Άρθρο 106 – Διεξαγωγή της Διαδικασίας

1. Η διεξαγωγή της Διαδικασίας Επιλογής Οικονομικών Φορέων με Διαπραγματεύσεις, διενεργείται από Επιτροπή Διαπραγματεύσεων, η οποία συστήνεται με απόφαση του Δ.Σ..
2. Η Επιτροπή Διαπραγματεύσεων διαπραγματεύεται με τους Προσφέροντες για κάθε ενότητα (τεχνικό μέρος, εμπορικό μέρος, οικονομικό μέρος) σε διαδοχικές φάσεις – στάδια, σύμφωνα με ρητές προβλέψεις της Διακήρυξης. Ειδικότερα η διαπραγμάτευση του οικονομικού μέρους της Διακήρυξης διενεργείται κατά κανόνα μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης του τεχνικού και εμπορικού μέρους, πράγμα το οποίο κηρύσσεται από την Επιτροπή Διαπραγματεύσεων, και οι προσφέροντες καλούνται να υποβάλουν προς διαπραγμάτευση την οικονομική τους προσφορά, όπως ορίζεται στη Διακήρυξη.
3. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την υποβολή των αιτήσεων – φακέλων συμμετοχής, μέχρι το πέρας των διαπραγματεύσεων οι ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς δικαιούνται να παρευρίσκονται σε κάθε αποσφράγιση φακέλου, και να ενημερώνονται από την Επιτροπή Διαπραγματεύσεων για τα αποτελέσματα της εξέτασης των φακέλων και των προσφορών τους. Ειδικότερα, οι αποκλειόμενοι από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας ενημερώνονται εγγράφως για τους λόγους του αποκλεισμού τους.
4. Οι διαπραγματεύσεις και, η εν γένει διαδικασία διεξάγεται με αυστηρή τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, χωρίς κανενός είδους διάκριση έναντι των Οικονομικών Φορέων.
5. Στα πλαίσια αυτά, εκτός των άλλων :
α) δεν παρέχονται πληροφορίες, που ευνοούν ορισμένους Προσφέροντες ή, γενικά, προκαλούν διακρίσεις,.
β) δεν αποκαλύπτονται σε άλλους Προσφέροντες προτεινόμενες λύσεις ή εμπιστευτικές πληροφορίες από κάποιο Προσφέροντα χωρίς τη γραπτή συγκατάθεσή του.
6. Προσφορές Οικονομικών Φορέων, οι οποίοι δεν έχουν επιλεγεί ως Προσφέροντες, δεν αποσφραγίζονται, δε λαμβάνονται υπόψη και επιστρέφονται σε αυτούς που τις υπέβαλαν.
7. Για τυχόν παράταση των προθεσμιών υποβολής προσφορών στα διάφορα στάδια της διαδικασίας, ή και για αναβολή για κάποιο διάστημα, το Ν.Π.Ι.Δ. ειδοποιεί γραπτά τους προσφέροντες.
8. Η ανάθεση της σύμβασης στον Ανάδοχο, ή η ματαίωση της διαδικασίας επιλογής ανακοινώνεται, εφόσον απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία.