Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής

1. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 21, τα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης αποτιμώνται με 45 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.
2. Το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης αξιολογείται με 17 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
Η κατοχή περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αξιολογείται κατ’ ανώτατο όριο με 5 μονάδες και στην περίπτωση αυτή δεν μοριοδοτείται η κατοχή τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).
β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.
γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
ββ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,40 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μοριοδοτούνται για την πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2 με 0,80 μονάδες, ενώ για τη γνώση και τρίτης ξένης γλώσσας του ίδιου επιπέδου μοριοδοτούνται με 0,40 μονάδες.
γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
δδ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 0,50 μονάδες.
Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης και δεν μοριοδοτείται.
δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά της παρούσας περίπτωσης αξιολογούνται εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό.
ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ή στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.: 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
ββ) Συμμετοχή ως επιμορφωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 0,1 μονάδες ανά 10 ώρες.
στ) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.): 0,5 μονάδες για κάθε εξάμηνο συμμετοχής και έως 1 μονάδα.
ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια: 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων: 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας αξιολογείται με 13 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
4. Το κριτήριο της διοικητικής και εκπαιδευτικής επάρκειας αποτιμάται με 5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
α) Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατελέσει σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, αποτιμάται με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄.
β) Για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αξιολογείται από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής στο πλαίσιο της προσωπικής συνέντευξης που προβλέπεται στην παρ. 5.
5. Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης αποτιμάται με 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Το κριτήριο αυτό αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, μέσω της οποίας εκτιμώνται η παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνέντευξη περιλαμβάνει παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τύπος συνέντευξης με τη χρήση έντυπων υποδειγμάτων που περιλαμβάνουν τα αξιολογούμενα στοιχεία και τη στάθμισή τους και υποχρεώνουν κάθε μέλος του συμβουλίου να δώσει ξεχωριστή και αιτιολογημένη βαθμολογία. Η συνέντευξη ενώπιον του συμβουλίου επιλογής μαγνητοφωνείται για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προσαρτάται στα σχετικά πρακτικά.
6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης.

  • 21 Μαρτίου 2018, 10:08 | Δημήτρης

    Σχετικά με την παρ. 3 ββ)
    Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δίνουν απολυτήριο Γυμνασίου και οι διευθυντές και υποδιευθυντές τους είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε αυτά και έχουν διδακτικό έργο (3 και 9 ώρες εβδομαδιαία αντίστοιχα), δεν αναγνωρίζεται η υπηρεσία τους ούτε ως διοικητική ούτε ως διδακτική. Ενώ αναγνωρίζεται η διδακτική υπηρεσία του Διευθυντή και Υποδιευθυντή ΙΕΚ όχι όμως και των ΣΔΕ!
    Αντιθέτως, ο ν. 4473/2017, άρ. 1, προέβλεπε, όπως είναι λογικό, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και ως διοικητικής και ως διδακτικής (ίδια αναφορά υπήρχε στον ν. 4186/2013, άρ. 27).
    Σχετικές αποφάσεις είχαν λάβει παλαιότερα τα Διοικητικά Εφετεία Θεσσαλονίκης (αρ. 789/2016) και Τριπόλεως (αρ. 198/2017).

  • 21 Μαρτίου 2018, 09:38 | Βασίλης

    Δεν θα έπρεπε το διδακτικό έργο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποτιμάται με περισσότερο από (1) μία μονάδες;

  • 21 Μαρτίου 2018, 09:22 | Β.Χ.

    Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.

    Δεν θα πρέπει να μοριοδοτείται το Β΄ επίπεδο γιατί μέχρι το 2017 δεν είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου ΄ολες οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών.
    Τον Ιούνιο του 2017 δόθηκε μεν το δικαίωμα σεόλους τους εκπαιδευτικούς όμως η επιμόρφωση γίνεται σε δύο στάδια (Β1 και Β2), δεν έχει πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση ούτε του πρώτου σταδίου (Β1) ακόμα, άρα δεν έχουν ΑΚΟΜΑ δικαίωμα πιστοποίησης όλοι οι κλάδοι των εκπαιδευτικών.
    Συνεπώς δημιουργείται ανισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών

  • 21 Μαρτίου 2018, 08:36 | ANNA A.

    Η υπηρεσία των στελεχών (Σ.Σ.Ν., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., κ.λπ.) Θα έπρεπε να προσμετράται και ως διδακτική, εφόσον έτσι ορίζονταν στις Υπουργικές Αποφάσεις του 2012.

  • 21 Μαρτίου 2018, 08:12 | Υρώ

    Είναι άδικη η μη μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας σε θέσεις προϊσταμένων ολιγοθέσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ενώ αντίθετα μοπριδοτείται μόνο η θέση διευθυντών δημοτικών σχολείων. ]Τί να κάνουμε που τα νηπιαγωγεία είναι ολιγοθέσια στο σύνολό τους; Να τιμωρηθούμε οι νηπιαγωγοί για αυτό;
    Επίσης, πολύ σωστά επισημαίνεται από συναδέλφους πως πρέπει να μοριοδοτηθεί η συμμετοχή σε ερευνητικά και επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Ε.Π., καθώς, μπορεί να είναι φορέας Ιδιωτικού Δικαίου αλλά ανήκει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ και εποπτεύεται από εκεί. Επίσης πρέπει να μοριοδοτούνται οι θέσεις Συμβούλων και Εισηγητών στο Ι.Ε.Π., οι οποίοι παράγουν εξαιρετικό επιστημονικό έργο και δεν αμοίβονται για αυτό με παραπάνω χρήματα, όπως αμοίβονταν οι σχολικοί σύμβουλοι.Ε ας μοριοδοτηθούν σε επιλογές στελεχών, καθώς πρέπει να επισημανθεί ότι αξιολογούνται όλα τα στελέχη του Ι.Ε.Π., καθώς και οι αποσπασμένοι εκεί εκπαιδευτικοί.

  • 21 Μαρτίου 2018, 07:05 | Tax.kouris

    20 Μαρτίου 2018, 17:28 | Tax.kouris Μόνιμος ΣύνδεσμοςΑφου μοριοδοτειτε όσο τίποτε άλλο τα είκοσι χρονια διδακτικής φωτογραφίζοντας όσους είναι πάνω απο 50-55 γιατι δεν βάζετε όριο ηλικιας στις αιτήσεις ώστε να μην ταλαιπωρείτε τον κοσμο;.Πχ όποιος έχει 12 χρόνια υπηρεσίας στην τάξη και κάποια χρόνια απόσπασης σε διεύθυνση η υπουργειο παιδείας συν διδακτορικό δεν υπερβαίνει σε μόρια όποιον εχει μόνο 20 χρόνια στην τάξη καμια εμπειρία σε υπουργειο η διευθ.δευτεροβάθμιας και κανένα μετεπτυχιακο. Καθόλα αξιοκρατικος ο νόμος. Ποια σαίνια τον ετοίμασαν?

  • 20 Μαρτίου 2018, 23:24 | Διογένης

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου:
    α)Στέλεχος με δύο συναπτές θητείες στην ίδια θέση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος,
    β) Στελέχη που δεν επανεπιλέγονται επιστρέφουν στην οργανική τους θέση.
    Με βάση τις διατάξεις αυτές, ένας διευθυντής Εκπαίδευσης ή σχολικός σύμβουλος, με δύο θητείες, που συνταξιοδοτείται σε 2-3 χρόνια θα επιστρέψει στην τάξη, αφού παρά τα αυξημένα προσόντα του δεν μπορεί, λίγο πριν τη σύνταξή του, να είναι ούτε δ/ντής σχολείου (οι επιλογές δ/ντών έγιναν το 2017 και η θητεία τους λήγει το 2010).
    Μια πρόταση για την άρση της αδικίας θα ήταν η υπαγωγή των στελεχών αυτών στις διατάξεις του Ν. 4275/2014 όπου προβλέπεται η απόσπαση στα σώματα ελεγκτών. Να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει για όλους τους προισταμένους διευθύνσεων του δημόσιου τομέα, με εξαίρεση την Εκπαίδευση.

  • 20 Μαρτίου 2018, 23:18 | ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Το κριτήριο 2. β)Γνώση Τ.Π.Ε. B΄Επιπέδου:1 μονάδα, είναι άδικο και έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματική αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας, διότι δεν δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν την επιμόρφωση B΄Επιπέδου αφού η επιλογή των επιμορφούμενων κάθε φορά γίνεται με κλήρωση! Υπάρχουν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί λοιπόν, που δεν έχουν κληρωθεί πολλές φορές σε αυτή τη διαδικασία επιλογής, με αποτέλεσμα να μην έχουν, παρά την θέλησή τους, επιμορφωθεί και να στερούνται έτσι αυτής της μοριοδότησης. Με εκτίμηση ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Α.

  • 20 Μαρτίου 2018, 23:03 | Διομήδης

    Μερικές σκέψεις που εκτιμώ ότι μπορούν να βοηθήσουν:
    1. Γέμισε η εκπαίδευση με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά παντελώς άσχετα με τη διδακτική πράξη ή τη διοίκηση (Πχ πτυχίο ΤΕΙ Δομικών Έργων, μεταπτυχιακό στον Υπαρξισμό ή διδακτορικό στον βίο του τάδε μητροπολίτη). Αποτέλεσμα;να έχουμε Συμβούλους με «βαριά» χαρτιά, αλλά και με άγνοια της διδακτικής και παιδαγωγικής. Δεν θα έπρεπε κάποτε να μπει η συνάφεια στους τίτλους σπουδών; Είναι τόσο απλό και τόσο δίκαιο!
    2. Ως προς το συγγραφικό έργο, για ποιο λόγο δεν προβλέπεται η μοριοδότηση συγγραφής βιβλίων παιδαγωγικού-διδακτικού περιεχομένου, παρά μόνο συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων; Γιατί αυτός ο περιορισμός; Οι επιτροπές αξιολόγησης συγγραφικού έργου μπορούν πολύ εύκολα να αξιολογήσουν την επιστημονικότητα ενός συγγράμματος και να μοριοδοτήσουν τον συγγραφέα-εκπαιδευτικό.

  • 20 Μαρτίου 2018, 22:47 | Διαμαντής

    Το 2ο πτυχίο ΑΕΙ, όπως και κάθε άλλος τίτλος σπουδών, μοριοδοτείται καθώς ο νομοθέτης κατά πάγια τακτική αξιολογεί θετικά την απόκτηση ενός όγκου ειδικών πανεπιστημιακών γνώσεων που απέκτησε ο εκπαιδευτικός-υποψήφιο στέλεχος. Με ποια λογική η μοριοδότηση αυτή συναρτάται από τον χρόνο που απέκτησε κανείς το 2ο πτυχίο; Πώς είναι δηλαδή δυνατόν ένα πτυχίο νομικής, φιλοσοφικής ή μαθηματικού να ακυρώνεται παντελώς επειδή χρησιμοποιήθηκε για κατατακτήριες εξετάσεις; Και ταυτόχρονα, με ποια λογική μοριοδοτείται ως πτυχίο ΑΕΙ ένα παντελώς άσχετο με την εκπαίδευση πτυχίο ΚΑΤΕΕ επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε για κατατακτήριες; Αν η πρόβλεψη αυτή στον νόμο δεν είναι φωτογραφική για κάποιους, τότε είναι ο ορισμός της αδικίας!

  • 20 Μαρτίου 2018, 22:24 | Γιώργος

    Μια σοβαρή παράλειψη είναι ότι στο άρθρο 24 του σχεδίου νόμου, το οποίο αφορά την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής, δεν προβλέπεται κανενός είδους μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.
    Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 4415/2016 οι Συντονιστές Εκπαίδευσης είναι
    όργανα συντονισμού, διοίκησης και εποπτείας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι Συντονιστές Εκπαίδευσης, αναλαμβάνουν καθήκοντα και αρμοδιότητες ανάλογες με αυτές του Διευθυντή Εκπαίδευσης: «Οι Συντονιστές Εκπαίδευσης ασκούν στην περιοχή ευθύνης τους πειθαρχικές αρμοδιότητες στους εκπαιδευτικούς και στους διοικητικούς υπαλλήλους, που αποσπώνται ή προσλαμβάνονται για τις εκπαιδευτικές μονάδες, ίδιες με τις πειθαρχικές αρμοδιότητες που έχουν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της ημεδαπής» (παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 4415/2016).
    Θεωρούμε ότι εκ παραδρομής λησμονήθηκε η μοριοδότηση που αρμόζει στους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού. Για να αρθεί η αδικία θα πρέπει η θητεία του Συντονιστή Εκπαίδευσης να αποτιμάται με τα ίδια ακριβώς μόρια που προβλέπονται για την περίπτωση αα) της παραγράφου 3 του άρθρου 24 του σχεδίου νόμου.

  • 20 Μαρτίου 2018, 21:59 | Τάσος Μ.

