Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής

1. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 21, τα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης αποτιμώνται με 45 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.
2. Το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης αξιολογείται με 17 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
Η κατοχή περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αξιολογείται κατ’ ανώτατο όριο με 5 μονάδες και στην περίπτωση αυτή δεν μοριοδοτείται η κατοχή τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).
β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.
γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
ββ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,40 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μοριοδοτούνται για την πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2 με 0,80 μονάδες, ενώ για τη γνώση και τρίτης ξένης γλώσσας του ίδιου επιπέδου μοριοδοτούνται με 0,40 μονάδες.
γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
δδ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 0,50 μονάδες.
Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης και δεν μοριοδοτείται.
δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά της παρούσας περίπτωσης αξιολογούνται εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό.
ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ή στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.: 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
ββ) Συμμετοχή ως επιμορφωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 0,1 μονάδες ανά 10 ώρες.
στ) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.): 0,5 μονάδες για κάθε εξάμηνο συμμετοχής και έως 1 μονάδα.
ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια: 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων: 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας αξιολογείται με 13 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
4. Το κριτήριο της διοικητικής και εκπαιδευτικής επάρκειας αποτιμάται με 5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
α) Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατελέσει σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, αποτιμάται με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄.
β) Για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αξιολογείται από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής στο πλαίσιο της προσωπικής συνέντευξης που προβλέπεται στην παρ. 5.
5. Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης αποτιμάται με 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Το κριτήριο αυτό αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, μέσω της οποίας εκτιμώνται η παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνέντευξη περιλαμβάνει παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τύπος συνέντευξης με τη χρήση έντυπων υποδειγμάτων που περιλαμβάνουν τα αξιολογούμενα στοιχεία και τη στάθμισή τους και υποχρεώνουν κάθε μέλος του συμβουλίου να δώσει ξεχωριστή και αιτιολογημένη βαθμολογία. Η συνέντευξη ενώπιον του συμβουλίου επιλογής μαγνητοφωνείται για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προσαρτάται στα σχετικά πρακτικά.
6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:58 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΞΑΝΘΙΔΟΥ

    ‘Αρθρο 24
    Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
    α)
    αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες
    ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες
    γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες
    δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη
    εκπαίδευση: 3 μονάδες
    Όταν κάποιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου παίρνει 9 μονάδες.
    Όταν κάποιος είναι κάτοχος διδακτορικού, μεταπτυχιακού, διδασκαλείου και δεύτερου πτυχίου, μοριοδοτούνται μόνο τα δύο πρώτα (πάλι 9 μονάδες).

    Πρόταση:
    ‘Οταν κάποιος είναι κάτοχος των αα) ββ) γγ) και δδ) να μοριοδοτούνται όλα, το Διδασκαλείο 2 μονάδες (χάνονται άλλωστε 2 μονάδες από το διδακτικό έργο β) αα)) και το Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. επίσης 2 μονάδες, για να αποκατασταθεί η αδικία.
    Ευελπιστώ ότι θα εισακουστώ στο δίκαιο αίτημά μου.

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:55 | Ζαχαρίας

    Σημεία διάκρισης και άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης και άλλων στελεχών εκπαίδευσης που θα πρέπει να διορθωθούν προτού υποβληθεί προς ψήφιση το παρόν σχέδιο Νόμου

    Άρθρο 22, Προϋποθέσεις επιλογής (εδάφιο 2., σελ. 46)
    Ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου επιλέγονται:
    1) οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες για δέκα τουλάχιστον έτη…
    Εδώ τίθεται ως βασική προϋπόθεση επιλογής τα διδακτικά καθήκοντα που αποτελούν αφενός ελάχιστο υποσύνολο της διδακτικής υπηρεσίας και το σημαντικότερο επιλεκτικά στην επιλογή κάποιων στελεχών και όχι σε κάποια άλλα όπως ενδειkτικά:
    * Ως Προϊστάμενοι διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων καινηπιαγωγείων, υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγονται εκπαιδευτικοί με «οκταετή τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία».
    * Ως υποδιευθυντές Ε.Κ., στα οποία ασκούνται διακόσιοι πενήντα τουλάχιστον
    μαθητές…καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί με «οκταετή τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία».
    * 8. Ως Προϊστάμενοι Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί με «δεκαετή τουλάχιστον διδακτική
    υπηρεσία» στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης.
    * ζ) Υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών των πειραματικών και πρότυπων σχολείων μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί που έχουν τα προσόντα που προβλέπονταιστην παρ. 3 του άρθρου 42 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118). (εδώ δεν απαιτείται άσκηση διδακτικών καθηκόντων αλλά διδακτική προϋπηρεσία).

    παρομοίως ορίζει:
    * 4. Ως Προϊστάμενοι Κ.Ε.Σ.Υ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί ή Ε.Ε.Π. των κλάδων που προβλέπονται … ασκήσει διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες για
    δέκα τουλάχιστον έτη… » αλλά ΠΡΟΝΟΕΙ και εξισώνει για παν ενδεχόμενο στο άρθρο 2 εδάφιο ζ. «Εκπαιδευτική ή διδακτική υπηρεσία ή άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ή Κ.Ε.Σ.Υ…».

    2) «…οι οποίοι διαθέτουν γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2.. δηλαδή μόνο οι Συντονιστές Εκπαίδευσης από όλα τα στελέχη Εκπαίδευσης έχουν ανάγκη γνώσης ξένης γλώσσας και κανείς άλλος στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης, το 2018;Τ

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:53 | Βασιλική

    Τα μεταπτυχιακά στη Διοίκηση της εκπαίδευσης πρέπει να αποτιμώνται με περισσότερες μονάδες από ότι ένα μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε άλλο γνωστικό αντικείμενο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:49 | Δημήτρης

    Η προϋπηρεσία των σχολικών συμβούλων να μη ληφθεί υπ’όψιν πουθενά και όσοι σχολικοί σύμβουλοι έχουν συμπληρώσει έξι έτη υπηρεσίας, να μην έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για καμία θέση, αλλά να επιστρέψουν αυτοδικαίως στις σχολικές αίθουσες για να καλύψουν τα διδακτικά κενά.

