Άρθρο 111 – Σύστημα Προεπιλογής Οικονομικών Φορέων

1. Το Ν.Π.Ι.Δ. μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με προεπιλεγέντες Οικονομικούς Φορείς, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε Μητρώο Προεπιλεγέντων Οικονομικών Φορέων. Μητρώα Προεπιλεγέντων Οικονομικών Φορέων καταρτίζονται από το Ν.Π.Ι.Δ. ανά υλικό, υπηρεσία, μελέτη ή κατηγορίες αυτών.
2. Για την κατάρτιση κάθε Μητρώου συντάσσεται και δημοσιεύεται σχετική Προκήρυξη, στην οποία γίνεται σαφής αναφορά του προϊόντος, υπηρεσίας, μελέτης ή των κατηγοριών αυτών για τα οποία θεσπίζεται το εν λόγω Μητρώο, οι δε ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς, μετά τη διενέργεια προεπιλογής, εντάσσονται στο Μητρώο αυτό.
3. Η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερομένων Οικονομικών Φορέων, για την ένταξή τους στα αντίστοιχα Μητρώα, είναι δυνατό να περιλαμβάνει διάφορα στάδια, η δε διαχείριση των Μητρώων γίνεται με βάση αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια και κανόνες προεπιλογής που ορίζονται από το Ν.Π.Ι.Δ. και μπορούν να αναπροσαρμόζονται όταν παρίσταται ανάγκη.
4. Το Σύστημα Προεπιλογής αποφασίζεται από το Δ. Σ. του Ν.Π.Ι.Δ..
5. Το Ν.Π.Ι.Δ. με εσωτερικές του ρυθμίσεις, με αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών και διοικητικών της οργάνων, καθορίζει κάθε στοιχείο και διαδικασία που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη εφαρμογή του Συστήματος Προεπιλογής, σύμφωνα με τις ανάγκες του.