Άρθρο 43 Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής: «Σους πολύτεκνους, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1910/1944 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στην μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Για την χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί της οικογενειακής κατάστασης αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης»
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Τα επιδόματα παρέχονται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
6. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:39 | St.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

    Νομίζετε κύριοι ότι θα μας κάμψετε και θα μας λυγίσετε ;
    Όσο και να προσπαθείτε, εμείς θα κάνουμε παιδιά. Κόψτε τα πάντα. Παιδιά θα κάνουμε, προδότες!
    Δεν θα σας περάσει. Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα χωρίς Έλληνες.
    Εμείς θα είμαστε εδώ και θα κρατάμε Χριστό και Ελλάδα.
    Όσο και να μην σας αρέσει, εμείς θα δίνουμε μαρτυρία παντού και πάντα.
    Κάτω τα χέρια σας από τα ολίγιστα που μας δίνετε.
    Πολύ περισσότερα δικαιούμαστε. Επειδή μας πετάξατε μερικά ψιχουλάκια, νομίζετε ότι είμασταν ευχαριστημένοι ;
    Να κόψετε από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, να εισπράξετε από τους καναλάρχες τα δις Ευρώ που χρωστάνε το κράτος. Να φορολογήσετε επιτέλους σοβαρά τους τραπεζίτες. Σταματήστε το λαθρεμπότι καυσίμων. Σταματήστε την φοροδιαφυγή. Και να δείτε πως θα εξοικονομηθούν τα λεφτά.
    Είναι δυνατόν το μέλλον της Ελλάδας να εξαρτάται από τα λεφτά που θέλετε να μας κόψετε ;
    Προσέξετε καλά :όταν κάποιον τον εξαθλιώνεις, γίνεται επικίνδυνος. όταν κάποιος δεν έχει τι άλλο να χάσει, θα κάνει τα πάντα.
    Μη μας πιέζετε και μημας εξωθείτε στα άκρα.
    Έχουμε και αντοχές.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:36 | Παναγιὠτης Κορναράκης

    Κύριοι της κυβέρνησης, αναλογιστείτε τις περικοπές που ήδη έχετε κάνει σε μισθούς – δώρα, παράλληλα με τις αυξήσεις Φ.Π.Α. Αναλογιστείτε ότι μία οικογένεια μισθωτών έχει ήδη απολέσει περίπου 6.000€ από το ετήσιο εισόδημά της. Με την περικοπή και του πολυτεκνικού επιδόματος μας οδηγείτε σε οικογενειακή – οικονομική καταστροφή.Μας οδηγείτε στα όρια της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της πείνας. Αναλογιστείτε αν εσείς μπορείτε να ζήσετε 6μελή τουλάχιστον οικογένεια με 40.000€ ετησίως. Μας τιμωρείτε για δύο κατά κύριον λόγους:α)διότι αγαπάμε τη ζωή και θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι πηγή ζωής και β) διότι είμαστε μισθωτοί (άρα ευκατάστατοι!!!) και δεν μπορούμε να αποκρύψουμε το εισοδήμά μας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:52 | Χαράλαμπος

    κ.Λοβέρδο,

    Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει.
    Λύσατε όλα τα αλλα προβλήματα και ήρθατε να λύσετε το τελευταίο ;
    150 εκ.Ευρώ είναι το πρόβλημά σας και έρχεστε να μας το κόψετε ;
    Ντρέπομαι που κατάγομαι από την Πάτρα, γιατί είμαστε συντοπίτες.
    Άμεση απόσυρση του γελοίου νόμου.
    Άμεση κατάργηση όλων των αντιπολυτεκνικών διατάξεων.
    Ο νόμος πρέπει να καταρηγθεί στους δρόμους.
    Πολύτεκνοι, ήλθε η ώρα να παλέψουμε για τα αυτονόητα.
    Πρέπει να ξεσηκωθούμε μαζικά.
    Εδώ δεχόμαστε πόλεμο με πραγματικά πυρά.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 20:31 | ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Πήραμε πριν λίγες μέρες το βοήθημα του Δεκεμβρίου και είπαμε πως αυτά θα ήταν και τα τελευταία. Η στάθμη του πετρελαίου έχει πέσει και είπαμε να βάλουμε 500 λίτρα μ’ αυτά. Τα υπόλοιπα να πάνε για τις γιορτές. Φέτος δε βάλαμε φωτάκια. Με ρωτάνε τα παιδιά «πότε θα στολίσουμε το σπίτι μας» βλέποντας τα άλλα σπίτια στολισμένα κι εγώ αποφεύγω να τα βγάζω το βραδύ έξω για να μην βλέπουν τα ξένα φωτάκια αναμένα. Θέλω εδώ και 8 μήνες να αγοράσω δύο στρώματα για την κουκέτα των κοριτσιών μου και δυστυχώς δεν τα καταφέρνω ποτέ.
    Κι όμως είμαι και ΄γω στην κατηγορία των 40000 μικτά που τελευταία στιγμή την πήραν πίσω. Ρωτώ όλους λοιπόν. Πόσο πλούσιος είμαι τελικά που δεν καταφέρνω ούτε τα βασικά?
    Ποιος σκέφτηκε οτι χρειαζόμαστε κάθε μέρα 4-5 γάλατα εβαπορέ και 1-2 λιτρα φρέσκο? Ποιος σκέφτηκε οτι αν θελήσουμε να πάμε να κουρευτούμε και οι 6 θέλουμε παραπάνω απο 60 ευρώ? Απλά καθημερινα πράγματα που σίγουρα τα νοιώθουν μόνο οι συνάδελφοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι.
    Δεν μας συναισθάνεται κανένας δυστυχώς. Ακόμη και οι πιο κοντινοί μας.
    Ακόμη και μετά την απόσυρση του πλαφόν, μου έχει μείνει η πικρία και μια αίσθηση απογοήτευσης για την αντιμετώπιση που τυχαίνουμε. Και επειδή κάναν την αρχή σε λίγο να περιμένουμε κι άλλα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

    Υ.Γ. Υπολογίζω καλώς εχόντων των πραγματων τον Φεβρουάριο να καταφέρω να πάρω τα στρωματα. Θα βάλω τα δυνατά μου αυτή τη φορά. Κατα τα άλλα «Εχω και κότερο, πάμε μια βόλτα».

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 20:01 | Κουρτίδης Α

    ΘΥΜΟΣ -ΘΥΜΟΣ -ΘΥΜΟΣ – ΘΥΜΟΣ -ΘΥΜΟΣ -ΘΥΜΟΣ – ΘΥΜΟΣ – ΘΥΜΟΣ -ΘΥΜΟΣ

    Σίγουρα δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά και ούτε μπορώ να απαντήσω εμπεριστατωμένα σε ένα άρθρο νομοθεσίας το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ογκοδέστατου φακέλου με παραπομπές και νόμους κτλ.

    Επειδή στο σύνολό τους οι πολιτικοί ευθύνονται για τη κατάντια τις χώρας για τα 150.000.000€ που θέλετε , αλλά και για όλα τα άλλα που σας λείπουν φτάνουν οι μισθοί σας και μόνο.

    Ενδεικτικά(40.000 € Χ 300 ακατανόμαστοι Χ 12 μήνες = 144.000.000€)

    Ακόμη ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 20:58 | Σταυρος – εκπαιδευτικός

    Αγάπη και δικαιοσύνη χρειάζεται κύριοι γι’αυτή τη χώρα και για τους κατοίκους της.
    Αγάπη γιάυτούς που τόλμησαν να κάνουν πολλά παιδιά,να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ,τον πολύτιμο ύπνο τους,τις ανέσεις τους,τη βόλεψή τους.Αγάπη γι’αυτούς που αυξάνουν τον πληθυσμό της χώρας,ώστε οι αυριανοί πολίτες της να φυλλάτουν τη περιουσία όλων αυτων που διαμένουν σ’αυτήν- όσο ψηλά κι άν βρίσκονται-απ’την επιβουλή των γειτόνων μας,σε ανατολή και βορρά που τόσο μας αγαπάνε και το δείχνουν καθημερινά.Αυτός ο τόπος έχει παρελθόν,παρόν, ελπίζουμε και μέλλον.Ενισχύστε αυτούς που προσπαθούν για το μέλλον αυτού του τόπου.Αυτούς που αγαπούν τη ζωή.
    Δικαιοσύνη στις πράξεις σας, και στις αποφάσεις σας.Θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδυα όταν ξέρετε ότι αδικήσατε μερικές χιλιάδες Πολυτέκνων βάζοντας άδικα εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή επιδομάτων;Φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε πόσο ανακουφίζουν τα αναιμικά επιδόματα πολυτεκνίας που δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση.Αφαιρέσατε χρήματα απ’τους μισθωτούς πολύτεκνους,λέγεται ότι θα καταργήσετε και τα δώρα εορτών, ε πάρτε και τα αναιμικά επιδόματα για να αυξήσετε την ουρά στα συσσίτια,και τη θλίψη σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους.
    Πόσοι είναι οι πολύτεκνοι με υψηλά εισοδήματα που αξίζουν μιας τέτοιας μεταχείρισης και πόσο είναι το όφελος που προκύπτει για τη πολιτεία;Το έψαξε κανείς;
    Ας συνεισφέρει ο κάθε πολίτης σ’αυτή τη κρίση σύμφωνα με τις δυνάμεις του,και με δικαιοσύνη.Δικαιοσύνη που μου φαίνεται μόνο οι κατακτητές αυτής της χώρας εδώσαν στο παρελθόν όσον αφορά τη φορολογία (βλέπε Δεκάτη των Τούρκων).Αυτός που φροντίζει περισσότερους ας «ξεκουράζεται» και περισσότερο απ’την πολιτεία,για τους λόγους που προανέφερα.Οποιος πολύ αμοίβεται ας καταβάλλει και περισσότερα.
    Αποσύρετε τα άρθρα 42,43,και 44 του νομοσχεδίου σας.
    Βοηθήστε την προσπάθεια των Πολυτέκνων,ενισχύοντας τους,όχι αφαιρώντας τους και θα έχετε την ευγνωμοσύνη και των αδυνάτων και τη βοήθεια του Ουρανού στην προσπάθειά σας.
    Το άδικο ουκ ευλογείται.(Για όσους πιστεύουν σε Θεό).

