Άρθρο 39 – Διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα

Στην παραγράφο 2 του άρθρου μόνου του ν.δ. 2475/1953 (Α´191), προστίθεται δεύτερο και τρίτο εδάφιο ως εξής :

«Οι διαμένοντες στα εν λόγω οικήματα δύνανται να διατηρούν δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς εντός του χώρου διαμονής τους. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις του ν.4039/2012 (Α´15), όπως ισχύει κάθε φορά, και ιδιαίτερα οι παράγραφοι 1 έως 3 του άρθρου 5, καθώς και τα άρθρα 8, 16 και 20 του ίδιου νόμου.»

  • 3 Απριλίου 2016, 12:02 | Μαριαννα Σ

    Μακαρι να γινει κατι μεσα απο αυτο γιατι ειναι τοσο αδικο αυτο που γινεται εχω συγγενη που το περναει ολο αυτο και εχει κανει τοσες πολλες προσπαθειες να καταφέρει κατι.Ελπιζω αυτο να τον βοηθησει!!

  • 3 Απριλίου 2016, 12:15 | Δικαια Λ.

    Ποια η διαφορα αναμεσα στους υπολοιπους πολιτες με εκεινους; Δεν είναι καθολου σωστο και δικαιο! Ολοι χρειάζονται ενα ακομα σημαντικο μελος στις μερες μας.Και για να πανε να μεινουν εκει υπαρχει καποιος λογος οποτε γιατι να στερηθουν το οποιοδηποτε κατοικιδιο τους γιαυτον;;

  • 1 Απριλίου 2016, 22:05 | Ερωφιλη

    Aντε να δουμε…μεσα στην ολη παραλογία ας ψηφιστει και κατι σωστο…κι ας ακουγεται αυτονοητο…στο Ελλαντα ζουμε..λογικη μηδεν…
    Κι ας γινει κατι επιτελους και με τους σπιτονοικοκυριδες που απαγορευουν στους ενοικιαστες τους τα κατοικιδια…ενω στην πραγματικοτητα απαγορευεται να το κανουν….Εχει σταθει πολλες φορες λογος να μην παρουν ή να επιστρέψουν κατοικοιδιο ανθρωποι που πραγματικα το θελουν κ μπορουν ν ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις του επειδη απλα ο σπιτονυκοκοιρης αποφασιζει οτι δε θελει…κι ο νομος οπως παντα ας ισχυει για τους υπολοιπους..
    πραγματικά ελεος…2016!?!?!?!

  • 1 Απριλίου 2016, 20:09 | Γεωργία

    Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή απόφαση αυτή έτσι πρέπει να είχε γίνει καιρό

  • 1 Απριλίου 2016, 20:01 | Σιταρενιου Αθηνα

    Εννοειται οτι πρεπει να παιρνουν μαζι τους τα ζωα τους που θα τα αφηνουν στον δρομο ειναι αυτονοητο.Ειμαι συμφωνη με οτιδηποτε εχει να κανει σε σχεση με το καλο των ζωων.

  • 1 Απριλίου 2016, 20:48 | Ελενη Κατσαρακη

    Επιτέλους καιρός ήταν..Πολύ σωστή απόφαση να γίνει αυτό αν και το θεωρώ αυτονόητο οτι έπρεπε να μπορούν να έχουν κατοικίδια στο σπίτι τους..

  • 1 Απριλίου 2016, 18:15 | Ποπη κ

    Επιτελους εφαρμοζεται το αυτονοητο κ μπορουν ολοι να κανουν χρηση των στρατιωτικων κατοικιων οπως κ δικαιουνται.Τα ζωα ειναι οικογενεια μας.

