Άρθρο 43 Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής: «Σους πολύτεκνους, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1910/1944 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στην μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Για την χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί της οικογενειακής κατάστασης αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης»
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Τα επιδόματα παρέχονται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
6. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:57 | Παναγιωτίδης Θεόφιλος

    Βρισκόμαστε στη χώρα του παραλογισμού. Ούτε οι γλωσσολογικοί κανόνες τηρούνται, ούτε η εθνική συρρίκνωση με την υπογεννητικότητα και τον κίνδυνο εθνολογικής αλλοίωσης και τις ευκαιρείς επέκτασης των γειτονικών κρατών σε βάρος μας συγκινεί κανένα, ούτε λόγοι δικαιοσύνης και πραγματικών αναγκών των πολύτεκνων οικογενειών λαμβάνονται υπ’ όψιν ….. .. Εννοιολογικά η λέξη πολύτεκνος προέρχεται από τις λέξεις πολλά παιδιά (τέκνα) και όχι από το αν κάποιος παίρνει λιγότερα από 40000 ευρώ. Προφανώς η οικονομική συνδρομή στις πολύτεκνες οικογένειες γίνεται για λόγους διατήρησης της εθνολογικής μας ταυτότητας και μη εξαφάνισής μας και όχι για λόγους απλά οικονομικούς. Τον κίνδυνο εθνολογικής εξαφάνισης διείδε ο απλός νομοθέτης γι΄ αυτό και εξίσωσε το ατομικό συμφέρον των πολυτέκνων με αυτό του δημόσιου συμφέροντος (Σ.τ. Ε. 2773-2781/91 , 4062-4070/90 κ.α.) προ του οποίου υποχωρεί η αρχή της ισότητας. Αλλά και ο συνταγματικός νομοθέτης με το άρθρο 21 παράγραφος 2 επιβάλλει στον κοινό νομοθέτη τη λήψη νομοθετικών μέτρων εξαιρετικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες. Επομένως η όποια οικονομική μέριμνα για τους πολύτεκνους δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να καταντήσει χρηματοδότηση αφελληνισμού με την παροχή της και σε μη έλληνες. Οι πολύτεκνοι αποτελούν τον αιμοδότη του έθνους τροφοδοτώντας με νέους το στρατό, χρηματοδοτώντας τα ασφαλιστικά ταμεία ,αλλά και τη σύνταξή σου , απερίσκεπτε νομοθέτη, διατηρώντας την εθνολογική μας ταυτότητα. Αποτελεί επομένως καίριο κτύπημα στη ραχοκοκαλιά του έθνους και προσδίδει χαρακτήρα μειοδοσίας η απόφαση κατάργησης της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δεν φείδονται κόπων ώστε να βοηθήσουν την δύσμοιρη πατρίδα να μην ξεψυχήσει.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:53 | Κωνσταντίνος Χ. Παπανικολάου

    Πριν από 2 εβδομάδες περίπου ο κ.Παπακωνσταντίνου είχε πει:»Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν το πολυτεκνικό επίδομα, οικογένειες με εισόδημα 60.000 ευρώ ετησίως….».
    Ο κ.Λοβέρδος πριν από κάποιους μήνες είχε μιλήσει για 100.000 ευρώ….
    Τώρα στο σχέδιο νόμου αναφέρεται το 40.000 ευρώ…. Τι να πω… περιμένω τελικά να ψηφιστεί γύρω στα 20.000 ευρώ το κριτήριο.
    Τέτοια είναι η ανακολουθία αυτής της κυβέρνησης… Δυστυχώς, δεν είναι ανίκανη κυβέρνηση…. Είναι ικανότατη, στο να προωθεί τα σχέδια κάποιων άλλων για την Ελλάδα…. Και ο πόλεμος κατά των πολυτέκνων, μέρος αυτού του σχεδίου είναι… Ξέρω πως ακούγεται γραφικό… αλλά τι άλλο να υποθέσω; Δεν νοιάζονται για την Ελλάδα….
    Κάποιοι νομίζουν οτι θα πείσουν με λογικά επιχειρήματα, όπως όλα αυτά που αναφέρονται στα σχόλια…. Δεν νομίζω οτι ακούει κανείς…. Καλό κουράγιο συνάδελφοι πολύτεκνοι, κι ο Θεός να μας δίνει δύναμη (ευτυχώς που έχουμε Θεό ΠΑΤΕΡΑ), γιατί αν περιμέναμε από αλλού βοήθεια….

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 20:51 | ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Εμείς όλοι που κάναμε τέσσερα παιδιά και πάνω τα κάναμε γιατί αγαπούμε τα παιδιά και γιατί σκεφτόμαστε την πατρίδα μας. Αλλά και στυγνά οικονομικά να το δούμε, εμείς για τις δικές μας συντάξεις αλλά και των υπολοίπων αφήνουμε δύο ή περισσότερους εργαζόμενους για κάθε ένα από εμάς. Τελειώνοντας θέλω να πω, ότι όπως σε κάθε μορφή φασισμού οι μηχανισμοί μπορούν να περιορίσουν τις ελευθερίες σου, να σε διώξουν, να σε φυλακίσουν αλλά δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν να έχεις ιδανικά έτσι και εσείς μπορείτε να μας αφαιρέσετε χρήματα και κάθε είδους «προνόμια» αλλά δεν μπορείτε να μας αφαιρέσετε την ιδιότητα του πολύτεκνου γιατί είτε σας αρέσει είτε όχι έχουμε πολλά τέκνα!!!!!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 20:39 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    Κύριε υπουργέ , σέβομαι το έργο σας και εκτιμώ ότι θα μελετήσατε ιδιαίτερα τα οικονομικά όρια για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Αφού πιστεύετε οτι 40000 ευρώ είναι αρκετά για μιά 6αμελή οικογένεια, τότε εκτιμώντας την πολιτική σας λεβεντιά και θέλοντας να δώσετε το καλό παράδειγμα προς όλο τον δοκιμασμένο ελληνικό λαό , αύριο κι όλας θα περίμενα σχέδιο νόμου στο οποίο η βουλευτική αποζημείωση θα ήταν :40000 ευρώ (μεικτά) για κάθε βουλευτή με 4 παιδιά και άνω, 35000 ευρώ (μεικτά) για κάθε βουλευτή με 3 παιδιά
    28000 ευρώ (μεικτά) για κάθε βουλευτή με 2 παιδιά
    21000 ευρώ (μεικτά) για κάθε βουλευτή με 1 παιδί
    15000 ευρώ (μεικτά) για κάθε βουλευτή χωρίς παιδιά.
    Συνυπολογίστε ότι μπορεί να δουλεύει και η/ο σύζηγος οπότε μπορούν να κάνουν και αποταμίευση.
    Οταν μιλάμε για βουλευτική αποζημείωση ενοούμε επιδόματα, επιτροπές και ό,τι λαμβάνεται από το ελληνικό δημόσιο για τις υπηρεσίες που του προσφέρεται ….
    Με αυτόν τον τρόπο θα δίνατε το καλό παράδειγμα και οι 300 βουλευτές και τότε …. χαλάλι αυτά τα 170 ευρώ … που μας δίνετε το μήνα.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:56 | ενας μη πολύτεκνος