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:13 | ΟΛΥΜΠΙΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42,43,44 ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:08 | ΚΩΣΤΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ

    Κύρις υπουργέ:
    Μπορείτε, αν θέλετε πραγματικά εισπράξετε τα χρήματα που λείπουν, να στραφείτε σε εκείνους που τα έχουν, και ξέρετε και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί.
    Εμείς ως πολύτεκνοι φορολογούμενοι πολίτες, προσπαθούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, και να κάνουμε τα παιδιά μας σωστούς πολίτες στο κράτος. Αν είμαστε ανεπιθύμητη κατηγορία πολιτών να μας το πείτε ευθεως. Γιατί όμως δεν ρωτάτε τι ισχύει με τις πολύτεκνες οικογένειες σε άλλες ευρωπαικές χωρες;
    Αυτό είναι το σοσιαλιστικό και κοινωνικό κράτος που προωθείτε;
    Επιδεινώστε λοιπόν περισσότερο το δημογραφικό και ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας μας. Εμείς μπορεί να το ξεχάσουμε κάποτε. Η Ιστορία θυμάται όμως και καταγράφει!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:16 | ΚΑΤΣΑΜΠΕΚΗΣ Μ.

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΚΝΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ή ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:49 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    1. Σεβαστείτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων, το οποίο αναφέρεται σαφέστατα στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και
    2. Bοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια.
    Μήπως έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να περιορίσουμε τις γεννήσεις;
    Κατόπιν των παραπάνω,
    ΟΧΙ στο άρθρο 43.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:01 | Χαράλαμπος Ραμαντανάκης

    Η πρόθεση της πολιτείας να καταργήσει το επίδομα πολυτέκνων δημιουργεί ένα μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που προσπαθεί με αγάπη να συμβάλλει στο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την πατρίδα μας, με το επίδομα αυτό δεν λύνονται τα οικονομικά προβλήματα των πολυτέκνων αλλά η κατάργησή του εξουθενώνει την ήδη βεβαρημένη θέση τόσων ανθρώπων οι οποίοι έκαναν μία θυσία να ακολουθήσουν μία ζωή λιγότερο άνετη όχι από έλλειψη νοημοσύνης όπως υποτιμητικά υπαινίσσονται κάποιοι για να κρύψουν τη φυγοπονία τους. ΄΄Στην αρχαία Ελλάδα όσοι δεν είχαν οικογένεια θεωρούνταν κηφήνες της κοινωνικής κυψέλης γι αυτό και η πολιτεία επέβαλε φόρους ανάλογα με το εισόδημα τους.΄΄(Σόλων)Η Εκκλησία έχει αναλάβει να προσφέρει επίδομα 120 ευρώ στις 3τεκνες οικογένειες της Θράκης και σύμφωνα με έρευνες το πρόγραμμα αυτό έχει θετικα αποτελέσματα εως 40% (πηγή Ι.Σ.Ε.Ε.)γι αυτό και η πολιτεία πρέπει να δείχνει πόσο πονάει τον τόπο αυτο μεριμνώντας για το μέλλον του τόπου που εγγυόνται οι πολύτεκνες οικογένειες.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:39 | ελενη

    Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο. Ακούμε και ζούμε κάθε παραλογισμό καθημερινά. Τί άλλο θα διεκδικήσουν από εμάς…

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:56 | ΑΝΝΑ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑ

    Κάναμε τα παιδιά μας γιατί αγαπάμε το Θεό,τη ζωή ,την ομορφιά και την πατρίδα μας.Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές το χλευασμό των συναδέλφων και του περίγυρου.Φορολογηθήκαμε για 25 χρόνια με άδικο τρόπο σε σχέση με τους άγαμους και τους ολιγότεκνους. Με τη δύναμη πού μας έδωσε ο Θεός και τη χαρά που παίρναμε από τα παιδιά μας πορευτήκαμε και προκόψαμε στη ζωή και στις δουλειές μας. Τα παιδιά μας πέρασαν στις πρώτες σχολές προτίμησής τους από το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς και το κοντινό φροντιστήριο. Νιώθω ότι σε μια χώρα με το γνωστό δημογραφικό πρόβλημα όποιος πολεμά τους πολύτεκνους πολεμά την ίδια την Ελλάδα, όποιος αντιτίθεται στη γέννηση πολλών παιδιών πολεμά την ίδια τη ζωή, μόνο που η ζωή είναι πολύ δυνατή και στο τέλος πάντα νικά.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:59 | ΓΙΩΡΓΟΣ -ΕΦΗ

    Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ-ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ . ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42,43,44 ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ , ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:53 | Γιώργος Θεοδώρου

    Και μόνο ότι σκέφτηκαν να κάνουν οικονομία σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών καθιστά επικίνδυνη αυτή την κυβέρνηση. Τη στιγμή που ψηφίζουν αυξήσεις για τους βουλευτές και αρνούνται να περικόψουν τα προνόμια των πράσινων συνδικαλιστών βρήκαν ότι οι σπατάλες του ελληνικού κράτους μπορούν να μειωθούν αν τσακίσουν την πολύτεκνη οικογένεια . Ο αγώνας πρέπει να είναι καθαρά πολιτικός και αμείλικτος. Επίσης σε τούτες τις δύσκολες στιγμές δεν μπορεί να κάνει την πάπια η εκκλησία αναλογιζόμενη μήπως χάσει τα δικά της προνόμια.
    Γιώργος Θεοδώρου εκπαιδευτικός

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:49 | Τακης Α

    Ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα έπρεπε να ερχόμαστε σε προστριβή όσοι είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε παιδιά με όσους είτε με την επιλογή τους δεν έχουν/θέλουν είτε (και αυτό είναι το πιο σοβαρό και λυπηρό) να διαθέτουν μια ολόκληρη περιουσία για να τεκνοποιήσουν.Και αυτό γιατί τα 44€ /μήνα που δίνονται για κάθε παιδί είναι ψίχουλα,η μέχρι σήμερα απαλλαγή απο τέλη αυτοκινήτων χάνεται γιατί γίνεται για όλους με την μέθοδο της απόσυρσης,τα Τέλη παραμένουν ίδια με εκείνους που είναι εραστές των ωραίων και δυνατών αυτοκινήτων (μεγάλου κυβισμού),ενώ το να σπουδάσουν τα παιδιά μας θεωρητικά αποτελεί δωρεάν για όλους τους Ελληνες που όμως παραμένει στα χαρτιά.
    Κυρίες και Κυριοι Υπουργοί και Βουλευτές όλων των κομμάτων.
    Να γίνει οτι και σε άλλες χώρες..Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο αυτό.
    Πχ σε πολλές Ευρωπαικές χώρες δίνονται επιδόματα απο το πρώτο και ακόμα μέχρι μόνο ενα παιδί,δίνονται και σε οικογένειες με δυο παιδιά κ.ο.κ
    Ίσως να μην μας βγαίνουν τα οικονομικά.
    Ας συνδυαστεί με γενναία αύξηση του οικογενειακού επιδόματος στον μισθό.Επιτέλους όσον αφορά τον Δημόσιο τομέα να αρθεί η αδικία που θέλει τα λεγόμενα οικογενειακά επιδόματα να μην είναι ποσοστιαία επί του βασικού αλλά νομισματικά ίδια απο το 1992 (δραχμικά τότε) με μόνη αύξηση 10€ στο 3 παιδί που εγινε κάποια στιγμή επι Αλογοσκούφη. Τι σημαίνει αυτό;;;Απλά όταν στο ΙΚΑ και σε άλλα ταμεία είναι σε % επι του μισθού ο οποίος εχει αναπροσαρμοστεί κατα πολύ απο το 1992 καταλαβαίνεται για πόσα λεφτά μιλάμε. Άλλο 12.000 δρχ (~35€ ) για παντρεμένο σε μισθό΄300+ € το 1992 που παραμένει μέχρι σήμερα και άλλο ενα 10% σε ενα μισθό 1500€ Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 2009 (γιατι εκεί πλέον έχουμε βάση και αναμνήσεις για τους μισθούς, το 2009) .
    Αυξήστε λοιπον τα οικογενειακά επιδόματα και κυρίως τα επιδόματα τέκνων σε ολες τις κατηγορίες των μισθωτών…Αυξήστε το αφορολόγητο σε ελεύθερους επαγγελματίες όταν εχουν πολλά παιδιά και τότε ας κόψετε το 44€ που δίνεται σήμερα.Ντροπή είναι για αυτόν που τα δίνει και κυρίως για αυτούς που τα παίρνουν!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:21 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 43 ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΕΧΩ 4 ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΟΜΟΙΩΣ ΟΥΤΕ Η ΕΝΔΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:13 | Μπαλταδούρος Σεραφείμ

    Σαν πολύτεκνος κι εγώ πιστεύω ότι αυτά τα μέτρα είναι τελείως άδικα. Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν αρκετά αυξημένες υποχρεώσεις . Μη παραβλέπετε ότι φροντίζουν να μεγαλώσουν και να διαπαιδαγωγήσουν τέσσερις και περισσότερους αυριανούς φορολογούμενους πολίτες. Σ΄αυτή τη προσπάθεια αν δεν έχουν τη βοήθεια του κράτους οι αυριανοί φορολογούμενοι δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουν αυξημένη την εθνική συνείδηση για την αδικία που βίωσαν . Να τα πάρετε απ΄τα τρωκτικά τα οποία ήταν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια και σας υποστήριζαν ζημιώνοντας φυσικά και κλέβοντας το κράτος (τραπεζίτες καναλάρχες αφεντικά του τύπου κλπ).

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 15:54 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 15:31 | Παρασκευάς Σαλίβερος

    Είμαι πατέρας πέντε παιδιών και πολύ καλά γνωρίζω ότι τα παιδιά μιάς πολύτεκνης οικογένειας δεν έχουν λιγότερες ανάγκες από αυτά των οικογενειών με 1 ή 2 παιδιά. Tα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας απλώς και μόνο μοιράζονται το οικογενειακό εισόδημα που αντιστοιχεί στους άτεκνους γονείς, οι οποίοι ούτε βαρύνονται με ανάλογα έξοδα ούτε υποχρεούνται να μεριμνούν και να ανησυχούν για τρίτους.

    Βλέποντας ότι στο εξής η ιδότητα του πολύτεκνου θα εξαρτάται από το οικογενειακό εισόδημα και μάλιστα το μεικτό και όχι από τον αριθμό των τέκνων, δεν αισθάνομαι και τόσο καλά και ντέπομαι γιατί μέχρι σήμερα καθησύχαζα νέα ζυγάρια λέγοντας:
    -Η πολιτεία έχει κατοχυρώσει συνταγματικά τη μέριμνα υπέρ των πολυτέκνων.
    -Ποιος θα τολμήσει να θεωρήσει ως προνομιούχους τους αγωνιστές πολύτεκνους?
    -Ποιος πολιτικός θα αφαιρέσει κάτι από τους πολύτεκνους αφού αυτοί με δική τους θέληση στερούν αρκετά από την ατομική τους ζωή?