  • 1 Απριλίου 2016, 13:09 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α

    Τα ΣΟΑ κύριε ΛΑΓΟΥΜΙΔΗ δεν είναι επιπλωμένα για να χρειάζονται απολύμανση τα έπιπλα, στρώματα, καθίσματα κλπ.Και τα ζώ δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους ανθρώπους…αντιθέτως οι άνθρωποι «μολύνουν» ανθρώπους με ασθένειες.Επίσης πού στην νομοθεσία αναφέρεται ότι όποιος στεγάζεται προσωρινά με ενοίκιο σε πολιτικές κατοικίες και διατηρεί ζώα οφείλει να απολυμάνει τον χώρο με την αποστέγασή του; Πουθενά φυσικά.Και όταν μιλάμε για ζώα δεσποζόμενα συντροφιάς φυσικά δεν εννοούμε κροκόδειλο…Άκακα σκυλάκια και γατάκια εννοούμε… Ένα μεγάλο μπράβο στην Πολεμική Αεροπορία που πάντα είναι ένα βήμα μπροστά με ευαισθησία και παιδεία.
    Ευχαριστώ.

  • 1 Απριλίου 2016, 08:04 | Ορφέας Τριανταφυλλίδης

    Είναι αυτονόητη πλέον η νομική σύμπλευση των Νομοθετημάτων της Πολιτείας και των θεσμικών κειμένων των ΕΔ, σε θέματα που ουδόλως σχετίζονται με τον πυρήνα του επιχειρησιακού έργου που επιτελούν οι ΕΔ, όπως αυτές που αφορούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου. Είναι επίσης αυτονόητο ότι με τον ίδιο τρόπο και με σχετικές προβλέψεις τήρησης και εφαρμογής κανόνων υγιεινής και καθαριότητας, με επιβάρυνση των διαμενόντων, θα πρέπει να ακολουθηθούν και στις υπόλοιπες κατηγορίες στρατιωτικών οικημάτων, όπως είναι τα ΚΑΑΥ για το ΣΞ και τα ΚΕΔΑ για την ΠΑ.

  • 1 Απριλίου 2016, 08:05 | Marilena Papadopoulou

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να ισχύσει το ίδιο που ισχύει και γενικότερα! Σε τι διαφέρουν τα στρατιωτικά οικήματα;
    Τα ζώα συντροφιάς είναι μέλη της οικογένειάς μας.

  • 1 Απριλίου 2016, 02:54 | Ε.Α.

    Η Πολεμική Αεροπορία από τις 5Αυγούστου 2008 στο ΦΕΚ αριθμός φύλλου 1546 στον κανονισμό στέγασης των στελεχών στα ΟΣΕΑΑΥ όπως χαρακτηρίζονται τα αντίστοιχα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ , στο άρθρο 18 αναφέρει «Στους ενοίκους των ΟΣΑΑΕΥ:
    (1)Επιτρέπεται σε κάθε κατοικία εκτός των ωδικών πτηνών,η διατήρηση μόνο ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών.Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών ανά διαμέρισμα, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου μένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος.Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας( ταράτσα, πυλωτή, ακάλυπτους χώρους κλπ).Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε ανοιχτούς χώρους των μονοκατοικίων με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του ν.1197/1981 ( ΦΕΚ 240 Α’) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.»
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Μαρτίου 2016, 21:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΟΥΜΙΔΗΣ

    Ειλικρινά δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα εφαρμογής του Ν.4039/2012 και Ν.4235/2014, αναφορικά με τη φιλοξενία ζώων συντροφιάς σε στρατιωτικά οικήματα. Ειδικά το λόγο γιατί να συμπεριληφθεί ξεχωριστά ως διάταξη συγκεκριμένου προϋπάρχοντος Νόμου και δεν συμπεριλαμβάνεται στον Κανονισμό των Οικημάτων (ΣΚ 300-6). Δηλαδή τα ζώα είναι πιο σημαντικά από τα κριτήρια μοριοδότησης των δικαιούχων και τις υπόλοιπες διατάξεις του Κανονισμού για να υπάρξει ξεχωριστή ρητή πρόβλεψη; Η πίεση από τις φιλοζωικές οργανώσεις εμφανίζεται και είναι πρόκληση η οφθαλμοφανής υλοποίηση των αιτημάτων τους. Και εγώ έχω γάτα, δεν προσπαθώ όμως με το ζόρι να την επιβάλλω εκεί που υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. (ΥΓ δεν μένω σε στρατιωτικά οικήματα).

