Άρθρο 43 Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής: «Σους πολύτεκνους, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1910/1944 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στην μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Για την χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί της οικογενειακής κατάστασης αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης»
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Τα επιδόματα παρέχονται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
6. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 11:10 | ΔΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριοι της κυβερνήσεως και Δεσποτάδες μας.
    Ως πολύτεκνος 9 τέκνων σας δηλώνω ότι δεν διαλανθάνει της προσοχής μας η επιχείρηση, επί οργανωμένου σχεδίου, διαλύσεως της Ελληνικής οικογενείας και μάλιστα της πολύτεκνης.
    Εμείς οι πολύτεκνοι μεγαλώνουμε την Ελλάδα.
    Εσείς, με τα νέα ΗΡΩΔΙΑ μέτρα σας, μικραίνετε και ταπεινώνετε την Ελλάδα.
    Δεν επήρατε είδηση ,εκεί στο Σύνταγμα, ότι ο τόπος μας ερημώνεται;
    Πώς ξεχνάτε ότι με βάση τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία, ο δείκτης γεννήσεων των Ελλήνων είναι 0,9 αντί του 2,4 που απαιτείται προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός και για να μην αλωθεί η πατρίδα μας;
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι φθάσαμε σε οικονομική κρίση τώρα από τις κυβερνητικές κακοδιαχειρίσεις και από την ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;
    Τώρα ανενδoιάστως τιμωρείτε τους αιμοδότες πολυτέκνους τους κυρίως βαστάζοντας τα κοινωνικά βάρη.
    Πώς ξεχνάτε το γεγονός ότι τα παιδιά μας φυλάνε εσάς, όπως και τα σύνορά μας;
    Η επιδεικνυόμενη φθονερότατα για την Πολύτεκνη Οικογένεια είναι αρκούντως αισθητή.
    Δεν διαλανθάνει της προσοχής μας και η εκκωφαντική βουβαμάρα της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που αναλίσκεται στο να συναυλίζεται και να διαβουλεύεται συνωμοτικώς με την Κυβέρνηση, προσβάλλοντας την ιερότητα και των κτιστών και των εμψύχων Ναών. Αντί να υψώσει σθεναρά φωνή συμπαραστάσεως στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και σε όλο τον λαό της για την επιχειρούμενη αδικία. Δυστυχώς αρκείται στο να στοιχίζει τους απόρους στα συσσίτιά της, μετατρεπόμενη σε οργανισμό προνοίας. Σκανδαλίζουσα με συμπεριφορές απάδουσες του πνευματικού της χαρακτήρος, (παραδικαστικά, Μητρ. Αττικής, Μητρ Λαρίσης,Μητρ. Μεσσηνίας Οικουμενιστικός συμφυρμός, οικονομικά σκάνδαλα, κ.α.) εκκοσμικευόμενη και οικουμενίζουσα.
    Αν τελικά επιβάλλετε τα ΗΡΩΔΙΑ μέτρα σας, θα μείνετε στην Ιστορία ως ζοφεροί μειοδότες και αυτούς ο Λαός τους καταχωρεί ως προδότες.
    Εμείς δεν ξεχνούμε τους δυνάστες μας, γιατί χάρητι Θεού θα έχουμε συνέχεια.
    ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
    ΜΕΜΝΗΣΘΕ ΟΤΙ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΥΡΑΣ

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 10:57 | Νώντας

    1. Αποσύρετε τα επίμαχα άρθρα 42, 43 και 44. Δε χρειάζεται να «υποχρεώνεστε» να ψηφίζετε νόμους – με πρόσχημα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία (οι ίδιοι) οδηγήσατε τη χώρα – για τα οποία την επόμενη μέρα δηλώνετε μετανιωμένοι. Απλά αποσύρετέ τα!
    Τα εφήμερα μέτρα που προτείνετε, αφενός δεν πρόκειται να αποδώσουν στο ελάχιστο σήμερα και αφετέρου υπονομεύουν το αύριο όλης της χώρας. Δώστε κίνητρα ώστε να αυξηθούν οι γεννήσεις νέων παιδιών∙ μια χώρα με υπογεννητικότητα δε έχει μέλλον.
    2. Πριν παρουσιάσετε ξανά τέτοιες προτάσεις, που υπό μορφή νομοσχεδίου, σας «πασάρουν» οι κρατικομισθοσυντήρητοι σύμβουλοι σας, κάντε ένα κόπο να τις διαβάσετε. Ούτε οι ίδιοι δε θα συμφωνήσετε με αυτά που προτείνονται. Και εν τέλει, εφόσον δεν ικανοποιείστε με τις προτάσεις των συμβούλων σας, «τιμωρείστε» αυτούς και εαυτούς!
    Πως;
    • Στρωθείτε στη δουλειά.
    • Αποφύγετε τον εύκολο δρόμο του πλιάτσικου και της αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων.
    • Δοκιμάστε το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με τους χρηματοδότες της Εξουσίας, απλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ήδη υπάρχουν!
    • Στείλτε τους συμβούλους σας να κάνουν καμιά πραγματική δουλειά και αξιοποιείστε το δυναμικό των στελεχών σας!

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 10:00 | ΤΑΣΟΣ

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΘΕΙΤΕ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ??? ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ.ΑΥΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΚΟΨΤΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΡΙΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΙΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΑΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.!!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ!

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 10:35 | λιτσα .Χ

    Είναι ντροπή να ζητάτε από της πολύτεκνες οικογένειες τις οποίες θα
    έπρεπε να προφυλάξετε, και να πληρώνουν με της μειώσεις των μισθών αλλά και με το κόψιμο των επιδομάτων. Εάν τον ελληνα πολίτη τον σφυροκοπατε μια με τις περικοπές μισθών και δώρων, τον έλληνα πολύτεκνο τον χτυπάτε δύο φορες γιατί θα υποστεί πέρα του παραπάνω και την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος. Είναι άδικο από μία κοινωνική ομάδα όπως αυτή των πολυτέκνων να ζητάτε τόσα πολλά.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 09:01 | χαραλμπος θεσ/νικη

    προσωπικά πιστεύω ό,τι τα επιδόματα πρέπει να αυξηθουν διότι είναι απαράδεκτα αλλά από κει και πέρα δεδομένης και της οικονομικης κρίσης προτείνω από πλευράς των πολυτέκνων μια σχετική υποχώριση ώστε να παραμείνουν τα επιδόματα ως έχουν. Οσο για αυτους που μας κυβερνούν έχω να πω ότι αν δεν στηρήξουν την πολύτεκνοι οικογένεια αυτό θα γυρίσει μπούμεραγκ στους ίδιους. πάντως είναι αδιανόητο πέρα απο τις μειώσεις των μισθών που έχουμε υποστεί να είμαστε εμείς που θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 09:29 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ……………………………………………………….

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 08:15 | Χ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Πριν έξι μήνες εξαπατηθήκαμε από την κυβέρνηση σας καθώς ξαφνικά το ΥΠΕΠΘ σταμάτησε τους διορισμούς των πολυτέκνων με τη ‘δικαιολογία’ ότι έτσι απειλείται ο προυπολογισμός του κράτους.
    Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το πρώτο χτύπημα έρχεται το δεύτερο ανατρέποντας για ακόμα μία φορά τον οικογενειακό μας προγραμματισμό.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

    Άμεση απόσυρση των άρθρων 42,43,44.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 07:05 | Ελένη Παπακωνσταντίνου

    ‘Εγινα πολυτεκνη πριν εξι μηνες.Θεωρώ μεγαλη ευχή και ευτυχία τα 4 παιδιά μου, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι τα παιδιά χρειάζονται – εκτός απο αγαπη,υπομονή-και χρήματα για να μεγαλώσουν σωστά.
    Δυστυχώς ανήκουμε στις 500 οικογένειες που εξαπατήθηκαν απο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της-ο οποίος έλεγε ‘ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ’- και έτσι έμεινα εκτός διορισμών, εφόσον το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε οτι ο διορισμος των πολυτέκνων απειλεί τον προϋπολογισμό του κράτους και οχι μόνο οτι και αν διοριστούμε θα πρέπει να διαλύσουμε το σπίτι μας για να παρουσιαστούμε στην ελληνική επικράτεια για το όνειρο ζωής μας που είναι μια σωστη οικογένεια και ένα σωστο σχολείο. Φυσικά αν διοριζόμουνα θα υπέρβαινα τα 40000 οπότε και ξερηζομένη και χωρίς καμία υποστήριξη.ΓΙΑΤΙ…….
    Μεταδυσκολίας μου πήραν το 2ο παιδί μου στο νηπειαγειο ως υπερ αρηθμο ενό δια νόμου το νηπειαγωγείο είναι δυετης φοιτησεις. ΓΙΑΤΙ………
    υπάρχει κανένας από εκεί μέσα στα υπουργεία που γράφουν τα νομοσχεδια να μπορεί να δει πραγματικά τα προβλήματα μας ως ελληνες και οχι μόνο ως κόστος. Δεν καναμε εμεις κακοδιαχείρηση, δεν εξαπατήσαμε κανένα ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ να την πληρώνουμε εμεις…..
    Και τώρα έρχεται το επόμενο χτύπημα στους πολύτεκνους με την ψήφιση του νομασχεδίου. Μάλλον το σχέδιο αφανισμού του ελληνικού κράτους προχωρά σε καλό δρόμο…
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ η ΕΛΛΑΔΑ θα αναγεννηθεί μονο με τα παιδιά της που σε λίγο καιρο δεν θα υπάρχουν!!
    Ζητουμε αποσυρση των αρθρων 42,43,44.
    Μας ζητάτε προτάσεις…… δώστε κοινητρα ουσιατηκά στους Έλληνες να κάνουν παιδία με αξιοπρέπια να τα μεγαλώσουν ΓΙΑΤΙ αλλιώς ΧΑΘΗΚΑΜΕ…..

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 07:11 | Αριστεα Λιναρδου Μπαλικτση

