Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής

1. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 21, τα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης αποτιμώνται με 45 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.
2. Το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης αξιολογείται με 17 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
Η κατοχή περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αξιολογείται κατ’ ανώτατο όριο με 5 μονάδες και στην περίπτωση αυτή δεν μοριοδοτείται η κατοχή τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).
β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.
γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
ββ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,40 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μοριοδοτούνται για την πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2 με 0,80 μονάδες, ενώ για τη γνώση και τρίτης ξένης γλώσσας του ίδιου επιπέδου μοριοδοτούνται με 0,40 μονάδες.
γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
δδ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 0,50 μονάδες.
Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης και δεν μοριοδοτείται.
δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά της παρούσας περίπτωσης αξιολογούνται εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό.
ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ή στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.: 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
ββ) Συμμετοχή ως επιμορφωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 0,1 μονάδες ανά 10 ώρες.
στ) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.): 0,5 μονάδες για κάθε εξάμηνο συμμετοχής και έως 1 μονάδα.
ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια: 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων: 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας αξιολογείται με 13 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
4. Το κριτήριο της διοικητικής και εκπαιδευτικής επάρκειας αποτιμάται με 5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
α) Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατελέσει σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, αποτιμάται με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄.
β) Για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αξιολογείται από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής στο πλαίσιο της προσωπικής συνέντευξης που προβλέπεται στην παρ. 5.
5. Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης αποτιμάται με 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Το κριτήριο αυτό αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, μέσω της οποίας εκτιμώνται η παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνέντευξη περιλαμβάνει παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τύπος συνέντευξης με τη χρήση έντυπων υποδειγμάτων που περιλαμβάνουν τα αξιολογούμενα στοιχεία και τη στάθμισή τους και υποχρεώνουν κάθε μέλος του συμβουλίου να δώσει ξεχωριστή και αιτιολογημένη βαθμολογία. Η συνέντευξη ενώπιον του συμβουλίου επιλογής μαγνητοφωνείται για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προσαρτάται στα σχετικά πρακτικά.
6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης.

  • 26 Μαρτίου 2018, 09:09 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • 26 Μαρτίου 2018, 09:07 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

  • 26 Μαρτίου 2018, 09:03 | Στάθης

    Για ποιο λόγο ,ενώ το μεταπτυχιακό και το διδασκαλείο, ξεχωριστά, παίρνουν από 3,5 και 3 μόρια αντιστοίχως, όταν κάποιος κατέχει και τους δύο τίτλους μοριοδοτείται με 4,5 μόρια; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ !!
    Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΙΤΛΩΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 6,5!!
    Γιατί αυτή η απαξίωση των μεταπτυχιακών τίτλων και η υποβάθμισή τους όταν συμψηφίζονται με το Διδασκαλείο;

    Ο κάτοχος δεύτερου πτυχίου ( ακόμη και ΤΕΙ) και Διδασκαλείου μοριοδοτείται με 6 μόρια όσα δηλαδή και ο κάτοχος Διδακτορικού τίτλου; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;

    Να προσμετράται και η διοικητική εμπειρία από ιδιωτικό σχολείο όπως προσμετράται και η αντίστοιχη εκπαιδευτική.

    ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!!!

  • Ερωτήματα σχετικά με την παράγραφο 2 εδάφιο (ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια
    Πως η αποτίμηση ενός άρθρου ή μιας εισήγησης σε χάνει την μισή της αξία όταν η εργασία είναι ομαδική; Τα περιεχόμενα οποιουδήποτε επιστημονικού περιοδικού αποδεικνύουν ότι στην πλειονότητά τους οι δημοσιεύσεις προέρχονται από ομαδικές εργασίας, πόσο μάλλον στο διεπιστημονικό πεδίο της εκπαιδευτικής έρευνας. Μια ματιά στα περιεχόμενα των διεθνών περιοδικών πείθει (για παράδειγμα: Science Education με Impact factor:2.506, https://onlinelibrary.wiley.com/toc/1098237X/current). Από την άλλη, αντίστοιχη ρήτρα δεν υπάρχει για τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποίο έχουν συγγραφεί από ομάδα συγγραφέων!!!
    Πως αποτιμάται με τις ίδιες μονάδες μία δημοσίευση σε διεθνές έγκριτο περιοδικό (γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα έγκριτα) με απήχηση στη διεθνή κοινότητα (ετεροαναφορές) με άλλα που δημοσιεύουν οι συμμετέχοντες στην επιστημονική επιτροπή και φίλοι τους (όλοι γνωρίζουμε ποια είναι; αυτά);
    Η πιστοποίηση στη γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 αποτελεί εγγύηση για την παρακολούθηση της διεθνούς βιβλιογραφίας και όχι το δημοσιευμένο έργο με διεθνή απήχηση ή η ιδιότητα του κριτή (reviewer) σε διεθνή περιοδικά;

    Χρειάζεται επανακαθορισμός της αποτίμησης των κριτηρίων και ιδιαίτερα της επιστημονικής συγκρότησης, διότι αλλιώς επαναλαμβάνονται παθογένειες του παρελθόντος.
    Στην Εκπαίδευση, σε αντίθεση με άλλες Υπηρεσίες, όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και αρκετοί από αυτούς με μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Για να μπορέσουν να πεισθούν ότι πράγματι έχουν να ωφεληθούν από τις νέες δομές και ιδιαίτερα στον τομέα της Επιμόρφωσης που έχει υποβαθμιστεί τα 20 τελευταία χρόνια και στον τομέα του σχεδιασμού του εκπαιδευτικού τους έργου θα πρέπει να μην αμφισβητείται τουλάχιστον η επιστημονική συγκρότηση αυτών που τη σχεδιάζουν και την συντονίζουν.

  • 26 Μαρτίου 2018, 03:16 | Γιώργος Παπαβασιλείου

    Για τον κλάδο Πληροφορικής (ίσως και για άλλους κλάδους) το πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ αποτέλεσε προσόν διορισμού για όσους διορίστηκαν 1998, 1999 ενώ δεν ήταν απαραίτητο για το διορισμό μετά το 2000. Έτσι έχουμε διορισμένους καθηγητές Πληροφορικής με τα ίδια προσόντα – πτυχία (Πληροφορικής και ΣΕΛΕΤΕ, άρα ίδια προσπάθεια και θυσίες), που σε άλλους δίνεται το 0.5 μόριο (της ΣΕΛΕΤΕ) και σε άλλους ΟΧΙ. Αυτό δε συνιστά ΑΝΙΣΗ μεταχείριση; Θεωρώ ότι υπάρχει αδικία.

  • 26 Μαρτίου 2018, 03:16 | Ευτυχία Τσουρούτη

    Άρθρο 24: Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής: 2.α)ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: προτείνεται διαφορετική μοριοδότηση, ανάλογη με τον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο (μεταπτυχιακά 3 ετών και μεταπτυχιακά ενός έτους)
    3.α)ββ. παραλείπεται (υποθέτω λόγω άγνοιας) ως κριτήριο διοικητικής εμπειρίας η άσκηση καθηκόντων Δ/ντή και Αναπληρωτή Δ/ντή Δ.Ι.Ε.Κ. Η θέση ευθύνης του Αναπληρωτή Δ/ντή Ι.Ε.Κ. θεσπίστηκε κατά την έναρξη εφαρμογής του νόμου περί λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. και έπαψε να υφίσταται με τον Ν.4186/2013. Πρόκειται για θέση ευθύνης με διακριτό ρόλο και συγκεκριμένες αρμοδιότητες (Δ/ντής Κατάρτισης), όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. 1135/8-9-1992 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 570,τ. Β΄/21-9-1992), άρθρο 7 Αρμοδιότητες των Οργάνων Διοίκησης των Ι.Ε.Κ. Η θέση αυτή μοριοδοτείτο αντίστοιχα με τη θητεία Δ/ντή σχολικής μονάδας Δ/θμιας Εκπ/σης, σύμφωνα με τον Ν. 2158/1993 (Φ.Ε.Κ. 109 Α΄), άρθρο 6, παρ. 4 και με την υπ’ αρ. 71567/Δ2/2011 Εγκύκλιο ΥΠ.Π.Ε.Θ.