    Αν δεν ήμουν συνειδητοποιημένος χριστιανός και έλληνας, θα έλεγα ότι οι πολύτεκνοι είμαστε κορόιδα.
    Όχι όμως δεν είναι έτσι. Και εμείς ξέρουμε τι κάνουμε και εσείς ξέρετε.
    Αν δεν αποσύρετε τη διάταξη, στο εξής θα είμαστε απέναντι.
    Εσείς υποστηρικτές του αδίκου και εμείς με τις ιδέες μας.
    Εσείς με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και εμείς με την ανιδιοτελή προσφορά μας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 14:30 | athanasios

    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:26 | ΝΙΚΟΣ

    Οταν κάποιος πραγματικά δεν μπορεί να ιεραρχήσει τις αξίες και τα ιδανικά που διακρίνουν έναν πολιτισμό και ένα κράτος πρόνοιας, τότε καταθέτει τέτοιες προτάσεις και σχέδια νόμου.

    Κύριοι, που κατέχετε αυτές τις θέσεις με την ψήφο μας (δυστυχώς), θα καθίσετε κάποια στιγμή να κάνετε απλές μαθηματικές πράξεις δημοτικού??? Η σας πληρώνουμε τζάμπα μισθούς?

    Μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος διαβίωσης μιας πολύτεκνης οικογένειας, ή σας είναι πολύ δύσκολο και αυτό? Διότι,για να σας αναλύσω όπως προσπάθησαν οι παραπάνω πολύτεκνοι, το πραγματικό νόημα της ύπαρξης των πολύτεκνων οικογενειών, το θεωρώ χάσιμο χρόνου!!! Δεν θα το καταλάβετε ούτως ή άλλως!.

    Πάμε λοιπόν στα εύκολα. Απλά μαθηματικά.

    Οικογένεια με τέσσερα παιδιά(και δεν μιλώ για περισσότερα), χρειάζεται το μήνα τα εξής.

    -Γάλα 80lt X 1.15€ =92€.
    -Τρόφιμα 120€/εβδομάδα Χ 4 = 480€.
    -Παπούτσια αθλητικά μόνο για τα παιδιά 1 ζευγάρι/ανά έτος Χ 4 Χ 50/12= 16€.
    -1 μπουφάν ανά παιδί το χρόνο 4Χ60/12 = 20€
    -1 παντελόνι ανά παιδί το χρόνο 4Χ30/12 = 10€
    -Εξοδα για κάλυψη της δωρεάν παιδείας (φροντιστήρια Αγγλικών και μόνο) 50Χ4=200€
    -ΔΕΗ (για πλυντήρια που δουλεύουν όλη την εβδομάδα κλπ..) 60€
    -Νερό (για πλύσιμο κλπ για 6 άτομα) 60€
    -Τηλέφωνο 60€
    -Δάνειο (ή αν θέλεις ενοίκιο) κατοικίας 700€
    -Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (κατά προσέγγιση και χωρίς σοβαρά προβλήματα) 60€
    -Ασφάλιστρα για αυτοκίνητο 7θέσιο = 45€
    -Τέλη κυκλοφορίας 20€
    -Πετρέλαιο θέρμανσης 250€
    -Βενζίνη κίνησης 300€
    -Φόροι εισοδήματος γονέων για τα 40000€ = 800€
    -Ασφαλιστικά ταμεία γονέων = 500€

    Λοιπόν, μόνο τα παραπάνω αν προσθέσετε θα σας δώσει το ποσό των 3.673,00€/μήνα. Που σημαίνει ότι το χρόνο μια πολύτεκνη οικογένεια έχει 3.763χ12=44076€ έξοδα.

    Δεν πρόσθεσα κανένα περιττό έξοδο διασκέδασης (ας πούμε σινεμά), κανένα δώρο Χριστουγέννων (ας πούμε παιχνίδι- βιβλίο), οι γονείς θα κυκλοφορούν γυμνοί, τα παιδιά δεν θα πάνε φροντιστήριο όταν θα πάνε στο Λύκειο, άρα δεν θα περάσουν και σε κάποια σχολή. Αν το ακριβό 7θέσιο χαλάσει, θα κυκλοφορούν με τα πόδια, διότι δεν υπολόγισα το κόστος αγοράς νέου. Αν κατά τύχη περάσουν σε κάποια σχολή, προφανώς δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός έδρας (ενοίκια, ταξίδια κλπ). Τα παιδιά δεν θα επισκεφτούν κανένα Μουσείο, δεν θα πάνε σε καμία εκπαιδευτική εκδρομή στο σχολείο, γιατί όλα τα παραπάνω θα προσαυξήσουν τα έξοδα.

    Πείτε μας κ. Λοβέρδο.
    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ??? για να χαρακτηριστούμε πολύτεκνοι???
    Τρία πράγματα έχω να πω. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:49 | Μαργαρίτα

    Είναι απαράδεκτο να θεωρείται κάποιος πολύτεκνος βάσει του εισοδήματός του.Αγαπητοί κύριοι του υπουργείου και της κυβέρνησης είστε μορφωμένοι άνθρωποι και γνωρίζετε την ελληνική γλώσσα.Μπορείτε όμως να ανοίξετε κι ένα λεξικό και να δείτε τη σημασία της λέξης.
    Αν όμως εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι πολύτεκνος είναι κάποιος με πολλα λεφτά και όχι με πολλά παιδιά και προχωρήσετε στις απαράδεκτες διατάξεις του νομοσχεδίου, τότε προτείνω να μειωθούν και οι δικοί σας μισθοί στο «υπέρογκο» ποσό των 40000 ετησίως.¨Ετσι θα δείξετε εμπράκτως ότι νοιάζεστε γι’αυτόν τον τόπο και δεν αφήνετε τους μισθωτούς και συνταξιούχους να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα.
    Με βουλευτική αποζημίωση πανω από 4000-5000 μηνιαίως ξέρω κι εγώ να λέω ότι πρέπει να κοπούν επιδόματα από τους πολύτεκνους που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
    Είναι ντροπή που προσπαθείτε να μας εξαθλιώσετε.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:46 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ειναι ντροπη μονο και που το σκεφτηκαν να συνδεσουν την πολυτεκνικη ιδιοτητα με εισοδηματικα κριτηρια, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

    Ενας πολυτεκνος αδιοριστος εκπαιδευτικος…

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:53 | Mπάμπης

    Τελικά τί είμαστε ;
    πολύτεκνοι ή πλούσιοι;
    Γιατί από αυτά που ακούω και διαβάζω μάλλον και τα δύο είναι ασυμβίβαστα.
    Η κοινή λογική άραγε τι λέει;
    Η πολυτεκνική ιδιότητα καθορίζεται από το εισόδημα και όχι από τον αριθμό των παιδιών;
    Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:21 | ΣΟΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΗΡΑΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 40000 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΗΣΥΧΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Ή ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΤΕ!!!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:40 | Αντώνης

    Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος
    ——————————————–
    Για να έχουμε όντως διαβούλευση, και όχι απλά μια παράθεση «εκθέσεων ιδεών» είναι απαραίτητο να αναρτηθεί στην σελίδα αυτή (άρθρο 43) και η αντίστοιχη μελέτη του εισηγητή των μέτρων που να τεκμηριώνει τόσο τα πιθανά σημεία σπατάλης, όσο και τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή τους.

    Παρακάτω παραθέτω κάποια -καίρια κατά τη γνώμη μου- ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο νομοθέτης στον ελληνικό λαό.

    Ενδεικτικές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσει ο νομοθέτης:

    1. Πως προκύπτει το νούμερο της εξοικονόμησης (150.000.000€) που ανακοίνωσε ο κος Υπουργός;

    2. Στα 150.000.000€, έχει συμψηφιστεί η ταυτόχρονη απώλεια ισόποσης κατανάλωσης από τα νοικοκυριά των πολυτέκνων; Έχει υπολογίσει το ΥΠΟΙΚ ότι από την μια θα μειώσει δαπάνες αλλά από την άλλη θα απολέσει ΦΠΑ, λοιπούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές (λόγω μείωσης τζίρου και απολύσεων στα καταστήματα που κλείνουν) κλπ;

    3. Εάν ναι, ποιο είναι το τελικό καθαρό όφελος από τα μέτρα αυτά;

    4. Το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την εφαρμογή του μέτρου έχει αξιολογηθεί ότι είναι τέτοιο που μπορεί να αντισταθμίσει τις τεράστιες (οικονομικές, εθνικές κ.α.) αρνητικές συνέπειες στο Δημογραφικό και στο Ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδος;

    5. Ποιός είναι ο συνολικός αριθμός οικογενειών που επιδοτούνται ανά σύνολο τέκνων; π.χ. 3 τέκνα=(Χ) οικογένειες, 4 τέκνα= (Ψ) οικογένειες, 5 τέκνα=(Ζ) οικογένειες κ.ο.κ. για 6,7,8,9,10… τέκνα
    .
    6. Για να γίνει σαφές σε ποιούς απευθύνεται το νομοσχέδιο αυτό, θα πρέπει με βάση το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, να μας δηλωθεί συκεντρωτικά ο αριθμός οικογενειών που επιδοτούνται ανά κατηγορία εισοδήματος. Στην κάθε κατηγορία ποια είναι η μέση μηνιαία επιδότηση ανά οικογένεια και ποιο το σύνολο δαπάνης της κατηγορίας;
    Ενδεικτικές Κατηγορίες Ειδοδημάτων:
    -έως 40.000€,
    -από 40.001€ έως 60.000€,
    -από 60,001€ έως 100.000€
    -άνω των 100.000€

    Θα ήταν πολύ χρήσιμα και πολλά άλλα στοιχεία, για μια συνολική και αντικειμενική μελέτη μακριά από συνθήματα πρόσκαιρου εντυπωσιασμού αλλά έχω ήδη καταχραστεί το χώρο σας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:43 | Αντώνης

    Σύμφωνα με την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»

    Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα σπάταλο κράτος που μοίραζε μέχρι πρότινος αφειδώς επιδόματα σε κάποιες «προνομιούχες» ομάδες;;

    Είναι δυνατόν σε τέτοια εποχή κρίσης να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε μια «ειδική» κατηγορία ανθρώπων που στο κάτω-κάτω «τα ήθελαν… και τα έπαθαν»;;

    Εμείς θα πληρώσουμε τα παιδιά τους; λένε πολλοί συνάνθρωποί μας καθημερινά…

    Άλλοι φτάνουν στο να εξισώνουν τα παιδιά των πολυτέκνων με κατοικίδια ζώα! «Έχω και εγώ 5 σκυλιά, γράφει κάποιος, γιατί δεν δίνει και σε μένα η πολιτεία επίδομα;»

    -Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!

    -ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ!

