Άρθρο 119 – Επιτροπές

1. Η Επιτροπή διενεργείας και αξιολόγησης διαγωνισμού είναι τριμελής. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. συγκροτείται η επιτροπή, στην οποία μετέχει ένα μέλος του Δ.Σ., ο Διευθυντής του Ν.Π.Ι.Δ. και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Προμηθειών ή υπάλληλος του Τμήματος αυτού .
Έργο της Επιτροπής διενεργείας και αξιολόγησης διαγωνισμού είναι:
α) η επεξεργασία των στοιχείων των προσφορών,
β) αξιολόγησή τους,
γ) ο καθορισμός της σειράς κατάταξης των τεχνικά και οικονομικά αποδεκτών προσφορών με βάση το κριτήριο ανάθεσης που προβλέπεται στην Προκήρυξη.
2. Η Επιτροπή Διαπραγματεύσεων είναι τριμελής. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. συγκροτείται η επιτροπή, στην οποία μετέχει ένα μέλος του Δ.Σ., ο Διευθυντής του Ν.Π.Ι.Δ. και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Προμηθειών ή υπάλληλος του Τμήματος αυτού.
Έργο της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων είναι :
α) η αποσφράγιση των εμπρόθεσμων φακέλων συμμετοχής σε τόπο, ημερομηνία και ώρα που αναφέρεται στην Πρόσκληση Συμμετοχής, η εξέταση και έλεγχος του περιεχομένου τους και η επιλογή των Προσφερόντων, μεταξύ των Υποψηφίων, σύμφωνα με τα κριτήρια της Πρόσκλησης Συμμετοχής,
β. η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιλογής των Προσφερόντων με τα κύρια τεχνικά και οικονομικά τους στοιχεία, και η γραπτή ενημέρωση των απορριφθέντων υποψηφίων,
γ. η διαμόρφωση του καταλόγου των Προσφερόντων, μετά και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, και η γραπτή πρόσκληση προς αυτούς ταυτόχρονα για την υποβολή προσφορών,
δ. η διαπραγμάτευση με τους Προσφέροντες όλων των διαπραγματεύσιμων θεμάτων, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας,
ε. η σύνταξη πρακτικού με την τελική αξιολόγηση των προσφορών και τις προτάσεις της, και η υποβολή της στην αρμόδια Υπηρεσία, και τυχόν συναρμόδιες Υπηρεσίες για περαιτέρω προώθηση και έγκριση.
3. Η Επιτροπή παραλαβής είναι τριμελής. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. συγκροτείται η επιτροπή, στην οποία μετέχουν υπάλληλοι του Ν.Π.Ι.Δ..
Έργο της Επιτροπής παραλαβής είναι η ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των υλικών ή της παρασχεθείσας υπηρεσίας και η έκδοση σχετικής βεβαίωσης.
4. Στην Επιτροπή Παραλαβής δεν μπορεί να συμμετέχουν μέλη που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού ή/και στην Επιτροπή Διαπραγματεύσεων.
5. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος και μέχρι την στελέχωση του Ν.Π.Ι.Δ. με προσωπικό, στις ανωτέρω επιτροπές συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. ή υπάλληλοι του ΥΠΠΕΘ.