Άρθρο 26 – Αποδοχές προσωπικού

1. Το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του τακτικού προσωπικού του Ν.Π.Ι.Δ. ρυθμίζονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄176), όπως κάθε φορά ισχύουν.
2. Οι κάθε άλλου είδους αποδοχές (υπερωρίες) ή αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο τακτικό ή στο αποσπασμένο προσωπικό του Ν.Π.Ι.Δ. ρυθμίζονται από τις διατάξεις του ιδίου νόμου όπως κάθε φορά ισχύει.
3. Οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που αποσπώνται στο Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3512/2006 (Α΄264), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 4473/17 (Α΄78) και τον παρόντα Οργανισμό, καταβάλλονται από την οργανική τους θέση.
4. Οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές πλην του επιδόματος θέσης ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στις οργανωτικές μονάδες του Ν.Π.Ι.Δ. καταβάλλονται από την οργανική τους θέση. Το επίδομα θέσεις ευθύνης καταβάλλεται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις για τον σκοπό αυτό στον ετήσιο προϋπολογισμό του Ν.Π.Ι.Δ.
5. Όλες οι αποδοχές του προσωπικού καταβάλλονται δεδουλευμένες, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων (μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών).
6. Ο υπάλληλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα οφείλει να ελέγξει την ορθότητα της σχετικής πληρωμής και να δηλώσει άμεσα τυχόν αντικανονική καταβολή.
7. Σε κάθε εκκαθάριση αποδοχών ενεργούνται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις για φόρο, χαρτόσημο, ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον υπάλληλο και άλλες κατά νόμο εισφορές για την ανάλογη με την εκκαθάριση μισθολογική περίοδο.
8. Πέραν των ανωτέρω παρακρατούνται από τις δεδουλευμένες αποδοχές μόνο οφειλές προερχόμενες:
α) από προκαταβολές έναντι μισθού,
β) από αξιώσεις του Ν.Π.Ι.Δ. λόγω απώλειας ή ζημίας σε περιουσιακά στοιχεία αυτής που προξενήθηκαν δόλια από τον υπάλληλο ή από βαριά αμέλεια και καταλογίσθηκαν σε αυτόν με απόφαση του αρμόδιου οργάνου.

  • 21 Μαΐου 2018, 23:04 | Αγγελική

    Κάθε δημιουργία τζαμιού-τέτοιου λατρευτικού χώρου είναι παράνομη και ενάντια σε διεθνείς συνθήκες. Η κατασκευή τζαμιού συνεπάγεται αναγνώριση μειονότητας, πράγμα απαράδεκτο.
    για να μην ξεχάσουμε ότι όλα τα τζαμιά της Ευρώπης είναι χώροι ασύλου ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων και διακίνησης όπλων.
    Υπάρχουν επίσημοι λατρευτικοί χώροι στην Αθήνα, για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.
    ΟΧΙ στο παράνομο τζαμί.

  • 21 Μαΐου 2018, 22:36 | Δημήτρης

    Ειναι απαραδεκτο και μονο που υπαρχει ως
    Ιδεα,ειμαστε χριστιανοι ορθόδοξοι και το μονο που θα γίνει στη συνεχεια ειναι να αλλαξοπιστησουνε νεοελληνες,οσοι εμειναν ,θα γινει ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ πεδιο μαχης,παλια συνταγη αυτη η επιρροή.

  • 21 Μαΐου 2018, 22:06 | Νικόλαος Βαμβακούσης

    Εντός του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 εκτίστηκε και εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2016, ο χριστιανικός ναός της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας. Χριστιανοί πιστοί προσέρχονται ανελλιπώς με ιερείς από 13/11/2016 ἐως και σήμερα, προκειμένου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα έξωθεν της ερμητικά κλειστής θύρας του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου εμποδιζόμενοι από την Πολιτεία. Το ισλαμικό τέμενος εκτίστηκε μετά τον εν λόγω χριστιανικό ναό, στις αρχές του 2017. Όταν αποδοθεί ο χώρος πρασίνου στους πολίτες και λοιπούς ισλαμιστές μετανάστες, πώς θα συλλειτουργούν οι δύο αυτοί ναοί υπό συνθήκες ειρήνης και θρησκευτικής ελευθερίας;

    Επιπροσθέτως η Ιερά Οδός και ιδιαίτερα το γενικότερα ο Ελαίωνας αποτελεί ένα γεωγραφικό στίγμα της αρχαίας μας παράδοσης με μοναδική αξία: Απέναντι από τον οικόπεδο του πρώην ναυτικού οχυρού της Ιεράς Οδού 114 υπάρχει ανασκαφή στην οποία ανακαλύφθηκε αποθέτης πλήρης ευρημάτων τα οποία σε συνδυασμό με την αναφορά του Παυσανία οδήγησαν τους ανασκαφείς στην άποψη ότι πρόκειται για αποθέτη λατρευτικών αντικειμένων του Ιερού των 4 Θεών (Δήμητρας, Περσεφόνης, Αθηνάς Μόριας, Ποσειδώνος Φιτάλμιου). Ο αρχαιολόγος Λενορμάν ο οποίος περιηγήθηκε το 1864 στην Ιερά Οδό, προσδιορίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου (δεν υφίσταται πλέον), το πηγάδι και το παρακείμενο Ιερό των 4 Θεών, καθώς και την Ιερά Συκή της Θεάς Δήμητρας. Όλα αυτά πιθανότατα βρίσκονται εντός του χώρου πρασίνου 17 στρεμμάτων τον οποίο δέσμευσε το κράτος για να κτίσει το ισλαμικό τέμενος!

    Σας ευχαριστώ και προσβλέπω σε ειλικρινή και επιστημονική απάντησίν σας.

    Με εκτίμηση Νικόλαος Βαμβακούσης

  • 21 Μαΐου 2018, 19:56 | Βασίλης

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ.

  • 21 Μαΐου 2018, 16:24 | Γεώργιος

    Διαφωνώ πλήρως.

  • 21 Μαΐου 2018, 15:22 | ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    Οχι .Να μην γίνει κανένα Ισλαμικό Τέμενος στην Αθήνα. Μόνο όταν ανόιξει η Αγία Σοφία στην Κων/λη και λειτουργήσει σαν εκκλησία θα μπορούσαμε να το σκεφτούμαι.

