Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής

1. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 21, τα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης αποτιμώνται με 45 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.
2. Το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης αξιολογείται με 17 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
Η κατοχή περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αξιολογείται κατ’ ανώτατο όριο με 5 μονάδες και στην περίπτωση αυτή δεν μοριοδοτείται η κατοχή τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).
β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.
γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
ββ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,40 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μοριοδοτούνται για την πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2 με 0,80 μονάδες, ενώ για τη γνώση και τρίτης ξένης γλώσσας του ίδιου επιπέδου μοριοδοτούνται με 0,40 μονάδες.
γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
δδ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 0,50 μονάδες.
Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης και δεν μοριοδοτείται.
δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά της παρούσας περίπτωσης αξιολογούνται εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό.
ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ή στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.: 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
ββ) Συμμετοχή ως επιμορφωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 0,1 μονάδες ανά 10 ώρες.
στ) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.): 0,5 μονάδες για κάθε εξάμηνο συμμετοχής και έως 1 μονάδα.
ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια: 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων: 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας αξιολογείται με 13 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
4. Το κριτήριο της διοικητικής και εκπαιδευτικής επάρκειας αποτιμάται με 5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
α) Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατελέσει σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, αποτιμάται με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄.
β) Για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αξιολογείται από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής στο πλαίσιο της προσωπικής συνέντευξης που προβλέπεται στην παρ. 5.
5. Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης αποτιμάται με 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Το κριτήριο αυτό αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, μέσω της οποίας εκτιμώνται η παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνέντευξη περιλαμβάνει παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τύπος συνέντευξης με τη χρήση έντυπων υποδειγμάτων που περιλαμβάνουν τα αξιολογούμενα στοιχεία και τη στάθμισή τους και υποχρεώνουν κάθε μέλος του συμβουλίου να δώσει ξεχωριστή και αιτιολογημένη βαθμολογία. Η συνέντευξη ενώπιον του συμβουλίου επιλογής μαγνητοφωνείται για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προσαρτάται στα σχετικά πρακτικά.
6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης.

  • 18 Μαρτίου 2018, 02:19 | Αλέξανδρος

    Η βεβαίωση του διδασκαλείου γράφει ότι ο τίτλος είναι ισότιμος με πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού με αυτή την ισχύ εκτός από χρήση για διορισμό στο δημόσιο. Άρα αν κάποιος προσφύγει δικαστικά, που έχει μεταπτυχιακό και διδασκαλείο, παιδιά δικαιωθεί και θα πάρει 3,5+3 μόρια.

  • 18 Μαρτίου 2018, 02:00 | Δημήτρης

    Είναι δυνατόν τα 2ετή master να πριμοδοτούνται το ίδιο με τα 1ετή; Επιπλέον, γιατί το 2ο master να πριμοδοτείται με 1,5 μόριο και όχι με 3,5 όπως το 1ο; Όπως και το 2ο PhD με επιπλέον 6 μόρια. Είναι δυνατόν το πτυχίο ενός ΤΕΙ (πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας ή άσχετο με την εκπαίδευση)να βαθμολογείται με 3 μόρια δηλαδή περισσότερο από το 2ο master (κυρίως το 2ετές). Με απλά λόγια κάτοχος 1ετούς Master και πτυχίο ΤΕΙ σύνολο 6,5 μόρια. Κάτοχος δύο 2ετών master σύνολο 5 μόρια. Είναι αξιοκρατικό αυτό; Επιπλέον, η διαφορά του Lower (Β2) από το Proficiency είναι δυνατόν να είναι τόσο μικρή;
    Ευχαριστώ!

  • 18 Μαρτίου 2018, 01:00 | Ελένη Λαμπρονίκου

    Αρχικά θα ήθελα να υπογραμμίσω τα θετικά: Το Τ.Π.Ε. Α’ και το Β2 στην ξένη γλώσσα είναι πολύ σωστό. Απλά θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα στελέχη.
    1) Ξένες γλώσσες:
    α) Θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση για όσους καταθέτουν διδακτορικά και μεταπτυχιακά να έχουν Γ2. Το 80/% των συμβούλων με διδακτορικά και δημοσιεύσεις ή έχουν Β2 ή δεν έχουν καμία γλώσσα.(Οι σπουδές αυτές απαιτούν διεθνή βιβλιογραφία)
    β) Η μοριοδότηση μεταξύ Β2 και Γ2 έχουν μόνο 0,20 σε μόρια διαφορά. Επίσης γιατί η δεύτερη ξένη γλώσσα να μοριοδοτείται κατα το ήμισυ(?).
    2) Πτυχία:
    α) Μεταπτυχιακό και διαδασκαλείο μοριοδοτείται με 4,5. Το διδασκαλείο είναι μετεκπαίδευση στην γενική ή ειδική αγωγή. Το μεταπτυχιακό είναι εμβάθυνση σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είναι δύο διαφορετικά πτυχία. Με την ίδια λογική όποιος έχει διδακτορικό και διδασκαλείο να πάρει 7 μόρια.Γιατί να πάρει 9?
    β)Επίσης δύο μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται με 5 μόρια. Κάποιος έχει ένα μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά και ένα μεταπτυχιακό στην διοίκηση σχολικών μονάδων. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά μεταπτυχιακά γιατί να μην πάρει όλες τις μονάδες των μεταπτυχιακών.
    γ) Επίσης παίρνουν τα ίδια μόρια όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό απο την Οξφόρδη, το ΕΚΠΑ, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου (που δίνεις 6000 Ευρώ και σου το στέλνουν το πτυχίο στο σπίτι σου),το πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας κ.τ.λ. (υπάρχουν ISO στα πανεπιστήμια).
    3) Επιμορφωση:
    Γιατί μοριοδοτείται μόνο 9μηνη στα ΑΕΙ. Θα μπορούσε να μοριοδοτείται και 3μηνη, 4μηνη, εξάμηνη όπως παλιά. Και γιατί μόνο απο τα ΑΕΙ. Υπάρχουν και άλλοι δημόσιοι φορείς όπως π.χ. νεας γενιάς, δημόσια και ιδιωτικά ΚΕΚ, ΠΕΚ κ.τ.λ.
    4) Στο συγγραφικό έργο μοριοδοτείται μόνο το σχολικό εγχειρίδιο. Μπορεί κάποιος να έχει γράψει ένα βιβλίο για την εκπαίδευση σχετικό. Αυτό γιατί δεν μοριοδοτείται?
    5) Διοικητική κ εκπαιδευτική εμπειριά 13 μόρια. Δηλαδή προωθούνται άνθρωποι που έχουν τουλάχιστον 25 με 30 χρόνια στην εκπαίδευση. Με λίγα λόγια οι ήδη υπάρχοντες σχολικοί σύμβουλοι που τελείωσαν 20 χρονών διορίστηκαν 21 και έχουν να μπούνε τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια στην τάξη.
    6). Επίσης δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τις 2 θητείες. Απο πότε ισχύει? Η τελευταία θητεία των συμβούλων είναι ήδη 6,5 χρόνια (είναι ΗΔΗ δύο θητείες). Το 70% των συμβούλων έχουν άλλες δύο θητείες απο πριν…με λίγα λόγια 15 χρόνια εκτός τάξης. Όταν ένα εκπαιδευτικός σήμερα έχει 15 χρόνια να διδάξει σημαίνει ότι δεν ξέρει τι σημαίνει παιδιά προσφύγων, δεν ξέρει τι σημαίνει «συνεκπαίδευση» παιδιών με αυτισμό, ΔΕΠΥ κ.τ.λ. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ανατροφοδότηση.
    Η πρότασή μου είναι ότι βασική προϋπόθεση για την επιλογή στελεχών θα έπρεπε να είναι τα τελευταία 5 χρόνια να είναι μέσα στην τάξη. Ανα τέσσερα χρόνια τα στελέχη να επιστρέφουν στην τάξη για ανατροφοδότηση.
    Για την επιλογή των στελεχών γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ συν τυπικά προσόντα.
    Καλή συνέχεια
    Ελένη Λαμπρονίκου

