  • 10 Ιουλίου 2016, 14:48 | Βασιλης

    Δεν υπαρχει προβλεψη για την κινητικοτητα και συνυπηρετηση Τριτεκνων Ιατρων στο ΕΣΥ την ωρα που το Συνταγμα προστατευει θεωρητικα ακομη την οικογενεια
    Και στο πλαισιο αυτο θα επρεπε να υπαρχει η αυτονοητη προβλεψη επι του θεματος
    Βασιλης

  • 10 Ιουλίου 2016, 14:38 | Γεωργιαδου

    Δεν υπαρχει προβλεψη Οσον αφορά την μεταταξη ιατρων ΠΕ με ειδικοτητα υπαλληλων οι οποιοι υπηρετουν σε ΝΠΔΔ & φορεων εποπτευομενων από υπουργεια εκτος Υπουργειου Υγειας που δεν υπαγονται στον τελευταιο νομο μεταταξεων προς νοσοκομεια & ΚΥ,θα υπάρχει προβλεψη να μεταταχθουν σε κενες οργανικές θέσεις ιατρων ειδικευμένων στο ΕΣΥ;

  • 10 Ιουλίου 2016, 10:11 | Σαραφίδης Θωμάς

    Σχετικά με το άρθρο 3 παρ.4, δεν θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα και οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ να έχουν αυτήν την δυνατότητα; Όταν περάσουν τα χρόνια και ένας υπάλληλος , μετά από 20χρονια, έχει αποκτήσει πρόβλημα υγείας που σχετίζεται άμεσα με την δουλειά του και έχει για παράδειγμα «απαλλαγή βάρους» γιατί απλά δεν μπορεί να κουβαλήσει ανθρώπους από τον 3ο και 4ο όροφο για να τους προσφέρει πρώτες βοήθειες. Πόσοι από αυτούς θα κάνουν αλλότρια καθήκοντα,οταν ο κύριος όγκος του προσωπικού είναι διασώστες; Δεν θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού ως ότου βγουν στην σύνταξη;

  • 9 Ιουλίου 2016, 17:40 | Παυλος

    Θελετε να μιλαμε για ενιαιο μισθολογιο αλλα οχι για ενιαια κινητικοτητα. Αυτο ειναι τουλαχιστον αποσπασματικος απομονοτισμος, για καποιους κλαδους του δημοσιου. Να μη φερομαστε με δυο μετρα και δυο σταθμα, σε ορισμενους κλαδους. Την αδυναμια καποιων Υπουργειων για προσληψεις να μη τη πληρωσουν ορισμενοι υπαλληλοι σαν παιδια ενος κατωτερου Θεου.

  • 9 Ιουλίου 2016, 15:58 | zeng26

    οι νόμοι πρέπει να γράφοντι σε καθαρή και αναμφίβολη γλώσσα, και η ανάμειξη, δημοτικών και μη,γραμματικών τύπων σε σχέδιο νόμου μσρτυρεί αδιαφορία και αγραμματοσύνη. Η έκφραση » τηρουμένης της προϋπόθεσης» είναι ένα παράξενο τερατούργημα, που εξευτελίζει την ισχύ του νόμου, διότι ο συντάκτης φανερώνεται αγράμματος. Η γενική μερικών ονομάτων στη δημοτική γλώσσα ΔΕΝ είναι απαραιτήτως εις -ης αντί της εις -έως, ούτε βαπτίζεται σε δημοτική η γλώσσα της γραφειοκρατίας εάν όπου γράφει ο παλιός νόμος *προϋπόθεσις της προϋποθέσεως*, αυτοί το …αλλάζουν σε * προϋπόθεση , της προϋπόθεσης» και μάλιστα σε φράσεις όπως αυτή,»τηρουμένης της προϋπόθεσης»! Απορεί μόνον ο πολίτης πώς είναι δυνατόν να συντάσσουν νομοσχέδια άνθρωποι τόσον αναίσθητοι στη γλώσσα, και τόσον κυνικοί, ώστε να προσαρμόζουν και τη γραμματική στην εικαζόμένη προτίμηση της εκάστοτε εξουσίας!
    Από τέτοιους υπαλλήλους το κράτος πρέπει να απαλλαγεί αμέσως, γιατί αυτοί συνεχίζουν το ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ!

  • 9 Ιουλίου 2016, 13:49 | Δημήτρης Ζέρβας

    Είναι τουλάχιστον διάκριση έναντι των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ οποιασδήποτε κατηγορίας να εξαιρούνται από την κινητικότητα και από την άλλη να λογιζόνται ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι με ενιαίο μισθολόγιο κτλ. Υπάρχουν κατηγορίες εκτός των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου που πιθανώς θα ήθελαν να μετακινηθούν. Αν θέλετε να τους εξαιρεσετε θα πρέπει να ενταχθούν σε ειδικό καθεστώς με ειδικό μισθολόγιο (όπως ιατροι ΕΣΥ) κτλ.
    Όχι έτσι επειδή σας κάπνισε.

  • 9 Ιουλίου 2016, 09:38 | Παναγιώτης

    Το προσωπικό των Σωματων Ασφαλείας με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς υποχρεούται σε παραμονή τουλάχιστον πέντε επιπλέον ετών, αυτό σε συνσυασμό με τον ισχύοντα κανονισμό ιεραρχίας θα έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση μεγάλου αριθμού στελεχών που εκ των πραγμάτων δεν δύναται να εκξελιχθούν. Παράλληλα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και πολλοί είναι πτυχιούχοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου αντί να παραμέρνουν ανενεργοί για πολλά χρόνια. Ποιά είναι η πρόβλεψη για αυτό το προσωπικό, εξαιρείται από το υπό διαβούλευση παρόν νομοσχέδιο, αν ναι θα προβλεφθεί κάποια άλλη ρύθμιση σε ένα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα έτη;

  • 9 Ιουλίου 2016, 00:54 | Γιαννης Θ.

    Μερος του προσωπικου των Σωματων Ασφαλειας, κατοχοι μεταπτυχιακων τιτλων σπουδων μη συναφους ειδικοτητας με τα υπηρεσιακα τους καθηκοντα μπορουν να αξιοποιηθουν τουλαχιστον με την μορφη της αποσπασης η και μεταταξης (με ποσοστιαιο περιορισμο σε σχεση με τις οργανικες θεσεις καθε σωματος) εντασσομενοι στο ΕΣΚ. Ειδικα σε πολεις και υπηρεσιες που υπηρετουν ως υπεραριθμοι η νομιμα αμετακινητοι υπαλληλοι, μπορουν να συμβαλλουν ουσιαστικα στην αναβαθμιση της υπηρεσιακης στελεχωσης αλλων υπηρεσιων που εμφανιζουν σημαντικες ελλειψεις εξειδικευμενου επιστημονικου προσωπικου ειδικα των υπηρεσιων παταμεθοριων νομων.

  • 8 Ιουλίου 2016, 21:53 | ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΚΑΜΠΕΣΗΣ

    Πρέπει να διευκρινησθεί αν δικαιούνται να συμμετάσχουν στην κινητικότητα και οι υπάλληλοι σε ΑΕ η οποία έχει το δημόσιο ως βασικό μέτοχο

  • 8 Ιουλίου 2016, 17:47 | Χρήστος Ζωγράφος

    Μια ζωή τιμωρούμε τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και το νοσηλευτικό προσωπικό.
    Διορίστηκα στο ΕΚΑΒ το 1991 ως πλήρωμα ασθενοφόρου και επιζητούσα την αναβάθμιση μέσα από σύννομες διαδικασίες και ποτέ δεν ήθελα να μοιάσω συναδέλφους που αναβαθμίζονταν τυπικά σε αλλότρια καθήκοντα, είτε γιατί είχαν κοινώς μέσο.
    Θέλοντας να αναβαθμιστώ ουσιαστικά με μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία σε ηλικία 40 ετών ξεκίνησα να σπουδάζω και τελείωσα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και μετά ένα χρόνο έκανα μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας όντας εργαζόμενος με τρία μικρά παιδιά και σύζυγο που εργάζεται. Και σήμερα μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας στο ΕΚΑΒ η πολιτεία αντί να με ανταμείψει με τιμωρεί.
    Στο ΕΚΑΒ και γενικότερα στην υγεία ποτέ δεν δεν θα υπάρχει το αναγκαίο σε αριθμό προσωπικό. Σίγουρα όμως υπάρχουν τρόποι αναβάθμισης με μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία είτε με ποσόστωση, είτε μετά από ορισμένα χρόνια προϋπηρεσία, είτε με άλλους τρόπους που με διαφεύγουν τώρα.
    Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάνουν ένα από τα δυσκολότερα και χειρότερα επαγγέλματα όντας εργαζόμενοι σε κυκλικό ωράριο, στον δρόμο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, έρχοντας πρώτοι με τον πάσχοντα, αυτοί που θα δώσουν τις πρώτες βοήθειες, μη γνωρίζοντας αν το περιστατικό τους έχει κάποια λοιμώδη ασθένεια, με έντονο στρες και ψυχολογική φθορά και αντί να τους ανταμοίβουμε και να τους αναβαθμίσουμε όσοι θέλουν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα τους τιμωρούμε με στέρηση μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία.
    Έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να διορθωθεί το νομοσχέδιο ειδικότερα σε αυτούς που κάνουν κοινωνικό λειτούργημα και μόνο τύποις είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

  • 8 Ιουλίου 2016, 15:34 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης

    1. Θα πρέπει να αποκλεισθεί η μετάταξη υπαλλήλων των ΟΤΑ που δεν ανήκουν στον κλάδο Διοικητικών-Λογιστικών-Οικονομικών και δεν διαθέτουν τουλάχιστον εξειδικευμένο τίτλο σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η σύγχρονη δημόσια διοίκηση ΔΕΝ έχει ανάγκη από κλητήρες και σφραγιδοφύλακες αλλά από άτομα που να γνωρίζουν τα της εκτελεστικής διοίκησης και να μπορούν να εκδίδουν τουλάχιστον ατομικές διοικητικές πράξεις
    2. Θα πρέπει για τους ίδιους λόγους να αποκλεισθεί η μετακίνηση υπαλλήλων από Α.Ε. ιδιοκτησίας του Δημοσίου στην Δημόσια Εκτελεστική Διοίκηση.
    3. Επίσης, θα πρέπει (για λόγους διασφάλισης της ισονομίας αφ’ενός και της ποιότητος διοικήσεως αφ’ετέρου) να κλείσει το παράθυρο μετάταξης εντός των ΟΤΑ ιδίως από τις υπηρεσίες καθαριότητος σε διοικητικές θέσεις. Το αυτό πρέπει να ισχύσει και για το προσωπικό καθαριότητος-κηπουρικής κλπ. του ΕΣΥ. (τέρμα το βυζαντινο-οθωμανικό ρουσφέτι!).
    4. Κινητικότητα μόνον αφού πρώτα σταθεροποιηθεί η δομή του υπουργικού συμβουλίου (στα πρότυπα ανεπτυγμένων πολιτικά χωρών όπως η Μάλτα, η Κύπρος, η Βουλγαρία κ.α. ευρωπαϊκές χώρες) και αναθεωρηθούν τα οργανογράμματα των υπουργείων υπό το πρίσμα εφαρμογής του άρθρου 22 του παρόντος (που καθιστά άχρηστους τους κλητήρες και το 70% των εργαζομένων στο Πρωτόκολλο & Αρχείο). Για όσους περισσεύουν (ιδίως χαμηλής ειδίκευσης προσωπικό) πρέπει να εφαρμοσθούν οι συνταγματικές πρόνοιες περί κατάργησης θέσης (όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό)

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:15 | Μαρία Μακριδάκη

    ΟΧΙ στον αποκλεισμό των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΙΔΑΧ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ απο την κινητικότητα

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:50 | Didactor

    Θεωρώ ότι στη διαδικασία της κινητικότητας θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μετάταξης υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα (κάτοχοι διδακτορικού, κλπ), από τη δημόσια διοίκηση και τους ΟΤΑ στα ΑΕΙ, ως ΕΕΠ/ΕΔΙΠ, όπως έγινε αντίστοιχα με τους εκπαιδευτικούς. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ είναι τεράστιες και θα μπορούσαν να μεταταχθούν οι ανωτέρω υπάλληλοι.