    Μεσα σεδιαστημα 9ετων ειχαμε την ευλογια να αποκτησουμε 4 γερα εξυπνα και ΚΑΛΑ παιδια. Αποκτωντας την πολυτεκνικη ιδιοτητα προ ετους, ταυτοχρονα καιαναπαντεχα χασαμε την εμπιστοσυνη μας στο Κρατος Δικαιου το οποιο με ιλιγγιωδη ταχυτητα αναιρουσε οσα το Συνταγμα μεχρι τοτε οριζε.Ανατρεπεται καθημερινα το ισχυον καθεστως στηριξης στους ανθρωπους που με προσωπικο ΑΓΩΝΑ ΘΥΣΙΕΣ αλλα και ΕΠΙΛΟΓΗ ανατρεφουν τους αυριανους μαθητες φανταρους μανες γονεις ενεργους πολιτες αυτου του λαου,του Ελληνικου κρατους.Νιωσαμε αμεσως μολις γιναμε πολυτεκνοι οτι χασαμε οχι μονο την αναγνωρισμενη αξια αλλα και την αξιοπρεπεια μας, επειδη οι αξιοτιμοι Κυριοι και Κυριες που λαμβανουν αποφασεις,μας αντιμετωπιζουν σα φορτιο που με καθε ευκαιρια ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ,σε καμια περιπτωση ομως δεν αυτουποτιμουμαστε,γιατι καποιοι καλυπτουν λαθη και κενα ετων ισως περισσοτερων της ηλικιας μου. Τα θεματα ειναι απλα και ξεκαθαρα και θα τα παραθεσω οπως τα εξηγω στον τριτο μου τετραχρονο γιο Σωτηρη. Για να καλυψουμε τις πρωτες αναγκες της οικογενειας μας ο μπαμπας και η μαμα πρεπει να εργαζονται αρκει βεβαια να μην τους στερειται η ευκαιρια εν μια νυκτι με την καταργηση του νομου 3255/2004 κι τωρα η μαμα να αναγκαζεται να σερνεται στα δικαστηρια φορτωμενη με επιπλεον εξοδα και αγχος για την εκβαση της υποθεσης και δικαιωσης της.Δε θα μαθω στους τρεις γιους και στην κορη μου να καταδεχονται ελεημοσυνης.Ισχυ των κοινωνικων κριτηριων ζητω στην Ελλαδα οταν σε αλλα κρατη χορηγειται μισθος στην πολυτεκνη μανα γιατι αντιμετωπιζεται ως εργαζομενη.Αντιθετα στην Ιστορικη και Ευλογημενη απο θεση Ελλαδα καταργουνται αυθαιρετα και απερισκεπτα διορισμοι καιεπιδοματα στερωντας στισ πολυμελεις οικογενειες δικαιωμα και δυνατοτητα αναπτυξης και εξελιξης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ να τεθει φρενο στον κατηφορο και συκεκριμενα επιθυμω αμεση αποσυρση των επιμαχων αρθρων 42/43/44και αντικατασταση τους απο διαμορφωμενες πολιτικες προτασεις που στηριζουν το ΜΕΛΛΟΝ τη ΖΩΗ την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 06:19 | Γιάννης

    Πολύτεκνος δεν είμαι αλλά νοιώθω έντονα ενοχλημένος που τα πενιχρά αυτά επιδόματα, αντί να αυξηθούν σε περιόδους οικονομικής κρίσης -που πλήττει και κυρίως τους πολύτεκνους- μειώνονται.
    Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε καταστάσεις αναβρασμού.
    Νομίζω πως θα έπρεπε η κυβέρνηση να πάψει συμπεριφορές του είδους αυτού διότι δίνει τροφή σε πολλά συνομωσιολογικά σενάρια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 01:39 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΥΡΑΣ

    Κύριοι της κυβερνήσεως και Δεσποτάδες μας .
    Ως πολύτεκνος 9 τέκνων σας δηλώνω ότι δεν διαλανθάνει της προσοχής μας οι επιχείρηση, επί οργανωμένου σχεδίου, διαλύσεως της Ελληνικής οικογενείας και μάλιστα της πολύτεκνης.
    Εμείς οι πολύτεκνοι μεγαλώνουμε την Ελλάδα.
    Εσείς με τα νέα ΗΡΩΔΙΑ μέτρα σας μικραίνετε και ταπεινώνετε την Ελλάδα.
    Δεν επήρατε είδηση ,εκεί στο Σύνταγμα ότι ο τόπος μας ερημώνετε;
    Πώς ξεχνάτε ότι με βάση των πραγματικών στατιστικών στοιχείων ο δείκτης γεννήσεων των Ελλήνων είναι 0,9 αντί του 2,4 προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός και για να μην αλωθεί η πατρίδα μας;
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι φθάσαμε σε οικονομική κρίση εδώ από τις κυβερνητικές κακοδιαχειρίσεις και από την ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΓΕΝΕΙΤΗΚΟΤΗΤΑ.
    Τώρα ανενδoιάστος τιμωρείτε τους αιμοδότες, τους πολυτέκνους τους κύριους βαστάζοντας τα κοινωνικά βάρη.
    Πώς ξεχνάτε το γεγονός ότι τα παιδιά μας σας φυλάνε όπως και τα συνορά μας.
    Η επιδεικνυόμενη φθονερότατα για την Πολύτεκνη Οικογένεια είναι αρκούντος αισθητή.
    Δεν διαλανθάνει της προσοχής μας η βουβαμάρα της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας που συναυλίζεται και συνωμότη με την Κυβέρνηση προσβάλλοντας την ιερότητα κτιστών και εμψύχων Ναών αντί να υψώνει σθεναρά φωνή συμπαραστάσεως στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, για τον λαό της, για την επιχειρούμενη αδικία αντί να στοιχίζει τους απόρους στα σισύτιά της, μετατρεπόμενη σε οργανισμό προνοίας.
    Αν τελικά επιβάλλετε τα ΗΡΩΔΙΑ μέτρα σας θα μείνετε στην Ιστορία ως ζοφεροί μειοδότες και αυτούς ο Λαός τους καταχωρεί ως προδότες.
    Εμείς δεν ξεχνούμε τους δυνάστες μας γιατί χάρητι Θεού θα έχουμε συνέχεια.
    ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    ΜΕΜΝΗΣΘΕ ΟΤΙ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΥΡΑΣ

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 01:31 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

