Άρθρο 04: Διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών

1. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στον τόπο που ορίζεται στη διακήρυξη ενώπιον Επιτροπής εκ τριών (3) υπαλλήλων, που συγκροτείται με απόφαση της αρμόδιας κατά το άρθρο 1 αρχής. Η υποβολή των ενσφραγίστων προσφορών στην αρμόδια Υπηρεσία είναι επιτρεπτή μόνο κατά το χρονικό διάστημα που καθορίζεται στην διακήρυξη, μετά την παρέλευση του οποίου δεν γίνεται δεκτή καμία προσφορά.

2. Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού εξετάζεται από την Επιτροπή, που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο, αν τηρήθηκαν οι οριζόμενες στην διακήρυξη και στο άρθρο 3 της παρούσης αποφάσεως προθεσμίες και δημοσιεύσεις. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες και οι δημοσιεύσεις αυτές η επιτροπή διακόπτει τη διαδικασία και υποβάλλει πρακτικό προς την κατά τα άρθρο 1 της παρούσας αρμόδια αρχή για τη ματαίωση του διαγωνισμού. Η κατά το άρθρο 1 της παρούσας αρμόδια αρχή εκδίδει απόφαση ματαίωσης και ορίζει εκ νέου την ημερομηνία του διεξαγωγής του διαγωνισμού.

3. Μετά την παρέλευση του χρόνου υποβολής τους, οι προσφορές αποσφραγίζονται από την Επιτροπή και ανακοινώνονται τα βασικά στοιχεία κάθε προσφοράς, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό

4. Προσφορές που δεν έχουν διατυπωθεί στην ελληνική γλώσσα ή δεν συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα, αποκλείονται από τη διαδικασία.

5. Η επιτροπή από τις έγκυρες κατά τα προαναφερθέντα προσφορές, αξιολογεί και βαθμολογεί κάθε προσφορά με βάση τα στοιχεία που υπέβαλαν οι υποψήφιοι σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, τα κριτήρια και τη μεθοδολογία που αναλύονται στο παράρτημα 3.

6. Από τις έγκυρες κατά τα προαναφερθέντα προσφορές επιλέγεται αυτή που λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία.

7. Για το διαγωνισμό συντάσσεται πρακτικό στο οποίο αναγράφονται οι τηρηθείσες διατυπώσεις, οι συμμετέχοντες σ’ αυτόν, η προσφορά και η βαθμολογία κατά φθίνουσα σειρά του καθενός και ο αναδειχθείς πλειοδότης. Το πρακτικό υπογράφεται από τα μέλη της Επιτροπής και υποβάλλεται στην αρμόδια κατά το άρθρο 1 αρχή, με πρόταση για το συμφέρον ή όχι του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

8. Ο χρόνος της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πενήντα (50) ημέρες από την ημερομηνία ανοίγματος των προσφορών.

9. Η αρμόδια κατά το άρθρο 1 της παρούσας αρχή εκδίδει εντός δεκαπέντε (15) ημερών απόφαση αποδοχής ή μη του πρακτικού της επιτροπής, για την οποία δικαιούνται να λάβουν γνώση οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εντός τριών (3) ημερών από την έκδοσή της. Εντός τριών (3) ημερών από τότε που έλαβαν γνώση της προαναφερθείσας απόφασης και του πρακτικού όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό δικαιούνται να ασκήσουν ένσταση ενώπιον της ως άνω αρμόδιας αρχής, η οποία και αποφαίνεται επ’ αυτών εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την άσκηση της ένστασης.