ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ – ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – Άρθρο 137 – Δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο

1.Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς δημοσιεύουν τις προκηρύξεις και διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων ανεξαρτήτως της εκτιμώμενης αξίας τους και της διαδικασίας ανάθεσης στο ΚΗΜΔΗΣ και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, μέσω διαύλου αυτοματοποιημένης διανομής (RSS FEED). Οι προκηρύξεις περιλαμβάνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 27 χρησιμοποιώντας τα πρότυπα που εκδίδονται από την Αρχή.
2. Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς μπορούν να δημοσιεύουν προκήρυξη δημόσιας σύμβασης ή περίληψη αυτής σε κάθε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, υπό τον όρο ότι οι δημοσιεύσεις αυτές έπονται χρονικά της δημοσίευσης στο ΚΗΜΔΗΣ και δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες διαφορετικές από εκείνες που περιέχονται στις προκηρύξεις και διακηρύξεις που δημοσιεύονται στο ΚΗΜΔΗΣ.
3. Οι προκηρύξεις και διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων της παραγράφου 3 θα πρέπει να φέρουν Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης Μητρώου (ΑΔΑΜ) στο ΚΗΜΔΗΣ, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 187.
4. Η δαπάνη των δημοσιεύσεων της παραγράφου 3 βαρύνει την αναθέτουσα αρχή/τον αναθέτοντα φορέα, δυναμένων πάντως των τελευταίων να προβλέψουν στη διακήρυξη του διαγωνισμού την μετακύλιση της στον ανάδοχο της σύμβασης.

  • 30 Ιανουαρίου 2014, 14:29 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΣΑΤΕ

    Κρίνουμε θετική την πρόβλεψη κατάργησης των δημοσιεύσεων ,που θα ελαφρύνει από το σχετικό άνευ αντικειμένου και ανταπόδοσης οικονομικό βάρος τις εργοληπτικές επιχειρήσεις.

  • 27 Ιανουαρίου 2014, 20:47 | ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Μπράβο που ένα κόστος της τάξης 0,1 % (περίπου 2.000 € για έργο 2 εκατ ) δεν θα το επιβαρυνθώ εγώ , αν πάρω το έργο.
    Μαλλον θα το δώσω extra έκπτωση για να βγώ μειοδότης!

    Τέλος όποιος , τη σημερινή εποχή , δεν έχει άμεση η έμμεση σχεση με το διαδίκτυο καλό είναι να μην ασχολείται με δημόσιες συμβάσεις,
    δεν μπορεί , τι να κάνουμε.

  • Δηλαδή οι μικροεργολάβοι, οι μικρές επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους φορείς του δημοσίου και όσοι δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστές καταδικάζονται»εις επαγγελματικό θάνατο» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
    Αλήθεια, έχουν λάβει υπόψη τα ποσοστά αυτών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Έχουν λάβει υπόψιν τους ότι είμαστε μια χώρα διαδικτυακά αναλφάβητη;
    Τόσο χρόνια πασχίζαμε να εξαφανιστεί το φαινόμενο των απευθείας αναθέσεων, όπου και όταν δεν συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης. Αν οι δημοσιεύσεις δεν είναι υποχρεωτικές όλα θα γίνονται με την τακτική της έμμεσης απευθείας ανάθεσης, αφού θα το παίρνουν χαμπάρι μόνο όσοι ειδοποιούνται από το φορέα που δημοπρατεί.
    Η κυβέρνηση έχει ανάγκη την κοινωνική συνοχή περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όμως κάνει ότι μπορεί να χαθούν και τα όποια ίχνη ανοχής έχουν μείνει.