    Τις υπόλοιπες διατάξεις συναρμόδιων Υπουργείων τις έλαβε κανένας υπόψη του;

    (Βλέπε: άρθρο 91 παρ.2 «Κανονισμός Λιμένος Πειραιώς» 19577/721/1952 (Απόφαση ΥΕΝ, ΦΕΚ 103, τ. Β΄, 5 Μαϊ 1952), υπ’ αριθμ. 175/2005 Απόφαση του Αρείου Πάγου, Μ.Φ. 2119.4/03/06/16-06-2006 Εγκύκλιος του ΥΕΝ/ΛΑΣ/Α΄, Φ.511.19/Σ.3160/8 Αυγ 13/ ΛΣ-ΑΚΤ/Δνση Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων, Αρ. πρωτ. 820/73329/ 04 Ιουν 14/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων/Γεν. Δνση Κτηνιατρικής/Α΄)

    Τι όμως λένε; Ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα όλου του προσωπικού που κάνει χρήση των διάφορων εγκαταστάσεων-υπηρεσιών της πολιτείας, με γνώμονα την οργάνωση της κοινωνίας μας, η οποία δεν αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από ανθρώπους με φιλοζωικά αισθήματα. Κοινώς, σεβασμός σε όλους και όχι ala carte για να ικανοποιήσω τους ζωόφιλους και με τους υπόλοιπους που δεν είναι τι γίνεται?

    Το γνωρίζετε ότι τα οικήματα του Στρατού είναι δημόσια οικήματα, αποσκοπούν στην προσωρινή αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών των Στελεχών.

    Τον ορισμό της έννοιας της κατοικίας (μονοκατοικίας, πολυκατοικίας κ.λπ.), η οποία ορίζεται σαφώς από το άρθρο 51 του Αστικού Κώδικα [βλέπε ΠΔ 456/1984 «Αστικός Κώδικας» (ΦΕΚ 164, τ.Α΄,84)], την έχει διαβάσει κανείς σε συνδυασμό με τους Ν.4039/2012 και Ν.4235/2014.

    Για αυτό ξαναγράψτε την αιτιολογική έκθεση για τους όρους διαμονής στα εν λόγω οικήματα σε σχέση με αυτών στις κατοικίες, γιατί είναι όπως η μέρα με τη νύχτα!

    Το γνωρίζετε ότι με τους Ν.4039/2012 και Ν.4235/2014 οριοθετούνται σαφώς οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς και όχι τα δικαιώματα των ζώων.

    Το γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι Νόμοι, τους οποίους θέλετε να υιοθετήσετε δεν έχουν συνυπογραφεί από το ΥΠΕΘΑ και δεν συμπεριλαμβάνουν τα θεσμοθετημένα όργανα ελέγχού του (π.χ. Στρατο-Αερο-Ναυτο/νομία) στους αρμόδιους ελεγκτές παραβάσεων, ενώ παράλληλα όλοι οι ελεγκτές των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών που αναφέρει δεν έχουν αρμοδιότητα εντός των Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων.

    Και για να μην είμαι καθόλα αρνητικός και εφόσον θέλετε να εφαρμόσετε τους δύο αυτούς νόμους, για αναλογιστείτε και πείτε στα Στελέχη:

    Πως θα καθαριστεί το οίκημα του ζωόφιλου, το οποίο θα παραδοθεί μετά από 2 χρόνια στον επόμενο και θέλει βιολογικό καθαρισμό σε χώρο, έπιπλα, καθίσματα, στρώματα κ.α. και από ειδική πιστοποιημένη εταιρεία; Με δικά του έξοδα ή με έξοδα του επόμενου καρόιδου στελέχους που θέλει να διαφυλάξει την υγιεινή του καθώς και αυτή της οικογενείας του;

    Προφανώς προς χάρη αστεισμού να τύχει αυτό εφαρμογής σε θέρετρα των ΕΔ ή σε ξενώνες, που τα στελέχη μένουν για λίγες ημέρες μόνο.Όλα τα ξενοδοχεία του Κόσμου επιτρέπουν τα ζώα; Αν σε ένα που δεν επιτρέπεται ή σε motel στη χώρα των ελευθεριών (Αμερική) σε βρούνε με ζώο, έχεις ιδέα τι γίνεται ή τι πρόστιμο πληρώνεις; Εκεί δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος; Στην Ελλάδα επιτρέπονται τα ζώα σε όλα τα Ξενοδοχεία; Αν όχι γιατί δεν τους υποχρεώνει το κράτος;

    Ποιος θα ελέγξει τους παραβάτες και θα βεβαιώσει τα προβλεπόμενα πρόστιμα; Ο φούφουτος;

    Γιατί δεν εφαρμόζεται το πλαίσιο αυτό που θέλετε πιλοτικά σε μικρό αριθμό οικημάτων ή χαρακτηρίστε συγκεκριμένο αριθμό αυτών ως «petfriendly», όπως έχουν κάνει ήδη με επιτυχία Δήμοι σε συγκεκριμένα νησιά και για τις πλαζ τους;

    Και μια ερώτηση για προβληματισμό; Ποια θεωρούνται δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς; Καθορίζεται πουθενά; Γιατί μόλις εφαρμοστεί το παρόν άρθρο θα φέρω στο στρατιωτικό σπιτάκι μου τον κροκόδειλό μου!

    Α, και ο πραγματικός φιλόζωος δεν είναι αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει στον άλλο το πιστεύω του, αλλά αυτός που πραγματικά φιλοξένησε παρατημένα/τραυματισμένα ζωάκια, συμμετείχε σε δράσεις εθελοντικά κ.λπ.

    Ωραία και τα λοιπά σχόλια, αλλά όπως έχουμε μάθει στην Ελλάδα είναι μόνο για τους άλλους και όχι για μας, γιατί είμαστε παντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ και δεν έχουμε διαβάσει καμία πρόβλεψη νόμου, εγκυκλίου, υπουργικής απόφασης, πολλώ δε μάλλον να κληθούμε να τα εφαρμόσουμε και να συναντήσουμε το Γολγοθά των αντικρουώμενων ερμηνειών και αρμοδιοτήτων!

  • 31 Μαρτίου 2016, 21:55 | Ρίτα Ρηγοπούλου

    Εύχομαι κι ελπίζω σε άμεση εφαρμογή του άρθρου 39, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για εσάς κε Καμμένε και πραγματικά η ευαισθησία σας στο θέμα θα υπερεκτιμηθεί! Είναι απαράδεκτο εν έτη 2016 και σε μια χώρα με ήδη επιβαρυμένο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων… να ξεσπιτώνονται και δεσποζόμενα ζωάκια, μέλη οικογενειών! Οικογενειών που τα λατρεύουν και βρίσκονται ξάφνου αντιμέτωποι με άδικους απαρχιωμένους νόμους που δε θα έπρεπε να ισχύουν σε μια χώρα που φημίζεται για τη φιλόξενια της.

  • 31 Μαρτίου 2016, 20:55 | ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

    Επιτέλους ψηφίστηκε το αυτονόητο, που παρανόμως από το ΓΕΣ είχε απαγορευτεί, έστω και αν άργησε το ΥΠΕΘΑ, επιτέλους κατάλαβε το ατόπημα του ΓΕΣ και το διόρθωσε ΜΠΡΑΒΟ.

  • 31 Μαρτίου 2016, 20:48 | ΑΝΝΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΗ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!

  • 31 Μαρτίου 2016, 13:21 | Ε.Α.

    Μπράβο στον κο Καμμένο για την ευαισθησία που μόνο αυτός έδειξε στο θέμα!

