Άρθρο 06: Υπηρεσιακές μεταβολές – βαθμολογική εξέλιξη

Το άρθρο 220 του ν.3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 220

Υπηρεσιακές μεταβολές- βαθμολογική εξέλιξη

1. Το προσωπικό της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. για τα θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή του κατάσταση υπάγεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ που συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.  Το προσωπικό των Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας ΟΤΑ υπάγεται για τα πειθαρχικά παραπτώματα στο κοινό πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και φορέων που υπάγονται σε αυτές. 

2. Η μετάταξη και η απόσπαση του προσωπικού της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. σε άλλη υπηρεσία επιτρέπεται μετά την πάροδο πενταετίας από το διορισμό του, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες περί μετατάξεων διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

3. Για το προσωπικό της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μεταθέσεων, με εξαίρεση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα περί αμοιβαίων μεταθέσεων. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν μετατίθενται στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α.

4. Οι υπάλληλοι της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. που έχουν τα απαιτούμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προσόντα δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση προς επιλογή σε θέσεις Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

5. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα».

 • 19 Ιουνίου 2015, 14:04 | ΠΑΡΟΥΣΗ ΧΡΥΣΗ

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΔΕ ΣΕ ΠΕ ΑΠΟ 17/11/2014 ΦΕΚ ΑΡΙΘ 1546 ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ Π.Ε ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΩ ΛΟΓΩ Ν. 4305/14.

 • 19 Ιουνίου 2015, 13:57 | christ

  η παρ. .4 του αρθ αυτου είναι ειναι η κορύφωση της γρηγορης ανόδου στην ιεραρχία χωρις πολλες κρισεις αφου έχουν προηγηθει οι τακτοποιήσεις με την παρ 1α του αρθ 10 (γραμμες 4&5)και αρθρο 11 παρ 4.Έμμεσα καποιοι θελουν θα μας βοηθήσουν να σκεφτουμε νωρίτερα την έξοδο προς συνταξη….

 • 19 Ιουνίου 2015, 13:24 | ΠΑΡΟΥΣΗ ΧΡΥΣΗ

  ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ Π.Ε ΑΠΟ Δ.Ε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΔΑΧ
  ΕΝΩ 17/11/2014 ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΦΕΚ ΑΡΙΘ 1546 ΓΙΑ Π.Ε ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ Π.Ε ΔΙΟΤΙ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ
  ΥΠΗΡΕΤΩ ΩΣ Δ.Ε. ΣΕ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΕΠ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 • 19 Ιουνίου 2015, 12:56 | christ

  της παρ.4 προηγειται το αρθ10 παρ 1α γραμμες 4και 5 στη συνέχεια το αρθ 11 παρ 2 κα 4.Πραγματικα αυτό το Συστημα Αξιολογησης είναι Πρωτοπόρο. και πρέπει να αποτελέσει και πρόταση προς του θεσμους Συγχαρητήρια!! ΝΑ Η Ευκαιρια να αποκτήση μορίων προυπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης με τον πιο απλό τρόπο.Βοήθηστε να συνταξιοδοτηθούμε ετσι ωστε να μην είναι ανάγκη για τέτοιου είδους εφευρήματα-νομοθετήματα

 • 19 Ιουνίου 2015, 11:26 | ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  Παρατηρήσεις επί του άρθρου 6 :

  Να παρέχεται η δυνατότητα στους υπάλληλους της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. που έχουν τα απαιτούμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προσόντα να υποβάλουν αίτηση προς επιλογή και σε θέσεις Διευθυντών Υπουργείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Η ευνοϊκή διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 11 του σχεδίου νόμου, σε συνδυασμό με την ανωτέρω πρόβλεψη, θα είναι ελκτική σε στελέχη με αυξημένα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα της διοίκησης.