  • 26 Μαρτίου 2018, 02:11 | Ξανθίππη

    Το πιο σημαντικό είναι μέσω των σχολίων μας να διευκολύνουμε τη διοίκηση να άρει τυχόν αδικίες που δεν είναι εμφανείς και όχι να προσπαθούμε να προτείνουμε ό,τι μας συμφέρει.
    Είναι γεγονός ότι είναι απόλυτα συναφής ο τίτλος του Διδασκαλείου με την εκπαίδευση αλλά με το διδακτικό έργο. Δεν αφορά τη διοίκηση και ειδικότερα τη Διεύθυνση εκπαίδευσης. Ήταν και παραμένει μια διετής επιμόρφωση που σήμερα δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να επιλέξει.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τα παλιά ΣΕΛΜΕ ΣΕΛΔΕ ΚΤΛ.
    Επίσης θα πρέπει να προσεχθεί ότι δεν μοριοδοτείται και το επιπλέον του δεύτερου πτυχίου, ενώ μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό. Είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις των επιπλέον πτυχίων ΑΕΙ είναι πολλές και αδιαμφισβήτητες.
    Επιπλέον όλα θα πρέπει να κρίνονται για τη συνάφεια με την υπό πλήρωση θέση.
    Π.Χ. δεν μπορεί να βρεθεί συνάφεια για το πτυχίο δασοπονίας και νοσηλευτικής στη διοίκηση της εκπαίδευσης
    Καλή τύχη στους μελλοντικά υποψήφιους

  • 26 Μαρτίου 2018, 01:21 | Αθανάσιος Βουτσελάς

    Μία ακόμη παρατήρηση στο άρθρο 24.
    Νομίζω ότι δεν πρέπει να μοριοδοτείται σαν δεύτερο πτυχίο, το πτυχίο ΤΕΙ που είναι ίδιου γνωστικού αντικειμένου με το πτυχίο του ΑΕΙ. Επίσης δεν πρέπει να μοριοδοτείται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που είναι στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο με το διδακτορικό.

  • 26 Μαρτίου 2018, 01:14 | Αθανάσιος Βουτσελάς

    Νομίζω ότι στο άρθρο 24 (Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής), στο κριτήριο της διοικητικής εμπειρίας θα έπρεπε να μοριοδοτηθεί η προεδρία βαθμολογικού κέντρου πανελληνίων εξετάσεων (π.χ. 0,5 μονάδες /θητεία).
    Επίσης, προτείνω να μοριοδοτηθεί όσον αφορά την διοικητική εμπειρία και η συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο νομικών προσώπων (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου).
    Στο ίδιο άρθρο, εκτός από την μοριοδότηση της συγγραφής σχολικού εγχειριδίου προτείνω την μοριοδότηση της συγγραφής οδηγού για τον εκπαιδευτικό καθώς και την μοριοδότηση κριτή σχολικών βιβλίων

  • Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ, 2Π/2008, ΦΕΚ515/8-10-2008) υπάρχει διαφοροποίηση στην αποτίμηση των τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακό, διδακτορικό) ανάλογα αν είναι στη διδακτική της ειδικότητας του κλάδου του υποψηφίου, ή στα παιδαγωγικά (μεγαλύτερη μοριοδότηση) ή απλώς στην ειδικότητά του (μικρότερη μοριοδότηση). Ανάλογη διαφοροποίηση θα πρέπει να γίνεται και στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Προτείνεται:
    Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου:
    • Διδακτορικό δίπλωμα στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου, ή στα παιδαγωγικά: 6 μονάδες
    • Διδακτορικό δίπλωμα στην ειδικότητα του κλάδου ή στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης ή σε άλλο αντικείμενο συναφές με αυτά της απασχόλησής τους όπως έχουν αναγνωρισθεί από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια: 4 μονάδες
    • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου, ή στα παιδαγωγικά: 3 μονάδες.
    • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην ειδικότητα του κλάδου ή στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης ή σε άλλο αντικείμενο συναφές με αυτά της απασχόλησής τους όπως έχουν αναγνωρισθεί από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια: 2 μονάδες.
    Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
    • Διδακτορικό δίπλωμα στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης: 6 μονάδες
    • Διδακτορικό δίπλωμα στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου του υποψήφιου, ή στα παιδαγωγικά: 5 μονάδες
    • Διδακτορικό δίπλωμα στην ειδικότητα του κλάδου του υποψήφιου ή σε άλλο αντικείμενο συναφές με αυτά της απασχόλησής τους όπως έχουν αναγνωρισθεί από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια: 4 μονάδες
    • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
    • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην ειδικότητα του κλάδου του υποψήφιου, ή στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου, ή στα παιδαγωγικά ή σε άλλο αντικείμενο συναφές με αυτά της απασχόλησής τους όπως έχουν αναγνωρισθεί από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια: 2 μονάδες

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:50 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΙΘΟΎΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟ 10. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:46 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Θα πρέπει να λαμβάνεται ως διδακτική η υπηρεσία σε ΑΕΙ, σε υψηλότερη δηλαδή βαθμίδα.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:39 | Απ. Σεμένογλου

    Παράγραφος 2: Το ζητούμενο είναι η κατοχή τίτλων, ανεξαρτήτως αν είναι προσόν διορισμού. Πρόταση ν’ αφαιρεθεί το «η κατοχή …αξιολογείται εφ’ όσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί… στο διορισμό στην εκπαίδευση».

    Να προστεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση επιλογής στελεχών (χωρίς μοριοδότηση) η γνώση ΤΠΕ Α’ επιπέδου. Σχετική πρόβλεψη υπήρχε παλαιότερα σε νόμο και δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:37 | Σοφία

    Η άσκηση καθηκόντων προϊσταμένης ολογοθεσίων νηπιαγωγείων και δημοτικού΄θα πρέπει να μοριοδοτηθεί όπως μοριοδοτείται και η άσκηση καθηκόντων διευθυντή ή υποδιευθυντή σχολικής μονάδας

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:28 | Αριστείδης

    1) Το διδασκαλείο ήταν μια μετεκπαίδευση που θεωρούνταν ως «αγρανάπαυση» των παλιών δασκάλων για δύο χρόνια που επιδοτούνταν μάλιστα και με άδεια από την τάξη. Μάλιστα είναι γνωστό ότι η κομματοκρατία είχε και εδώ την απαραίτητη συμβολή της. Θεωρώ πολύ άδικο να μοριοδοτείται τόσο πολύ. Ακόμη δεν μπορούσαν όλες οι ειδικότητες να ενταχθούν και αφορούσε μόνο τους δασκάλους εκείνης της εποχής. Αδικούνται λοιπόν οι νεώτεροι δάσκαλοι που δεν το πρόλαβαν αλλά και όλες οι ειδικότητες.
    2) Τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών τους. Πχ. Εάν διεκδικείς θέση σε ΚΕΣΥ (πρώην σχ. συμβούλου) το αντικείμενο σπουδών του μεταπτυχιακού πρέπει να είναι ανάλογο (παιδαγωγικά, συμβουλευτική κτλ). Αν διεκδικείς θέση διευθυντή θα πρέπει να έχεις μεταπτυχιακό στη διοίκηση σχολικών μονάδων. Όλα τα άλλα που δεν έχουν συνάφεια με την εκπαιδευτική διαδικασία να λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία της συνέντευξης ως ένα επιπλέον προσόν. Πχ το μεταπτυχιακό με αντικείμενο «την αναπαραγωγή της αφρικάνικης μύγας» δεν μπορεί να έχει την ίδια μοριοδότηση αφού η συμβολή του στην εκπαίδευση είναι ελάχιστη
    3) Η διδακτική εμπειρία να μην υπολογίζεται πέραν των δέκα ετών με ένα μόριο για κάθε έτος αλλά πέραν των 7-8 ετών, διότι θεωρώ ότι μετά από κάποια χρόνια δεν προσφέρεται και πολύ μεγαλύτερη εμπειρία παρά μόνο συνήθεια και επανάληψη.
    4) Όταν ένας εκπαιδευτικός αποσπάται σε δ/νση εκπ/σης και μάλιστα ασχολείται με θέματα διοίκησης (ολοήμερα, μισθοδοσία, κ.α) δεν αποκτά μια πληρέστερη εικόνα και εμπειρία για τη δομή και τη λειτουργία της εκπ/σης? Θεωρώ λοιπόν να μοριοδοτείται εφόσον διεκδικείς θέση δ/ντη σχ. Μονάδας με τουλάχιστον 0,5 μόρια ανά έτος με μέγιστο τα 2 μόρια.
    5) Το δεύτερο πτυχίο να διαφοροποιείται στη μοριοδότηση ανάλογα με το αν προέρχεται από ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ξέρουμε όλοι το βαθμό δυσκολίας ενός τμήματος ΑΕΙ πχ. Μαθηματικού και ενός τμήματος ΤΕΙ οινολογίας.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:27 | ΕΝΕΛΕΑ