    Αναφέρομαι στην μοριοδότηση των μεταπτυχιακών / διδακτορικών αναφορικά με τις θέσεις συντονιστών εκπαιδευτικού έργου. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει σαφής διαφοροποίηση μοριοδότησης υπέρ όσων κατέχουν μεταπτυχιακό / διδακτορικό τίτλο σχετικό με την διδακτική των σχολικών αντικειμένων ή την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μιας και το έργο των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου είναι: (α) να υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στο πώς να διδάσκουν τα μαθήματά τους (β) να διαγιγνώσκουν τις επιμορφωτικές τους ανάγκες, (γ) να τους βοηθούν να εξελίσσονται επαγγελματικά, (δ) να συντονίζουν την όλη προσπάθεια με στόχο την προαγωγή της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
    Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι κατέχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους άσχετους με τη διδακτική / παιδαγωγική / επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών (λ.χ. στην αρχαία ελληνική μετρική), είχαν αναλάβει το έργο του σχολικού συμβούλου χωρίς να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να παρέμβουν υποστηρικτικά στο έργο των εκπαιδευτικών και να εκπληρώνουν με επιφανειακό τρόπο τα καθήκοντά τους.
    Εάν λοιπόν αναγνωρίσουμε την ανάγκη ο/η συντονιστής/τρια του εκπαιδευτικού έργου να αποτελέσει πυλώνα εκπαιδευτικής ανανέωσης και υποστήριξης με σύγχρονους όρους και λογικές, οφείλουμε να πριμοδοτήσουμε εκείνον/η που έχει τη γνώση (μέσα από τις σπουδές του/της) να το κάνει.

  • 20 Μαρτίου 2018, 21:43 | Τάσος Μ.

    Το γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 που αφορά τα κριτήρια επιλογής στελεχών, δεν προσμετράται η διοικητική και διδακτική εμπειρία των διευθυντών και υποδιευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), είναι τουλάχιστον παράλογο. Πρόκειται για υπηρεσίες εξαιρετικά σύνθετες και απαιτητικές, η αποκτημένη εμπειρία από τις οποίες έχει ισχυρή μεταφερσιμότητα στις δομές της τυπικής εκπαίδευσης. Εξάλλου δεν μπορεί για το ίδια υπηρεσία (διευθυντής – υποδιευθυντής τυπικού σχολείου ή ΙΕΚ να μοριοδοτείται, ενώ δεν προβλέπεται το ίδιο για την αντίστοιχη στα ΣΔΕ. Η ισονομία επιβάλλει τη διόρθωση της προαναφερθείσας αδικίας.

  • 20 Μαρτίου 2018, 20:33 | Α. Παπαδ.

    Γιατί οι τίτλοι σπουδών περιορίζονται στις 9 μονάδες;

    ΣΕΛΜΕ/ΣΕΛΔΕ (το 2018, απίστευτο!)

    Η διδακτική υπηρεσία του ΣΣ στην προκήρυξη του 2007 και του 2011 ήταν διδακτική. Μπορεί να αλλάξει τώρα κατόπιν εορτής; Πολλοί θα προσφύγουν και θα δικαιωθούν σε αυτό!

    Στη Διοικητική εμπειρία λείπουν θέσεις (κατά λάθος;)

  • 20 Μαρτίου 2018, 20:32 | Απόστολος

    Το Διδασκαλείο ΠΡΕΠΕΙ να μοριοδοτηθεί με επιπλέον μόρια επειδή υπήρχαν εξετάσεις στην εισαγωγή και εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου αποφοίτησης και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών στο Διδασκαλείο είχε άμεση σχέση με τα μαθήματα της βαθμίδας εκπαίδευσης στην οποία υπηρετούσε ο κάθε εκπαιδευτικός. Η αντίθεση έγκειται στο γεγονός ότι μοριοδοτείται το δεύτερο πτυχίο, το οποίο εν τέλει μπορεί να είναι οποιοδήποτε και να μην έχει άμεση σχέση (συνάφεια) με το περιεχόμενο σπουδών της βαθμίδας εκπαίδευσης που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός που το κατέχει.

  • 20 Μαρτίου 2018, 20:10 | Δημήτρης

    Θεωρώ ότι είναι αδικία για κάποιον που έχει μοχθήσει και διαθέτει ΜΠΣ1 και ΜΠΣ2(σε ανεξάρτητα γνωστικά πεδία), Διδασκαλείο Εκπαίδευσης και ΑΕΙ να μην του προσμετράται στο … ελάχιστο το Διδασκαλείο.

    Επίσης θα έπρεπε για τη διεκδίκηση θέσης σε ΚΕΣΥ ή ΣΕΕ ειδικής αγωγής να δίνεται άλλος συντελεστής βαρύτητας στα επιπλέον ειδικά προσόντα του υποψηφίου που απαιτεί αυτή η θέση έναντι κάποιου άλλου.

  • 20 Μαρτίου 2018, 19:54 | Άννα

    1.Το Διδασκαλείο ΔΕΝ πρέπει να μοριοδοτείται επειδή δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στα Διδασκαλεία είχαν πρόσβαση μόνο οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70. Έτσι ξεκινούν ήδη με +3 μόρια έναντι των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καταπατείται η αρχή της ισότητας μεταξύ των υποψηφίων. Επιπλέον εδώ και κάποια χρόνια τα Διδασκαλεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, επομένως οι νεότεροι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 δεν μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα 3 μόρια. Όσοι έχουν φοιτήσει στο Διδασκαλείο, κατείχαν θέση στη δημόσια εκπαίδευση και ελάμβαναν κανονικά το μισθό τους (εκπαιδευτική άδεια). Αυτό δεν ισχύει πλέον. Πρέπει να αρθεί άμεσα αυτή η ανισότητα και να διεκδικήσουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ισότιμα με τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 θέσεις στελεχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
    2. Για τις γνώσεις ΤΠΕ να ισχύουν όλα τα πτυχία / διπλώματα/ επιμορφώσεις που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και όχι μόνο η Β επιπέδου που μπορούν να έχουν μόνο όσοι έχουν κληρωθεί. Είναι απαράδεκτο η μοριοδότηση για γνώσεις ΤΠΕ ουσιαστικά να στηρίζεται σε κλήρωση!!!

  • 20 Μαρτίου 2018, 19:27 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    1.ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΜΕ 3 ΜΟΡΙΑ ΠΑΛΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ(ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 3,5 ΜΟΡΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

    2.ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 300 ΩΡΩΝ Ή ΚΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΕΙ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ 0,5 ΚΑΙ 0,5 ΙΣΟΝ 1,00 ΜΟΡΙΟ; ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ.