 • 18 Ιουνίου 2015, 15:31 | ΧΑΤΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

  Είμαι μόνιμη υπάλληλος ΚΕΠ. Είχα διοριστεί με Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 7Κ/2006 στο ΚΕΠ Νεάπολης Θεσσαλονίκης με ΦΕΚ διορισμού 649/17/08/07. Το αρμόδιο υπουργείο η ΔΟΛ ΚΕΠ δεν επέτρεπε μετατάξεις, παρά μόνο αμοιβαίες για 5 έτη. Έτσι, όταν διένυσα τα 5 χρόνια ως μόνιμη υπάλληλος ΚΕΠ κατέθεσα στις 03/09/12 στο Δήμο Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης αίτηση για μετάταξή μου στο ΚΕΠ Κορδελιού Θεσσαλονίκης για οικογενειακούς λόγους. Ο Δήμαρχος ο κύριος Δανϊηλίδης ενέκρινε την μετάταξή μου . Έτσι, στάλθηκε η αίτησή μου και ο φάκελος μου στο υπηρεσιακό, σε 3 υπουργεία και όπου αλλού χρειαζόταν για την νόμιμη μετάταξή μου. Έπειτα από πολύχρονη αναμονή, λόγω γραφειοκρατίας και πολλών εκλογικών περιόδων το υπουργείο ΔΟΛ ΚΕΠ απάντησε ότι έπρεπε να εκδοθεί ειδικός νόμος για τους υπαλλήλους ΚΕΠ. Τελικά, με τον νόμο 4210 /13 ΦΕΚ 254 Α μου έδιναν την δυνατότητα μετάταξης στο ΚΕΠ Κορδελιού Θεσσαλονίκης , χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση, αλλά με μεταφορά της οργανικής μου θέσης. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η διέλευση πενταετίας στο ΚΕΠ Νεάπολης την οποία είχα συμπληρώσει στις 17/08/12. Επίσης, έθετε ως προϋπόθεση τις σύμφωνες γνώμες των 2 δημάρχων. Ο κύριος Δανϊηλίδης και ο κύριος Λαφαζανίδης έστειλαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις. Οι νέες δημοτικές εκλογές άλλαξαν τα δεδομένα και οι καινούργιοι δήμαρχοι κύριος Σούλας και κύριος Δανϊηλίδης έστειλαν νέες βεβαιώσεις με την σύμφωνη γνώμη τους. Έπειτα, από πολύχρονη αναμονή εκδόθηκε το ΦΕΚ 1774/Γ/30-12-14 για τη μετάταξή μου με μεταφορά της οργανικής θέσης μου. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες μεταξύ των δύο γραφείων προσωπικού για την μετάταξη. Ανέλαβα υπηρεσία στο ΚΕΠ Κορδελιού στις 02/02/15. Στο εν τω μεταξύ παντρεύτηκα και ως επακόλουθο έγινα μητέρα στις 30/10/14. Διανύω άδεια ανατροφής τέκνου. Περίμενα αρκετό χρόνο να πληρωθώ από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ,αλλά τίποτα. Θεώρησα ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για τα διαδικαστικά. Ο καιρός περνούσε και τίποτα. Τελικά, η προϊσταμένη η κυρία Μπράτσιου μου ενημέρωσε ότι η πάρεδρος κυρία Χατζηβασιλείου δεν υπογράφει, λόγω του νόμου 4305/ 2014. Ζήτησα και διάβασα τα σχετικά έγγραφα, την αρνητική πράξη της παρέδρου. Στήριξη μητρότητας? Δεν πληρώθηκα 5 μήνες.
  Μετά από πάρα πολλά τηλεφωνήματα και mail σε πάρεδρο, υπουργείο εσωτερικών, ΔΟΛ ΚΕΠ, κτλ…………δεν λύθηκε το θέμα. Η μετάταξή μου δεν είναι ενδοδημοτική κινητικότητα, αλλά κανονική μετάταξη μεταφορά οργανικής θέσης. Άλλωστε, ακόμα και να ήθελα να συμμετάσχω στην εθελοντική κινητικότητα θα με απέρριπτε το υπουργείο ΔΟΛ ΚΕΠ ,αφού δεν αφορούσε υπαλλήλους ΚΕΠ το άρθρο 30 ,νόμος 4223/2013 , ΔΟΛ ΚΕΠ/Φ4-40/οικ.8471.

  Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε για την αλλαγή νομοθεσίας 4305/14 με αναδρομική ισχύ στο πρόσωπό μου ,αφού, η αίτηση μετάταξής μου έγινε το 2012.

  Παρακαλώ να συμπεριλάβετε και εμένα στο νομοσχέδιο, γιατί έτυχα σε μεταβατικό στάδιο αλλαγής νόμων, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα μου.

  Με εκτίμηση,

  Χατζάκου Μαρία

  Mail maria_chatzakou@hotmail.com

 • 18 Ιουνίου 2015, 14:22 | ΧΑΤΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΚΕΠ ΣΕ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ.ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΑΙΛ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΧΑΤΖΑΚΟΥ
  ΤΗΛ 6944931451