  • 21 Μαΐου 2018, 15:17 | Sophia

    Οχι, επιτελους ΟΧΙ

  • 21 Μαΐου 2018, 14:58 | ΣΤΕΛΛΑ

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση και την ανάπτυξη της μουσουλμανικής θρησκείας μέσω της κατασκευής τζαμιού στην Ελλάδα διότι αυτή αντίκειται στο σύνταγμα και στους νόμους περί ισότητας των δύο φύλλων καίρια και καθοριστικά . Εξομοιώνει τις γυναίκες με τα ζώα, επιστεγάζει και νομιμοποιεί την παιδοφιλία την πολυγαμία και λοιπές αρχές, πλην των προθέσεων επιβολής του δια της βίας . Υπάρχουν χιλιάδες πια δεδομένα, καταγεγραμμένα με κάμερες που αποδεικνύουν τις προθέσεις τις θέσεις τις πρωτόγονες αντιλήψεις που προέρχονται απ΄ τις βάρβαρες και μισάνθρωπες αρχές του κορανίου . Ανατρέψτε στις αιτίες των σταυροφοριών για να μάθετε ότι ξεκίνησαν διότι 270 εκατομμύρια χριστιανοί σφαγιάσθηκαν από τους μουσουλμάνους μόνο επειδή δεν θέλησαν να ακολουθήσουν το ισλάμ. Διαβάστε το κοράνι για να αντιληφθείτε ότι δεν χρειάζεται καν δημόσιος διάλογος για τ αυτονόητα. Λοιπάμαι που προκειμένου να πάρουμε την δημόσια αναγνώριση της φιλανθρωπίας διαστρεβλώνουμε τη λογική . Δεν θα μπορέσω να ζήσω σε μια χώρα που στο μέλλον και με τον πολλαπλασιασμό των γεννήσω των μουσουλμάνων θα είναι απαγορευτικό να οδηγώ τη μηχανή μου, που δεν θα μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια τα βράδια ούτε στη γειτονιά μου, που θα είναι επιβεβλημένη κλειτοριδεκτομή, ο γάμος μεταξύ παιδιών και υπερηλίκων ο αυτοτραυματισμός σε θρησκευτικές τελετές, οι δημόσιες βουρδουλιές οι λιθοβολισμοί, οι απαγχονισμοί και οι αποκεφαλισμοί. Με ποιο δικαίωμα θα μου στερήσει το πολιτικό σύστημα τις ελευθερίες μου, αλλά και θα οδηγήσει σε έκπτωση την κοινωνία και τον κόσμο ; (Πήρα αντίγραφο οθόνης και θα στραφώ νομικά αν το σβήσετε για τρίτη φορά )

  • 21 Μαΐου 2018, 09:36 | Ηλιάννα

    Οι μουσουλμάνοι απο ξένες χώρες που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας βρίσκονται εδώ σε αναμονή πολιτικού ασύλου. Απότι γνωρίζω η χώρα μας δεν συνορεύει με χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο για να τους παρασχεθεί πολιτικό άσυλο, οπότε νομικά βρίσκονται υπο απέλαση. Για ποιό λόγο λοιπόν συζητάμε την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και μάλιστα με χρήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού;;

  • 21 Μαΐου 2018, 09:33 | Πετρος

    ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

  • 21 Μαΐου 2018, 06:33 | Γιώργος

    Είναι απαράδεκτο και μόνο που μπαίνετε στη διαδικασία να σκεφτείτε τη δημιουργία! Η πατρίδα μας είναι χώρα χριστιανική και καμία άλλη θρησκεία δεν χωράει, πόσο μάλλον όταν μας την επιβάλλετε….. Καλό θα ήταν να μελετήσετε τα αποτελέσματα άλλων χωρών μετά από τέτοιου είδους κινήσεις.

  • 21 Μαΐου 2018, 00:54 | Παναγιώτης

    όχι τέμενος !! δεν αρμόζει στον πολιτισμός μας, να τους κάνουμε λατρευτικούς χώρους δυτικού τύπου όπως στις ΗΠΑ, δεν είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να πιστεύουν στο θεό τους 10 μέτρα κάτω από τη γη σε γκαράζ, πρέπει να έχουν κάτι πιο ανθρώπινο, όχι τζαμί, εάν θέλουν τζαμί μπορούν να πάνε σε ανατολικές χώρες.

  • 21 Μαΐου 2018, 00:44 | Φοιβος Μυλωνας

    Δεν συμφωνω με την ανεγερση του τζαμιου ουτε στην Αθηνα ουτε στην Θεσσαλονικη ουτε σε αλλη Ελληνικη πολη. Αντιθετα να εκδιωχθουν οσοι λαθρομεταναστες ειναι υποπτοι για συμμετοχη σε εξτρεμιστικες ισλαμικες ομαδες.

  • 21 Μαΐου 2018, 00:38 | ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ.

    Οι Ελληνικές παροικίες της Αμερικής, Αυστραλίας ή του Καναδά όταν απέκτησαν εκκλησίες και σχολεία επιδοτήθηκαν από τις χώρες αυτές; Προσωπικά πιστεύω πως βοηθήθηκαν από την μητέρα πατρίδα και το βασιτότερο έκαναν εράνους για να συγκεντρώσουν χρήματα και να δημιουργήσουν τις κοινότητες αυτές. Εκτός αυτού ακόμα και τώρα οι ελληνικές παροικίες του εξωτερικού συντηρούν με δικές τους προσπάθειες τις δομές αυτές. Για να φτιαχτούν άλλων θρησκειών λατρευτικοί χώροι στην Ελλάδα οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν προσφέρει χώρο και χρήματα είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν; Πέρα απ’ αυτό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ακόμα και οι εκκλησίες έχουν ΑΦΜ και κάνουν φορολογικές δηλώσεις. Αν φτιαχτεί λατρευτικός χώρος άλλης θρησκείας θα ισχύει το ίδιο; Στο Χαλέπι της Συρίας όπου έχω πάει στην κεντρικότερη πλατεία της επαρχίας αυτής υπάρχει μια μεγαλόπρεπη Ελληνική εκκλησία. Το 10% των Ελλήνων που ζούσαν εκεί πριν τον πόλεμο ήταν υποχρεωμένοι να σέβονται τους νόμους του Συριακού κράτους και ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχαν αντιθέσεις μεταξύ των Ελλήνων και των ντόπιων. Εδώ δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Θα μας σαρώσουν. Ήδη βλέπουμε πως ενώ θέλουν και έρχονται προς την Ευρώπη δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν με τους λαούς της αλλά συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή τους. Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε πως σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιός θα επικρατήσει στη μαφιόζικη συντεχνεία τους. Εάν γνώριζα πως θα είμασταν όλοι ίσοι και θα συμμετείχαν όπως ο καθένας από εμάς και στους φόρους και στους νόμους του κράτους θα το δεχόμουν αλλά δεν θα γίνει έτσι. Ήδη όσοι ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα έχουν εδώ την εργασία τους αλλά προτιμούν την οικογένεια τους να την έχουν στη δική τους χώρα η οποία λένε πως τους καταπιέζει. Τέλος να μην ξεχνάμε πως άσυλο δώθηκε σε πολύ λίγους Σύριους πρόσφυγες που στο κάτω κάτω το δικαιούνταν λόγω πολέμου, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι από χώρες που απέχουν έτη φωτός από την Ελλάδα αλλά αντί να πάνε προς την Κίνα τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία προτιμούν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στους διακινητές για να τους φέρουν εδώ. Όχι λοιπόν στο Τέμενος γιατί θα είναι πηγή προπαγάνδας και κατάστολής του Χριστιανικού στοιχείου κάτι το οποίο είναι μέρος της θρησκείας τους. Αν σκεφτούμε και τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε με τον γείτονα μας ο οποίος καθημερινά σπέρνει το μίσος και φανατίζει τον λαό του είς βάρος μας.

  • 21 Μαΐου 2018, 00:07 | Χριστόφορος κοπανελης

    Δεν Συμφωνώ.

  • 21 Μαΐου 2018, 00:02 | Αλέξανδρος

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος οικοδόμησης τεμένους. Λειτουργούν πάρα πολλά νόμιμα τζάμια στην Αθήνα οι μουσουλμάνοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν όπως οι χριστιανοί εκκλησία για να προσευχηθούν αρα δεν χρειάζεται τεμενος. Το τέμενος είναι απλώς ένα σύμβολο κυριαρχίας του ισλάμ και τίποτα αλλο. Το μόνο που θα εξυπηρετήσει το τέμενος είναι μάλλον την Τουρκία και την ΜΙΤ

  • 20 Μαΐου 2018, 23:56 | Γιώργος Στουμπος

    Δεν συμφωνώ στην κατασκευή τεμένους στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας.Η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια θρησκεία που διδάσκει το μίσος προς όλους τους»αλλόθρησκους».Ας μην κυνηγάμε την καταστροφή του έθνους μας

  • 20 Μαΐου 2018, 23:54 | Ηλίας

    Οχι σε καμια περιπτωση .Θα προκαλούσε φασιστικες αλλαγές στον ιστό της χώρας μας και της θρησκείας μας ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΑΛΛΗΤΡΟΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

  • 20 Μαΐου 2018, 17:12 | Δημητριος Καββαθας

    Οχι στο ισλαμικο τεμενος!1)Εχει αποδειχθει απο γεγονοτα οτι ισλαμικα τεμενη στην Ευρωπη γινονται εκκολαπτηρια φανατικων μουσουλμανων.Τι θα γινει αν καποιος προβοκατορας ‘βεβηλωσει’ το τεμενος;.2)Η Ελλαδα βρισκεται σε περιοδο οικονομικης κρισης και δεν μπορει να σπαταλα χρηματα για κατι τετοιο,πρωτα πρεπει να βοηθησει το δικο της λαο.3)Ενα ισλαμικο τεμενος δεν ταιριαζει με τον χωρο,δηλαδη δεν μπορει ενας ξενος τουριστας να βλεπει τεμενος απο τη μια και ΑΚΡΟΠΟΛΗ απο την αλλη.Πως γινεται να δεχτει η Αρχαιολογικη υπηρεσια κατι τετοιο οταν σε περιοχες αρχαιολογικου ενδιαφεροντος υπαρχουν περιορισμοι στη δομηση ακομα και στην ανακατασκευη κτισματων που ηδη υπαρχουν και οτιδηποτε επιδιορθωση η αλλαγη πρεπει να ακολουθει την αρμονια του χωρου.4)Σε κανενα κρατος του εξωτερικου οπου ζουν Ελληνες δεν εφτιαξε το κρατος Ορθοδοξους Ναους χρεωνοντας τον προυπολογισμο του.5)Μην μιλαμε για ανθρωπινα δικαιωματα μουσουλμανων κλπ κλπ διοτι η μουσουλμανικη μειονοτητα που ζει νομιμως στη χωρα εχει αρκετα τζαμια.Τωρα η προς στιγμην αυξηση του μουσουλμανικου πλυθησμου, εξαιτιας της λαθρομεταναστευσης ,δεν πρεπει να μας γεμισει κι ενοχες επειδη δεν εχουν λατρευτικους χωρους.Βρισκονται εδω παρανομα και δεν εχουν δικαιωματα.

  • 20 Μαΐου 2018, 14:29 | ΚΡΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Ἀγνοεῖ ὅτι ὁ δῆθεν «προφήτης» Μωάμεθ συνάσπισε τοὺς πρώτους πιστούς του στὴ Μεδίνα καὶ ὄρμισε σφάζοντας καὶ λεηλατώντας καὶ καταλαμβάνοντας τὴ Μέκκα;
    Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: Είναι το Ισλάμ «Φιλειρηνικό»; Απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξη
    Ἀγνοεῖ ὅτι ἡ ραγδαία ἐξάπλωση τοῦ Ἰσλὰμ κατὰ τὸν 7ο καὶ 8ο μ. Χ. αἰώνα ἀπὸ τὸν Ἰνδικὸ μέχρι τὸν Ἀτλαντικὸ ὠκεανό, ὑπῆρξε προϊὸν κατακτητικῶν πολέμων μαχητῶν στὸ ὄνομα τοῦ Ἀλλάχ;

    Ὁμιλεῖ ὁ κ. Καθηγητὴς γιὰ «εἰρηνικὸ Ἰσλὰμ» σὲ μία χώρα, στὴν Πατρίδα μας, ἡ ὁποία βίωσε γιὰ μισή καὶ πλέον χιλιετία αὐτὴ τὴν «εἰρήνη». Ὅταν τὸ Ἰσλὰμ ἑνώθηκε μὲ τὸν τουρκικὸ σωβινισμό, ἀποτέλεσε τὸ ὀλέθριο δίδυμο γιὰ τὸ Γένος μας καὶ τοὺς ἄλλους Ὀρθοδόξους βαλκάνιους λαούς. Ὁμιλεῖ γιὰ «εἰρηνικὸ» Ἰσλάμ, σὲ μία χώρα ποὺ ἔχει νὰ ἐπιδείξει χιλιάδες ἐπώνυμους καὶ ἀνώνυμους Νεομάρτυρες, οἱ ὁποῖοι βασανίστηκαν φρικτὰ καὶ ἔχασαν τὴ ζωή τους, ἐπειδὴ δὲν ἤθελαν νὰ ἐξισλαμιστοῦν, κατ’ ἐπιταγὴ πάντοτε τοῦ Κορανίου καὶ τῆς ἰσλαμικῆς σαρία!