    Άρθρο 24- Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
    3.β) Διδακτική ή Εκπαιδευτική, για ΕΕΠ, εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών και εκπαιδευτικών καθηκόντων, για το ΕΕΠ, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΚΔΑΥ και της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Προϋπηρεσίας του άρθρου 82, του ν.4368/2016, όπως αντικατέστησε το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008: .: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΠ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΛΗΦΘΕΙΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΩΣΤΕ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΕΕΕΚ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΙ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ 2 ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ;;;;;

    ΟΙ 2 ΘΗΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:25 | ΜΑΡΙΑ Π

    Οι διδακτορικοί τίτλοι στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» θα πρέπει να τυγχάνουν υψηλότερης μοριοδότησης, όταν εξετάζονται υποψήφιοι για θέσεις διοίκησης στην εκπαίδευση. Σε πολλές ευρωπαϊκές και αγγλόφωνες χώρες το μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική διοίκηση αποτελεί προϋπόθεση για την αίτηση υποψηφίων σε διοικητικές θέσεις. Ταυτόχρονα, σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, η υποψηφιότητα σε διοικητικές θέσεις θέτει με σαφήνεια την προτεραιότητα των διδακτορικών και μεταπτυχιακών συνάφειας. Γιατί αυτό να αποτελεί εξαίρεση στους εκπαιδευτικούς;

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:14 | ΝΑΝΑ

    Η κατοχή Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών/Επιμορφωτών Ενηλίκων αποτελεί ένα σημαντικό προσόν, το οποίο πρέπει να μοριοδοτείται και όχι απλώς η συμμετοχή ως επιμορφωτού σε επιμορφωτικά προγράμματα.Είναι σαν να μοριοδοτείται η διδακτική/διοικητική εμπειρία και όχι οι τίτλοι που τους παρέχουν το δικαίωμα αυτών.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:12 | Θεόδωρος

    Ξεχάστηκε το ΣΑΕΠ;;;;;; Η αναγνώριση γίνεται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας.
    Εξάλλου είναι αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ και τους δημόσιους φορείς.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:08 | Αρισ. Κ.

    Στο Άρθρο 24/3/β/ββ είναι τουλάχιστον άδικο να προσμετρείται «έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο» ως διδακτική η υπηρεσία στη θέση των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, γιατί με την προκήρυξη της θέσης [ΦΕΚ2314/10 Αυγούστου 2012 – ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ. 92998/Γ7 «Καθορισμός των οργάνων, των κριτηρίων και της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης των Υπευθύνων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους»] αναφέρεται ότι » Η υπηρεσία των Υπευθύνων προσμετρείται ως διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία … καθώς και ως διδακτική.» Ως εκ τούτου όσοι εκπαιδευτικοί επέλεξαν να διεκδικήσουν και ανέλαβαν τελικά τη θέση το έκαναν γνωρίζοντας ότι θα προσμετρηθούν αυτά τα χρόνια ως διδακτικά. Επιπροσθέτως ισχύει και η αρχή της μη αναδρομικότητας των νόμων που χειροτερεύουν τη θέση μιας κατηγορίας ανθρώπων. Συνεπώς και για να αρθεί η αδικία αυτής της διάταξης, θα πρέπει να προσμετρηθούν με 1 μόριο ανά έτος και καθ’ ολοκληρίαν όλα τα έτη από το 2012 και εντεύθεν έως τη λήξη της θητείας τους.
    Η επίμαχη διάταξη καθίσταται ακόμα πιο άδικη αν τη δούμε συγκριτικά με τη μεταχείριση άλλων περιπτώσεων και την προσμέτρηση ως διδακτικών χρόνων την υπηρεσία σε άλλες θέσεις (πχ. ΚΠΕ) ή ακόμα και τις άδειες λοχείας, ανατροφής τέκνου κλπ.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:07 | Βασίλης Μποζιαρης

    Πρέπει να προβλεφθεί μορφοποίηση και για τους εκπαιδευτικούς που είναι και απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ. Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις ευθύνης, σαφώς και ασκούν διοίκηση. Πρέπει και το τυπικό προσόν της αποφοίτησής από την ΕΣΔΔΑ να αναγνωρισθεί από τη πολιτεία και στην εκπαίδευση και μάλιστα κατ’ αναλογία με ο,τι συμβαίνει και στον υπόλοιπο δημόσιο φορέα.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:03 | Διευθυντής

    Η αποτύπωση ποσοτικά των κριτηρίων για την επιλογή ενός στελέχους της εκπαίδευσης είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση και σίγουρα δημιουργεί αντεγκλήσεις. Σε ότι αφορά το παρόν νομοσχέδιο τα κριτήρια που προτείνονται, σε γενικές γραμμές είναι σωστά αφού λαμβάνουν υπόψη πολλές πτυχές της δραστηριότητας ενός υποψηφίου στελέχους.
    Σε ότι αφορά το κριτήριο της διδακτικής υπηρεσίας, μιας και λαμβάνεται υπόψη, σωστά, η υπηρεσία σε Σ.Δ.Ε και Δ. Ι.Ε.Κ., θα έπρεπε να λαμβάνεται και ως διδακτική η διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα υποψήφιο στέλεχος μοριοδοτείται αν έχει αυτόνομη διδασκαλία σε ΑΕΙ για 1 μόνο έτος και μάλιστα όχι βάσει του κριτηρίου της υπηρεσιακής κατάστασης αλλά αυτού της επιστημονικής συγκρότησης. Αρκετοί εκπαιδευτικοί με υψηλά προσόντα έχουν διδάξει προ του διορισμού τους ή έχουν πάρει απόσπαση σε ΑΕΙ, για διδακτικό έργο, με κριτήρια αυστηρά επιστημονικά και με υψηλό ανταγωνισμό, οι εκπαιδευτικοί αυτοί αδικούνται έναντι συναδέλφων τους που έχουν πάρει απόσπαση σε ΙΕΚ και μάλιστα με κριτήρια όπως της εντοπιότητας ή της υπεραριθμίας στην σχολική τους μονάδα. Θα πρότεινα να λαμβάνεται υπόψη η διδακτική υπηρεσία σε ΑΕΙ, αν όχι όλη, τουλάχιστον μέχρι κάποιο όριο, 2 χρόνια για παράδειγμα, όπως γίνεται στην περίπτωση των σχολικών Συμβούλων, υπεύθυνων ΕΚΦΕ κλπ. Να μην λαμβάνεται δε υπόψη και για τα δύο κριτήρια ο ίδιος χρόνος υπηρεσίας.
    Με τη ρύθμιση αυτή αίρεται η αδικία, όπου η διδασκαλία σε ανώτερη βαθμίδα ίδιας ηλικιακής ομάδας ατόμων δεν μοριοδοτείται αλλά μοριοδοτείται η κατώτερη.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 26 Μαρτίου 2018, 00:01 | ΝΑΝΑ

    Η μοριοδότηση του Β επιπέδου δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί, καθώς δεν έχει δοθεί σε όλους η δυνατότητα επιμόρφωσης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 23:54 | ΝΑΝΑ

