‘Αρθρο 31: Ταυτότητα Δικηγόρου.

1. Κάθε Δικηγορικός Σύλλογος εφοδιάζει τον δικηγόρο, που είναι μέλος του, με ειδική ταυτότητα που μπορεί να είναι ηλεκτρονικού τύπου. Στην ταυτότητα, η οποία φέρει φωτογραφία του δικηγόρου, αναγράφονται το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ο αριθμός μητρώου του και τίθεται η υπογραφή και η σφραγίδα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
2. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές διασφάλισης της γνησιότητας της ταυτότητας.
3. Όλες οι δικαστικές και άλλες αρχές οφείλουν να δέχονται και να διευκολύνουν κάθε δικηγόρο κατά την άσκηση του λειτουργήματός του , με την επίδειξη της δικηγορικής ταυτότητας.

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 18:41 | Κώστας Δημητρίου

    όχι ταυτότητα σε επίτιμους και συνταξιούχους δικηγόρους, γιατί είναι πολίτες που τίμησαν το δικηγορικό επάγγελμα αλλά δεν δικαιούνται να ασκούν παράνομα ή νόμιμα δικηγορικό επάγγελμα για κανέναν !

  • 13 Φεβρουαρίου 2013, 23:58 | Λεωνίδας Τζεφεράκος

    O επίτιμος Δικηγόρος ή συνταξιούχος να εφοδιάζεται με ειδικό ανάλογο Δελτίο Ταυτότητας εις ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην Δικαιοσύνη και την κοινωνία.
    Το Δελτίο ταυτότητας του επίτιμου ή συνταξιούχου Δικηγόρου να δίδει το δικαίωμα να υπερασπίζει τον εαυτόν του ενώπιον των Δικαστηρίων, χωρίς να απαιτείται να υπερασπίζεται από συνάδελφο του της επιλογής του, όπως ισχύει σήμερα.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 19:47 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ

    Η χορήγηση της ετησίας ταυτότητας χορηγείται ατελώς από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.

  • 12 Φεβρουαρίου 2013, 15:15 | Κωνσταντίνος Αποστολάκης

    Να καθιερωθεί και ειδική ταυτότητα για τους συνταξιούχους Δικηγόρους και εάν όχι για τους συνταξιούχους Δικηγόρους, τουλάχιστον για τους συνταξιούχους Δικηγόρους στους οποίους έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Επιτίμου Δικηγόρου, με προνόμια όπως, η είσοδος κάθε ημέρας και ώρας στις Δημόσιες υπηρεσίες,η υποστήριξη των προσωπικών τους και των πρώτου βαθμού συγγενείας υποθέσεων των ενώπιον παντός βαθμού και δικαιοδοσίας δικαστηρίων κλπ.