    Δὲν ἀμφιβάλουμε πὼς ὑπάρχουν πιστοί του Ἰσλάμ, οἱ ὁποῖοι ἀγαποῦν τὴν εἰρήνη καὶ σέβονται τὴν πίστη τῶν ἄλλων, ἀλλὰ αὐτοί, γιὰ τοὺς «ὀρθοδόξους» μουσουλμάνους εἶναι «αἱρετικοί», διότι ὅποιος δὲν πολεμᾶ νὰ ἐκλείψει κάθε ἄλλη θρησκεία, ἐκτός του Ἰσλάμ, δὲν εἶναι ἀληθινὸς μουσουλμάνος κατὰ τὸ Κοράνιο! Ἀφοῦ, σύμφωνα μὲ τό Κεφ.4, στιχ.48, «Ὁ Ἀλλὰχ δὲν συγχωρεῖ, ὅποιον λατρεύει συνέταιρο μ’ Αὐτόν»! Καὶ ἀφοῦ δὲν συγχωρεῖ ὁ Ἀλλὰχ πιστὸ σὲ «συνεταῖρο» του, ὀφείλει καὶ ὁ κάθε πιστὸς καὶ συνεπὴς μουσουλμάνος νὰ μὴν συγχωρεῖ κάθε πιστό, διαφορετικῆς ἀπὸ τὸ Ἰσλὰμ πίστης!
    https://www.impantokratoros.gr/C17F58DB.el.aspx

  • 20 Μαΐου 2018, 12:24 | Διαμαντινος Μαριος Γιωργης

    Όχι όχι όχι και πάλι όχι..Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει περάσει τόσα δεινά από τους μουσουλμάνους οχι..
    Δεν θα ισλαμοποιησετε την χώρα μας..είδη τους δώσατε πολλά δικαίωμα σε μια χωρα που έχουν πάρει το 60% παράνομα χαρτιά.είδη έχουν κάνει τα δικά μας δικά τους χωρίς κανένα δικαίωμα και δεν κάνει τίποτα η αστυνόμευση σαν να μην υπάρχει για τους Μουσουλμάνους ΟΧΙ…

  • 20 Μαΐου 2018, 12:20 | Διαμαντινος Μαριος Γιωργης

    Όχι όχι όχι και πάλι όχι..Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει περάσει τόσα δεινά από τους μουσουλμάνους οχι..
    Δεν θα ισλαμοποιησετε την χώρα μας..είδη τους δώσατε πολλά δικαίωμα σε μια χωρα που έχουν πάρει το 60% παράνομα,είδη έχουν κάνει τα δικά μας δικά τους χωρίς κανένα δικαίωμα και δεν κάνει τίποτα η αστυνόμευση σαν να μην υπάρχει για τους Μουσουλμάνους ΟΧΙ…

  • 20 Μαΐου 2018, 09:15 | Γεώργιος Δ

    Διαφωνώ κάθετα με την ανέγερση τεμένους ή και τζαμιού στην Αθηνα και γενικότερα σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο λόγω της καυταστροφής και λεηλασιας που έχουν υποστεί οι δικοί μας ναοί στις μουσουλμανικές χώρες και τις επιθέσεις, στις χώρες τους σε βαρος χριστιανών αλλά και πολλο έλξης που θα αποτελέσει για μελοντικά κύματα μεταναστών .
    ΟΧΙ.

  • 20 Μαΐου 2018, 08:07 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Δε συμφωνω,απλα δεν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για ανεγερση τετοιου κτιριου.

  • 20 Μαΐου 2018, 02:16 | Βασιλης Ασημάκης

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

  • 20 Μαΐου 2018, 01:22 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων λαθραία ήρθαν κ’ πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ. Ο αριθμός των μουσουλμάνων στην ΕΛΛΑΔΑ (μαζί με τους αλβανούς) πλησιάζει τα 5-6 εκατομμύρια (60 % του Ελληνικού πληθυσμού!!!) Υπάρχει σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδας κ’ αλλοίωσης του πληθυσμού της. Με την τεχνητή «οικονομική κρίση», με την προσπάθεια συνειδητής αλλοίωσης της παιδείας, της γλώσσας, της ορθόδοξης θρησκείας , του θεσμού της οικογένειας, την ανεργία, την υπερφορολόγηση δημιουργούν ενσυνείδητα καταστάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την υπογεννητικότητα κ’ «φυγή» στο εξωτερικό. Υπάρχει σχέδιο να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα σε όλους αυτούς. Μετά, με τον νόμο συνένωσης οικογενειών θα γίνουν 10 εκατομμύρια!!! Αρχικά θα είναι οι βασικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ δείχνει κ’ το όνομα ότι ο στόχος τους είναι να καταργηθούν οι ΡΙΖΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ μας!!!) Εάν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μουσουλμανικό κράτος . Θα δημιουργήσουν δικό τους κόμμα το οποίο θα έχει βοήθεια κ’ των τούρκων κ του Σόρος , κ’ επειδή θα έχουν όλα τα επιδόματα κ’ όλες τις βοήθειες του κράτους, θα γενάνε 6-10 παιδιά η κάθε οικογένεια, στο τέλος θα κυριαρχίσουν, θα επιβάλλουν τον νόμο της σαρία ……. Μην ξεχνάμε κ’ τα λεγόμενα του κ. Πάλμου σχετικά με τα παράνομα οπλοστάσια (ο ίδιος έχει αποκαλύψει 57 κ’ ποιος ξέρει πόσα άλλα υπάρχουν ακόμα!!!) κ’ τα κέντρα των τζιχαδιστών (κατά του κ. Πάλμου υπάρχουν 3 βασικά κέντρα των τζιχαδιστών: κοντά στο αεροδρόμειο Ελ. Βενιζέλος, στην περιοχή του Κορωπίου κ’ στην Παλλήνη)…!!! Στο τζαμί θα έχουν «άσυλο», θα κάνουν ότι θέλουν, θα «εκπαιδεύουν» τα μέλι τους όπως γουστάρουν. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου στους Αγ. Αναργύρους από το ισόγειο μιας πολυκατοικίας – το οποίο το χρησιμοποιούν ως τέμενος – αρχικά να κάνουν προσευχή μετά ο αρχηγός τους να φωνάζει φράσεις που μου θύμιζαν φράσεις για μάχη κ’ το πλήθος να επαναλαμβάνει ουρλιάζοντας με φανατικό τρόπο!!! Μην ξεχνάμε ότι για τους μουσουλμάνους οι χριστιανοί θεωρούνται «άπιστοι», κ’ πρέπει να θανατώνονται!!!! Μην ξεχνάμε κ’ την «θέση» της γυναίκας στην κοινωνία τους. ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  • 20 Μαΐου 2018, 01:18 | Προδομένη Ελληνίδα

