Άρθρο 46 – Τροποποίηση του άρθρου 3 παρ. 3 του ν. 2725/1999 «Κωλύματα εγγραφής – Περιορισμοί»

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 τροποποιείται ως εξής :
«Το κώλυμα του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

  • Προς
    Τον Υφυπουργό Πολιτισμού
    και Αθλητισμού
    κ.Λευτέρη Αυγενάκη
    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
    Σχετικά με το ευρισκόμενο σε διαβούλευση σχέδιο νόμου που ετοιμάζετε προς ψήφιση στη Βουλή, η Ομοσπονδία μας σας υποβάλλει τα ακόλουθα αιτήματα, με την παράκληση να τα δεχθείτε:.
    1)Να συμπεριληφθεί το άθλημα της τοξοβολίας στις εξαιρέσεις του κωλύματος των διαιτητών-κριτών στα ατομικά αθλήματα περί συμμετοχής αυτών στα Διοικητικά Συμβούλια κλπ αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν τον ίδιο κλάδο άθλησης (άρθρο 3 παρ.3,τελευταίο εδάφιο του ν.2725/1999, το οποίο τροποποιείται με το άρθρο 46 του νομοσχεδίου σας).
    2)Να συμπεριληφθούν οι αθλητές της τοξοβολίας άνω των 35 ετών στις εξαιρέσεις του κωλύματος της μη εγγραφής αθλητών ως μελών αθλητικού σωματείου κλπ (άρθρο 3 παρ.5, πρώτο εδάφιο του ν2725/1999, το οποίο πρέπει να τροποποιηθεί με σχετική διάταξη που θα τεθεί στο νομοσχέδιο σας).
    Ειδικότερα οι προτεινόμενες τροποποιήσεις έχουν ως ακολούθως:
    1)Το τελευταίο εδάφιο της παρ.3 του άρθρου 3 του ν.2725/1999 τροποποιείται ως εξής:
    «Το κώλυμα του προηγουμένου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού, του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της τοξοβολίας».
    2)Το πρώτο εδάφιο της παρ.5 του άρθρου 3 του ν.2725/1999 τροποποιείται ως εξής:
    «Κατ’ εξαίρεση, οι αθλητές των αθλημάτων της σκοποβολής, του γκόλφ του μπιλιάρδου, του μπόουλινγκ, της ορειβασίας και αναρρίχησης, του παγκρατίου, του αεραθλητισμού, της τοξοβολίας, καθώς επίσης και οι αθλητές των μηχανοκίνητων και των σχετικών κλάδων άθλησης αυτών, μπορούν να εγγράφονται ως μέλη σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχουν στο ΔΣ και στα άλλα όργανα αυτού, υπερκείμενων ενώσεων ή της αθλητικής ομοσπονδίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο (35ο)έτος της ηλικίας τους.
    Οι λόγοι των προτεινομένων τροποποιήσεων αφορούν στα ακόλουθα:
    Λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος της τοξοβολίας, της μικρής διάδοσής του και του περιορισμένου αριθμού μελών, αθλητών, κριτών και λοιπών διοικητικών και τεχνικών στελεχών, δεν υφίσταται ικανός αριθμός προσώπων δυναμένων να συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην προαγωγή αυτού. Επίσης, λόγω των υφισταμένων πιο πάνω κωλυμάτων του αθλητικού νόμου, παρατηρείται το γεγονός αφενός να μη συμμετέχουν ως κριτές αρκετά πρόσωπα και αφετέρου να διακόπτουν την αγωνιστική τους δράση αρκετοί καλοί αθλητές, προκειμένου να συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων των σωματείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δύναμη των κριτών και των αγωνιστικά ενεργών αθλητών και να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία, διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος, καθώς και στη λειτουργία των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε πολλά θέματα.
    Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω αποτελούν πάγια αιτήματα της ομοσπονδίας μας προς τους εκάστοτε αρμόδιους Υφυπουργούς Αθλητισμού.
    Κύριε Υφυπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη τα ως άνω αιτήματά μας και τη βασιμότητα αυτών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η τοξοβολία προσφέρει στην Ελληνική οικονομία και στον Ελληνικό τουρισμό (κάθε χρόνο διοργανώνουμε στην Ελλάδα διεθνείς αγώνες, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό), οι δε διεθνείς διακρίσεις των αθλητών μας προβάλλουν τη χώρα μας και τον Ελληνικό αθλητισμό στο εξωτερικό, παρακαλούμε να ικανοποιήσετε τα αιτήματά μας.

  • 12 Οκτωβρίου 2019, 10:04 | Απ. Νούσιας

    Συμφωνώ με την Αιτιολογική Έκθεση για την τροποποίηση του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου σε ότι έχει να κάνει με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

  • 12 Οκτωβρίου 2019, 02:30 | Παρης Τασιόπουλος

    Επειδη σε σχόλιο είδα ότι οι κριτές ειναι για την ασφάλεια μονο της διαδρομής.
    Για την ασφάλεια της διαδρομής ειναι οι λεγόμενοι «έφοροι διαδρομής», που αναφέρονται στον κανονισμό ακριβως πριν τους Κριτές,όπως θα δείτε.

    ΑΡΘΡΟ 11.16 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΡΙΤΩΝ 11.16.1
    https://www.omae-epa.gr/images/documents/2019/EAK_2019.pdf
    Kριτές Εκκίνησης (αφέτες)
    11.16.1.a ένας ή περισσότεροι Κριτές μπορούν να διορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή για να επιβλέπουν τις Εκκινήσεις.
    11.16.1.b Οι Kριτές Εκκίνησης αναφέρουν αμέσως στον Αλυτάρχη τυχόν λανθασμένες εκκινήσεις που μπορεί να έχουν συμβεί.
    11.16.2 Kριτές Tερματισμού: Σε Αγώνα που απαιτείται η πιστοποίηση της σειράς με την οποία περνούν τη γραμμή τερματισμού τα Αυτοκίνητα ορίζεται κριτής τερματισμού ο οποίος και θα την πιστοποιεί.
    11.16.3 Kριτές Γεγονότων:
    Σε Αγώνα στον οποίον απαιτείται η πιστοποίηση του γεγονότος της επαφής ή της διέλευσης του Διαγωνιζομένου από κάποια γραμμή ή οποιουδήποτε άλλου παρόμοιας φύσης γεγονότος που να περιγράφεται στον Συμπληρωματικό Κανονισμό του Αγώνα, ένας η περισσότεροι κριτές γεγονότων θα εγκρίνονται από τους Αγωνοδίκες μετά από πρόταση του Διοργανωτή, για τη διαπίστωση και πιστοποίηση ενός ή περισσοτέρων τέτοιων γεγονότων.
    11.16.4 Bοηθοί Kριτές:
    Kάθε ένας από τους προαναφερθέντες κριτές μπορεί να έχει κάποιο βοηθό για να τον βοηθάει στο έργο του ή ακόμα για να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης αλλά σε περίπτωση διχογνωμίας μεταξύ τους επικρατεί η άποψη που υποστηρίζει ο κριτής γεγονότων.
    11.16.5 Σφάλματα
    Eάν ένας κριτής θεωρήσει ότι έκανε λάθος μπορεί να το διορθώσει αλλά η διόρθωση αυτή υπόκειται στην αποδοχή της
    από τους Aγωνοδίκες της αγωνιστικής συνάντησης.
    11.16.6 Γεγονότα υπό κρίση:
    O ισχύων κανονισμός του Αγώνα πρέπει να αναφέρει ποια γεγονότα θα πιστοποιούνται από κριτές γεγονότων.
    11.16.7 Οι κριτές γεγονότων πρέπει να αναφέρονται ονομαστικά και τα ονόματά τους να αναφερθούν στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων.

  • 12 Οκτωβρίου 2019, 02:04 | Παρης Τασιόπουλος

    Ο κ Ευαγγελίδης λέει ότι οι Κριτές ειναι για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Τα πρόσωπα δηλαδή που ειναι στους Σταθμους Ελέγχου Χρόνου (ΣΕΧ) και αυτοί που ειναι στην πίστα σε κάθε στροφή και αναφέρουν στον Αλυτάρχη τυχόν αντιαθλητικό προσπέρασμα ή αυτοί που κάνουν τις εκκινήσεις στα Ραλλυ και αναφέρουν αν κάποιος ξεκίνησε νωρίτερα για να γλιτώσει χρόνο κλπ δεν ειναι κριτές. Τοτε γιατί λέγονται κριτές και οχι σεκιουριτι; Διαβάστε κύριε Ευαγγελίδη τους κανονισμούς κα θα δείτε τις αρμοδιότητες ενός κριτή . Εχω ανεβασει στα πρώτα σχόλια και αναφέρω κάποιες.

  • 12 Οκτωβρίου 2019, 01:49 | Δημητρίου

    Κύριε Αυγενάκη εσυ εισαι αυτός που θα υποστεί μεροληπτική μεταχείριση; Εσυ θα ζημιωθείς από αυτό; Με ποιο δικαίωμα περνας μια ρύθμιση που θα ζημιωσεις και όλους τους αθλητες, και θα υποβαθμίσεις εντελώς το άθλημα. Θες να μας κανεις τελειως ζουγκλα να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας σε κάθε αγώνα; Η θες να μας αναγκάσεις να μην τρέχουμε και να κάτσουμε σπίτια μας; Η να μας πιάνει το στομαχι κάθε φορά για το αν θα κατασκευάσουν μαγειρέψουν ένα αποτέλεσμα και με κατηγορήσουν ότι παρανόμηςσα κάπου ενώ ειμαι καθαρός. Έχεις σκεφτεί ότι για να μπορέσει ένας μη αντικειμενικός κριτής ή τεχνικος ελεγκτής ή αγωνοδικης να βοηθησει τον δικό του, θα μεκατηγορήσει για παρανομία που δεν έκανα και θα με συκοφαντήσει θα θεωρούν οι συναθλητές μου ότι δεν τους σεβάστηκα και θα μου μείνει η ρετσινιά ενώ θα εμαι αθώος; Εγω μετά που δεν θα μπορώ να βρω το δίκιο μου γιατί ο διαιτητης θα ειναι και μελος ΔΣ ΟΜΑΕ θα αναγκαστώ να πάρω τον νόμο με τα χέρια μου και να χειροδικησω; Αυτό δεν ειναι τροποποίηση ειναι έκτρωμα. Χρησιμοποιουν και το ότι έξω αυτά επιτρέπονται και αλλα τέτοια ψέματα. Σιγά μην επιτρέπει ολόκληρη παγκόσμια ομοσπονδία να ελέγχουν και κρίνουν τους οδηγους τα μέλη ΔΣ των κλαμπ. Έχετε δει ποτε μελος ΔΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας να κάνει τον Κριτή ή τον Αλυτάρχη; Παρακαλω να μην περάσει ούτε καν στη Βουλή για ψήφιση ειναι ντροπή