    Η κατοχή δύο μεταπτυχιακών τίτλων, εφόσον, βέβαια, υπάρχει συνάφεια, πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό προσόν, αφού ως εξειδικεύσεις προσδίδουν στον κάτοχο γνώσεις, ικανότητες/ δεξιότητες, στάσεις σε κάθε τομέα εξειδίκευσης. Έτσι θεωρώ ότι συνολικά στην περίπτωση της επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης αποτελούν ισχυρότερο όπλο σε σχέση με ένα διδακτορικό, το οποίο, ας μην ξεχνάμε, αποτελεί απαραίτητο προσόν για ακαδημαϊκή καριέρα. Αυτό θεωρώ πρέπει να αποτυπώνεται στη μοριοδότηση.
    Ως συναφέστερα στην περίπτωση της διεύθυνσης σχολικών μονάδων αυτονόητο είναι το μεταπτυχιακό στην διοίκηση αλλά και στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση/εκπαίδευση ενηλίκων, αφού ο διευθυντής αποτελεί και επιστημονικό υπεύθυνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οφείλει συνεχώς να δημιουργεί ευκαιρίες για επιμορφώσεις του προσωπικού.
    Πέρα,όμως, από τη συνάφεια πρέπει να ληφθούν υπόψη σίγουρα και οι πιστωτικές μονάδες του κάθε μεταπτυχιακού τίτλου, αν είναι δηλαδή μονοετούς ή διετούς φοίτησης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 23:49 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Με αυτό το νομοσχέδιο επιτέλους, αναγνωρίζεται η σημαντικότητα και το κύρος του διδασκαλείου.Ωστόσο μένει μισό μόριο πίσω από τα μεταπτυχιακά. Θα πρέπει να επανεξετασθεί η μοριοδότηση του και να περάσει τροπολογία για την αλλαγή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και την ενσωμάτωση του διδασκαλείου στο ΕΠΠ 7. Επίσης θα έπρεπε και το διδασκαλείο όπως και τα 5ετή των πολυτεχνείων να μοριοδοτείται διπλά ως βασικός τίτλος και σαν μεταπτυχιακό, δηλαδή συνολικά 6.5 μονάδες!
    Όσοι με κακόβουλο τρόπο επιμένουν -επειδή λένε δεν υπάρχει πλέον- να καταργηθεί η μοριοδότηση του Διδασκαλείου κάνουν σοβαρό λάθος! Πολλές σχολές δεν υπάρχουν ή ακόμη πολλά πτυχία ΑΕΙ τα έχουν πάρει πριν 10-20- 30 χρόνια θα έπρεπε να καταργηθούν;
    Σοβαρή παράλειψη έως τώρα της πολιτείας που δεν το αναγνώρισε έως τώρα το Διδασκαλείο ως μεταπτυχιακό αφού στην Ευρώπη αναγνωρίζεται ως μεταπτυχιακό και πλέον των 120 ECTS .
    Επίσης δεν είναι αγορασμένο αλλά έχουν περάσει οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί χωρίς τα ρουσφέτια με απευθείας αναθέσεις που γίνονται με τα μεταπτυχιακά και πολύ περισσότερο με τα διδακτορικά, εάν δεν έχουν αγοραστεί. Έχουμε δίκαιο και υπεύθυνο υπ. παιδείας εδώ και δεκετίες. Μένει να το αποδείξει και με το Διδασκαλείο. Όιχ μόνο να το αναγνωρίσει όπως οφείλει ως μεταπτυχιακό αλλά να το ανοίξει αναβαθμισμένο για να βελτιωθεί η εκπαίδευση στη χώρα. ΟΧΙ στα ΑΓΟΡΑΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ που είναι χαμηλότατου επιπέδου και τα παίρνουν ΟΛΟΙ όσοι πληρώνουν!

  • 25 Μαρτίου 2018, 23:21 | Αλεξάνδρα Τσίγκου

    Στο Άρθρο 24/3/β/ββ είναι τουλάχιστον άδικο να προσμετρείται «έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο» ως διδακτική η υπηρεσία στη θέση των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, γιατί με την προκήρυξη της θέσης [ΦΕΚ2314/10 Αυγούστου 2012 – ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ. 92998/Γ7 «Καθορισμός των οργάνων, των κριτηρίων και της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης των Υπευθύνων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους»] αναφέρεται ότι » Η υπηρεσία των Υπευθύνων προσμετρείται ως διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία … καθώς και ως διδακτική.» Ως εκ τούτου όσοι εκπαιδευτικοί επέλεξαν να διεκδικήσουν και ανέλαβαν τελικά τη θέση το έκαναν γνωρίζοντας ότι θα προσμετρηθούν αυτά τα χρόνια ως διδακτικά. Επιπροσθέτως ισχύει και η αρχή της μη αναδρομικότητας των νόμων που χειροτερεύουν τη θέση μιας κατηγορίας ανθρώπων. Συνεπώς και για να αρθεί η αδικία αυτής της διάταξης, θα πρέπει να προσμετρηθούν με 1 μόριο ανά έτος και καθ’ ολοκληρίαν όλα τα έτη από το 2012 και εντεύθεν έως τη λήξη της θητείας τους.

  • 25 Μαρτίου 2018, 23:09 | Κώστας Κ

    Παραθέτω το κείμενο Επιστημονικής Ένωσης με το οποίο συμφωνώ. Συμφωνώ όχι μόνο για το συμφέρον μου ως στέλεχος, (είμαι σ.σ. και πριν τη θητεία μου ήμουν στην τάξη), αλλά διότι οι «ενάντια» στους σ.σ., τυφλωμένοι, δεν βλέπουν που θα τους πάει ο νέος νόμος.
    Διαφωνώ με κόφτες και προαπαιτούμενες γλώσσες έστω κι αν προσωπικά με ευνοούν.
    Διαφωνώ με διαδικασίες όπου η συνέντευξη, και όχι τα προσόντα, θα κρίνει το αποτέλεσμα:

    ENΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»Η Ένωση Ελλήνων ΦΥΣΙΚΩΝ (ΕΕΦ) σε συνέχεια των απόψεων που είχε καταθέσει από κοινού με την ΕΕΧ και την ΠΕΒ …. θεωρεί υποχρέωσή της να τοποθετηθεί εκ νέου στην Δημόσια Διαβούλευση.
    …. Οι διαδικασίες επιλογής στελεχών, καθώς και ο ουσιαστικός αποκλεισμός των Σχολικών Συμβούλων περισσότερο παραπέμπουν σε μια κατεύθυνση ελέγχου της διοίκησης της εκπαίδευσης, παρά σε οργάνωση της αποτελεσματικής και σύγχρονης λειτουργίας της σε όφελος των μαθητών. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο αναδρομικός χαρακτήρας της θέσπισης του ορίου των δύο θητειών για τα στελέχη της εκπαίδευσης, καθώς και η ισχυρή μοριοδότηση μη αντικειμενικών και μετρήσιμων χαρακτηριστικών τους. Επίσης δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική η υπηρεσία του Σχολικού Συμβούλου.
    …. Υποβαθμίζεται δραματικά η υποστήριξη στα γνωστικά αντικείμενα, ως το σχολείο να μην έχει μαθησιακούς στόχους, όπως καθίσταται σαφές στα άρθρα 8-9 για τα ΚΕΣΥ, στα οποία εκτός των άλλων δεν προβλέπεται καμία θέση για τον κλάδο των ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΕ04).Η ΕΕΦ εκφράζει την ανησυχία της για τις συνέπειες της εφαρμογής του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου στην ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τον φόβο της για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών διαφορετικών ταχυτήτων, οι οποίες θα παραβιάζουν την θεμελιώδη συνταγματική αρχή των ίσων ευκαιριών στην Εκπαίδευση και καλεί το ΥΠΠΕΘ να επανεξετάσει τον προσανατολισμό των υποστηρικτικών δομών, δίνοντας έμφαση στο ΓΝΩΣΤΙΚΟ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ και στην συγκρότηση ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
    ΤΟ ΔΣ ΕΕΦ
    …και για την αντιγραφή Κώστας Κ, σ.σ. μάχιμος πριν τη ατελείωτη θητεία μου με την ακούσια παράταση.