    κανένας σοβαρός άνθρωπος δε μπορεί να θεωρεί ότι μεικτό οικογενειακό επίδομα 40000 ευρώ μπορεί να είναι τό όριο……ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ??!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:20 | jk

    Είμαι γονέας δύο παιδιών και δεν έχω καταλάβει τόσα χρόνια γιατί δεν ισχύει η αρχή της αναλογικότητας για τις παροχές του κράτους σε οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά. Δηλαδή με ένα παιδί η παροχή έπρεπε να ήταν x ευρώ , για δύο παιδία 2x ευρώ , για τρία παιδία 3x ευρώ , για τέσσερα παιδία 4x ευρώ κλπ Δεν έχω καταλάβει γιατί η απλή λογική χάνεται μετά το δεύτερο παιδί . Οι όποιες παροχές πρέπει να γίνονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Γιατί για τους πολύτεκνους να υπάρχουν ειδικές πρόνοιες παντού και να μην πριμοδοτούνται όλοι οι πολίτες με ένα αριθμό μορίων ανάλογα τα παιδία?
    Τα παιδιά τα κάναμε γιατί τα θέλαμε. Ήταν επιλογή μας. Γιατί τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή. Μου προκαλεί μεγάλη στεναχώρια να βλέπω τρίτεκνους και πολύτεκνους τα τελευταία χρόνια να διεκδικούν με μεγάλη ένταση να εξαργυρώσουν την μεγαλύτερη ευτυχία που τους χάρισε ο Θεός. Αυτοί που είναι δυστυχισμένοι και έπρεπε να τύχουν ιδιαίτερης βοήθειας από το κράτος είναι τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδία και δεν μπορούν.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:17 | Χρήστος

    Όποια εισοδηματικά κριτήρια και να μεταχειριστείτε το χαρακτηρισμό ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ δεν μπορείτε να τον αφαιρέσετε εσείς. Μας τον έχει απονείμει η κοινωνία, μας τον έχει απονείμει το περιβάλλον μας.
    Προτιμήσαμε, η γυναίκα μου και εγώ, να φέρουμε στον κόσμο τέσσερα παιδιά από την «ανέμελη» και χωρίς πολλές «σκοτούρες» ζωή.
    Μη νομοθετείτε μέσα από γυάλες και «αποστειρωμένα» εργαστήρια. Με ετήσιο εισόδημα σαράντα χιλιάδες (καθαρά ή μεικτά; δεν το λέτε προφανώς για ευνόητους λόγους) και λίγα ακόμα ευρώ που λαμβάνουμε δε βγαίνει ο μήνας χωρίς το επίδομα. Το περιμένουμε κάθε ζυγό (στη σειρά) μήνα για να πληρώσουμε και υποχρεώσεις του προηγούμενου μονού (στη σειρά) μήνα. Δεν το αποταμιεύουμε, δεν πάμε διακοπές δεν ζούμε πολυτελώς με αυτό.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:06 | ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ(12ΧΡ.08ΧΡ.03ΧΡ.01ΧΡ.).ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙ-ΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 24ΩΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ!ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑ-ΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ(6,7,8..17 ΑΤΟΜΩΝ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ «ΚΟΒΕΤΕ» ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΣΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ «ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ» ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:21 | Δ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Το Νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο!

    Μέχρι να πατάξετε ΠΛΗΡΩΣ την φοροδιαφυγή, να μην περικόψετε κανένα επίδομα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους. Διότι με τα ειδοδηματικά κριτήρια θα αποκλειστούν οι νομοταγείς και συνεπείς φορολογούμενοι ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

    θα είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 18:30 | ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΑ 40.000ε ΓΙΑ ΜΙΑ 6ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΟΣΗ;ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΣΡΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΩΝ 40.000 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΟΥΜΑΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ;ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑΖΑΜΕ

  • Θα ήταν δικαιότερο αν το ανώτερο όριο του ετήσιου εισοδήματος που δικαιολογεί επίδομα πολυτέκνου, προσαρμοζόταν ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, εν ζωή, ηλικίας κάτω των 25, που έχει μια οικογένεια. Όπως ανάλογα θα πρέπει να αυξάνεται, εαν όχι εκθετικά, και το επίδομα.

  • Βασικό πρόβλημα για τη βιοσιμότητα του ασφαλιστικού είναι η γήρανση του πληθυσμού. Αντιμετωπίζουμε υπογεννητικότητα, δεν έχουμε εργατικά χέρια, ενώ κάθε εργαζόμενος πληρώνει εισφορές για τις συντάξεις 2 συνταξιούχων. Πρέπει να προωθήσουμε μια πολυάριθμη νέα γενιά για να μπορέσει να ορθοποδήσει κάποια στιγμή το σύστημα. Αν τα επιδόματα πολυτέκνων μπορεί να λειτουργήσουν σαν βοήθεια για κάποιον που είναι σε πιεσμένη οικονομική κατάσταση και σκέπτεται να κάνει παιδί, τότε με το να τον αποτρέπουμε υποσκάπτουμε το μέλλον της χώρας για πρόσκαιρα οφέλη. Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, όπου για την βραχυπρόθεσμη και άμεση βελτίωση των δεικτών, σπρώχναμε με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα πιο βαθειά στο βούρκο μεσοπρόθεσμα, αυτή η στάση θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα, από αυτά που λύνουμε με αυτά τα μέτρα σήμερα, σε λίγα χρόνια.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 17:28 | spiros karabasis

    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ ( ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ )

    ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!.
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ , ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ :
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ «ΛΑΟΥ».

    ΕΓΩ ΑΠΛΑ , ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ , ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ , ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!.

    ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ , ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!.

    ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟ;;.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 17:39 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

    Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για το ¨κοινωνικό¨ κράτος που προωθείται!
    αν! Με τα 2 χιλιάδες ευρώ περίπου που δίνεται στην πολύτεκνη μάνα θα σωθεί η ΕΛΛΑΔΑ μας να κοπούν…

    Εσείς όμως είστε ακατανόητοι —δεν υπάρχει λογική στις πράξεις σας που να δίνει όραμα, ελπίδα, προοπτική δεν έχεται σχέδιο! δεν έχετε καν ιδέα που πάτε την χώρα!

    στα Τέμπη μπήκαν οι ατζαμήδες και αντι να κάνουν ΤΟΥΝΕΛ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ τα βράχια και σκοτωσανε και τον Μηχανικό τους ?

    ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ …ΕΛΕΟΣ

    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ —- ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ !

    ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ

    ΟΣΟΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΧΑΣΑΝ!
    ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…..

  • να μου επιτραπεί μια φράση ακόμα.

