ΆΡΘΡΟ 1 Σύσταση – Επωνυμία

1.Συνιστάται Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ  Α.Ε» και το διακριτικό τίτλο  «Ε.Δ.Ε.Υ  Α.Ε»

2. Για τις σχέσεις και συναλλαγές της με την Αλλοδαπή η Εταιρία θα χρησιμοποιεί την επωνυμία «Hellenic Hydrocarbon Resources Management  SA » και το διακριτικό τίτλο «H.H.R.M  S.A»

  • 10 Οκτωβρίου 2011, 12:27 | Louisa Giannoudi

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΚΕΘΕ???
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ?
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗ8ΑΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ?
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

  • 8 Οκτωβρίου 2011, 14:40 | Βασίλης Καραβίτης

    Ο χώρος αυτός δεν είναι κατάλαλληλος για διάλογο, αλλά μιά και ο ανώνυμος σχολιαστής κ. «Αντώνης Παπ.» μέμφεται τους αντιδρώντες σε νέους διορισμούς, επιθυμώ, κατ’ εξαίρεση, να τον πληροφορήσω ότι: α) ορισμένοι εξ ημών ανέκαθεν διαμαρτυρόμαστε για τους εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστους δ.υ. β) Είναι αυθαίρετη και προσβλητική η «υπόθεση» ότι περιφερόμαστε στους υπουργικούς διαδρόμους, γιατί ορισμένοι, τουλάχιστον, δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο, αλλά εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. γ) Υπάρχουν υπεραρκετοί κρατικοί φορείς, τους οποίους θα μπορούσε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, αντί να ιδρύει νέες εταιρίες και όλοι (εκτός αν «εργαζόμαστε» στο αδιάφορο για τα οικονομικά δημόσιο) γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος που έχει η ίδρυση και λειτουργία μιάς ανώνυμης εταιρίας. Ε, αυτό το κόστος ΔΕΝ θέλουμε να το πληρώνουμε χωρίς λόγο!

  • 8 Οκτωβρίου 2011, 01:33 | Αλεξανδρος Συκαμιωτης

    Πειτε με κυνικο, αλλα εγω βλεπω το εξης: Επι 37 χρονια δεν υπηρξε ουσιαστικη αξιοποιηση των Ελληνικων κοιτασματων. Αντιθετα, η χωρα οδηγηθηκε συνειδητα στην καταστροφη (εκτος και αν ολοι οι οικονομολογοι που ανελαβαν θεσεις ευθυνης ηταν ασχετοι – πραγμα ατοπο) και, τωρα, σε κατασταση χρεους τρεχουμε δηθεν να αξιοποιησουμε τα αποθεματα που υπαρχουν.

    Ολο αυτο ειναι ενα “pattern”, το οποιο αντιστοιχει σε αυτο που ο John Perkins εχει περιγραψει ως οικονομικη δολοφονια: Πρωτα ενας λαος τιθεται σε κατασταση υπερχρεωσης απο τις πολιτικες που εφαρμοζουν οι “εγχωριοι ηγετες” και μετα ερχεται η διεθνης Ελιτ και λεει σ’αυτο το λαο “ααα… τι κριμα… τωρα χρωστατε… τωρα θα σας τα παρουμε ΟΛΑ”. Ειτε αυτο περιλαμβανει state assets, ειτε ορυκτο πλουτο, ειτε οτιδηποτε αλλο υπαρχει διαθεσιμο. Ηδη κυοφορειται σχεδιο για εκποιηση περιουσιας 125 δις ευρω παραλληλα με το haircut στο 50-60%.

