Άρθρο 20 – Ωράριο εργασίας – Αργίες – Υπερωριακή Εργασία

1. Ο χρόνος εργασίας των υπαλλήλων του Ν.Π.Ι.Δ. καθώς και των αποσπασθέντων στο Ν.Π.Ι.Δ., δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων ή Ι.Δ.Α.Χ.) είναι σαράντα (40) ώρες την εβδομάδα, η οποία περιλαμβάνει πέντε εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
2. Το ωράριο εργασίας συναρτάται με το ωράριο λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, καθορίζεται δε με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. μέσα στα νόμιμα χρονικά πλαίσια εργασίας, είναι συνεχές ή διακεκομμένο ή κυλιόμενο και οι εργαζόμενοι οφείλουν να το τηρούν με ακρίβεια. Εφόσον εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. η έναρξη και η λήξη του ωραρίου εργασίας μπορεί να ορίζεται διαφορετικά για μέρος του προσωπικού, στο οποίο πρέπει να ανακοινώνεται η εξαιρετική υπηρεσιακή ανάγκη.
3. Ημέρες αργίας και ημιαργίας είναι εκείνες που ισχύουν στο Δημόσιο Τομέα.
4. Η υπερωριακή απασχόληση ή η εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες ή τις νυκτερινές ώρες, επιτρέπεται για την αντιμετώπιση αναγκών λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, μετά από έγγραφη απόφαση του Δ.Σ., η οποία καθορίζει την ανάγκη της υπερωριακής απασχόλησης, ή την απασχόληση σε μη εργάσιμες ημέρες ή τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στη περίπτωση αυτή καταβάλλεται αποζημίωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), όπως κάθε φορά ισχύουν.