  • 31 Μαρτίου 2016, 00:25 | Despoina

    Τα ζωάκια μας για εμάς είναι μέλος της οικογένειας μας κ τα θεωρούμε παιδιά μας… Κ τα θέλουμε μαζί μας!!!! Κ αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ κ πολύ πολύ καιρό…. Αυτό μας έμεινε μόνο μιν μας το στεριές κ αυτο! Ή ευτυχία κρύβετε σε μία κουνιστή ουρά!κ αν όλοι μας είχαμε την καλοσύνη κ την αγάπη των ζώων αυτός ο βρώμικος κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος!

  • Επιτέλους κάτι που έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και χρόνια,γιατί ακόμα και αν υπήρχε κάποια ελαστικότητα από την εκάστοτε διοίκηση,η μη νομοθέτηση δημιουργούσε προβλήματα με άλλους ενοίκους με ζωοφοβικές τάσεις.Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργούνταν και κατά τον παραθερισμό σε θέρετρα αφού το κατοικίδιο ήταν ανεπιθύμητο και δεν μπορούσε να συνοδεύσει τους κηδεμόνες του.Θα πρέπει όμως να τηρείται ο έλεγχος,ώστε τα ζώα να φέρουν οπωσδήποτε ηλεκτρονική σήμανση και να τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 5

  • 30 Μαρτίου 2016, 17:57 | Αναστασια Π

    Τα ζώα που ζουν με οικογενειες ειναι ισοτιμα μελη τους. Ειναι απανθρωπο να τα αποχωριζονται στις μερες μας οταν για ολους τους Ελληνες πολιτες ισχυουν οι ιδιοι νομοι.Νομιζω…
    Καποιες φορες είναι πιο καθαρα και πιο ήσυχα και πιο ησυχα απο τους ανθρωπους. Αλλωστε οι σκυλοι γαβγιζουν εχοντας λογο. Οι ανθρωποι χωρις λογο

  • 30 Μαρτίου 2016, 15:24 | Ευστάθιος Κατσαράκης

    Επιτέλους πρόκειται να γίνει Νόμος του Κράτους κάτι αυτονόητο, το οποίο θα έπρεπε να εφαρμόζεται με την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012, χωρίς την ύπαρξη άλλου Νόμου. Ουσιαστικά ο εν ισχύ Νόμος δεν εφαρμόζεται στα ΣΟΑ απλώς διότι οι μη φιλόζωοι θεωρούν ως δεδομένο ότι οι φιλόζωοοι ένοικοι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την υγιεινή των ζώων και για τα θέματα κοινής ησυχίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι εφόσον παραβιαστούν οι υποχρεώσεις των φιλόζωων ενοίκων, τότε ο ίδιος Νόμος προβλέπει κυρώσεις. Προληπτικά δηλαδή, όλοι οι φιλόζωοι στρατιωτικοί θεωρούνται ως παραβάτες και αυτό στην ουσία οδήγησε στη μη εφαρμογή του ισχύοντος Νόμου. Είμαι της άποψης ότι πρόκειται για ορθή διάταξη, η οποία εξισώνει τα δικαιώματα των φιλόζωων στρατιωτικών με αυτά των μη φιλόζωων, χωρίς να θίγει τα δικαιώματα των τελευταίων, διότι η παραβίαση διατάξεων υγιεινής και κοινής ησυχίας, αποτελεί λόγο αποστέγασης από τα ΣΟΑ. Το δικαίωμα στέγασης φιλόζωων στα ΣΟΑ, από το Νόμο, δεν δύναται να γίνει καταχρηστικά και εις βάρος μη φιλόζωων. Συγχαρητήρια για το εν λόγω άρθρο. Σας ευχαριστώ θερμά ως φιλόζωος Έλληνας πολίτης.

  • 30 Μαρτίου 2016, 15:23 | Κατερίνα Ρ

    Το άρθρο 39 πρέπει να έχει άμεση εφαρμόγη στις στρατιωτικές κατοικίες!Δεν πρέπει να ταλαιπωρείται ένα ζώο που γεννήθηκε και ζει σαν οικόσιτο αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης του να επιβαρύνεται ψυχολογικά και οικονομικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.Εξάλλου, κανονισμοί υπάρχουν γιά την παραμονή ζώων σε κατοικιά, αν δεν τηρούνται από τους ιδιοκτήτες τους τότε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πρόβλημα όχι πριν.

