Άρθρο 7 Ένταξη σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης στο Σύστημα ή το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 9 ν. 3468/2006

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3468/2006 (Α’ 129), περί ένταξης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) στο Σύστημα ή το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο, διασπάται σε δύο εδάφια, με τα οποία τροποποιούνται οι προϋποθέσεις παροχής του δικαιώματος προτεραιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας Αυτοκαταναλώτων, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Το δικαίωμα προτεραιότητας που παρέχεται σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για το σύνολο του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας Αυτοκαταναλωτών. Εφόσον η πλεονάζουσα ενέργεια παράγεται ως ΣΗΘΥΑ με καύσιμο φυσικό αέριο, το δικαίωμα προτεραιότητας παρέχεται για το τμήμα της παραγόμενης ενέργειας που δεν υπερβαίνει, σε ετήσια βάση, το 20% της συνολικά παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά στην περίπτωση του υφιστάμενου σταθμού κυριότητας του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ, στη νήσο Ρεβυθούσα, το δικαίωμα προτεραιότητας που παρέχεται σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύει για το σύνολο του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας Αυτοπαραγωγού που παράγεται ως ΣΗΘΥΑ.».

  • 24 Φεβρουαρίου 2023, 15:29 | ΕΥΔΑΠ

    Προτείνουμε να επεκταθεί ο κατάλογος των περιπτώσεων στον νόμο ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/15084/382/2019 (ΦΕΚ Β’ 759/05-03-2019) άρθρο 3, παρ. 4-7 που έχουν δικαίωμα ένταξης στον ενεργειακό συμψηφισμό και να συμπεριλάβει τα ΜΥΗΣ της ΕΥΔΑΠ ώστε η εταιρία να αξιοποιεί τις δυνατότητες που της δίνει το ίδιο το σύστημα υδροδότησης της Αττικής για την μείωση του ενεργειακού κόστους της λειτουργίας του.