    Από την σοσιαλιστική κυβέρνηση περιμέναμε να τιμήσει την πολύτεκνη οικογένεια.Αντ’αυτού όμως τιμάει και ενθαρρύνει τις ολιγομελείς οικογένειες και ίσως αργότερα και τις μονογονεικές οικογένειες.
    Ισως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζηλεύουν τις οικογένειες με πολλά παιδιά.Ζηλεύουν αυτούς που αντιστέκονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία δαπανώντας χρήματα για την μόρφωση των πολλών παιδιών τους και δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα.
    Ζηλεύουν τις οικογένειες που δίνουν πολλούς μαθητές στα σχολεία ώστε να βρίσκουν δουλειά και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί και να μην απασχολούνται στην παραοικονομία της παραπαιδείας.
    Ζηλεύουν τους γονείς που γεννούν όλα τα παιδιά που τους δίνει ο Θεός και δεν τα πετάνε στους υπονόμους των κρατικών νοσοκομείων.
    Ωστόσο, τα πλούσια προάστεια της Αθήνας έχουν γεμίσει αδήλωτες πισίνες. Η φορολόγηση και μόνο αυτών θα κάλυπτε πλήρως το σημερινό κόστος των πολυτεκνικών επιδομάτων.
    Κύριοι μην πειράζεται τα επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών, εάν θέλετε να αποδείξετε ότι είσθε Έλληνες πατριώτες και αγωνιάτε για την πατρίδα μας.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 22:04 | ΜΙΧΑΛΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΑ

    Κεντρικός στοχος αυτού του μηνύματός μας είναι η άμεση απόσυρση των άρθρων 42,43 και 44 του επίμαχου νομοσχεδίου.
    Μας είναι γνωστό οτι ανέκαθεν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν εχθρική και εκδικητική απέναντι στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα των πολυτέκνων. Συγκεκριμένα μας αντιμετώπιζε όπως η μητριά τα νόθα παιδιά της που θέλει να τα ξεφορτωθεί!
    Κάντε πολιτική λιτότητας, χωρίς κοινωνικές αναταραχές. Δεν βαστάει άλλο ο Έλληνας.
    Δίνουμε περισσότερα στην ελληνική κοινωνία απ΄ότι φαντάζεστε…
    Αυτά που παίρνουμε είναι ψίχουλα σε σύγκριση και με άλλες χώρες της Ευρώπης!
    Σας καλώ να σκεφτείτε και να αποφασισετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ στο ύψος των περιστάσεων.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 22:40 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ

    Θέτετε ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ για ν’ αναγνωρισθεί η πολυτεκνική ιδιότητα.
    Τόσο εσείς (σε συνέντευξή σας θέτατε όριο τα 100.000 ευρώ), όσο και ο ο κος Υπουργός Οικονομικών (έθετε όριο τα 70.00 ή 80.000 ευρώ) είστε ανακόλουθοι των λεγομένων σας;
    – Θα τηρήσετε την επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 21) για τους ΄πολύτεκνους;
    – Θα σεβαστείτε αποφάσεις του Στ.Ε, όπως την 2773/91;
    – Ο σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η υλική και ηθική εξαθλίωση και βλάβη των πολιτών με πολλά παιδιά;

    Ζητώ:
    – ν’ αποσυρθούν άμεσα τα άρθρα 42,43 και 44 του παρόντος νομοσχεδίου καθότι είναι αυθαίρετα, άδικα και αντσυνταγματικά.
    -να προστατευθεί η παιδική ηλικία και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του παιδιού, καθότι πλήττεται άμεσα από τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες.
    -ν’ αντικατασταθούν τα επίμαχα άρθρα με επίδομα 100 ευρώ ανά παιδί το μήνα.

    Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:10 | ΜΑΡΙΑ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42, 43 ΚΑΙ 44.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΓΑΠΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΑ;(ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ). ΤΕΛΙΚΑ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Η΄ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ;Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ – ΠΟΛΥΕΞΟΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΗΣΟΥΜΕ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:06 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του παραπάνω σχεδίου νόμου
    Αίσχος και ντροπή να προσπαθήτε να διαλύσετε την πολύτεκνη οικογένεια.
    Τους ‘γνωστούς – αγνώστους’ που έκλεψαν τι τους κάνατε?
    Γιατί μας διαλύετε και μας βρίζετε επειδή είμαστε πολύτεκνοι? Δηλαδή δεν μας αξίζει να ζούμε ευπρεπώς?
    Ζητήσατε φόρο ή που τα βρήκαν τα λεφτά κάποιοι …όπως για παράδειγμα ο Κος Τσοχατζόπουλος? Κάντε πρώτα κάτι εκεί καιο μετά σκοτώστε εμάς τον άμαχο πλυθησμό και τα γυναικόπαιδα….ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ….

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:01 | Α. Νατάσα

    Ζητώ την άμεση απόσυρση των άρθρων 42 και43 που μας ντροπιάζουν ως ανθρώπους και να τα αντικαταστήσουν με άρθρα που να μας υποστηρίζουν όπως μας αξίζει ως «ήρωες» της ελληνικής κοινωνίας.
    Οι πολύτεκνοι είναι το μέλλον αυτής της χώρας και όσοι δε το καταλαβαίνουν κακό του κεφαλιού τους.

