ΆΡΘΡΟ 30 Χρόνος πληρωμής μερισμάτων

1. Η πληρωμή των μερισμάτων γίνεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και σε ημερομηνία που ορίζεται από την τακτική Γενική Συνέλευση ή, με εξουσιοδότηση αυτής, από το Διοικητικό Συμβούλιο. Όσοι δεν ζήτησαν μέσα στην ανωτέρω προθεσμία την πληρωμή των μερισμάτων που τους ανήκουν δεν μπορούν να εγείρουν απαίτηση για τόκους.

2. Επιτρέπεται η διανομή προσωρινών μερισμάτων, μόνο εφόσον είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διανομή δημοσιευτεί σε μια ημερήσια εφημερίδα από αυτές που εκδίδονται στην Αθήνα και κυκλοφορούν ευρύτερα κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στο τεύχος Ανωνύμων Εταιριών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και υποβληθεί στην αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή λογιστική κατάσταση για την εταιρική περιουσία.

Τα διανεμόμενα με τον τρόπο αυτό μερίσματα δεν είναι δυνατόν να υπερβούν το ήμισυ (1/2) των κατά την λογιστική κατάσταση καθαρών κερδών.