  • 12 Οκτωβρίου 2019, 00:25 | Αναστάσιος Καρκάνης Μηχανολόγος Μηχανικός

    Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι χωρίς να έχουν αναλάβει ποτέ θέση ευθύνης σε ένα αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού εκφέρουν γνώμη.
    Είναι επίσης εκπληκτικό το πόσοι για ίδιο όφελος κινούνται στη λογική του «Γαία πυρί μιχθήτο».
    Τα στελέχη του Mηχανοκίνητου Aθλητισμού έχουν ως κύριο μέλημα να ολοκληρωθεί ένας αγώνας χωρίς ατύχημα. Πόσοι νομίζετε ότι έχουν το σθένος να υποβληθούν σε αυτή την πίεση.
    Να σημειωθεί επίσης ότι τα χρησιμοποιούμενα στελέχη σε ένα αγώνα είναι κατά κανόνα πολλαπλάσια των αγωνιζομένων.
    Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα (ΔΑΚ), που έχει ενσωματωθεί στον Εθνικό Αθλητικό Κανονισμό (ΕΑΚ), κάθε αθλητής μετά από ένα αγώνα, αν θεωρήσει ότι αδικήθηκε, μπορεί να προσφύγει σε τρεις βαθμίδες απόδοσης δικαιοσύνης.
    Α) Να υποβάλει ΕΝΣΤΑΣΗ,
    Β) Κάθε εμπλεκόμενος στην απόφαση της ένστασης, να υποβάλει ΕΦΕΣΗ επί της ενστάσεως.
    Γ) Αν κάποιον δεν τον ικανοποιεί η απόφαση του Εφετείου, να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ή στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ της FIA
    Η τελεσίδικη απόφαση των παραπάνω οργάνων μπορεί να αλλάξει το αρχικό αποτέλεσμα του αγώνα.
    Θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους θα πρυτανεύσει η λογική και θα μπει ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός στις εξαιρέσεις του άρθρου 3 του 2725/99.
    Για όσους εμμένουν στη λογική ότι τα στελέχη του Μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα, θέλω να θυμίσω ότι όταν ο θεατής του Μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 μπήκε στη διαδρομή του αγώνα και έπεσα πάνω σε αθλητή επηρέασε «εν τοις πράγμασι» το αποτέλεσμα.
    Μήπως θα πρέπει να απαγορεύσουμε και την παρουσία θεατών στους αγώνες;

    Αναστάσιος Καρκάνης
    Γεν.Γραμματέας ΟΜΑΕ

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 22:51 | Γιάννης Κέπετζης

    Κυρίες,κύριοι,
    είμαι 50 χρόνια κριτής όλων των βαθμίδων σε Ελληνικούς και Διεθνείς Αγώνες του Μηχανοκίνητου αθλητισμού.
    Πάντοτε οι κανονισμοί και οι κριτές των ελληνικών αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού συμβάδιζαν με τους αντίστοιχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας χωρίς να υπάρξει ποτέ πρόβλημα.
    Έχοντας αυτή την εμπειρία συμφωνώ με την εξαίρεση του άρθρου 3 από το γενικό πλαίσιο του Αθλητικού Νόμου 2725/99 σε ό,τι αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 21:43 | Ιορδάνης Πολατίδης

    Η τροποποίηση που τοποθετεί τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στις εξαιρέσεις του Άρθρου 3 μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει γιατί τα στελέχη που έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν την ευθύνη για την διοργάνωση ενός ασφαλούς αγώνα είναι λίγα και δυσεύρετα.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 19:57 | Ζαχος Ν.

    Κύριε Αυγενάκη δεν πληρώνετε εσεις κάθε χρόνο 100.000 και βαλε στους αγώνες εμεις τα πληρώνουμε. Δεν θα μας κάνετε να τρέχουμε και να μην ξέρουμε αν θα μας τιμωρήσουν επειδη κρεμόταν μια τρίχα από το παράθυρο ή επειδη το χρωμα του αυτοκινήτου ειναι βαθύ κόκκινο και οχι κεραμιδι. Θελουμε να γυρνάμε ήρεμοι σπίτι οχι να παίζουμε ξύλο.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 19:57 | ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (FIA)

    Σαν Στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) που εδώ και χρόνια συμμετέχω με την ιδιότητα αυτή σε αγώνες του εξωτερικού, επιθυμώ να Σας ενημερώσω ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιου είδους ασυμβίβαστο. Στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού απαιτείται η παρουσία πολλών εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών τα οποία πρωτίστως είναι επιφορτισμένα να τηρούν και εποπτεύουν τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε τμήμα της διαδρομής. Τα στελέχη αυτά έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στη συνέχεια συμμετέχουν σε αγωνιστικές διοργανώσεις δίπλα σε παλαιά έμπειρα στελέχη και τέλος, αν κριθούν κατάλληλα, ονομάζονται σχετικά και συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες στελεχών.
    Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα και συμμετοχή σε πολλές διοργανώσεις προκειμένου να ονομασθεί κάποιος σαν στέλεχος. Αν μάλιστα αναλογισθούμε ότι κατά μέσον όρον χρησιμοποιούνται περί τα πενήντα στελέχη (πχ 3 στελέχη σε κάθε στροφή σε αναβάσεις ή αγώνες ταχύτητας)δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα στελέχη από αγωνιζόμενα αυτοκίνητα αναλογίζεστε το μέγεθος του προβλήματος με την ισχύ του ασυμβίβαστου.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 18:37 | Δήμητρης Βερ.

    Να τροποποιηθεί το άρθρο λένε τα στελέχη που σχολιαζουν εδώ:
    -για να διευκολυνθούν οι αγώνες ανα την επικράτεια, δηλαδή σεν μπορούν αλλιώς να διευκολύνουν τους αγώνες παρά μονο με την κατάργηση των ασυμβίβαστων
    – γιατί οι κριτές εναι μονο για την ασφάλεια και οχι δεν ασκούν διαιτητικό έργο. Πάρτε σεκιουριτι τοτε. Το ακούσαμε κ αυτο! Οι κριτές εινα Διαιτητές
    – για να συνταχθούν στα διεθνή πρότυπα. Ναι ο πρόεδρος και τα μέλη ΔΣ της FIA βάζουν κίτρινο γιλέκο και κουνάνε σημαίες στις στροφές και διορίζονται Αγωνοδικες! Ποτέ όμως.
    – επειδη με τον αποκλεισμό ως Αλυταρχες και Αγωνοδικες δημιουργήθηκε τεράστιο κενό. Τι κενό δημιουργήθηκε με Αγωνοδικες και Αλυταρχες πάνω από 450 στους καταλόγους; Το άθλημα με το μεγαλύτερο διαιτητικό δυναμικό ειμαστε! 1500 στελέχη δεν έχει κανένα άθλημα. Με έναν Αλυτάρχη σε κάθε αγώνα και τρεις αγωνοδικες, κενό δεν θα δεις ούτε με κυάλια.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 18:34 | Δελαγραμματικα Παναγιωτα

    Για ποιος λόγο δεν εγκρίνετε τα σχόλιά μου, ειδικά το τελευταιο με τις συνέπειες της τροποποίησης, το οποιο εναι το σημαντικότερο και πιο ουσιώδες όλων! Πήρατε εντολή να με φιμώσετε; Λογοκρισία; Αυτή εναι η Δημοκρατία; Παρακαλω όπως εγκρίνετε ΑΜΕΣΑ ολα τα μη εγκεκριμένα σχόλιά μου.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 16:28 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΚΡΙΝΟΣ (Αγωιζομενος)

    Θεωρώ ότι η εξαίρεση του άρθρου 3 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Αγωνιζόμενοι-Οργανωτές-και γενικώς έμπειροι εμπλεκόμενοι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους οποία και αν είναι αυτά αμερόληπτα.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 16:57 | Μανος οδηγός Ντριφτ

    Να μην τροποποιηθεί το άρθρο παραβιάζει αρχές τογ Συντάγματος και υποβαθμίζεται το άθλημα. Οι κριτές δεν ειναι μονο για ασφάλεια ειναι και για να αναφέρουν πρόωρη εκκίνηση, αντιαθλητική οδήγηση, αγωνιστικο συμβάν και πολλά αλλα. Έλλειψη επιχειρημάτων διανέμεται από όσους ζητούν την τροποποίηση και αυτό καταδείχνει ότι ειναι εντελώς αστήριχτο. Κανένας αθλητης δεν Θα πει ότι θέλει να μην έχει ανεξάρτητη διαιτησία και λόγο σε αυτό έχουν οι αθλητες και οχι τα 3.4 στελέχη που ήρθαν να υποστηρίξουν το αυτονόητο, ότι θέλουν 3 και 4 ιδιότητες. Λογικό!

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 09:46 | κ ΕΥαγγελιδης μηχανολογος μηχανικος

    Αξιότιμε Κυριε Υπουργέ
    Ασχολουμαι με τους αγωνες αυτοκινητου τοσο σαν αγωνιζομενος σαν μηχανικος αλλα και σαν θεατης ! Ο ρολος του κριτη ειναι κυριως για να εξασφαλιζει την ασφαλεια αγωνιζομενων και θεατων !! Χρειαζομαστε τα εμπειρα στελεχη των λεσχων που εχουμε δει ολοι μας να συμβαλουν τα μεγιστα στην επιτυχια και κυρίως στην ασφαλεια σε ολες τις διεθνεις και Ελληνικες διοργανωσεις (βλεπε ραλλυ Ακροπολις και γενικα σε ολους τους αγωνες) Δεν υπαρχει τροπος σε μία χωρα οπως η Ελλαδα να καλυφθει αυτο το κενο απο τριτους. ΠΡΟΣΟΧΗ θετουμε σε κινδυνο την ασφαλεια θεατων και αγωνιζομένων αναθετοντας σε ανυπαρκτο σωμα κριτων την ασφαλεια των αγωνων .
    Συμφωνώ με την τροποποίηση του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου, και την εξαίρεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο επιτρέπεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνταχθεί και η ελληνική νομοθεσία στα διεθνή πρότυπα.
    Παρακαλώ να μην συνταχθειτε με μικρονοες που εκπροσωπουν προσωπικές και αλλες σκοπιμοτητες
    ευχαριστω
    Κωνσταντινος Ευαγγελίδης
    μηχανολογος μηχανικος

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 03:56 | Παρης Τασιοπουλος

    »Δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας η ενεργή συμμετοχή του ενόρκου στο κόμμα που συμμετέχει και ο κατηγορούμενος». (ΜΟΕΛαρ 75/1996, δημ. ΝΟΜΟΣ.)

