Άρθρο 110: Ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων

Σε όσους δικηγορικούς συλλόγους την 30η Σεπτεμβρίου του έτους των εκλογών τα μέλη τους δεν υπερβαίνουν τα 1000, καταρτίζεται ενιαίο ψηφοδέλτιο συμβούλων. Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει αν θα καταρτιστεί κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων προέδρων ή ψηφοδέλτιο χωριστό για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

  • 15 Φεβρουαρίου 2013, 13:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Άλλη μία ευκαιρία να αναδειχθούν οι άξιοι συνάδελφοι σε αξιώματα Συμβούλων σε μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους (όπως ο Δ.Σ.Α.) και κατ’ επέκταση να απεμπλακούν, επιτέλους, οι Σύλλογοι από τα κομματικά καπέλα, φαίνεται πως πηγαίνει και αυτή την φορά χαμένη.
    Πάρτε επιτέλους την γενναία απόφαση να καταρτισθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο τόσο για τους υποψηφίους Προέδρους, όσο και για τους υποψηφίους Συμβούλους κρατώντας τις κομματικές ταυτότητες έξω από τους Συλλόγους μας. Είμαστε επιστήμονες και όχι κομματόσκυλα και εγκάθετοι παρατάξεων.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 12:44 | Κώστας Δημητρίου

    το καλύτερο είναι ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλους τους δικηγορικούς συλλόγους.

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 20:31 | Σκούρτος Νικόλαος

    Ποιά η σκοπιμότητα να αφεθεί στην ευχέρεια του Δ.Σ. η απόφαση αν θα καταρτισθεί κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων προέδρων ή χωριστό για κάθε υποψήφιο πρόεδρο; Με δεδομένο ότι ακόμη και στους δικηγόρους υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί θεσμικά η μυστικότητα – και κατά συνέπεια η ελευθερία – της ψήφου, τα χωριστά ψηφοδέλτια δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ελέγχου σε ορισμένους – ελάχιστους, έστω – ψηφοφόρους, αφού μπορεί να τους ζητηθεί, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, να επιδείξουν τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποίησαν.