Άρθρο 34 – Μεταφορά σε θέση ειδικότητας ίδιας ή ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας

1. Μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου και εφόσον μετά από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την πρόσληψη του έχει αποκτήσει τα τυπικά προσόντα του κλάδου ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας είναι δυνατή η μεταφορά του σε αυτήν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και ότι υφίσταται κενή οργανική θέση.
2. Μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου και εφόσον αυτός διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για άλλη ειδικότητα της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας είναι δυνατή η μεταφορά του στην νέα ειδικότητα εφόσον υφίσταται κενή οργανική θέση.
3. Η μεταφορά σε θέση ειδικότητας ίδιας ή ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γίνεται με απόφαση του Δ.Σ., μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. και σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή.
4. Στους υπαλλήλους που μεταφέρονται σε θέση ειδικότητας ίδιας ή ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας αναγνωρίζεται η προ της αλλαγής προϋπηρεσία, εφόσον έχει διανυθεί με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας ή κλάδου που κατατάσσεται. Σε κάθε περίπτωση η σχέση εργασίας που θα συνδέει τον Οργανισμό με τους εν λόγω υπαλλήλους δεν θα περιέχει όρους δυσμενέστερους όσον αφορά στη μισθοδοσία τους, απ’ αυτούς που ίσχυαν ως τη μετάταξη τους στο νέο κλάδο.
5. Υπάλληλος ο οποίος είχε το απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα τυπικό προσόν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού, δεν επιτρέπεται να μεταταχθεί σε θέση ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.
6. Οι αιτήσεις για μεταφορά σε θέση ειδικότητας ίδιας ή ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας εξετάζονται κατά προτεραιότητα από ενδεχόμενες προσλήψεις.
7. Τυπικά και ουσιαστικά προσόντα νοούνται αυτά του άρθρου 16 του παρόντος.