    Αντίστοιχα: Δημιουργεί υπονοιες μεροληψιας η ενεργη συμμετοχη του Διαιτητη στο σωματειο που συμμετεχει ο κρινομενος αθλητης

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 03:39 | Πάρης Τασιόπουλος

    Οι Διαιτητές είναι οιονεί Δικαστές. Ο,τι ισχύει για τους μεν ισχύει και για τους δε στο ζήτημα της ανεξάρτητης κρίσης

    Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

    Οι ιδιώτες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της προσφυγής στην κρίση του δικαστηρίου, ως κρίση ουδέτερου «τρίτου», για την επίλυση των διενέξεών τους, και έχουν την θεσμικά κατοχυρωμένη αξίωση για την έκδοση απόφασης από «δίκαιο» δικαστή, δηλαδή από αμερόληπτο δικαστή που τηρεί στάση ουδετερότητας και ίσων αποστάσεων από τους διαδίκους. Είναι δε τόσο σύμφυτη και αναγκαία για την απονομή της δικαιοσύνης η συνδρομή των στοιχείων της δικαστικής αμεροληψίας και της δικαστικής ανεξαρτησίας, ώστε να υποστηρίζεται ότι αποτελούν στην ουσία τη νομιμοποιητική βάση της εξουσίας του δικάζοντος δικαστή.
    Η ορθή απονομή της δικαιοσύνης λοιπόν δεν απαιτεί μόνο την καθιέρωση και ενίσχυση της δικαστικής ανεξαρτησίας, αλλά έχει ως όρο και την αμεροληψία και ουδετερότητα των δικαστών. Η συνδρομή και των δύο αρχών, σε συνδυασμό με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, είναι απαραίτητη για την εμπέδωση στους πολίτες της εμπιστοσύνης ότι το δικαστήριο θα κρίνει την υπόθεση σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους δίχως πίεση ή επιρροή από τις οποιασδήποτε μορφής εξουσίες ή τους διαδίκους.
    Η δικαστική αμεροληψία έχει ως σημείο αναφοράς την ιδιότητα του δικαστή ως «τρίτου» σε σχέση με την επίδικη έννομη σχέση και τα υποκείμενά της, που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της δικαιοδοτικής λειτουργίας. Η αμεροληψία είναι sine qua non όρος του κύρους και της αποδοχής της δικαστικής κρίσης και του αποτελέσματος της έκβασης της δικαστικής διένεξης από τους συμμετέχοντες και την κοινωνία, και σε τελική ανάλυση της ευόδωσης των σκοπών της δίκης.
    Η αρχή της δικαστικής αμεροληψίας διασφαλίζει γνήσια και «ανόθευτη αβεβαιότητα» (echte Ungewissheit) για την έκβαση της δίκης και γενικά για το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας, και αποσυνδέει τη δικαστική κρίση και απόφαση από οποιοδήποτε κοινωνικό ή άλλο δεσμό με εξαίρεση τη δέσμευση από το δεδικασμένο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κεντρική θέση που ανέκαθεν κατείχε ο δικαστής στην εννοιολογική προσέγγιση της δικαιοδοτικής λειτουργίας από την επιστήμη και τη νομολογία. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη είχαν και εξακολουθούν να έχουν ως αφετηρία τους την έννοια του «αμέτοχου τρίτου» (unbeteiligter Dritte) ως τη συνταγματικά ηθελημένη ή συναγόμενη θέση του δικαστή στη δικαστική διαδικασία.
    Την αμεροληψία του δικαστή συμπληρώνει η αρχή της ουδερότητας αυτού (Neutralität des Richters), που κατά ένα ορισμό σημαίνει την «αρνητική ισότητα» όλων των συγκεκριμένων συμφερόντων που εμπλέκονται σε μια δικαστική διαμάχη να επηρεάσουν τον δικαστή. Η ουδετερότητα του δικαστή και η δέσμευση του δικαστή αποκλειστικά και μόνο από τις επιταγές του νόμου τελούν μεταξύ τους σε μια παραπληρωματική σχέση. Η δικαστική ανεξαρτησία εγγυάται την υποταγή του δικαστή στους νόμους και νομιμοποιείται μέσω αυτής.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 03:42 | Πάρης Τασιόπουλος

    ΣτΕ 664/2006
    Αρχή της αμεροληψίας

    664/2006

    Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ

    Πρόεδρος: Μ. Βροντάκης, Αντιπρόεδρος ΣτΕ
    Εισηγήτρια: Α. Χριστοφορίδου, Σύμβουλος ΣτΕ
    Δικηγόροι: Γ. Μαύρος, Γ. Δημόπουλος, Π. Σπανός, Πάρεδρος ΝΣΚ

    Σύμφωνα με την αρχή της αμεροληψίας, τα όργανα της διοικήσεως, πρέπει να παρέχουν τα εχέγγυα της αμερόληπτης κρίσης. Τα παραπάνω τίθενται σε αμφισβήτηση όχι μόνον όταν υπάρχει είτε προσωπικό συμφέρον ή οξεία αντίθεση λόγω έχθρας προς τα πρόσωπα που αφορά η ενέργεια αλλά και γενικότερα στις περιπτώσεις που είναι δυνατό να δημιουργηθεί εύλογα η υπόνοια ότι το διοικητικό όργανο έχει ήδη σχηματισμένη και άρα προκατειλημμένη γνώμη για την υπόθεση που πρόκειται να κρίνει. Η ενέργεια του διοικητικού οργάνου που έγινε παρά τη συνδρομή των παραπάνω λόγων είναι ελαττωματική και συνεπάγεται την ακυρότητα της διοικητικής πράξης λόγω του τεκμηρίου επηρεασμού που δημιουργείται, ακόμη και αν δεν αποδεικνύεται ότι η πράξη αυτή υπήρξε πράγματι μεροληπτική. Σύμφωνα με την παραπάνω αρχή της αμεροληψίας, που αποτελεί ειδικότερη έκφανση της αρχής του κράτους δικαίου και την αρχή της δίκαιης δίκης που θεσπίζεται από το άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ, δεν είναι ανεκτή η ανάθεση αρμοδιότητας για την κίνηση και τη διεξαγωγή της πειθαρχικής διαδικασίας καθώς και για την επιβολή της πειθαρχικής ποινής στο ίδιο το διοικητικό όργανο, κατά του οποίου στρέφεται η επίμαχη ενέργεια, συμπεριφορά ή πράξη. Εν προκειμένω η όλη πειθαρχική διαδικασία που κατέληξε στην επιβολή πειθαρχικής ποινής, πάσχει ακυρότητα λόγω παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας, δηλαδή λόγω του τεκμηρίου επηρεασμού του κρίναντος διοικητικού οργάνου, δεδομένου ότι το τελευταίο επελήφθη και απεφάνθη για πράξη του αιτούντος που στρέφετο κατ’ αυτού του ιδίου.

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 02:00 | Οδηγός Γ. Κ.

    Να μην αλλάξει το άρθρο θελουμε ο μηχανοκινητος αθλητισμός να έχει την ίδια αντιμετόπιση
    Με τα αλλα αθλήματα και οχι να υποβαθμιστεί και αντιμετοπιστει ως μη σημαντικό
    Στο εξωτερικό γινοντε σοβαροί άγονες και οι κριτές δεν γνωρίζονται με τους οδηγους
    Επειδη εχω συμετασχει σε διεθνή αναβαση στη Τσεχία απαγορευόταν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι πι διοργανωτές με τους κριτές και τους αθλητες δεν επιτρεπόταν να έχουν επαφή εκτός την ωρα του άγονα
    Εδώ εχουμε δει να ειναι αγονοδκης πατερας ενώ το παιδί του έτρεχε και διεκδικούσε και πρωτάθλημα
    Η ΟΜΑΕ και το σωματείο δεν αντέδρασε παρόλο που διαμαρτηρηθηκαμε κάποιοι οδηγοί
    Δεν τους νοιάζει τίποτα παρά μονο να εξαιρεθούν από τα πάντα και να κάνουν αγονες με δικούς τους κανόνες που εννοειτε θα συμφέρουν μονο στους
    Και αναφέρομαι στα 10-12 σωματεία των μελών του δς της ομαε
    Αυτά κινούν ολα τα νιματα
    Αυτοί μπενουν πάντα διαιτητές
    Ολα γυρίσουν γύρω από δεκα σωματεία και 20-30 διαιτητές ίδιοι κάθε φορά
    Κλειστο κύκλωμα που θέλουν να μείνει έτσι
    Για να καταλάβετε η υπαληλος γραμματέας της ομαε ήταν το 16 μελος δς σωματείου και αγωνοδικης. Και τα τρία αυτά ταυτόχρονα.
    Σαν οδηγός δεν θέλω να αλλαξει ο νόμος γιατί δεν με συμφέρει κάπου ίσα ίσα προβληματα θα εχω από κριτές που προωθούν τους δικούς τους

  • 11 Οκτωβρίου 2019, 01:58 | Χρήστος Ν.

    Απευθύνω αιτημα προς τον κ Υφυπουργο να μας απαντησει αν με την τροποποίηση αυτή θα ειναι εξασφαλισμένη η αμεροληψία των αγώνων και αν θεωρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση αθλητες να θεωρούν σε κάθε αγώνα ότι αδικήθηκαν από τον διατητη-μελος ΔΣ του αντιπαλου σωματείου.
    Αν αναλαμβάνει την ευθύνη και μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαιτητης να καταχραστεί την εξουσία του και να βοηθησει αθλητή του σωματείου που διοικει, τοτε δεν θα αντιδράσω σε περίπτωση ψήφισης. Δεν λέω ότι συμφωνώ αλλα δεν θα αντιδράσω. Πρεπει όμως να μας διαβεβαιώσει.
    Επίσης καλό θα ήταν να μας εξηγήσει γιατί θεωρεί πιο σημαντική την δήθεν και μη αποδεδειγμένη έλλειψη διοργανωτών χωρίς κώλυμα, από την μη ανεξάρτητη διαιτησία.
    Χρήστος Ν. Διεθνής Αθλητης καρτ και αυτοκινήτου