  • 22 Ιανουαρίου 2014, 20:19 | Μουρτζούκος Δημήτρης

    Είναι απαράδεκτο, απίστευτο και συνάμα απολύτως καταδιστέο το γεγονός ότι υπάρχει σχεδιασμός για την απαγόρευση δημοσιεύσεων δημόσιων διαγωνισμών και προμηθειών κλπ του Δημοσίου στις τοπικές επαρχιακές, νομαρχιακές, περιφερειακές εφημερίδες και στον Τύπο γενικότερα!
    ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΕΝΤΥΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ, ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.
    ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
    Σχεδόν ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ, ΠΟΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΚΛΠ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΩΣ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!
    ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΡΓΟΥ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ που διατίθενται από το Δημόσιο και προς τον ανάδοχο κλπ είναι αν μην τι άλλο ανάξιες λόγου για να θεωρηθούν καν για έξοδα…
    Αποκλείουμε την διαφάνεια του ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, σε μια περίοδο μάλιστα που καθημερινά βλέπουμε αποκαλύψεις συναλλαγών αδιαφάνειας που έλαβαν χώρα σε δημόσιες συμβάσεις;
    Η μη δημοσίευση στον Τύπο ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.
    Η λογική της δημοσίευσης διαδικτυακά και όχι στο φως του ηλίου που είναι οι ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ!
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΠΗΚΕ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΒΓΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!
    ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ.
    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ;
    Οι εφημερίδες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές πρέπει να ζήσουν. Αποσύρατε το νομοσχέδιο στο σημείο των δημοσίευσεων, διότι θα προκαλέσετε αλυσιδωτά «λουκέτα» σε εκατοντάδες εφημερίδες επαρχιακές, νομαρχιακές, περιφερειακές, τοπικές και λοιπό Τύπο. Οσοι απομειναμε στον ορυμαγδό της καταστροφής της κρίσεως… και περνάμε από τα σαράντα κύματα, θα βρεθούμε ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    Η αρχή έγινε με ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ.
    Είδατε κύριε Υπουργέ με την απαγόρευση δημοσίευσης ισολογισμών να ανθίζουν ή να σώζονται οι επιχειρήσεις που τώρα πια δεν πληρώνουν έξοδα δημοσίευσης ισολογισμών; Φυσικά και όχι γιατί οι δαπάνες ήταν αστεία ποσά για «τσίκλες» σε σχέση με το τεράστιο κόστος λειτουργίας των εταιρειών με τους δισβάχτους φόρους που έχουν επιβληθεί.
    ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ.

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΧΑΣΕΙ:

    ΕΤΗΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ)
    ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΦΠΑ
    ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
    ΘΑ ΧΑΣΕΙ:
    ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΗΘΕΙΑ.

    ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ,
    ΟΠΟΥ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ
    ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΑΔΟΧΟ.

    ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Δ. ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 20:03 | Γιώργος Παρίδης

    Επί απευθειας ανάθεσης τι δημοσίευση και τίνος προκηρύξεως να γίνει; Τότε πώς δικαιολογείται η συλλήβδην διατύπωση της παρ. 1;
    Επίσης στις παρ. 3 και 4 μήπως οι αναφορές είναι στην παρ 1 και όχι στην παρ. 3;

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
    ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
    ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
    ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ
    ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ
    ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα,9/1/2014

    Διαμαρτυρία για την επαπειλούμενη νέα απόπειρα απαξίωσης του περιφερειακού Τύπου
    Να αποσυρθεί η διάταξη άρσης της υποχρέωσης του Δημοσίου ν’ ανακοινώνει μέσω του Τύπου