    Υ.Γ.Καλώ όλους τους πολύτεκνους σε μεγαλύτερη συσπείρωση γιατί
    οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:42 | ΠΑΣΣΑΡΕΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    Είμαι μητέρα 4ων ανήλικων τέκνων και αδιόριστη εκπαιδευτικός.
    Αυτό που βλέπω είναι η παντελώς αδιαφορία του κράτους προς της πολύτεκνες οικογένειες. Προσπαθούν να φέρουν εντελώς αντιοικογενειακούς και ανθελληνικούς νόμους διαλύοντας την οικογένεια την πολύτεκνη και παροτρύνουν τους υπολοίπους ή να μήν παντρευτούν ή να μην κάνουν πάνω από ένα παιδί. Ειδικά σε εμάς τους πολύτεκνους αυτό είναι σαν να μας βρίζετε – κοροϊδεύετε κατάματα σαν να μας λέτε ότι καλά να πάθετε που κάνατε τόσα παιδιά! Αίσχος.
    Ζητάμε,
    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του παραπάνω σχεδίου νόμου δεδομένου ότι:

    Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου…

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).
    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    4) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:44 | billy

    Ντροπή και αίσχος,τοσα χρόνια προσπαθούμε και τώρα θέλουνε να πληρώσουμε και τα σπασμένα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:21 | Μαριαλένα Χ.

    Να σας κάνω και εγώ μία πρόταση Υπουργέ? Καταργήστε 100 ή 150 βουλευτές.Ετσι εξοικονομείται χρήματα και οχι καταστρέφοντας οικογένειες που προσφέρουν πολλαπλάσια απο εσάς στην Ελλάδα.
    Κάντε κάτι χρήσιμο για την Ελλάδα ρε ….

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 20:36 | Lambros S.

    Ασφαλώς και δεν υπόκειται στα μέτρα προνοίας, το επίδομα.
    Είναι καθαρά μέτρο σχέση έχον με το δημογραφικό.
    Βέβαια δεν ξέρω αν τους ενδιαφέρει τους σημερινούς πολιτικούς η Ελλάδα…

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 20:43 | ΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.
    ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.
    ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ, ΠΑΡΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΤΕ ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΠΟΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 20:04 | Γιώργος

    ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
    ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 20:28 | σοφια τσιγαρα

    μήπως μπορείτε να μας δείξετε τον τρόπο πώς να ζήσουμε τα παιδιά μας με 40000 μεικτά; όχι για πολύ, για ένα χρόνο μονο, να ζήσετε εσείς με τόσα λεφτά την οικογένειά σας καιμετά ελάτε να μας κάνετε τον μάγκα….

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 20:58 | Μελπομένη

    Όλοι οι γονείς αξίζουν το σεβασμό μας. Οι πολύτεκνοι γονείς αξίζουν και το θαυμασμό μας αλλά και την υποστήριξή μας.
    Οι νόμοι και τα άρθρα τους γίνονται για να στηρίζουν τους έλληνες όχι να τους κλονίζουν και να τους γκρεμίζουν.
    Τι σας κάνει να πολεμάτε το πιό γλυκό κομμάτι της πατρίδας μας;
    Αποσύρετε τα επίμαχα άρθρα… Λύσεις θα βρείτε, να είστε σίγουροι.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:11 | Δημήτρης

    Επιτέλους ας ξεκινήσουν την οικονομία από τους εαυτούς τους οι κυβερνώντες. Οι αποδοχές τους είναι αστρονομικά υψηλές για μια χώρα που έχει χρεωκοπήσει.

    Βλέπω νέα ζευγάρια χωρίς παιδιά, ή και με ένα ή δύο παιδιά να χωρίζουν συνέχεια. Οι άνθρωποι δεν νοιώθουν ο ένας τον άλλον. Η κοινωνία μας δεν είναι πια κοινωνία. Καταρρέει.

    Στις οικογένειες με καλλιεργημένους γονείς και πολλά παιδιά δεν υπάρχουν προβλήματα συμβίωσης. Υπάρχει ζεστασιά, κοινωνικότητα, σεβασμός στο διαφορετικό. Η προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας είναι μεγάλη και σε πολλά επίπεδα (κοινωνική συνοχή, εργασία, οικονομία-αγορά, στρατός, παιδεία – είμαι άνεργος εκπαιδευτικός, αλλά έξι χρονιές που έχω δουλέψει ωρομίσθιος έχω γνωρίσει πολλούς ανύπαντρους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο νέους αλλά και διευθυντές σχολείων· με ποιων παιδιά δουλεύουν όλοι αυτοί -)

    Δεν θέλουμε τα 44 ευρώ. Κρατήστε τα για να σώσετε την πατρίδα. Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά θέλω να υπάρχει πατρίδα να μπορεί να δίνει 44 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, όχι μόνο στους πολύτεκνους, αλλά και σε αυτούς με ένα και δύο παιδιά.
    Όμως σε λίγο δεν θα υπάρχει πατρίδα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:16 | Δημήτρης

    Με όλα αυτά που βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου, έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι υπάρχει πιθανότητα να τα έχω χάσει εντελώς.
    Αν αυτό δεν έχει συμβεί τότε σίγουρα είναι κάτι που έρχεται.
    Προγραμματισμός/προϋπολογισμός οικογένειας ?!…. μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτώ σοβαρά.
    Μοιάζω να χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Τι θα πρέπει να πω στα παιδιά μου μετά την πρωτοχρονιά ;
    Πρέπει όμως να κρατήσω τα οράματα που έχω, να τα μεταδώσω στα παιδιά μου, αν χάσω την αυτοπεποίθησή μου τότε χαθήκαμε οικογενειακώς, μήπως και εθνικώς ;
    Πρέπει να προσπαθήσω να δώσω σωστά οράματα και στα παιδιά που διδάσκω.
    Ναι, κάθε μέρα μπαίνω στην τάξη, το χαμόγελο το κρατάω καλά στα χείλη μου, τα οράματα μοιάζουν όμορφα στα παιδικά κεφαλάκια, αυτό μου δείχνουν τα μάτια τους όταν κρέμονται από τα λόγια μου.
    Μην μας στερείτε τα όνειρα, μην μας στερείτε την ζωή, δώστε μας κάτι για να προσπαθήσουμε περισσότερο. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να περιμένω να συμβεί……

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:39 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    Πονηρός ο κ. Υπουργός!!! Αποσύρει τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά για τις υπόλοιπες διατάξεις των άρθρων 42,43,44 ούτε κουβέντα… αυτό σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός …

    Πιο συγκεκριμένα :

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα το ποσό των πενιχρών 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.