    -ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ (ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ) ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

    -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΓΑΜΟΥΣ Ή ΕΓΓΑΜΟΥΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

    Αυτό πρακτικά, ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΗ σημαίνει ότι:

    1. Οι πολύτεκνοι, και κατ΄επέκταση τα παιδιά τους, δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες! Ούτε τρώνε λιγότερο από τους άλλους, ούτε ντύνονται ελαφρύτερα, ούτε χρειάζονται λιγότερα m2 για να ζήσουν, ούτε φυσικά κοιμούνται σε μικρότερα κρεβάτια (αν και τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε ψηλότερα-σε διπλές και τριπλές κουκέτες!) Επιπλέον, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι τα παιδιά των πολυτέκνων δεν μαθαίνουν ξένες γλώσσες με υπνοπαιδεία, χρειάζονται και αυτά φροντιστήριο για να μπούνε στο ελληνικό πανεπιστήμιο και ενίοτε τους αρέσει η μουσική και τα παιχνίδια-όπως και σε όλα τα άλλα παιδιά! Τυγχάνει, επίσης, να έχουν και αυτά ονομαστικές γιορτές και γενέθλια και να περιμένουν το (συμβολικό πολλές φορές) δώρο τους! Ταυτόχρονα, ο Κ.Ο.Κ., δεν εξετάζει τη φορολογική δήλωση του πολύτεκνου οδηγού, αλλά ορθώς απαιτεί το κάθε παιδί στο αυτοκίνητο να κάθεται στο δικό του κάθισμα ή σε ειδικό καρεκλάκι δεμένο με δική του ζώνη ασφαλείας! Άλλη μια lux κατάκτηση των πολυτέκνων! Αυτό βέβαια δυστυχώς σημαίνει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, με περισσότερες θέσεις, με υψηλότερη κατανάλωση, υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας και ακριβότερα service! Καθώς μια πολύτεκνη οικογένεια συνήθως έχει παιδιά της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο!) αλλά και πολλά διαφορετικά φροντιστήρια, συναγωνίζεται πολλές φορές σε διανυόμενα χιλιόμετρα τα ταξί με ότι σημαίνει αυτό σε καύσιμα και κόστος χρήσης. Και, last but not least, τα παιδιά των πολυτέκνων αρρωσταίνουν και αυτά όπως όλα τα παιδιά του κόσμου! Δηλαδή, σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, φάρμακα, γιατροί, εξετάσεις ατυχήματα και νοσοκομεία πολύ συχνότερα! Κλπ,κλπ,κλπ! Αυτά όλα όμως τι σημαίνουν; Ένα και μόνο πράγμα! ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με κεφαλαία γράμματα! Κατανάλωση μετρημένη, όχι σπάταλη (που τέτοια τύχη!) αλλά εκθετικά μεγαλύτερη από αυτήν της «τυπικής» ελληνικής οικογένειας.

    2. Οι πολύτεκνοι είναι και αυτοί εργαζόμενοι -και μάλιστα σκληρά- για να τα βγάλουν πέρα (πάλι δεν ζητάνε τίποτα και από κανέναν!). Και αυτοί έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, μείωση ωραρίου και απολύσεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι. ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΌΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ (ΕΙΔΙΚΗ Ή ΜΗ) ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ! Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα κλπ, όταν πολλαπλασιαστούν με τον αριθμό των μελών και τις αντίστοιχες ανάγκες κάθε οικογένειας, οδηγούν σε προφανή συμπεράσματα. Αντί λοιπόν να μεταχειριστούμε τον πολύτεκνο ισότιμα και δίκαια και να του παρέχουμε διευκολύνσεις που να αμβλύνουν την εις βάρος του διαφορά (ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ -ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ- ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ), ερχόμαστε ως κράτος να του μειώσουμε ακόμα περισσότερο το εισόδημα κόβοντας τα επιδόματα!

    3. Το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να αναγνωρίζει τη συνεισφορά της πολύτεκνης οικογένειας στα δημόσια οικονομικά και να επιστρέφει με διάφορους τρόπους ένα μέρος της. Αν η πολύτεκνη οικογένεια μπορούσε (θεωρητικά) να χαρακτηριστεί ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ο ΦΠΑ εσόδων και δαπανών θα ήταν μονίμως πιστωτικός και θα υπήρχε επιστροφή φόρου σε μετρητά!

    4. Για να απομυθοποιήσουμε όμως και αυτά τα 150 «σπάταλα» εκατομμύρια, πρέπει να γίνει γνωστό ότι το περίφημο οικογενειακό επίδομα (ΟΓΑ) μιας πολύτεκνης οικογένειας π.χ. με 5 παιδιά, αντιστοιχεί σε 220 € περίπου το μήνα! Για περισσότερα παιδιά δεν θα σας κουράσουμε με πολύπλοκους αλγόριθμους! Ο νομοθέτης έχει προβλέψει να προστίθεται το αστρονομικό ποσό των 44 € το μήνα, για κάθε νέο μέλος!

    5. Πρέπει επίσης, να τεκμηριωθεί από τους εισηγητές του νομοσχεδίου η αναφορά του κου Υπουργού ότι «υπάρχουν πολύτεκνοι με εισόδημα 100.000€ που λαμβάνουν επίδομα». Σαφώς υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να αναφερθεί το ποσοστό επί του συνόλου των πολύτεκνων οικογενειών που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατηγορία καθώς και το συνολικό ύψος της δαπάνης στην συγκεκριμένη κατηγορία με εισόδημα μεγαλύτερο των 100.000€ (γιατί αλλιώς έχουμε καθαρή περίπτωση παραπλάνησης της κοινής γνώμης!) Με άλλα λόγια, πόσοι είναι, τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν και για ποια συνολική δαπάνη γίνεται όλος αυτός ο ντόρος;

    6. Πολύτεκνη οικογένεια σημαίνει πολλά τέκνα! Με απλά λόγια (πάλι οικονομικά) ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Είναι αδιανόητο να θεσπίζονται εισοδηματικά κριτήρια ή μάλλον στην προκειμένη περίπτωση πλαφόν χορήγησης επιδόματος (40.000€) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων. Όταν αναφερόμαστε στην παροχή επιδόματος σε τρίτεκνους / πολύτεκνους / υπερπολύτεκνους, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η αιτία της παροχής αυτής είναι ο αριθμός των τέκνων και μόνο! Επομένως, το πρώτο κριτήριο που θα έπρεπε να λαμβάνει κανείς υπόψη, είναι ο αριθμός των τέκνων ώστε να διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των πολιτών από το κράτος (αναγνωρίζοντας το ίδιο ποσό διαβίωσης ανά μέλος οικογενείας). Οι πολύτεκνοι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θεωρεί τους ίδιους και τα παιδιά τους, πολίτες β΄κατηγορίας.

    7. ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ «ΠΑΡΟΧΕΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Μπορεί να εξηγήσει κάποιος σε τι επιβαρύνει το ελληνικό κράτος, η μετεγγραφή ενός φοιτητή από το τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ κάποιας μακρινής πόλης, στο αντίστοιχο τμήμα κοντά στον τόπο διαμονής τής πολύτεκνης οικογένειας; Για μια πολύτεκνη οικογένεια όμως, που μπορεί να έχει 2 και 3 παιδιά (ταυτόχρονα) ως φοιτητές, η μη-μετεγγραφή τους θα αποτελούσε μια αναίτια, ανόητη, και τις περισσότερες φορές δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση! Επίσης, σε τι επιβαρύνει το κράτος ή μοριοδότηση των πολυτέκνων σε διαγωνισμούς προσλήψεων; Θα πρέπει επομένως άμεσα να ξεκαθαριστεί από το νομοθέτη ότι δεν θα θιγούν τα αντίστοιχα δικαιώματα των πολυτέκνων (που στο κάτω-κάτω δεν επιφέρουν καμία πρόσθετη δαπάνη στο κράτος)

    8. Είναι επίσης απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν σε νομοθέτημα που θα ισχύσει (θεωρητικά) για πρώτη φορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2011, να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2009 και όχι του 2010 (ενώ είναι γνωστό ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τα εισοδήματα του 2010 είναι σημαντικά μειωμένα!). Συγχρόνως, σε αντίστοιχη περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση και όχι αυτή του 2009.

    9. Κάτι που πρέπει επίσης να επισημανθεί, είναι το γεγονός ότι για τον πολύτεκνο, το στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!! Είναι γνωστό ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 4,5,6 ΚΛΠ ΠΑΙΔΙΑ χρησιμοποιώντας τις γνωστές (δίκαιες ή άδικες, δεν το κρίνω) δικαιολογίες για φθορές, φασαρία, κλπ Είμαι σίγουρος ότι και ο νομοθέτης δεν αποτελεί εξαίρεση! Άρα, ο μοναδικός δρόμος για τον πολύτεκνο είναι να χρεωθεί με ένα στεγαστικό δάνειο και να αγωνίζεται για τα επόμενα 30-40 χρόνια της ζωής του να το αποπληρώσει! Συνεπώς, η ετήσια οικογενειακή δαπάνη σε τοκοχρεολύσια για την αγορά ή κατασκευή πρώτης κατοικίας, θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη και μάλιστα αφαιρετικά σε σχέση με το συνολικό εισόδημα.

    10. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι πολύτεκνοι δικαιούνται μειωμένα τιμολόγια στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ κλπ), μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ και άλλες αντίστοιχες παροχές, ΟΧΙ ΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΤΖΙΡΟΥ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. Εξάλλου, οι εκπτώσεις αυτές, αποτελούν τυπικές παροχές ανωνύμων εταιριών (που προς το παρόν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ως κάποια από τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

    Δεν θα κάνω καμία αναφορά στη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας σε δημογραφικά, εθνικά ή στρατηγικά θέματα καθώς νομίζω ότι το να αποδείξω ότι 1+1=2 είναι μάταιο και μη-παραγωγικό!

    -Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ…

    Φανταστείτε μετά από κάποια χρόνια, τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν αυτό που πολλοί σήμερα με τα λόγια και τις πράξεις τούς διδάσκουν και να δηλώσουν:

    -ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΑΣ;;;

    Και τότε δυστυχώς θα ισχύσει αυτό που πολλοί καταλογίζουν σήμερα στους πολύτεκνους και συνοψίζεται στο: «ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ… ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΜΕ…»

    ————————————————————————
    Σε επόμενο μήνυμα παραθέτω κάποια σημαντικά ερωτήματα που επιβάλλεται να απαντήσει ο εισηγητής του νομοσχεδίου στα πλαίσια της διαβούλευσης.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 12:37 | BACHARIDIS S. EVANGELOS

    GIA SAS KAI XRONIA SAS POLA.