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:47 | Κ.Π.

    Σωστή η απαραίτητη γνώση ΤΠΕ, αν και πρέπει να υπάρχουν και σταθερές εξεταστικές σε ετήσια βάση για την πιστοποίηση των συναδέλφων.
    Επίσης,
    α) η απόσπαση σε γραφεία κ δ/νσεις θα πρέπει να δίνει κάποια μόρια ως διοικητική εμπειρία,
    β) η συμμετοχή με συγγραφικό έργο σε ομαδικούς τόμους πρέπει επίσης να μοριοδοτείται
    γ) η συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων πρέπει να μοριοδοτείται
    δ) να μπουν γραπτές εξετάσεις για να αξιολογηθεί η» παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.» Με διαδικασίες ανωνυμίας να υποβάλεται α παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Αυτό μπορεί να λαμβάνει 7 μονάδες μάξιμουμ και οι υπόλοιπες 3 μονάδες μπορούν να είναι από προφορικη συνέντευξη. Το σκάνδαλο των προηγούμενων συνεντεύξεων πρέπει να εκλείψει!

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:47 | Άκης

    Το δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ να μοριοδοτείται μόνο αν είναι διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου από το πρώτο.
    Οι Επιμορφώσεις (ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΕΙ) πρέπει να μοριοδοτούνται τουλάχιστον έως 2 μονάδες

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:40 | konstantinoskap

    &3 α ββ
    Αντίστοιχη Διοικητική εμπειρία και στους Διευθυντές Δ.ΙΕΚ όπως και σε κάθε Διευθυντή Σχολικής Μονάδας. Το ίδιο και για τους Υποδιευθυντές στην & 3 α γγ

  • 25 Μαρτίου 2018, 19:32 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    TO ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

  • 25 Μαρτίου 2018, 18:55 | ΕΙΡΗΝΗ

    Η παρ. 2β να τροποποιηθεί ως εξής:
    2 β) 1. Γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ Επιπέδου: 0,5 μονάδες και 2. Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.

    Το παραπάνω να τροποποιηθεί με την προϋπόθεση αυτού που πρότεινα για το Άρθρο 22 ότι δηλαδή:
    Η παρ. 1 του άρθρου 22 να τροποποιηθεί ως εξής:
    1. Προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, πλην των στελεχών της παρ. 7, είναι η κατοχή του βαθμού Α΄.
    … κι τούτο διότι όλοι οι υποψήφιοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία που είναι ο βασικός τίτλος σπουδών και αν δεν είναι παιδαγωγικός τότε θεωρείται προαπαιτούμενο και παιδαγωγικό πτυχίο. Τα υπόλοιπα προσόντα, εκτός των προσόντων που απαιτούνται για τον διορισμό, μοριοδοτούνται ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους. Έτσι λοιπόν πρέπει να γίνει και με την πιστοποιημένη γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου, όπως γίνεται και με τους άλλους τίτλους σπουδών ή προσόντα που δεν απαιτούνται για τον διορισμό και γι’ αυτόν τον λόγο μοριοδοτούνται.

  • 25 Μαρτίου 2018, 18:52 | anna

    Αναγνώριση διοικητικής εμπειρίας Αναπληρωτών Υπευθύνων Κ.Π.Ε.: επιβάλλεται να ληφθεί υπόψη και να μοριοδοτηθεί η διοικητική εμπειρία και των Αναπληρωτών Υπευθύνων, οι οποίοι, μαζί με τους Υπεύθυνους ΚΠΕ, ορίζονται αρμόδιοι για τη διοίκηση και λειτουργία των Κέντρων.

  • 25 Μαρτίου 2018, 18:43 | ΛΙΛΙΚΑ

    Τα κριτήρια κολυμπούν μέσα στην αντισυνταγματικότητα.
    1. Τα κριτήρια είναι όμοια για κάθε θέση και δεν διαφοροποιούνται στη βάση των αρμοδιοτήτων και απαιτούμενων προσόντων κάθε θέσης.
    2. Δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική η υπηρεσία των Σχολικών Συμβούλων, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηρισθεί ως διδακτική με παλαιότερους νόμους, όπως 3467/2006 ή και πρόσφατους νόμους 4327/2015 επί ΣΥΡΙΖΑ
    3. Μοριοδοτείται η άσκηση καθηκόντων ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου στο επίπεδο του υποδιευθυντή σχολείου. Ντροπή.

  • 25 Μαρτίου 2018, 18:09 | oikoniki

    Κε Υπουργέ, αν και όλοι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο γίνονται οι τόσες διαφοροποιήσεις στην προϋπηρεσία, εν τούτοις σας καλώ να το ξανασκεφτείς καθώς η προϋπηρεσία είναι χρήσιμη από όλες τις δομές και υπηρεσίες του υπουργείου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι οι περισσότεροι καθηγητές που δεν έχουν » βγει» από την τάξη ποτέ, δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι είναι ικανοί, αξιοι, εργατικοί και καλοί παιδαγωγοι. Εφ όσον κανεις δεν έχει ποτέ αξιολογηθεί δεν υπάρχει το τεκμήριο της καταλληλότητας. Ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι που πήραν ένα πτυχίο στα 22 τους και πέραν τούτου ουδέν. Άρα μήπως η προϋπηρεσία να μοριοδοτειται ενιαία χωρίς κατηγοριοποίηση? Με ποια λογική πετιέται στα σκουπίδια κάποια προϋπηρεσία ενώ η διδακτική και μονο κατά την άποψη σας πρέπει να μετράει? Μήπως γιατί θέλετε με αποκλεισμούς α φωτογραφίσετε κάποιους? Λέμε τώρα….

  • Τα στελέχη της εκπαίδευσης διαφέρουν ως προς τα καθήκοντα, επομένως και η αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής θα πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα.
    Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου: Επιστημονική Συγκρότηση 20 μονάδες (με έμφαση στη Διδακτική του αντίστοιχου κλάδου και τη Παιδαγωγική), Διοικητική και διδακτική εμπειρία 10 μονάδες (με έμφαση στη διδακτική εμπειρία).
    Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Εκπαίδευσης: Επιστημονική Συγκρότηση: 16 μονάδες, Διοικητική και διδακτική εμπειρία 14 μονάδες (με έμφαση στη διοικητική εμπειρία).
    Διευθυντές σχολικών μονάδων: Επιστημονική Συγκρότηση: 15 μονάδες, Διοικητική και διδακτική εμπειρία 15 μονάδες (με έμφαση στη διδακτική εμπειρία).