    μήπως τελικά αγαπητοί μου οι 40.000 ευρώ πολύ συντομα θα είναι ένα άπιαστο όνειρο;

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 17:48 | Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

    Προφανώς όσα παιδιά και να κάνουν οι Έλληνες το επίδομα που θα τους αναλλογεί είναι 40.000 διά του πλήθους των παιδιών +2. Οι γονείς θα πληρώνουν εισφορές, φόρους, αυξημένο ΦΠΑ (ακόμα και στα pampers) αλλά οι λαθρομετανάστες θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία ανασφάλιστοι, δεν θα πληρώνουν φόρους, θα εργάζονται ανασφάλιστοι, θα χρησιμοποιούν τα φτηνά μέσα συγκοινωνίας. Μήπως άραγε θα πρέπει οι πολύτεκνοι να σκευτούν να πολυτογραφίσουν τα παιδιά τους κάποια άλλη εθνότητα για να βρούν χαϊρι.

  • Ειμαι υπερήφανος πατέρας 4 ανήλικων παιδιών (9ετών, 3ετών , 3ετών και 1έτους). Όπως και οι γονείς μου έκαναν ότι μπορούσαν για να μας μεγαλώσει, τα δύο παιδιά του, έτσι και εγώ με τη συζυγό μου θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, ως σωστους ανθρώπους και χρήσιμους πολίτες για την κοινωνία. Δεν στηρίζομαστε στο πολυτεκνικό επίδομα για να το κάνουμε αυτό. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι 350 ευρώ το μήνα. Είναι μια βοήθεια, ναι είναι. Κυριώς είναι όμως μια αναγνώριση από αυτό το έθνος για την προσφορά που κάνουμε θυσιάζοντας χρόνο, κόπο, πόνο και χρήμα για να αναθρέψουμε όσους περισότερους έλληνες μπορούμε.

    Τα παιδιά μας γεμίζουν τις τάξεις των σχολείων, των πανεπιστημίων που τόσο πια σας ενοχλεί που διορίζεται και ένα 3% από τους εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο. Δεν δίνουν στον ΑΣΕΠ; ο ΑΣΕΠ είναι μια φορά, μια εξέταση! Τελειώνει! Τα παιδιά δεν τα δίνει πισω! Τα έχει για πάντα! Είναι αυτοί που θα ενισχύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για πάρουμε όλοι μας συντάξεις!

    Πρέπει να καταλάβετε όλοι πια ότι πολύτεκνος δεν είναι κάποιος περιορισμένης αντίληψης που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον οικογενειακό προγραμματισμο! Ναι έχει υποθεί και αυτό! Ούτε κάποιος που μένει σε τέντα και κουβαλάει τα παιδιά του στην καρότσα του ημιφορτιγού του και προφανώς δεν κάνει ουτε φορολογική δήλωση να πληρώσει φόρο. Αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι και στο στρατό πάνε και τρώνε και ρούχα φοράνε και πληρώνουν ΦΠΑ! Μακάρι όλοι μας να είμασταν τόσο φιλόπατρεις!

    Εχει υπολογίσει κανείς πόσο ΦΠΑ αποδίδει μια πολύτεκνη οικογένεια; Οχι απο καλλοπιστικές αγορές και διασκεδάσεις, μόνο το ποσό του σουπερ μάρκετ!
    Ναι, άλλος διαλέγει να ξοδεύει τα λεφτά του σε διασκεδάσεις και άλλος στο να μεγαλώνει παιδια. Σκεφτήτε όμως ποιος από τους δύο οφελεί την πατρίδα του;
    Μήπως τελικά περι τούτου πρόκειτε;
    Μήπως όποιος οφελεί την πατρίδα του τελικά τιμωρείτε;
    Πληθώρα τα παραδείγματα στην ελληνική ιστορία. Τι άλλο να πω;

    Δεν ζητώ να μου μεγαλώσει κανείς τα παιδιά μου,
    απλά να μην με εμποδίζετε να το κάνω!
    Αν έχετε αυτό το σκοπό σας παρακαλώ δηλώστε το ευθέως!
    Αν η πατρίδα μου δεν με θέλει γιατί έχω περισσότερα παιδιά από τη νόρμα τότε μήπως πρέπει να βρω μια άλλη πατρίδα όπου το να έχεις πολλά παιδιά δεν είναι κάτι κακό;
    Λυπάμαι που το ξεστομίζω.
    Μήπως όμως;

    Αλλά μετά από την αιτιολογική έκθεση όπως λέτε και εσείς στα νομοσχέδια σας. Ας δούμε και κάτι πρακτικό. Γιατί ειναι πλαφόν τα 40000ευρώ; Ποιος παίρνει τόσα; Ένας εκπαιδευτικός παίρνει 18500-20000 το χρόνο. Αρα 40 χιλλιάδες το ζευγάρι σίγουρα. Δεν είναι ένα ποσό άπιαστο ή μεγάλο.
    Μήπως η στατιστική του υπουργείου έδειξε ότι είναι το ποσό που κόβει τους περισσότερους;
    Κάποιος που έχει 5-6-7 παιδιά δεν θα κάνει 2η και 3η δουλειά για να τα μεγαλώσει; Νομίζετε ότι θα περιμένει το σισίτιο της εκκλησίας;
    Αν δεν έχετε το θάρρος να πείτε καθαρά οτι σας χαλάμε το σχέδιο του μοναχικού ελληνόπουλου που το ταϊζουν οι γονείς του για να μπορεί να δουλεύει για 500 ευρω να το πείτε!
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!
    Έλεος κοιτάξτε το δικό σας περιβάλλον πόσα έσοδα, πόσα ξοδεύουν οι δικοί σας άνθρωποι, γείτονες δεν έχετε;
    μόνο εφοπλιστές γνωρίζετε;
    Δεν πια τόσο δύσκολο!

    Δεν σας γράφω άλλα.
    Ξύπνησαν τα παιδιά… πάω στη χαρά!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 16:33 | Κ.Κωνσταντόπουλος

    Με τέτοιου είδους διατάξεις ποινικοποιείτε την οικογένεια, τιμωρείτε τους νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες και ειδικά τους πολύτεκνους. Επιβραβεύετε όσους φοροδιαφεύγουν και προτρέπετε και τους υπόλοιπους στη φοροδιαφυγή για… 44€. Αντί να αποτρέπετε την υπογεννητικότητα την επικροτείτε. Αντί να θεωρείτε την πολύτεκνη οικογένεια παράδειγμα πρός μίμηση, την κάνετε παράδειγμα πρός αποφυγή, χωρίς να αναλογίζεστε τις συνέπειες.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 16:36 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΕΡΤΙΝΗΣ

    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ?
    ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 16:24 | ILIAS

    ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ

    1. ΝΑ ΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΧΩΡΑ ΓΕΡΌΝΤΩΝ

    2. ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΎΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