    3. ΩΣ ΠΕ06 (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ) ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΥΧΕΡΟΣ;

    4. ΩΣ ΠΕ06, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 3,00 ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ;

  • 20 Μαρτίου 2018, 19:11 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Θα ήθελα να αναφερθώ στο άρθρο 24 που αφορά τα κριτήρια επιλογής στελεχών, ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι προσμετράται η διοικητική και διδακτική εμπειρία των διευθυντών και υποδιευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται η διοικητική και διδακτική εμπειρία των διευθυντών και υποδιευθυντών ΣΔΕ όπως ισχύει για τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αντίστοιχων ΙΕΚ. Θα πρέπει να διορθωθεί για λόγος ισονομίας με τους άλλους συναδέλφους. Θα παρακαλούσα να το μελετήσετε το ζήτημα αυτό και να το διορθώσετε, ώστε να αναφέρεται ευκρινώς η μοριοδότηση των συναδέλφων διευθυντών και υποδιευθυντών ΣΔΕ.
    Σας ευχαριστώ

  • 20 Μαρτίου 2018, 18:27 | ΤΑΣΟΣ

    H Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής είναι θολή, αθέλητη απ’ άκρη σ’ άκρη και φωτογραφική για………. !!! α) ο κάτοχος Διδακτορικού και Διδασκαλείου μοριοδοτείται 6+3=9 και β) ο κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδασκαλείου μοριοδοτείται 3,5+1=4,5. ΓΙΑΤΙ στην πρώτη περίπτωση το Διδασκαλείο να μοριοδοτείται με 3 μόρια και στη δεύτερη περίπτωση με 1 μόριο ????????????????

  • 20 Μαρτίου 2018, 18:22 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    1)Βασική ένσταση η σχεδόν εξίσωση του διδασκαλείου με το μεταπτυχιακό.
    3 εναντίον 3,5…Ένας θεσμός που έχει καταργηθεί,που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και που σε βαθμό δυσκολίας και ποιότητας δεν είχε καμία σχέση με ένα μεταπτυχιακό.Επίσης είναι δυνατόν το διδασκαλείο να το εξισώνετε με ένα δεύτερο πτυχίο?!!!
    1 μόριο θα ήταν αρκετό.Να ξέρετε επίσης ότι είχε συζητηθεί πολύ αρνητικά το γεγονός ότι είχατε δεχτεί έντονες πιέσεις από τους ΠΕ70 για να το εξισώσετε με το μεταπτυχιακό.2)Απαράδεκτα μικρή ψαλίδα μεταξύ των επιπέδων των ξένων γλωσσών.0,8 με 1,00!!!.Η διαφορά έπρεπε να είναι τουλάχιστον 0,603)Απουσιάζει η πριμοδότηση των σχετικών με την οργάνωση και διοικηση της εκπαίδευσης μεταπτυχιακων. Τα συγκεκριμένα παράγουν γνώσεις και έτοιμα στελέχη.Είναι απαράδεκτο να αναζητείτε στελέχη και να μην πριμοδοτείτε την εξειδικευμένη γνώση.4)Υπερβολικά μεγάλη η μοριοδότηση της διδακτικής προυπηρεσίας.10 μόρια για κάθε χρόνο πάνω από τα 10 και συνολικά 10!!!
    Φωτογραφικά ευνοεί τους «μαθουσάλες»της εκπαίδευσης και αποκλείει νεότερους και ικανούς.0,5 για κάθε έτος πάνω απ τα 8 και συνολικά 4 θα ήταν αρκετό. Σας ευχαριστώ

  • 20 Μαρτίου 2018, 18:12 | Θάνος

    Σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου, ο βασικότερος ρόλος των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. είναι ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός σχεδιασμός όλων των σχολικών μονάδων και κέντρων της περιοχής ευθύνης τους, η συνεργασία με τα ΑΕΙ και άλλους επιστημονικούς φορείς, η αξιολόγηση του παραγόμενου έργου καθώς και η ενσωμάτωση σύγχρονων επιστημονικών εργαλείων στην εκπαιδευτική πράξη.
    1η παρατήρηση. Στο Άρθρο 24 περί ‘Αποτίμησης κριτηρίων επιλογής’ η μόνη ουσιαστική μοριοδότηση που αντιστοιχεί σε ενεργητικό επιστημονικό έργο του υποψηφίου που να αποδεικνύει τη δυνατότητα του υποψηφίου να οργανώνει και αξιολογεί επιστημονικές δράσεις και όχι απλά συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις είναι 2,5 μονάδες στην παρ. ζ) επί του συνόλου των 17 μονάδων του κριτηρίου της επιστημονικής συγκρότησης. Ως εκ τούτου η επιστημονική εργασία-συγγραφή (15% επί του συνόλου) δεν δύναται να αποτελέσει ικανή μοριοδότηση για αξιόπιστη αξιολόγηση της συνολικής επιστημονικής επάρκειας του υποψηφίου και κυρίως οι υποπαράγραφοι ζ)ββ) και ζ)γγ). Επιπροσθέτως στις παραγράφους ζ)ββ) και ζ)γγ) πρέπει να διαχωριστούν τα επιστημονικά περιοδικά και τα πρακτικά συνεδρίων και να γίνουν αποδεκτά μόνο όσα έχουν κριθεί με σύστημα κριτών και ειδικά για τα περιοδικά να είναι τουλάχιστον ενός συγκεκριμένου impact factor (πχ. >2). Προτείνεται αναλογική αύξηση τουλάχιστον στο 70% της συνολικής επιστημονικής συγκρότησης με έλεγχο των συστημάτων κρίσης των δημοσιεύσεων.
    2η παρατήρηση. Δεν μοριοδοτείται στην επιστημονική επάρκεια η μεταδιδακτορική έρευνα του υποψηφίου, που αποτελεί απόδειξη της εφαρμοσμένης και συνεχιζόμενης επιστημονικής επάρκειας του υποψηφίου και της σημαντικότητα της παραγόμενης έρευνας. Προτείνονται 2,5 Μονάδες για κάθε χρόνο μεταδιδακτορικής έρευνας με μέγιστο τις 5 Μονάδες.
    Συμπερασματικά, στο παρόν σχέδιο Νόμου το διεθνές επιστημονικό έργο ενός υποψηφίου που θα μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τη λειτουργία των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., δεν έχει αναλογική μοριοδότηση σε σχέση με την πιστοποίηση ξένης γλώσσας, η μια ετήσια επιμόρφωση κλπ.

  • 20 Μαρτίου 2018, 17:50 | Αντωνία Χαρίση

    Στο άρθρο 24, στην παράγραφο ζ) και υποενότητα αα) στο συγγραφικό έργο
    αποτιμάται μόνο η συγγραφή σχολικών εγχειριδίων με 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.Αυτό αφορά έναν μικρό, μηδαμινό αριθμό εκπαιδευτικών και αποκλείει πολλούς, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικό συγγραφικό έργο με βιβλία που αφορούν στην ειδικής αγωγή, την παιδαγωγική, την ιστορία της εκπαίδευσης, την εκπαιδευτική πρακτική, κ.ά. Θα πρέπει να μοριοδοτείται η συγγραφή και των βιβλίων που είναι συναφή με την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική πράξη.