  • 25 Μαρτίου 2018, 17:30 | Ιωάννα Ρ

    Βεβαίως να μοριοδοτηθεί το πιστοποιητικό ΕΚΔΔΑ! ΤΟ αναμένουμε αυτό στις βελτιώσεις.

  • 25 Μαρτίου 2018, 17:09 | Γιώργος

    Προτείνουμε να προστεθεί στο άρθρο 24 παράγραφος 7: «η διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης προηγείται της όλης διαδικασίας. Τα αποτελέσματα της συνέντευξης ανακοινώνονται και εν συνεχεία προσμετρώνται τα μόρια κάθε υποψηφίου, σύμφωνα με την παραγράφο 2.»
    Φαντάζομαι ότι όλοι μπορούν να κατανοήσουν τη λογική αυτής της πρότασης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:50 | Sia

    ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ-ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

    Προαπαιτούμενο για την επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου θα έπρεπε να είναι μόνο η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών και, στη συνέχεια, να δίδεται υψηλή μοριοδότηση στην κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών συναφούς με το αντικείμενο της εργασίας του!

    Το Β2 επίπεδο ξένης γλώσσας ως προαπαιτούμενο οδηγεί σε πολλές αρνητικές σκέψεις…

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΒΑΘΜΟ;

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:48 | Γιώργος

    Αφορά στο άρθρο 24, παρ. 3, εδάφιο α, υποεδ. αα)
    1. Στην απαρίθμηση των στελεχών εκπαίδευσης παρακαλώ να ληφθούν υπόψη και οι Συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού, οι οποίοι εκτός από διοικητικό/εποπτικό προσφέρουν και συμβουλευτικό/επιστημονικό έργο, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 4415/2016.

    2. Προτείνεται συνεπώς στην παράθεση των στελεχών εκπαίδευσης να προστεθούν και οι Συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού, διότι στο άρθρο 1 (παρ. 6, εδ. στ) υποεδ. β) περίπτωση αα)) του νόμου 4473/2017, με το οποίο τροποποιείται αντίστοιχη ρύθμιση του ν. 3848/2010, προβλέπεται άνευ αμφιβολίας ότι η προϋπηρεσία σε θέση Συντονιστή εκπαίδευσης εξωτερικού μοριοδοτείται όπως ακριβώς αυτή του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:43 | ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ

    Η διδασκαλία στα ΑΕΙ που ανατίθεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης τμήματος δεν μπορει να μοριοδοτείται με 1 μόριο το μέγιστο αλλά με παραπάνω εφόσον πρόκειται για διδασκαλία σε φοιτητές καθηγητικών σχολών και δασκάλων.
    Η υπηρεσία σε θέσεις Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου γιατί δεν μοριοδοτείται ? Είναι θέσεις συμβούλων του Υπουργού Παιδείας με αντικείμενα: αναλυτικά προγράμματα,σχολικά βιβλία,
    επιμορφώσεις, προτάσεις προς το υπουργείο(η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων είναι πρόταση που συντάχθηκε αρχικά από αυτά τα στελέχη κ.ά.)

    Η ξένη γλώσσα δεν αποτελεί προαπαιτούμενο ούτε για την εκλογή πανεπιστημιακών ,πως είναι δυνατόν να αποτελεί για τους Συντονιστές με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται τα μόρια της ξένης γλώσσας, μάλον και αυτή η πρόταση εντάσεται στην γενική προσπάθεια περικοπής μορίων των προσοντούχων εκπαιδευτικών.

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:40 | Μαρια K.

    Ακατανόητη η μοριοδότηση με 3 μονάδες στο Διδασκαλείο όταν:
    – πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από η στιγμή που καταργήθηκε
    – πολλοί συνάδελφοι, πριν και μετά την κατάργηση του, προτίμησαν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και, μάλιστα, με μεγάλο οικονομικό κόστος, το οποίο μοριοδοτείται με 0,50 παραπάνω από το Διδασκαλείο
    Θα ήταν χρήσιμο σε αυτή τη χώρα να μην εκτιθέμεθα με τέτοιου είδους «αβλεψίες»!
    (Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ τις αυτονόητες διαφορές…)

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:31 | ΕΙΡΗΝΗ

    Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
    Α. Επιστημονική συγκρότηση
    1. Απαραίτητος όρος η συνάφεια μεταπτυχιακού ή διδακτορικού με τον βασικό τίτλο σπουδών
    2. Υποχρεωτική εξέταση στην ξένη γλώσσα όσων λαμβάνουν μόρια γλωσσομάθειας λόγω μεταπτυχιακού ή διδακτορικού (π.χ. παρόμοια με τη διαδικασία εξέτασης των συντονιστών του εξωτερικού)
    3. Όπου συμπληρώνονται τα 9 μόρια των τίτλων σπουδών η κατάταξη των ισοβαθμούντων υποψηφίων διαμορφώνεται ως εξής:
    • Κάτοχοι διδακτορικού
    • Κάτοχοι μεταπτυχιακού
    • Κάτοχοι δεύτερου μεταπτυχιακού
    • Κάτοχοι τίτλου Διδασκαλείου
    • Κάτοχοι δεύτερου πτυχίου
    • Κάτοχοι άλλων τίτλων
    Β. Διοικητική – διδακτική εμπειρία 11-13 μόρια
    αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.

    β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
    ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 8 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    Αν τελικά δοθούν μόρια για τη συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια , να δοθούν αντίστοιχα μόρια και για τους Διευθυντές εκπαίδευσης, που ουσιαστικά προετοιμάζουν, προεδρεύουν και φέρουν σε πέρας τις αποφάσεις των συμβουλίων.

    Στην παράγραφο 2.δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
    αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
    ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
    Να προστεθεί:
    γγ) Βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) που το άθροισμά τους να είναι διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών: 0,5 μονάδες.

    Στην παράγραφο 6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης
    να προστεθεί:
    ή εφόσον διαπιστώνεται ότι δηλώθηκαν ψευδή στοιχεία στον φάκελό του.

  • 25 Μαρτίου 2018, 16:06 | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    Είμαι εκπαιδευτικός δεν είμαι στέλεχος ούτε με ενδιαφέρει, όμως γνωρίζω καλά την εκπαίδευση χρόνια τώρα. Ο μόνος από τα στελέχη που γνωρίζαμε και ήταν παντα κοντά μας λύνοντας προβλήματα με την εμπειρία του και τις γνώσεις τους,ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος. Κανένας άλλος από την ιεραρχία της εκπαίδευσης δεν εμφανίζεται ποτέ.Παρότι του περιόριζαν συνεχώς τις αρμοδιότητες αυτοί που τον κατηγορούν, με την οδό της επιμόρφωσης έδινε πρακτικό υλικό που χρησιμοποιήσα στην τάξη μου ακόμα και την άλλη μέρα.Αυτό το έργο και τα προβλήματα που λύνει καθημερινά ώστε αυτά να μη φτάνουν στο Υπουργείο ποιός φρόντισε να τα μάθει?
    Όσοι μιλάνε για αποκλεισμό τους από τις κρίσεις αποδικνείουν την επιστημονική ανωτερότητά τους και τον φόβο να αναμετρηθούν επιστημονικά οι ίδιοι μαζί τους.

    Οι συντονιστές ,και δεν ξέρω πως λέγονται αυτοί που θα εκλεγούν, εύχομαι να τους προσεγγίζουν επιστημονικά κάτι που δεν φαίνεται από τον τρόπο μοριοδότησης.Όμως σε κάθε περίπτωση ο αριθμός που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι μικρός και πρέπει να αυξηθεί ώστε η αναλογία καθενός με τα σχολεία ευθύνης να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και η συνδρομή του εκπαιδευτικού.

  • 25 Μαρτίου 2018, 15:39 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΓΕΤΗ

    Ο κλάδος ΠΕ 86 να μοριοδοτείται για την ολοκλήρωση επιμόρφωσης Β επιπέδου στις ΤΠΕ (1 μόριο).

  • 25 Μαρτίου 2018, 14:39 | Ανέστης

    Σωστά μοριοδοτείται το 2ο μεταπτυχιακό. Τα μεταπτυχιακά της διοίκησης, παιδαγωγικών και διδακτικής/εκπαιδευτικής τεχνολογίας θα έπρεπε να μοριοδοτούνται παραπάνω (όχι όμως πολύ παραπάνω), π.χ. με 4 αντί 3,5.
    Η γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου Β2 είναι βασικό προσόν για όλους, όχι μόνο για τους συντονιστές εκπ. έργου. Όταν υπογράφεις μια αίτηση Erasmus, καλό είναι να καταλαβαίνεις τι υπογράφεις. Υπάρχει χρόνος για τα νυν στελέχη να φροντίσουν, μέχρι τις επόμενες κρίσεις, να πάρουν κάποια πιστοποίηση.
    Η υπηρέτηση σε ένα συγκεκριμένο πόστο δίνει εμπειρία που δε συγκρίνεται με άλλη, σε άλλο πόστο. Αν έχω υπηρετήσει π.χ. 5+6+3 χρόνια σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΔΔΕ αντίστοιχα, δεν είναι σωστό να μετράνε τα μόριά μου το ίδιο. Πρέπει να μοριοδοτούμαι περισσότερο αν διεκδικώ θέση δντή σε ΕΠΑΛ, λιγότερο σε ΓΕΛ και ακόμη λιγότερο σε θέση στη ΔΔΕ. Ομοίως για τις άλλες διοικητικές θέσεις. Πρέπει δηλαδή να έχουμε έναν σύνθετο πίνακα μορίων και το κάθε στέλεχος να έχει βαθμολογία ανάλογα με το πού στοχεύει.
    Επίσης είναι σημαντική για την επιτυχία του εκπαιδευτικού έργου μιας σχολικής μονάδας η γνώση των ιδιαιτεροτήτων των εκπαιδευτικών από το διευθυντή και η αποδοχή του διευθυντή από τους εκπαιδευτικούς. Εδώ υπεισέρχεται και το θέμα της ψηφοφορίας του συλλόγου διδασκόντων. Πρέπει ίσως τα μόρια του νυν υπηρετούντος δντή να ενισχύονται για το συγκεκριμένο σχολείο (λόγω εμπειρίας), με ασφαλιστική δικλίδα την αποδοχή ή μη από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Πρόταση: (Μόρια υπηρεσίας στο σχολείο) Χ 1,1 Χ (Ποσοστό αποδοχής / 50%) + (Μόρια υπηρεσίας σε άλλο σχολείο) Χ 1. Αυτή είναι μια απλή πρόταση, το θέμα θέλει περισσότερη μελέτη …

  • 25 Μαρτίου 2018, 14:07 | Σπύρος

    Θα ήθελα να πω τα εξής:

    1. Όταν το διδακτορικό αποτελεί συνέχεια του μεταπτυχιακού, τότε δεν θα πρέπει να δίνετε η μοριοδότηση 3,5 + 6 =9,5 μόρια. Όπως και στις ξένες γλώσσες, πρέπει να μετρά το ανώτερο πτυχίο μόνο, όταν και τα δύο πτυχία είναι στην ίδια κατεύθυνση και το ένα αποτελεί εξέλιξη του άλλου.

    2. Δίπλωμα Πολυτεχνείου και μεταπτυχιακό πριν το διορισμό = 0 μόρια. ΤΕΙ κηπουρικής και ένα μεταπτυχιακό Βουλγαρίας μετά τον διορισμό = 3,5 μόρια. Αστειότητες για γέλια. Έχεις ή δεν έχεις την αξία του μεταπτυχιακού; Τι διορίστηκες πριν ή μετά; Δεν μπορεί να σβήνει ένα μεταπτυχιακό με τερτίπια και νομοθετήματα. Αν πρέπει να γίνει έτσι, τότε το βασικό πτυχίο να πάρει τα 3 μόρια ως δεύτερο πτυχίο. Αυτό είναι δίκαιο.

