Άρθρο 103 – Επιλογή Προσφερόντων – Λοιπά Στάδια Διαδικασίας

1. Η επιλογή των Προσφερόντων, μεταξύ των Υποψηφίων Οικονομικών Φορέων, γίνεται με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται στην Πρόσκληση Συμμετοχής, από Επιτροπή Διενέργειας και αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμού, η οποία συστήνεται από το Δ.Σ..
2. Ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα αποσφράγισης των Φακέλων Συμμετοχής καθορίζονται στην Πρόσκληση Συμμετοχής, οι δε Υποψήφιοι Οικονομικοί Φορείς δικαιούνται να παρευρίσκονται με το νόμιμο εκπρόσωπό τους ή με άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
Η Επιτροπή αποσφραγίζει τους εμπρόθεσμους Φακέλους Συμμετοχής, εξετάζει και ελέγχει τα δικαιολογητικά και στοιχεία που περιέχουν, κατατάσσει τις αιτήσεις συμμετοχής σε αποδεκτές και μη, συντάσσει σχετικό Πρακτικό Αποσφράγισης και ανακοινώνει τα πορίσματά της όπως προβλέπεται στην Πρόσκληση Συμμετοχής.
3. Οι Υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις κρίθηκαν μη αποδεκτές ενημερώνονται εγγράφως για τους σχετικούς λόγους, και έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης, όπως προβλέπεται στην Πρόσκληση Συμμετοχής. Ο οριστικός κατάλογος των Προσφερόντων διαμορφώνεται μετά την εκδίκαση των ενστάσεων.
4. Η διαδικασία για την επιλογή του Αναδόχου, μεταξύ των Προσφερόντων, γίνεται σύμφωνα με τη Προκήρυξη, η οποία καταρτίζεται και περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά της Προκήρυξης της Ανοικτής Διαδικασίας, πλην εκείνων τα οποία έχουν περιληφθεί στην Πρόσκληση Συμμετοχής.
5. Οι Προσφέροντες Οικονομικοί Φορείς καλούνται ταυτόχρονα, με γραπτή πρόσκληση, να υποβάλουν τις προσφορές τους. Η πρόσκληση αυτή περιλαμβάνει:
α. τον τόπο, χρόνο, τρόπο υποβολής της προσφοράς,
β. την προκήρυξη ή τον τρόπο και ημερομηνία παραλαβής της και το τυχόν αντίτιμο συμμετοχής τους στις δαπάνες έκδοσής της.
6. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των προσφορών, τεχνική και οικονομική, τις ενστάσεις, τη διαδικασία κατακύρωσης, την επικοινωνία με τους συμμετέχοντες, τις αντιπροσφορές, τις εναλλακτικές προσφορές και τα διαδικαστικά θέματα, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στα άρθρα 95 επ. περί ανοικτής διαδικασίας.
7. Προσφορές που υποβάλλονται από Οικονομικούς Φορείς μη επιλεγέντες ως Προσφέροντες, δεν αποσφραγίζονται, ούτε λαμβάνονται υπόψη, και επιστρέφονται σε αυτούς που τις υπέβαλαν.