ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Άρθρο 38 Τρόπος καταβολής Πράσινων Πόρων – Προσθήκη παρ. 6 στο άρθρο 3 του ν. 3889/2010

Στο άρθρο 3 του ν. 3889/2010 (Α΄ 182), περί πράσινων πόρων του πράσινου ταμείου, προστίθεται παρ. 6 ως εξής:
«6. Πράσινοι Πόροι που δεν εισπράττονται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022, Α’ 130) από το ν.π.δ.δ. Πράσινο Ταμείο, καταβάλλονται από τους υπόχρεους αποκλειστικά με πάροχο υπηρεσιών πληρωμών την Τράπεζα της Ελλάδος: α) με τη χρήση του κωδικού πληρωμής που παρέχεται από το ηλεκτρονικό περιβάλλον εισπράξεων του Πράσινου Ταμείου με την επωνυμία «Green Pay» μέσω του Διατραπεζικού Σύστηματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών της εταιρείας «ΔΙΑΣ Α.Ε.» ή β) κάνοντας χρήση της υπηρεσίας «IRIS». Η ισχύς της παρούσας εκκινεί από την ολοκλήρωση της ένταξης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον εισπράξεων «Green Pay» του συνόλου του Πράσινων Πόρων της παρούσας, η οποία διαπιστώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 12 Νοεμβρίου 2023, 19:36 | Κίμων Ε. Φουντούλης

    Προτάξτε ως προτεραιότητα του Πράσινου Ταμείου την απόκτηση γης για πράσινο ουσίας, όχι άλλες «αναπλάσεις» – «απορροφήσεις». Το Πράσινο Ταμείο είναι το μόνο ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ που μπορεί να αγοράσει γη, οικόπεδα ή/και κτίρια προς απόσυρση στο πνεύμα της ρήσης του Τσαρούχη «ευεργέτης θα είναι αυτός που γκρεμίζει» και δίνει ελεύθερο χώρο.
    Χρήματα για κατασκευές κλπ. υπάρχουν από τα ευρωενωσιακά κονδύλια που όμως δεν χρηματοδοτούν αγορά γης.