  • 30 Μαρτίου 2016, 10:26 | Ηρώ Ειρηναίου

    Είναι αδιανόητο στην σημερινή εποχή να ισχύουν νόμοι και διατάξεις ζωοφοβικές και προκαταλήψεις άλλων αιώνων. Τα κατοικίδια είναι μέλη της οικογένειας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται για ολες τις κατηγορίες πολιτών ή στρατιωτικών.

  • 30 Μαρτίου 2016, 09:03 | Ελένη

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚAI ΚΑΙΡΟ
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • 30 Μαρτίου 2016, 08:42 | Βασιλικη Κουτσιαριδα

    Παρακαλω οπως εφαρμοστει αμεσα το ανωθεν αρθρο για να επιστρεψουν τα ζωα στα σπιτια τους. Οι οικογενειες των στρατιωτικων ηδη εχουν να διαχειρηστουν τις συνεπειες των συνεχων μετακινησεων.Ας κανουμε την ζωη τους λιγο πιο ευκολη.ειναι σκληρο να αναγκαζονται να αποχωριζονται και τα κατοικιδια τους!!

  • 30 Μαρτίου 2016, 07:58 | Μαρία Μελανίτη

    Ελπίζω να ισχύσει άμεσα ο νόμος γιατί είναι πολύ σκληρό να χάνει μια οικογένεια ένα μέλος της. Γιατί η πραγματικότητα αυτή είναι. Τα κατοικίδια αποτελούν μέλος της οικογένιας και η απώλειά τους πόνο όλους τους υπόλοιπους.

  • 30 Μαρτίου 2016, 00:39 | Γιώργος Α

    Ένα θέμα που θα έπρεπε να το έχουν αγγίξει από το παρελθόν.Ένας στεατιωτικός κανονισμός απαράδεκτος που ως τώρα απαγορεύει τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πλην των ωδικών πτηνών…Να γίνει νόμος του κράτους και να αντιμετωπιστούν επιτέλους και οι οικογένειες των στρατιωτικών ισότιμα με τους άλλους πολίτες! Επιτέλους αποδώστε δικαιοσύνη μακριά από ζωοφοβία!

  • 29 Μαρτίου 2016, 19:19 | Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

    Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Άμυνας για την διευθέτηση του ζητήματος αυτού ιδίως μετά μια κατάπτυστη εγκύκλιο που κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι του 2015 και απαγόρευε στους στρατιωτικούς που έκαναν χρήση στρατιωτικών εξοχικών κατοικιών να έχουν τα κατοικίδιά τους μαζί τους.
    Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κάναμε για την άρση της αναχρονιστικής αυτής εγκυκλίου σκοντάφταμε σε απόψεις ζωοφοβικές και αντιεπιστημονικές εκ μέρους των αρμοδίων στρατιωτικών αρχών.
    Προσφύγαμε στον Υπουργό Άμυνας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου απο όπου είχαμε την διαβεβαίωση οτι το ζήτημα θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .Όντως με την προτεινόμενη αυτή διάταξη αποκαθίσταται η ανομία .
    Έχοντας αρνητική εμπειρία απο το παρελθόν σε άλλα νομοσχέδια θέλουμε να ελπίζουμε , οτι η διάταξη αυτή θα γίνει νόμος και δεν θα τροποποιηθεί την τελευταία στιγμή.
    Θεωρούμε όμως , οτι θα πρέπει να υπάρξει στο άρθρο αυτό και ειδική αναφορά στις εξοχικές κατοικίες διότι κάθε ασάφεια νομοθετική δίνει τα περιθώρια ερμηνείας του νόμου κατά το δοκούν.
    Ένα μπράβο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
    Νατάσα Μπομπολάκη/Πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο.

