ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Άρθρο 31 Εξαίρεση από τη συμμετοχή στους κύκλους κινητικότητας των υπαλλήλων των Επιθεωρήσεων Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής – Προσθήκη άρθρου 51Α στον ν. 4915/2022

Στον ν. 4915/2022 (Α’ 63), μετά το άρθρο 51, προστίθεται άρθρο 51Α ως εξής:
«Άρθρο 51Α
Εξαίρεση από τη συμμετοχή στους κύκλους κινητικότητας των υπαλλήλων των Επιθεωρήσεων Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής
Το προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Επιθεωρήσεις Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξαιρείται από τις διαδικασίες συμμετοχής στους κύκλους κινητικότητας που διενεργούνται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν. 4440/2016, A` 224), για δυο (2) έτη. Οι διαδικασίες συμμετοχής εκκινούν από την 20ή Οκτωβρίου 2025.».

  • Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα όσον αφορά την αντίθεση του άρθρου 31 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου προς τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1-2 του ν. 4440/2016 οι οποίες, στο πλαίσιο των γενικών αρχών του ενιαίου συστήματος (ΕΣΚ) κινητικότητας, ορίζουν ότι αυτό διέπεται από τις αρχές της ισότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, η δε κινητικότητα έχει εθελούσιο χαρακτήρα για τον υπάλληλο. Επομένως είναι μη νόμιμη η εξαίρεση ορισμένης κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων από την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας ή η διαφορετική εφαρμογή του ή η στέρηση από τη δυνατότητα υπαγωγής τους σε ένα μέτρο του οποίου η εφαρμογή κρίνεται εθελούσια.

  • 1 Νοεμβρίου 2023, 20:11 | ΑΚ

    δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην κινητικότητα των υπαλλήλων των Επιθεωρήσεων Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής ούτε προς την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος. Αντίθετα στους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ δεν τίθεται κανένας περιορισμός. Δηλαδή για υπαλλήλους ίδιου Υπουργείου υπάρχουν δύο μέτρα και 2 σταθμά. Δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν αντικειμενικές ή οικογενειακές ή άλλες συνθήκες οι οποίες μπορεί να επιβάλλουν την μετακίνηση ή την μετάθεση του υπαλλήλου από την Υπηρεσία ή το μέρος που δουλεύει σε άλλο.