  • 20 Μαρτίου 2018, 17:10 | Δημήτριος

    Αν θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και δημιουργικότητα των σχολείων μας τότε πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσουμε τον μ.ο ηλικίας των στελεχών εκπαίδευσης. Δηλαδή, να μειώσουμε στο μισό την μοριοδότηση της διδακτικής προυπηρεσίας πέραν τον οχτώ χρόνων που είναι βασική προυπόθεση συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής. Το ΤΠΕ Β να διαγραφεί εντελώς από τα κριτήρια, επειδή δεν είχαν όλοι την δυνατότητα απόκτησης του. Οι καινούργιες διαδικασίες για το ΤΠΕ Β είναι εν εξελίξη με ορίζοντα χρόνου για να ολοκληρωθούν τουλάχιστον άλλα δύο έτη.

  • 20 Μαρτίου 2018, 17:07 | Πάνος

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ: Αναφορικά με την επιμόρφωση Β’ Επιπέδου, τώρα έχει διαχωριστεί σε επιμόρφωση Β1 επιπέδου και επιμόρφωση Β2 επιπέδου. Οπότε αν κάποιος έχει επιτυχώς επιμορφωθεί στο επίπεδο Β1 (επιτυχής παρακολούθηση & επιτυχία στις εξετάσεις) θα παίρνει την μοριοδότηση για επιμόρφωση Β’Επιπέδου ή όχι;

  • 20 Μαρτίου 2018, 16:14 | Βασιλική Καραλή

    Μπορούμε, άραγε, να προτείνουμε κριτήρια επιλογής στελεχών σε θέσεις ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε το ατομικό μας συμφέρον; Μάλλον δύσκολο. Ό,τι έχουμε στην κατοχή μας, αυτό υποστηρίζουμε ότι έχει αξία να μοριοδοτηθεί. Πώς να υπερβούμε την ανθρώπινη φύση μας! Τι θα λέγατε, όμως, να ακολουθήσουμε τα συμφωνηθέντα του νόμου, κύριε νομοθέτα; »Η επιλογή των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης (Ν.3848/2010) προϋποθέτει την απόκτηση πιστοποιητικού διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας, μέσω της επιτυχούς παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, όπως αυτά προσδιορίζονται σε υπουργική απόφαση και εξειδικεύονται με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΔΔΑ¨. Σ’ όσους/ες συμμετείχαν ( ώρες συμμετοχής ατελείωτες!) και πιστοποιήθηκαν δεν θα πρέπει, τουλάχιστον, να τους προσμετρηθεί;

  • 20 Μαρτίου 2018, 16:01 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Άρθρο 24 Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής. Παράγραφος 2 γγ)
    Η μοριοδότηση του διδασκαλείου πρέπει να ισχύσει ΜΟΝΟ όταν διεκδικούν θέση στελέχους εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ΠΕ70 , γιατί οι εκπαιδευτικοί όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν παρόμοιο πτυχίο με αποτέλεσμα να είναι σε εμφανώς μειονεκτική θέση( σε σύγκριση με τους ΠΕ70)αφού δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στην διεκδίκηση θέσης ευθύνης.

  • 20 Μαρτίου 2018, 15:08 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΔΙΚΙΑ : Ο Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης ΠΡΕΠΕΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να μοριοδοτείται διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ πλέον κάποιος να τον αποκτήσει.
    Ακόμη, είναι αντιφατικό να μην μοριοδοτείται η θέση Προϊσταμένου σε ολιγιθέσια Δημοτικά σχολεία.

  • 20 Μαρτίου 2018, 15:01 | ΑΝΤΡΕΑΣ

    ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΠΕ
    Γιατί η προϋπηρεσία τόσων και τόσων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική (όπως αναφέρεται στο άρθρο 2, παρ. στ’ «διδακτική υπηρεσία», εε’, «η υπηρεσία υπό την ιδιότητα… του υπευθύνου ή του αποσπασμένου εκπαιδευτικού σε …Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.)» καθώς και στο η’, » Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολική μονάδα: η άσκηση διδακτικών καθηκόντων…υπό την ιδιότητα του προϊσταμένου ή του μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Ε.Α. ή του υπευθύνου λειτουργίας ή του μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε.»); Πώς παραβλέπεται το γεγονός ότι κάθε εγκύκλιος των αποσπάσεων στα ΚΠΕ την προέβλεπε πάντα ως διδακτική;

  • 20 Μαρτίου 2018, 15:00 | Ανδρέας

    Είναι σημαντικό όταν αναλαμβάνεις μια θέση να ξέρεις τι συμβαίνει. Μετά από 11 χρόνια υπηρεσίας ως ΣΣ δεν μπορεί να σου ανακοινώνουν ότι η υπηρεσία αυτή δεν είναι διδακτική ή ότι μόνο μέρος της θεωρείται διδακτική! Αυτό είναι τουλάχιστον ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα καταπέσει στο Δικαστήριο (αν φτάσουμε ως εκεί).
    Κάποιες διοικητικές θέσεις δεν υπάρχουν στη μοριοδότηση όπως αυτή του Δ/ντή ΠΕΚ.
    Δυο θητείες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ! (Θα πρέπει να διαγραφεί από όλες τις θέσεις). Όταν ένα διευθυντής σχολείου έχει φτάσει το σχολείου ΤΟΥ σε ένα σημείο θα πρέπει να το αφήσει και να πάει κάπου αλλού από την αρχή. Υπάρχει ανάγκη για αυτό το καψόνι;
    Τα μέλη του ΠΕΚΕΣ δεν θα μπορούν να μπουν να κάνουν μάθημα σε μια τάξη; Μα δεν θέλουμε να έχουν επαφή με τους μαθητές, με το σχολείο; Αυτό δεν ζητάνε οι εκπαιδευτικοί;

    Ξανασκεφτείτε το όλα αυτά γιατί πρόκειται για αρκετά και μεγάλα λάθη

  • 20 Μαρτίου 2018, 14:35 | ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    Η παρέμβαση μου αφορά στην διοικητική και εκπαιδευτική προϋπηρεσία στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, η οποία δεν ορίζεται ρητώς ότι προσμετράται. Βέβαια, εφόσον τα Σ.Δ.Ε. είναι χαρακτηρισμένα από τον νόμο σχολεία, ισχύει αναλογικά ότι ισχύει και για τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναγραφεί στις σχετικές παραγράφους για να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη εκ των υστέρων αποσαφήνισης.

  • 20 Μαρτίου 2018, 13:58 | Ηλίας Μ.

    Άρθρο 24, παράγραφος 2δ: Δεν μοριοδοτείται η επιμόρφωση για καθοδηγητική (ή διοικητική) επάρκεια από το ΕΚΔΔΑ, η οποία, πιστοποιημένη αρμοδίως, περιλάμβανε και την εκπόνηση τεσσάρων συνθετικών εργασιών. Ως συνολική διαδικασία προσέφερε στον/την κάτοχό της έναν γνωσιολογικό και μεθοδολογικό εξοπλισμό. Κάτοχοι της εν λόγω πιστοποίησης σήμερα είναι εν υπηρεσία στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά και απλοί επιλαχόντες/ούσες προηγηθείσας επιλογής, οι οποίοι/ες αντιμετωπίζουν την κατάσταση ένα τυπικό και ουσιαστικό προσόν τους να μην προσμετρείται.

    Άρθρο 24, παράγραφος 2ζ: Δεν μοριοδοτούνται αυτοτελή επιστημονικά έργα (με ISBN), είτε σε μορφή έντυπη (βιβλία) είτε σε ηλεκτρονική (CD-ROM), με μοναδικό/ή συγγραφέα τον/την αναφερόμενο/η ή ομάδα συγγραφέων (συλλογικά έργα). Τούτο, παρότι η εκπόνηση ενός αυτοτελούς έργου απαιτεί, κατά κανόνα, μεγαλύτερη κατάθεση κόπου σε σχέση με ένα άρθρο, αλλά και ως διαδικασία εξοπλίζει τον/την δημιουργό του περισσότερο γνωσιολογικά και μεθοδολογικά. Κριτήριο για την εγκυρότητα των αυτοτελών έργων θα μπορούσε να αποτελέσει η γνωμοδότηση αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της και τις ετεροαναφορές (συμπερίληψη σε βιβλιογραφικούς πίνακες άλλων) ως αναγνώριση του κάθε έργου.

  • 20 Μαρτίου 2018, 12:54 | Τ.Σ.

    1. Είναι παράλειψη που απουσιάζει παντελώς η μοριοδότηση των πιστοποιημένων επιμορφώσεων του ΕΚΔΔΑ (Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης).

    2. Η μοριοδότηση της ξένης γλώσσας πρέπει να αυξηθεί για τις όλες τις θέσεις των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (πλην των δ/ντών & προϊσταμένων σχολείων) διότι δεν νοείται υψηλό στέλεχος εκπαίδευσης χωρίς να γνωρίζει καλά 2 ξένες γλώσσες.

    3. Τέλος, διαπιστώθηκε η εξής αντίφαση: Η θέση του Προϊσταμένου ολιγοθέσιου δημοτικού σχολείου ή νηπιαγωγείου δεν περιέχεται στη μοριοδότηση, αν και σύμφωνα με το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί θέση ευθύνης.

  • 20 Μαρτίου 2018, 12:50 | Γιάννης

    Στο άρθρο 24 που αφορά τα κριτήρια επιλογής στελεχών, δεν προσμετράται η διοικητική εμπειρία των διευθυντών και υποδιευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
    Επίσης αναρωτιέμαι γιατί δεν διαφορετικά η συνάφεια των μεταπτυχιακών για τις θέσεις ευθύνης.

  • 20 Μαρτίου 2018, 12:24 | Ντίνος

    ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΣΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΠΕ
    Γιατί η προϋπηρεσία τόσων και τόσων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική; Πώς παραβλέπεται το γεγονός ότι η εγκύκλιος των αποσπάσεων στα ΚΠΕ την προέβλεπε ως διδακτική; Σημειώνεται ότι έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με αυτό το θέμα και η εισήγηση είναι θετική.

  • 20 Μαρτίου 2018, 12:15 | Νικόλαος

    Οποιοσδήποτε Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών μοριοδοτείται με 3,5 μονάδες. Όμως η κατοχή Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης θα πρέπει να μοριοδοτείται με 4,5 μονάδες.

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:40 | Γιώργος

    Ανάγκη πρόβλεψης μοριοδότησης των κατεχόντων Β’ Ειδικότητα ΤΕ16 (Πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ελληνικών Ωδείων)

    Έχοντας ως δεδομένη την πρόθεση να διερευνηθούν και να αποτιμηθούν όλα τα ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων για την επίτευξη καλύτερου εκπαιδευτικού έργου, θεωρώ απαραίτητο και δίκαιο να προβλεφτεί παράλληλα η μοριοδότηση όσων κατέχουν τη Β’ Ειδικότητα ΤΕ-16, για τους εξής λόγους:

    1) Η μουσική αποτελεί παγκοσμίως και διαχρονικά βασικό στοιχείο καλλιέργειας και εργαλείο βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας
    2) Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι ωδείων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους μετά από πολλά χρόνια φοίτησης, με τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από το Κράτος
    3) Μεγάλος αριθμός διδασκόντων μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι απόφοιτοι ωδείων
    4) Οι προκηρύξεις θέσεων για Μουσικά Σχολεία προβλέπουν και προσλαμβάνουν κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό διδασκόντων αποφοίτων ωδείων
    5) Οι τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένων ελληνικών ωδείων γίνονται αποδεκτοί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:34 | Γαλλής Κώστας

    Η μοριοδότηση για διδακτική εμπειρία πάνω από 10 έτη βάζει σε μειονεκτικότερη θέση εκπαιδευτικούς με μικρότερη εμπειρία και δεν συνεισφέρει στην ανανέωση.
    Η μοριοδότηση Α και Β επιπέδου είναι θετική.
    Υπάρχουν όμως εκπαιδευτικοί με πιστοποίηση Α επιπέδου, που δεν αξιοποιούν τις ΤΠΕ στο διοικητικό έργο, ενώ απαιτούν τη μοριοδότησή τους σε κρίσεις στελεχών.
    Αρνητική εξέλιξη είναι ο παραγκωνισμός του συλλόγου διδασκόντων από την έκφραση γνώμης για τους υποψηφίους διευθυντές και τον υπολογισμό αυτής της γνώμης.
    Αρνητικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται η γνώμη των αναπληρωτών ή ωρομίσθιων συναδέλφων.

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:29 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 1) Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, 2)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(Κ.Π.Ε.), 3)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, 4)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ, ΣΕΠ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΕΩΝ (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜ.:Φ.361.22/27/80025/E3/19-05-2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ .

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:22 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    1. Η θέση του Προϊσταμένου ολιγοθέσιου δημοτικού σχολείου ή νηπιαγωγείου δεν περιέχεται στη μοριοδότηση αν και είναι θέση ευθύνης και σε αυτόν τον Νόμο και έτσι δημιουργούνται διακρίσεις ανάμεσα στους δύο κλάδους (νηπιαγωγούς και δασκάλους) της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .
    2. Όσον αφορά στην αποτίμηση των επιστημονικών κριτηρίων (άρθρο 24, παρ. 2), απουσιάζει παντελώς η μοριοδότηση των πιστοποιημένων επιμορφώσεων του ΕΚΔΔΑ (Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης). Οι πιστοποιημένες επιμορφώσεις αυτού του φορέα έχουν μοριοδοτηθεί σε άλλες πολύ απαιτητικές θέσεις π.χ. στις θέσεις συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού και άρα η παντελής απουσία έστω μιας μικρής μοριοδότησης των πιστοποιημένων επιμορφώσεων του φορέα αποτελεί σημαντική αβλεψία/παράλειψη του νομοσχεδίου που υποβαθμίζει τον φορέα αλλά και τις προσπάθειες επιμόρφωσης και κτήσης ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων. Να μοριοδοτείται λοιπόν και η βεβαίωση πιστοποίησης από το ΕΚΔΔΑ και κυρίως τα Πιστοποιητικά Παιδαγωγικής καθοδήγησης για τις θέσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Προϊσταμένων ΚΕΣΥ.
    3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ που προσμετρά 10 μόρια για διδακτική υπηρεσία πέραν των 10 ετών (άρθρο 24, παρ. 3β). Μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 12 για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών, Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Προϊσταμένων ΚΕΣΥ. ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ…
    4. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία να μοριοδοτείται αθροιστικά με 6 μόρια η κατοχή δεύτερου πτυχίου και Διδασκαλείου ενώ η κατοχή Μεταπτυχιακού και Διδασκαλείου να μοριοδοτείται μόνο με 4,5 μόρια. Πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε αυτό και να ισχύσει αντίστροφα. Η απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος απαιτεί απείρως περισσότερη και κυρίως ποιοτικότερη προσπάθεια. Διαφορετικά, το Διδασκαλείο μπορεί να δίνει ως ανεξάρτητο 2 μόρια.
    5. Είναι μικρή η μοριοδότηση της Ξένης γλώσσας και πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στα 2,5 μόρια συνολικά για τις θέσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Προϊσταμένων ΚΕΣΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ και την τρίτη Ξένη Γλώσσα.

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:20 | Δ.Κ.Φ.

    Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ70 και κατέχω: Διδακτορικό Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), 1ο Μεταπτυχιακό (ΠΤΔΕ), Διδασκαλείο (ΠΤΔΕ), 2ο Μεταπτυχιακό άλλου ΑΕΙ (καθηγητική σχολή), 2ο πτυχίο ΑΕΙ (καθηγητική σχολή), 3ο πτυχίο ΑΕΙ (καθηγητική σχολή). Επίσης, υπήρξα μέλος συγγραφικών ομάδων σε νέο Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ), αλλά και σε Οδηγό Εκπαιδευτικού (ΟΕ) για το νέο ΠΣ, όπως και Σύμβουλος Προώθησης του νέου ΠΣ.
    Ερωτήματα:
    1. Εφ΄ όσον οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 αποκτούν την επιστημονική και επαγγελματική τους ιδιότητα από ΠΤΔΕ, δεν θα έπρεπε τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά των ΠΤΔΕ να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης στη μοριοδότηση, από αυτά των άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων, όταν πρόκειται για θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου για ΠΕ70;
    2. Με την προβλεπόμενη μοριοδότηση (άρθρο 24,2,α) οι τίτλοι σπουδών δίνουν κατ’ ανώτατο όριο 9 μονάδες. Άρα στη δική μου περίπτωση, με το Διδακτορικό και το 1ο μεταπτυχιακό, υπερκαλύπτονται. Σε αυτή τη διάσταση, γιατί να μη μου δίνεται η δυνατότητα το Διδασκαλείο (ήταν σχολή μετεκπαίδευσης, κάτι που αποτυπώνεται στους τίτλους που χορηγούσε) να το τοποθετήσω στην Επιμόρφωση (άρθρο 24, 2,δ,αα) μαζί με ΣΕΛΔΕ, ΑΣΠΑΙΤΕ κ.ά. Επίσης, το 2ο μεταπτυχιακό, το 2ο πτυχίο ΑΕΙ και το 3ο πτυχίο ΑΕΙ (είναι σε καθηγητικές σχολές και εμπερικλείουν 10 χρόνια φοίτησης σε ΑΕΙ), γιατί να μην έχω τη δυνατότητα να τα τοποθετήσω στην Επιμόρφωση (άρθρο 24,2,δ,ββ), εκεί όπου υπάρχουν «Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης ΑΕΙ διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή/και εννεάμηνης διάρκειας»;
    3.Πως μπορούν να αποτιμηθούν οι ώρες επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς, αλλά και παρακολούθησης πιλοτικής εφαρμογής νέου ΠΣ σε σχολεία που το εφάρμοζαν πιλοτικά, καθώς με απόφαση του ΙΕΠ υπήρξα Σύμβουλος Προώθησής του. Επίσης, δεν θα έπρεπε να μοριοδοτούνται οι Σύμβουλοι Προώθησης νέων ΠΣ και στον κωδικό του άρθρου 24,3,α, γγ;
    4. Εκτός από τη μοριοδότηση για συμμετοχή σε συγγραφή νέου ΠΣ (άρθρο 24, 2,ζ, δδ), δεν θα έπρεπε να μοριοδοτείται και η συμμετοχή σε συγγραφή Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό για ΠΣ (αποτελούν διαφορετική ανάθεση έργου από ΙΕΠ, με διαφορετικές συγγραφικές ομάδες);

  • 20 Μαρτίου 2018, 11:19 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ Σ.Δ.Ε. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.

    Στο άρθρο 24, που αφορά τα κριτήρια επιλογής στελεχών, φαίνεται να μη γίνεται αποδεκτή η υπηρεσία διευθυντών και υποδιευθυντών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ως διοικητικό έργο.

    Επίσης, στο εδάφιο 2ε. αα., αναφορικά με το διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και η περίπτωση των «Εργαστηριακών Συνεργατών» για τα Τ.Ε.Ι. καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης της προϋπηρεσίας τους.

  • 20 Μαρτίου 2018, 10:32 | Νανά

    1. Όταν καποιος έχει διορισθεί με το μεταπτυχιακό πρέπει να μετράει το αρχικό του πτυχίο σαν δεύτερο πτυχίο. Γιατί τέτοια ισοπέδωση; Δεν είναι δίκαιο.
    2. Οι επιμορφώσεις του ΕΚΔΔΑ γιατί να μην μοριοδοτούνται; Είναι επίσημος φορέας επιμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου με προγράμματα επιμόρφωσης ειδικά για εκπαιδευτικούς.
    3. Τα 10 χρόνια διδακτιής εμπειρίας στην οικεία βαθμίδαείναι πολλά για τη θέση του Διευθυντή σχολείου και την θέση του Προϊστάμενου εκπαίδευσης. Εμείς που μεταταχθήκαμε κάτω από το φόβο το 2013 δεν έχουμε διακιώματα; Πρέπει να μεταταχθούμε παλι στη Δευτεροβάθμια για να μετρήσουν τα μόρια μας ή τα χρόνια υπηρεσίας;

  • 20 Μαρτίου 2018, 10:22 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

    Θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται η διοικητική εμπειρία και των διευθυντών και υποδιευθυντών ΣΔΕ.

  • 20 Μαρτίου 2018, 09:29 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Στο άρθρο 24, 3, α, περιπτώσεις ββ και γγ: λείπει το ΣΔΕ. To ίδιο συνέβη και στο προηγούμενο νομοσχέδιο για την επιλογή διευθυντών και διορθώθηκε. Πρέπει οπωσδήποτε να θεωρηθεί και η υπηρεσία του διευθυντή και υποδιευθυντή στο ΣΔΕ ως διοικητική εμπειρία, αφού αναγνωρίζεται ως σχολική δομή.

  • 20 Μαρτίου 2018, 09:15 | ΝΙΚΟΣ

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ Σ.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ Κ.Π.Ε.
    Για ακατανόητους λόγους οι εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης φαίνεται ότι δεν έχουν διδακτική υπηρεσία εκεί, κι αυτό ενώ «αποδίδεται» διδακτική εμπειρία σε υπευθύνους βιβλιοθηκών κλπ. Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση;;; Και επίσης, σε προηγούμενο εδάφιο πουθενά δεν αναγνωρίζεται η θητεία διευθυντών και υποδιευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Παρακαλώ, διορθώστε το σφάλμα αυτό.

  • 20 Μαρτίου 2018, 08:57 | Γιάννης_Σ

    Πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Με τα 10 μόρια της Διδακτικής προϋπηρεσίας ένας σαραντάρης ή πενηντάρης που διορίστηκε σε ηλικία μεγαλύτερη των 30 ετών δεν καταφέρνει να αντισταθμίσει εύκολα τα 10 μόρια που αποδίδονται καθώς και τα 2 της θητείας στελεχών. Ξανά μεγάλη αδικία. Τα 10 μόρια είναι πάρα πολλά και ειδικά όταν προσμετρώνται για άνω των 10 διδακτικών ετών εμπειρίας.

  • 20 Μαρτίου 2018, 07:44 | christos

    ποιος ο λόγος της διατύπωσης » ή σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ». Γιατί επαναφέρεται ο διαχωρισμός σε ΤΕΙ ανώτατα και μη ανώτατα;; Το θέμα αυτό δεν έχει λυθεί;; Ο νόμος 2916/01 ορίζει με σαφήνεια ότι τα πτυχία των ΤΕΙ πριν και μετά την εφαρμογή του εν λόγω νόμου είναι ισότιμα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά. Επίσης, αυτό τεκμαίρεται και από αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ( π.χ. Άρειος Πάγος, Απόφαση 2028 / 2006 (Β2, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)
    (βλέπε: http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=OacbXVxWF0tJH6Jgc0CwH28jUywqum&apof=2028_2006).
    Ποια η χρησιμότητα επομένως της διατύπωσης αυτής;

  • 20 Μαρτίου 2018, 01:02 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Α.

    Η συγκεκριμένη νέα νομοθεσία έχει μια εξαιρετική και εξέχουσα ρύθμιση τις δυο συνεχόμενες θητείες ως όριο και στη γενικότερη φιλοσοφία του κινείται σωστά!

    1)Το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται με τον τρόπο μέτρησης της δεκαετίας της προϋπηρεσίας.
    Για κάθε έτος προβλέπεται πάνω από τα 10 έτη ένα μόριο για κάθε έτος ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ προϋπηρεσίας.
    Οι ισόβιοι διευθυντές που τοποθετούνται διαρκώς στη θέση ΠΑΡΑΝΟΜΑ, άδικα και παράλογα παίρνουν το ένα μόριο κατ΄έτος ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ προϋπηρεσίας ενώ το διδακτικό τους ωράριο ( στα 12θ) είναι μόλις 8 ώρες. Άρα τους αντιστοιχεί μόλις το 1/3 του 1 μορίου δηλ 0,3 μόρια κατ’ έτος αφού το ΠΛΗΡΕΣ ωράριο στην πρωτ/μια είναι 24ωρο.
    Επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ επειδή παίρνουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διπλή μοριοδότηση ΚΑΙ από διδακτικό ωράριο όπως ΚΑΙ από τη θέση στη θητεία τους ως διευθυντές.2) Μεγαλύτερο λάθος βεβαίως να λογίζεται το β’ πανεπιστημιακό πτυχίο ως προσόν αφού συχνά δεν έχει σχέση με τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Άρα μεγαλύτερο λάθος να μετράει και 3 ολόκληρα μόρια. Μέγιστο θα έπρεπε να είναι το 1 μόριο και εφόσον σχετίζεται με διδακτικά αντικείμενα στα σχολεία.3) Δεν αναφέρεται πουθενά ότι λογίζεται ως διοικητική προϋπηρεσία η θέση του Προϊσταμένου σχολ. μονάδας τόσο για τις θέσεις στα νηπιαγωγεία, όσο βεβαίως και για τα ολιγοθέσια σχολεία. Είναι βέβαιο ότι αποτελεί ξεκάθαρα διοικητική προϋπηρεσία χωρίς αμφιβολία και μάλιστα υπό δυσμενέστερους όρους.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ! Καλώς ίσχυε στις προηγούμενες κρίσεις και κακώς δεν αναφέρεται τώρα.4) Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μοριοδοτούνται 2 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα πτυχία ίδιας αξίας είναι και είναι ΛΑΘΟΣ…να λογίζονται επί δυο.5) Το πτυχίο ΑΕΙ των ΠΤΔΕ που έχει προέρθει από εξομοίωση σαφώς πρέπει να μετριέται ως δεύτερο πτυχίο αφού έχει γίνει κανονικά και νόμιμα με εξετάσεις. Πώς μπορεί να μετράει των ΤΕΙ και να μη μετράει της εξομείωσης ως δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ αφού ΕΙΝΑΙ.
    6) είναι τεράστια η μοριοδότηση με 3 μόρια η θητεία στη διοίκηση. Ακόμη κι αποτυχημένοι διευθυντές μοριοδοτούνται ωσάν να έχουν πτυχίο επιπλέον! 1,5 μόρια αρκούν αφού είναι κυρίως εργασία διεκπαιρεωτική και κυρίως τα περί οράματος του σχολείου μένουν γράμμα κενό στις συνεντεύξεις! Δεν μπορεί να πριμοδοτούνται οι παλαιότεροι και πάλι.

  • 20 Μαρτίου 2018, 00:49 | Δημήτρης

    Στο κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης που αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, εκτός από την παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος που είναι στην σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να γίνεται και μια παρουσίαση για πιο σχολείο ονειρεύεται να διοικήσει.
    Επίσης στις ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο, για να είναι υπάρχει αντικειμενικότητα, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο συγκεκριμένων ερωτήσεων-μελέτης περίπτωσης που θα έχει καταρτίσει το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, όπου ο υποψήφιος θα τις γνωρίζει, και θα ερωτηθεί από το συμβούλιο.
    Τέλος κάποιο πτυχίο από σχολές διοίκησης, ή κάτι ανάλογο θα ήταν χρήσιμο να μοριοδοτείται περισσότερο για την επιλογή στελεχών.