    3. Τέλος το δίπλωμα Πολυτεχνείου από μόνο του είναι μεταπτυχιακό και θα πρέπει να έχει 3,5 μόρια. Η εξίσωση του Πολυτεχνείου με τα ΤΕΙ είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

  • 25 Μαρτίου 2018, 13:24 | Ειρήνη

    Στην σημερινή εποχή η γνώση μιας ξένης γλώσσας, όπως ή αγγλική, η ισπανική η γαλλική που τις χρησιμοποιούν πολλοί λαοί, είναι απαραίτητη για κάθε εκπαιδευτικό, πόσο δε μάλλον για τα στελέχη της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα δε απαραίτητη είναι η γνώση ξένης γλώσσας ευρέως ομιλουμένης για τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου που θα αναλάβουν και το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Είναι απολύτως αναγκαίο να έχουν πρόσβαση στη διεθνή βιβλιογραφία και γι’ αυτό αποτελεί πύλη μια ξένη γλώσσα που ευρέως ομιλείται.
    Στο σχέδιο νόμου αναδιοργάνωσης των δομών Π&Δ εκπαίδευσης προβλέπεται ως προϋπόθεση η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 αλλά δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των γλωσσών. Θα πρέπει να προσδιορισθούν επακριβώς οι ξένες γλώσσες το πιστοποιητικό γνώσης επιπέδου Β2 των οποίων θα αποτελεί προϋπόθεση για τους υποψηφίους συντονιστών εκπαιδευτικούς έργου. Πχ η γνώση αλβανικών σε τι θα βοηθούσε;

  • 25 Μαρτίου 2018, 12:53 | ΔΑΣΚΑΛΑ

    Η μοριοδότηση του ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ πριμοδοτεί μόνο τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς , αφού έχει καταργηθεί. Θα έπρεπε να περιοριστεί στο ελάχιστο η μοριοδότησή του.

  • 25 Μαρτίου 2018, 12:19 | Ελένη Μοσχοβάκη

    1. Η διοικητική εμπειρία των Σχολικών Συμβούλων πρέπει να προσμετρηθεί ανάλογα με αυτή των Δ/ντων Δ/νσεων δηλαδή τρια μόρια.

    2. Η μοριοδότηση που παίρνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι για διδακτικό έργο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι κάνουν δειγματικές, μικροδιδασκαλίες και προσομοιώσεις κατά τη διάρκεια των επιμορφώσεων και για αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η μοριοδότηση του διδακτικού τους έργου.
    Αυτά προβλέπονται άλλωστε απο το καθηκοντολόγιο του 2002 που είναι σε ισχύ και για αυτό η μοριοδότηση των στελεχών εκπαίδευσης θα πρέπει να στηρίζεται στο θεσμικό πλαίσιο που το ίδιο το Υπουργείο έχει θεσπίσει. Αν υπήρξαν στελέχη που δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους ευθύνη φέρουν οι προισταμένες τους αρχές. Άλλωστε όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι καταθέτουν προγραμματισμό και απολογισμό του εκπαιδευτικού τους έργου στις Περιφερειακές Δ/σεις.

  • 25 Μαρτίου 2018, 12:17 | Βασίλης

    (Ξεφεύγοντας από το : ό,τι έχει ο καθένας το προτείνει)

    1) η μοριοδότηση των διδακτικών καθηκόντων πάνω από 10 και μέχρι 20 είναι υπέρμετρη και ευνοεί εμφανώς τους «μαθουσάλες» της εκπαίδευσης (τέτοια εμπειρία μπορεί να έχει αποκτηθεί ΚΑΙ από πολυετή υπηρεσία στην Α Γυμνασίου),
    πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε νεότερους. Προτείνω κι εγώ τη μοριοδότηση :

    4 μόρια συνολικά, 0,5 για κάθε έτος, για χρονική διάρκεια από 8 έτη έως 16 έτη.

    ως πιο δίκαιη επειδή δίνει την ευκαιρία και σε πιο νέους.

    (Τα 10 μόρια από τα 10 έως 20 υποσκελίζουν όλη την επιστημονική μοριοδότηση και είναι καταφανέστατα πονηρή και μελετημένη)

    2) η διδακτική υπηρεσία που διαχωρίσθηκε από τα διδακτικά καθήκοντα με μεγάλη τέχνη, να μετράει με την έννοια που υπήρχε στις προκηρύξεις με τις οποίες επιλέχθηκαν τα στελέχη.
    Σ’ αυτό το νομοσχέδιο η διδακτική υπηρεσία ορίζεται και διαχωρίζεται έτσι ώστε ουσιαστικά να μη λαμβάνεται υπόψη. Δεν είναι ηθικό και πρέπει να καταργηθεί ο διαχωρισμός γιατί αποκλείει ανθρώπους και γιατί δείχνει δρόμους στους επόμενους νομοθέτες

    3) πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη γι αυτούς οι οποίοι έκαναν μετάταξη από τη Βθμια στην Αθμια και δεν καλύπτουν τα χρόνια στην οικεία βαθμίδα. Είναι πέρα για πέρα άδικο για τους μεταταγμένους

    4) να καταργηθεί ως μέγα λάθος (θα αποδειχθεί σίγουρα και αντισυνταγματικό στη συνέχεια) ο περιορισμός θητειών για τα στελέχη. Είναι ενάντια στις ίσες ευκαιρίες των πολιτών και αποκλείει ανθρώπους οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία και
    μπορούν να προσφέρουν στην Εκπαίδευση. Το μέτρο αυτό δίνει την αίσθηση της εκδίκησης προς τους «προηγούμενους», δεν είναι ηθικό και πρέπει επίσης να καταργηθεί γιατί αποκλείει ανθρώπους και γιατί δείχνει δρόμους στους επόμενους νομοθέτες

    5) υπέρμετρη η μοριοδότηση του διδασκαλίου με 3 μόρια, περίπου όσο ένα μεταπτυχιακό (να γίνει 1,5 μόριο)

    6) επίσης 1,5 μόριο στα μεταπτυχιακά ενός έτους

    7) αν τελικά ισχύσει το κριτήριο της ξένης γλώσσας (Β2), τότε να είναι προαπαιτούμενο για όλα τα στελέχη εκπαίδευσης

  • 25 Μαρτίου 2018, 10:46 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΔΔΑ

  • 3.β) Διδακτική ή Εκπαιδευτική, για ΕΕΠ, εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών και εκπαιδευτικών καθηκόντων, για το ΕΕΠ, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΚΔΑΥ και της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Προϋπηρεσίας του άρθρου 82, του ν.4368/2016, όπως αντικατέστησε το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008: .: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών (να τροποποιηθεί με αυτή τη διατύπωση).