    PROSPATHISA NA DIAVASO TO EN LOGO MINIMA SAS ALA I POLES APOFASIS, PARAGRAFI TON PARAGRAFON K.L.P DEN SINEXISA STIN OLOKLIROSI TOU ANAGNOSMATOS MOU.

    PROTAPOLA NA SAS SISTITHO.
    ONOMAZOME EVANGELOS BACHARIDIS TOU SAVROY KAI TIS STILIANIS BACHARIDOU, KATIKOS MOSXATOU ATTIKIS.

    TO MONO POU THA ITHELA NA ROTISO ( KIAN BORITE FISIKA ESIS NA MOU DOSETE KAPIA APANTISI DIOTI STI XORA POU ZOUME OUDIS DINI IPEFTHINES APANTISIS. )

    PRIN MERIKA XRONIA IXANE STAMATISI NA DINOUN TIS SINTAKSIS STIS POLITEKNES MITERES ( FISIKA KE TIS MITERAS MOU ) OTAN TIN PIGA STO SILOGO POLITEKNON ( STIN PIREOS ) NA KANI TIN EVLOGI EROTISI, GIATI TIS KOPSANE TIN EN LOGO SINTAKSI, I APANTISI ITANE OTI EPREPE NA ENGRAFI MAZI ME TIS IPOLIPES POLITEKNES MITERES KE NA PROVOUNE SE DIKASTIKI DIAMAXI.
    I MITERA MOU ITAN DISTAKTIKI KE SKEPTIKI GIA TIN EN LOGO KINISI TIS ( AN THAPREPE NA AKOLOTHISI TIS IPOLIPES POLITEKNES I AN THA AFINE TO THEMA STO FLOU KE OTI GINOTANE. ) META APO OLIGOLEPTI SIZITISI POU IXA ME TIN MITERA MOU STA GRAFIA POLITEKNON TIN EPISA NA SIMETASXI KE I IDIA ETSI OSTE NA MEGALOSI O ARITHOS TON MINITIRION APO TIS POLITEKNTES MITERES.
    TO DEXTIKE KE PLIROASE ENA SINVOLIKO POSO TON 20 EURO ( AN THIMAME KALA ) EPITA APO MERIKA XRONIA KE ME POLI DISKOLIA EPIKINONISA PROSOPIKA ME TA GRAFIA POLITEKNON STIN ATHINA ( PIREOS – ATHINON ) KE MOU IPAN NA EPIKINONISO ME KAPIO DIKIGORIKO GRAFIO, MIN SAS TA POLI LOGO META APO POLES PROSPATHIES K.L.P I APOFASI TON DIKASTIRIO POU IXAME PROVI KE EMIS ME TIS IPOLIPES POLITEKNES IKOGENIES ITAN I EKSIS…….

    KAPIES APO TIS POLI TEKNES IKOGENIES DEN DIKEOUNTE NA PAROUN TIN XAMENI SINTAKSI POU TOUS IXANE KOPSI GIA ENA XRONO KE ALES DIKEOUNTE NA PAROUN TON XAMENO XRONO POU DEN TOUS DINANE TIN SINTAKSI….!!!!!

    EROTOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
    POS INE DINATON NA INE MIA OMODA MINITIRION STO DIKASTIRIO ME TA IDIA DIKEOMATA KE I APOFASI NA THETIKI MONO GIA ORISMENOUSSSSSSSSS!!!!!!
    DILADI.
    NA IMASTE 10 ATOMA NA DIEKDIKOUME TA XRIMATA MAS KE NA VGENI DIKASTIKI APOFASI OTI I 3 THA PAROUN TA XRIMATA POU DEN TOUS DINANE KE I IPOLIPI THA PAROUN…… MIN PO TI.
    PITE MOU SAS PARAKALO POS INE DINATON ELINIKO DIKASTIRIO NA EKDOSI TETIA APOFASI????
    ( EKTOS KIAN I DIKI EGINE SE XORA TIS AFRIKIS POU AN KE EKI TETIA APOFASI DEN THA VGAZANE DIOTI THA GELAGE OOOOOLI I EVROPI )

    PEDIA IPARXI TROPOS NA PAROUN I POLITEKNI TIN EN LOGO XRONIA POU DEN PIRANE TIS SINTAKSIS TOUS????

    DEN THELO NA SAS APASXOLO ALO APO TON XRONO SAS
    SAS EYXARISTO EK TON PROTERON KIAN EXETE NA MOU DOSETE KAPIA APANTISI EYXARISTOS NA TIN LETAFERO STIN MITERA MOU MIPOS KE XARI KE I IDIA OPOS XARIKANE MERIKES EK TON KIRION POU I APOFASI GIA AFTOUS ITAHN THETIKI.

    EYXES GIA KALES GIORTES KE ENA DIMIOURGIKO 2011.
    FILIKA
    EVANGELOS BACHARIDIS.

    Y.G. SORRY AN TO EN LOGO THEMA MOU DEN EXI SXESI ME TIN DIKI SAS ANARTISI ALLA SAS DIAVEVEO OTI DEN DIAVASA TIN EN LOGO ANARTISI SAS, ITHELA OMOS NA SAS GRAPSO TIN EN LOGO AGANAKTISI MOU GIA TIN EN LOGO…… DIKASTIKI APOFASI.

    SAS EYXARISTO KE PALI.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 10:46 | Διόνυσος

    Αυτό το άρθρο όπως είναι διατυπωμένο βάλτε το στο μαξιλάρι σας για να θυμάστε ποιός άρχισε «χειρών αδίκως» όταν και όπως συναντηθούμε.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 09:33 | ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ,ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ( ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ..) ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΛΑΓΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ» ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ; »

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 09:18 | Γρηγόρης Σκιαδάς

    Αντί να ανατρέξουμε σε μεθόδους εξυγίανσης ενός πάσχοντα κρατικού μηχανισμού, της δημοκρατικής ηθικοφάνειας του πολιτεύματός μας και αυτών που τάχα είναι ταγμένοι για να το υπηρετούν ή να το προστατεύουν, οργανωμένα επιχειρείται μια καταστροφική εκστρατεία κατά της οικογένειας και κυρίως της πολύτεκνης. Ανήκει πιστεύω στην σφαίρα όχι του παραλόγου αλλά της σκόπιμης και οργανωμένης εκστρατείας κατά του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας όταν κάποιοι ορίζουν και αποδίδουν ιδιότητες κοινωνικών ομάδων με κριτήρια οικονομικά. Και τούτο είναι «φυσικό» για κάποιους οι οποίοι προκειμένου να «σώσουν» τους μεγαλοκαργαρίες που οφείλουν 24 δις ευρώ τιμωρούν βάναυσα την πλειοψηφία ενός λαού. Αυτή είναι η λογική της ληστείας και της ηθικοφάνειας ενός αποπροσανατολισμένου δημοκρατικού πολιτεύματος για το οποίο η ιστορία δεν θα χαριστεί. Εγώ ως πολύτεκνος αισθάνομαι ότι δίκαια μου αφαιρείται η ιδιότητά μου αφού πραγματικά το δικό μου εισόδημα μαζί με της γυναίκας μου ως δημόσιοι υπάλληλοι υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που δηλώνουν μερικοί μεγαλογιατροί, μελαγομηχανικοίή επιχειρηματίες που κατά καιρούς ανφέρουν τα κανάλια. Τελειώνω με ένα ερώτημα – παρατήρηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς: Κύριοι έχετε αντιληφτεί ότι αυτά τα μέτρα είναι και από τα τελευταία που μπορείτε να απαιτήσετε από την πλειοψηφία του λαού; Και λέω τελευταία γιατί απλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να σας δώσουμε. Τι θα κάνετε μετά; Θα προσπαθείτε ακόμη να καλύψετε αυτούς που οφείλουν τα 24 δις ή αυτούς που πλουτίζουν από τις παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία;

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 09:51 | Αθανασία

    Ξέροντας την ευαισθησία σας, αμφιβάλλω αν εσείς προσωπικά καταρτίσατε το σχέδιο των διατάξεων νόμου που αφορούν στους πολύτεκνους.
    Σε πιο δύσκολους καιρούς, η πολιτεία είχε θεσπίσει την παροχή ιδιαίτερης μέριμνας προς τους πολύτεκνους.
    Πως είναι δυνατό να εξαρτάται τώρα η ιδότητα του πολύτεκνου από το οικογενειακό εισόδημα και μάλιστα το μεικτό και όχι από τον αριθμό των τέκνων?
    Ανεξάρτητα από αυτό, γιατί θέτετε το οικογενειακό εισοδηματικό όριο των 40.000 Ε μεικτά? Δεν κατανοώ γιατί τόση κακομεταχείριση των πολύτεκνων σε σχέση με τους άτεκνους. Το όριο των 40.000 Ε αντιστοιχεί σε 357 Ε κατά άτομο για μια πολύτεκνη οικογένεια με 5 παιδιά. Ποιος άτεκνος με 357 Ε έχει την ίδια τύχη?
    Και φορολογικά αδικούνται οι πολύτεκνοι και όποιο άλλο ευεργέτημα είχαν στους στερείτε. Το προεκλογικά διατυπωθέν ενδιαφέρον της πολιτείας για τους αγνωνιστές πολύτεκνους και η επισήμανση της προσφοράς τους προς το έθνος καταλήγει σε εξόντωση της πολύτεκνης οικογένειας.
    Ποιός είναι ο εχθρός των πολύτεκνων? Ποιός είναι ο εχθρός της οικογένειας? Ποιός είναι ο εχθρός του έθνους?

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 08:43 | π. Νικόλαος Πούλης

    Το όριο των 40,000 ευρώ, πρέπει να αλλάξει. Μια επταμελής οικογένεια, η οποία έχει κάνει τον προγραμματισμό της και έχει δημιουργήσει δανειακές υποχρεώσεις, υπολόγιζε σε αυτά τα επιδόματα. Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται αυτός με τα΄δύο παιδιά με αυτόν με τα πέντε ή τα δέκα. Θα οδηγηθούν οικογένειες στην εξαθλίωση. ποιά είναι η πρόνοια που επιτάσσει το σύνταγμα για τους Πολύτεκνους. Πως αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν επί ίσοις όροις με αυτά των μικρών οικογενειών; Όταν δώδεδεκα με δεκαπέντε χιλιάδες είναι το σούπερ μάρκετ ετησίως, χωρίς στεγαστικά, δάνεια για πολυτεκνικό αυτοκίνητο, (το οποίο μας το δίνετε με φοροελάφρυνση και εν συνεχεία το φορολογείτε ώς πολυτελείας με 600 ευρώ τέλη), φροντιστήρια, λογαριασμούς, ένδυση, υπόδηση. Ποια λόγική έχει αυτό το όριο των 40000 ευρώ. Είναι κοινωνικά ανάλγητο μέτρο, αν όχι και ανήθικο. οι πολύτεκνοι συμβάλλουν στα δημόσια οικονομικά με την κατανάλωσή τους, μέσω φπα, το φόρο εισοδήματος, τις μειώσεις στους μισθούς τους. το μέτρο αυτό χτυπά τα πιο ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας. Δε θέλω να πιστέψω ότι τα μέτρα αυτώ είναι μέρος σχεδίου εξόντωσης των πολυτέκνων και «τιμωρία» τους για την επιλογή τους. Ο Θεός να φωτίσει τους νομοθέτες μας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 08:53 | Δ. Λάμπος

    Μπράβο κ. Λοβέρδο για τη δήλωσή σας : «Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό».
    Οι πολύτεκνοι αναμένουμε να προχωρήσετε ένα βήμα ακόμα και να ολοκληρώσετε την απόφασή σας αυτή. Γι’ αυτό σας προτείνουμε :
    – Να αποσύρετε και τα τρία επίμαχα άρθρα 42, 43 και 44 του σχεδίου νόμου, και
    – Να εισηγηθείτε ένα άλλο σχέδιο νόμου με ουσιαστικά, άμεσα υλοποιήσιμα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Κάντε πράξη τα λόγια του Πρωθυπουργού «… να κάνετε όχι όσα παιδιά μπορείτε, αλλά όσα θέλετε».
    Η Ελλάδα τα χρειάζεται αυτά τα παιδιά.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 06:03 | θαλασσινός Ιωάννης

    Αυτές οι αλλαγές είναι απαράδεκτες. Η Χώρα μας βουλιάζει από την υπογεννητικότητα. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν γιατί πρωτίστως οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από τους συνταξιούχους.Κόψτε από τους Υπουργούς, τους Βουλευτές, τους Νομάρχες, τους Δημάρχους, τους Διοικητές Οργανισμών, τους… τους… και αφήστε τους ήρωες Πολυτέκνους και τους Τριτέκνους ήσυχους.Ντροπή σας!!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 05:29 | dk

    Κύριε υπουργέ διαβάζω ότι θα αφαιρέσετε από το σχέδιο νόμο το πλαφόν των 40.000 για τη καταβολή των επιδομάτων! Είναι πρόκληση να παίρνουν τέτοια βοηθήματα άνθρωποι με μεγάλα εισοδήματα. Γνωρίζω οικογένεια με 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ που παίρνουν τα βοηθήματα πολυτέκνων!!! Αντί το 40.000 να το κάνετε 50.000 το καταργήσετε τελείως. Μια σωστή λογική τη κάψατε τη πρώτη μέρα τη διαβούλευσης. Η ελληνική κοινωνία κύριε υπουργέ δεν αντέχει άλλες προκλήσεις και λαϊκισμούς. Κρίμα …

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 05:06 | θοδωρος Σταματόπουλος

    ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ 40,000 MIKTA /14/6 ATOMA TO ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 476 ΤΟ ΑΤΟΜΟ , ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Κ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ;
    MAΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ 3000 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ Κ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΓΩΝ ΕΥΡΩ , ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ 5 ΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ
    Κ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Κ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΣΤΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;; ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ,

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 00:19 | Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος

    Κύριοι, κυρίες….δεν σας ψηφίσαμε για να μας κόψετε!!
    Κύριοι, κυρίες..μην ξεχνάτε το σύνθημα του πρωθυπουργού »Πρώτα ο πολίτης»
    Πρώτα ο πολίτης στην φάπα,
    Πρώτα ο πολίτης στον πόλεμο,
    Πρώτα ο πολίτης στην αφαίμαξη,
    Πρώτα ο πολίτης στην είσπραξη,
    Πρώτα ο πολίτης στην κρίση,
    Πρώτα ο πολίτης στην πίεση,
    Πρώτα ο πολίτης στο τέντωμα..
    Φτάνει πια….αυτό που θέλουμε….είναι
    Πρώτα ο πολίτης στην ευημερία,
    Πρώτα ο πολίτης στην παιδεία,
    Πρώτα ο πολίτης στην υγεία,
    πρώτα ο πολίτης στην νομιμότητα…
    Φτάνει πια….αυτό που θέλουμε…..είναι
    Να βρεθούν αυτοί που τα έφαγαν,
    Να βρεθούν που πήγαν τα λεφτά,
    να βρεθούν ποιοι φταίνε…..
    Αφήστε κάτω τις πολύτεκνες μητέρες……
    θα έπρεπε να σκιάζεστε και να φοβάστε…..,
    να φοβάστε και να σκιάζεστε για τον άνανδρο πόλεμο κατά των πολύτεκνων…
    Σας υπενθυμίζω ότι στο Σύνταγμα υπάρχουν άρθρα που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της πολύτεκνης οικογένειας στην ειδική φροντίδα από το κράτος: ‘Αρθρο 21 – (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
    1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
    2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
    5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

    Όταν νιώθω ότι πλέον δεν τελώ υπό την προστασία του κράτους, όταν πλέον δεν έχω ειδική φροντίδα από το κράτος, όταν πλέον η δημογραφική πολιτική δεν είναι υποχρέωση του κράτους….τότε και εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κράτος….
    Κρίμα…που όλο και περισσότερο βγάζετε από μέσα μου συναισθήματα οργής, μίσους, σκέψης,αγώνα, απεμπλοκής από χειμέρια νάρκη, ξυπνήματος, ανωτερότητας..
    Αλλάξτε τον νόμο, στηρίξτε την πολύτεκνη οικογένεια, στηρίξτε τις μανάδες που όλοι εσείς προέρχεσται από αυτές…
    Ντροπή σας!!
    Όχι δεν θα φύγουμε από την Ελλάδα μας!!
    Όχι δεν θα φύγουμε από την μάνα πατρίδα!!
    Όχι δεν θα ξενιτευτούμε!!
    Θα παλέψουμε με ότι νόμιμο μέσο διαθέτουμε για να αποτρέψουμε αυτό το κατρακύλισμα!!

    Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος
    Πολύτεκνος εκπαιδευτικός

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:18 | πετρος

    αυτα ειναι απαραδεκτα,και απορω που δεν εχετε καταλαβη οτι το προβλημα της υπογενητικοτητας ειναι πολυ σοβαροτερο απο το προβλημα της οικονομιας,(το οποιο εσεις δημιουργησατε με τις «λαθος» πολιτηκες σας 30 χρονια τωρα).σε μια χωρα η οποια γερναη και εχει κατακληστη απο αλοδαπους(ωπ κι αλλο λαθος δικο σας),η μοναδικη οχι ακτιδα αλλα λαμψη φωτος ειναι η πολυτεκνη οικογενεια η οποια θα επρεπε ανεξαρτητως εισοδηματος να επιβραβευετε με πολυ περισοτερα απο τα ψυχουλα που της πετατε τωρα γιατι αυτο που δινη μια πολυτεκνη οικογενεια στη χωρα ειναι ανεκτιμιτο δινη ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες, αυριανους φορολογουμενους,αυριανους οικογενειαρχες(με μεγαλη πιθανοτητα ξανα πολυτεκνους).κανατε πολλα λαθη(οι πολιτηκοι ΟΛΟΙ)μην κανετε κι αλλο ενα υποστηρηξτε την πολυτεκνη οικογενεια για την ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ Γ….ο εχω 4 παιδια και ζηλευω τον κ.Χαραλαμπο με τα 8,μπραβο σε ολους μας,και οσο πιο πολλα παιδια τοσο πιο πολλα μπραβο ειδικα στης μαμαδες.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:22 | ΚΩΣΤΑΣ

    Η ποτική της σημερινής Κυβέρνησης απο την εκλογή της μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται απο νομοσχέδια και μέτρα στα οποία δεν λαμβάνεται καθόλου μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες. Αφορολόγητο για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 400.000 Ευρώ, όσα και ένας άγαμος. Τέλος οι διορισμοί των πολύτεκων εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις ως αναπληρωτές των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα, όλοι μέσω ΑΣΕΠ, έτσι ώστε οι πολύτεκνοι που έχουν » απεριόριστο» χρόνο για διάβασμα να συναγωνιστούν με τους «συνομίληκούς» τους που μόλις τελείωσαν το Πανεπιστήμιο. Αφού δεν φτάνανε όλα αυτά η κυβέρνηση όπως είχε πει και ο Πρωθυπουργός θα πάρει τέτοια μέτρα ωστε να κάνουν όλοι όσα παιδιά θέλουν και οχι όσα παιδιά μπορούν και έτσι προχώρησαν στη θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος με πλαφόν το ποσό των 40.000 Ευρώ που πολύ απλά μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ακολουθώντας η κυβέρνηση μια καθαρά ειπρακτική πολιτική με περικοπές σε μισθούς, δώρα κλπ., συνεχίζει με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος θεωρόντας ότι μια πολύτεκνη οικογένεια με το κατώτερω πέντε μέλη μπορεί να αντεπεξέλθει στα δυσβάσταχτα οικονομικά της βάρη. Έχετε αναλογιστεί όλοι εσείς που θεσπιζετε αυτά τα πλαφόν που κυρίως μεγαλώσατε ένα ή δύο παιδιά τι σημαίνει για μια μεσσαία οικογένεια η ανατροφή των τριών, τεσσάρων, πέντε η και περισσοτέρων τέκνων της.Όλα τα βασικά έξοδα τριπλασιάζονται, τετραπασιάζονται κ.ο.κ. Απο την άλλη δεν θα ήθελα να χαρακτηριστούμε ζητιάνοι που ζητάμε ελευμοσύνη γιατί το ποσό αυτό που καταβάλεται ως πολυτεκνικό επίδομα μπορεί για τα δικά σας δεδομένα να είναι γελοίο αλλά για εμάς αποτελεί σημαντικό βοήθημα και η περικοπή του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Αν όμως πυστεύετε πως με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος θα εξοικονομίσετε «αρκετά» κονδύλια και η χώρα μας θα βγεί απο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται τότε να θυσιάσουμε το επίδομά μας, γιατί πάνω απο όλα πυστεύουμε σε αυτή την πατρίδα, που εσείς φέρατε σε αυτά τα χάλια που βρίσκεται σήμερα, εσείς που κυβερνούσατε χρόνια με σκοπό μόνο την καρέκλα και το προσωπικό σας συμφέρον. Όσα και επιδόματα να μας κόψετε εμείς θα προσπαθήσουμε να αναθρέψουμε γνήσια ελληνόπουλα με ιδανικά και αξίες. Το κρίμα όμως είναι ότι θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν και να εργαστούν σε αυτή τη χώρα που εσείς καταστρέψατε. Αλλά μάλλον σε μερικά χρόνια με τα «τεράστια» κίνητρα που δίνετε στους γονείς για την απόκτηση τέκνων, στη Χώρα μας θα υπάρχουν παιδιά απο όλες τις φυλές εκτός της ελληνικής. Ευχαριστώ πολυ.
    Ένας έντιμος φορολογούμενος πολίτης (για κάποιους ίσως βλάκας)
    Οικογενειάρχης με τρία παιδιά που ζει «πλουσιοπάροχα με όλες τις ανέσεις» με ετήσιο εισόδημα 45.000 Ευρώ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:54 | Σκιαδάς Γρηγόρης

