Άρθρο 07: Απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος του πλειοδοτικού διαγωνισμού ή του διαγωνισμού μέσω της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων

1. Η αρμόδια κατά το άρθρο 1 αρχή, αφού αποφανθεί επί των ενστάσεων που τυχόν υποβληθούν, εκδίδει απόφαση κατακύρωσης ή μη του διαγωνισμού, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υποβολής του πρακτικού ή των ενστάσεων που τυχόν θα υποβληθούν, η οποία επιδίδεται με απόδειξη στον πλειοδότη  και σε όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθεί καμία προσφορά ή δεσμευτική επενδυτική πρόταση, κατά περίπτωση, ή δεν εγκριθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αυτός επαναλαμβάνεται υποχρεωτικώς στην ημερομηνία που καθορίζεται στην δημοσιευθείσα διακήρυξη ή την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, κατά περίπτωση.

3. Σε περίπτωση εγκρίσεως του αποτελέσματος του διαγωνισμού, στην απόφαση κατακύρωσης περιλαμβάνονται απαραιτήτως:

α. Τα στοιχεία του αναδειχθέντος πλειοδότη και της προσφοράς του, το αντικείμενο της μίσθωσης και η χρονική διάρκεια αυτής.

β. Όρος σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση που πλειοδότης  είναι κοινοπραξία ή ένωση προσώπων, οι κοινοπρακτούντες οφείλουν εντός προθεσμίας που καθορίζεται στη διακήρυξη ή την Πρόσκληση, κατά περίπτωση, να συστήσουν εταιρία. Αν παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία οι κοινοπρακτούντες στερούνται του δικαιώματος μισθώσεως του υπό εκμίσθωση χώρου ή πεδίου και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

γ. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο πλειοδότης οφείλει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, καθοριζομένης στη διακήρυξη ή την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ κατά περίπτωση, να υποβάλει, σε περίπτωση των περιοχών του άρθρου 24 του ν.1892/1990, στην αρμόδια υπηρεσία την προβλεπόμενη από το άρθρο 26 του ν.1892/1990, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 2398/1996, απόφαση. Αν παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία με υπαιτιότητα του πλειοδότη, αυτός στερείται του δικαιώματος μισθώσεως του υπό εκμίσθωση χώρου ή πεδίου και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

δ. Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο πλειοδότης εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της εγκριτικής αποφάσεως ή την κατάθεση της σύστασης της εταιρείας ή την έγκριση του άρθρου 26 του ν.1892/1990, εφόσον απαιτούνται, οφείλει να προσέλθει ενώπιον συμβολαιογράφου για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Το αναλογικό τέλος χαρτοσήμου και όλες οι δαπάνες για την σύνταξη της σύμβασης μίσθωσης βαρύνουν τον πλειοδότη. Κατά την υπογραφή της συμβάσεως και για την πιστή εκτέλεση των όρων της, ο πλειοδότης θα προσκομίσει στην αρμόδια αρχή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα τράπεζας, διάρκειας οκτώ (8) ή τεσσάρων (4) ετών, αναλόγως του εάν πρόκειται για μίσθωση πιθανού γεωθερμικού πεδίου ή τμήματός του, αντίστοιχα. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) επί του συνολικού ποσού (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) της δαπάνης για ερευνητικές εργασίες, που αναγράφεται στην προσφορά ή δεσμευτική πρόταση, κατά περίπτωση, του αναδειχθέντος πλειοδότη. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών με υπαιτιότητα του πλειοδότη, αυτός στερείται του δικαιώματος μισθώσεως του χώρου ή του πεδίου και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία καταπίπτει υπέρ του  Δημοσίου. Στην περίπτωση στέρησης του δικαιώματος μισθώσεως κατά τα αναφερόμενα στην παράγραφο αυτή, η κατά το άρθρο 1 της παρούσας αρμόδια αρχή εκδίδει απόφαση έκπτωσης και εφόσον η προσφορά του δεύτερου πλειοδότη κριθεί συμφέρουσα εκδίδει απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού σε αυτόν.