Άρθρο 41 Συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών-Προσθήκη άρθρου 32ΣΤΔ στον ν. 3468/2006

Στον ν. 3468/2006 (Α’ 129) προστίθεται άρθρο 32ΣΤΔ ως εξής:
«Άρθρο 32ΣΤΔ
Συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών
(Παρ. 1 άρθρου 28 Οδηγίας (ΕΕ) 2018/2001)
1. Με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πολλαπλής διεκδίκησης μεμονωμένων παρτίδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως αρμόδια για την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας βιοκαυσίμων, βιορευστών και καυσίμων βιομάζας, σύμφωνα με το άρθρο 32Ζ, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες αρχές άλλων κρατών-μελών και με αναγνωρισμένα εθελοντικά και εθνικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένης, όπου απαιτείται, και της ανταλλαγής δεδομένων.
2. Αν η Διεύθυνση της παρ. 1 εντοπίσει φαινόμενα απάτης ή παραβίασης των κανόνων του παρόντος, εισηγείται την επιβολή των κυρώσεων του άρθρου 32ΘΑ και ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις αντίστοιχες αρχές των άλλων κρατών – μελών και τα αναγνωρισμένα εμπλεκόμενα εθελοντικά και εθνικά καθεστώτα, όπου απαιτείται.
3. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύναται να εξειδικεύονται και να συμπληρώνονται τα μέτρα, οι διαδικασίες και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος.».