  • 25 Μαρτίου 2018, 09:54 | ΙΩΑΝΝΑ

    Αναφορικά με την επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου:
    Η επιστημονική συγκρότηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση των καθηκόντων των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και είναι προφανές ότι σπουδές υψηλότερου επιπέδου εξασφαλίζουν υψηλότερο επιστημονικό επίπεδο. Παρόλα αυτά στο άρθρο 24 (Αποτίμηση Κριτηρίων Επιλογής) υπάρχει πλήρης ισοπέδωση των αποφοίτων πανεπιστημιακού επιπέδου πενταετών και εξαετών σπουδών με τους απόφοιτους της τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ), που έχουν ενταχθεί στους ίδιους κλάδους. Προτείνω το πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης πενταετών και εξαετών σπουδών να αξιολογείται ως μεταπτυχιακό (όπως εξάλλου αναγνωρίζεται) και να αντιστοιχεί σε 3,5 μονάδες. Η ίση αποτίμηση άνισων πτυχίων είναι αντιεπιστημονική και άδικη και δεν οδηγεί στην επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων για την επιστημονική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

  • 25 Μαρτίου 2018, 07:46 | Αντώνης

    παρατηρήσεις:

    1.ειναι γεγονός οτι δεν γίνεται καμία αναφορά στα αντικείμενα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Αυτα της διοικησης να προμοδοτούνται έναντι των υπολοίπων,
    2. επιτέλους το β΄μεταπτυχιακο αναγνωρίζεται αλλα θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη μοριοδότηση
    3. γιατι μοριοδοτείται η γνώση ΤΠΕ οταν δεν έχουν επιμορφωθεί ολοι;
    4. μεγαλύτερη βαρύτητα βαθμολογική τα αντικειμενικά προσόντα (γιατι ανώτερο οριο το 9;)
    σας ευχαριστώ

  • 25 Μαρτίου 2018, 01:14 | Κάτια Αολιακίζογλου

    Ως υπεύθυνη ΓΡΑ.ΣΥ. αφιέρωνα το μισό μου ωράριο στην διδασκαλία μέσα στην τάξη και το άλλο μισό σε υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και σύνδεσης με την αγορά εργασίας στο γραφείο που λειτουργούσε μέσα στο σχολείο. Στα διδακτικά μου καθήκοντα δεν ήταν μόνο το μάθημα Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός- Εργασιακό περιβάλλον αλλά και μαθήματα ειδικότητας ακόμα και μάθημα Πανελληνίων. Όλα αυτά αποδεικνύονται με τα πρακτικά του συλλόγου. Όταν λοιπόν είχα 10 ώρες μάθημα την εβδομάδα, ο Υποδιευθυντής 8 και ο Διευθυντής 2 δεν μπορείτε να μου στερείτε την διδακτική μου Υπηρεσία για αυτό το διάστημα και να την προσμετράτε σε αυτούς.

    Σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική απόφαση για την πλήρωση θέσεων στα ΚΕ.ΣΥ.Π. με αριθμ πρωτ Αρ. Πρωτ. 92984/Γ7 10-08-2012 , άρθρο 5, παράγραφος 4 «Η υπηρεσία των Υπευθύνων Σ.Ε.Π. των ΚΕ.ΣΥ.Π. προσμετρείται ως διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3848/2010 για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης καθώς και ως διδακτική.».
    Δεν μπορεί η μοριοδότηση της διδακτικής υπηρεσίας να αφορά μόνο τα 2 πρώτα χρόνια. Η αρνητική αναδρομικότητα είναι αντισυνταγματική.

    Τέλος, οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ αφιερώνουν διδακτικές ώρες μέσα σε σχολεία σε ενημερώσεις και διδακτικές παρεμβάσεις σε μαθητές/τριες αλλά και στις θεσμοθετημένες ημέρες ΣΕΠ. Με άλλα λόγια, ασκούν διδακτικό έργο σε σχολικές μονάδες. Άλλωστε, αυτό είναι καταγεγραμμένο στα ημερολόγια που διατηρούν στην υπηρεσία τους και υπογράφονται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

    Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να προσμετρηθεί η θητεία μας σε θέσεις ΓΡΑΣΥ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ ως διδακτική με πλήρη προσμέτρηση των μορίων όλων των ετών.

    Τα παραπάνω αφορούν το εδάφιο του άρθρου:
    Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 00:31 | Άρης

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
    Καταθέτω την άποψή μου η οποία είναι απλή, σύντομη και βασίζεται σε δύο άξονες. Α) στην ισονομία και Β) στην ετήσια μοριοδότηση.
    1.Σε κάθε εκπαιδευτικό πρέπει να αναγνωρίζεται αποκλειστικά και μόνο ως
    διδακτική εμπειρία η διδασκαλία μέσα στην τάξη. Τίποτα άλλο πέραν τούτου.
    2.Σε κανέναν εκπαιδευτικό δεν πρέπει να αναγνωρίζεται η μοριοδότηση
    διοικητικής εμπειρίας όταν προκηρύσσεται μία θέση ευθύνης. Πρέπει όλοι να έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και τη διαφορά να την κάνουν τα υπόλοιπα κριτήρια.
    3.Η μοριοδότηση που προτείνω βασίζεται στην ετήσια βάση.
    Διδακτική εμπειρία πέραν του 10ου έτους 1 μονάδα ανά έτος και μέχρι του 20ου έτους διδακτικής υπηρεσίας.
    Διδακτική υπηρεσία πέραν του 20ου έτους 0,1 μονάδα ανά έτος και μέχρι του 30ου έτους υπηρεσίας.
    Δεύτερο πτυχίο πέραν του πτυχίου διορισμού 1 μονάδα ανά έτος φοίτησης.
    ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ 3 μονάδες + 10% για τρίτο πτυχίο κλπ.
    ΑΤΕΙ 4 μονάδες + 10% για τρίτο πτυχίο κλπ.
    ΑΕΙ 4 μονάδες + 10% για τρίτο πτυχίο κλπ.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 5 μονάδες + 10% για τρίτο πτυχίο κλπ.
    Μεταπτυχιακό 1 μονάδα για κάθε 60 πιστωτικές μονάδες +10% για δεύτερο μεταπτυχιακό κλπ.
    Το ίδιο και για το Διδακτορικό
    Διδασκαλείο, Σ.Ε.Λ.Δ.Ε κλπ 1 μονάδα για κάθε έτος σπουδών.
    Επιμορφώσεις 1 μονάδα για κάθε 900 ώρες +10%
    Τ.Π.Ε Β επιπέδου 1 μονάδα
    Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 1 μονάδα +10% για δεύτερη και τρίτη γλώσσα.