  • 25 Μαρτίου 2018, 23:08 | Ιωάννης Κυργιόπουλος-Ψυχολόγος-ΚΕΔΔΥ Φθιώτιδας

    Άρθρο 24- Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
    3.β) Διδακτική ή Εκπαιδευτική, για ΕΕΠ, εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών και εκπαιδευτικών καθηκόντων, για το ΕΕΠ, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΚΔΑΥ και της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Προϋπηρεσίας του άρθρου 82, του ν.4368/2016, όπως αντικατέστησε το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008: .: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:51 | Ιωάννα

    Προϊστάμενος/η Νηπιαγωγείου και δ/ντης ολιγοθεσίου Δ.Σ. δεν έχουν διοικητική εμπειρία άραγε; Μάλλον θα πρόκειται για παράλειψη.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:51 | Γιάννης 1967

    Νομίζω ότι για μια ακόμη φορά επικρατεί προχειρότητα που ογηγεί τελικά σε αυθαιρεσία.
    1. Οι κάτοχοι διδασκαλείου αδικούνται. επρόκειτο για παιδαγωγικές σπουδές 2 ετών ενώ κάποια μεταπτυχιακά είναι 1 6 μηνο στην ουσία. Είχε απόλυτη συνάφεια με το διδακτικό έργο και το διοικητικό και πραγματοποιούνταν μέσα σε πανεπιστήμιο. Θα έπρεπε να μοριοδοτείται τουλάχιστον όσο το μεταπτυχιακό.
    2. Τα μεταπτυχιακά που δε σχετίζονται με την εκπαίδευση να μη μοριοδοτούνται ή να μοριοδοτούνται πολύ χαμηλότερα.
    3.Τα δεύτερα πτυχία δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μοριοδοτούνται τόσο πλουσιοπάροχα
    4. Πρέπει να υπάρχει μια ιεράρχηση,πχ ο κάτοχος διδακτορικού δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από τον κάτοχο 2ου πτυχίου επειδη ο δεύτερος έχει ένα σωρό άλλα χαρτιά.
    5. Η ξένη γλώσσα οκ να μοριοδοτείται αλλά αν κάποιος πηρε το πτυχίο Β2 πρίν 30 χρόνια έχει το προσόν ή το απώλεσε προ πολλού;

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:49 | Βασίλης Νάστος

    ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΨΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ (Ή ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΙΤΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ…)

    Θεωρώ τις προτάσεις υπέρ της κατάργησης της μοριοδότησης του διδασκαλείου (στη βάση του ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμο ή επειδή δεν ήταν προσβάσιμο από ‘ειδικότητες’) ως μονόπλευρες και δύσκολα τεκμηριώσιμες.

    Σήμερα, υπηρετούν την εκπαίδευση άνθρωποι διαφόρων ‘υπηρεσιακών ηλικιών’, οι οποίοι σε διαφορετικές χρονικές περιόδους είχαν εντελώς διαφορετικές δυνατότητες και ευκαιρίες ακαδημαϊκής ανάπτυξης. Οι παλαιότεροι συνάδελφοι (ιδίως της της πρωτοβάθμιας), είχαν μεν την επιπρόσθετη δυνατότητα επιλογής του διδασκαλείου, ωστόσο όμως είχαν ελάχιστες άλλες επιλογές (π.χ. απόκτηση δεύτερου πτυχίου), εφόσον τα μεταπτυχιακά προγράμματα μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα και ήταν ελάχιστα, περιζήτητα και με αυστηρότερες (σχεδόν απαγορευτικές για τον μέσο υποψήφιο) προϋποθέσεις εισαγωγής. Το να γίνει κανείς δεκτός σε διδακτορικό πρόγραμμα (τότε φυσικά χωρίς την προϋπόθεση κατοχής μεταπτυχιακού τίτλου) είναι εκτός της παρούσας συζήτησης…

    Από την άλλη μεριά, οι νεότεροι συνάδελφοι πράγματι στερούνται κάποιες ακαδημαϊκές επιλογές που κάποτε ήταν διαθέσιμες αλλά δεν υφίστανται πλέον, π.χ. συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα έπαψαν να προσφέρονται, εφόσον ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους, πανεπιστημιακά τμήματα έκλεισαν ή άλλαξαν δομή, το διδασκαλείο και άλλα παραπλήσια επιμορφωτικά προγράμματα καταργήθηκαν κτλ.. Ωστόσο, σήμερα είναι πλέον διαθέσιμο ένα τεράστιο φάσμα προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και ετήσιων ή μικρότερης διάρκειας επιμορφώσεων κτλ. που κάποτε ήταν ανύπαρκτα ως επιλογές. Καθίσταται λοιπόν αυτονόητο πως, ως δια βίου μαθαίνοντες, τελικά μπορούμε να αξιοποιήσουμε ΜΟΝΟΝ εκείνες τις ακαδημαϊκές επιλογές που είναι διαθέσιμες τη χρονική στιγμή που εκδηλώνουμε το σχετικό ενδιαφέρον και με βάση αυτές οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

    Στο πλαίσιο αυτό, η μοριοδότηση του τίτλου διδασκαλείου, δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας μεταξύ υποψηφίων (όπως ορισμένοι διατείνονται), αλλά απλώς διασφαλίζει το στοιχειώδες κεκτημένο και τον μόχθο των αποφοίτων του, εφόσον:
    1) – το ακαδημαϊκό/ υπηρεσιακό προφίλ που ο καθένας επιδιώκει για τον εαυτό του, πέρα από τις υπάρχουσες δυνατότητες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από προσωπικές αποφάσεις και επιλογές. Για παράδειγμα, ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
    2) – Οι νεότεροι συνάδελφοι έχουν πλήθος άλλων ισότιμων ή και προσφορότερων επιλογών, όπως π.χ. ένα 2ο ή και ένα 3ο μεταπτυχιακό, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα μοριοδοτούνται αναλογικά όλοι οι τίτλοι της ίδιας βαθμίδας (αυτό υποστηρίζω αμέσως παρακάτω). Επίσης, θεωρώ πως χρειάζεται οπωσδήποτε να θεσμοθετηθούν από το κράτος και να προσφερθούν από τα πανεπιστήμια νέα προγράμματα επιμόρφωσης, αυστηρά παιδαγωγικής-διδακτικής θεματολογίας, (όπως κάποτε ήταν το διδασκαλείο) με στόχευση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

    Σε συνέχεια των παραπάνω, θεωρώ πως δικαιότερη λύση θα ήταν μια περισσότερο πολυ-συλλεκτική και συμπεριληπτική αντιμετώπιση του ΣΥΝΟΛΟΥ των ακαδημαϊκών προσόντων κάθε υποψηφίου, ώστε όλοι να κρινόμαστε με βάση τη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ υπηρεσιακή/ ακαδημαϊκή μας πορεία και όχι με επιλεκτικό αποκλεισμό ή υποτίμηση συγκεκριμένων τίτλων και των αντίστοιχων ιστορικών περιόδων. Η αποτίμηση των τίτλων σπουδών και των όποιων άλλων τυπικών προσόντων οφείλει να γίνεται ΔΙΑΚΡΙΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ & ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ, χωρίς ‘εσωτερικούς’ επιλεκτικούς κόφτες, ώστε να αντανακλά την πραγματική αξία των κατόχων τους, εφόσον αυτοί είναι ακόμη υπηρεσιακά ενεργοί.

    Συνεπώς, οφείλουν να μοριοδοτηθούν με ΣΤΑΘΕΡΕΣ μονάδες αποτίμησης ΟΛΟΙ οι τίτλοι σπουδών του κάθε υποψηφίου, δηλαδή και οι επιπλέον τίτλοι στην ίδια βαθμίδα, όλες οι επιμορφώσεις με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (από ώρες/ημέρες έως μήνες/έτη – αναλογικά), καθώς επίσης και όλες οι μεμονωμένες μεταπτυχιακές ενότητες (modules) που προσφέρονται από πανεπιστήμια της Ελλάδας (βλ. π.χ. Ανοικτό Πανεπιστήμιο) ή του εξωτερικού, εφόσον άλλωστε αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα ECTS (δηλαδή ακαδημαϊκό φόρτο) και χρόνο σπουδών.

    Επιπρόσθετα, εάν ο νομοθέτης επιθυμεί να αποτιμήσει με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια τη βαρύτητα των μετρήσιμων τυπικών προσόντων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης, χρειάζεται ίσως να προσθέσει ορισμένους επιπλέον συντελεστές π.χ.:
    1) – Μέσος βαθμός αποφοίτησης (όλων των μοριοδοτούμενων τίτλων σπουδών)
    2) – Σειρά αποφοίτησης μεταξύ συναποφοιτούντων (στην Ευρώπη μετράει σε όλα τα βιογραφικά),
    3) – Άθροισμα πιστωτικών μονάδων τίτλων σπουδών (όσοι τίτλοι δεν διαθέτουν ECTS, να τους αποδοθούν κατ’ αντιστοιχία)
    4) – Συντελεστής συνάφειας μεταξύ τίτλων σπουδών και καθηκόντων διεκδικούμενης θέσης κτλ.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:47 | Δημήτρης Μ.

    ΑΡΘΡΟ 24
    γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.

    Η ξένη γλώσσα να μοριοδοτείται αλλά να μην αποτελεί προϋπόθεση υποβολής αίτησης. Στην περίπτωση του προαπαιτούμενου να ισχύει από τις επόμενες επιλογές, ώστε να γνωρίζει έγκαιρα ο κάθε εκπαιδευτικός τα κριτήρια. Δεν υπήρχε ποτέ το Β2 προαπαιτούμενο για επιλογή σε θέση στελέχους και πρέπει να καταργηθεί ή να ισχύσει από επόμενες κρίσεις ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα όλοι όσοι θέλουν να μπουν σε διαδικασία επιλογής σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:31 | Δημήτρης Μ.