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 23:11 | Παρης Τασιόπουλος

    Κωδικας Δεοντολογιας FIA και ΟΜΑΕ
    Σύγκρουση συμφεροντων
    2.2.4 Μια κατάσταση ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων προκύπτει όταν η γνώμη ή η απόφαση ενός μέρους της ΟΜΑΕ που εκτελεί καθήκον( αγωνοδικες, Αλυταρχες, τεχνικοί έφοροι, χρονομετρες, κριτές, παρατηρητές), μπορεί να θεωρηθεί ότι επηρεάζεται από σχέσεις που έχει, είχε ή πρόκειται να έχει με συγκεκριμένο πρόσωπο ή οργάνωση(σωματεία ή ΟΜΑΕ) που θα επηρεαστεί από τη γνώμη ή την απόφαση του εν λόγω μέρους της ΟΜΑΕ.
    Νομιζω η παγκόσμια ομοσπονδία ειναι ξεκάθαρη.
    Όσο αφορά στο σχόλιο του κ Κοπιτακη, να τον ενημερώσω ότι οι κανονισμοί που επικαλείται για την νομικη οργάνωση ειναι απλά κανονισμοί που αναφέρουν τον τρόπο που ο αθλητης μπορει να προσφύγει στο δικαστήριο εφέσεων της ΟΜΑΕ, μετά από άδικη ποινή που θα θεωρήσει ότι του επεβλήθη. Δηλαδή θα καταθέσει έφεση πληρώνοντας το σχετικό παραβολο των 1000€ και θα δικαστεί από τα μέλη του δικαστηρίου, τα οποία ομοιως δεν πρεπει να έχουν κωλύματα. Η ποινή έχει επιβληθεί από τους αγωνοδικες μετά από αναφορές αλυτάρχη ή κριτή ή τεχνικού εφόρου κλπ. Αυτό συμβαίνει σε ολα τα αθλήματα. Επιβάλλεται μια ποινή από αμερόληπτο διαιτητη και μετά δικάζεται από αμερόληπτο δικαστή. Δεν υπάρχει κάποια ειδική νομικη οργάνωση που να εξασφαλίζει αμεροληψία όταν οι διαιτητές θα έχουν φανερά συμφέροντα. Ακόμα και οι δικαστές της ΟΜΑΕ να μην έχουν κώλυμα, αν οι καταγγελομενοι αγωνοδικες ή κριτές κλπ ειναι μέλη ΔΣ ΟΜΑΕ ή και σωματειων, ουδεμία τυχη έχει ο αθλητης. Εννοείται ότι οι δικαστές θα μεροληπτησουν υπέρ αυτών που τους διόρισαν εκει, γιατί συμφωνα με το καταστατικό της ΟΜΑΕ στο άρθρο 16 παρ. 10 την διακαστικη επιτροπή την διορίζει το ΔΣ της ΟΜΑΕ. https://www.omae-epa.gr/images/documents/katastatiko_OMAE.pdf

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 23:56 | Νώντας Χ

    Τα σωματεία ειναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους και συμφωνα με αποφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου θεωρούνται μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
    Το κάθε σωματείο επωφελείται χορηγιών και άλλων εσόδων συμφωνα με τις επιδόσεις των αθλητών του. Αν ένα σωματείο βγάζει συνεχώς πρωταθλητές και διακρινόμενους αθλητες, τόσο περισσότερο δέκτης χορηγιών γινεται.
    Άρα θα πρεπει να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των και σίγουρα οι αθλητες να αγωνίζονται επι ίσοις οροις!
    Δεν νοείται τα σωματεία αυτά να ειναι σε θέση να ελέγχουν τα αποτελέσματα των αγώνων μέσω της διαιτησίας που θα ασκούν. Το αυτονόητο ειναι ότι θα αλλοιώνουν και θα χειραγωγούν αποτελέσματα για να βγάλουν πρωταθλητές τους δικούς τους αθλητες.
    Τα στελέχη που έγραψαν σχόλια και επιθυμούν την εξαίρεση αποτελούν μέλη ΔΣ σωματείου και ειναι φυσιολογικό να θέλουν μια τέτοια τροποποίηση. Θα πρεπει να ληφθεί υπόψη η γνώμη αυτών που θα έχουν συνέπειες από αυτό, δηλαδή των αθλητών κα οχι η γνώμη αυτών που θα επωφεληθούν.
    Νώντας Χριστοφιλόπουλος
    Μελος σωματείου, διοργανωτης αγώνων ντριφτ, ντραγκστερ και δεξιοτεχνιών

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 23:15 | Κωνσταντίνος Ευαγγελιδης μηχανολογος

    Ασχολουμαι με τους αγωνες αυτοκινητου τοσο σαν αγωνιζομενος σαν μηχανικος αλλα και σαν θεατης ! Ο ρολος του κριτη ειναι κυριως για να εξασφαλιζει την ασφαλεια αγωνιζομενων και θεατων !! Χρειαζομαστε τα εμπειρα στελεχη των λεσχων που εχουμε δει ολοι μας να συμβαλουν τα μεγιστα στην επιτυχια και κυρίως στην ασφαλεια σε ολες τις διεθνεις και Ελληνικες διοργανωσεις (βλεπε ραλλυ Ακροπολις και γενικα σε ολους τους αγωνες) Δεν υπαρχει τροπος σε μία χωρα οπως η Ελλαδα να καλυφθει αυτο το κενο απο τριτους. ΠΡΟΣΟΧΗ θετουμε σε κινδυνο την ασφαλεια θεατων και αγωνιζομένων αναθετοντας σε ανυπαρκτο σωμα κριτων την ασφαλεια των αγωνων .
    Συμφωνώ με την τροποποίηση του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου, και την εξαίρεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο επιτρέπεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνταχθεί και η ελληνική νομοθεσία στα διεθνή πρότυπα.
    Παρακαλώ να μην συνταχθειτε με μικρονοες που εκπροσωπουν προσωπικές και αλλες σκοπιμοτητες
    ευχαριστω
    Κωνσταντινος Ευαγγελίδης
    μηχανολογος μηχανικος

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 14:25 | Μαυρουδής Β. Ζαχαρίας

    Είναι εκνευριστικό ένας αθλητης πόλο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο να δέχεται ακόμα και να συζητάει για εξαίρεση αθλήματος από την διαιτησία και μάλιστα με αίτημα την ίδιων που θέλουν να επωφεληθούν από την τροποποίηση. Αλήθεια ο κ Μαυρωτας θα δεχόταν να τον κρίνει το αντίπαλο σωματείο; Οχι! Τοτε με ποιο δικαίωμα το δέχεται για άλλους; Αν ειναι δυνατόν να συζητάμε για κάτι τέτοιο μετά από τοσες προσπάθειες καταπολέμησης της αδιαφάνειας. Ειναι να θυμώνει κανεις ειδικά με την αιτιολογία

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 13:12 | Δημήτρης Αγ, Βεριούτης

    Οι κυρίες; που εξακολουθούν να πλαστογραφούν το όνομά μου και με να εκθέτουν, θα υποστούν τις συνέπειες που τους αναλογούν για τις παρανομίες τους. Παρακαλώ το δικτυακό τόπο του Υπουργείου να αφαιρέσει τις αναρτήσεις που έχουν κάνει παρανόμως, με το όνομα Δημήτρης Βερ. Κατατεθηκε ήδη μήνυση και έπεται συνέχεια. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Δημήτρης Βερ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, είναι δημιούργημα πλαστοπροσωπίας ατόμων με διαταραγμένη ψυχική υγεία. ΖΗΤΩ από την υπηρεσία που εποπτεύει την Διαβούλευση του άρθρου αυτού, την προστασία μου και την τιμωρία των πλαστογράφων.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 13:21 | Δ.Κοπιτακης

    Επιτέλους μιά σωστή κίνηση.Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπασκετ,το αρθρο 3 έπρεπε να είχε αλλάξει από την ίδρυση της ΟΜΑΕ.Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι αδιάβλητοι λόγω της νομικής οργάνωσης των κανονισμών τους που προέρχεται από την FIA την διεθνή Ομοσπονδία που δεν θα μπορούσε ποτέ να στηρίζεται σε σαθρό νομικά οικοδόμημα.Συγχαρητήρια στην νέα διοικηση του Αθλητισμού.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 12:33 | Μαίρη, στέλεχος αγώνων

    Συμφωνώ με την τροποποίηση του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου, με την εξαίρεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο επιτρέπεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνταχθεί και η ελληνική νομοθεσία στα διεθνή πρότυπα.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 12:48 | Μαίρη

    Συμφωνώ με την τροποποίηση του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου, με την εξαίρεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο επιτρέπεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνταχθεί και η ελληνική νομοθεσία στα διεθνή πρότυπα.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 11:31 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΤΕΛΕΧΟΣ

    Για την ψήφιση στη Βουλή όσον αφορά την τροποποίηση του άρθρου 3 του ν.2725/99 είμαι απόλυτα σύμφωνος διότι με τον αποκλεισμό μας σαν Αγωνοδίκες-Αλυτάρχες από τους αγώνες δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό το οποίο προσπαθούσαμε να καλύψουμε ποικιλοτρόπως.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 11:58 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΑΛΗΣ

    Θεωρώ ότι η εξαίρεση από το γενικό πλαίσιο του αθλητικού νόμου και συγκεκριμένα από το άρθρο 3 είναι αναγκαία. Πρέπει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να συμβαδίζει με την παγκόσμια ομοσπονδία και γενικά ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο όπου στελέχη αγώνων-αγωνιζόμενοι επανδρώνουν κατά περίπτωση θέσεις/ιδιότητες αγώνων.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 11:43 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ – ΣΤΕΛΕΧΟΣ

    Συμφωνώ απολύτως για την τροποποίηση από τη Βουλή του άρθρου 3 του αθλητικού νόμου γιατί έτσι διευκολύνεται η διεξαγωγή των αγώνων ανά την επικράτεια.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 11:34 | Τρυφων Παπαναστασόπουλος

    Θα ήθελα να σκεφτεί καλά ο κ Υγυπουργος το εξής:

    Το σωματείο σε κάθε αγώνα δέχεται χορηγιες από εταιριες, επιχειρήσεις, πολλές από τις οποιες ανήκουν και σε αλήτες ή στις ομαδες τους.
    Αν στον αγώνα του Χ σωματείου, διορισθούν διαιτητές τα μέλη ΔΣ του, όταν θα λάβουν χορηγία από κάποιον αθλητή ή ομάδα, δεν ειναι σαν να λαμβάνουν χορηγία οι διαιτητές; Επιτρέπεται διαιτητης να διαχειρίζεται χρήμα χορηγίας αθλητή ή ομαδας, με την αλλη οι ιδιότητα αυτή του μελους ΔΣ;;; Θα εναι αμερόληπτοι απέναντι σε αυτόν τον αθλητή, που τους έχει χορηγήσει;
    Ακόμα και να λάβουν χορηγία από εταιρία που απλά χορηγεί αθλητή. Θα ειναι αμερόληπτοι απέναντι στον αθλητή που χορηγείται από τον ίδιο χορηγο; Θα πρεπει μετά να γίνουμε ολοι χορηγοί για να πετύχουμε αμερόληπτο διαιτητή; Ειναι αθλητισμος επι ίσοις οροις αυτό; Τροφή για σκέψη!

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 09:57 | Παρης Τ.

    Ειναι υπερβολικά λίγο το διάστημα της μιας εβδομάδας για την διαβούλευση. Μια τόσο σημαντική τροποποίηση για το μελλον και την ποιότητα των αγώνων αυτοκινήτου και καρτ, θα χρειαζόταν τουλάχιστον 20 ημέρες, ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να αποδείξουν ότι η αιτιολογία ειναι ψευδής. Ακόμα και γι αυτό τον λόγο πρεπει να μην ψηφιστεί.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 09:27 | Κώστας Σπ.

    Και 300 διαιτητές να χρειαζόταν ο κάθε αγώνας να έκοβαν το λαιμό τους να βρουν άτομα. Οχι να αγγίξουν την ανεξάρτητη διαιτησία. Ποσο μαλλον όταν δεν χρειάζονται πάνω από 30 σε μεγάλους αγώνες Ραλυ και το πολυ 10 σε αναβάσεις και πιστες. Με δυναμικό στελεχών 1500 άτομα βρίσκει και παραβαίνει άτομα και μπορούν παρά πολλοί από αυτους να διαγραφούν και να μπουν στα ΔΣ.
    Να μην τροποποιηθεί ούτε σημειο στίξης από το άρθρο αυτό γιατί κανένας δεν θα το ανεχτεί. Και μαζικές προσφυγες θα γίνουν και το αίτημα αναστολής στο ΣτΕ θα ευδοκιμήσει. Δεν θα κατάφερε τίποτα παρά μονο να εκτεθείτε για 10 κερδοσκόπους.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 08:47 | Δημήτρης Βερ.

    Με την τροποποίηση αυτή ο κ Αυγενάκης μας λέει ότι μπορεί ο Δικαστής της ΟΜΑΕ να ειναι και προεδρος σωματείου. Άρα θα πληρώσει ο αθλητης 1000€ για να εκδικαστεί από τον αντίπαλό του. Ή θα πληρώσει 1000 για να εκδικαστεί από τον δικό του πρόεδρο και σίγουρα θα αθωωθεί. Αλλα θα αθωωθεί ενώ κάποιος αλλος θα αδικηθεί. Αυτό το άθλημα οραματίζεται ο κ Αυγενάκης.

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 08:09 | Βασιλοπουλου Ουρανία

    Δηλώνουμε κι εμεις δημόσια ότι θα προσφύγουμε στο ΣτΕ αν τυχόν περάσει κάτι τέτοιο. Έχοντας ανηλικο αθλητή (καρτ) δεν μπορούμε να ανησυχούμε σε κάθε αγώνα αν το αποτέλεσμα ειναι ορθό ή αν ειναι κατασκευασμένο από τους μη αμερόληπτους κριτές. Δεν θα επιτρέψω να παίξουν με τα συναισθήματα του γιου μου και να φέρνω βαρέως το ότι τον μύησα στον μηχανοκίνητο αθλητισμο. Δεν θα μάθω το παιδί μου από αυτή την ηλικια ότι θα αδικείται και δεν θα μπορώ έστω εγω να το προστατευσω. Δεν θα επιτρέψω να κάνετε στο παιδί μου αυτό που δεν θα θέλατε να κάνουν στα δικά σας παιδιά.
    Να μην φτάσει ούτε σε συζήτηση για να απορριφθεί ή οχι. Εξαφανίστε το αμέσως.
    Ουρανια Βασιλοπουλου
    Μητέρα ανηλίκου αθλητή

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 07:39 | Παρης Τ.

    Αν μια ομοσπονδία χρησιμοποεί ως δικαιολογία την δυσκολία εύρεσης διαιτητών και ζητά να επιτραπει στους διαιτητές να έχουν νομίμως συμφέροντα, τοτε βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα: ότι η διοικηση αυτή ειναι ανίκανη, γιατί θα έπρεπε να έχουν τον τροπο να βρουν στελέχη και δεύτερον ότι εναι και επικίνδυνη, αφου θεωρεί αμελητέο το ότι οι διαιτητές θα έχουν κρυφά και φανερά συμφέροντα. Μέλημα της κάθε διοίκησης ειναι να μάχεται και να κάνει ο,τι ειναι δυνατόν για να εξασφαλίσει δίκαιους αγώνες και οχι να διακινδυνεύει την διαφάνεια των αποτελεσμάτων επειδη δηλώνει ανικανότητα εύρεσης στελεχών. Ασχέτως αν και αυτή η δικαιολογία που προέταξαν ειναι ψευδής και ανυπόστατη. Αυτή τη διοικηση θα έπρεπε να τη θεωρείτε ανίκανη και οχι να την βοηθάτε με το να αποδέχεστε κάθε εξωφρενικό πάγιο αίτημά της. Θα έπρεπε να έχετε ανησυχήσει μονο και μονο που σας ζήτησαν να καταργηθεί η ανεξάρτητη διαιτησία. Οχι μονο δεν ανησυχήσετε, αλλα τους ανταμοιβετε κιόλας.
    Παρης Τασιόπουλος

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 07:57 | Μιχαλοπουλος Κ.

    Η κατάργηση της ανεξάρτητης διαιτησίας και το χατήρι μιας ομοσπονδίας που έχει παραβιάσει κατά κωρον το άρθρο αυτό, το λέμε τωρα διευκόληνση στελέχωσης των αγονων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τόσο πολυ μας υποτιμάτε;

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 07:57 | Άγγελος Σταθακοπουλος

    Απαράδεκτη τροποποίηση. Έναν νομικό σύμβουλο δεν έχει ο κυριος Αυγενάκης να τον προστατεύσει; Δεν θα βρεθεί ένας νομικός που θα ερωτηθεί αν νοείται διαιτητης να ειναι μελος ΔΣ σωματείου και να απαντησει θετικά. Δεν θα απαντησει θετικά ούτε απόφοιτος Δημοτικού. Με τι σκεπτικό ειλικρινά δεχτήκατε κάτι τέτοιο και πάτε να το περάσετε μαζί με την σύμβαση καταπολέμησης της χειραγώγησης των αγώνων. Πάτε να νομιμοποιήσετε τα στημένα παιχνίδια. Πριν καν αρχίσει ο αγώνας οιδιαιτητές μέλη ΔΣ έχουν αποφασίσει που θα δώσουν τη νίκη. Μην είστε τόσο προκλητικοί κάντε το πιο έξυπνα. Αν
    Θελετε τοσο πολυ να νομιμοποιήσετε τη διαπλοκή και τη διαφθορά κάντε το σε άλλο νομοσχέδιο που δεν αφορά τα στημένα. Μα καλά μας κάνετε πλάκα;

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 02:10 | Αντωνιος κριτής αγώνων

    Επειδη διαβάζω σχόλια για Ακρόπολις και αριθμους κριτων κλπ.
    Σε κάθε αγώνα Ακρόπολις χρησιμοποιούνται 60-80 κριτές το πολυ. Οι κριτές της πρώτης ειδικής διαδρομής, τοποθετούνται στην Τρίτη ειδική και παει λέγοντας. Οι κριτές της δεύτερης πάνε στην Τετάρτη κλπ. Αυτό γινεται σε όλες τις χώρες αλλα και σε όλους τους εθνικούς αγώνες ραλλυ. Το 2017 στο Ακροπολις ήταν περίπου 77 αν δεν κάνω λάθος. Η ΟΜΑΕ στους καταλόγους της έχει κριτές 701 τον αριθμό. Πως λέει ότι δεν έχει άτομα; Στις εθνικούς αγώνες ραλλυ πάνω από 40 δεν χρειάζεται κάθε ΣΚ και στο Ακρόπολις ούτε 80. Βρίσκει πολυ εύκολα άτομα, απλά αποκρύπτει την αλήθεια για ακόμη μια φορά για να επιτύχει τον σκοπό της. Σκαρφίστηκε αυτή την δικαιολογία τωρα αφου η προηγούμενη που χρησιμοποιούσαν ότι ο μηχανοκινητος δεν εχει διαιτησία καταρρίφθηκε. Έχει μοιρασει πολλά πτυχία χωρίς λόγο για να δείχνει ότι έχει δυναμικό και να παινεύεται για τον αριθμό των στελεχών της και γι αυτό τα μέλη ΔΣ σωματείων ειναι ολοι κριτές. Ας περιορίσει λοιπόν τα πτυχία που δεν χρειάζονται τόσα και ας εφαρμοσει τον νόμο.
    Αντώνιος
    Κριτής αγώνων

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 02:59 | Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα

    Ο σκοπός του νομοθέτη για το άρθρο αυτό ειναι ο αποκλεισμός της συγκέντρωσης σε ένα πρόσωπο ιδιοτήτων αντιφατικών και ασυμβίβαστων μεταξύ τους, που αποσκοπεί στην αποτροπή της σύγκρουσης καθηκόντων και στην κατάχρηση εξουσιας εκ μέρους προσώπων που ασκούν περισσότερες αρμοδιότητες. (Βλ. ΑΠ 404/2004, σε ΝοΒ (2005), τομ 53, σελ 672)
    Με αυτό θέλει να επιτύχει να εκλείψουν οριστικά οι υπόνοιες για συναλλαγή ή επιρροή προσώπων, που έχουν την ιδιότητα μελους ΔΣ του αθλητικου σωματείου ή ομοσπονδίας, την ίδια στιγμή που ασκούν διαιτητικό έργο και συνακόλουθα οι υπόνοιες ότι το αγωνιστικο αποτέλεσμα δεν προκύπτει από τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων αθλητών αποκλειστικά και μονο στους αγωνιστικούς χώρους. (Βλ. Εισηγητική έκθεση του Ν 2725/99, ειδικό μέρος τμήμα Α κεφ. Α. ΑθλΚ. Σελ 686-693). Συμφωνα με τη νομολογία, η ικανοποίηση του σκοπού αυτού δεν εξαρτάται περαιτέρω από το αν το πρόσωπο που ασκεί διαιτητικό έργο ανήκει ή οχι σε αντίστοιχο σύνδεσμο. ( βλ 3775/2004 αποφαση Μον. Πρωτ. Αθηνών).
    Η τροποποίηση του αρθρ 3 παρ 3 του Ν 2725/99 αντιβαίνει στο σκοπό του νομοθέτη και θα επιφέρει ακριβως τα αντίθετα αποτελέσματα.
    Σχετικα με την ισχύουσα διάταξη, που αφορά στην εξαίρεση για τους αθλητες άνω των 35 ετών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι μπορούν να θέτουν παράλληλα υποψηφιότητα στα ΔΣ σωματείων, παρακαλω όπως εξαφανιστεί γιατί και εδώ ο σκοπός του νομοθέτη, που θέλει να εξασφαλίσει την αυτονομία του σωματείου στη λήψη αποφάσεων αλλα να εξασφαλίσει και το ηθικό κυρος, το οποιο οφείλει να έχει ένα αθλητικό σωματείο στο πλαίσιο της αθλητικης ζωης με τη συγκρότηση της αθλητικης ταξης, δεν επιτυγχάνεται με αυτή την εξαίρεση.
    Παναγιωτα Δελαγραμματικα
    Αθλητρια Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 00:57 | Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα

     Παρατίθεται απόσπασμα από την κατάθεση του Δημήτρη Μιχελακακη στην ΕΦΙΠ, σχετικα με καταγγελία που είχε καταθέσει εναντίον μου το ΔΣ ΟΜΑΕ, για προσωπική αντιπαράθεση που ειχα στο FB με τρία στελέχη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η όλη κατάθεση ειναι διαθέσιμη για τη ΓΓΑ και θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια.

    ********************************************

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
    ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – Ε.ΦΙ.Π
     
     Û
    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9.6.2017 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ε.Ο.Ε. υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκη.
     
    Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π. κ. Γεώργιος Λενός, τα τακτικά μέλη της κ. κ. Κωνσταντίνα Μώρου, εισηγήτρια της υπόθεσης, Μιχαήλ-Κωνσταντίνος Πουλάκος και Νικόλαος Πουλής καθώς επίσης και τα αναπληρωματικά μέλη κ.κ. Καλομοίρα Κωτσαλά, Ιωάννης Κουσουλός και Αθανάσιος Σαφαρής.
     
    Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι καταγγέλλοντες κ.κ. Δημήτριος Μιχελακάκης και Αναστάσιος Καρκάνης Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – Ο.Μ.Α.Ε..
     

    (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Με το που αναγνωρίστηκε η Ομοσπονδία, η προσπάθεια ξεκίνησε το 1991 και είχαμε τη χαρά και την τιμή τότε μαζί με άλλους βέβαια να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Αργότερα εμφανίστηκε ο 2725, το 1999 και από τότε μέχρι το 2013 γίνονταν προσπάθειες…οι οποίες ευοδώθηκαν. Το μέγεθος της Ομοσπονδίας είναι σήμερα ενενήντα έξι σωματεία ανά την Ελλάδα. Οι προηγούμενες λέσχες που έγιναν σωματεία έκαναν τροποποιήσεις και τουλάχιστον τα μισά είναι αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ….περίπου στα σαράντα πέντε. Έχει στις τάξεις της χίλια διακόσια σαράντα στελέχη…
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Αθλητές εννοείτε;
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Όχι στελέχη, θα σας εξηγήσω τη διαφορά. Στελέχη είναι κριτές, χρονομέτρες, ελλανοδίκες, αλυτάρχες…. Όλα τα στελέχη τα οποία χρειάζονται για να διοργανωθούν οι αγώνες.
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Αυτά λέγονται μέλη της Ομοσπονδίας;
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Καταρχήν είναι μέλη σωματείων, αλλά εφόσον τα έχει εκπαιδεύσει, φροντίσει, επιμορφώσει… τα θεωρούμε στελέχη μας γιατί με αυτή την έννοια…
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Εάν εφαρμόζετε το νόμο 2725, στελέχη της Ομοσπονδίας είναι τα σωματεία της. Όλοι οι άλλοι είναι σε λίστες προπονητών, διαιτητών  κλπ. Τα μέλη σας όμως είναι τα αθλητικά σωματεία. Μην τα μπερδεύουμε. Θέλετε να μου δείξετε με αυτό τον τρόπο την δυναμική…. Αυτό ναι, έχετε μεγάλη δυναμική γιατί έχετε χίλια πεντακόσια άτομα…
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Είναι καμάρι μας που έχουμε αυτή τη δυναμική.
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Συμφωνώ, αλλά σας εξηγώ πως αντιμετωπίζεται το θέμα στον αθλητικό νόμο.
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Επειδή τα σωματεία δεν έχουν την ευχέρεια να επιμορφώσουν … Καταλάβατε;
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Συμφωνούμε, μα όλες οι Ομοσπονδίες έτσι λειτουργούν. Σεμινάρια, εξετάσεις διαιτητών τα κάνει η Ομοσπονδία. Προπονητές επιμορφώνει η Ομοσπονδία. Έτσι γίνεται παντού.
    ********************************************
     Όπως διαπιστώνετε από την κατάθεση του προέδρου της ΟΜΑΕ Δ. Μιχελακακη, κομπάζει και καμαρώνει για την μεγάλη δυναμική στελεχών, την οποία έχει. Θα διορθώσω τους προηγούμενους συντάκτες σχολίων ότι ο αριθμός διαιτητών της ΟΜΑΕ ηταν το 2017 1200, συμφωνα με τα όσα ο κ Μιχελακακης αναφέρει, άρα θεωρητικά σήμερα μπορεί να ειναι και πολλοί περισσότεροι. Τα αναγνωρισμένα σωματεία ειναι 45. Με 1200+ στελέχη και 45 αναγνωρισμένα σωματεία, δεν μπορεί ο κ Μιχελακακης και το λοιπό ΔΣ να βρει άτομα να διοργανώσει αγώνες; Ακόμα και το ψευδές που επικαλούνται ότι χρειάζονται 100 διαιτητές σε κάθε αγώνα, οι 1200 το υπερκαλύπτουν. Δεν υπάρχει κανένα Σαββατοκύριακο ολα αυτα χρόνια που να έχουν χρησιμοποιηθεί- αποζημιωθεί πάνω από 100 διαιτητές σε ένα ΣΚ. Αλλα και να έχει γινει τα 1200 στελέχη, για το οποιο περηφανεύεται ο κ Μιχελακακης ειναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός και το υπερκαλύπτει. Θα πρεπει να αποδείξει με αποδεικτικά πληρωμών τους περισσότερους κριτες που έχει χρησιμοποιήσει σε ένα ΣΚ.
    Ο κ Κατσιαδακης εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό και τολμούν να λένε ότι δεν έχουν άτομα να διοργανώνουν αγώνες; Ποιο άθλημα έχει 1200 διαιτητές; Άρα υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Από τα 45 σωματεία λοιπόν, τα μέλη του ΔΣ τους ας ζητούσαν διαγραφή απο τους καταλόγους διαιτητών. Υπάρχουν αρκετοί να τους καλύψουν. Τόσοι πολλοί που οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν ποτε να διοριστούν σε κάποιο αγώνα.
    Οσο για την αστεία δικαιολογία για τους κριτές του Ακρόπολις, ας μας φέρουν αποδεικτικά πληρωμών για το ποσους πτυχιουχους χρησιμοποιουν κάθε χρόνο να δούμε αν οι 1200 δεν καλύπτουν. Αλλα και να υπήρχε ζήτημα για το Ραλλυ Ακροπολις, θα έπρεπε να βρεθεί λύση για τον συγεκριμενο αγώνα, η οποία δεν θα ζημιώνει τους 2500 αθλητες. Ας αναλάμβανε το κρατος να φέρει κριτές από το εξωτερικό, ας το επιχορηγούσε η εκάστοτε περιφερεια και Δήμος που φιλοξενεί τον αγώνα. Τι δουλειά έχει το άρθρο με τα κωλύματα, με κάτι τέτοιο;
    Ο κ Φανης Σπανος, είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή 94.3 FM, ότι υπαρχει πρόβλημα με τους κριτές του Ακρόπολις και ότι δεν μπορούν να βρεθούν άτομα και να αλλάξει ο νόμος κλπ. Αν θέλει ας χορηγήσει να φέρει κριτές και οχι να περιμένει να εξαιρεθεί ο μηχαοκινητος από ένα άρθρο, για τον διεθνή αγώνα. Στους εθνικούς αγώνες φτάνουν και περισσεύουν. Θα την πληρώσουμε εμεις οι οδηγοί των εθνικών αγώνων, επειδη δήθεν η ΟΜΑΕ δεν έχει κριτές, ενώ αλλου κομπάζει ότι έχει τους περισσότερους;
    Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακυρωθει από το ΣτΕ χωρίς καμία δυσκολία.
    Ο κ Μιχελακακης δεν μπορεί σε περιπτωσεις να κομπάζει για το δυναμικό στελεχών του και σε άλλες να «κλαίγεται» ότι δεν βρίσκει ατομα.
    Δεν με αφορά αν σας παραπλάνησε ή εξαπάτησε για να παραμείνει στην εξουσία, είστε υποχρεωμένοι βάσει άρθρ. 16 παρ 9 του Συντάγματος να προστατεύσετε τον αθλητισμο και τους αθλητες από τέτοιες ομαδες επιτήδειων, που κατέχουν θέσεις εξουσιας για τις οποιες δεν θέλουν να ελέγχονται και να έχουν περιορισμούς. Ήμουν σαφης και δεν πρόκειται να κάνω πίσω, όπως δεν έκανα 4 χρόνια τωρα. Η διαφθορά θα τελειώσει, αν οχι με τον καλό τρόπο, τοτε με τον «άσχημο», αυτό των Δικαστηρίων.
    Παναγιωτα Δελαγραμματικα

  • 10 Οκτωβρίου 2019, 00:20 | Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας

    Κύριε Αυγενάκη, η με το άρθρο 46 του Νομοσχεδίου προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 3 του Ν2725/99 ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον σκοπό της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της Σύμβασης καθ όσον αυτή αφορά στην αποτροπή και καταπολέμηση της ήδη σε μεγάλη έκταση χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
    Κύριε Υφυπουργέ , ο Πρωθυπουργός της Χώρας έχει αυστηρότατα ΔΗΛΩΣΕΙ ότι από δω και πέρα από την κυβέρνησή σας ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.
    Οι εκπρόσωποι της Χώρας στην ΕΛΒΕΤΙΑ υπέγραψαν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018 την Σύμβαση καταπολέμησης της Χειραγώγησης των Αθλητικών αγώνων.
    Εσείς, θέλω να πιστεύω πλανόμενος από τους δύο παρανόμως ευρισκομένους στην εξουσία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιθανόν από επιόρκους συμβούλους της Γ.ΓΑ με την προτεινόμενη τροποποίηση νομιμοποιείτε την ήδη υπάρχουσα σε μεγάλη έκταση χειραγώγηση του αθλήματος αυτού εκτός και εάν ο κ. Πρωθυπουργός εννοούσε ότι θα τηρηθούν ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ έστω και αν αντιβαίνουν του σκοπού που υποτίθεται ότι θα προστατεύουν.
    Σας γνωστοποιώ, ότι ο αθλητικός δικαστής της ΟΜΑΕ , Πρόεδρος σωματείου και Γεν. Γραμματέας της ΟΜΑΕ κ. Ι. Μεσημέρης και άλλοι, μετά από μήνυση αθλητή, από τον οποίο αφήρεσαν αντιαθλητικά το ετήσιο βραβείο για να το απονείμουν σε αθλητή χορηγούμενο από χορηγό του σωματείου του ,διέφυγε της άσκησης ποινικής διώξεως από τον Εισαγγελέα επειδή η διοίκηση της ΟΜΑΕ μαζί με τον Πρόεδρό της ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ τεχνηέντως εγγράφως τις κρατικές επιχορηγήσεις για να μην θεωρούνται υπάλληλοι του Δημοσίου ,όπως αξιώνει το άρθρο 13 του ΠΚ και η διάταξη του άρθρου 263 Α του ΠΚ.
    Επομένως για ευνόητους λόγους , κύριε Υφυπουργέ της Νέας Κυβέρνησης σύμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ της ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ, οι οποίοι επαναλαμβάνω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, κατά την ανάρτηση του νομοσχεδίου προς διαβούλευση στο opengov, πρέπει να αναρτήσετε ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ κατ’ άρθρον ,για την δυνατότητα του πολίτη να σχολιάσει σύμφωνα και με το άρθρο 74 παρ.1 του Συντάγματος .
    Κύριε Υφυπουργέ παρακαλούμε να αποσύρετε την ρύθμιση του άρθρου 46 που αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με το ίδιο άρθρο να καταργήσετε και την δυνατότητα των αθλητών άνω των 35 ετών να εγγράφονται μέλη σωματείου , να μετέχουν στο ΔΣ αυτού και σε άλλα υπερκείμενα όργανα και παράλληλα να αποκτούν και την ιδιότητα του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ.
    Θα λυπηθούμε πολύ να προβούμε σε καταγγελία ενώπιον του αρμοδίου συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού της Χώρας μας με θέμα ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
    Θεοδωρος Δελαγραμμάτικας

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 21:24 | Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας

    Κύριε Αυγενάκη, η με το άρθρο 46 του Νομοσχεδίου προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 3 του Ν2725/99 ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον σκοπό της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της Σύμβασης καθ όσον αυτή αφορά στην αποτροπή και καταπολέμηση της ήδη σε μεγάλη έκταση χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
    Κύριε Υφυπουργέ , ο Πρωθυπουργός της Χώρας έχει αυστηρότατα ΔΗΛΩΣΕΙ ότι από δω και πέρα από την κυβέρνησή σας ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.
    Οι εκπρόσωποι της Χώρας στην ΕΛΒΕΤΙΑ υπέγραψαν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018 την Σύμβαση καταπολέμησης της Χειραγώγησης των Αθλητικών αγώνων.
    Εσείς, θέλω να πιστεύω πλανόμενος από τους δύο παρανόμως ευρισκομένους στην εξουσία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιθανόν από επιόρκους συμβούλους της Γ.ΓΑ με την προτεινόμενη τροποποίηση νομιμοποιείτε την ήδη υπάρχουσα σε μεγάλη έκταση χειραγώγηση του αθλήματος αυτού εκτός και εάν ο κ. Πρωθυπουργός εννοούσε ότι θα τηρηθούν ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ έστω και αν αντιβαίνουν του σκοπού που υποτίθεται ότι θα προστατεύουν.
    Σας γνωστοποιώ, ότι ο αθλητικός δικαστής της ΟΜΑΕ , Πρόεδρος σωματείου και Γεν. Γραμματέας της ΟΜΑΕ κ. Ι. Μεσημέρης και άλλοι, μετά από μήνυση αθλητή, από τον οποίο αφήρεσαν αντιαθλητικά το ετήσιο βραβείο για να το απονείμουν σε αθλητή χορηγούμενο από χορηγό του σωματείου του ,διέφυγε της άσκησης ποινικής διώξεως από τον Εισαγγελέα επειδή η διοίκηση της ΟΜΑΕ μαζί με τον Πρόεδρό της ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ τεχνηέντως εγγράφως τις κρατικές επιχορηγήσεις για να μην θεωρούνται υπάλληλοι του Δημοσίου ,όπως αξιώνει το άρθρο 13 του ΠΚ και η διάταξη του άρθρου 263 Α του ΠΚ.
    Επομένως για ευνόητους λόγους , κύριε Υφυπουργέ της Νέας Κυβέρνησης σύμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ της ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ, οι οποίοι επαναλαμβάνω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, κατά την ανάρτηση του νομοσχεδίου προς διαβούλευση στο opengov, πρέπει να αναρτήσετε ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ κατ’ άρθρον ,για την δυνατότητα του πολίτη να σχολιάσει σύμφωνα και με το άρθρο 74 παρ.1 του Συντάγματος .
    Κύριε Υφυπουργέ παρακαλούμε να αποσύρετε την ρύθμιση του άρθρου 46 που αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με το ίδιο άρθρο να καταργήσετε και την δυνατότητα των αθλητών άνω των 35 ετών να εγγράφονται μέλη σωματείου , να μετέχουν στο ΔΣ αυτού και σε άλλα υπερκείμενα όργανα και παράλληλα να αποκτούν και την ιδιότητα του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ.
    Θα λυπηθούμε πολύ να προβούμε σε καταγγελία ενώπιον του αρμοδίου συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού της Χώρας μας με θέμα ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 20:09 | Γιώργος Λαζαρ.

    Διαβάζοντας το άρθρο 1 και 7 του Σχεδίου Νόμου, προσπαθώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί η τροποποίηση του άρθρου 3 για τον μηχανοκίνητο αθλητισμο, αφου η τροποποίηση αντίκειται σε όσα επιτάσσουν τα άρθρα αυτά αλλα και όλο το σχέδιο νόμου. Πως ειναι δυνατόν να υπογράφεται συνθήκη για καταπολέμηση χειραγώγησης και ο Υπουργός βοηθάει τόσο πολυ ώστε να χειραγωγούνται και νομίμως τα αποτελέσματα. Ειναι ποτε δυνατόν διαιτητης μελος ΔΑ σωματείου να μην ευνοήσει τον αθλητή του; Είτε αδικώντας τομ αντίπαλο είτε καλύπτοντας δίκη του παρανομία. Αν δεν ειναι αυτό χειραγώγηση τοτε τι ειναι; Δεν περνάνε τα σχέδια νόμου από έλεγχο πριν αναρτηθούν; Ένας νομικός δεν βρέθηκε να συμμορφώσει αυτό το παράδοξο; Η τροποποίηση παει κόντρα σε ο,τι η σύμβαση απαιτεί. Πιστεύετε ότι αθλητες θα ανεχτούν να ψηφίσετε μια κατάπτυστη τροποποίηση, ενώ η σύμβαση, το Σύνταγμα, η παγκόσμια ομοσπονδία τους εξασφαλίζει και τους δίνει το δικαίωμα να απολαμβάνουν την προστασία του κράτους για αμερόληπτους και μη χειραγωγημένους αγώνες; Δικαιούμαι τέτοια προστασία και πιστεύετε ότι θα την πετάξω τις εύκολα επειδη εσεις θελετε να ικανοποιήσετε συμφέροντα; Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε τίποτα. Μονο θα εκτεθείτε στο τέλος και μια δικαστική διαμάχη για την κατάργηση του άρθρου, μονο καλό δεν θα κανε στην εικόνα σας. Εκτεθείτε για χάρη των 10

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 19:49 | ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚ

    Η ΟΜΑΕ Έχει στελέχη μόνο αυτά που στηρίζει και την στηρίζουν… με συναλλαγές δουλεύει το σπορ όλα αυτά τα χρόνια… σου δίνω μεροκάματο, μου δίνεις υποστήριξη… και βέβαια ψήφο…
    Τα όποια κολλήματα σε αυτή την κάτω από το τραπέζι, αήθη, συναλλαγή, προσπαθούν τώρα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ αυτή τη συναλλαγή.
    Δεν θα πω ότι μπορεί ή πρέπει να μη συμμετάσχουν τα μέλη μίας λέσχης και του ΔΣ της σε μία διοργάνωση που κάνει αυτή.
    Από την άλλη όμως δε μπορεί ο ΑΝΑΘΕΤΩΝ μία ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, δηλαδή το ΔΣ της ΟΜΑΕ, η ΕΠΑ, οι Επιτροπές, να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ αυτής της διοργάνωσης σαν στελέχη σε οποιαδήποτε βαθμίδα της. Εκεί μπαίνει πλέον το θέμα της αήθους συναλλαγής, σε πολλά επίπεδα, το οικονομικό, της νομής εξουσίας και τόσα άλλα που μόνο νόμιμα δεν είναι.

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 19:19 | Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα

     Παρατίθεται απόσπασμα από την κατάθεση του Δημήτρη Μιχελακακη στην ΕΦΙΠ, σχετικα με καταγγελία που είχε καταθέσει εναντίον μου το ΔΣ ΟΜΑΕ, για προσωπική αντιπαράθεση που ειχα στο FB με τρία στελέχη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η όλη κατάθεση ειναι διαθέσιμη για τη ΓΓΑ και θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια.

    ********************************************

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
    ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – Ε.ΦΙ.Π
     
     
    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9.6.2017 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ε.Ο.Ε. υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκη.
     
    Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π. κ. Γεώργιος Λενός, τα τακτικά μέλη της κ. κ. Κωνσταντίνα Μώρου, εισηγήτρια της υπόθεσης, Μιχαήλ-Κωνσταντίνος Πουλάκος και Νικόλαος Πουλής καθώς επίσης και τα αναπληρωματικά μέλη κ.κ. Καλομοίρα Κωτσαλά, Ιωάννης Κουσουλός και Αθανάσιος Σαφαρής.
     
    Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι καταγγέλλοντες κ.κ. Δημήτριος Μιχελακάκης και Αναστάσιος Καρκάνης Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – Ο.Μ.Α.Ε..
     

    (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Με το που αναγνωρίστηκε η Ομοσπονδία, η προσπάθεια ξεκίνησε το 1991 και είχαμε τη χαρά και την τιμή τότε μαζί με άλλους βέβαια να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Αργότερα εμφανίστηκε ο 2725, το 1999 και από τότε μέχρι το 2013 γίνονταν προσπάθειες…οι οποίες ευοδώθηκαν. Το μέγεθος της Ομοσπονδίας είναι σήμερα ενενήντα έξι σωματεία ανά την Ελλάδα. Οι προηγούμενες λέσχες που έγιναν σωματεία έκαναν τροποποιήσεις και τουλάχιστον τα μισά είναι αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ….περίπου στα σαράντα πέντε. Έχει στις τάξεις της χίλια διακόσια σαράντα στελέχη…
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Αθλητές εννοείτε;
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Όχι στελέχη, θα σας εξηγήσω τη διαφορά. Στελέχη είναι κριτές, χρονομέτρες, ελλανοδίκες, αλυτάρχες…. Όλα τα στελέχη τα οποία χρειάζονται για να διοργανωθούν οι αγώνες.
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Αυτά λέγονται μέλη της Ομοσπονδίας;
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Καταρχήν είναι μέλη σωματείων, αλλά εφόσον τα έχει εκπαιδεύσει, φροντίσει, επιμορφώσει… τα θεωρούμε στελέχη μας γιατί με αυτή την έννοια…
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Εάν εφαρμόζετε το νόμο 2725, στελέχη της Ομοσπονδίας είναι τα σωματεία της. Όλοι οι άλλοι είναι σε λίστες προπονητών, διαιτητών  κλπ. Τα μέλη σας όμως είναι τα αθλητικά σωματεία. Μην τα μπερδεύουμε. Θέλετε να μου δείξετε με αυτό τον τρόπο την δυναμική…. Αυτό ναι, έχετε μεγάλη δυναμική γιατί έχετε χίλια πεντακόσια άτομα…
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Είναι καμάρι μας που έχουμε αυτή τη δυναμική.
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Συμφωνώ, αλλά σας εξηγώ πως αντιμετωπίζεται το θέμα στον αθλητικό νόμο.
     
