Άρθρο 12: Σύμβαση μίσθωσης δικαιώματος διαχείρισης

1. Στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται οι όροι της αποφάσεως εγκρίσεως της μίσθωσης που συμπληρώνονται με τους όρους των άρθρων της παρούσης αποφάσεως και τις υποχρεώσεις που ο μισθωτής ανέλαβε με την οικονομικοτεχνική μελέτη.

2. Πέραν των ανωτέρω, στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται και οι εξής πρόσθετοι όροι:

I. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται στην καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης και πιστή εφαρμογή της οικονομικοτεχνικής μελέτης διαφορετικά καταπίπτει η αντίστοιχη εγγυητική επιστολή, η οποία αντικαθίσταται εντός τριάντα (30) ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής ο μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος με παράλληλη κατάπτωση της αντίστοιχης εγγυητικής επιστολής.

II. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται, εφόσον η διαχείριση του γεωθερμικού πεδίου περιλαμβάνει και τη διανομή θερμικής ενέργειας σε τρίτους, να εφοδιασθεί εντός εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου με την προβλεπόμενη από το άρθρο 14 του ν. 3175/2003 άδεια διανομής. Σε αντίθετη περίπτωση ο υπαίτιος μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος με παράλληλη κατάπτωση της αντίστοιχης εγγυητικής επιστολής.

III. Όρος σύμφωνα με τον οποίο εντός εκατόν είκοσι (120) ημερών από την έναρξη κάθε μισθωτικού έτους, με αρχή το δεύτερο μισθωτικό έτος, ο μισθωτής θα υποβάλλει στον εκμισθωτή έκθεση για τις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο έτος, τις ποσότητες προϊόντων, υποπροϊόντων και παραπροϊόντων που παρήχθησαν και κατάσταση τιμολογίων πωλήσεων αυτών.

IV. Όροι σχετικοί με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 23, 24, 25, 26, 27, 28,29,30,  και 31 της παρούσας.

V. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται, πριν από κάθε επέμβαση στο μίσθιο , να εφοδιασθεί με τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία για την άσκηση της δραστηριότητας διοικητικές άδειες και εγκρίσεις, όπως έγκριση περιβαλλοντικών όρων, έγκριση επεμβάσεως σε δάσος ή δασική έκταση, έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού καθώς και έγκριση τεχνικής μελέτης που προβλέπεται από το άρθρο 4 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. Το Δημόσιο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση πού απορριφθεί σχετικό αίτημα του μισθωτή καθώς και για τυχόν περιορισμούς ή και απαγορεύσεις που ενδεχομένως θα τεθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

VI. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής οφείλει να τηρεί τους όρους των ως άνω αδειών και εγκρίσεων, καθώς και τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών και τον Κανονισμό Γεωθερμικών Εργασιών.

VII. Όρος σύμφωνα με τον οποίο μετά την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας το ελάχιστο και το αναλογικό μίσθωμα θα συμψηφίζονται.

VIII. Όροι που κρίνονται, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, σκόπιμοι για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

IX. Όρος σύμφωνα με τον οποίο η μίσθωση διέπεται από τις διατάξεις του ν. 3175/2003 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, τον Μεταλλευτικό Κώδικα και την παρούσα απόφαση.