  • 18 Μαρτίου 2018, 00:00 | ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΚ.

    Στο άρθρο 24, παρ.3, υποπ.α), περ.ββ), στο κριτήριο της Διοικητικής Εμπειρίας δεν συμπεριλαμβάνεται η θητεία σε θέση Διευθυντή Δημοσίου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Σωστό είναι στο συγκεκριμένο κριτήριο να συμπεριληφθεί και η θητεία σε θέση Διευθυντή ΔΙΕΚ αποτιμώμενη με 0,5 μονάδες ανά έτος με μέγιστο τις 2 μονάδες, όπως και για τα υπόλοιπα στελέχη (Διευθυντές σχολικών μονάδων κ.λ.π.).

  • 17 Μαρτίου 2018, 23:46 | Τσιμπλιδου Ελισάβετ

    Πριμοδότηση των μεταπτυχιακών οργάνωση και διοίκηση

  • 17 Μαρτίου 2018, 23:43 | Σιδέρης

    Γιατί δεν μοριοδοτείται η θητεία των αιρετών στα ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ_ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Η θητεία των αιρετών και η συμμετοχή τους στα υπηρεσιακά συμβούλια συνιστά θέση ευθύνης. Θεωρώ ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η παράλειψη

    Ευχαριστώ.

  • 17 Μαρτίου 2018, 23:39 | ΜΑΡΙΑ

    Πέρσι, για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών
    μονάδων σύμφωνα με το Ν.4473/30-5-2017:

    …..(β) Διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία: 3 μονάδες
    κατ’ ανώτατο όριο για τους Διευθυντές Σχολικών Μονά-
    δων και 4 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους Διευθυ-
    ντές Εκπαίδευσης.
    Ειδικότερα:
    αα) Άσκηση καθηκόντων περιφερειακού διευθυντή
    εκπαίδευσης, σχολικού συμβούλου, διευθυντή εκπαίδευ-
    σης ή προϊσταμένου γραφείου εκπαίδευσης, συντονιστή
    εκπαίδευσης, προϊσταμένου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή αναπληρωτή
    προϊσταμένου ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Διευθυντή σχολικής μονάδας ή
    Σ.Ε.Κ. (Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα) ή Ε.Κ., Διευθυντή
    σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), Διευθυντή σε
    Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Διευθυντή σε Σχολές Επαγγελματικής
    Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.): 0,5 μονάδες για κάθε έτος. Η άσκη-
    ση καθηκόντων για κάθε θέση του παρόντος εδαφίου
    αποτιμάται με 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους
    Διευθυντές σχολικών μονάδων και 3,5 μονάδες κατ’ ανώ-
    τατο όριο για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης….

    Φέτος γιατί δεν περιλαμβάνεται η άσκηση καθηκόντων Διευθυντή σε Δημόσια ΙΕΚ;

  • 17 Μαρτίου 2018, 23:35 | Γιάννης

    Υπερβολικά πολλές οι μονάδες για τη διδακτική υπηρεσία! Δεν είναι δυνατό να λαμβάνει τόσο μεγάλη μοριοδότηση η προϋπηρεσία. Αν το πιο καθοριστικό κριτήριο για να γίνεις στέλεχος της εκπαίδευσης είναι να είσαι «παλιός» τι εκπαιδευτικό σύστημα θέλουμε να έχουμε και τι μάθημα δίνουμε στους πολίτες αυτής της χώρας.0,5 για κάθε έτος πάνω απ τα 8 και συνολικά 4 θα ήταν υπερ-αρκετό.Ευχαριστώ για την δημοκρατική έκφραση της γνώμης μας στις διαβουλεύσεις!

  • 17 Μαρτίου 2018, 23:22 | ΣΕΠ

    Η Θητεία των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων θα πρέπει να μετράει ως διοικητική όπως ορίζει και το ΦΕΚ για την εκπαίδευση προσφύγων. Είναι παράλογο να μην λαμβάνονται διοικητικά μόρια.

  • 17 Μαρτίου 2018, 22:42 | aristidis

    ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.

