Άρθρο 74 – Κατάρτιση Οικονομικών Καταστάσεων

1. Το οικείο Τμήμα του Ν.Π.Ι.Δ. μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε οικονομικού έτους καταρτίζει τις Οικονομικές Καταστάσεις του προηγούμενου Οικονομικού έτους.
2. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του επομένου οικονομικού έτους, οι Οικονομικές Καταστάσεις συνοδευόμενες από εισηγητικές εκθέσεις υποβάλλονται για έγκριση στο Δ.Σ..
3. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για να εγκριθούν από το Δ.Σ. πρέπει να έχουν υπογραφεί από το Διευθυντή και από τους Προϊστάμενους των Τμημάτων.
4. Οι οικονομικές καταστάσεις υποβάλλονται ενιαίες και υπογράφονται από τα αρμόδια όργανα κατά το χρόνο σύνταξης τους.
5. Μετά την έγκριση τους από το Δ.Σ., διενεργείται οικονομικός έλεγχος εντός τετραμήνου από ορκωτό λογιστή.
6. Οι οικονομικές καταστάσεις καταχωρούνται στο βιβλίο Απογραφών και Ισολογισμών του Ν.Π.Ι.Δ..
7. Η κατάσταση Ισολογισμού μαζί με την κατάσταση του λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεων δημοσιεύονται σε μια πολιτική και μια οικονομική εφημερίδα και αναρτώνται στο διαδίκτυο.
8. Στις οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τουλάχιστον τα στοιχεία των υποδειγμάτων που αναφέρονται στο Γενικό Λογιστικό σχέδιο.
9. Πράξεις που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της χρήσης ή αναφέρονται σε αυτή ή άπτονται με οποιοδήποτε τρόπο του ισολογισμού της, εφόσον τα στοιχεία αυτών των πράξεων περιέρχονται στο Ν.Π.Ι.Δ.. μετά τη λήξη της χρήσης και εντός της προθεσμίας κλεισίματος του Ισολογισμού, λογίζονται ως ημερολογιακές πράξεις Ισολογισμού.
10. Αντίγραφα της κατάστασης Ισολογισμού και της κατάστασης του λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεων υποβάλλονται στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και στην Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης του ιδίου Υπουργείου.