    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).

    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης). Αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.

    4) Ακόμη, από τη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου, μέχρι ηλικίας 6 ετών, καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, επίδομα που ήταν μηνιαίως 44 ευρώ για κάθε τέκνο.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…

    Ίσως θα πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική των γειτόνων μας Τούρκων και να γίνουμε πιο διεκδικητικοί , αφού άλλωστε τα τελευταία 30 χρόνια βλέπουμε ότι μόνο η στάση αυτή αποδίδει…
    (Για παράδειγμα , δεν θα μου φανεί περίεργο αν αρχικά έρθουμε αντιμέτωποι με μία »αυτόνομη» Δυτική Θράκη που στη συνέχεια θα προσάρτηθεί από τη γείτονα χώρα…)

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Διεκδικούμε:για τα άρθρα 42, 43, 44 άμεση κατάργηση και ΑΥΞΗΣΗ 100 ο/ο σε όλα τα οικογενειακά επιδόματα που υφίστανται τώρα.

    Από το 2012 και κάθε επόμενη χρονιά αύξηση των προηγούμενων επιδομάτων κατά 5 ο/ο , ώστε να μην χάνεται η αγοραστική τους αξία.

    Κατάργηση των τελών κυκλοφορίας γιά όλες τις πολύτεκνες οικογένειες.

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ … ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:33 | ΚΩΣΤΑΣ

    αμεση αποπσυρση των αρθρων και υποσχεη για τη μη υπαρξη παρομοιων αρθρων

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:45 | ΠΑΝΩΡΑΙΑ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

    Σας απευθύνομαι προσωπικά γιατί ως σοσιαλιστής πρεσβεύετε ένα κράτος Πρόνοιας και Δικαίου.
    Δυστυχώς, κύριε Υπουργέ, τα άδικα και εξοντωτικά μέτρα που βούλεσθε να λάβετε κατά των πολυτέκνων δεν συνάδουν με αυτήν την ιδιότητά σας.
    Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι το εισοδηματικό κριτήριο σε έναν κρατικό μηχανισμό που δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή είναι ένα κριτήριο υποκριτικό και άδικο που θα επιτρέψει σε αληθινά έχοντες και κατέχοντες που πλην όμως καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις πένητων να εισπράττουν και…πολυτεκνικό επίδομα!!! Είναι παραλογισμός. Είναι εμπαιγμός της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας μας να μας προσδίδει ή όχι την πολυτεκνική μας ιδιότητα το εισόδημά μας!!! Αν επιμείνετε σε αυτές τις αντιεθνικές και αντικοινωνικές “αλχημείες” θα πρέπει να μας βρείτε νέα ονομασία που ετυμολογικά να συμβαδίζει με τη “νέα” μας ιδιότητα.
    Κατ’ ουσίαν ,όμως, δε θα πάψουμε να είμαστε οι Έλληνες πολίτες με τα πολλά τέκνα , οι αιμοδότες του ‘Εθνους που σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή δικαιούμαστε την αρωγή της πολιτείας.
    Δέχθηκα τους τελευταίους μήνες – παρόλο που δεν ήμουν συνδαιτημόνας με τον κύριο Πάγκαλο και δεν “τα έφαγα μαζί του” – να μειωθεί ο μισθός μου (ο πενιχρός μισθός του δασκάλου) και μάλιστα στην ίδια αναλογία με το μισθό του άγαμου ή του συναδέλφου με το ένα ή δύο παιδιά!!(Και να μην αναφέρω την ίδια επιβάρυνση με αυξήσεις αγαθών και Φ.Π.Α.). Και τώρα μου ζητάτε το επίδομα των 150 Εωρώ το μήνα (!) και αν το δευτερότοκο παιδί μου περάσει φέτος φοιτήτρια σε άλλη πόλη της Ελλάδας να το σπουδάσω εκεί (άλλα 1.000 Ευρώ το μήνα) γιατί σύμφωνα με το “αυτοκρατορικό” μας εισόδημα των 45.000 Ευρώ το χρόνο χάνουμε την πολυτεκνική μας ιδιότητα και άρα τη μεταγραφή!!!
    Κρίνετε ως φαίνεται, κύριε Υπουργέ, ότι αυτό (και ποιος ξέρει τι άλλο;) είναι το βάρος που μπορούμε να σηκώσουμε για “να βάλουμε πλάτη” στην υπόθεση της εθνικής χρεοκοπίας. Αναλύσατε, λοιπόν, τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας, ζυγίσατε την ποιότητα ζωής που πρέπει να έχει και συμπεράνατε κι εδώ ότι… “λεφτά υπάρχουν” και φτάνουν -μην πω και περισσεύουν!!!
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!
    Οι πολύτεκνοι είμαστε αξιοπρεπείς και έντιμοι οικογενειάρχες που αγωνιζόμαστε με θυσίες και στερήσεις να αναθρέψουμε και να μορφώσουμε τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου. Τα παιδιά μας αριστεύουν – ερήμην της πολιτείας – στηριζόμενα στις δυνάμεις τους, τη συνοχή και αρωγή της οικογένειάς τους.
    Αναλύστε, κύριε Υπουργέ, την προσφορά μας στο μέλλον της Ελλάδας. Ζυγίστε την ελπίδα για καλύτερη κοινωνία, οικονομία, πολιτισμό που πηγάζει μέσα από τις πολυδύναμες οικογένειες των πολυτέκνων. Δώστε μας την ηθική αποκατάσταση που μας αξίζει και την οικονομική στήριξη που έχουμε ανάγκη.
    Ένας Γάλλος φιλόσοφος είπε:”Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που δίνουν μία ελπίδα στους νέους”. Το μέλλον της γηρασμένης πια Ελλάδας μας και η ευδοκίμηση των όποιων θετικών μέτρων και αλλαγών λαμβάνονται σήμερα ανήκει στα παιδιά μας. Μην στερείτε την ελπίδα. Στηρίξτε τους πολύτεκνους να αναθρέψουν όσα παιδιά έχουν και δώστε κίνητρα για την ανανέωση του πληθυσμού μας.
    Μην παρασυρθείτε, κύριε Υπουργέ, από τη χίμαιρα της πάσης φύσεως κρίσης και συνδέσετε το όνομά σας με την υπονόμευση του Μέλλοντος μας.
    μητέρα τεσσάρων παιδιών