    Δ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Επειδή τα σωματεία δεν έχουν την ευχέρεια να επιμορφώσουν … Καταλάβατε;
     
    Ε. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ : Συμφωνούμε, μα όλες οι Ομοσπονδίες έτσι λειτουργούν. Σεμινάρια, εξετάσεις διαιτητών τα κάνει η Ομοσπονδία. Προπονητές επιμορφώνει η Ομοσπονδία. Έτσι γίνεται παντού.
    ********************************************
     Όπως διαπιστώνετε από την κατάθεση του προέδρου της ΟΜΑΕ Δ. Μιχελακακη, κομπάζει και καμαρώνει για την μεγάλη δυναμική στελεχών, την οποία έχει. Θα διορθώσω τους προηγούμενους συντάκτες σχολίων ότι ο αριθμός διαιτητών της ΟΜΑΕ ηταν το 2017 1200, συμφωνα με τα όσα ο κ Μιχελακακης αναφέρει, άρα θεωρητικά σήμερα μπορεί να ειναι και πολλοί περισσότεροι. Τα αναγνωρισμένα σωματεία ειναι 45. Με 1200+ στελέχη και 45 αναγνωρισμένα σωματεία, δεν μπορεί ο κ Μιχελακακης και το λοιπό ΔΣ να βρει άτομα να διοργανώσει αγώνες; Ακόμα και το ψευδές που επικαλούνται ότι χρειάζονται 100 διαιτητές σε κάθε αγώνα, οι 1200 το υπερκαλύπτουν. Δεν υπάρχει κανένα Σαββατοκύριακο ολα αυτα χρόνια που να έχουν χρησιμοποιηθεί- αποζημιωθεί πάνω από 100 διαιτητές σε ένα ΣΚ. Αλλα και να έχει γινει τα 1200 στελέχη, για το οποιο περηφανεύεται ο κ Μιχελακακης ειναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός και το υπερκαλύπτει. Θα πρεπει να αποδείξει με αποδεικτικά πληρωμών τους περισσότερους κριτες που έχει χρησιμοποιήσει σε ένα ΣΚ.
    Ο κ Κατσιαδακης εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό και τολμούν να λένε ότι δεν έχουν άτομα να διοργανώνουν αγώνες; Ποιο άθλημα έχει 1200 διαιτητές; Άρα υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Από τα 45 σωματεία λοιπόν, τα μέλη του ΔΣ τους ας ζητούσαν διαγραφή απο τους καταλόγους διαιτητών. Υπάρχουν αρκετοί να τους καλύψουν. Τόσοι πολλοί που οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν ποτε να διοριστούν σε κάποιο αγώνα.
    Οσο για την αστεία δικαιολογία για τους κριτές του Ακρόπολις, ας μας φέρουν αποδεικτικά πληρωμών για το ποσους πτυχιουχους χρησιμοποιουν κάθε χρόνο να δούμε αν οι 1200 δεν καλύπτουν. Αλλα και να υπήρχε ζήτημα για το Ραλλυ Ακροπολις, θα έπρεπε να βρεθεί λύση για τον συγεκριμενο αγώνα, η οποία δεν θα ζημιώνει τους 2500 αθλητες. Ας αναλάμβανε το κρατος να φέρει κριτές από το εξωτερικό, ας το επιχορηγούσε η εκάστοτε περιφερεια και Δήμος που φιλοξενεί τον αγώνα. Τι δουλειά έχει το άρθρο με τα κωλύματα, με κάτι τέτοιο;
    Ο κ Φανης Σπανος, είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή 94.3 FM, ότι υπαρχει πρόβλημα με τους κριτές του Ακρόπολις και ότι δεν μπορούν να βρεθούν άτομα και να αλλάξει ο νόμος κλπ. Αν θέλει ας χορηγήσει να φέρει κριτές και οχι να περιμένει να εξαιρεθεί ο μηχαοκινητος από ένα άρθρο, για τον διεθνή αγώνα. Στους εθνικούς αγώνες φτάνουν και περισσεύουν. Θα την πληρώσουμε εμεις οι οδηγοί των εθνικών αγώνων, επειδη δήθεν η ΟΜΑΕ δεν έχει κριτές, ενώ αλλου κομπάζει ότι έχει τους περισσότερους;
    Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακυρωθει από το ΣτΕ χωρίς καμία δυσκολία.
    Ο κ Μιχελακακης δεν μπορεί σε περιπτωσεις να κομπάζει για το δυναμικό στελεχών του και σε άλλες να «κλαίγεται» ότι δεν βρίσκει ατομα.
    Δεν με αφορά αν σας παραπλάνησε ή εξαπάτησε για να παραμείνει στην εξουσία, είστε υποχρεωμένοι βάσει άρθρ. 16 παρ 9 του Συντάγματος να προστατεύσετε τον αθλητισμο και τους αθλητες από τέτοιες ομαδες επιτήδειων, που κατέχουν θέσεις εξουσιας για τις οποιες δεν θέλουν να ελέγχονται και να έχουν περιορισμούς. Ήμουν σαφης και δεν πρόκειται να κάνω πίσω, όπως δεν έκανα 4 χρόνια τωρα. Η διαφθορά θα τελειώσει, αν οχι με τον καλό τρόπο, τοτε με τον «άσχημο», αυτό των Δικαστηρίων.
    Παναγιωτα Δελαγραμματικα

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 17:36 | Drakopoulos Rally

    Σαν αθλητης και αιμοδότης, πληρονωντας πάνω απ 5000€ σε κάθε αγώνα και συνολικά έξοδα πάνω από 60.000€ τον χρόνο δεν δέχομαι να αλλάξει το άρθρο και να μου ελέγχει το μοτέρ μετά από κάθε αγώνα ο πρόεδρος ταμίας μελος γραμματέας του ανταγονιστικου σωματείου. Δεν χρειάζετε καν να έχει λαδωθεί για να μου φορτώσει παρανομία. Μετά θα πρεπει να πληρώνω ενστάσεις και εφέσεις και θα με δικάσουν οι δικαστές της ΟΜΑΕ που παλι θα ειναι μέλη ΔΣ του ίδιου η και αλλου ανταγονιστικου σωματείου. Μην διανοηθητε να το ακουμπήσετε. Η αιτιολογία ειναι απλά να την λέμε να γελάμε να περνάει η ώρα.

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 17:16 | Παντ. Β.

    Σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων πάνε να περάσουν τροποποίηση για εξαίρεση από την διαιτησία. Δηλαδή τα αποτελέσματα των αγώνων θα εξαρτώνται από τους ίδιους τους αθλητες μέσω των σωαμτειων τους
    Αυτά μονο στην Ελλάδα γίνονται πουθενά αλλου . Δεν υπάρχει καμία σωτηρια σε αυτή την χωρα.
    Στο συνέδριο που θα πάτε κύριε Αυγενάκη για τη σύμβαση Μακολεν, να γνωρίζετε ότι οι ομιλητές θα λάβουν γνώση μέσω email γι αυτή την τροποποίηση και θα ζητηθεί η άποψη τους. Ειδικά ενας δικηγόρος που θα μιλήσει για το αδίκημα της δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στη θεωρία και στη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων – Αδαμάντιας Μπασαρας και αλλος ενας που θα μιλήσει για την διαφθορά κ Κωνσταντινιδης, αλλα και οι υπόλοιποι που μόλις δουν τι παρε να περάσετε και με τι αιτιολογία θα γελάνε για κανα μήνα.
    Εγω θα ντρεπόμουν παντως στη θέση σας σε περίπτωση που με ρωτούσαν πως γινεται να προσπαθείτε για την καταπολέμηση της χειραγώγησης και αφήνετε ένα άθλημα χωρίς ανεξάρτητη διαιτησία; Αυτά από μένα
    Παντελης Β.
    Οδηγός αγώνων αυτοκινήτου

  • 9 Οκτωβρίου 2019, 16:39 | Δημήτριος Aγ. Βερούτης

    Με ενημέρωσαν ότι έχω γράψει 2 σχόλια στη διαβούλευση που γίνεται για
    την τροποποίηση του άρθρου 3 του 2725/99.
    ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι ουδέποτε έγραψα οποιοδήποτε σχόλιο, για τον παρακάτω λόγο.
    «Έχοντας στέρηση της φιλάθλου ιδιότητάς μου από την ΕΦΙΠ, για την
    οποία έχω προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και αναμένω την απόφασή του, σεβόμενος
    τους νόμους και τα όργανα της πολιτείας, δεν θα επιχειρούσα να επέμβω
    σε οποιοδήποτε αθλητικό δρώμενο μέχρι να απαλλαγώ από την άδικη ποινή που
    μου έχει επιβληθεί.»
    Είμαι βέβαιος ότι το όνομα μου χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά από την
    κα Πότα Δελαγραμμάτικα, ή και την κα Κ. Φατούρου-Τράκκα, οι οποίες είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιούν και άλλα ψεύτικα ονόματα όπως και στο FB. Όπου όλοι οι σχετικοί με το motorsport users, γνωρίζουν ποια είναι αυτά. Για να μπορέσουν να γράψουν στη συγκεκριμένη διαβούλευση, ώστε επιτύχουν τους κακοήθεις στόχους τους διασπείροντας ψεύδη και αλλοιωμένα στοιχεία ώστε το άρθρο 3 να μην τροποποιηθεί και οι κριτές (διαιτητές) να ενδυθούν το μαύρο σορτσάκι και να αποκτήσουν τη σφυρίχτρα με το στραγάλι. Αλλά απώτερο σκοπό έχουν να διαλύσουν το motorsport γιατί η ΟΜΑΕ δεν τους κάνει το χατίρι να μεροληπτήσει υπέρ τους.
    Πιστεύω ότι η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει από
    ποια IP έχουν προέλθει οι καταχωρήσεις και να διαπιστώσει ότι σχεδόν
    το σύνολο από αυτές προέρχονται από συγκεκριμένα IP τα οποία σίγουρα
    δε συνδέονται με τα αναφερόμενα ονόματα στις καταχωρήσεις.
    Σε κάθε περίπτωση η πρόσθεση του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις
    εξαιρέσεις του άρθρου 3 του 2725/99 μόνο καλό μπορεί να κάνει στη
    χώρα, μια που στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπάρχουν λίγα
    ικανά στελέχη που να μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή τέλεση των
    αγώνων, αλλά και να διδάξουν νέους άρχοντες (κριτές κλπ) κατάλληλους για το motorsport Υπενθυμίζω ότι κάθε ατύχημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αν οι κριτές κλπ δεν είναι έμπειροι, μπορεί
    να είναι εν δυνάμει θανατηφόρο.
    Η πείρα μου πάντως των 50 ετών στο sport, προτείνει την εξαίρεση του αθλήματός μας από τις διατάξεις του Άρθρου 3, του παρόντος Νομοσχεδίου. Τα άρθρα του ΔΑΚ που η πλαστογράφος του ονόματός μου αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιο δεν έχουν καμία σχέση με τον Αθλητικό Νόμο και αναφέρονται ψευδώς για δύο λόγους 1. Για να με εκθέσουν ότι δεν γνωρίζω τους κανονισμούς και 2. Για να προκαλέσουν σύγχυση στο περιβάλλον μου, οι κυρίες.
    Ήδη ενεργοποιήθηκα και σύντομα θα έχω τα emails τους και θα δούμε πόσο μυαλό και τι μυαλό έχουν.