    Τα κριτήρια επιλογής με βάση το παρόν άρθρο του Σχεδίου Νόμου παρουσιάζουν πολλές αντιφάσεις: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

    1. Τα κριτήρια είναι όμοια για κάθε θέση ΣΤΕΛΕΧΏΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και δε διαφοροποιούνται στη βάση των αρμοδιοτήτων και των απαιτούμενων προσόντων κάθε θέσης.

    2. Δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική, η υπηρεσία των Σχολικών Συμβούλων, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηρισθεί ως διδακτική με παλαιότερους νόμους, όπως 3467/2006 ή και πρόσφατους νόμους 4327/2015 (υπάρχει η σχετική νομολογία).

    3. Μοριοδοτείται η άσκηση καθηκόντων ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου στο επίπεδο του υποδιευθυντή σχολείου (σαφέστατα και ο υποδιευθυντής έχει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία της σχολικής μονάδας). Σε ιεραρχικό επίπεδο και με βάση το οργανόγραμμα του Υπουργείου και την προκήρυξη των σχετικών θέσεων ευθύνης, με ποιο σκεπτικό έγινε αυτή η εξίσωση – ισοπέδωση;;;;

    4. Μοριοδοτείται μόνο η διδακτική, ενώ παραγνωρίζεται η γενικότερη εκπαιδευτική υπηρεσία, όχι μόνο σε σχολικούς συμβούλους, αλλά και σε προσοντούχους και ιδιαίτερα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που αποσπάσθηκαν για παράδειγμα στο ΙΕΠ ή σε κάποιο επιτελικό φορέα – Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Διεύθυνση Σπουδών πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (νομικό τμήμα, επιστημονική καθοδήγηση, ευρωπαϊκά προγράμματα), Διευθύνσεις Εκπαίδευσης-.

    ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ
    Στο 3. β
    ββ) Επειδή Οι σχολικοί σύμβουλοι είναι μέσα στα σχολεία, «μπαίνουν στην τάξη»,πραγματοποιούν δειγματικές διδασκαλίες, επιμορφώνουν τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας τους.
    Πρόταση το ββ) του 3.β. του άρθρου 24 να διαμορφωθεί ΩΣ ΕΞΗΣ.
    ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών υπηρεσίας και έως 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:23 | Κατερινα Θ.

    πόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου τώρα!!! Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε δομές ειδικής αγωγής πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι είναι οι ΠΕ71/61, καθώς είναι κι οι μοναδικοί με βασικό τίτλο σπουδών κι υψηλό επίπεδο γνώσεων σχετικών με την ειδική αγωγή

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:06 | Βασιλοπούλου Α.

    Ως γενική παρατήρηση. Τα κριτήρια επιλογής είναι ανακόλουθα του Άρθρου 04 – Ίδρυση Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) όπου περιγράφεται η Αποστολή των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και οι Αρμοδιότητες και μάλιστα σε 2 σελίδες. Η θέση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου σύμφωνα με τα αναφερόμενα απαιτεί σπουδές υψηλού επιπέδου.
    Η προβλεπόμενη μοριοδότηση (άρθρο 24,2,α) οι τίτλοι σπουδών δίνουν κατ’ ανώτατο όριο 9 μονάδες. Mε Διδακτορικό και 1ο μεταπτυχιακό, υπερκαλύπτονται και επιπλέον δεν προσμετρούνται 0,5 μόρια. Κάθε τίτλος ή πτυχίο που αναφέρεται στο άρθρο είναι αυτόνομο, φέρει τα ειδικά επιστημονικά δικά του χαρακτηριστικά, έχει τη δική του βαρύτητα και το δικό του χρόνο κτήσης. Δεν μπορούν να γίνουν συνδυασμοί πτυχίων ή συμψηφισμοί. Πρέπει να επανεξεταστεί το όριο των 9 μονάδων ή να απαλειφθεί. Γενικά πρέπει να μην ισχύσει ο κόφτης στις επιμέρους ομάδες κριτηρίων.
    O νόμος 3848/2010 παρείχε πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς κριτήρια μοριδότησης.
    Προτείνεται:
    αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες. Δεύτερο διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 2 μονάδες. Σε περίπτωση υποψηφίου που έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό τίτλο στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο μοριοδοτείται μόνο το διδακτορικό δίπλωμα.
    Αιτιολόγηση: To Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης είναι προαπαιτούμενο για τη συνέχιση Διδακτορικής Διατριβής
    ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3 μονάδες.
    γγ) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
    δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. : 3 μονάδες.
    εε) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 1,5 μονάδες.
    Διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακός τίτλος δίπλωμα ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που ήταν αναγκαίο προσόν για διορισμό δεν μοριοδοτείται.
    Όλοι οι τίτλοι σπουδών που πιθανά να διαθέτουν οι υποψήφιοι αναδεικνύουν την προσωπική ανάγκη για επιπλέον σπουδές ακολουθώντας το μοντέλο της Δια βίου Μάθησης. Aναδεικνύουν το προφίλ του κάθε υποψηφίου δείχνοντας όχι στασιμότητα αλλά επικαιροποίηση των γνώσεων και ευρεία γκάμα δεξιοτήτων που είναι ζητούμενα με βάση το Άρθρο 04. για τη θέση Συντονιστή. Για αυτό πρέπει να μοριοδοτηθούν αυτόνομα.

    Κοινό χαρακτηριστικό σ’ όλα τα Π.Δ και νόμους για την Επιλογή Στελεχών στην Εκπαίδευση, είναι η μοριοδότηση της μετεκπαίδευσης (Διδασκαλείο εκπαίδευσης) που εμφανίζεται μάλιστα και αυξημένη. Η μοριοδότηση κρίνεται πολύ υψηλή αν λάβουμε υπόψη ότι ο θεσμός καταργήθηκε το σχολικό έτος 2011-2012, αποτελεί επιμόρφωση και ότι οι ειδικότητες που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση δεν τον κατέχουν. Όσον αφορά στη θέση του Συντονιστή δεν επηρεάζει ως κριτήριο αξιολόγησης. Επηρεάζει όμως τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών. Σύμφωνα με τον νόμο Ν.Δ. 1222/1972, (άρθρο 6) που ποτέ δεν λήφθηκε υπόψη το η μετεκπαίδευση αυτή του Διδασκαλείου, εκτός της επιμορφωτικής της διάστασης έχει και αυτήν της εξομοίωσης των πτυχίων. «Το πτυχίο που χορηγείται, έπειτα από πτυχιακές εξετάσεις, στους μετεκπαιδευόμενους των τριών πρώτων τμημάτων μετεκπαίδευσης (δασκάλων. Νηπιαγωγών, ειδικής αγωγής) λογίζεται, με συνυπολογισμό και της διετούς φοίτησης στην Παιδαγωγική Ακαδημία, ως πτυχίο τετραετούς μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης και ως πτυχίο Ανώτατης εκπαίδευσης, σύμφωνα με την αριθ. 335/1979 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών΄». Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 2327/1995 (παρ.6) «σε όσους περατώνουν με επιτυχία το διετή κύκλο της μετεκπαίδευσης στο Μ.Δ.Δ.Ε. χορηγείται δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στις επιστήμες της αγωγής». (παρ.7) «οι κάτοχοι του τίτλου της προηγούμενης παραγράφου έχουν όλα τα δικαιώματα των πτυχιούχων των παιδαγωγικών τμημάτων των Α.Ε.Ι., εκτός από την περίπτωση της εγγραφής υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». Γιατί λοιπόν μοριοδοτείται ως κάτι το εξαιρετικό, παράγοντας ανισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν πτυχίο παιδαγωγικών τμημάτων αλλά και αυτών που επί πλέον κατέχουν δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο; (Master).

    α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ – θέση παρέδρου επί θητεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θέση Συμβούλου Α΄, Β΄ Γ΄, & Εισηγητή του ΙΕΠ.: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 22:02 | Μαρία Π.

    Στο συγγραφικό έργο ζ)αα) στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων θα πρέπει να προστεθεί και «εκπαιδευτικών υλικών», ειδικά όταν είναι εγκεκριμένα από το ΙΕΠ για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών.