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:38 | ΚΩΣΤΑΣ

    Για να ζησουμε πρεπει να παλεψουμε,ενα μηνυμα της εποχης μας και της πατριδας μας,μια πατριδα που πωλειται,πωλειται με δοσεις και εκπτωσεις…Σε αυτη τη πατριδα που αλλο ισχυει σημερα και αλλο αυριο αρνουμαι να επιτρεψω αυτη τη φαρσοκωμωδια σε βαρος του απλου πολιτη που φυσικα δεν κανει παιδια για την επαγγελματικη του αποκατασταση αλλα επιζητα μια δικαιωση και μια λυτρωση απο την πολιτεια που στην τελικη του την χρωστα για ολους εκαινουσ τουσ κοπουσ που καταβαλλει…

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:10 | Δημητρης

    προσφατα αρχισα να πιστευω,πως το ελληνικο κρατος,θεωρει τους πολυτεκνους…τρομοκρατες.ΕΛΕΟΣ παιδια,δεν τα φαγαμε ΜΑΖΙ…Μεχρι και πανακριβα τελη κυκλοφοριας αντιμετωπιζουμε,για το ΕΓΚΛΗΜΑ να »τροφοδοτουμε» με ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες την πατριδα.Παρακληση προς τον ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗ,ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ? ΕΛΛΗΝΑ?προθυπουργο,να απομακρυνθει απο τη Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α !!!!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:32 | Σωτήρης Μπαιραχτάρης

    Αμεση απόσυρση των άρθρων 42,43,44 περαιτέρω ενίσχυση,στήριξη,φροντίδα,μέριμνα των τρίτεκνων-πολύτεκνων οικογενειών.
    Είναι ντροπή και μόνο που σκέφτηκαν να πλήξουν τις πολύτεκνες οικογένειες χωρίς μάλιστα να λάβουν υπ’όψιν τους το σύνταγμα,το προηγούμενο δεδικασμένο.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 18:57 | Βάσω Αναστασοπούλου

    Καλό θα ήταν κύριε Υπουργέ να αποσύρετε τα άρθρα 42- 43 -44. Το μόνο που θα πετύχετε με αυτές τις διατάξεις είναι να μεγιστοποιήσετε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας που ονομάζετε δημογραφικό. Πώς είναι δυνατόν στην τρίτη γηραιότερη χώρα του κόσμου να παίρνετε τέτοιου είδους απογοητευτικά και αποθαρρυντικά μέτρα; Μέτρα που θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση και εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας και παρα πέρα του ελληνικού πληθυσμού. Δεν αξίζει στην πολύτεκνη οικογένεια τέτοια αντιμετώπιση και είμαι σίγουρη ότι θα το λάβετε υπόψη σας. Ξανασκεφτείτε το και πράξτε ανάλογα…. Ευχαριστώ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 17:46 | Θεόδωρος Καρβουνίδης

    Ζητάω άμεση απόσυρση των άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις»..

    Η πολυτεκνική ιδιότητα σε μια χώρα με τις γνωστές γεωπολιτικές ιδιομορφίες της και με (υπο)γεννητικότητα 1,3 παιδιά, δεν μπορεί να ποσοτικοποηθεί είτε στο σύνολο της είτε στα επί μέρους σημεία της, ανεξαρτήτως «οικονομικών» και «άλλων» περιστάσεων.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 17:28 | ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ

    Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΥΤΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΗ.
    α)ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ.
    Β)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ Γ)ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 17:46 | ΝΙΚΟΣ Κ.

    Είμαι ένας από τους ‘ΤΥΧΕΡΟΥΣ’ που η κυρία υπουργός του ΥΠΕΠΘ δεν διόρισε γιατί δεν είχε ανάγκες.Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος και εγώ και η γυναίκα μου. Γιατί τόσο μένος κατά των πολυτέκνων; Τι αίσχος και τι ντροπή είναι αυτά τα άρθρα 42-43-44.Πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομήσουν.Να αποσυρθούν αμέσως.Μάλλον δεν θέλουν να κυβερνήσουν πολύ.-

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:52 | Άρης Παγουρτζής

    Καταθέτω πρώτα την πρότασή μου με αιτιολόγηση στο τέλος (την έγραψα και στην κατηγορία τριτέκνων, αφορά όμως και σε πολύτεκνους).

