Άρθρο 51: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

51.1 Αν παραβιάζονται οι διατάξεις του νόμου, του Κανονισμού και των χορηγουμένων πιστοποιήσεων, η Ε.Ε.Ε.Π. με απόφαση της:
51.1.1 επιβάλει κατ’ αποκοπή το πρόστιμο που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, ως ποσό ή ως ποσοστό επί των ακαθαρίστων εισπράξεων, ανά παράβαση, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης, ή/και
51.1.2 απαγορεύει προσωρινά μέχρι 3 μήνες ή οριστικά τη λειτουργία της Εκμετάλλευσης ή/και ανακαλεί τις πιστοποιήσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
51.2 Με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων καθορίζονται ο τρόπος και τα όργανα βεβαίωσης της παράβασης, η διαδικασία ελέγχου, πιστοποίησης παραβάσεων και επιβολής προστίμων, το ύψος και τα κριτήρια επιμέτρησης των προστίμων, η διαδικασία είσπραξής τους, ο τρόπος καταβολής και η ειδικότερη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), όπως και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

  • 30 Νοεμβρίου 2012, 12:59 | Ξανθακης Γιώργος

    Άρθρο 51.2: Στην παράγραφο αυτή γίνεται μνεία στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Ωστόσο το υπόψη σχέδιο Κανονισμού δεν περιέχει τις απαραίτητες εξειδικεύσεις για την εφαρμογή του άρθρου αυτού και απλά επαναλαμβάνει σχετική διάταξη του ν. 4002/2011.

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 21:47 | Ε.Ε.Ε.Π.

    Σε απάντηση στο Φανης.
    Οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ αυστηρές.Για παράδειγμα κάποιος που προσφέρει παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδίων διαπράττει κακούργημα που τιμωρείται με τουλάχιστον δέκα χρόνια φυλακή και πρόσθετη μεγάλη οικονομική ποινή. Σε αυτά προστίθενται τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλει η Επιτροπή. Όλα όσα λέτε είναι απαραίτητα. Πιό απαραίτητο είναι να δείξει η Πολιτεία ότι αυτό που λέει ο νόμος το εφαρμόζει αποτελεσματικά. Γιαυτό και εμείς συμμετέχουμε ενεργά στη διαβούλευση που προκαλέσαμε, απαντώντας στα σχόλια. Έτσι, οι πολίτες που κάνουν τον κόπο να πούν τη γνώμη τους ξέρουν ότι ακούγονται και ότι αυτά που γράφουν παίζουν ρόλο.
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 09:53 | Φανης

    Καλημέρα
    Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν υπάρχουν περιθώρια για αυστηρότερες ποινές καθώς επίσης και την αξιοπιστία των ελέγχων από την εφαρμογή του νόμου και μετά.
    Με ποιον τρόπο θα ελενξετε φαινόμενα όπως για παράδειγμα ένα κατάστημα θα έχει στην ΄βιτρινα΄ νόμιμα 2,3,5,10 μηχανήματα αλλά σε ξεχωριστό χώρο (υπόγειο, πίσω αποθήκη, πατάρι κλπ) άλλα 20,30 μηχανήματα χωρίς άδεια…….
    Μήπως θα πρέπει λοιπόν να αυστηροποιηθουν οι ποινές ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα?
    Για παράδειγμα σφράγισμα επί τόπου ενός τέτοιου καταστήματος μέχρι να τελεσιδικησει κάποιο δικαστήριο ?
    Μήπως θα πρέπει να υπάρχει εγγυητική επιστολή από κάποια τράπεζα ούτως ώστε να αποτρέπονται παρόμοιες σκέψεις?
    Μήπως θα πρέπει επίσης να μεριμνήσει η επιτροπή ούτως ώστε να υπάρχουν αυστηρές ποινές και στους λεγόμενους αυτοφορακιδες οι οποίοι αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας αποστολή ώστε να είναι ΄καθαρα΄ τα αφεντικά τους σε περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων?