Άρθρο 58 – Περιουσία – Πόροι

1. Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών και η παραχωρηθείσα, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3512/2006 (Α΄264), εδαφική έκταση ανήκουν κατά κυριότητα στον παραχωρήσαντα τη χρήση.
2. Η διοίκηση και διαχείριση των πόρων του Ν.Π.Ι.Δ. ασκείται από το Δ.Σ..
3. Διατάκτης των δαπανών του Ν.Π.Ι.Δ. είναι ο Πρόεδρός του.
4.Με απόφαση του Προέδρου είναι δυνατή η παροχή εξουσιοδότησης σε άλλα όργανά του να υπογράφουν «με εντολή Προέδρου» έγγραφα ή άλλες πράξεις διαχείρισης.
5. Οι πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. είναι ιδίως:
α) τακτικοί, που προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού του Ν.Π.Ι.Δ., της αποζημίωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης του Τεμένους,
β) έκτακτοι, της περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3512/06 (Α΄264) όπως κάθε φορά ισχύει.
6. Οι εισπράξεις των εσόδων διενεργούνται μέσω της Τράπεζας, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός έντοκος λογαριασμός του Ν.Π.Ι.Δ.. Οι εισπράξεις, για κάθε μία από τις οποίες εκδίδεται σχετικό γραμμάτιο είσπραξης, καταχωρίζονται ως έσοδα του Ν.Π.Ι.Δ. στα οικεία βιβλία, με βάση τις έγγραφες αναγγελίες της τράπεζας που διενήργησε την είσπραξη.
7. Ο Διευθυντής του Ν.Π.Ι.Δ. επιμελείται και ο Προϊστάμενος του οικείου Τμήματος μεριμνά για την είσπραξη και παρακολούθηση των εσόδων. Επιπρόσθετα, ανά μήνα, ο Προϊστάμενος του οικείου Τμήματος ενημερώνει σχετικά τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο του Ν.Π.Ι.Δ.