Άρθρο 58 Πλεονάσματα χρήσης – Προσθήκη άρθρου 47Η στον ν. 4001/2011

Στον ν. 4001/2011 (Α’ 129) προστίθεται άρθρο 47Η ως εξής:
«Άρθρο 47Η
Πλεονάσματα χρήσης
1. Από τα πλεονάσματα κάθε χρήσης της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) παρακρατείται τουλάχιστον το δέκα τοις εκατό (10%) για τον σχηματισμό του τακτικού αποθεματικού. Η παρακράτηση δεν είναι υποχρεωτική, αν το ύψος του αποθεματικού είναι τουλάχιστον ίσο με το ύψος του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Ε.Κ.Π..
2. Υπό την επιφύλαξη της παρ. 1, τα πλεονάσματα εκάστης χρήσης σε ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα τοις εκατό (70%) παραμένουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών υπό τη μορφή έκτακτων ή ειδικών αποθεματικών και διατίθενται, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, για τους σκοπούς της, σύμφωνα με το άρθρο 47Δ και το καταστατικό της Ε.Κ.Π..
3. Οι Ε.Κ.Π. μπορούν να διανέμουν στα μέλη τους τα πλεονάσματα της χρήσης μετά την αφαίρεση των αποθεματικών των παρ. 1 και 2, εφόσον υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό.».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 13:18 | ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ_ΠΡΑΣΙΝΟΙ_Χ/Φ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

    Στην παράγραφο 2 προτείνεται να αντικατασταθούν ως εξής : 2. Με την επιφύλαξη της παρ. 1, τα πλεονάσματα εκάστης χρήσης σε ποσοστό τουλάχιστον ενενήντα τοις εκατό (90%) παραμένουν στην Ε.Κ.Π., υπό τη μορφή έκτακτων ή ειδικών αποθεματικών και διατίθενται, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 6Ε και το καταστατικό της Ε.Κ.Π., ενώ το 10% ως Έξοδα προβολής, αμοιβών και μπονους των απασχολούμενων της Ε.Κ.Π.
    3. Οι Ε.Κ.Π. δεν μπορούν να διανέμουν στα μέλη τους τα πλεονάσματα της χρήσης, μετά την αφαίρεση των αποθεματικών των παρ. 1 και 2, ενώ σχετική πρόβλεψη οφείλει να απουσιάζει από το Καταστατικό.

  • 26 Φεβρουαρίου 2023, 18:26 | Franjesko_Enviromentally_Concerning_Architect

    Προτείνονται οι μεταβολές :
    2. Με την επιφύλαξη της παρ. 1, τα πλεονάσματα εκάστης χρήσης σε ποσοστό τουλάχιστον ενενήντα τοις εκατό (90%) παραμένουν στην Ε.Κ.Π., υπό τη μορφή έκτακτων ή ειδικών αποθεματικών και διατίθενται, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 6Ε και το καταστατικό της Ε.Κ.Π., ενώ το 10% ως Έξοδα προβολής, αμοιβών και μπονους των απασχολούμενων της Ε.Κ.Π.
    3. Οι Ε.Κ.Π δεν μπορούν να διανέμουν στα μέλη τους τα πλεονάσματα της χρήσης, μετά την αφαίρεση των αποθεματικών των παρ. 1 και 2, ενώ σχετική πρόβλεψη οφείλει να απουσιάζει από το Καταστατικό

  • 26 Φεβρουαρίου 2023, 17:32 | Franjesko_Enviromentally_Concerning_Architect

    Προτείνονται οι μεταβολές :
    2. Με την επιφύλαξη της παρ. 1, τα πλεονάσματα εκάστης χρήσης σε ποσοστό τουλάχιστον ενενήντα τοις εκατό (90%) παραμένουν στην Ε.Κ.Π.., υπό τη μορφή έκτακτων ή ειδικών αποθεματικών και διατίθενται, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 6Ε και το καταστατικό της Κ.Α.Ε., ενώ το 10% ως Έξοδα προβολής, αμοιβών και μπονους των απασχολούμενων της Ε.Κ.Π..
    3. Οι Ε.Κ.Π.. δεν μπορούν να διανέμουν στα μέλη τους τα πλεονάσματα της χρήσης, μετά την αφαίρεση των αποθεματικών των παρ. 1 και 2, εν.ω σχετική πρόβλεψη οφείλει να απουσιάζει από το Καταστατικό