Άρθρο 24 Καθορισμός παραβόλου των Μελετητών Αξιολογητών Χωρικών Μελετών – Αντικατάσταση παρ. 1Α άρθρου 98 ν. 4759/2020

Η παρ. 1Α του άρθρου 98 του ν. 4759/2020 (Α΄ 245), περί καθορισμού αποζημίωσης των Πιστοποιημένων Αξιολογητών Χωρικών Μελετών, αντικαθίσταται ως εξής:
«1Α. Για την αξιολόγηση των μελετών της παρ. 2 του άρθρου 95 από Αξιολογητή Χωρικών Μελετών καταβάλλεται παράβολο από τον επισπεύδοντα ή την αρχή σχεδιασμού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζονται το ύψος της αποζημίωσης των Πιστοποιημένων Αξιολογητών Χωρικών Μελετών, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την είσπραξή της, το ύψος και η διαδικασία καταβολής του παραβόλου του πρώτου εδαφίου από τον υπόχρεο, οι περιπτώσεις απαλλαγής από αυτό, τυχόν άλλη πηγή χρηματοδότησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.».

  • 13 Νοεμβρίου 2023, 13:11 | ΣΕΠΟΧ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΚΤΩΝ

    Γίνεται λόγος περί καθορισμού αποζημίωσης των Πιστοποιημένων Αξιολογητών Χωρικών Μελετών, αλλά χωρίς να έχει διαμορφωθεί το προβλεπόμενο από τον ν. 4759/2020 μητρώο στη βάση εφαρμογής αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα κριτηρίων, κάτι που απαιτείται μάλιστα για την ομαλή παρακολούθηση των υπό εκπόνηση μελετών ΤΠΣ.