    Χαριστική βολή στον χειμαζόμενο τοπικό/περιφερειακό Τύπο αποτελούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, που παρουσίασε παραμονές Χριστουγέννων (σ/Τ 23/12/2013) ο υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Με αυτές προβλέπεται η πλήρης κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες όλων των φορέων του δημοσίου.
    Έτσι και με την προοπτική της δημοσίευσης στην οικεία, κρατική ιστοσελίδα επιχειρείται ξανά η απαξίωση του Τύπου, και δη του περιφερειακού/τοπικού, ως το μέσο εκείνο που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της μαζικής επικοινωνίας, υπηρετώντας την ενημέρωση και τη διαδραστικότητα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και όπου ομιλείται η ελληνική.
    Προηγήθηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών με παρόμοιους ισχυρισμούς και δικαιολογίες, που είχε όμως ως αποτέλεσμα τον περιορισμό έως την πλήρη εξαφάνιση της δημοσιότητας στην υποχρέωση της ανακοίνωσης των στοιχείων ΑΕ & ΕΠΕ.
    Πέραν αυτών, οι προβλέψεις του νέου σ/ν βρίσκονται σε ευθεία αντίφαση με την προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία διατάξεων του ν.3548/2007, με την οποία επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής σχεδόν σε όλες τις δημοσιεύσεις του Δημοσίου.
    Με δεδομένους τους δεσμούς των τοπικών κοινωνιών με τον Τύπο τους και το ρόλο που αυτός διαδραματίζει πάντοτε και σήμερα, υπηρετώντας τις αξίες της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της τοπικότητας και υπ’ αυτή την έννοια της άσκησης του δημοσίου ελέγχου, ζητάμε ν’ αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις από το σ/ν για τις δημόσιες συμβάσεις.
    Καλούνται οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων να υποστηρίξουν το αίτημα αυτό, ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται για κλαδικό ζήτημα αλλά για πολιτικό πρόβλημα.
    Με την από κοινού υποστήριξη του αιτήματος από εκδότες και εργαζόμενους υπογραμμίζεται η κατηγορηματική αντίθεση όλων στην επαπειλούμενη κίνηση.

    ΣΗΠΕ, EIET, ΣΙΕΠΤ,ΕΔΙΠΤ

    ΠΟΕΣΥ,ΕΣΗΕΜΘ,ΕΣΗΕΘΣτΕΕ,ΕΣΗΕΠΗΝ,ΕΣΠΗΤ

    Copyright © 2012 Regional Press.

  • 13 Ιανουαρίου 2014, 23:34 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Έχει κάποιο λόγο ο υπουργός και θέλει να κλείσει τις εφημερίδες της περιφέρειας;
    Η υποχρεωτική δημοσίευση των ανακοινώσεων του δημοσίου στον τύπο της περιφέρειας είναι ζήτημα δημοκρατίας,πολιτικού πολιτισμού,κοινωνικής συνοχής,πολιτιστικής αναγκαιότητας,διαφάνειας, κοινωνικού ελέγχου και όχι κλαδική απαίτηση.
    Είναι, αναπτυξιακή διαδικασία που συμβάλλει στον υγιεί ανταγωνισμό.
    Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο Ν3548/07 οι εφημερίδες για να έχουν δυνατότητα κρατικών δημοσιεύσεων έχουν σειρά από υποχρεώσεις για την εκδοσή τους που πρέπει διατηρούν όλη την προηγούμενη χρονιά για να έχουν δυνατότητα κρατικών δημοσιεύσεων την επομένη.
    Ο υπουργός αποφάσισε να καταργήσει τον νόμο 3548/07;
    Πόσο αναπτυξιακό είναι, ο κάθε δήμαρχος η περιφεριάρχης να αποφασίζει
    με τα δικά του κριτήρια εάν θα δώσει και σε ποια εφημερίδα διακηρύξεις, διαγωνισμών έργων η προμηθειών.
    Η υποχρωτικότητα των δημοσιεύσεων του δημοσίου στον τύπο της περιφέρειας πρέπει να παραμείνει ως έχει, για χιλιάδες λόγους κοινωνικής συνοχής και εργασίας.

  • 4 Ιανουαρίου 2014, 21:47 | Διονύσιος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Είναι ευκαιρία στο Νομοσχέδιο αυτό να ξεκαθαριστεί εαν την περίληψη πρέπει να την πληρώνει η Αναθέτουσα Αρχή ή ο Προμηθευτής. Υπάρχει μια ασαφής εικόνα μεταξύ των ΠΔ 118 και 60 και των νόμων για δημοσιεύσεις του Δημοσίου.

    Θεωρώ ότι πρέπει να γινεί σαφές ότι η περίληψη πρέπει να πληρώνεται απο την Αναθετουσα Αρχή και το ποσό να παρακρατείται απο το πρώτο τιμολόγιο του μειοδότη.

    Με εκτίμηση,

    Διονύσης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
    Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝ Αργολίδος-Ν.Μ Ναυπλίου