Άρθρο 14 Τύπος – Ελάχιστο περιεχόμενο του Καταστατικού – Προσθήκη άρθρου 6ΣΤ στον ν. 3468/2006

Στο Κεφάλαιο ΒΑ’ του ν. 3468/2006 (Α’ 129) προστίθεται άρθρο 6ΣΤ ως εξής:
«Άρθρο 6ΣΤ
Τύπος – Ελάχιστο περιεχόμενο του καταστατικού
Το Καταστατικό της Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας (Κ.Α.Ε.), καταρτίζεται με ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο χρονολογείται και υπογράφεται από τα μέλη του και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:
α) Την επωνυμία και έδρα της Κ.Α.Ε.. Η επωνυμία περιλαμβάνει τον όρο «Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας» ή τη συντομογραφία «Κοιν. Α.Π.Ε.» και την έκταση της ευθύνης των μελών της. Ονόματα φυσικών προσώπων ή επωνυμίες νομικών προσώπων δεν περιλαμβάνονται στην επωνυμία.
β) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, τη διεύθυνση και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) των φυσικών προσώπων – μελών της, καθώς και την επωνυμία, έδρα, Α.Φ.Μ. και, εφόσον υφίσταται υποχρέωση εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. των νομικών προσώπων – μελών της.
γ) Τις δραστηριότητες του άρθρου 6Ε.
δ) Την περιφέρεια δραστηριοποίησης της Κ.Α.Ε. ή ανάπτυξης των έργων Α.Π.Ε..
ε) Τις προϋποθέσεις εισόδου, αποχώρησης και διαγραφής των μελών, καθώς και τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς την Κ.Α.Ε..
στ) Το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας, τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής της, καθώς και τη διαδικασία απόδοσής της.
ζ) Την έκταση της ευθύνης των μελών της.
η) Τη διάρκειά της.
θ) Τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία δεν είναι λιγότερα από τρία (3), κατά παρέκκλιση της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 1667/1986 (Α’ 196).
ι) Την τύχη της συνεταιριστικής μερίδας σε περίπτωση θανάτου εταίρου.
ια) Τον ορισμό προσωρινής διοικητικής επιτροπής, η οποία μεριμνά για την έγκριση του Καταστατικού και τη σύγκληση της πρώτης γενικής συνέλευσης για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης.
ιβ) Τον τρόπο διάθεσης των πλεονασμάτων χρήσης.
ιγ) Τη λήξη και τους ελεγκτές της πρώτης διαχειριστικής χρήσης.
ιδ) Τα δικαιώματα ελέγχου, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες άσκησης αυτών, από τα μέλη της παρ. 4 του άρθρου 6Γ και ιδίως το ποσοστό του συνολικού αριθμού ψήφων, τη δέσμευση των μελών να διατηρούν συγκεκριμένο αριθμό συνεταιριστικών μερίδων και να εκπληρώνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τη διάρκεια ισχύος και τους λόγους απώλειας του δικαιώματος, με σκοπό τη διατήρηση του ουσιαστικού ελέγχου της Κ.Α.Ε. από μέλη που παρουσιάζουν εγγύτητα, κατά την περ. 16β του άρθρου 2.».