ΆΡΘΡΟ 16 Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων

1. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και συνέρχεται τακτικά στην έδρα της Εταιρίας, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πάντοτε μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τη λήξη κάθε εταιρικής χρήσης.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να συγκαλεί εκτάκτως τη Γενική Συνέλευση των μετόχων όταν το κρίνει σκόπιμο. Δεν απαιτείται πρόσκληση για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όταν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται μέτοχοι που εκπροσωπούν το σύνολο του Μετοχικού Κεφαλαίου και κανείς μέτοχος δεν αντιλέγει στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης και στη λήψη αποφάσεων.

3. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων, με εξαίρεση τις επαναληπτικές Συνελεύσεις και εκείνες που εξομοιώνονται μ` αυτές, πρέπει να καλείται είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη ημέρα για τη συνεδρίαση της, συνυπολογιζομένων και των μη εργασίμων ημερών. Η ημέρα δημοσίευσης της πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και η ημέρα της συνεδρίασης της δεν υπολογίζονται.