Άρθρο 89 – Αναγγελία Ανάθεσης – Κατάρτιση Σύμβασης

1. Η ανάθεση της σύμβασης αναγγέλλεται από το Ν.Π.Ι.Δ. στον Μειοδότη και στους λοιπούς Προσφέροντες, οι οποίοι υπέβαλαν αποδεκτές προσφορές, με αποστολή της απόφασης για την ανάθεση με κάθε πρόσφορο μέσο (επιστολή, τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικά).
2. Για συμβάσεις με οικονομικό αντικείμενο κάτω από τα όρια της κλίμακας 5 του άρθρου 81 η αναγγελία της ανάθεσης στον Μειοδότη μπορεί να γίνει και με την αποστολή σε αυτόν του κειμένου της σύμβασης για υπογραφή.
3. Τα στοιχεία ανάθεσης της σύμβασης που εμπίπτει στη κλίμακα 5 του άρθρου 81 δημοσιεύονται στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
4. Η κατάρτιση των συμβάσεων που εμπίπτουν στα όρια των κλιμακίων 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 81 μπορεί να πραγματοποιηθεί, μόνο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την αποστολή της απόφασης ανάθεσης με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονικά ή δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την αποστολή της απόφασης ανάθεσης με επιστολή.
5. Η κατάρτιση των συμβάσεων που εμπίπτουν στο κλιμάκιο 5 του άρθρου 81 μπορεί να πραγματοποιηθεί, μόνο μετά την παρέλευση είτε δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την αποστολή της απόφασης ανάθεσης με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονικά, είτε δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την αποστολή της απόφασης ανάθεσης με επιστολή. Στο ίδιο διάστημα το Ν.Π.Ι.Δ. γνωστοποιεί σε κάθε παραλήπτη της απόφασης ανάθεσης σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος, μετά από υποβολή γραπτού αιτήματος, τα χαρακτηριστικά και τα σχετικά πλεονεκτήματα της επιλεγείσας προσφοράς. Ωστόσο, το Ν.Π.Ι.Δ. επιφυλάσσεται να μη γνωστοποιήσει ορισμένες πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία των υποβληθεισών προσφορών και τις εσωτερικές διαδικασίες αξιολόγησης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας, εφόσον η κοινοποίηση θα αποτελούσε εμπόδιο για την εφαρμογή των νόμων ή θα ήταν αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον ή θα έθιγε έννομα εμπορικά συμφέροντα δημοσίων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Αναδόχου, ή θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ Οικονομικών Φορέων.
6. Η Σύμβαση καταρτίζεται σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης και την προσφορά του μειοδότη, όπως αυτά τελικά διαμορφώθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ.
7. Η σύμβαση περιλαμβάνει κατ΄ ελάχιστον, τα παρακάτω στοιχεία:
α) τα πρόσωπα των συμβαλλομένων και των εκπροσώπων τους
β) την περιγραφή του αντικείμενου της σύμβασης
γ) την αξία
δ) τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο παράδοσης των αγαθών ή της παροχής της υπηρεσίας
ε) τις τεχνικές προδιαγραφές
στ) τις προβλεπόμενες εγγυήσεις
ζ) τις προβλεπόμενες ρήτρες
η) τον τρόπο πληρωμής
8. Οι συμβάσεις συντάσσονται στην Ελληνική γλώσσα. Στις περιπτώσεις μειοδοτών αλλοδαπών οίκων μπορεί να συντάσσονται παράλληλα και στην Αγγλική γλώσσα, με το ελληνικό κείμενο να υπερισχύει.
9. Η υπογραφή των συμβάσεων γίνεται από το Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ.