Άρθρο 84 – Προθεσμίες διαδικασιών

1. Στη ανοικτή διαδικασία ή/και στην ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση που εντάσσεται στο κλιμάκιο 4 ή/και στα κλιμάκια 2, 3 και 4 του άρθρου 81, η ελαχίστη προθεσμία παραλαβής των προσφορών ανέρχεται σε δώδεκα (12) ήμερες από την ημερομηνία δημοσίευση της περίληψης της προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2. Στη ανοικτή διαδικασία ή και στην ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση που εντάσσεται στο κλιμάκιο 5 του άρθρου 81, η ελαχίστη προθεσμία παραλαβής των προσφορών ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) ήμερες από την ημερομηνία αποστολής της περίληψης της προκήρυξης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Στην κλειστή διαδικασία ή και στην ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση που εντάσσεται στο κλιμάκιο 4 ή και στα κλιμάκια 2 και 3 του άρθρου 81, η ελαχίστη προθεσμία παραλαβής α) των αιτήσεων συμμετοχής ανέρχεται σε δώδεκα (12) ήμερες από την ημερομηνία δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και β) των προσφορών των οικονομικών φορέων που έχουν προεπιλέγει για την υποβολή προσφοράς σε έξι (6) ημέρες από την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς προς τους προεπιλεγέντες.
4. Στην κλειστή διαδικασία ή και στην ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση που εντάσσεται στο κλιμάκιο 5 του άρθρου 81, η ελαχίστη προθεσμία παραλαβής α) των αιτήσεων συμμετοχής ανέρχεται σε τριάντα (30) ήμερες από την ημερομηνία αποστολής της περίληψης της προκήρυξης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και β) των προσφορών των οικονομικών φορέων που έχουν προεπιλέγει για την υποβολή προσφοράς σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς προς τους προεπιλεγέντες.
5. Στον συνοπτικό διαγωνισμό η ελαχίστη προθεσμία παραλαβής των προσφορών ανέρχεται σε έξι (6) ήμερες από την ημερομηνία δημοσίευση της περίληψης της προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.