    Αν η χωρα πρωτα αξιοποιουσε τον ορυκτο πλουτο η κατασταση πτωχευσης δε θα ειχε ερθει ποτε – και κατα συνεπεια ουτε θα ειχε ερθει η (δηθεν) αναγκη εκποιησης των παντων “μπιρ παρα” και απο μειονεκτικη θεση. Μηπως γι’αυτο μεχρι και πριν εναμιση χρονο ο πρωθυπουργος και ο αντιπροεδρος ελεγαν οτι δεν υπαρχει πετρελαιο στη χωρα; Και τωρα ξαφνικα “βρεθηκε” το πετρελαιο, αφου πρωτα μπηκαμε στο μηχανισμο του IMF και της Ε.Ε. mε τις εμπραγματες εγγυησεις;

    Αληθεια, αυτη η νεα εταιρεια γιατι δημιουργειται; Οι υπαρχοντες φορεις δε σας κανουν; Ή μηπως εχουν αποδειχτει οτι “δεν κανουν” επειδη οταν λεγατε οτι δεν υπαρχουν ορυκτα αποθεματα τα στελεχη των υφισταμενων φορεων οπως η ΔΠΕ και το ΙΓΜΕ μιλαγαν ανοικτα στα καναλια, τις εφημεριδες, τα περιοδικα κτλ και ελεγαν οτι υπαρχουν σημαντικα αποθεματα στον Ελλαδικο χωρο – χαλωντας τη σουπα που οι κυβερνησεις ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ετοιμαζαν εις βαρος του λαου; Τη σουπα που σερβιριστηκε σε 2 πιατα οπου το ενα ελεγε “δεν εχουμε τιποτα” και το αλλο (μετα-πτωχευσης) ελεγε οτι “η Ελλαδα ειναι ενα εν δυναμει πλουσιο κρατος”…

    Μηπως, λεω μηπως, η τωρινη κυβερνηση του 15% λαϊκης υποστηριξης, φοβαται ακομα και τα στελεχη της ΔΕΠ και του ΙΓΜΕ ως “βαθια λαρυγγια” και πρεπει να βαλει “εμπιστα ατομα” που θα αναλαβουν το ξεπουλημα του ορυκτου πλουτου; Αν ισχυουν αυτα που εχουν γραφτει στη συνεντευξη Μανιατη** για “εξοδα” της ταξης απο 40% ως 60% για τις πετρελαϊκες για τα κοιτασματα του Ιονιου, καταλαβαινει κανεις τι λεηλασια εχει να γινει εις βαρος του δημοσιου κεφαλαιου.

    Με δεδομενο το ενοχο παρελθον του ΠΑΣΟΚ οσον αφορα τη διαχειριση του ορυκτου πλουτου (πχ περιπτωση ορυχειων Κασσανδρας που εδωθησαν “μπιρ παρα” με αποτελεσμα να επεμβει η Κομισιόν για παρανομη κρατηση επιδοτηση υπερ του αγοραστή λόγω του απιστευτα χαμηλού τιμήματος) αλλα και τις ενοχες προθεσεις στο σχεδιαζομενο ξεπουλημα του #1 εθνικου asset που ειναι η ΔΕΗ και το λιγνιτικο αποθεμα*, ο Ελληνας πολιτης, απο τον οποιο απορρεουν ολες οι εξουσιες του Συνταγματος, εχει καθε λογο να ειναι εξαιρετικα καχυποπτος με αυτους που σφετεριστηκαν τη λαϊκη εξουσια υπο τις εξαγγελιες μιας διαφορετικης ατζεντας εκπροσωπησης του.

    Εχει δικαιωμα να ειναι καχυποπτος για τις προθεσεις σας, το timing, την αναγκη δημιουργιας νεου φορεα οταν υπαρχουν ηδη αντιστοιχει φορεις ιδρυμενοι απ’το ’74-’75, τη διαψευση οτι εχουμε ορυκτο πλουτο, την χρόνια και εσκεμμενη αδιαφορια για ερευνες, την χρόνια και εσκεμμενη αδιαφορια για την ΑΟΖ, και, τωρα, την ξαφνικη αναλαμπη οτι “ειμαστε εν δυναμει πλουσια χωρα” οπου τα παντα κινουνται σε διαδικασιες express ωστε να δωθουν τα assets ως “collateral” στους ξενους δανειστες οι οποιοι οσονουπω θα δεχτουν το “haircut”.

