Άρθρο 08: Σύμβαση μίσθωσης

1. Στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται οι όροι της διακήρυξης ή της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, κατά περίπτωση και της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού, που συμπληρώνονται με τους όρους των άρθρων της παρούσης απόφασης και τις υποχρεώσεις που ο πλειοδότης ανέλαβε με την προσφορά του. ή την δεσμευτική επενδυτική πρότασή του, κατά περίπτωση

2. Πέραν των ανωτέρω στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται και οι εξής πρόσθετοι όροι:

I. Εντός εκατόν είκοσι (120) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης ο μισθωτής έχει υποχρέωση να υποβάλει προς έγκριση στον εκμισθωτή λεπτομερές πρόγραμμα ερευνών με τις προτεινόμενες εργασίες, σχεδιαγράμματα με τις θέσεις των εργασιών και χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την προσφορά του ή την δεσμευτική πρότασή του, κατά περίπτωση. Ο εκμισθωτής μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες μπορεί να επιφέρει τροποποιήσεις στα προγράμματα, ώστε η έρευνα να γίνει κατά τον επωφελέστερο τρόπο, στο πλαίσιο της προσφοράς. Αν οι τροποποιήσεις δεν γίνουν δεκτές από τον μισθωτή εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνωστοποίησή τους, αυτός δικαιούται να παραιτηθεί της μισθώσεως, οπότε αυτή θεωρείται ότι έχει λυθεί αζημίως και για τα δύο μέρη, επιστρέφεται δε στο μισθωτή η σχετική εγγυητική επιστολή που προσκομίσθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης διαφορετικά ο μισθωτής υποχρεούται στην εκτέλεση του τροποποιηθέντος από τον εκμισθωτή προγράμματος.

II. Κατά την εκτέλεση του προγράμματος και στο πλαίσιο του εγκριθέντος προϋπολογισμού, ο εκμισθωτής ή ο μισθωτής, δύναται να επιφέρει εγκαίρως τροποποιήσεις, οι οποίες εφόσον είναι ουσιώδεις, τελούν υπό την αίρεση της αποδοχής τους από τον μισθωτή ή τον εκμισθωτή, αντιστοίχως.

III. Εντός εκατόν είκοσι (120) ημερών από την έναρξη κάθε μισθωτικού έτους, με αρχή το δεύτερο μισθωτικό έτος, ο μισθωτής θα υποβάλλει στον εκμισθωτή έκθεση για τις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο έτος, τα αποτελέσματά τους και ανάλυση των ποσών που δαπανήθηκαν.

IV. Ο μισθωτής υποχρεούται, πριν από κάθε επέμβαση στο μίσθιο χώρο ή πεδίο, να εφοδιασθεί με τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία για την άσκηση της δραστηριότητας διοικητικές άδειες & εγκρίσεις, όπως έγκριση περιβαλλοντικών όρων, έγκριση επέμβασης σε δάσος ή δασική έκταση, έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού καθώς και έγκριση τεχνικής μελέτης που προβλέπεται από το άρθρο 4 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. Το Δημόσιο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση πού απορριφθεί σχετικό αίτημα του μισθωτή καθώς και για τους τυχόν περιορισμούς ή και απαγορεύσεις που ενδεχομένως θα τεθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

V. Ο μισθωτής οφείλει να τηρεί του όρους των αδειών του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και τα προβλεπόμενα στους Κανονισμούς Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών και Γεωθερμικών Εργασιών.

VI. Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας, ο μισθωτής δικαιούται, με την επιφύλαξη των διατάξεων του εδαφίου 2 IV του παρόντος άρθρου, να εκμεταλλεύεται τα προϊόντα, παραπροϊόντα και υποπροϊόντα του γεωθερμικού πεδίου που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των ερευνητικών του εργασιών.

VII. Σε περίπτωση μη υποβολής των αναφερομένων στο Παράρτημα 1 στοιχείων, προκειμένου να πιστοποιηθεί εάν με τις ερευνητικές εργασίες εντοπίσθηκε γεωθερμικό πεδίο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφασή Δ9Β/Φ166/οικ1508/ΓΔΦΠ374/10/27.1.2004 (ΦΕΚ 208 Β) και να εκδοθεί η προβλεπόμενη από την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του ν. 3175/ 2003 σχετική απόφαση, επέρχεται λύση της σύμβασης, καταπίπτει η εγγυητική επιστολή υπέρ του δημοσίου και τα στοιχεία αυτά αναζητούνται από το δημόσιο με κάθε νόμιμο τρόπο.

VIII. Όροι σχετικοί με τα άρθρα 23,24,25, 26, 27, 28,29, 30,  και 31 της παρούσας.