    Διαφωνω ρητα!!
    Η χωρα ζει την χειροτερη ισως περιοδο της, η φτωχια ολοενα αυξανεται, η παιδεια ειναι πια ανυπαρκτη το ιδιο και η υγεια!! Οι ελληνες καθημερινα ζουν τραγικες στιγμες, τα χρεη αυξανοντε, οι δουλειες εξαφανιζοντε, οι μισθοι εκμηδενιζοντε…ακομα και οι μεσαιοι και χαμηλοσυνταξιουχοι που εχουν πληρωσει τοσα χρονια χανουν και την ελαχιστη συνταξη που λαμβανουν και που σημειωτεον μ αυτη περαν των δικων τους πολυ πολυ βασικων αναγκων, βοηθουν εστω και στα απολυτως απαραιτητα για να ζησουν τα ανεργα παιδια τους και εγγονια τους, που βλεπουν την ζωη τους να διαλύετε και ζητανε απεγνωσμενα να παρατησουν την χωρα!!
    Δεν ισχυουν νομοι,καταληθηκε καθε αρθρο του Συνταγματος και η εγκληματικοτητα χτυπαει κοκκινο καθε μερα αλλα κανεις δεν μεριμνά!!!
    Ελληνοπουλα πεινασμενα λιποθυμάνε στα σχολεια, ενηλικες και ηλικιωμενοι μαζευουν αποφαγια και σκουπιδια απο λαικες αγορες σε παρα πολλες περιοχες!!
    Τα σπιτια των απλων πολιτων χαριζοντε στις τραπεζες με συνοπτικες διαδικασιες, αυτους τους ιδιους απλους πολιτες που χρεωσαν παμπολες φορες προδοτες για να σωσουν τις ιδιωτικες τραπεζες με τις οποιες συνεργαζονταν στις απατεωνιες!!
    Κι απ την αλλη…ολη η πολιτικη σκηνη με κορυφαιους τους κυβερνωντες σφυραει αδιαφορα για ολα αυτα, ξεπουλαει καθε κομματι της πατριδας, την περιουσια της, τα εδαφη της, τους πολιτες της…εκεινοι γεμιζουν καλα τους τραπεζικους λογαριασμους τους και τις κοιλιες λαμβανουν παχυλους μισθους και παχυλες συνταξεις και φορολογουντε οσο ενα μυρμηγκι!!! Διαπλοκη, βρωμια, σκανδαλα, φαυλοτητα, ξεδιαντροπια, ειρωνια, κοροιδια, προδοσια, ειναι μερικα απ αυτα που χαρακτηριζουν την πολιτικη σκηνη!!
    Και σα να μην εφταναν ολα αυτα…. γεμισαν την Ελλαδα παρατυπους μεταναστες (βασει ΣτΕ) απο καθε σημειο του πλανητη, η εισροή αντι να σταματησει αυξανεται, τα νησια μας στο βορειοανατολικο αιγαιο και κυριως η Λεσβος τελουν υπο καταληψη απο μεταναστες και απο 7500 περιεργα ατομα μελη ΜΚΟ που οι ενεργειες τους και η υπαρξη τους εκει καθε αλλο παρα ξεκαθαρη ειναι!!
    Βουλιαξε ενα ολοκληρο χωριο η Μορια, με 9000 μεταναστες εναντι 1200 μολις κατοικων, που φοβισμενοι πια κλειδωνοντε καλα στα σπιτια τους και αν βγουν εστω στα μπαλκονια δεν μπορουν να καθησουν λεπτο απ την βρωμα της παρανομης ρηψης βοθρολυμματων στα τριγυρω χωραφια και δρομους, απο το χοτ σποτ Μοριας…… Απ την αλλη η Μακεδονια γινεται αντικειμενο αλυτρωτισμων του κρατιδιου των Σκοπιων!!
    ……………και μεις εδω μετα απ ολα αυτα (ειναι κι αλλα πολλα ακομα θα μπορουσα να γραφω ωρες) καλουμαστε να ψηφισουμε για ισλαμικο τεμενος…ειναι ακριβως ο ορισμος του: καραβια χανωντε και βαρκουλες αρμενιζουν !!
    Αγαπητοι εχετε ιδεα τι γινεται στην Ελλαδα???? ΕΧΕΤΕ???

  • 20 Μαΐου 2018, 00:15 | Kων/νος Ταμπούρης

    Όχι και τον λόγο τον ξέρετε.

  • 19 Μαΐου 2018, 23:58 | Σπηλιωτοπουλος Κωστας

    ειμαστε χριστιανικη χωρα και μαλιστα πολυ φιλοξενη αντιθετα απο αλλες μουσουλμανικες χωρες, δεν εκφραζομαι για τον Ισλαμισμο διοτι δεν ειναι θρησκεια αλλα διαβολικη αιρεση, δυσανασχετω για εγερση μουσουλμανικου τεμενους γιατι το βιβλιο του μουσουλμανισμου ( κορανι ) δεν ειναι θρησκευτικο αλλα τρομακτικο, οταν επιτρεπει να σφαζουν χριστιανους που αρνουνται να το ασπασθουν και να προτρεπει τους πιστους του να προσβαλουν και φερονται αγρια και απανθρωπα στις γυναικες. ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

  • 19 Μαΐου 2018, 21:50 | Τονιος Κωνσταντινος

    Ειμαι αρνητικος και εναντιον ωστε να γινει τζαμι στην Αθηνα, για τους παρακατω λογους.
    Το τζαμί που θέλετε να φτιάξετε θα το χρησιμοποιούν οι Σουνιτες η οι αλεβιτες?
    Δευτερον εξω απο το τζαμι μεταξυ τους θα γινονται σφαγες.
    Τριτον θα σας υποχρεωσουν γι αυτο τον λογο, να κανετε δευτερο ισως και τριτο και τεταρτο αφου τους ανοιξουμε την ορεξη.
    Καλη η δημοκρατια, αλλα να εφαρμοζεται.
    Δεν μπορει η Ευρώπη να μας επιβαλει να αλλοιωσουμε τον τοπο μας.
    Τεταρτον. Τα τζαμι ειναι φωλιες πρακτορων.
    Πεμπτον. Βαζετε στον κορφο σας φιδια που θα ειναι επικινδυνα για το μελλον του ελληνικου λαου.
    Οπως διαπιστωνετε ολοι οι μουσουλμανοι τρομοκρατες στην Ευρώπη εχουν βαθιες θρησκευτικες πεποιθησεις τριτης και τεταρτης γενιας.
    Δεν αφομειωθηκαν ποτε.
    Βρειτε τροπο οπως η τουρκια να εκμεταλλευτείτε την Ευρώπη.
    Μην σκυβετε αμεσως οτι ζητανε οι κακοριζικοι ευρωπαιοι.
    Παρτε Μαθήματα απο το παρελθον και χτιστε το μελλον.

  • 19 Μαΐου 2018, 20:45 | ΑΒΡΑΑΜ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

    Κανένα τέμενος στην Αθήνα. Στη Θράκη που υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι υπάρχουν αρκετοί χώροι λατρείας. Πουθενά αλλού δεν χρειάζεται.

  • 19 Μαΐου 2018, 18:33 | Αλέξιος

    Δεν συμφωνώ στο τζαμί ή τέμενος στην Αθήνα και γενικώς στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά στην χώρα μας. Επιπλέον η Ελληνική κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί τους εξτρεμιστές, τρομοκράτες ισλαμιστές που εκκολάπτονται μέσα στα μουσουλμανικά τζαμιά. Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να τους καταπολεμήσει. Εσείς οι πολιτικοί κοιτάτε να υλοποιήσετε τις προσταγές των ευρωπαϊκών θεσμών, (οι οποίοι δεν είναι καν εκλεγμένοι) και όχι του λαού σας, που πρέπει να υπηρετείτε. Το σκεπτικό σας να αλλοιώσετε τον πληθυσμό της Ελλάδας, εισάγοντας μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, είναι αντισυνταγματικό και αντικοινωνικό. Δεν συμφωνούμε στην λογική του να πολλαπλασιάσετε τον πληθυσμό με αλλόθρησκους, (οι οποίοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας ) παίρνοντας το ρίσκο των τρομοκρατικών επιθέσεων των φασιστών του ισλάμ, ρισκάροντας και αποδυναμώνοντας την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Δεν συμφωνούμε να σκοτωθούν χριστιανοί στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας του μουσουλμανισμού. Απαιτήστε από τον Ερντογάν να μας δώσει την Αγιά Σοφιά και τότε να του κάνουμε ένα τζαμί !!

  • 19 Μαΐου 2018, 18:05 | Ιωάννης Σαμπάνης

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα αλλά και γενικά στην Ελλάδα.
    Ο ισλαμισμός και οι άνθρωποι που το εκπροσωπούν είναι φανατισμένοι και σου επιβάλουν το ισλάμ.
    Αυτό κάνουν όπου και να πάνε.
    Είναι σαν το καρκίνο χτυπά ένα κύτταρο και μετά εξαπλώνεται επιθετικά.
    Κοιτάξτε τι κάνουν όπου και να πάνε.

  • Όχι τζαμί στην Αθήνα! Ας ανοίξουν πρώτα οι Τούρκοι όσους Ναούς έχουν βεβηλώσει και το συζητάμε!

  • 19 Μαΐου 2018, 14:49 | Αλέξανδρος

    Οχι τζαμί στην Ελλάδα για θρησκευτικούς, ηθικούς, οικονομικούς και λογικούς λόγους.

  • 19 Μαΐου 2018, 14:31 | Μελετιάδης Κωνσταντίνος

    Όχι σε Ισλαμικό Τέμενος.Να τους δίνουν κάποιες άδειες για λατρευτικούς χώρους,αλλά μέχρι εκεί.Το τζαμί δηλώνει κυριαρχία επί του εδάφους.Είναι αυτοκτονία.

  • 19 Μαΐου 2018, 14:14 | Χριστόδουλος Μολύβας

    Προσωπικά καλύπτομαι απόλυτα από τους αγαπητούς φίλους.Απλά να προσθέσω ότι στα ισλαμικά Τεμένη διδάσκουν συχνά Ιμάμηδες που με τα κηρύγματά τους οδηγούν πολλούς Μουσουλμάνους στην ριζοσπαστικοποίηση και στην Τζιχάντ.Στην ταραγμένη εποχή που ζούμε θα έπρεπε να αποφεύγεται η ανέργεση Τζαμιών.Σε πολλές ευρωπαΐκές πόλεις που έχουν γεμίσει από ισλαμιστές γνωρίζετε ότι έχουν δημιουργηθεί γκέτο στα οποία τον ρόλο του κρατικού Συντάγματος παίζει η Σαρία.Γνωρίζετε επίσης ότι υπάρχουν μέχρι και ισλαμικά περίπολα που ως σκοπό έχουν να υποχρεώνουν τους μουσουλμάνους να ζούνε σύμφωνα με αυτή και όχι με τους νόμους του κάθε κράτους.Άνθρωποι είναι βεβαίως κι αυτοί αλλά μεγαλώνουν με πεποιθήσεις που δεν συμβαδίζουν με τις δικές μας.Τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά από τους ισλαμιστές.(Ιδιαίτερα οι γυναίκες είναι ισάξιες με τα ζώα).Σας καλώ ως Έλληνας να μην προχωρήσετε στην ανέγερση τεμένους.Ασ μην αφήσουμε την ιδεοληψία να υπερισχύσει της κοινής λογικής.

  • 19 Μαΐου 2018, 13:49 | Ζήκα

    Όχι στην ανέγερση οποιουδήποτε θρησκευτικού χώρου του οποίου το δόγμα καταπατάει ανθρώπινα δικαιωματα.Ο μουσουλμανισμός δεν είναι μόνο αντίθετος αλλά και πολέμιος του ευρωπαϊκού τρόπου σκέψης και ελευθεριών.Περαν τούτου, κανένας κρατικός νόμος δεν είναι υπεράνω του θρησκευτικού για τους μουσουλμάνους, οπότε εάν πιστεύετε ότι το ελληνικό κρατος θα μπορεί να ασκεί οποιοδήποτε έλεγχο στη λειτουργία και δραστηριότητες του τεμένους πλανάσται πλάνη οικτράν.Στην Αγγλία λειτουργουν παράνομα θρησκευτικά δικαστήρια υπό τα τζάμια που δικάζουν και τιμωρούν κάθε είδος υποθέσεις, μοιχείες,διαζύγια, κλοπές, επίλυση διαφορών αγνοοντας τα κρατικά δικαστήρια.Τα τεμένη και τζαμιά είναι κράτος εν κράτει, και δεν είναι απλά σχήμα λόγου.Επισης βάση του Κορανίου το τζαμί πάυει να ειναι δημόσιος χώρος για όλους και οιμοσουλμανοι θεωρούν αυθαίρετα ότι τους ανήκει, άσχετα αν πρόκειται για κρατική γη και την οίκοι ποιούνται.Προσφατο παράδειγμα στην Πάφο της Κύπρου όπου έκαναν κατάληψη σε δημόσιο χώρο, τον μετέτρεψαν σε χώρο προσευχής και δεν άφηναν τις αστυνομικές αρχές να εισέλθουν.
    Αυτοκαταστροφικη κίνηση η ανέγερση τζαμιού/τεμένους.
    Και γιατί όχι για όλες τις άλλες θρησκείες;;Εγώ είμαι παγανιστρια πχ.Απαιτω κι εγώ από το κράτος να μου κτίσει ένα χώρο λατρείας!!!

  • 19 Μαΐου 2018, 13:23 | αβρααμ παπαδοπουλος

    αν θελετε σαν ελληνες να δεκτουμε ενα τζαμι στην ελλαδα θα πρεπει και οι τουρκοι να συμβιβαστούν με την αγια σοφια και να την κανουν ορθόδοξη εκκλησία οπως και επισεις να βαλουν ορθόδοξες εκκλησίες στην τουρκια αν θελουν οντος να αποδεκτουμε ενα τζαμι διαφορετικα δεν εχουμε κανενα λογο να ειμαστε υπερ του τεμενος

  • 19 Μαΐου 2018, 11:37 | Βαλαντης

    Διαφωνώ με την ανέγερση Τζαμί κύριοι, κυβέρνηση δεν γίνατε για να απαξιωσετε ολόκληρη κοινωνία αγνοώντας την άρνηση μας σε κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω κ σέβομαι ότι δεν πιστεύετε σε τίποτα όμως έχετε ιερά υποχρέωση να σεβαστητε τον ελληνικό λαό κ να μην προχωρήσετε σε κάτι για το οποίο δεν είναι σύμφωνη η κοινή γνώμη. Σε διαφορετική περίπτωση ένα δημοψήφισμα (τίμιο αυτήν την φορά ) κ να ψηφίσουν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έδειχνε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού. …όχι μίας συγκεκριμένης μερίδας αλλά είναι καιρός να σεβαστητε κ την μεγάλη μερίδα.

  • 19 Μαΐου 2018, 10:52 | Ελένη

    Είναι ανατριχιαστικό και μόνο το άκουσμα της λέξης «τέμενος». Έχουμε τόσα υποφέρει ως λαός, και για τόσους αιώνες, από ανθρώπους της θρησκείας αυτής, που είναι αδιανόητο να μας υποχρεώσει κάποιος σε καθημερινή θέα τους. Είναι μάλλον προτιμότερο να διαφυλάττουμε την ενότητά μας, που είναι ούτως ή άλλως εύθραυστη και δύσκολη υπόθεση. Μη μας βάζετε και περισσότερες δυσκολίες με τέτοια «θανατηφόρα» πειράματα.

  • 19 Μαΐου 2018, 09:32 | Νικολαος Τσαγκαρακης

    Η Ελλαδα ειναι μια χωρα με Συνταγματικα κατοχυρωμενο το Ορθοδοξο Χριστιανικο δογμα .. Εσεις προωθειτε αλλες θρησκειες οι οποιες θα θεωρηθουν μειονότητες αργοτερα αναζητωντας δικαιωματα και αλλαγη του Συνταγματος βλ.Σουηδια ..!! Απλα προωθειτε την «πολυπολιτισμικοτητα» που σε αλλες χωρες μονο προβληματα δημιουργει στους γηγενεις πληθυσμους .. αλλα εσεις ως «διεθνιστες» εχετε κλειστα τα ματια και τα αυτια σας στην ουτοπικη ιδεολογια σας !! Τζαμι ναι , Τεμενος ΟΧΙ ..!! Διοτι δεν γνωριζετε ουτε τις εννοιες , αλλα ουτε και την ζημια και προδοσια που πατε να πραξετε εναντι του Ελληνικου λαου .!!
    Αλοιωνετε την δομη της Ελληνικης κοινωνιας με το ετσι θελω , αγνοωντας το διεθνες δικαιο , το Συνταγμα της χωρας αλλα και τις αποφασεις του ΣτΕ που εκρινε οτι κανεις δεν εχει διακιωμα ασυλου , πόσο δε την ιθαγενεια που δινετε χωρις κανενα ελεγχο ..!! Θα μας βρειτε απεναντι σας λοιπον ..!!

  • 19 Μαΐου 2018, 09:25 | Νικολία Ξυδέα

    ΟΧΙ στην ανέγερση τζαμιού!!!
    ΝΑΙ στην ανέγερση του Ιερού Ναού για το τάμα του έθνους!
    Ζήτω η Ορθοδοξία!!

  • 19 Μαΐου 2018, 09:23 | Λάμπρος Κατσούλας

    1) ΔΕΝ ὑπάρχει άνάγκη για ἰσλαμικό τέμενος στην Ἀθήνα, οἰ πρόσφυγες ΕΙΝΑΙ προσωρινοί
    2) Το Ἰσλάμ ΔΕΝ εἶναι ἀπλή θρησκεία άλλά θρησκεία κράτος (με τον νόμο τυ Αλλάχ να υπερισχύει του κοσμικού νόμου)
    3) Η Ἐλλάδα το 1821 ἔκανε πόλεμο άναντίον των μουσουλμάνων για άνεξαρτησία και γιά την νέα ταυτότητα ἀναγνωριζόταν το θρήσκευμα και ὄχι η φυλή
    4) Στην ἀνταλλαγή πληθυσμῶν με την Τουρκία ἔγινα με βάση το θρήσκευμα και για να ὑπάρχει ήρεμία στα κράτη μας
    5)Στα πλαίσια μιας ὀρθή πολιτικής θα ὑπήρχε και ζήτημα αμοιβαιότητος με ἴδρυση νέων χριστιανικῶν ναῶν σε Σαουδική Ἀραβιά, Κατάρ και Τουρκία

  • 19 Μαΐου 2018, 08:48 | Ιουλια

    Διαφωνω πληρως

  • 19 Μαΐου 2018, 08:47 | Ιουλια

    Διαφωνω πληρως με την ανεγερση τζαμιου στην Αθηνα και οπουδηποτε στην Ελλαδα.Το κρατος να ασχοληθει με τις αναγκες των ελληνων πολιτων..

  • 19 Μαΐου 2018, 06:21 | Αναστάσιος

    ΚΑΝΕΝΑ τεμενος στην Ελλαδα.-

  • 19 Μαΐου 2018, 06:03 | Louis Angelopoulos

    I disagree with the building of a mosque in Athens and to be frank, anywhere in Greece. I don’t see any new Greek Orthodox churches being built in any Muslim country, yet for some reason you find it appropriate to build mosques in Greece.

    For four hundred years we were slaves under the Otoman empire as they desperately tried to snuff out our Greek heritage. Now what they couldn’t do through war and occupation, they do with the help of the Greek government using tax payers money. How can you possibly ravage the life’s of so many Greeks through austerity measures and then use their money to build a symbol of what Greece has fought for hundreds of years and in fact continues to fight to this day.

    When will you look beyond your own greedy pocket and help YOUR people, the Greek people, to ensure they have a future in their own country. Grow a spine and hold steadfast against those that wish to see us disappear from history. Our great ancestors would be turning in their graves to see what you have left their country become after the sacrifices they made for us.

  • 19 Μαΐου 2018, 00:30 | Αθανάσιος

    Δεν επιθυμώ να γίνει ισλαμικό τέμενος στην Ελλάδα. Να ανεγείρεται το Τάμα του Έθνους. Το Τάμα του Έθνους ήταν υπόσχεση των Ελλήνων επαναστατών του 1821 προς τον Χριστό για την ανέγερση ενός Ιερού Ναού ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό (πηγή: https://el.wikipedia.org). Το σύνταγμα μας ξεκινάει Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.

  • 18 Μαΐου 2018, 23:56 | ΗΛΙΑΣ

    Τεράστιο λάθος να ιδρύσετε τέμενος για μια αίρεση του Ιουδαϊσμού που δεν έχει υποστεί καμιά αναγέννηση.
    Μια αίρεση δηλαδή του ιουδαϊσμού που λειτουργεί όπως λειτουργούσε και κατά τον μεσαίωνα.
    Θα είναι μια βόμβα που μόνο θα μεγαλώνει.

    Ο μουσουλμανισμός θα φερθεί όπως του λένε τα βιβλία του, κατά της δικαιοσύνης, κατά της δημοκρατίας, κατά του ανθρώπου, κατά της ελεύθερης έκφρασης, κατά της φιλοσοφίας, κατά των δικαιωμάτων και ειδικά κατά του γνήσιου Ελληνισμού, μνημείων και ανθρώπων.
    Και περιγράφω αυτά που γράφουν τα ιερά τους και άρα αναμφισβήτητα(Για αυτούς) βιβλία τους και όχι αυτά που λένε τα γραφεία δημοσίων σχέσεων τους για να τουμπάρουν τον κόσμο.

    Θα κάνει δηλαδή όλα αυτά που πιστεύει και ο χριστιανισμός.

    Απλά ο χριστιανισμός έχει δεχτεί μια ήττα από την αναγέννηση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος κατά την αναγέννηση και απλά δεν μπορεί και όχι ότι δεν θέλει να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω που εφάρμοζε και αυτός κατά τον δυτικό αλλά και τον βυζαντινό μεσαίωνα.

    Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να λατρεύει ότι θέλει και να υπερασπίζει αυτά που έχει στο κεφάλι του.

    Σαφώς και πρέπει να έχει το δικαίωμα η κάθε θρησκεία να έχει τον λατρευτικό της χώρο στη χώρα μας. Αν λειτουργεί και διδάσκει πράγματα που είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα μας.

    Εντάξει, δικαίωμα είναι να διδάσκει και αντίθετα από το Σύνταγμα αλλά όταν το κάνει δεν μπορεί να απολαμβάνει και θεσμικά δικαιώματα.

    Ελευθερία λέγεται αυτό, αν και όλες οι αιρέσεις του ιουδαϊσμού είναι κατά της ελευθερίας, αλλά εδώ είναι Ελλάδα, έτσι μας λένε τουλάχιστον, και είναι ένα ελεύθερο κράτος.

    Άλλο είναι όμως το δικαίωμα της κάθε θρησκείας να λειτουργεί μέσα στη χώρα των Ελλήνων και άλλο τα θεσμικά δικαιώματα που πάτε να δώσετε.

    Αυτή η χώρα για να γίνει ανθρώπινη και φωτεινή πρέπει να μειώσετε θεσμικά δικαιώματα από τις αιρέσεις του ιουδαϊσμού και όχι να προσθέσετε.

    Δεν έχει καμιά σημασία ο αριθμός των μουσουλμάνων στη χώρα μας.

    Δημοκρατία δεν είναι απλά να εκτελούμε αυτά που λέει η πλειοψηφία.
    Αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά διάβρωση.

    Δημοκρατία είναι το να εκτελούμε αυτά που λέει η πλειοψηφία αλλά όταν είναι μέσα στα όρια του Συντάγματος.

    Το Σύνταγμά μας λέγεται Ελληνικό και όχι κοσμικό.

    Τι σημαίνει αυτό; Ότι και 200.000.000 Κινέζοι, ας πούμε, αν έρθουν και μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα δεν μπορούν με την πλειοψηφία τους να αλλάξουν αυτή τη χώρα και από Ελληνική να την κάνουν κινέζικη.
    Γιατί υπάρχει το Σύνταγμα.
    Για να σας προλάβω δεν νιώθω ανώτερος από έναν Κινέζο, απλά δεν είμαι Κινέζος.

    Αν και φυσικά το Σύνταγμα μας έχει μέρη του μέσα του που αναιρούν τον εαυτό του.
    Όπως αυτά με την Ορθοδοξία.
    Γιατί η Ορθοδοξία όπως και όλες οι μονοθειστικές θρησκείες είναι κατά των βασικών διατάξεων του συντάγματος μας.

    Δόγματα και ανθρώπινες αξίες δεν πάνε μαζί.

    Το πρόβλημα της χώρας μας είναι πολιτισμικό και όχι οικονομικό.
    Σταματήστε να το δυσχεραίνετε.

    Με την κατασκευή ενός τεμένους στην Αθήνα δεν δίνεται ένα λατρευτικό δικαίωμα αλλά ένα θεσμικό που μόνο πολιτισμικά προβλήματα θα προσθέσει.

    Ευχαριστώ!