    * Αυτη τη στιγμη ο λιγνιτης που ειναι οικονομοτεχνικα βιωσιμος για εξορυξη ισοδυναμει με 450 εκ τονους πετρελαιου / 3.3 δις βαρελια, ητοι >200 δις ευρω: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=898&nt=18&lang=1

    ** http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22808&Itemid=138

  • κε. Υπουργέ,

    Αναρωτιέμαι και εγώ γιατί η σύσταση νέας εταιρείας όταν υπάρχουν οι ΔΕΠΑ/ΔΕΦΑ, το ΙΓΜΕ και το ΕΚΘΕ; Δεν θα μπορούσαν οι υπάρχοντες οργανισμοί και οι υπάρχουσες ΔΕΚΟ να αναλάβουν το έργο αυτό μετά από κάποιες τροποποιήσεις στον οργανισμό τους; ϊσως μια αιτιολογική έκθεση να ξεκαθάριζε τα πράγματα γι’αυτούς που συμμετέχουν στη διαβούλευση.

    Πέρα από το Δ.Σ. και τους μετόχους, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσωπικό και γραμματειακή εξυπηρέτηση; Το Δ.Σ. και η γραμματεία μπορεί να στελεχωθούν αξιοκρατικά με προσωπικό από τους σχετικούς οργανισμούς που καταργούνται/συγχωνεύονται (π.χ. ΙΓΜΕ).

    Όλοι ευελπιστούμε ότι οι έρευνες και εξορύξεις στο Ιόνιο θα φέρουν γρήγορα αποτέλεσματα, θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της χώρας μας και θα απαλύνουν τις επιδράσαεις της οικονομικής κρίσης. ¨

    Όμως, αναρωτιέμαι και εγώ γιατί δεν έχουν χωροθετηθεί οι ελληνικές ΑΟΖ και δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές έρευνες στο Αιγαίο; Η παθητική αυτή στάση αποθρασύνει την Αγκυρα και τους αυτοκρατορικούς της στόχους. Θα πρέπει άμεσα να οριοθετηθούν οι Ελληνικές ΑΟΖ στο Αιγαίο, συμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές έρευνες. Αυτό πρέπει να γίνει έστω για συμβολικούς λόγους, ακόμη και αν οι έρευνες δεν αποδώσουν.

    Και μια προειδοποίηση, σχετικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Ιόνιο ή το Αιγαίο: Σε οποιοδήπτε μειοδοτικό διαγωνισμό, θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Όχι εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος! Κατασροφές όπως αυτή που συνέβηκε περυσι στον Κόλπο του Μεξικού θα πρέπει να αποτραπούν για ευνόητους λόγους.

    Νίκος Πετρόπουλος
    Κοινωνιολόγος

  • 5 Οκτωβρίου 2011, 18:20 | Αντώνης Παπ.

    Φτάνει πια με αυτή την παράσταση «ευαισθησίας» όσον αφορά τους διορισμούς! Όψιμη η έγνοια σας, κύριοι «ευαίσθητοι» και υπερβολική, όταν μιλάμε για εφτά θέσεις καθοριστικής σημασίας! Όταν επί σαράντα χρόνια το πελατειακό κράτος διόριζε κατά χιλιάδες τους υπαλλήλους του, εσείς πού ήσαστε τότε για να αγανακτήσετε; Μήπως περιφερόσαστε σε κανένα υπουργικό διάδρομο προσδοκώντας έναν διορισμό;

  • 4 Οκτωβρίου 2011, 00:37 | Θοδωρής Π

    Δεν χρειάζεται να καθυστερούμε.
    Όλοι αναμένουμε αποτελέσματα το γρηγορότερο δυνατόν.
    Ο συγκεκριμένος οργανισμός, να πρέπει να παραδώσει συγκεκριμένο έργο σε συγκεκριμένο χρόνο.
    Αν δεν το καταφέρνουν, ο υπουργός να «παραιτεί» όλο το Δ.Σ.
    Επίσης να τηρούν ενδεχόμενες απόρρητες πληροφορίες.
    Τέλος βλέποντας σχόλια και άλλων σχολιαστών, ελπίζω να μην ενοικιαστεί νέος χώρος, αγοραστεί εξοπλισμός, κτλ κτλ…
    Να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχοντeς χώροι-εξοπλισμός του υπεκα!!!

  • 30 Σεπτεμβρίου 2011, 12:30 | Βασίλης Καραβίτης

    ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΟ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ; ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΕΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ; ΝΕΟ Δ.Σ., ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΧΗΜΑΤΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ;
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ. Ν Τ Ρ Ο Π Η!!!!!!!!!!!

  • 30 Σεπτεμβρίου 2011, 08:19 | nandia

    Εχετε αργήσει πολυ κύριοι! η εταιρει και επομενως οπωσδηποτε και η ΑΟΖ επρεπε να είχε δημιουργηθει εδω και πολλα χρονια και ετσι θα είχατε αποφυγει ολα τα ενσκηψαντα δεινα για τη χωρα και τους ταλαιπωρους πολιτες της! οι συμμαχιες με Ρώσους Κινεζους Ισραηλιτες θα σας έβλαπταν; η μικρη Κύπρος σας έβαλε τα γυαλια! Εκμεταλλευτειτε τους υδρογονανθακες και ολο το πλουσιο υπεδαφος της Ελλαδας μηπως καποια στιγμη δουμε φως στο τουνελ!

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 22:07 | Γιοργος

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ….ΚΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ…..

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 15:59 | Βασίλης Μπακόπουλος

    Κε Μανιάτη
    Οι υπάρχουσες δομές (ΔΕΠΑ,ΙΓΜΕ, κλπ) είμαι βέβαιος ότι επαρκούν. Αν δεν επαρκούν γιατί δεν τους μεταβάλλετε κατάλληλα? Και αφού -θα μου πείτε- δεν είναι κατάλληλοι, γιατί δεν τους καταργείτε???
    ΦΤΑΝΕΙ κε ΜΑΝΙΑΤΗ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ (ψευτο-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ), ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ «ΥΜΕΤΕΡΟΙ» ΜΕ ΠΑΧΕΙΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!
    Καντε και καμμιά οικονομία κι εσείς! Κακό δεν κάνει!

    Κι ακόμα, τι μας ρωτάτε αφού έτσι κι αλλοιώς τα έχετε αποφασίσει να τα κάνετε? Σταματήστε αυτές τις ψευτο-«διαβουλεύσεις»!
    Φτάνει πιά η κοροϊδία!!!
    (…όχι δεν ανήκω στο ΚΚΕ! ανήκα στο ΠΑΣΟΚ …κάποτε. Τώρα πουθενά!)

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 12:27 | Κώστας Πανταζόπουλος

    Η Κύπρος ήδη έδειξε το δρόμο! Ας μην αφήσουμε ένα από τα λίγα δυνατά «χαρτιά» που διαθέτουμε ως χώρα για την απελευθέρωσή μας από το ζύγό των αγορών να μείνει ανεκμετάλλευτο!!! Ανακήτυξη της ΑΟΖ άμεσα και υπογραφή συμβολαίων με ενδιαφερόμενες εταιρείες για τη μελλοντική εξόρυξη, αρχικά σε κοιτάσματα που ήδη είναι βεβαιωμένα. Κι όχι με όρους και ανταποδωτικά οφέλη που θα μας υπαγορεύσουν «έξωθεν», αλλά έχοντας κατά νου ότι όλα αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού λαού και των παιδιών του και πρέπει να αξιοποιηθούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:31 | ΜΑΚΡΥΒΕΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ανακυρήξτε άμεσα την χωροθέτηση της ΑΟΖ και την επίσημη αναγνωρισή της από την Ε.Ε αφού η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν χωρίς καμμιά καθυστέρηση.
    Αναζητήστε χώρες να μας στηρίξουν στην προσπάθεια μας να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα.
    Ίσως μας χρειάζονται ενεργειακά κι’ άλλοι εκτός από την Ε.Ε

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 07:39 | Καλοχριστιανάκης Νικόλαος

    Δεν έχω άποψη αλλά και δεν αμφισβητώ την σκοπιμότητα της ίδρυσης αυτής της ΑΕ. Ωστόσο όσο εύκολα ιδρύεται ένας δημόσιος οργανισμός κάθε είδους τόσο δύσκολα καταργείται ακόμη και αν εκλείψουν παντελώς οι λόγοι ύπαρξής του. Δεν αμφισβητείτε ελπίζω τον ισχυρισμό μου αυτό ιδιαίτερα με όσα παραδείγματα έρχονται στο φως κατά την παρούσα συγκυρία. Συνεπώς θα πρότεινα να θεσπιστεί ότι η ίδρυση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ οργανισμού και του υπόψη βεβαίως – βεβαίως να μην είναι νόμιμη αν προηγουμένως -ή έστω ταυτόχρονα- δεν καταργηθεί ένας υφιστάμενος που κοστίζει στο δημόσιο τουλάχιστον όσο προβλέπεται να κοστίσει ο υπό ίδρυση.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 03:12 | Dean Plassaras

    Would it also be possible to incorporate by reference somewhere in the body or Appendices of the proposed document a concept of our Greek EEZ as recognized by others ? (pending final action of the Greek State on this matter):

    http://www.seaaroundus.org/eez/300.aspx

    Could we, for example say, that we expect exploration activities and proposals to take place within this, the generally accepted area as the Greek EEZ, pending a precise definition of the EEZ to provided by the Greek State at a later time?

    It might save us a lot of headaches down the road plus act as a soft introduction of the concept and our expectations on the final form of our Exclusive Economic Zone.

    P.S. This is in addition to the Kassinis review proposed below.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 03:36 | Dean Plassaras

    Please make sure you obtain input from Mr. Solon Kassinis on this proposed structure and any improvements he and the Ministry of Energy of Cyprus might suggest.

    I believe we need to follow the Kassinis model because it has proven to work.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 22:31 | Δ.Κ.Πινός

    Γιατί το Ελληνικό κράτος χρειάζεται μια ακόμα εταιρία?

    Γιατί δεν αρκούν οι υπάρχουσες δομές που σύμφωνα με το αρθρο 3 παράγραφος β υπάρχουν συμβάσεις (με τις υπάρχουσες δομές) οι οποίες θα επανελεγχθούν?

    Γιατί απαιτείται δημιουργία νέου πληροφοριακό συστήματος και γιατί αυτό αποτελεί σκοπό της εταιρίας?

    Γιατί μια εταιρία που έχει ως αντικείμενο την διαχείριση των συμβάσεων εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου χρειάζεται να παρουσιάζει business plan ανά τριετία όταν η εκλογή του ΔΣ είναι ανα 5 χρόνια (διαίρεση δεν ξέρει κανείς?) και όταν οι επιχειρήσεις έρευνας και εκμετάλλευσης γίνονται με συμβάσεις πολλών δεκάδων ετών?

    Γιατί αυτή η εταιρία έχει χρονικό ορίζοντα ανεξάρτητο από το έργο της και γιατί διαλέξαμε τα 99 χρόνια?

    Γιατί αυτή η εταιρία χρειάζεται παραρτήματα?

    Γιατί ο πρώτος υποχρεωτικός έλεγχος του εταιρικού αποθέματος γίνεται μετά την κατασπατάληση 500000 ευρώ?

    Γιατί θα πρέπει για κάθε έργο για κάθε ιδέα για κάθε κίνηση να φτιάχνουμε εταιρίες όταν στις υπάρχουσες δομές υπάρχει πληθώρα αρμοδίων πληθώρα υπηρεσιών και πληθώρα στελεχών και επιτέλους γιατί όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες έχουν υπερκαλύψεις αρμοδίων και υπηρεσιών?

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 22:03 | Κολοβος Αναστάσιος

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΡΓΝΙΣΜΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ Δ.Σ.. ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΑΒΛΛΟΝ ΠΡΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ…

    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ; ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΔΝΤ ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΛΒΕΠΩ ΠΩ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΣΤΑΣΘΕΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΑΣ , ΘΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ (Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ) ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΑ , ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ «ΚΟΥΝΗΘΕΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ;

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.

    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΩΣ 3 ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ… ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΩ… ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ……

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΟΒΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ…

    ΑΑΑΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ… ΑΠΛΑ ΞΕΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΣ… ΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝ ΜΠΥΝ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ… ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ…

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 22:02 | Γ. ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ

    Ενώ από τη μια καταργούνται φορείς, κόβονται μισθοί και απολύονται υπάλληλοι, από την άλλη ιδρύονται νέες επιχειρήσεις; Για ποιό σκοπό; Μήπως για να προσλάβουμε και άλλους υπαλλήλους και να γίνουν μέλη του Δ.Σ. κάποιοι ημέτεροι;

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 21:00 | chris

    Πρώτα από όλα ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ γιατί χωρίς ΑΟΖ τζάμπα εταιρία θα κάνετε με παχυλούς μισθούς.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 20:18 | ΦΩΤΗΣ

    Επιτέλους!!!!Αν και καθυστερημένη,είναι εξαρετική πρωτοβουλία.
    Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ!!!ΑΜΕΣΑ!
    Πάγια τακτική της Τουρκίας είναι η αμφισβήτηση και η διεκδίκηση.Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να παίρνει έστω και το ελάχιστο των διεκδικήσεών της(βλέπε ΄γκρίζες ζώνες΄).
    Γιατί φοβόμαστε;
    Γιατί δεν ανακυρήσουμε ΑΟΖ και να φέρουμε εκείνους προτετελεσμένων γεγονότων;Αν διαφωνούν, ας προτείνουν εκείνοι να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο.
    Γιατί να αμφισβητούμε την ίδια μας την ιδιοκτησία με την άτολμη στάση μας;
    Το Αιγαίο είναι εθνική περιουσία και κανένας Έλληνας δεν νιώθει υπερήφανος βλέπωντας πως δεν τολμάμε να εκμεταλευτούμε αυτό που είναι δικό μας.Επίσης τρέμουμε και ταυτόχρονα εξαγριωνόμαστε στην ιδέα μυστικών συμφωνιών και συνεκμετάλλευσης με τους ΄απεναντι΄.
    Προτείνω ‘συνολική’ εκμετάλλεση υδρογονανθράκων ανακυρήσοντας ΑΟΖ άμεσα,συνάπτωντας στρατηγικές συμμαχίες και αγνοώντας τις τουρκικές απειλές.ΔΕΝ τους φοβόμαστε και επιτέλους καταλάβετε οτι η παθητική στάση απεναντί τους μόνο αρνητικά αποτέλέσματα έχει.Τόσα χρόνια που είμαστε παθητικοί τι έχουμε κερδίσει;
    Επιτέλους ας σηκώσουμε κεφάλι…Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2011, 18:39 | Γεώργιος Τούρλας

    Επιτέλους.Αλήθεια τόσα χρόνια ,τι περιμέναμε?θΑ ΠΆΡΟΥΜΕ κάποτε πιστική απάντηση?Και τώρα αυτό το σπουδαιότατο γεγονός χανεται μέσα στον οροιμαγδό των οικονομικων μέτρων.Κρίμα.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2011, 12:02 | Ιωάννης Μπακόπουλος

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ.

    Αναφορικά με τη στελέχωση της Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε., δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια σχετική ιδιαίτερη μνεία στο Π.Δ.?

  • 27 Σεπτεμβρίου 2011, 09:12 | Χ. Βαρδακας

    Η Κυβερνηση εχει αργησει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ στην εκμεταλλευση Υδρογονανθρακων.»ΤΡΕΞΕΤΕ»

    ΑΝΑΚΗΡΥΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΟΖ.

    Η ΕΞΩΤΕΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΨΟΦΟΔΕΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΤΡΕΞΤΕ.

    Δημιουργειστε Συμμαχιες ΑΜΕΣΑ με την Ρωσια , το Ισραηλ ,την Κινα κλπ.

    «ΕΚΒΙΑΣΤΕ » την Ε.Ε να μπη ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ.(οι οποιοι ειναι και » Ευρωπαικοι»).

    ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ 10 Χλμ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΣΣΟΥ (Μπαμπουρας), ΑΜΕΣΑ παρα τις αντιρρησεις της Τουρκιας (η λογικη της «βγαζει ματι»).Ας απαντησει η ΕΕ των υποκριτων,και οι ΗΠΑ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ εκμεταλλευσεις Υ/Κ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ, θα ειναι Εγκλημα κατα του Εθνους.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ Υ/ΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.