    Στην παραπάνω παράγραφο ββ) να προστεθεί:

    Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών: 0,5 μονάδες

  • 17 Μαρτίου 2018, 22:06 | Χρήστος

    Ο θέση του Δ/ντης θα πρέπει να βρίσκεται στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας. Δ/ντης πρέπει να χρήζεται κάποιος μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας ( τα 8 ή 10 ή 12 δεν είναι αρκετά). Για να γίνει κάποιος Δ/ντης θα πρέπει να έχει θητεύσει στις περισσότερες θέσεις ευθύνης της βαθμίδας που υπηρετεί (υπεύθυνος – τομεάρχης – και οπωσδήποτε υποδιευθυντής), και να γνωρίζει τη λειτουργία του σχολείου. Τα μεταπτυχιακά & διδακτορικά διπλώματα δεν σε κάνουν καλό Δ/ντη. Σε βοηθούν μαζί με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει να διαχειριστής καλλίτερα τη σχολική μονάδα.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:54 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 300 ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:50 | Γιάννης

    Σχετικά με τη μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας σε διευθυντές:
    Αραγε, γιατί να μοριοδοτείται η διδακτική εμπειρία άνω των δέκα ετών;
    Υπάρχει καποια επιστημονική άποψη για αυτό ή έτσι απλά κάτι έπρεπε να βάλουμε ως όριο;
    Θεωρώ ότι σε τετοια νομοσχέδια υπάρχουν επιστημονικές αποψεις και καλό είναι να δημοσιοποιούνται.
    Αν δεν υπάρχουν, και όπως επιστημονικά υποστηρίζεται η αποψη ότι η εμπειρία είναι σημαντική, τότε γιατί να μην μοριοδοτείται όλη η διδακτική εμπειρία. Δηλαδή, η εμπειρία των πρωτων δεκα χρόνων δεν είναι σημαντική;
    Που σημαίνει ότι δεν είναι κακό να δίνουμε 0.5 μόρια ανά έτος για όλη τη διδακτική υπηρεσία καποιου!
    Ετσι, δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις για το γεγονός ότι πάλι οι «μαθουσάλες» εξυπηρετούνται, και ότι αρκεί να είσαι πολλά χρόνια στην εκπαίδευση για να γίνεις διευθυντής.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:35 | ΑΡΗΣ

    ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.

    ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΩΡΕΣ ΗΤΑΝ 400 ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕ ΥΠΌΨΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΘΕΊ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ή ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:25 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Γιατί αποκλείονται παντελώς επιμορφώσεις από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) το οποίο αποτελεί τον κύριο πυλώνα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:24 | Γεράσιμος

    Η διδακτική εμπειρία των Διευθυντών και Υποδιευθυντών Ι.Ε.Κ. που ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ μοριοδοτείται έως 2 μονάδες (βλέπε σχετικά παρακάτω). Οι Διευθυντές – Υποδιευθυντές Σ.Δ.Ε. ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας – δεν μοριοδοτούνται !!!

    β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
    ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:22 | Μιχάλης

    Δεν μπορεί πάλι να μοριοδοτείται η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ 10 ΜΟΡΙΑ τόσο δυσανάλογα με τα τυπικά προσόντα!!!! Ναι να υπάρχει αλλα θα μπορούσε να αποτιμάτε το πολύ 1-3 μόρια! (όταν ένα διδακτορικό που θέλει τόσα χρόνια μοριοδοτήται με 6 μόρια.) Και επίσης το όργανο που θα δίνεις συνέντευξη να είναι στο υπουργείο ή άλλου Νομού που να μην γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και να γίνονται τα γνωστά!!

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:22 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
    Γιατί θα πρέπει να αποκλείονται εντελώς επιμορφώσεις μικρότερης διάρκειας;
    Αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει σε μη συνεχόμενες επιμορφώσεις οι οποίες αθροιστικά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες των 300 ωρών.

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:12 | Δημήτρης

    Μεταπτυχιακός τίτλος : 3,5 μόρια;
    Δεύτερο πτυχίο: 3 μόρια;

    Για μία δικαιότερη αποτίμηση (κατά την ταπεινή μου τεκμηριωμένη άποψη)

    Τα αξιολογημένα μεταπτυχιακά στη Ευρώπη αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκές διδακτικές μονάδες. Υπάρχουν μεταπτυχιακά με 60 ECTS, 90 ECTS και 120 ECTS διδακτικές μονάδες. Για ποιο λόγο τότε υπάρχει και είναι χρήσιμη αυτή η διαβάθμιση των μεταπτυχιακών από τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, που ακολουθούν και τα Ελληνικά πανεπιστήμια, αφού στην Ελλάδα δε λαμβάνεται ακόμη υπόψη και όλα μοριοδοτούνται το ίδιο; Άραγε δε σημαίνει τίποτε; Μεταπτυχιακά 1 έτους , 2 ετών ή και 3 ετών , διαφορετικών ECTS, εδώ και πολλά χρόνια και θα συνεχίζεται ακόμα με το παρόν άρθρο 24, να μοριοδοτούνται με τον ίδιο τρόπο. Πρόταση: ανάλογη μοριοδότηση με τις διδακτικές μονάδες που αυτά αντιστοιχούν και όσα είναι χωρίς αξιολόγηση στο κατώτερο επίπεδο.

    Όσον αφορά τα δευτέρα πτυχία να ισχύσει η μοριοδότηση που υπάρχει όταν έχουν ολοκληρώσει 4+4 έτη σπουδών ή τουλάχιστον 4+3 έτη και όχι 4 + 1εξάμηνο ή 4 έτη + 2 εξάμηνα στις παιδαγωγικές ακαδημίες (όταν αρκετοί κατέχοντες των 2 πτυχίων εισάγονταν με κατατακτήριες σε αυτές). Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δικαιότερη η αποτίμηση εάν η μοριοδότηση ήταν ανάλογη με τη διάρκεια των αρχικών προπτυχιακών σπουδών. Αντίστοιχα ένας απόφοιτος ΠΤΔΕ με 4 έτη σπουδών δεν έχει καμιά μοριοδότηση ενώ ένας με εκπαιδευτικός με 2ο πτυχίο που έχει ληφθεί με τον τρόπο που περιέγραψα έχει επιπλέον 3 μόρια, ίσα σχεδόν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο 120 ECTS, επειδή φοίτησε ένα εξάμηνο ή 2 εξάμηνα παραπάνω στις πρώην παιδαγωγικές ακαδημίες. Με άλλα λόγια να υπάρχει δικαιότερη αντιστοίχιση των διδακτικών εξαμήνων, όσον σχετίζονται με 2ο πτυχίο από παιδαγωγική ακαδημία, των προπτυχιακών σπουδών με την μοριοδότηση.