  • 25 Μαρτίου 2018, 00:20 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
    Διδακτορικό δίπλωμα και τίτλος διδασκαλείου εκπαίδευσης 9? Αυτή η περίπτωση ευνοεί ορισμένους και πρέπει να αλλάξει.

  • 24 Μαρτίου 2018, 23:49 | Εκπ/κός

    Όσον αφορά στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υπεύθυνοι για τη διοίκηση και λειτουργία των κέντρων ορίζονται ισότιμα, σύμφωνα με νόμους και υπουργικές αποφάσεις πού διέπουν το καθηκοντολόγιο του προσωπικού που στελεχώνει τα ΚΠΕ, οι υπεύθυνοι και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι των ΚΠΕ. Δυστυχώς, όμως μοριοδοτούνται μόνο οι υπεύθυνοι και όχι οι αναπληρωτές υπεύθυνοι. Τούτη είναι μια ανακολουθία και μια αδικία που θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Σημειώνεται ότι τόσο οι υποδιεθυντές σχολικών μονάδων όσο και πλήθος άλλοι εκπαιδευτικοί σε διάφορες δομές μοριοδοτούνται, δικαίως και ορθώς. Όμως, γιατί οι αναπληρωτές υπεύθυνοι των ΚΠΕ εξαιρούνται;

  • 24 Μαρτίου 2018, 22:59 | Γιάννης Η.

    Από το παρακάτω εδάφιο έχει αφαιρεθεί, ό,τι ίσχυε στους προηγούμενους νόμους για τη θητεία στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων, όπου αυτή αναγνωρίζονταν και σαν διοικητική καθοδηγητική:
    δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.

    Ειδικότερα:
    Ο πρόσφατος νόμος για την επιλογή των στελεχών αναφέρει ότι η υπηρεσία στους ΣΣΝ είναι καθοδηγητική και διοικητική:

    NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473
    Άρθρο 1
    Τροποποιήσεις του ν. 3848/2010
    Άσκηση καθηκόντων …………………, Συμβου-
    λευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.), Κέντρου Περιβαλλο-
    ντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) κ………………: 0,25 μονάδες
    για κάθε έτος. Η άσκηση καθηκόντων για κάθε θέση του
    παρόντος εδαφίου αποτιμάται με μία (1) μονάδα κατ’
    ανώτατο όριο.

    το ίδιο αναφέρει και η εγκύκλιος για τα καθήκοντα των ΣΣΝ:

    Αριθ. Πρωτ. 93008/Γ7/10-08-2012
    Άρθρο 5
    Όργανα και διαδικασία τοποθέτησης
    4. Οι Υπεύθυνοι Σ.Σ.Ν. ………………….. Η υπηρεσία των Υπευθύνων Σ.Σ.Ν. προσμετράται ως διοικητική, καθοδηγητική.

    Αναδρομικά κι εφόσον και επιπλέον αφού αναγνωρίστηκε στις κρίσεις του 2015 και του 2017 ως τέτοια, είναι άδικο να κοπεί τώρα.

  • 24 Μαρτίου 2018, 22:43 | Dr A.A.

    Για τις θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης θεωρώ αναγκαίες προϋποθέσεις: α) Την κατοχή πιστοποιημένης γνώσης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου, καθώς τόσο σε διοικητικό όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο είναι αναγκαία η εις βάθος όσον αφορά στη διδακτική διαδικασία γνώση των ανωτέρω τεχνολογιών, οι οποίες σταδιακά γίνονται κατ’ ανάγκην κτήμα των εκπαιδευτικών, ώστε να αξιοποιήσουν στη διδασκαλία νέους εκπαιδευτικούε πόρους.
    β) Την κατοχή πιστοποιημένης γνώσης μίας ξένης γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Β2. Η μελέτη εξειδικευμένης βιβλιογραφίας και η επικοινωνία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς-εταίρους ή δυνάμει εταίρους από το εξωτερικό καθιστούν αναγκαία τη γλωσσομάθεια, διαφορετικά η εκπαίδευση δεν θα μπορέσει να διευρύνει τους ορίζοντές της.

  • 24 Μαρτίου 2018, 22:35 | Μαρία

    να γινει διάκριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών ως προς το αντικειμενο ..να υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση στις εξειδικευσεις της οργάνωσης και διοικησης εκπαιδευσης …είναι οι μόνοι που μπορουν να ανταποκριθουν σε θεσεις στελεχών…..μεγαλύτερη μοριοδοτηση στο β΄μεταπτυχιακο….

  • 24 Μαρτίου 2018, 22:07 | Ισμήνη

    Τα μεταπτυχιακά στην εκπαίδευση (Σπουδές στην Εκπαίδευση, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και τα συναφή) πρέπει να μοριοδοτούνται πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα.

  • 24 Μαρτίου 2018, 22:01 | Γιώργος Π.

    Πρέπει άμεσα να υπάρξουν λογικές διορθώσεις!

    1) γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες. Απαράδεκτο! Το πολύ 0,5 μονάδες.

    2) αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
    ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
    Δεν μπορεί διδακτορικό+μαστερ να παίρνει 9 μονάδες δεδομένου ότι συνήθως το διδακτορικό προήλθε από τη μετεξέλιξη κάποιου μαστερ. Αθροιστικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 6 μονάδες.

    3) ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
    Εφόσον οι επιμορφώσεις των πανεπιστημίων ήταν συνήθως εξάμηνες θα πρέπει ν γίνει αλλαγή του όρου από εννεάμηνη σε εξάμηνη.

