Άρθρο 31 Μεταβατικές διατάξεις ως προς τις Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης και τις Συμβάσεις Σύνδεσης Αυτοπαραγωγών

1. Οι εκκρεμείς αιτήσεις για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης, καθώς και οι εν ισχύ Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης και οι Συμβάσεις Σύνδεσης αυτοκαταναλωτών του άρθρου 14 καταλαμβάνονται από τον παρόντα.
2. Οι εκκρεμείς αιτήσεις για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης, καθώς και οι εν ισχύι Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης και οι Συμβάσεις Σύνδεσης του άρθρου 14Α δεν καταλαμβάνονται από τον παρόντα.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 08:40 | Ενεργειακή Κοινότητα Αττικής

    Να προβλεφθεί ρητά ότι:
    Τα έργα των ΕΚΟΙΝ του ν.4513/2018 που πληρούν τις προδιαγραφές των ΚΑΕ , ΕΚΠ και γενικά τις ανοικτές κοινότητες ευρείας βάσης χωρίς καταστρατήγηση του 20% του κεφαλαίου, δεν θα επηρεαστούν αρνητικά σε κανένα σημείο της αδειοδοτικής διαδικασίας και της λειτουργίας τους από τις μεταβατικές διατάξεις.

  • 26 Φεβρουαρίου 2023, 20:06 | Οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ ENERGY

    Ζητούμε να προβλεφθεί ρητά ότι Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης, Συμβάσεις Σύνδεσης και γενικά διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής έργων εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σε εξέλιξη από ΕΚΟΙΝ του νόμου 4513 δεν θα επηρεαστούν αρνητικά σε κανένα σημείο της αδειοδοτικής διαδικασίας και της λειτουργίας τους από τις μεταβατικές διατάξεις.

  • 17 Φεβρουαρίου 2023, 14:47 | ΓΑΠ

    Υπάρχει ασάφεια. Υποθέτω δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Πρέπει σίγουρα να οριστεί ικανό μεταβατικό διάστημα ώστε να μπορούν οι βιομηχανίες-βιοτεχνίες που ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να καταθέσουν για ΟΠΣ. Για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν δέχεται αίτημα για ΦΒ ενώ εκκρεμεί διαδικασία επαύξησης. Η επαύξηση όμως μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες….