Άρθρο 12 Συνεταιριστικές μερίδες Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας – Προσθήκη άρθρου 6Δ στον ν. 3468/2006

Στο Κεφάλαιο ΒΑ’ του ν. 3468/2006 (Α’ 129) προστίθεται άρθρο 6Δ ως εξής:
«Άρθρο 6Δ
Συνεταιριστικές μερίδες Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας
1. Κάθε μέλος μπορεί να κατέχει πέραν της υποχρεωτικής συνεταιριστικής μερίδας και μια (1) ή περισσότερες προαιρετικές συνεταιριστικές μερίδες, με ανώτατο όριο συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο, είκοσι τοις εκατό (20%), με εξαίρεση τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού και επιχειρήσεις που ανήκουν κατά εκατό τοις εκατό (100%) σε Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν έκαστος στο συνεταιριστικό κεφάλαιο με ανώτατο όριο το σαράντα τοις εκατό (40%).
2. Κάθε μέλος, ανεξαρτήτως του αριθμού των συνεταιριστικών μερίδων που κατέχει, συμμετέχει στη γενική συνέλευση με μια (1) μόνο ψήφο.
3. Η μεταβίβαση συνεταιριστικής μερίδας σε έτερο μέλος ή σε τρίτο, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 6Γ, γίνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1667/1986 (Α’ 196), αφού κοινοποιηθεί εγγράφως στο διοικητικό συμβούλιο η γραπτή συμφωνία του μεταβιβάζοντος και του αποκτώντος με βέβαιη χρονολογία. Ακολούθως και εντός ενός (1) μηνός, το διοικητικό συμβούλιο υποβάλλει επικαιροποιημένο κατάλογο μελών με αναφορά στις αντίστοιχες συνεταιριστικές μερίδες στο Μητρώο Κοινοτήτων του άρθρου 6Η, όπου και καταχωρίζεται.
4. Ειδικότερα η μεταβίβαση συνεταιριστικής μερίδας σε τρίτο πρόσωπο επιτρέπεται μόνο εφόσον και μετά τη μεταβίβαση διατηρούνται τα ίδια χαρακτηριστικά της Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας, σύμφωνα και με το άρθρο 6Γ.».