    Αντί να ανατρέξουμε σε μεθόδους εξυγίανσης ενός πάσχοντα κρατικού μηχανισμού, της δημοκρατικής ηθικοφάνειας του πολιτεύματός μας και αυτών που τάχα είναι ταγμένοι για να το υπηρετούν ή να το προστατεύουν, οργανωμένα επιχειρείται μια καταστροφική εκστρατεία κατά της οικογένειας και κυρίως της πολύτεκνης. Ανήκει πιστεύω στην σφαίρα όχι του παραλόγου αλλά της σκόπιμης και οργανωμένης εκστρατείας κατά του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας όταν κάποιοι ορίζουν και αποδίδουν ιδιότητες κοινωνικών ομάδων με κριτήρια οικονομικά. Και τούτο είναι «φυσικό» για κάποιους οι οποίοι προκειμένου να «σώσουν» τους μεγαλοκαργαρίες που οφείλουν 24 δις ευρώ τιμωρούν βάναυσα την πλειοψηφία ενός λαού. Αυτή είναι η λογική της ληστείας και της ηθικοφάνειας ενός αποπροσανατολισμένου δημοκρατικού πολιτεύματος για το οποίο η ιστορία δεν θα χαριστεί. Εγώ ως πολύτεκνος αισθάνομαι ότι δίκαια μου αφαιρείται η ιδιότητά μου αφού πραγματικά το δικό μου εισόδημα μαζί με της γυναίκας μου ως δημόσιοι υπάλληλοι υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που δηλώνουν μερικοί μεγαλογιατροί, μελαγομηχανικοί ή επιχειρηματίες που κατά καιρούς αναφέρουν τα κανάλια. Τελειώνω με ένα ερώτημα – παρατήρηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς: Κύριοι έχετε αντιληφτεί ότι αυτά τα μέτρα είναι και από τα τελευταία που μπορείτε να απαιτήσετε από την πλειοψηφία του λαού; Και λέω τελευταία γιατί απλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να σας δώσουμε. Τι θα κάνετε μετά; Θα προσπαθείτε ακόμη να καλύψετε αυτούς που οφείλουν τα 24 δις ή αυτούς που πλουτίζουν από τις παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία;

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:51 | Αποστολίδης Δημήτρης

    «Λεφτά υπάρχουν»- υπαγωγή στο μηχανισμό στήριξης της τρόικα
    «Θα στηρίξουμε τους πολύτεκνους έτσι ώστε κάποιος να μην κάνει όσα παιδιά μπορεί, αλλά όσα παιδιά θέλει» (δήλωση του πρωθυπουργού 11/09)- περικοπές επιδομάτων πολυτέκνων
    Το δημογραφικό είναι ή δεν είναι πρόβλημα για την Ελλάδα; (κυρίως ασφαλιστικό και δευτερευόντως(;) εθνικό)
    Τα 150 εκαττομύρια ευρώ που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων θα σώσουν την Ελλάδα. Τα 24 δισ. που επιχειρήθηκαν να παραγραφούν, χωρίς καν να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε όχι.
    Μια οικογένεια με 10 παιδιά και εισόδημα δύο δημοσίων υπαλλήλων 40.500 μπορεί να ανταπεξέλθει πιο εύκολα από μια οικογένεια ελεύθερων επαγγελματιών με 4 παιδιά και 39.500 σύμφωνα με το υπουργείο «κοινωνικής αλληλεγγύης».
    Απλά αναρωτιέμαι ποια θα είναι η επόμενη ειδική «αποστολή» του «επιτυχημένου» υπουργού κ. Λοβέρδου. Όπως είπε και αυτοκριτικά ο πρωθυπουργός, «νύχτα θα φύγεται» και «θα σας πάρουμε με τις πέτρες».
    Δημήτρης Αποστολίδης, Παθολόγος, πολύτεκνος (με 4 παιδιά), ακόμη εντός επιδομάτων

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:57 | ενας «πλουσιος» πολυτεκνος

    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    1095/2001
    […]
    5. Επειδή, με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 εισάγεται το πρώτον περιορισμός στην χορήγηση των κατ’ άρθρ. 63 παρ. 1-4 του ν. 1892/1990 παροχών, υπό την έννοιαν ότι οι παροχές αυτές δεν χορηγούνται πλέον σε όλες αδιακρίτως τις πολύτεκνες μητέρες, αλλά μόνον σε εκείνες, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει το προσδιοριζόμενο από τις νεώτερες αυτές διατάξεις (άρθρο 39 ν. 2459/1997) όριο. Ο περιορισμός δε αυτός προβλέπεται μεν κατ’ αρχήν από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του νόμου, καθίσταται όμως συγκεκριμένος και εξειδικεύεται, εις τρόπον ώστε να καθίσταται εφαρμόσιμος, με την προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, αφού με αυτήν προσδιορίζεται η έννοια του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος, καθορίζεται ο τρόπος πιστοποιήσεως του ύψους του και θεσπίζονται συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του περιορισμού αυτού. Εν όψει τούτου, παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινομένη αίτηση η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, είναι δε ακουστοί κατ’ αυτής λόγοι ακυρώσεως αφορώντες την συνταγματικότητα του εν λόγω περιορισμού (πρβλ. Σ.Ε. 1792-3/1997 Ολομ.).
    6. Επειδή, το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «πολύτεκνες οικογένειες . . . δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους». Με την διάταξη αυτή, η θέσπιση της οποίας αποσκοπεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας (βλ. Πρακτικά Βουλής επί του Συντάγματος, Συνεδρίαση ΟΘ’/26-4-1975, σελ. 479, 486), παρέχεται μεν, κατ’ αρχήν, υπόδειξη προς τον κοινό νομοθέτη για την λήψη των καταλλήλων μέτρων φροντίδος υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, εξυπακούεται, όμως, ταυτοχρόνως στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, συμφώνως προς τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδος, άνευ αποχρώντος λόγου, στα πλαίσια της αυτής σχέσεως (βλ. Σ.Ε. 2773, 2778, 2781/1991). Εν όψει δε της αδιαστίκτου διατυπώσεως της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως αλλά και του προαναφερθέντος σκοπού της, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγον γενικωτέρου δημοσίου συμφέροντος (βλ. Σ.Ε. 2773/1991), δεν είναι, επίσης, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους. Η θέσπιση δε, ειδικώτερα, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή, εν όψει και του ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων.
    7. Επειδή, εν προκειμένω, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 63 του ν. 1892/1990 παροχές αποτελούν, λόγω του καθολικού των χαρακτήρος και της φύσεώς των ως χρηματικών παροχών, μέτρα με τα οποία, κατ’ εξοχήν, πραγματώνεται η κατ’ άρθρον 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών. Εν όψει τούτου, και σύμφωνα με όσα εκτίθενται στην προηγουμένη σκέψη, η θέσπιση, με το άρθρο 39 παρ. 1-3 του ν. 2459/1997, ανωτάτου ορίου ετησίου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεως για την χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στην εν λόγω συνταγματική διάταξη, αφού με τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα συνεπάγονται μείωση των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών (βλ. την 17/10/23-1-1997 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευσε την τροπολογία η οποία ψηφίσθηκε ως άρθρο 39 του ν. 2459/1997), εξαιρούνται τελικώς από την εκδηλουμένη με την χορήγηση των παροχών τούτων ειδική κρατική φροντίδα πολύτεκνες μητέρες, το ετήσιο εισόδημα των οποίων υπερβαίνει το θεσπιζόμενο ανώτατο όριο. Κατόπιν τούτου, και η επακολουθήσασα προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία, όπως εξετέθη, η χορήγηση των επιμάχων παροχών συναρτάται προς το εν λόγω ανώτατο όριο ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (λαμβανομένου, μάλιστα, υπό την έννοια όχι μόνο του φορολογουμένου πραγματικού αλλά και του τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς και του εισοδήματος που απαλλάσσεται του φόρου ή φορολογείται με ειδικό τρόπο), αντίκειται στο άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι, επομένως, βάσιμος ο σχετικός προβαλλόμενος λόγος ακυρώσεως. Αντιθέτως, αβασίμως υποστηρίζεται με το από 16-6-2000 υπόμνημα του Δημοσίου ότι η θέσπιση της ανωτέρω προϋποθέσεως δικαιολογείται συνταγματικώς από την ανάγκη ενισχύσεως των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, αφού, εκτός του ότι η κατά το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα αφορά, όπως προεξετέθη, όλους ανεξαιρέτως τους πολυτέκνους, πάντως ο αποκλεισμός των υπερβαινουσών το εν λόγω ανώτατο όριο εισοδήματος πολυτέκνων οικογενειών από την χορήγηση των ως άνω παροχών δεν συνεπάγεται, καθ’ εαυτόν, την ενίσχυση των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, εν όψει μάλιστα και της επερχομένης διά των επιμάχων ρυθμίσεων συνολικής μειώσεως των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών.
    […]
    Διά ταύτα
    Δέχεται την κρινομένη αίτηση.
    Ακυρώνει την Π3δ/οικ.1078/19-3-1997 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Προνοίας, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό.
    […]