  • 8 Ιουλίου 2016, 11:11 | Κωστας

    Καλο θα ειναι να ενταχθουν και οι υπαλληλοι νπιδ με συμβαση ιδιωτικου δικαιου αοριστου χρονου που εργαζονται σε 100%θυγατρικες ΑΕ που ανηκουν σε μητρικες ΑΕ εισηγμενες στο ΧΑ οι οποιες με την σειρα τους ανηκουν κατα 51% στο δημοσιο π.χ. υπαλληλοι της Δεη ανανεωσιμες αε 100% θυγατρικη της Δεη αε που το 51% ανηκει στο δημοσιο

  • 8 Ιουλίου 2016, 11:37 | ΤΕΟ

    Ο νόμος δίνει δικαίωμα κινητικότητας στους ήδη έχοντες δικαίωμα για μετάταξη.
    Υπάρχουν ΑΕ (μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης) του δημοσίου στις οποίες κατέληξαν άνθρωποι μόνιμοι του δημοσίου που εν μία νυκτί έγιναν αορίστου χρόνου χάνοντας και προσωπικές διαφορές (κατά τα άλλα ενιαίο μισθολόγιο) με «υπέροχους» νόμους (άρθρο 6, ΝΟΜΟΣ 4250/ΦΕΚ Α 74/26.03.2014 Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα) και τους οποίους κανένας δεν φροντίζει να αποκαταστήσει ούτε στον τρέχοντα νόμο.

    Οι οριζόντιες εκκαθαρίσεις συνεχίζονται αφού αψήφιστα παραγκωνίζεται το πλέον αξιοκρατικό μέσο πρόσληψης του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (1995) του ΑΣΕΠ (τρόπος διορισμού των παραπάνω υπαλλήλων) και καταδικάζονται άτομα σε φθίνουσα πορεία γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσουν στο δημόσιο για το οποίο έδωσαν και εξετάσεις, ούτε καν με μετάταξη, και εγκλωβίζονται για άλλη μια φορά σε φορείς ΑΕ που οδεύουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα.

    Ευχαριστούμε για όλα. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ. Η αποκατάσταση αδικιών καλά κρατεί μόνο που δεν εφαρμόζεται για όλους, αλλά επιλεκτικά. Ο φακός σας ας γίνει επιτέλους ευρυγώνιος.

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:20 | Σταματης Σ

    αρθρο 3 παρ 4
    4. Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, πλην των διοικητικών υπαλλήλων και των υπάλληλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε νοσοκομεία.
    5. Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται οι υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις κατηγορίας ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία.

    απο την μια λετε να μην αποδυναμωθουν τα νοσοκομια , απο την αλλη δεν μπορουν να στελεχωθουν απο υπαλληλους απο αλλα νοσοκομεια

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:03 | Σταματης Σ

    αρθρο 3 παρ 4
    4. Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, πλην των διοικητικών υπαλλήλων και των υπάλληλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε νοσοκομεία.
    5. Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται οι υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις κατηγορίας ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία.

    NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4024 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015.

    αρθρο 33
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

    Άρθρο 33

    Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

    1. α. Οι κενές, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καταργούνται με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου. Εξαιρούνται οι κενές οργανικές θέσεις:

    α) για τις οποίες έχει εκδοθεί κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου έγκριση πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280),

    β) για την πλήρωση των οποίων έχει εκδοθεί πράξη προκήρυξης μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου,

    γ) του νοσηλευτικού προσωπικού και του παραϊατρικού προσωπικού των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων,

    δ) του κλάδου των ιατρών του Ε.Σ.Υ., των φορέων κοινωνικής πρόνοιας και του Ε.Κ.Α.Β.,

    ε) του εκπαιδευτικού προσωπικού της ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης,

    στ) του διπλωματικού κλάδου και των εξομοιούμενων με αυτόν βαθμολογικά και μισθολογικά κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και της Ε.Υ.Π. και του καλλιτεχνικού προσωπικού της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

    – >>>>>>Αν οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν, ανά κλάδο ή κατηγορία Υπουργείου, Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ., το 60% των θέσεων που προβλέπονται από τον οικείο οργανισμό, ο αριθμός των θέσεων που καταργείται κατά κατηγορία και κλάδο, ανά Υπουργείο, Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. ορίζεται με την κοινή απόφαση του επόμενου εδαφίου. <<<<—-

    στα Νοσοκομεια τα οποια ειναι ΝΠΔΔ καταργηθηκαν πολλες οργανηκες θεσεις λογω του οτι ειχαν οι κενες οργανικες τους Θεσεις ξεπερνουσαν το 60 % .
    υπαρψουν ομως κλαδοι που ειχαν πολλες ειδικοτητες μαζι σε εναν κλαδο οπως υπαρχουν κλαδοι που εχουν πολλες ειδικοτητες μαζεμενες οπως στην περιπτωση αυτή :
    Κλάδο ΔΕ Γενικών Καθηκόντων Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τις ειδικότητες: Προσωπικού ασφαλείας, Επιμέλειας Κήπων, Κοπτριών− Ραπτριών – Γαζωτριών, Αποθηκαρίων και άλλες συναφείς ειδικότητες. Η κατανομή των θέσεων στις ειδικότητες γίνεται κάθε φορά με την απόφαση προκήρυξης αυτών
    στον παρπανω κλαδο προβλεποταν 13 θεσεις και επειδη ηταν καλυμμενες μονο 5 , ( πανω απο 60% δηλαδη) , οι υπολοιπες 8 καταργηθηκαν .

    Κλάδος ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας
    Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τις ειδικότητες: Καθαριστών -τριών, Πλυντών –τριών, Πρεσσαδόρων Σιδερωτών, Επιμέλειας Κήπων. Η κατανομή των θέσεων
    στις ειδικότητες γίνεται κάθε φορά με την απόφασηπροκήρυξης αυτών.
    προβλεποταν 26 θεσεις ΥΕ προσωπικου καθαριοτητας Κλάδος ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας και καταργηθηκαν οι 17 .

    ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ προβλεποτνα 28 και καταργθηκαν 15
    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ -ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ 42 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ 25
    Βλεπε για παραδειγμα Φεκ 3592 / 31 – 12 -2012

    Δηλαδη απο την μια για να να μπορει να συμμεταχει κανεις στην κινητικοτα πρεπει σμεφωνα με το αρθρο 2 παραγραφος 3 του παροντος που λεει οτι "

    ΑΡθΡΟ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

    <<>>

    πρεπει υποχρεωτικα να υπαρχει κενη οργανικη θεση και απο την αλλη , οι κενες θεσεις εχουν καταργηθεί με το αρθρο 33 του Ν 4024 / 11 , επειδη οι κενες οργανικες θεσεις ξεπερνουσαν το 60 % .

    ΠΩΣ ΛΟΠΟΝ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή αλλη Δημοσια Υπηρεσια θα μπορει να καλυψει τις αναγκες τις μεσω της κινητικοτητας , εχοντας και οργανισμο δημοσιευμενο σε ΦΕΚ , αφου δεν μπορει να ζητησει την καλυψη των θεσεων αυτων ( να συμμετασχει) λογω το οτι δεν εχει κενες θεσεις για ζητησει την κάλυψη τους ?

    και σε αλλες Δημοσιες Υπηρεσιες εχουν καταργηθρο θεσεις και ισχυουν τα ιδια.

  • 8 Ιουλίου 2016, 08:58 | Μαρία Παπαδοπούλου

    Εφόσον και στους ΟΤΑ εφαρμόζεται το ΕΣΚ , για πιο λόγο προβλέπονται
    παράλληλες διατάξεις για μετατάξεις κλπ στο νομοσχέδιο για «Αυτοτελή υπηρεσία ΟΤΑ,ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ κασι άλλες διατάξεις».
    Θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί το πλαίσιο