  • 29 Μαρτίου 2016, 19:23 | Νικόλαος Σεντούκαλης

    Στα στρατιωτικά οικήματα συμπεριλαμβάνονται τα ΚΑΑΥ;

  • 29 Μαρτίου 2016, 19:55 | Πάνος Φ

    Κε Καμμένε αυτή η πρωτοβουλία σας που απορρέει από την ευαισθησία σας προς τα ζώα σας τιμά!! Οι φιλοζωικές οργανώσεις θα το εκτιμήσουν αν τελικά περάσει το άρθρο γιατί ο διαχωρισμός που γινόταν όοοολα αυτά τα χρόνια ήταν άδικος στα πρόσωπα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους!ΜΠΡΑΒΟ,!!!!

  • 29 Μαρτίου 2016, 18:16 | Κων/νος Αετός

    ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  • 29 Μαρτίου 2016, 18:16 | Σεβαστή Π

    Τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς για όσους από εμάς τα έχουμε πλάϊ μας είναι σημαντικά στην ζωή μας και δεν πρέπει να τα αποχωριζόμαστε! Έχω ακούσει εδώ και καιρό για αυτόν τον διαχωρισμό που γίνεται στο νομικό πλαίσιο κατά των στρατιωτικών και το θεωρώ απαράδεκτο! Είναι απορίας άξιο πως κανείς Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα. Μπράβο στον Κο Καμμένο που εγείρει το ζήτημα και οφείλει να γίνει νόμος του κράτους πλέον!

  • 29 Μαρτίου 2016, 18:59 | Παναγιωτης Λ

    Επιτέλους κάτι που θά έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια!! Καταλάβετε πια ότι τα ζωάκια μας είναι οικογένειά μας!;!; Κάνοντας χρήση του δικαιώματος στέγασης που μας δίνεται πρέπει να τιμωρούμαστε χάνοντας τους συντρόφους μας;;; Αρκετά περιμέναμε! Ευχαριστώ!

  • 29 Μαρτίου 2016, 18:51 | Σέβη

    Τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει να αποχωρίζονται τους ιδιοκτήτες τους σε καμία περίπτωση! Ειναι μέλη της οικογένειας και ο νόμος 4039/12 ήδη προστατεύει αυτη την σχέση για όλους τους πολίτες,γιατι οχι τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες μας;Πρέπει να ισχύσει ο νόμος και πολυ άργησε!!!Ηδη πόλλοι στρατιωτικοί στα ΣΟΑ στερούνται τα τετράποδα μέλη της οικογένειας τους ενάντια στους νόμους του κράτους. Αυτο πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ!!!!

  • 29 Μαρτίου 2016, 16:55 | Ε.Α

    Οι σκύλοι και όλα τα ζώα συντροφιάς είναι μέλη των οικογενειών που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.Και κανένας στρατιωτικός κανονισμός ΔΕΝ μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το νόμο του κράτους που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.Ναι λοιπόν στα δεσποζόμενα ζώα στα στρατιωτικά οικήματα!

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:48 | Αθηνά

    Φυσικά και πρέπει να ισχύσει αυτός ο νόμος γιατί είναι κρίμα να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι οι άνθρωποι και ιδίως άνθρωποι που φροντίζουν και αγαπούν τα ζώα!

  • Τα ζώα που είναι σωστά φροντισμένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα είναι πολλές φορές καλύτερα από άνθρωπο γείτονα. Να υπάρχουν κανόνες για την σωστή φροντίδα τους (υγιεινή) και την ομαλή συμβίωση με τους ανθρώπους το θεωρώ απόλυτα λογικό αλλά η απαγόρευσή τους είναι τελείως παράλογη σε ένα πολιτισμένο κόσμο. Υπάρχουν ζώα που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγοί σε τυφλούς, φύλακες σε ΑΜΕΑ, συντροφιά σε ηλικιωμένους βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία ακόμη και ζώα για αστυνομική χρήση (αναζήτηση χαμένων ατόμων) και τόσες άλλες υπηρεσίες πολύτιμες για τον άνθρωπο στην ανάγκη του και δεν είναι κατάλληλα να ζουν μαζί μας; Άτοπο!