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:49 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Παρακαλώ θα ήθελα να μου εξηγείσετε το σκεπτικό σας να προτείνετε αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας μόνο σε αυτούς που έχουν 40000€ και κάτω.Απο πότε η ιδιότητα του πολυτέκνου εξαρτάται από τα πόσα λεφτά βγάζει και όχι από τα πόσα παιδιά έχει;Ζούμε σε ένα καθόλα υπερκαταναλωτικό κόσμο που όλα τα ελεγχει και τα εξουσιάζει το χρήμα.Να εξουσιάζει όμως και την ιδιότητα του πολυτέκνου δεν είναι λίγο ακραίο;Θα έπρεπε δηλαδή να λέγεται «πολυχρήματος» αυτός που έχει πολλά παιδιά και είναι με 40001€;Ενώ αυτός που έχει 39999€ θα διατηρεί τον τίτλος του πολυτέκνου;Τι είναι επιτέλους η ιδιότητα τιμή χρηματιστηρίου;Ποιοί τα προτείνουν αυτά οικονομολόγοι ;Δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι στο χρηματηστήριο αλλά με τις προτάσεις τους προσπαθούν να γκρεμίζουν αξίες ,που κάποιοι ,λυπάμε που το λέω, δεν είναι άξιοι να ακουμπίσουν;Η πολυτεκνία Κύριοι είναι άθλος και έτσι πρέπει να την δείτε και όχι σαν χρηματηστήριο.Στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατία οι πολιτικοί που κατεβάζουν για ψήφισμα διάφορα άρθρα θα έπρεπε πρωτίστως να τα μελετούν καλύτερα και με πολύ περίσκεψη.Να σας πω ένα παράδειγμα.Εργαζόμενος στο χώρο εργασίας του λέγεται πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά και έχει εισόδημα 39999 € μικτά,ενώ ένας άλλος συνάδελφός του με 40001 € μικτά και με 12 παιδιά δεν λέγεται.Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι αυτός με τα δώδεκα παιδιά;Πλούσιος; Αποκλείεται γιατί έχει διαφορά εισοδήματος από τον συνάδελφό του μόνο 2€, αλλά 8(οκτώ)παιδιά παραπάνω.Σας τα λεώ για να δείτε σε τι κυκαιώνα πάτε να μας ρίξετε.Θα σας παρακαλούσα να δείτε με τον σεβασμό που απαιτείται, τους πολυτέκνους, για δύο λόγους 1)γιατί κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο έθνος(μας προστετεύει το ίδιο το σύνταγμα) και 2) γιατί είναι η μόνη πραγματικά παραγωγική και δημιουργική δύναμη σε αυτόν τον τόπο.Ο γράφων είναι πατέρας πεντε(5)παιδιών .Άρα γνωρίζω σε τι καθημερινό αγώνα βρίσκομαι,δεν παραπονιέμαι σε κανένα,τηρώ τους νόμους (εγώ και η σύζυγός μου είμαστε δημόσιου υπάλληλοι),δεν φοροδιαφεύγω,υπερβαίνω λίγο τα 40000€,είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου ,προσπαθώ να δώσω στην κοινωνία καλούς και άξιους πολίτες, αλλά βρίσκομαι δυστυχώς τον τελευταίο καιρό σε μια κατάσταση υπερβολικής απορίας:μέχρι σε ποιό σημείο μπορεί να φτάσει το μυαλό κάποιων για να διαλύσουν τις μεγάλες οικογένειες;Έχει τέλος η εφευρητικότητα ή η προχειρότητα κάποιων ;Δεν θέλω να ενοχλήσω ή να προσβάλλω δεν το κάνω συνήθως αλλά δεν ξέρω πως πρέπει πλέον να αμυνθω.Δεν είμαι της βίας και δεν πιστεύω η βια να λύνει τα προβλήματα.Παρακαλώ να τα διαβάσετε καλοπροαίρετα γιατί και εγώ καλόπιστη κριτική κάνω.
    Σας ευχαριστώ και να με συγχωρέσετε.
    ΧΡΗΣΤΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:11 | Κυριάκος Προκοπίου

    Κε Λοβέρδο, αφήστε και κάτι όρθιο σε αυτό τον τόπο! Από ένα γερασμένο πλυθησμό περιμένετε να ανορθώσει τη χώρα; Έλεος πια!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:24 | Μαρία Χρυσάνθου

    Εγινα πολύτεκνη μητέρα μόλις πριν 5 μήνες και νοιωθω περήφανη για αυτό. Σε χαλεπούς καιρούς η πολυτεκνία σημαίνει δύσκολος και ανηφορικός αγώνας. Μεγαλώνω όμως τέσσερα Ελληνόπουλα και νοιώθω βαθιά ικανοποίηση για αυτό.
    Μελετώντας το προσχέδιο νόμου οι σκέψεις μου είναι ότι μπαίνουμε εντελώς στο περιθώριο.Τον τελευταίο χρόνο το νιώθαμε σιγα σιγά ότι εκεί θα οδηγηθούμε. Εξαθλιωμένοι πολύτεκνοι των 39999 ευρώ.. Δύο μισθωτοί του δημοσίου έχουν λίγο παραπάνω από αυτό το εισόδημα. Λες και μπορεις αξιοπρεπώς να δώσεις ισάξια απαραίτητα εφόδια σε τέσσερα (ή παραπάνω) παιδιά πληρώνοντας δάνεια μεγαλύτερων σπιτιών, αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού για να χωράει η μεγάλη οικογένεια, φροντιστήρια και πολλά άλλα απαραίτητα…με 39999 ευρώ. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση φαίνεται ανακάλυψε στο πρόσωπό μας το ποιοι »φαγάνε τα λεφτά … » και έτσι μας έχει στοχοποιήσει και προσπαθεί να εξοντώσει ,το πιο υγιές κομμάτι του πληθυσμού.
    Θεωρώ απαράδεκτη την επιβολή χρηματικού ορίου για τον χαρακτηρισμό μιας οικογένειας ως πολύτεκνης. Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε και να αναζητήσετε τα έσοδα αυτά από αλλού. Μην μας εξαθλιώνεται άλλο… Ηδη το έχετε κάνει με κατάργηση πολλών κεκτημένων μας (μετεγγραφές, διορισμοί κ.ο.κ)

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:46 | Κώστας – Χριστίνα

    4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»

    Ερωτήσεις:
    α) Τι ακριβώς σημαίνει η φράση αυτή;;; Πλέον όταν κάποιος έχει εισόδημα > των 40000 ευρώ παύει να είναι πολύτεκνος;;;;
    Αυτό θα έχει επίπτωση και στις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων δημοσίων υπάλληλων;;; Δηλαδή όσοι από αυτούς ήταν αμετάθετοι λόγω πολυτεκνίας, πλέον, εάν ξεπερνούν τα 40000 ευρώ, θα μετατίθενται;;;
    β) Τι ακριβώς σημαίνει η φράση »δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ». Το εισόδημα να είναι μεικτό ή καθαρό 40000 ευρώ;;;;;;
    γ) Πολυτεκνικό αυτοκίνητο μπορεί να πάρει κάποιος όπως ίσχυε ή όχι;;;
    δ) Φέτος η σύζυγός μου εργάζεται με σύμβαση και το εισόδημά μας αγγίζει τις 30000 ευρώ καθαρά. Τί είμαστε; Πολύτεκνοι ή όχι;;;
    Ξέρει κάποιος να μας πει;; Του χρόνου τελειώνει η σύμβασή της. Τι θα είμαστε;; Θα ξαναείμαστε πολύτεκνοι ή όχι;;

    Κύρις υπουργέ:
    Μπορείτε, αν θέλετε πραγματικά να πράξετε έργο και να βρείτε τα λεφτά που λείπουν, να στραφείτε σε εκείνους που τα έχουν, όπως: off shor εταιρείες, εισοδηματίες που δηλώνουν 10000 ευρώ και έχουν 10 ακίνητα και 5 τζιπ και ανθρώπους που έφτιαξαν τα πάντα μέσα σε μια πενταετία.
    Εμείς ως πολύτεκνοι προσπαθούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να μορφώσουμε τα παιδιά μας και να δώσουμε καλούς καγαθούς πολίτες στο κράτος. Γνωρίζετε πλήρως και πόσα χρήματα παίρνουμε και από που τα παίρνουμε.
    Γνωρίζετε με σαφήνεια το μέσο κόστος διαβίωσης για μια οικογένεια με ένα, δύο και τρια παιδιά. Σαφώς γνωρίζετε και το μέσο κόστος διαβίωσης των πολυτέκνων τη σημερινή εποχή, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τα πόσα παιδιά έχουν.

    Επιτέλους πείτε μας ευθέως ότι πλέον αποτελούμε ανεπιθύμητη κατηγορία πολιτών και ότι είναι καιρός να φύγουμε από τη χώρα, διότι αποτελούμε ένα από τα μέγιστα προβλήματά της. Διαφορετικά, αν μας θέλετε δίπλα σας, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τα εισοδηματικά κριτήρια από την ιδιότητα του πολυτέκνου.
    Μετά τιμής
    Ένας από τους πολυτέκνους ή 40000 ευρώ
    Αρχίζω και παθαίνω κρίση ταυτότητας……………..

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:51 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΙΣΤΙΑΙΑ -ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΣΤΗ ΧΙΟ,ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘ. ΔΑΣΩΝ..ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ), ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ , ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ? ΤΙΠΟΤΑ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΗΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ , ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΡΑΝΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΥ ΠΕΙΤΕ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝ? ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ? ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ? ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:42 | Δημ. Φανάρας

    Το άρθρο 43 πρέπει να αποσυρθεί για τους εξής λόγους:
    1. Δεν είναι νοητή η σύνδεση της πολυτεκνικής ιδιότητας με εισοδηματικά κριτήρια. Η πολυτεκνία αφορά των αριθμό των τέκνων της οικογένειας. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να παύσει να θεωρείται πολύτεκνος επειδή αυξήθηκε το ετήσιο εισόδημά του κατά 1000 ευρώ;
    2. Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων έχει κριθεί αντισυνταγματική. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία θεωρώ πως δεν μπορεί να επανέλθει σχετική νομοθετική πρόταση, χωρίς να έχει προηγηθεί αναθεώρηση του Συντάγματος.
    3. Σε στιγμές μεγάλης κρίσης, όπως η παρούσα, πρέπει να γίνει η πολιτική επιλογή των αξιών της κοινωνικού ιστού που θα υποστηριχθούν, ώστε να υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα διεξόδου. Προσωπικά, εκτιμώ πως μία βασική σταθερά πρέπει να είναι η οικογένεια και ειδικά η πολυμελής (τρίτεκνη ή πολύτεκνη). Οι προϋπολογισμοί όλων των οικογενειών ήδη πλήττονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιδεινωθεί περαιτέρω η οικονομική κατάσταση των πολύτεκνων οικογενειών. Είναι γνωστές οι παράμετροι του δημογραφικού προβλήματος που επηρεάζουν το ασφαλιστικό σύστημα, την άμυνα της χώρας και γενικά το δυναμισμό της.

    Εάν τα παραπάνω επιχειρήματα δεν θεωρηθούν πειστικά και νομοθετηθεί ότι το οικογενειακό εισόδημα των 40000 ευρώ είναι επαρκές για την άνετη διαβίωση μιας πολύτεκνης οικογένειας, εισηγούμαι την εξής ρύθμιση:

    « Οι ετήσιες αποδοχές των μελών της Κυβέρνησης και των μελών του Βουλής των Ελλήνων δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 40000 ευρώ.»

    Με αυτή τη ρύθμιση ο πολιτικός κόσμος θα δείξει ότι έχει διάθεση να υποβληθεί σε θυσίες και να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους έλληνες πολίτες. Είναι απλό.