Άρθρο 14: Διακήρυξη

1. Στη διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού περιλαμβάνονται απαραιτήτως:

α.    Στοιχεία που αναφέρονται στις περιπτώσεις α’ και β’ της παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσης αποφάσεως.

β.    Η διάρκεια της μισθώσεως κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 13.

γ.    Στοιχεία από την κατά το προηγούμενο άρθρο γνωμοδότηση του ΙΓΜΕ ή η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην περίπτωση που η εκμίσθωση αφορά τμήματα  βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου.

δ.   Όρος ότι οι προτεινόμενες χρήσεις θα ακολουθούν τυχόν περιορισμούς που θα έχουν τεθεί από την ως άνω γνωμοδότηση  του ΙΓΜΕ, στην περίπτωση που η εκμίσθωση αφορά τμήματα  βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου.

ε.    Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο συναγωνισμός μεταξύ των διαγωνιζομένων αναφέρεται:

ι.   Στο ύψος του προϋπολογισμού επένδυσης,

ιι.   Στη βιωσιμότητα της προτεινόμενης επένδυσης,

ιιι.  Στο βαθμό ορθολογικής διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου ή τμήματος αυτού, με βάση μελέτη που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Παράρτημα 2 ή με βάση την μελέτη που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Παράρτημα 6 σε σχέση και την προαναφερθείσα γνωμοδότηση   του ΙΓΜΕ, αντίστοιχα, με την προσφορά για αξιολόγηση και

ιv.  Στα κριτήρια που προβλέπονται για τη χορήγηση άδειας διανομής θερμικής ενέργειας σε τρίτους κατά το άρθρο 14 του ν. 3175/ 2003, εφόσον η διαχείριση περιλαμβάνει και τη διανομή θερμικής ενέργειας σε τρίτους.

Για την επιλογή του πλειοδότη επίσης εκτιμώνται:

Ι. Η δυνατότητα αυτών που διαγωνίζονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν με την προσφορά τους, όπως η δυνατότητα αυτή προκύπτει από την οικονομική και χρηματοδοτική τους ικανότητα,

ΙΙ. Η σχετική εμπειρία τους και η τεχνολογική δυνατότητα αυτών που διαγωνίζονται, οι οποίες μπορούν να αποδεικνύονται από την υλοποίηση έργων ανάλογης κλίμακας, ιδιαίτερα σε ανάλογες επενδύσεις, ή και μέσω συνεργασίας τους με ειδικούς επιστήμονες, φορείς και εταιρίες.

ζ    Όρος σχετικά με τους έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό. Σε αυτόν  γίνονται δεκτά φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά, ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών. Σε περίπτωση κοινοπραξιών πρέπει να καθορίζεται και ο χρόνος για τη σύσταση εταιρίας. Εφόσον η διαχείριση περιλαμβάνει και τη διανομή θερμικής ενέργειας σε τρίτους, στο διαγωνισμό γίνονται δεκτά μόνο νομικά πρόσωπα.

η. Όρος σύμφωνα με τον οποίο κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να παραδώσει στην Επιτροπή διενεργείας του διαγωνισμού, εντός του καθορισμένου στη διακήρυξη χρόνου, σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος θα περιέχει:

ι.   Τα στοιχεία ι,ιι,ιιι, ιν, ν, νι, της περίπτωσης ζ. της παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσης. Σε περίπτωση που η προσφορά αφορά αποκλειστικά σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις το ύψος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται στο μισό του καθοριζομένου με την περίπτωση  ζ vi του άρθρου 3 της παρούσης.

ιι.   Μελέτη διαχείρισης του  πεδίου ή τμήματος αυτού (σε τρία αντίτυπα), διατυπωμένη στην ελληνική γλώσσα, οι προδιαγραφές της οποίας καθορίζονται στο Παράρτημα 2 και στο Παράρτημα 6, αντίστοιχα.

ιιι. Φάκελο (σε τρία αντίτυπα) σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εκδίδεται κατά τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 28 του ν. 2773/1999, εφόσον η διαχείριση περιλαμβάνει και τη διανομή θερμικής ενέργειας σε τρίτους.

Σε περίπτωση που η διανομή θερμικής ενέργειας αφορά αποκλειστικά υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο τα σχετικά στοιχεία σύμφωνα με τον πίνακα 3 του Παραρτήματος 4.

ιν. Στοιχεία σχετικά με την οικονομική επιφάνεια των διαγωνιζομένων και την επιστημονική και τεχνική τους υποδομή που αποδεικνύουν τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν με την προσφορά τους, εις διπλούν. Η επιστημονική και τεχνική υποδομή μπορεί να αποδεικνύεται από τη συνεργασία των διαγωνιζομένων με ειδικούς επιστήμονες, φορείς και εταιρίες ή και όποιο άλλο στοιχείο κρίνεται σκόπιμο από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν.

θ.  Όρος σύμφωνα με τον οποίο οι προσφορές πρέπει να είναι διατυπωμένες στην ελληνική γλώσσα τα δε υποβαλλόμενα δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, η οποία, εάν δεν είναι επίσημη, θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση για την ακρίβεια της μετάφρασης. Σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ του ξενόγλωσσου κειμένου και της ελληνικής μετάφρασης, υπερισχύει το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο. Προσφορές που δεν έχουν διατυπωθεί στην ελληνική γλώσσα ή δεν συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν αξιολογούνται.

ι.   Όρος σύμφωνα με τον οποίο η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με βαθμολόγησή  τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο  15 και το παράρτημα 7.

ια.   Όρος σύμφωνα με τον οποίο στην περίπτωση που η μίσθωση του τμήματος αφορά αποκλειστικά σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις  το ύψος του αναλογικού μισθώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1% της αξίας των προϊόντων, παραπροϊόντων, υποπροϊόντων. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το ύψος του αναλογικού μισθώματος δεν μπορεί να είναι κατώτερο του 2%. Το ύψος του αναλογικού μισθώματος καθορίζεται από την κατά το άρθρο 1 της παρούσης αρμόδια αρχή.

ιβ. Όρος σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση αγροτικής εκμετάλλευσης αυτή  πρέπει να περιγράφεται με ακρίβεια.

ιγ. Όροι σχετικοί με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 15 και 16

ιδ. Όροι που κρίνονται, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, σκόπιμοι για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

ιε. Όρος σύμφωνα με τον οποίο οι υπάρχουσες γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ ή του Δημοσίου παραχωρούνται υποχρεωτικά στον πλειοδότη χωρίς πρόσθετο αντάλλαγμα.

ιστ Όρος σύμφωνα με τον οποίο η προσφορά που θα υποβληθεί δεσμεύει τον πλειοδότη μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

ιζ. Τα σχετικά με τη δημοσίευση της διακήρυξης.

ιη. Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού καθώς και ο χρόνος και ο τόπος επαναλήψεώς του σε περίπτωση που το αποτέλεσμά του αποβεί άγονο ή δεν εγκριθεί από την αρμόδια κατά το άρθρο 1 αρχή.

θ. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο διαγωνισμός και η μίσθωση διέπονται από τις διατάξεις του ν. 3175/2003, του Μεταλλευτικού Κώδικα και την παρούσα απόφαση.

Περίληψη της διακήρυξης δημοσιεύεται στις προβλεπόμενες για τούτο ημερομηνίες στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε μία ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών καθώς και σε μία κατά προτίμηση ημερησία εφημερίδα που εκδίδεται στην έδρα του Νομού που κείται το πεδίο, εφόσον εκδίδεται τέτοια.

  • 24 Οκτωβρίου 2011, 08:36 | ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ Χ.

    ξεχάσατε να γράψεται (άρθρο 14)στην παράγραφο (η),III «αφορά αποκλειστικά (αγροτικές εκμεταλλεύσεις,) υποβάλλονται…»