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:55 | Αναστάσιος Δαραράς

    Προτείνω:
    1. Να μοριοδοτηθεί και το δεύτερο επιπλέον πτυχίο Α.Ε.Ι.(Τρίτο πτυχίο Α.Ε.Ι.)
    2. Το πτυχίο των Α.Ε.Ι. να μοριοδοτηθεί με περισσότερες μονάδες από το πτυχίο των Τ.Ε.Ι. διότι το επίπεδο σπουδών των Α.Ε.Ι. είναι σαφώς υψηλότερο από το επίπεδο σπουδών των Τ.Ε.Ι.
    3. Θεωρώ τη μοριοδότηση του τίτλου Διδασκαλείου με 3 μονάδες πολύ υψηλή συγκρινόμενη με τις 3,5 μονάδες του Μεταπτυχιακού τίτλου. Φρονώ ότι η διαφορά των μονάδων με τις οποίες μοριοδοτούνται οι δύο τίτλοι πρέπει να αυξηθεί, διότι το πρόγραμμα σπουδών ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι πολύ πιο απαιτητικό από όσο απαιτητικό ήταν το πρόγραμμα σπουδών του Διδασκαλείου. Ως εκ τούτου θεωρώ δίκαιη τη μείωση της μοριοδότησης ή τη μη μοριοδότηση του τίτλου Διδασκαλείου, όταν αυτός συνυπάρχει με Μεταπτυχιακό ή Μεταπτυχιακούς τίτλους αντίστοιχα. Αν η μοριοδότηση του τίτλου Διδασκαλείου παρέμενε σε κάθε περίπτωση η ίδια, θα συνέβαινε το παράδοξο και άδικο, κάτοχος δύο ή περισσότερων Μεταπτυχιακών τίτλων να μοριοδοτείται χαμηλότερα από κάτοχο ενός μόνο Μεταπτυχιακού τίτλου και τίτλου Διδασκαλείου.
    Ευχαριστώ

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:52 | ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    1. Για τους μεταπτυχιακούς τίτλους σημαντικό είναι να λαμβάνεται υπ όψη η συνάφεια με το αντικείμενο της παιδαγωγικής , της ειδικής εκπαίδευσης και των υποστηρικτικών υπηρεσιών, των κλάδων ΕΕΠ και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και της Διοίκησης και Οργάνωσης στην Εκπαίδευση. Τίτλοι που δεν έχουν συνάφεια να μοριοδοτούνται με λιγότερα μόρια.
    2. Στις περιπτώσεις υποψηφίων ΣΜΕΑΕ να μη μοριοδοτείται το Διδασκαλείο εκτός αν λαμβάνεται υπ όψη και μοριοδοτείται αντίστοιχα και η παιδαγωγική επάρκεια ή άλλες επιμορφώσεις του ΕΕΠ.
    3. *Άρθρο 82, του ν.4368/2016
    6. α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 23 του
    ν. 3699/2008 (Α΄ 199) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
    «Η προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ όλων των βαθμίδων, σε
    νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή σε νομικά πρόσω−
    πα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή
    επαγγελματικά εργαστήρια ή εργαστήρια αυτόνομης
    διαβίωσης στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστα−
    σης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος) και
    στο κέντρο Ψυχικής Υγιεινής ή στον Εθνικό Οργανισμό
    Πρόνοιας των εκπαιδευτικών ΕΑΕ και του ΕΕΠ, καθώς
    και των μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευ−
    τεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν οργανική θέση
    σε ΣΜΕΑΕ, αναγνωρίζεται ως δημόσια εκπαιδευτική
    υπηρεσία, μετά το διορισμό τους σε θέσεις μόνιμου
    εκπαιδευτικού ή ΕΕΠ των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας».
    4. Να προστεθεί: εε) Άσκηση καθηκόντων μέλους Υπηρεσιακού Συμβουλίου
    5.Να τροποποιηθεί ως εξής:
    β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ., καθώς και η υπηρεσία του άρθρου 82, του ν.4368/2016*: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:51 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Τα μεταπτυχιακά στη Διοίκηση της εκπαίδευσης πρέπει να αποτιμώνται με περισσότερες μονάδες από ότι ένα μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε άλλο γνωστικό αντικείμενο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:45 | Βασίλης Νάστος

    Μόλις διάβασα μια ανάρτηση συναδέλφου που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ το διδακτορικό ως προαπαιτούμενο για την επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, ενώ ταυτόχρονα ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ τον ορισμό ως προαπαιτούμενου του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Και αναρωτιέμαι: Ποιος άραγε κατάφερε να ολοκληρώσει διδακτορικές σπουδές χωρίς γλωσσομάθεια; Διότι ακόμη και το θέμα “Ελληνική μαγειρική του μεσοπολέμου” οφείλει να τεκμηριωθεί και με ξενόγλωσσα συγγράμματα ακαδημαϊκών μελετητών ή, έστω περιηγητών!!!

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:40 | Γιώργος

    Αφορά στο άρθρο 24, παράγραφο 3, εδάφιο β, υποεδάφιο ββ), για τη μοριοδότηση διδακτικής υπηρεσίας:
    προτείνουμε μεταξύ των στελεχών εκπαίδευσης να προστεθούν ρητά και οι συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού, διότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του νόμου 4415/2016, τους έχουν ανατεθεί και εκ των πραγμάτων συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Συνεπώς δικαιούνται με βάση τη συνταγματική αρχή της ισότητας την ίδια μοριοδότηση με τους σχολικούς συμβούλους/συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ως προς τη διδακτική υπηρεσία. Παρακαλούμε δε να ληφθεί υπόψη ότι στους συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού έχει ανατεθεί το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της συμβουλευτικής στήριξης των εκπαιδευτικών και του συντονισμού της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων με τη διοργάνωση στοχευμένων επιμορφωτικών παρεμβάσεων και δράσεων.

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:34 | Αναστάσης

    Πρέπει να αυξηθεί η μοριοδότηση για τους τίτλους σπουδών και να μειωθεί το κριτήριο της προϋπηρεσίας. Πέρα των 15 χρόνων διδασκαλίας η αποτίμηση της προϋπηρεσίας δεν έχει νόημα. Αντιθέτως το κατά ανώτατο όριο 9 μορίων στους τίτλους σπουδών είναι κατάφωρη αδικία για όσους έχουν αυξημένα προσόντα (π.χ διδακτορικό, μεταπτυχιακό και δεύτερο μεταπτυχιακό). Πρέπει το ανώτατο όριο για τους τίτλους σπουδών να αυξηθεί στα 12-13 μόρια. Επίσης θα πρέπει να μην μοριοδοτούνται πτυχία που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Προτείνεται να λαμβάνουν μοριοδότηση όσοι τίτλοι έχουν συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο. Σε αυτή τη λογική πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δεύτερη ειδικότητα του εκπαιδευτικού.
    Το κριτήριο της προϋπηρεσίας από 10 έως 20 χρόνια μοριοδοτείται περισσότερο από ένα διδακτορικό και ένα μεταπτυχιακό μαζί. Τι γνώση αποκομίζει κάποιος εκπαιδευτικός σε αυτό το διάστημα που να αξίζει τόσο; Στις προηγούμενες κρίσεις η αποτίμηση της προϋπηρεσίας γινόταν από τα 8 έως τα 18 χρόνια. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν θέσεις στη διοίκηση, διότι οι νέοι που έχουν τις γνώσεις, τη δύναμη και το κουράγιο θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση και θα ανταποκριθούν καλύτερα στις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις. Μην αποκλείσετε από τη διαδικασία τους νέους στην ηλικία των σαράντα προσοντούχους εκπαιδευτικούς.

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:17 | Γεώργιος

    ΘΕΜΑ: Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
    Είναι πολύ άδικο, ο τίτλος του διδασκαλείου να αξιολογείται μόνο με 1 μόριο αντί των 3, όταν συνδυάζεται με κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου.
    Θα έπρεπε να παίρνει 2 μόρια τουλάχιστον, ή στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να παίρνει το 1/2 των αρχικών μορίων, δηλαδή 1,5 μόριο και συνολικά με το μεταπτυχιακό 5 μόρια, όπως ισχύει στον συνδυασμό των δύο μεταπτυχιακών.
    Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, το διδασκαλείο αποτελούσε τη μοναδική επιμόρφωση που γινόταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα με εισαγωγικές εξετάσεις και αριθμό γνωστικών αντικειμένων ανώτερο ενός μεταπτυχιακού.
    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:14 | ΝΙΚΗ

    Τα κριτήρια είναι χωρίς λογική και περιέχουν αντισυνταγματικές διατάξεις. Για παράδειγμα.
    1. Τα κριτήρια είναι όμοια για κάθε θέση και δεν διαφοροποιούνται στη βάση των αρμοδιοτήτων και απαιτούμενων προσόντων κάθε θέσης.
    2. Δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική, η υπηρεσία των Σχολικών Συμβούλων, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηρισθεί ως διδακτική με παλαιότερους νόμους, όπως 3467/2006 ή και πρόσφατους νόμους 4327/2015 επί ΣΥΡΙΖΑ
    3. Μοριοδοτείται η άσκηση καθηκόντων ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου στο επίπεδο του υποδιευθυντή σχολείου. Αποτελεί ντροπή για όποιους το σκέφθηκαν. Θέλουν να ταπεινώσουν τους Συμβούλους. Γιατί τέτοιο μίσος;
    4. Μοριοδοτείται μόνο η διδακτική ενώ παραγνωρίζεται η γενικότερη εκπαιδευτική υπηρεσία. Γιατί ένας εκπαιδευτικός που αποσπάσθηκε στο ΙΕΠ ή σε κάποιο επιτελικό φορέα, είναι χειρότερος από ένα άλλο εκπαιδευτικό που όλη την υπηρεσιακή ζωή την πέρασε μόνο μέσα στο σχολείο. Πρέπει να τιμωρείται γι αυτό και να μην αναγνωρίζεται και να μοριοδοτείται η αποκτηθείσα πρόσθετη εμπειρία;

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:10 | Κωνσταντίνος

    Στα κριτήρια επιστημονικής συγκρότησης προβλέπεται πως αν κάποιος διαθέτει μεταπτυχιακό (3,5 μόρια) και διδασκαλείο (3 μόρια) δεν λαμβάνει το άθροισμα, δηλαδή 6,5 μόρια, αλλά μόνο 4,5. Πάνω σ’ αυτό έχω μια αφελή απορία: Γιατί ο νομοθέτης δεν κάνει τον αντίστοιχο υπολογισμό για τον συνδυασμό διδακτορικού και διδασκαλείου; Γιατί δηλαδή διδακτορικό (6) + διδασκαλείο (3) = 9 μόρια (το ανώτερο άθροισμα της κατηγορίας)ενώ μεταπτυχιακό + διδασκαλείο= 4,5;
    Υπάρχει κάποια λογική πάνω σ’ αυτό; ΚΑΜΙΑ! Και να λάβει κανείς υπόψη πως δεν προβλέπεται καν η εξέταση της συνάφειας των τίτλων με την εκπαίδευση!!! Με όλα αυτά, αν σκεφτεί κανείς πως υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα, θα έχει άδικο;

  • 25 Μαρτίου 2018, 21:03 | Γεώργιος

    ΘΕΜΑ: γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
    Ως γνωστό, σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ η μοριοδότηση της ξένης γλώσσας γίνεται σε τρία επίπεδα: Β2, Γ1 και Γ2.
    Γιατί, λοιπόν, στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν μόνο δύο (2) επίπεδα, δηλαδή αφενός το Β2 και αφετέρου τα Γ1 και Γ2, τα οποία μπαίνουν στην ίδια κατηγορία;
    Παρακαλώ, όπως ληφθεί υπόψιν, διότι αδικούνται οι κάτοχοι πιστοποίησης επιπέδου Γ2.
    Ευχαριστώ πολύ, για την προσοχή σας!

  • 25 Μαρτίου 2018, 20:51 | ΠΑΝΔΩΡΑ

    Η γνώση ΤΠΕ α΄επιπέδου δεν μοριοδοτείται γιατί θεωρείται προϋπόθεση επιλογής.Πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Μοριοδοτείται ΜΟΝΟ η γνώση β΄επιπέδου. Γνωρίζουν όμως οι νομοθετούντες ότι υπάρχουν εκπ/κοί που ενώ ήθελαν και ζήτησαν να επιμορφωθούν στο β’ επίπεδο, το σύστημα ΔΕΝ τους το επέτρεπε; Γνωρίζουν άραγε ότι πολλοί εκπ/κοί που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να λάβουν κρατική πιστοποίηση α΄επιπέδου (πχ αποσπασμένοι στο εξωτερικό κλπ)και διαθέτουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση από ιδιωτικούς φορείς, δεν έγιναν δεκτοί στο β’ επίπεδο με αυτήν ακριβώς τη δικαιολογία; ότι δηλαδή ΔΕΝ διέθεταν κρατική πιστοποίηση στο α’ επίπεδο; Με τέτοιες διατάξεις, όπως επίσης και η μη αναγνώριση του 2ου πτυχίου ΑΕΙ (επειδή λήφθηκε πριν την απόκτηση του πτυχίου διορισμού) πώς να προσδοκά κανείς δίκαιες κρίσεις; Όταν δημιουργείς άδικες συνθήκες πρόσβασης σε έναν διαγωνισμό, πώς μπορείς να έχεις ένα δίκαιο αποτέλεσμα; Εκτός κι αν όλα γίνονται για την εξυπηρέτηση κάποιου σκοπού που, φυσικά, καμία σχέση δεν έχει με την αξιοκρατία στην εκπαίδευση. Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και χρόνια. Δυστυχώς!

  • 25 Μαρτίου 2018, 20:39 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΞΑΝΘΙΔΟΥ

    ‘Αρθρο 24
    Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
    Στο 3. β)
    ββ) Οι σχολικοί σύμβουλοι είναι μέσα στα σχολεία, επιμορφώνουν, μπαίνουν στην τάξη και κάποιες φορές διδάσκουν.
    Πρόταση: Οι μονάδες για τους συμβούλους να είναι 1 μονάδα για κάθε χρόνο, που είναι σύμβουλοι, με όριο το 10 (ββ).
    Ή
    Το αα) να μειωθεί από το 10 στο 5, διότι διαφορετικά αδικούνται κατάφορα οι νυν σχολικοί σύμβουλοι.
    Ευελπιστώ ότι θα εισακουστώ στο δίκαιο αίτημά μου.

  • 25 Μαρτίου 2018, 20:14 | APOSTOLOS

    1) Υπερβολικά υψηλή η μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου με 3 μόρια, όταν μάλιστα κάποια από αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την εκπαίδευση ή τη διοίκηση. Προτείνεται να μειωθεί στο 1,5.
    2) Μείωση διαφοράς μορίων διδακτορικού/μεταπτυχιακού/β’ πτυχίου όταν δεν υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο. Πως μπορεί ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε άλλο από τη διοίκηση θέμα, να μετρά περισσότερο από ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο management. Προτείνεται διδακτορικό 6, μεταπτυχιακό 4, β΄ μεταπτυχιακό 1,5, δεύτερο πτυχίο 1,5.
    3) Μοριοδότηση επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΕΚΔΔΑ με συνάφεια στη διοίκηση. Πως μπορεί να μοριοδοτείται ένα ετήσιο σεμινάριο από την Χαροκόπειο στη διατροφή και όχι το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ από το ΕΚΔΔΑ. Προτείνεται το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ 1 μόριο και 0,2 για κάθε σεμινάριο από ΕΚΔΔΑ μέχρι 1 μόριο.

  • 25 Μαρτίου 2018, 20:04 | Χριστίνα

    Μοριοδότηση μεταπτυχιακού 3.5 μονάδες και διδασκαλείου 3 μονάδες. Μεγάλη ανισότητα, καθώς γνωρίζουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ως προς τη δυσκολία απόκτησης των αντίστοιχων τίτλων. Επίσης, η κατοχή και των δύο αθροιστικά θα δίνει μόνο 4.5 μόρια. Θεωρώ ότι και εδώ τιθεται θέμα αδικίας για τους κατέχοντες και των δύο τίτλων και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η μοριοδότηση.
    Τα μεταπτυχιακά δεν πρέπει να αξιολογηθούν κι αυτά;Δεν είναι δυνατόν ενα μεταπτυχιακό με 120 πιστωτικές μονάδες κι ελάχιστο χρόνο απόκτησης 3 έτη να μοριοδοτείται το ίδιο με ένα μεταπτυχιακό 80 πιστωτικών μονάδων και ελάχιστο χρόνο απόκτησης 1 έτος. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της αδικίας. Ευχαριστώ.