Άρθρο 65 Διαδικασία ταυτοποίησης διακρατικών αγορών (Άρθρο 65 Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972)

 

1. Εάν η Ε.Ε.Τ.Τ. διαπιστώσει την ανάγκη διενέργειας ανάλυσης δυνητικής διακρατικής αγοράς, υποβάλλει αιτιολογημένο αίτημα μαζί με υποστηρικτικά στοιχεία στον BEREC, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 65 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972.
2. Στην περίπτωση των διακρατικών αγορών που ταυτοποιούνται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 65 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972, η Ε.Ε.Τ.Τ. πραγματοποιεί από κοινού με τις λοιπές ενδιαφερόμενες εθνικές ρυθμιστικές αρχές των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλυση αγοράς λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί Σ.Ι.Α. και αποφασίζει, έπειτα από συνεννόηση, για την τυχόν επιβολή, διατήρηση, τροποποίηση ή άρση των ρυθμιστικών υποχρεώσεων που αναφέρονται στην παρ. 4 του άρθρου 67 του παρόντος. Η Ε.Ε.Τ.Τ. γνωστοποιεί από κοινού με τις λοιπές ενδιαφερόμενες εθνικές ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδια μέτρων τους σχετικά με την ανάλυση της αγοράς και τυχόν ρυθμιστικές υποχρεώσεις δυνάμει των άρθρων 32 και 33.
Η Ε.Ε.Τ.Τ. μπορεί επίσης να γνωστοποιεί από κοινού με τις λοιπές ενδιαφερόμενες εθνικές ρυθμιστικές αρχές τα σχέδια μέτρων τους σχετικά με την ανάλυση της αγοράς και τυχόν ρυθμιστικές υποχρεώσεις σε περίπτωση απουσίας διακρατικών αγορών, όταν θεωρούν ότι οι συνθήκες της αγοράς στις αντίστοιχες δικαιοδοσίες τους είναι επαρκώς ομοιογενείς.