    3. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

    4.ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 15:50 | nikos

    Είναι απίστευτο αυτό που πάτε να κάνετε, δηλαδή να δίδεται η πολυτεκνική ιδιότητα με μόνο κριτήριο το τεκμήριο των 40.000 χιλιάδων ευρώ, στην ουσία είναι τριάντα 30.000 αφαιρουμένων των φόρων και όχι εάν κάποια μάνα έχει τέσσερα παιδιά ανεξαρτήτου ορίου εισοδήματος. Δηλαδή δεν μας λέτε εάν αυτό θα έχει επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις που απορρέει από τον νόμο 3454/2006 σε ότι αφορά προσλήψεις ,συμμετοχή σε διαγωνισμούς, μετεγγραφές φοιτητών κλπ μεταθέσεις κοκ. Ουσιαστικά καταργείτε την πολυτεκνική ορολογία στην Ελλάδα αφού στην παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Δεν σας πιστεύω δεν μπορώ να σας πιστέψω δεν μπορώ να σας κρίνω δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω δεν μπορώ να σας συγχωρήσω δεν μπορώ να σας φτύσω δεν μπορώ να σας βρίσω ούτε να σας δείρω δεν σας καταλαβαίνω ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ;;;;; ΑΥΤΟ θα το πληρώσετε ακριβά με τις εκλογές, θα το πληρώσετε ακριβά γιατί θέλετε να διαλύσετε την ελληνική οικογένεια εσείς οι απάτριδες και άεθνοι κουλτουριάδες δοσίλογοι της κατοχικής κυβέρνησης, κάντε το ατόπημα και θα εισπράξετε το αντίτιμο. O θεός δεν θα επιτρέψει να κάνετε αυτό που Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 15:18 | AΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Είμαστε ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων με πέντε παιδιά έχουμε εισοδημα 50.000 ευρώ στην Ελλάδα του 2010-2011 θεωρούμαστε προνομιούχοι και μας κόβέται το Πολυτεκνικό επίδομα και την ιδιότητα ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 15:59 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΤΑΣ

    Θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση που δέχεται η πολύτεκνη οικογένεια
    απο την κυβέρνηση.Μιά σειρά μέτρων ενάντια στους πολύτεκνους είχαμε το τελευταίο εξάμηνο(διορισμοί πολύτεκνων εκπαιδευτικών,φορολόγηση
    άμεση και έμμεση,ημιυπαίθριοι κτλ).
    Αποκορύφωμα-προς το παρόν-(γιατί ποιός ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζετε)
    είναι το συγκεκριμμένο νομοσχέδιο,το οποίο είναι ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    Εάν θέλετε έσοδα να τα βρείτε δημεύοντας τις περιουσίες των πολιτικών εκείνων
    που τις απέκτησαν με πασιφανή παράνομο τρόπο.
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ
    Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40.000 ΕΥΡΩ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 14:26 | Τσακαλιδισ Γεώργιος

    Το πολυτεκνικό επίδομα καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των πτερύγων της Βουλής ως δημογραφικό κίνητρο. Γιατί μετατρέπεται τώρα σε επίδομα φτώχειας; Γιατί παίρνονται αντιδημογραφικά μέτρα τη στιγμή που η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο γηροκομείο; Είναι δυνατόν να δείχνουμε αδιαφορία για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα και απ’ αυτό της οικονομίας; Είναι δυνατόν μια καπιταλιστική θεωρούμενη Κυβέρνηση (η προηγούμενη) να δείχνει απέναντι στους πολύτεκνους κοινωνικότερο πρόσωπο απ’ ό,τι μια σοσιαλιστική (η σημερινή); Είναι δυνατόν να συναρτάται η ιδιότητα του πολύτεκνου με το εισόδημά του και όχι με τον αριθμό των παιδιών του; Δηλαδή ένας που έχει δέκα παιδιά, αλλά 40.001€ εισόδημα θα χαρακτηρισθεί ολιγότεκνος; Είναι πολλά τα άτοπα και παράλογα στο άρθρο αυτό και χρήζουν πολλής προσοχής, αν θέλουμε να έχει μέλλον η χώρα μας.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:42 | ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    όπως αναφέρετε στη συνοπτική έκθεση του νέου νόμου η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων σκοπό έχει τον «εξορθολογισμό» της καταβολής τους, ώστε να κατευθύνονται σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Πέραν λοιπόν των εύστοχων ερωτημάτων, τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί, θα ήθελα με τη σειρά μου να παραθέσω μερικά συμπληρωματικά ερωτήματα:
    1) Είναι για εσάς ορθολογικό σε μια χώρα με διαπιστωμένο το δημογραφικό ως το υπ. αρ. 1 πρόβλημα, να οδηγείτε στην εξαθλίωση, την απαξίωση και το μαρασμό το θεσμό της οικογένειας;
    2) Είναι ορθολογικό να αποθαρρύνετε ένα έγγαμο ζευγάρι με δύο παιδιά και εισόδημα 38 ή 42.000 ευρώ να αποκτήσει και τρίτο ή τέταρτο παιδί όσο και αν το επιθυμεί;
    3) Είναι ορθολογικό να θεωρείτε ότι μια οικογένεια με 6, 8 ή 10 μέλη συνεισφέρει στην εθνική οικονομία σε ΦΠΑ, καύσιμα κ.λ.π. το ίδιο με έναν άγαμο;
    4) Είναι ορθολογικό να μετατρέπετε με τις επιλογές σας την αναλογία των εργαζομένων – συνταξιούχων σε 1 προς 1 ή και λιγότερο, εφόσον εξαλείφετε άμεσα κάθε κίνητρο για την απόκτηση παιδιών;
    5) Είναι ορθολογικό να επιδεινώνετε με τις επιλογές σας το πρόβλημα της μείωσης των μαθητών στα σχολεία και κατά συνέπεια τη μείωση των διδακτικών ωρών των καθηγητών που ήδη υφίσταται;
    Ειλικρινά περίεργη άποψη περί ορθολογισμού υπάρχει σε εσάς και την κυβέρνησή σας Κύριε Υπουργέ; Τουλάχιστον ως έγκριτος συνταγματολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε το αρ. 21 του Συντάγματος, το οποίο δεν θεσπίστηκε τυχαία, και προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ!!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:01 | Κωνσταντίνος

    Επί των άρθρων 42 & 43 του παραπάνω σχεδίου προς ψήφιση Νομοσχεδίου, σαν εργαζόμενος γονέας δύο μέχρι στιγμής τέκνων κρίνω, ότι το οικογενειακό εισόδημα των 40.000 Ευρώ που έχετε σαν πλαφόν για οικογένειες με τρίτο παιδί είναι λανθασμένο, ειδικά αν πρόκειται για συνολικό ετήσιο εισόδημα προ φόρων.
    Αυτό θα έπρεπε να ισχύσει για το καθαρό εισόδημα μετά φόρων, αν θα θέλαμε οι οικογένειες αυτές να ζούνε φυσιολογικά, όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί την περίοδο αυτή της κρίσης που όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε στο πετσί μας.
    Επίσης αυτό θα έπρεπε να προσαυξάνεται ανάλογα με των αριθμό των τέκνων.
    Για παράδειγμα με 4 παιδιά να ισχύει αφορολόγητο μετά φόρων 42.000 Ευρώ κ.ο.κ
    Δηλαδή 2000 Ευρώ για κάθε παιδί.
    Έτσι θα μπορέσει η οικογένεια και να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά της πράγμα που απαιτεί πολυετή και επίπονη προσπάθεια ή θα δούμε Ελληνόπουλα να γίνονται παιδιά των φαναριών για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους (πολύτεκνοι με 6 τέκνα και άνω) και αλλοδαπούς με επιδόματα πληρωμένα από τις εισφορές μας.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:50 | β δαλαβαγκα

    ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 40000.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ.ΒΑΛΤΕ ΤΟ 60000.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:08 | Δ. Μπαθρέλλος

    Αγαπητοί κύριοι,

    Θεωρείτε σωστό το να μην αναγνωρίζετε την ιδιότητα του πολυτέκνου σε κάποιον που έχει τέσσερα, έξι, η δέκα παιδιά μόνο και μόνο επειδή έχει εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ (ή επειδή δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα μονίμως και συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια); Είναι κάτι τέτοιο συμβατό με τις σχετικές επιταγές του συντάγματος, με τη σοσιαλιστική ιδιότητα του κόμματός σας, με την ύπαρξη στοιχειωδών κοινωνικών ευαισθησιών, και με το μακροπρόθεσμο, οικονομικό και όχι μόνο, συμφέρον της χώρας; Μπορούν τα γενικότερα αντι-πολυτεκνικά μέτρα που εισηγείστε, καθώς και αυτά που έχετε ήδη λάβει, να ενταχθούν στα όσα διατείνεστε για τη δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης; Γνωρίζετε άραγε ποιες είναι οι αντίστοιχες προβλέψεις για τους πολυτέκνους σε άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου;

    Αν όλη αυτή η ιστορία της ανοιχτής διακυβέρνησης έχει κάποιο νόημα, και εύχομαι να έχει, ελπίζω ότι όσα γράφουμε θα σας οδηγήσουν στο να ξανασκεφτείτε τις προτάσεις σας.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:56 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ):
    1) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;)
    2) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΩ), Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, κ.α.
    3) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ «ΤΥΧΑΙΑ». ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΑΣΕΙ ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;) ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
    4) ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 1, 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ -ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΞΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;
    5) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕ-ΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ. ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΣΤΡΑΦΕΙ;;;;;

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ ΤΩΡΑ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 13:31 | ΜΙΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Με λύπη διάβασα τα άρθρο 43 σχετικά με το πολυτεκνικό επίδομα και τα εισοδηματικά κριτήρια!!!! Είμαι πατέρας 4 παιδιών και μας στερείται το δικαίωμα της πολυτεκνικής ιδιότητας επειδή εγώ και η συζυγός μου είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι έχοντας ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 43.000ε.!! ΑΛΉΘΕΙΑ είμαστε σε τόσο πλεονεκτική οικονομική θέση και μας αφαιρείται το επίδομα;;; άραγε αντίστοιχες οικογένειες με παραπάνω από τέσσερα παιδιά και με το ίδιο εισόδημα πως θα αισθάνονται τούτες τις μνημονιακές ώρες; Ξέρουμε και καταλαβαίνουμε ότι η χώρα περνάει δύσκολες ώρες μα αναρωτιέμαι, έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες να περιορίσουμε την κρατική σπατάλη ώστε δεν μας απομένει τίποτα άλλο από να εφαρμόσουμε και το παραπάνω άρθρο 43 & 44;;;;
    Σας παρακαλώ να ξανασκεφτείται το συγκεκριμένο θέμα και ίσως να πρέπει να ανατρέξετε στα λόγια του κ Υπουργού πρίν δύο μήνες όταν υπόσχονταν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει μια τέτοια περικοπή!!
    Σκεφτόμενοι πράγματι το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας ΜΗΝ βάζετε τα θεμέλια για την μελλοντική γερασμένη Ελλάδα. Μην αφήνετε τα ο΄ποια οικονομικά προβλήματα να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδας.

    Με σεβασμό

    Μίζιος Αθανάσιος

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 12:51 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    Είναι απαράδεκτο να χτυπούν τους πολύτεκνους. Η χώρα θα γεράσει πολύ σύντομα και δεν θα υπάρχει επιστροφή. Πού είναι το σύνθημα «η Ελλάδαανήκει στους Έλλληνες»;

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 12:13 | Δαμιανός

    θεωρώ ότι η ύπαρξη ενός ορίου πάνω από το οποίο δεν θα δίνονται τα επιδόματα έχει κάποια λογική αρκεί να γίνεται σταδιακά και όχι απότομα διότι έτσι οδηγεί σε αδικίες.
    Θα μπορουσε πχ να οριζόταν ποσό 80% του επιδόματος για οικογένειες με εισόδημα 30000, 50% για 40000 κοκ.
    Με τον τρόπο που εισήχθη το κριτήριο θα οδηγήσει πχ 1 οικογενεια με 42000 εισόδημα να παίρνει καθαρά (συνυπολογίζοντας και την εφορία ) περίπου όσα παίρνει και 1 οικογένεια με 36000 εισόδημα.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 12:11 | Δέσποινα Στεφανίδου

    Είμαι πολύτεκνη μάνα 5 παιδιών με ηλικίες 15,13,8,5 και 3 ετών.
    Με το νομοσχέδιο αυτό μου κόβετε το οικογενειακό επίδομα Ο.Γ.Α. καθώς το εισόδημά μας φτάνει τις 40.500 ευρώ.
    Υποστηρίζετε ότι υπάρχουν πολύτεκνοι που πληρώνονται το επίδομα
    ενώ έχουν εισόδημα 100.000 ευρώ.
    Βάλτε τότε ως όριο τα 100.000 ευρώ.
    Ποιός πολύτεκνος με 4 και περισσότερα παιδιά μπορεί να ζήσει με 40.000 ευρώ το χρόνο;
    Εμείς μόνο για δίδακτρα για ξένες γλώσσες και μουσική δίνουμε 400
    ευρώ το μήνα που έπρεπε να μας τα παρέχει το δημόσιο σχολείο.
    Το απαράδεκτο όμως είναι ότι βάζετε το εισοδηματικό κριτήριο και στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.
    Πετάτε τα παιδιά μας έξω από τις δουλειές .Τ΄αφήνετε χωρίς μέλλον.
    ΄Αλλωστε το να χωρίζετε τους πολυτέκνους με βάση το εισοδηματικό κριτήριο είναι αντισυνταγματικό.
    Εκλεγήκατε κυβέρνηση διαβεβαιώνοντάς μας ότι λεφτά υπάρχουν.
    Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό και τώρα με τις επιλογές σας μας οδηγείτε στην εξαθλίωση.
    Δε θα σας περάσει.Θ΄αντιδράσουμε όσο μπορούμε.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 12:07 | Μαρία Αθανασιαδου

    αξιοτιμοι κυριοι Πρωθυπουργε και Υπουργε υγειας

    ανηκω στην ευπαθη ομαδα των πολυτεκνων .Πιστεψα οτι θα μας συμπαρασταθητε και περιμενα μετα τις υποσχεσεις σας πως θα μας υποστηριξετε και θα σταθειτε συμπαραστατες , πως θα τηρησετε το λόγο σας . Ομως αντι αυτού , παρακολουθούμε μια συνεχη καταργηση των δικαιωματων μας και ο,τι αλλου μας ευεργετει , για να δωσει τη θεση του σε δυσμενεις για τους πολυτεκνους ρυθμισεις σαν να προκειται για τιμωρία !
    Γιατι με βαση το εισοδημα καταργηται η πολυτεκνία ? δηλαδη οσοι εχουν 9 παιδια σε τι κατηγορία ανηκουν ? Δεν ειναι πολυτεκνοι?Αυτό θα επρεπε να το ξαναεξετασετε γιατι δεν ακουγεται λογικο!
    Γιατι διακοπτετε το επιδομα σε τοσο χαμηλο εισοδημα ? Οι δημοσιοι μισθοι πετσοκοβονται , τα δωρα πετσοκοβονται και το οριο εισοδηματος -30.000 καθαρα – μας σταματαει το βοηθημα . Δηλαδη θα ζουμε κατω απο το οριο της φτωχειας ?
    Γιατι τετοια δυσμενεια στις μετεγγραφες των φοιτητων και στις μεταθέσεις των πολυτεκνων ? Αυτο πάει αντιθετα σε όσα ορίζει το σύνταγμα.
    Σας παρακαλώ θα ηθελα να μου πείτε μεχρι τωρα , εκτος απο τα 10 μορια που παιρνει ο πολύτεκνος στον ΑΣΕΠ , τι αλλες ευνοικες ρυθμίσεις υπαρχουν ή περιμενουμε να υπάρξουν υπερ των πολυτεκνων αλλά και των τριτέκνων,
    γιατι πραγματικα θέλω να πιστεψω οτι θα τηρησετε το λόγο σας και θα μας στηρίξετε. Ευχαριστω.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:07 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΡΝΙΟΘΟΠΟΥΛΟΥ

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κ. ΛΟΒΕΡΔΟ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ;EIMAΣTE MIA ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ 2010 ΕΧΟΥΜΕ 41.000ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ 70000ΕΥΡΩ
    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 10:07 | Φιλιππίδης Γιάννης

    Καλημέρα Κες/Κοι
    Σε μία εποχή που όλοι κοιτάζουν την καλοπέραση των, εμείς αποφασίσαμε να απαρνηθούμε τις προσωπικές απολαύσεις και να δημιουργήσουμε μία πολύτεκνη οικογένεια. Μόνο όποιος έχει πολλά παιδιά μπορεί να κατανοήσει τις θυσίες αλλά και τις χαρές που δίνει μία τέτοια οικογένεια.
    Δε μπορώ σε καμμία των περιπτώσεων να κρίνω ή και να σχολιάσω τις αποφάσεις σας μια και γνωρίζω ότι όποιος κυβερνά βαδίζει συνεχώς σε τεντωμένο σχοινί, αλλά θα ήθελα να μην αφαιρεθεί το δικαίωμα των γονέων να φέρνουν στη ζωή παιδιά που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην πατρίδα. Κάτι που δυστυχώς είναι στενά συνδεδεμένο με τις οικονομικές ανάγκες των παιδιών.
    Εφιστώ την προσοχή σας στο ότι όλες οι πολύτεκνες οικογένειες γίνονται από ανθρώπους που είναι πιστοί πρωτίστως στο ιδεώδες της αγάπης (που από μόνο του χαρίζει υγεία ψυχών) αλλά και στη συντροφικότητα, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που είναι πραγματικά η καθημερινότητα μίας πολύτεκνης οικογένειας
    Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 10:02 | Αλέξανδρος Καραμανλίδης

    Είναι ντροπή τέτοιο νομοσχέδιο όταν ήδη η Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί και ο πλήθυσμός της να αλλάξει εις βάρους των αυτόχθωνων. Επιπλέον ήδη υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που καθορίζει ότι τόσο η πολυτεκνική ιδιότητα όσο και η απόδοση του επιδόματος ή της ισόβιας σύνταξης δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το εισόδημα της οικογενείας. Γιατί να μπουν ξανά οι πολύτεκνοι σε νέους δικαστικούς αγώνες που σίγουρα θα κερδίσουν; Για να μη καταβληθούν για κάποια χρόνια τα επιδόματα και έτσι ΄΄κλείσει΄΄ εικονικά το έλλειμμα; Ντροπή!! Δηλαδή θεωρεί κανένας ότι μια οικογένεια με 6 μέλη (να μην μιλήσουμε για παραπάνω) μπορεί να ζήσει (έστω και χωρίς να έχει να αποπληρώσει δάνεια) με 40000 ευρώ; Αν ναι τότε να πουμε ότι και όλοι οι βουλευτές ανεξάρτητα με τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν εισόδημα πάνω από 40000ευρώ να μην διακιούνται βουλευτικής αποζημίωσης ή άλλα επιδόματα.(κι αυτά επιδόματα είναι , δεν είναι μισθός).

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 10:08 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΩΓΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ. 12000 ΕΥΡΩ (ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΙΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΟΥ) ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

    ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΤΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ;

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 3% ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 40% ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΗ.

    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 10:24 | Ελένη Ζαίρη

    Τα άρθρα 42-43 κινούνται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση διότι ουσιαστικά καταργούν το «μοναδικό» κίνητρο που έχει κάποιο νέο ζευγάρι Ελλήνων να αποκτήσει περισσότερα των δυο παιδιών που είναι και το όριο για να υπάρχει μια διατήρηση τουλάχιστον του πληθυσμιακού ισοζυγίου στην Ελλάδα που είναι εάν δεν κάνω λάθος είναι από τις πιο γερασμένες πληθυσμιακά χώρες στον κόσμο. Εκτός από κίνητρο τα εν λόγω επιδόματα είναι και μια οικονομική ανάσα σε αυτές τις οικογένειες, οι οποίες τα έξοδα τους είναι υπερβολικά μεγάλα (πράγμα αυτονόητο και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση). Όσον αφορά το εισοδηματικό κριτήριο που καθορίζει το προσχέδιο είναι υπερβολικά μικρό (40.000€) για κάποια οικογένεια, η οποία αριθμεί 5 μέλη και άνω (χωρίς να προβλέπει το στοιχειώδες μια κλιμακωτή αύξηση αναλογικά με το πλήθος των παιδιών!!).
    Εάν μιλήσουμε για πραγματικά δηλωμένα εισοδήματα είναι σχεδόν αδύνατον να συντηρηθεί μια 5μελή οικογένεια με αυτό το ποσό, πόσο μάλλον με περισσότερα μέλη (πολύτεκνοι).
    Σε μια τέτοια εποχή που έχουν συμβεί όλες αυτές οι οικονομικές ανακατατάξεις προς το χειρότερο δεν ελήφθη καμιά μέριμνα προκειμένου να προστατευτούν τα εισοδήματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων αντί αυτού γίνεται προσπάθεια με το παρόν προσχέδιο να επαλειφθούν ακόμη και αυτά τα άκρως αυτονόητα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης φαντάζουν ψίχουλα (και χωρίς να έχουν πληθυσμιακό πρόβλημα).
    Μια τελευταία παρατήρηση αφορά την ασυνέχεια της Ελληνικής Πολιτείας που από την μια δίνει κάποιο επίδομα που η κάθε οικογένεια το υπολογίζει στον οικογενειακό της προϋπολογισμό και στην συνέχεια της το κόβει (και που το έχει απαραίτητη ανάγκη).
    Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με το ακραίο παράδειγμα που δόθηκε για λόγους εντυπωσιασμού της οικογένειας του εισοδήματος των 100.000€ ετησίως που λαμβάνει το εν λόγω επίδομα. Τι σχέση έχει το κριτήριο των 40.000 με αυτό το ποσό που φαντάζομαι ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με αυτά τα εισοδήματα δεν θα πρέπει να είναι περισσότερες από 50 σε όλη την Ελλάδα.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 09:18 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

    ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
    -ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 09:13 | ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ

    Πώς είναι δυνατόν να ορίζεται έτσι αυθαίρετα ένα ποσό (40000) για την καταβολή ή μη του επιδόματος; Με ποια αριθμητικά ή ποιοτικά ή δεν ξέρω τι κριτήρια αποφασίζετε ότι τα 40000 ευρώ αρκούν για να ζήσει κάποιος με τέσσερα και άνω παιδιά; Επίσης, ποιο εισόδημα θα καθοριστεί; Του 2009 ή του κουτσουρεμένου 2010;

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 08:44 | ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΞΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ. ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 08:54 | ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ

    Αυτό δεν έχει προηγούμενο, να καθορίζεται δηλ. η πολυτεκνική ιδιότητα βάσει του παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και όχι του άριθμού των τέκνων!!!
    Περιττό βέβαια να επισημανθεί ότι η χορήγηση του επιδόματος  τρίτου τέκνου και του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας καθιερώθηκε για να ενθαρρυνθούν τα νέα ζευγάρια στην απόκτηση περισσοτέρων παιδιών, αφού όλοι αναγνωρίζουν την εφιαλτική κατάσταση της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητος στην πατρίδα μας και η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώραι του άριθμού των τέκνων!!!
    Προκλητικώς παραβιάζει την συνταγματική επιταγή ότι: «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» (άρθρο 4 παρ. 5), προφανώς έχουν τις «ίδιες δυνάμεις» ο άγαμος με τον πολύτεκνο και αυτή είναι η μέριμνα για την οικογένεια και τους πολυτέκνους με την συνταγματική επιταγή του άρθρου 21.
    Αυτή είναι η μεταχείριση των πολυτέκνων από τη «σοσιαλιστική κυβέρνηση».    

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 07:43 | Γιαπουτζής Κωνστάντιος

    Ως πολύτεκνος, πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών, αισθάνομαι απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος αντιμετωπίζει σήμερα τους πολύτεκνους. 40.000 ευρώ (μικτά) πιστεύετε πως είναι πολλά για να ζήσει κανείς πέντε παιδιά; Τα 218 ευρώ μηνιαίως που είναι το επίδομα προς την οικογένειά μου καλύπτει μόνο τα γάλατα των παιδιών μου! Δεν είναι όμως εκεί το πρόβλημα. Αφορά κάθε παροχή που υπήρχε προς τους πολύτεκνους.
    Όταν είμαστε η δεύτερη γηραιά χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και θα είμαστε η δεύτερη στον κόσμο σε 9 χρόνια μετά την Ιαπωνία, σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Η.Ε., φτάνουμε αντί να αυξήσουμε τις παροχές προς τους πολυτέκνους να τις διαγράφουμε οριστικά;
    Σύμφωνα τέλος με τον Ο.Η.Ε. πριν το 2080 ο πληθυσμός των Ελλήνων θα είναι περίπου 3.000.000. Σήμερα στην Τουρκία το 60% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 ετών!
    Σκεφτείτε μόνο πως αν ζούσαν σήμερα 3.000.000 περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καν πρόβλημα με το ασφαλιστικό.
    Δυστυχώς ή πολιτεία νομοθετεί με ορίζοντα δεκατίας. Αντί να βασίζει στους νέους το μέλλον του τόπου προτιμά να μην έχει καθόλου νέους και φυσικά καθόλου μέλλον.
    Λυπάμαι πάρα πολύ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 07:28 | ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΗΛΙΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 07:26 | Παπαδόπουλος Σταύρος

    Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για το ¨κοινωνικό¨ κράτος που προωθείται!
    Το μικτό οικογενειακό εισόδημα των 40.000€ για μία πολύτεκνη οικογένεια είναι προαπαιτούμενο για μπορέσει να συντηρηθεί στο βασικό επίπεδο, όταν δηλώνεται ότι το καθαρό μηνιαίο εισόδημα που χρειάζεται μία τετραμελής οικογένεια είναι στο ποσό των 2.500 €. (3.200€ περίπου μικτά δηλ 3.200€Χ12=38.400€). Άρα 1.600€ μικτά το χρόνο είναι αρκετά για να μεγαλώσεις άλλα 2,3,…10 παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα.

    1. Θα ήθελα να γνωρίζω με ποια κριτήρια θεσπίστηκε αυτό το πλαφόν. Δηλαδή πως υπολογίστηκε το οικογενειακό καθαρό μηνιαίο ποσό που χρειάζεται μία πολύτεκνη οικογένεια για να ζήσει αξιοπρεπώς;
    2. Πως υπολογίστηκαν οι διάφορες κρατήσεις που δεν είναι ποτέ οι ίδιες στις μικτές αποδοχές κάθε πολίτη; Σε τελική ανάλυση το επόμενο βήμα είναι να δηλωθεί μικτό μηνιαίο εισόδημα 2.000€ στον καθένα με 1.200€ κρατήσεις ώστε να μην το δικαιούται πλέον κανένας.
    3. Τι τελικές επιπτώσεις έχει η ¨κατάργηση¨ τις πολυτεκνικής ιδιότητας στις οικογένειες με μικτό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000€;

    Τελικά είναι όντως επιλογή του καθενός για το πόσα παιδιά θέλει να κάνει αλλά δεν είναι επιλογή του (και πλέον δεν περηφανεύεται γιαυτό) σε ποια χώρα είναι πολίτης!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 22:33 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΖΑΜΗΣ

    Παρακαλώ θα ήθελα να μου εξηγείσετε το σκεπτικό σας να προτείνετε αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας μόνο σε αυτούς που έχουν 40000€ και κάτω.Απο πότε η ιδιότητα του πολυτέκνου εξαρτάται από τα πόσα λεφτά βγάζει και όχι από τα πόσα παιδιά έχει;Ζούμε σε ένα καθόλα υπερκαταναλωτικό κόσμο που όλα τα ελεγχει και τα εξουσιάζει το χρήμα.Να εξουσιάζει όμως και την ιδιότητα του πολυτέκνου δεν είναι λίγο ακραίο;Θα έπρεπε δηλαδή να λέγεται «πολυχρήματος» αυτός που έχει πολλά παιδιά και είναι με 40001€;Ενώ αυτός που έχει 39999€ θα διατηρεί τον τίτλος του πολυτέκνου;Τι είναι επιτέλους η ιδιότητα τιμή χρηματιστηρίου;Ποιοί τα προτείνουν αυτά οικονομολόγοι ;Δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι στο χρηματηστήριο αλλά με τις προτάσεις τους προσπαθούν να γκρεμίζουν αξίες ,που κάποιοι ,λυπάμε που το λέω, δεν είναι άξιοι να ακουμπίσουν;Η πολυτεκνία Κύριοι είναι άθλος και έτσι πρέπει να την δείτε και όχι σαν χρηματηστήριο.Στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατία οι πολιτικοί που κατεβάζουν για ψήφισμα διάφορα άρθρα θα έπρεπε πρωτίστως να τα μελετούν καλύτερα και με πολύ περίσκεψη.Να σας πω ένα παράδειγμα.Εργαζόμενος στο χώρο εργασίας του λέγεται πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά και έχει εισόδημα 39999 € μικτά,ενώ ένας άλλος συνάδελφός του με 40001 € μικτά και με 12 παιδιά δεν λέγεται.Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι αυτός με τα δώδεκα παιδιά;Πλούσιος; Αποκλείεται γιατί έχει διαφορά εισοδήματος από τον συνάδελφό του μόνο 2€, αλλά 8(οκτώ)παιδιά παραπάνω.Σας τα λεώ για να δείτε σε τι κυκαιώνα πάτε να μας ρίξετε.Θα σας παρακαλούσα να δείτε με τον σεβασμό που απαιτείται, τους πολυτέκνους, για δύο λόγους 1)γιατί κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο έθνος(μας προστετεύει το ίδιο το σύνταγμα) και 2) γιατί είναι η μόνη πραγματικά παραγωγική και δημιουργική δύναμη σε αυτόν τον τόπο.Ο γράφων είναι πατέρας οκτώ (8)παιδιών .Άρα γνωρίζω σε τι καθημερινό αγώνα βρίσκομαι,δεν παραπονιέμαι σε κανένα,τηρώ τους νόμους (εγώ και η σύζυγός μου είμαστε δημόσιου υπάλληλοι),δεν φοροδιαφεύγω,υπερβαίνω λίγο τα 40000€,είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου ,προσπαθώ να δώσω στην κοινωνία καλούς και άξιους πολίτες, αλλά βρίσκομαι δυστυχώς τον τελευταίο καιρό σε μια κατάσταση υπερβολικής απορίας:μέχρι σε ποιό σημείο μπορεί να φτάσει το μυαλό κάποιων για να διαλύσουν τις μεγάλες οικογένειες;Έχει τέλος η εφευρητικότητα ή η προχειρότητα κάποιων ;Δεν θέλω να ενοχλήσω ή να προσβάλλω δεν το κάνω συνήθως αλλά δεν ξέρω πως πρέπει πλέον να αμυνθω.Δεν είμαι της βίας και δεν πιστεύω η βια να λύνει τα προβλήματα.Παρακαλώ να τα διαβάσετε καλοπροαίρετα γιατί και εγώ καλόπιστη κριτική κάνω.
    Σας ευχαριστώ και να με συγχωρέσετε.
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ , ΑΡΓΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥΣ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 22:51 | Δ. Χ. Παπαδόπουλος

    Χωρίς να θέλω να σχολιάσω το πνεύμα του υπό ψήφιση νόμου και την προφανή αντίθεσή του με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
    1) Το ποσόν που τίθεται ως «οροφή» είναι εξώφθαλμα μικρό αν υπολογίσουμε τις ανάγκες μιας εξαμελούς τουλάχιστον οικογένειας.
    2) Με το παραπάνω ποσό- οροφή τίθενται εκτός της παροχής ένα μεγάλο ποσοστό δικαιούχων που είναι ζεύγη μισθωτών του δημοσίου τομέα.
    3) Είναι δίκαιο μια οικογένεια που ξεπερνά το όριο για λίγες εκατοντάδες Ευρώ να χάνει όλα τα ευεργετήματα; Δε θα έπρεπε τουλάχιστον η μείωση των επιδομάτων να γίνεται κλιμακωτά σε σχέση με το ύψος των εισοδημάτων;
    4)Με βάση τα εισοδήματα ποιου έτους θα γίνουν οι υπολογισμοί; Του 2010 που διανύουμε; Του 2009 για το οποίο υπάρχουν στοιχεία και οι περισσότεροι είχαμε περισσότερα εισοδήματα ή με βάση το εισόδημα του 2011 που αναμένεται να είναι ακόμη μικρότερα τα εισοδήματά μας; Δεν θα πρέπει οι υπολογισμοί να γίνουν με βάση τα εισοδήματα του 2011 ώστε να μην υπάρχει αναδρομική δυσμενής επίπτωση;
    5) Υπάρχει άλλη κοινωνική ομάδα που να έχει δεχθεί τέτοιας έκτασης κατάργησης ευεργετημάτων όπως οι πολύτεκνοι; Κατάργηση του δικαιώματος διορισμού στην εκπαίδευση, κατάργηση επιδομάτων ΟΓΑ, κατάργηση των μεταγραφών των φοιτητών στην πόλη διαμονής τους και τελικά κατάργηση της ιδιότητας του πολύτεκνου αν έχουν οικογ. εισόδημα πάνω απο΄40000 χωρίς καν να αναφέρεται αν το ποσό αυτό είναι το συνολικό δηλωθέν ή το φορολογητέο!!!

    Νομίζω πώς οι διατάξεις 42 και 43 θα πρέπει να αποσυρθούν.

    Ευχαριστώ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:34 | ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ.ΕΧΩ 5 ΠΑΙΔΙΑ (ΕΤΩΝ 17-15-13-11-04)ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 42000Ε.ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΟΤΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΦΑΛΛΕΙ.ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΩ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑ ΤΕΚΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΩ.ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΛΙ ΣΦΑΛΛΕΙ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΟΣΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟ ΑΔΙΚΟ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ , ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΩΡΘΩΣΟΥΝ ΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:28 | Δημήτριος Πούλος

    είστε καλά;
    τους πολύτεκνους κτυπάτε;