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:45 | B Π

    ΑΥΤΟ 8Α ΠΡΕΠΕ Ν ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:10 | B Π

    ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:09 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΕΤΟΥΛΑΣ

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ , ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2016 !!!!!!!!

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:30 | B Π

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ Κ ΚΑΙΡΟ
    ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Κ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • 29 Μαρτίου 2016, 13:39 | Παντελής Πανόπουλος

    Φρονώ ότι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα όσοι το επιθυμούν να έχουν ζώα συντροφιάς στις στρατιωτικές κατοικίες ακριβώς όπως ισχύει και στις «πολιτικές» κατοικίες. Είναι ένα αυτονόητο δικαίωμα.

  • 29 Μαρτίου 2016, 09:56 | Μ.Κ.

    Η διάταξη είναι βεβαίως στη σωστή κατεύθυνση. Νομοτεχνικά δε χρειάζεται να ενταχθεί στο ν.δ. 2475/1953, αλλά με μία απλή Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μπορούν να διαγραφούν συγκεκριμένες παράγραφοι των άρθρων 14 και 19 του ΣΚ 300-6. Επιπλέον, με την πλήρη και αναλογική εφαρμογή του ν. 4039/2012 στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ, πρέπει να εξεταστούν όλα τα απορρέοντα ζητήματα: ποιος θα ελέγχει τις προϋποθέσεις ή θα επιβάλλει τα πρόστιμα του Νόμου 4039 για τα ζώα που διαμένουν στα στρατιωτικά οικήματα; Θα μπαίνουν σε στρατιωτικό χώρο για έλεγχο οι Υπηρεσίες του Δήμου, όπως προβλέπει ρητά ο Νομος για όλες τις περιπτώσεις, ή πρέπει από τώρα στο Νόμο να προβλεφθεί ειδική αρμοδιότητα στρατιωτικών υπηρεσιών (π.χ. του Κτηνιατρικού Σώματος);

  • 29 Μαρτίου 2016, 06:29 | Κατερινα

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΖΩΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΩΣ ΠΧ. ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ) ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ..

  • 29 Μαρτίου 2016, 06:28 | Γιάννης Μαρκαντώνης

    Περιμένουμε να ισχύσει ο νόμος. Να ισχύσει και στα οικήματα των Στρατιωτικών. Σ.Ο.Α κλπ δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από την Πολιτεία

  • 29 Μαρτίου 2016, 06:55 | Aγγελικη

    υπαρχουν οικογενειες οπου τα δεσποζομενα ζωα ειναι μελη τους, ειναι απανθρωπο να χαλατε μια οικογενεια, ειναι απανθρωπο να στερειτε απο ενα παιδι τον καλυτερο του φιλο, ξερουμε ολοι οτι οι ανθρωποι που εχουν ενα ζωο ειναι καλυτεροι ανθρωποι …. και μην ξεχναμε οτι υπαρχουν σκυλια που εκπαιδευονται και υπηρετουν, ειτε στον στρατο, ειτε στην αστυνομια, τωρα με ποια δικαιολογια τ αρνειστε???

  • 29 Μαρτίου 2016, 01:01 | ΓΚΙΖΕΛΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ!ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο 4039/12.ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 29 Μαρτίου 2016, 00:02 | Κωνσταντινος

    κατι που επρεπε να γινει εδω και καιρο

  • 29 Μαρτίου 2016, 00:58 | Δημήτρης

    Όσον αφορά το άρθρο 39 είναι από κάθε άποψη θετικό και πάνω απ’όλα ανθρώπινο να μπορούν οι στρατιωτικοί να διαμένουν μαζί με τα δεσποζόμενου ζωάκια τους.

  • 28 Μαρτίου 2016, 23:18 | ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΥ

    ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ . ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ( ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ) ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΕΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .

  • 28 Μαρτίου 2016, 22:47 | EYA ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/12 ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ, ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Σ.Ο.Α, Σ.Ο.Μ.Υ ΚΑΙ Σ.Ο.Ε.Π.Ο.Π!!! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΩΟ-ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥΣ!! Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!! ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΙΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΜΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!! ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!