    Σας ευχαριστώ
    Με τιμή
    Δημήτρης

  • 17 Μαρτίου 2018, 21:10 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι εκτός από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.,το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) αλλά και το ΣΑΕΠ Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Αρ. ΦΕΚ 211/ΥΟΟΔ/4-5-17), το οποίο έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας στην Ελλάδα κατά τους όρους του π.δ. 38/2010

  • 17 Μαρτίου 2018, 19:22 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Αρχικά θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Αν στην διδακτική προϋπηρεσία προσμετράται και η αναγνωρισμένη διδακτική εκτός δημοσίου τομέα; Επίσης πιστεύω και εγώ ότι τα 10 μόρια για προϋπηρεσία μετά τα 10 διδακτικά έτη είναι πάρα πολλά και προωθούν μόνο τους»μαθουσάλες» των σχολείων. Χρειάζεται πιο ορθολογική προσέγγιση ώστε τουλάχιστον στις διευθυντικές θέσεις σχολείων να υπάρξει ανανέωση.

  • 17 Μαρτίου 2018, 19:12 | Ιωάννης Ζάντζος

    Σχετικά με: «Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών»
    Αφού η διδακτική εμπειρία καθορίζεται στα οκτώ έτη, γιατί να μην μοριοδοτείται η άσκηση διδακτικών καθηκόντων από τα οκτώ έτη;

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:45 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Στη περίπτωση: 3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας και ειδικότερα στο ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

    Στις ως άνω σχολικές μονάδες περιλαμβάνονται και τα Δημόσια ΙΕΚ;

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:38 | Κομπατσιάρης Βασίλειος

    Αν είμαστε πραγματικά υπέρ του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα και της Πανεπιστημιακής εκ/σης, δεν μπορεί να δίνουμε στο Διδασκαλείο λιγότερα μόρια, από τα «εισαγόμενα και ακριβοπληρωμένα» Μεταπτυχιακά

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:28 | Δέσποινα Καραδήμου

    Θεωρώ ότι η θητεία σε ΚΠΕ οφείλει να λογίζεται ως διδακτική, καθώς οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν υποχρεωτικά 16 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαία σε μαθητές και επιπλέον επιμορφωνουν και εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, κατά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις θέσεις, η εγκύκλιος προέβλεπε ότι η θητεία θα θεωρείται διδακτική υπηρεσία.

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:21 | Σωτηρία

    Η μοριοδότηση της θητείας υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, του Β επιπέδου ΤΠΕ και του διδασκαλείου είναι προδήλως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, επειδή δεν είχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά.

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:05 | ΣΠΥΡΟΣ

    1. ΤΟ Β2 ως προϋπόθεση για τους Σ.Ε.Ε. μπερδεύει και νομίζω δε χρειάζεται. Κάλλιστα ο ενδιαφερόμενος το καταθέτει και μοριοδοτείται. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις δείχνει κατοχή της γλώσσας. Η μοριοδότηση θα ήταν δίκαιο να ισχύει αναλογικά για όλα τα επίπεδα γνώσης ξένης γλώσσας.

    2. Υπερβολική η μοριοδότηση του Διδασκαλείου, για έναν καλό τίτλο για την εποχή του, λίγο παρωχημένο στις μέρες μας.

    3.Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην εκπαιδευτική ηγεσία και διοίκηση είναι ωφέλιμο να πριμοδοτείται, εφόσον το ζητούμενο είναι η επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση και η εξειδίκευση κάνει τη διαφορά.

    4.θεωρώ σωστή την πολύπλευρη μοριοδότηση, την προϋπόθεση του Α επιπέδου στις Τ.Π.Ε., καθώς και τη μοριοδότηση του επιπέδου Β στις Τ.Π.Ε.Αυτή θα μπορούσε να είναι 1,5 μον. Στις θέσεις αυτές η εξειδικευμένη γνώση της τεχνολογίας είναι δύναμη που οδηγεί στην αποτελεσματικότητα.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 17 Μαρτίου 2018, 18:04 | Στράτος

    – Η μοριοδότηση για «Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου» δημιουργεί άνιση μεταχείριση των υποψηφίων. Ως γνωστόν για πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών (Γυμναστές, Ξένων Γλωσσών, Θεολόγοι, Καλλιτεχνικών κ.α.) δεν προβλεπόταν επιμόρφωση ΤΠΕ Β΄ επιπέδου. Τώρα γίνεται το Β1 επίπεδο για αυτούς και μάλιστα προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία περίοδος πιστοποίησης όσων ήδη παρακολούθησαν το Β1. Επιπλέον ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί το Β2 (ούτε οι επιμορφωτές του δεν έχουν ακόμη επιλεγεί) που θα συμπληρώνει το πλήρες Β΄ επίπεδο για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω ειδικοτήτων. Προφανώς αυτός ήταν ο λόγος εξαίρεσης της μοριδότητησης του ΤΠΕ Β΄ επιπέδου στις τελευταίες κρίσεις. Μελετήστε το παρακαλώ για να μην υπάρξουν δικαστικές προσφυγές για λόγους αντισυνταγματικότητας της διάταξης που δεν σέβεται τις ίσες ευκαιρίες κλπ.

    – Η μοριοδότηση διδακτικής υπηρεσίας μπορεί να ξεκινά αντί των ετών «πέραν του 10ου» από εκείνη των ετών «πέραν του 8ου» εφόσον προκριθεί η επιλογή και νεοτέρων εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Αν μείνει ως έχει αποκλείει στην πράξη πολλούς προσοντούχους νεότερους συναδέλφους καθώς η παλαιότητα της διδακτικής υπηρεσίας υπερκαλύπτει την μοριοδότηση τυπικών προσόντων.

  • 17 Μαρτίου 2018, 17:33 | Μαρία

    Μια πολύ μεγάλη ένσταση.

    Δεν είναι δυνατό να λαμβάνει τόσο μεγάλη μοριοδότηση η προϋπηρεσία. Αν το πιο καθοριστικό κριτήριο για να γίνεις στέλεχος της εκπαίδευσης είναι να είσαι «παλιός» τι εκπαιδευτικό σύστημα θέλουμε να έχουμε και τι μάθημα δίνουμε στους πολίτες αυτής της χώρας.

    0,5 για κάθε έτος πάνω απ τα 8 και συνολικά 4 θα ήταν υπερ-αρκετό.

    Ευχαριστώ για την δημοκρατική έκφραση της γνώμης μας στις διαβουλεύσεις!

  • 17 Μαρτίου 2018, 16:08 | Σάββας

    Αγαπητοί, με προβληματίζει το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά δεν λαμβάνεται υπόψη η αξία των πιστοποιημένων επιμορφώσεων του ΕΚΔΔΑ (Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης) το οποίο αποτελεί επίσημο φορέα πιστοποιημένης επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων. Θα μπορούσε λοιπόν ο νέος νόμος να μοριοδοτεί αυτές τις επιμορφώσεις έστω με κάποιο μικρό αριθμό μορίων (π.χ. με 0,30 μόρια ανά 50 ώρες επιμόρφωσης αθροιστικά) ώστε αυτός ο επιστημονικός φορέας να να μην τίθεται εκτός των διαδικασιών επιμόρφωσης των στελεχών της εκπαίδευσης και να μην υποβαθμίζεται η τεράστια αξία του.
    Κατά τ’ άλλα, πολύ σωστή η προσμέτρηση μορίων για διδακτική υπηρεσία από τα 10 έτη και πάνω!! Επίσης είναι σωστή η μοριοδότηση με 1 μόριο για κάθε έτος διδακτικής υπηρεσίας μεγαλύτερης των 10 ετών με πλαφόν τα 10 μόρια.
    Ευχαριστώ.

  • 17 Μαρτίου 2018, 15:58 | Δωρή Χρυσούλα

    Επειδή το Διδασκαλείο δεν υφίσταται πλέον και η αξιολόγηση για την κατοχή του πτυχίου τους σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε την μοριοδοτηση του με 3 μόρια. Νομίζω ότι 2 είναι υπέρ αρκετά. Ας μην ξεχνάμε ότι απηχαν κατά τη διάρκεια σπουδών τους από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και πως δεν είχαν καμία οικονομική συμμετοχή. Αντιθέτως οι κάτοχοι μεταπτυχιακών δεν βρίσκονται σε άδεια, καθημερινά ασκούν το εκπαιδευτικό τους έργο, συμμετέχουν οικονομικά οι ίδιοι με στόχο τους την αναβάθμιση της ποιότητας της παιδείας.
    Ευχαριστώ

  • 17 Μαρτίου 2018, 12:45 | Ανδρέας

    Υπάρχουν μεταπτυχιακά 1 έτους, 1,5 ετών και 2 ετών. Γιατί αντιπετωπίζονται ως ισότιμα???

  • 17 Μαρτίου 2018, 12:26 | Μαίρη Τεκτονοπούλου

    Σε ό,τι αφορά το συγγραφικό έργο, αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς που είμαστε συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων (με ISBN), είμαστε και συγγραφείς σχολικών εγχειριδίων; Ελάχιστοι.
    Γιατί, λοιπόν, να μη μοριοδοτείται ένα βιβλίο με θέμα, παραδείγματος χάρη, την «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης-Θεωρία και Έρευνα» ή «το Δευτερογενές Περιβάλλον ως Φορέας Συναισθηματικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοποίησης Παιδιών και Εφήβων-Έρευνα» και να μοριοδοτείται μόνο το σχολικό εγχειρίδιο στη Γλώσσα ή στα Μαθηματικά;
    Ξέρετε, τα επιστημονικά συγγράμματα είναι «προϊόντα» πολύχρονων σπουδών και μακροχρόνιων ερευνών και είναι άδικο να μην τυγχάνουν της αντίστοιχης αποδοχής. Κάποια από αυτά, μάλιστα, μπορεί να διδάσκονται και σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ…
    Παρακαλώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Κάθε συγγραφικό έργο χρειάζεται να πάρει τις μονάδες που του αναλογούν.

    Με εκτίμηση

    δρ Μαρία Σ. Τεκτονοπούλου, Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας

  • 17 Μαρτίου 2018, 12:08 | Δανιήλ

    α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

    Στο αα)δεν περιλαμβάνεται η άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης

  • 17 Μαρτίου 2018, 12:02 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    1) Θεωρώ απαράδεκτο να μοριοδοτούνται δύο ξένες γλώσσες επιπέδου άνω του Β2 με 1,50 μόριο συνολικά, όταν η μία ξένη γλώσσα σε επίπεδο Β2 μοριοδοτείται από μόνη της με 0,8 μόρια ή όταν η επιμόρφωση ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου παίρνει από μόνη της 1 μόριο (δηλαδή όσο μια ξένη γλώσσα επιπέδου άνω του Β2)
    2) Είναι αδιανόητο να μη μοριοδοτούνται επιπλέον όσα μεταπτυχιακά έχουν σχέση με τον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης, δηλαδή π.χ. ένα μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης κι ένα μεταπτυχιακό στην Νεοελληνική Λογοτεχνία θα μοριοδοτηθούν το ίδιο!
    3)Είναι δυνατόν να μοριοδοτείται η διδακτική προϋπηρεσία με 10 μόρια; Ξέρετε πολύ καλά ότι έτσι αποκλείετε από Διευθυντικές Θέσεις νέους συναδέλφους με πολλά προσόντα και διατηρείτε στις θέσεις τους όλους τους Διευθυντές της «παλιάς φρουράς»….
    4) Με ποια λογική αυξάνετε τη μοριοδότηση του Διδασκαλείου, το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, και στο οποίο πολλοίνεότεροι εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν ή δεν είχαν το δικαίωμα να φοιτήσουν
    5) Μοριοδότηση δεύτερου πτυχίου, μόνο όταν είναι συναφές με την εκπαίδευση, οχι π.χ. ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής ή Ψυκτικός!

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:40 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι στην αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης δεν περιλαμβάνεται η ιδιότητα του αποφοίτου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν και την ιδιότητα του αποφοίτου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και η μη προσμέτρηση στην αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής συνιστά αρνητική διάκριση εις βάρος τους. Η επιλογή της μη προσμέτρησης εμφανίζεται αντιφατική τόσο με τις προβλέψεις του Ν.4369/2016 όσο και με την πρόβλεψη συμμετοχής ενός εκπροσώπου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) στα Συμβούλια Επιλογής(άρθρο 26), καθώς αναδεικνύεται και ορθά το Ε.Κ.Δ.Δ.Α ως πυλώνας στην προσπάθεια για αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα αλλά όχι η Ε.Σ.Δ.Δ.Α η οποία αποτελεί εκπαιδευτική μονάδα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α και τροφοδοτεί τη δημόσια διοίκηση με επιτελικά στελέχη υψηλής εξειδίκευσης και σύγχρονης εκπαίδευσης.

    Σας ευχαριστώ

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:39 | Αννα Νικολάου

    Πότε θα προωθηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συναφή με τη διοίκηση μεταπτυχιακά; Είναι δυνατόν ένα μεταπτυχιακό στη θεολογία και ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση να αποτιμούνται το ίδιο για μία θέση στελέχους της εκπαίδευσης; Ειδικά για τις θέσεις διοίκησης όπως είναι οι Διευθυντές Διευθύνσεων;

    Στο νόμο για τα στελέχη της διοίκησης για όλα τα υπουργεία, το μεταπτυχιακό πρέπει να είναι συναφές για να μοριοδοτηθεί. Εδώ, αρκεί να έχεις ένα μεταπτυχιακό στη ζωή της πέρδικας και μοριοδοτείσαι; Γιατί; Που ακριβώς θα σε βοηθήσει στη διοίκηση;

    Η γνώση επί του αντικειμένου που καλείσαι να αναλάβεις δεν θα έπρεπε να αποτιμάται περισσότερο από τη γνώση ενός παντελώς άσχετου αντικειμένου (που βασικά δεν θα έπρεπε να μετράει καθόλου);

    Αλλά καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι νόμοι γράφονται από το κατεστημένο της εκπαίδευσης. Δεν θα είχε λογική να πριμοδοτούνται ικανά, νέα στελέχη και να πάρουν τις καβαντζωμένες θέσεις από τους «παλιούς». Καταλαβαίνουμε. (όχι, δεν καταλαβαίνουμε)

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:25 | Μαρία Αθανασίου

    Επαναπροδιορισμός της μοριοδότησης τίτλων ως στοιχείων της επαγγελματικής κατάρτισης του εκπαιδευτικού:
    α) αντιστοίχιση περισσότερων μορίων σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους που σχετίζονται με την διοίκηση στην εκπαίδευση
    β) μοριοδότηση μεταπτυχιακών τίτλων ανάλογα με τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) που παρέχει το καθένα (60,90 ή 120 ECTS), καθώς αντανακλούν το φόρτο εργασίας που απαιτείται για την εκπλήρωση των μαθησιακών στόχων
    γ) για τη μοριοδότηση ξένης γλώσσας: προφορική εξέταση ενώπιον αρμοδίου συμβουλίου επιτροπής για τίτλους που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή οι οποίοι ελήφθησαν χωρίς να προϋποτίθεται η γνώση της αντίστοιχης γλώσσας κατά την έναρξη των σπουδών

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:21 | ΑΛΙΚΗ

    Θα ήθελα να διατυπώσω κάποιους προβληματισμούς για την μοριοδότηση στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δεν μπορούν να καταλάβουν θέση προϊσταμένου ολιγοθεσίου σχολείου,δεν υπήρξε ποτέ διδασκαλείο γι’αυτούς ούτε και υπάρχει πλέον για όλους,δεν έχουν αποκτήσει πιστοποίηση Τ.Π.Ε. Β΄ επιπέδου γιατί φέτος ξεκίνησε η επιμόρφωση γι΄αυτούς. Θεωρώ άδικο συγκρινόμενοι με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους να υστερούν σε μόρια στα οποία οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης. Επίσης οι Εκπαιδευτικοί Ξένων Γλωσσών στερούνται μόρια για την άριστη γνώση ξένης γλώσσας που κατέχουν, μόρια τα οποία οποισδήποτε εκπαιδευτικός μπορεί να πάρει με την κατοχή τίτλου ξένης γλώσσας Γ επιπέδου. Θεωρώ ότι τα μετρήσιμα κριτήρια πρέπει να είναι αυτά στα οποία όλοι ισότιμα έχουν πρόσβαση ή μπορούν να αντισταθμίσουν με κάποιο τρόπο.

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:03 | Δωρή Χρυσούλα

    Στο άρθρο 24 παράγραφος (δ)αα λέτε ότι μοριοδοτει με 0.50 ο κάτοχος πτυχίου ΣΕΛΔΕ , ΑΣΠΑΙΤΕ κ.λ.π. Αν κάποιος έχει δύο πτυχία σε αυτή την κατηγορία θα αθροίζονται τα μόρια? Επίσης η ίδια ερώτηση ισχύει και για την κατηγορία ββ. Μέχρι πόσα ετησια πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επιμόρφωσης μοριοδοτούνται? Η επιμόρφωση Α επιπέδου στις ΤΠΕ παύει να μοριοδοτείται? Δεν διευκρινίζεται αυτό.
    Η συνέντευξη των υποψηφίων διευθυντών μήπως πρέπει να γίνεται σε διαφορετικό ΠΥΣΠΕ ώστε να υπάρχει πιθανόν αντικειμενικότητα? Παράδειγμα σε γειτονικά ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιφέρειας.Ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να παρευρίσκεται στη συνέντευξη κάποιο άτομο αμερόληπτο που να ελέγχει τη διαδικασία?

    Σας ευχαριστώ

  • 17 Μαρτίου 2018, 10:54 | Γιαννης

    Υπερβολικά πολλές οι μονάδες για τη διδακτική υπηρεσία!
    Maximum 6…

  • 17 Μαρτίου 2018, 10:51 | Νικος

    Η θέση του Προϊσταμένου ολιγοθεσιου δημοτικού σχολείου ή νηπιαγωγείου δεν περιέχεται στη μοριοδοτηση αν και είναι θέση ευθύνης και σε αυτόν τον Νόμο. Μήπως θα έπρεπε να συμπεριληφθεί όπως και σε προηγούμενο Νόμο;

  • 17 Μαρτίου 2018, 09:40 | Γιάννης

    Πουθενα στο αρ.24 παρ 3 δεν αποτιμάται η διοικητική εμπειρία των Προισταμένων Γραφείων εκπαίδευσης (που καταργήθηκαν το 2011), τη στιγμή που σε όλους τους προηγούμενους νόμους, γινόταν ίδια αποτίμηση της διοικητικής εμπειρίας με τους Διευθυντές εκπαίδευσης, πράγμα φυσιολογικό αφού πρόκειται για παρόμοιες θέσεις.
    Είναι δίκαιο να διορθωθεί αυτή η παράλειψη

  • 17 Μαρτίου 2018, 09:39 | ΦΩΤΙΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ

    Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στην Περιφερειακή Συνάντηση Στελεχών της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο το προηγούμενο φθινόπωρο, ότι η μη αναγνώριση της διδακτικής υπηρεσίας στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ήταν λάθος κι επρόκειτο να διορθωθεί, το «λάθος» συνεχίζει να υπάρχει.
    Στο σχέδιο νόμου που δόθηκε για διαβούλευση, στο άρθρο 24 για την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, παραλείπεται γι’ άλλη μια φορά η υπηρεσία σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην προσμέτρηση της διδακτικής εμπειρίας. Αποτέλεσμα: Η υπηρεσία εκπαιδευτικών σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θεωρείται από το Υπουργείο «νεκρός» χρόνος, λες κι υπηρετούσαν σε κανένα γραφείο άσχετου οργανισμού!
    Πότε επιτέλους θα καταλάβουν στο Υπουργείο ότι η υπηρεσία εκπαιδευτικού σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σημαίνει όχι απλά να κάνεις μάθημα, αλλά να κάνεις μάθημα σε διαφορετικής ηλικίας παιδιά κάθε μέρα, τη μια μέρα σε παιδιά από ΕΠΑΛ, την άλλη σε παιδιά δημοτικού, την άλλη σε παιδιά γυμνασίου κοκ; Αν αυτό δεν είναι διδακτική εμπειρία, τότε τι είναι; Τι να πω, πλέον οι λέξεις χάνουν και το νόημά τους…
    Τιμωρείται η εκπαιδευτική καινοτομία, οι εναλλακτικές παιδαγωγικές μέθοδοι από την ηγεσία ενός Υπουργείου που επικαλείται την καινοτομία στην εκπαίδευση και την κοινωνική αλλαγή.
    Κι από την άλλη, γι’ άλλη μια φορά, οι πολιτικοί άλλα λένε κι άλλα κάνουν, δεν τηρούν το λόγο τους. Κι αυτό είναι δυστυχώς που συνέβαλε σημαντικά στην κατάσταση που είναι σήμερα η χώρα μας και στην αναξιοπιστία της πολιτικής και στη στροφή των πολιτών προς ακροδεξιά μορφώματα ή στην αποχή και την απογοήτευση.
    Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση θα επιβιώσει κι από αυτή την επίθεση. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης και των πολιτικών πολύ αμφιβάλλω…

  • Καλημέρα σας και ευχαριστώ για τη δυνατότητα κατάθεσης της θέσης μου. Θα ήθελα να τονίσω ότι η μοριοδότηση του διδασκαλείου είναι λίγο άδικη. Και αυτό γιατί ο επιμορφωτικός αυτός θεσμός έχει καταργηθεί προ πολλού. Αυτό συνεπάγεται ότι οι συνάδελφοι που για κάποιους λόγους, (προσωπικούς, οικογενειακούς) δεν μπόρεσαν κατά το παρελθόν να επιλεγούν και να παρακολουθήσουν την διετή επιμόρφωση του διδασκαλείου να μην μοριοδοτούνται αλλά και να μην έχουν δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης ανάλογης επιμορφωτικής δράσης. Η πρότασή μου είναι να μοριοδείται οποιαδήποτε σχετική με τον κλάδο επιμορφωτική συμμετοχή, είτε Πανεπιστημιακή είτε μέσω των κέντρων επιμόρφωσης όπως του ΕΚΔΔΑ, (ΠΙΝΕΠ) με αντίστοιχη ποσόστωση μοριοδότησης βάσει των ωρών ή και της σχετικής χρονικής διάρκειας παρακολούθησης με επιτυχή πιστοποίηση. Ευχαριστώ!

  • 17 Μαρτίου 2018, 09:16 | Γρηγόρης Χρυσομαλίδης

    Στην προαναφερθείσα αποτίμηση κριτηρίων έγγραφα δε γίνεται αναφορά για τους Ειδικούς Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης που είχαν στελεχώσει τα ΚΕΣΥΠ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ειδικός της Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης λειτουργούσε σε συνεργασία και παράλληλα με το/τους Σύμβουλο /ους Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ, η θητεία του ήταν παράλληλη με τους υπευθύνους ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ελάμβανε επίδομα για το χρονικό διάστημα που το λάμβαναν και αυτοί. Σύμφωνα με τις Υ.Α: Γ2/3141 / 8-9-00 , Γ2/3914/18-6-98, Γ2/2421/30-4-99 καιΓ7/103623/21-09-2007 ο Ειδικός της Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με το/τους Σύμβουλο /ους Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ είχε σα καθήκοντα να:
    α) Συλλέγει, ανανεώνει και μορφοποιεί το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιεί
    το ΚΕΣΥΠ.
    β) Παρέχει πληροφόρηση, εκπαιδευτική και επαγγελματική σε μαθητές και γονείς
    και συντελεί στην αναζήτηση και τη χρήση της πληροφορίας.
    γ) Παράγει και ανανεώνει σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ του ΠΙ, τοπικό
    πληροφοριακό υλικό εκπαιδευτικού και επαγγελματικού περιεχομένου.
    δ) Συνεργάζεται με το/τους Σύμβουλο/ους Επαγγελματικού Προσανατολισμού του
    ΚΕΣΥΠ για θέματα της αρμοδιότητας του και μετέχει στην οργάνωση
    δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων σε θέματα ΣΕΠ.
    ε) Επικοινωνεί με το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το
    ΚΕΣΥΠ του ΠΙ, το ΚΕΣΥΠ του ΥΠΕΠΘ, το Γραφείο ΣΕΠ της ΔΣΔΕ, τα άλλα
    ΚΕΣΥΠ της χώρας, καθώς και με τους αρμόδιους σε θέματα ΣΕΠ φορείς του
    εσωτερικού και εξωτερικού.
    στ) Παρακολουθεί και στηρίζει το ηλεκτρονικό δίκτυο επικοινωνιακής
    πληροφόρησης του ΚΕΣΥΠ.

    Θεωρώ πως θα έπρεπε η προϋπηρεσία των Ειδικών Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης να μοριοδοτείται ανάλογα με την προϋπηρεσία των στελεχών στα ΚΕΣΥΠ και ΓΡΑΣΕΠ όπως άλλωστε προκύπτει από τα καθήκοντα που ασκούσαν.

  • 17 Μαρτίου 2018, 02:15 | Κώστας

    β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.

    Πώς; Αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιστοποιηθούμε; Δεν υπάρχουν προγράμματα.

    Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι κληρώθηκαν και συμμετείχαν…Και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν ήταν τόσο τυχεροί; Έτσι δίνονται τα μόρια; Με βάση την τύχη;

    Μήπως είναι αντισυνταγματικό;;;

  • 17 Μαρτίου 2018, 00:11 | Χριστίνα Ηλιάδη

    Θα ήθελα να διατυπώσω τις εξής απορίες και προτάσεις σχετικά με την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης:
    Το δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση ότι υπάρχει κάποιο πρώτο πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ; Για παράδειγμα, κάποιος μουσικός που διορίστηκε με τίτλο ωδείου ως ΠΕ16(ως το 2006 αυτό ήταν νοητό!)και διαθέτει και τίτλο ΤΕΙ, λαμβάνει μόρια για δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ; Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε ένας φιλόλογος ΠΕ2 που κατέχει και τίτλο ωδείου παίρνει μόρια για δεύτερο πτυχίο ή υστερεί σε επιστημονική συγκρότηση σε σχέση με τον πρώτο (ΠΕ16);
    Αν μιλάμε για εξορθολογισμό της διαδικασίας επιλογής, πόσο ορθολογικό είναι για την κατάληψη θέσεων στελεχών εκπαίδευσης ένα πτυχίο Νομικής και ένα πτυχίο π.χ. ψυκτικού ΤΕΙ (ως δεύτερα έστω πτυχία)να έχουν την ίδια βαρύτητα και να αποτιμώνται με τα ίδια μόρια;
    Προτείνω τα πτυχία Νομικής να λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση, καθώς πλείστα όσα προβλήματα κατά την άσκηση διευθυντικών καθηκόντων δημιουργούνται από την πλημμελή γνώση και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αν και αυτό είναι το πρώτο καθήκον τους.

  • 16 Μαρτίου 2018, 21:57 | Ευάγγελος

    Στο άρθρο 24 «Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου Διδασκαλείου αξιολογείται με 4,5 μονάδες». Συγχωνεύει δηλαδή τις μονάδες του Μεταπτυχιακού (3,5) και της Μετεκπαίδευσης στο Διδασκαλείο (3) σε 4,5 μονάδες. Διατείνεστε λοιπόν ότι 3,5 + 3 = 4,5 μονάδες! Άραγε σε τι αποσκοπεί αυτό;
    Μας μετεκπαίδευσε η υπηρεσία μας με δικά της έξοδα πάνω στο αντικείμενό μας για να γίνουμε καλύτεροι εκπαιδευτικοί. Συνδέοντας εμπειρία-πράξη-επιστήμες αγωγής, υπό την αιγίδα κι εποπτεία των αρμόδιων Παιδαγωγικών Τμημάτων Εκπαίδευσης, μέσα από επιλογή εξετάσεων η υπηρεσία αποσκοπεί στην μέγιστη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού στο χώρο της εκπαίδευσης. Και τώρα αδειάζετε από μονάδες τους εκπαιδευτικούς με μετεκπαίδευση και μεταπτυχιακό τίτλο! Ειλικρινά δεν το χωράει ο νους μου: 3,5 + 3 = 4,5!
    Στα Διδασκαλεία πήγαμε με εξετάσεις μέσω του εργοδότη μας (Υπουργείο Παιδείας) του καθ’ ύλην αρμόδιου για την εκπαίδευσή μας. Ποιος εργοδότης επενδύει στο προσωπικό του κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνοντας όσο μπορεί τα κίνητρα μετεκπαίδευσης; Μάλιστα βάζει και τιμωρία σε όποιον πάει λίγο παρά πέρα με την απόκτηση Μεταπτυχιακού σχετικού φυσικά με το αντικείμενό του;
    Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο κράτος, σε ποιο μέρος συμβαίνει να μετεκπαιδεύεις τους υπαλλήλους σου 2 ολόκληρα χρόνια και όταν επιστρέφουν να υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος τα έξοδα που έκανες (ως εργοδότης πλέον) αλλά και την μετεκπαίδευση που παρείχαν τα πιο αρμόδια Πανεπιστημιακά Τμήματα.
    Παρακαλώ όπως διορθωθεί αυτή η αδικία άμεσα. Το Μεταπτυχιακό είναι Μεταπτυχιακό! Η Μετεκπαίδευση είναι Μετεκπαίδευση.Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Κάθε τίτλος οφείλει να πάρει τις μονάδες που του αναλογούν. Οι συγχωνεύσεις μονάδων στην περίπτωσή μας είναι εντελώς άδικες. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική.

    Με εκτίμηση
    Μακρής Βαγγέλης

  • 16 Μαρτίου 2018, 21:14 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    1)Βασική ένσταση η σχεδόν εξίσωση του διδασκαλείου με το μεταπτυχιακό.
    3 εναντίον 3,5…Ένας θεσμός που έχει καταργηθεί,που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και που σε βαθμό δυσκολίας και ποιότητας δεν είχε καμία σχέση με ένα μεταπτυχιακό.Επίσης είναι δυνατόν το διδασκαλείο να το εξισώνετε με ένα δεύτερο πτυχίο?!!!
    1 μόριο θα ήταν αρκετό.Να ξέρετε επίσης ότι είχε συζητηθεί πολύ αρνητικά το γεγονός ότι είχατε δεχτεί έντονες πιέσεις από τους ΠΕ70 για να το εξισώσετε με το μεταπτυχιακό.

    2)Απαράδεκτα μικρή ψαλίδα μεταξύ των επιπέδων των ξένων γλωσσών.0,8 με 1,00!!!.Η διαφορά έπρεπε να είναι τουλάχιστον 0,60

    3)Απουσιάζει η πριμοδότηση των σχετικών με την οργάνωση και διοικηση της εκπαίδευσης μεταπτυχιακων. Τα συγκεκριμένα παράγουν γνώσεις και έτοιμα στελέχη.Είναι απαράδεκτο να αναζητείτε στελέχη και να μην πριμοδοτείτε την εξειδικευμένη γνώση.

    4)Υπερβολικά μεγάλη η μοριοδότηση της διδακτικής προυπηρεσίας.10 μόρια για κάθε χρόνο πάνω από τα 10 και συνολικά 10!!!
    Φωτογραφικά ευνοεί τους «μαθουσάλες»της εκπαίδευσης και αποκλείει νεότερους και ικανούς.0,5 για κάθε έτος πάνω απ τα 8 και συνολικά 4 θα ήταν αρκετό.

    Σας ευχαριστώ