    4) ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:… 1 μόνο μονάδα για διδασκαλία αυτόνομη σε ΑΕΙ; Απαράδεκτα λίγο. Εφόσον μιλάμε για αυτόνομη διδασκαλία (πριν το διορισμό στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση φυσικά) δεν πρέπει να υπάρχει όριο. 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.

    5) δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
    Αυτούς τους τιμωρείτε για τα προσόντα τους;;; 1 μονάδα ανά έτος χωρίς όριο θα έπρεπε!

    6) ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, κλπ: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    Και αυτούς τους τιμωρείτε διότι έχουν προσόντα; 2 μονάδες ανώτατο όριο; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ανώτερο όριο πέραν αυτού των 10 μονάδων που ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς της τάξης διότι τα στελέχη αυτά τοποθετήθηκαν με προκηρύξεις που όριζαν ότι η υπηρεσία τους θα λογίζεται ως διδακτική! Πως τώρα αναδρομικά το κράτος αναιρεί τον εαυτό του; Θα επέλεγαν να αιτηθούν για στελέχη αν τους είχε γίνει γνωστή η πρόθεση να μην προσμετρηθεί ως διδακτική η εμπειρία τους; Είναι πολύ νόμιμο αυτό;

    7) Επίσης πρέπει να δείτε και αυτό: «Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.» Γιατί αυτό; ή έχει κάποιος μεταπτυχιακό ή δεν έχει. Να πάψει ο περιορισμός.

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:49 | Μαρία

    1. Οι κατέχοντες ακαδημαϊκούς τίτλους από Πανεπιστήμια των Βαλκανικών χωρών, οι οποίοι μοριοδοτούνται για το ίδιο προσόν δύο φορές (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό + ξένη γλώσσα επιπέδου Γ2) να εξετάζονται γραπτά και προφορικά στην ξένη γλώσσα στην οποία απέκτησαν τον τίτλο τους, γιατί πολλοί από αυτούς είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν και το «καλημέρα»!
    2. Υπερβολικά υψηλή η μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου με 3 μόρια, όταν μάλιστα κάποια από αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την εκπαίδευση (π.χ. ιχθυοκαλλιέργειας)!
    3. Ο διδακτορικός τίτλος των υποψήφιων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου θα πρέπει να είναι σχετικός αποκλειστικά και μόνο με το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου τους.
    4. Το συγγραφικό έργο (μονογραφίες) που έχει σχέση μόνο με το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου του υποψηφίου στελέχους θα πρέπει επιπλέον να μοριοδοτείται!

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:46 | Maria-t

    Αν ειναι να παει ετσι καλυτερα να μην παει. Ειναι πληρως δασκαλοκεντρικο και εννοωπε70-κεντρικο και φωτογραφικο. Κριμα χανεται αλλημια ευκαιρια σκαι αλλος πολυτιμος χρονος

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:33 | Σίσκος Γ.

    Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι πρέπει να έχουν συνάφεια με τις προκηρυσσόμενες θέσεις,όπως συμβαίνει παντού αλλού στο δημόσιο. Αν κάποιος διαθέτει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να μοριοδοτείται αναλόγως.

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:22 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Να δοθεί μεγαλύτερο ποσοστό μοριοδότησης στο ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ στοιχείο που πρέπει να διαθέτει σε μεγάλο βαθμό ένας Συντονιστής Εκπαίδευσης!!

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:14 | Στελιος

    Είναι αξιοκρατικο να μοριοδοτείται όσο τίποτε άλλο η διδακτική υπερβαίνοντας και το σύνολο των πτυχίων αφού 20 χρόνια διδακτικης με αυτην την μοριοδότηση βγάζουν εκτός όποιον συνάδελφο, κυρίως νέο, έχει μεν δέκα χρόνια στην τάξη και διδακτορικό. Έλεος! Είναι και αντιαναπτυξιακή και αντισυνταγματική αυτή η ρύθμιση γιατί φωτογραφίζει συγκεκριμένα ηλικιακά όρια. Πέντε χρόνια είναι υπεραρκετά ως προυπόθεση η ας αντικατασταθεί η διδακτική με την εκπαιδευτική ωστε να μετρούν και αποσπάσεις σε γραφεία η το υπουργειο που για ένα στέλεχος είναι πολύ σημαντική ως εμπειρία.

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:13 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Οι θέσεις των Συντονιστών Εκπαίδευσης πρέπει να αυξηθούν και να ληφθεί σοβαρά υπόψη το θέμα και ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, ώστε να μπορεί να επιτελεστεί ουσιαστικό και ενδιαφέρον έργο.

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:10 | Lazaridis Ioannis

    3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας:
    α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:αα)ββ) γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΟΦΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΘΗΤΕΙΕΣ, Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥ Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & πΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ή ΕΝΌΣ Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΚΠΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΛΠ.

    β) Διδακτική εμπειρία: ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ. ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ;…: ΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ Σ.Σ. ΜΕ 15 ΧΡΌΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑΣ Σ.Σ. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ. ΟΙ ΔΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 12/ΘΕΣΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 8 ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 6/ΘΕΣΙΩΝ 12 ΩΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ 1/3 ΚΑΙ ΤΟ 1/2 ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ;

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:09 | George

    Άδεια λοχείας, εγκυμοσύνης και ανατροφής τέκνων = διδακτικό έργο…..ενώ το έργο του Σχ. Συμβούλου δεν είναι διδακτικό!!!
    Δε λέω…να μετρήσουν οι άδειες αυτές ως εργασιακή εμπειρία, ως συνταξιοδοτικά χρόνια, αλλά ως διδακτικό γιατί; Και γιατί όχι και ως διοικητικό ή καθοδηγητικό ή συνδικαλιστικό τότε;

  • 24 Μαρτίου 2018, 21:07 | Ευθύμης Ζ

    Πρέπει να υπάρχει διάκριση στη μοριοδότηση των διδακτορικών και μεταπτυχιακών, με βάση το αν έχουν σχέση με Διοίκηση της εκπαίδευσης ή όχι. Ένα μεταπτυχιακό στην διοίκηση της εκπαίδευσης πρέπει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τα υπόλοιπα.