    Η πρότασή μου: σοβαρό επίδομα (π.χ. 500 ευρώ για τους πολύ φτωχούς) για ΚΑΘΕ τέκνο χωριστά (να αφορά δηλαδή τους πάντες, δίτεκνους, μονότεκνους, όλους!) κλιμακούμενο ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα: Για παράδειγμα:

    – με καθαρό ετήσιο εισόδημα 0-10000 : 500 ευρώ το μήνα ΓΙΑ ΚΑΘΕ τέκνο
    – το ποσό των 500 ευρώ να μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 10000 (δηλ. με 20000 ετήσιο να γίνεται 400 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο, με 30000 γίνεται 300 ευρώ, με 40000 γίνεται 200 ευρώ, με 50000 γίνεται 100 ευρώ το μήνα, και να μηδενίζεται στις 60000).

    Για σκεφτείτε το σας παρακαλώ, νομίζω ότι μια τέτοια πρόταση αφαιρεί όλα τα επιχειρήματα από αυτούς που προβάλλουν την αδικία του ενιαίου επιδόματος σε φτωχούς και πλούσιους (που πράγματι είναι αδικία), λύνει κοινωνικά προβλήματα, βοηθά αναλογικά αυτούς που έχουν πιο πολλή ανάγκη, και συσπειρώνει όλους όσοι έχουν παιδιά σε μια δίκαιη διεκδίκηση.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

    Η επιμονή στη διατήρηση επιδομάτων χωρίς όριο είναι εντελώς παράλογη. Δηλαδή ένας 3τεκνος ή και πολύτεκνος με 200 χιλ το χρόνο να παίρνει το επίδομα; Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα χρήματα στερούνται από άλλους που τα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη; Γνωρίζω από πρώτο χέρι (είμαι τρίτεκνος) ότι οικογένεια με 3 παιδιά μπορεί να ζήσει αρκετά καλά με 40 χιλ. το χρόνο, ας μην υπερβάλλουμε. Βέβαια αν θέλουμε 400 ευρώ για φροντιστήριο για κάθε παιδί (που αναφέρει μια κυρία στη συζήτηση των τριτέκνων), ε τότε δεν γίνεται. Το επίδομα δίνεται άραγε για να καλύπτονται οι ανάγκες σε φροντιστήρια ή ιδιωτική παιδεία; Τότε γιατί να μην παίρνουν και οι δίτεκνοι κάτι; Αυτών τα παιδιά δεν πρέπει να μορφωθούν ανάλογα; Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο νόμο; Δεν είναι παράλογο να παίρνουν επίδομα οι 3τεκνοι ή και πολύτεκνοι με εισόδημα 4000 ή και 5000 ή και παραπάνω το μήνα (αν δεν θέλουμε κανένα όριο) αλλά όχι μια δίτεκνη οικογένεια με εισόδημα 2000; Επίσης, καταλαβαίνω ότι αν ισχύσει το όριο των 40 χιλ. κάποιος που βγάζει 42 χιλ. θα αισθάνεται τρομερά γκαντέμης ή και κορόιδο που δήλωσε τα εισοδήματά του και θα έχει αρκετό δίκιο (και θα έχει και ΚΙΝΗΤΡΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ισχυρότατο). Η λύση σε αυτά είναι νομίζω αυτή που πρότεινα στην αρχή: γενναία επιδόματα για πολύ φτωχούς, που να μειώνονται ΣΤΑΔΙΑΚΑ ανάλογα με το εισόδημα.

    Μια γενική παρατήρηση: παιδιά, φτάσαμε ως εδώ γιατί μαζί με τα δικαίως κατακτηθέντα κατακτήσαμε και πολλά εντελώς παλαβά (δικαίωμα στα αυθαίρετα, μετεγγραφές πολυτέκνων και τριτέκνων ασχέτως εισοδήματος, μισθοί-ρετιρέ για κάποιους, κοπάνες ατιμώρητες για άλλους, φακελάκια ατιμώρητα, κάρτες εισόδου σε δακτύλιο, συντάξεις αναπηρικές-μαιμού, κ.ά. ων ουκ έστι αριθμός). Έτσι, οι κυβερνώντες βρίσκουν ως πρόσχημα τα πράγματι ακραία για να κόψουν και τα δίκαια. Δυστυχώς οι θιγόμενες ομάδες αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς να δέχονται τίποτε και φυσικά οι υπόλοιποι αδιαφορούν παγερά. Έτσι διαλύεται η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Φοβάμαι ότι αν δεν λογικευτούμε πάραυτα θα χάσουμε στο τέλος τα αυγά και τα καλάθια. Ας αναγνωρίσει κάθε ομάδα τα παράλογα προνόμιά της και ας δεχθεί να υπάρξουν δίκαιες και προπαντός σταδιακές ρυθμίσεις. Ας ζητάμε κάτι λογικό μπας και μπορέσουμε να δράσουμε συλλογικά και περισώσουμε κάτι.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:41 | ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    Προς τον
    Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    κ. Λοβέρδο

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ ,

    Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα

    Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να σας εκφράσω, ως πολύτεκνος αλλά και ως εκπρόσωπος πολύτεκνων οικογενειών ( μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Α. ) , τις αντιρρήσεις μας για το επικείμενο σχέδιο νόμου σχετικά με τις αλλαγές που αφορούν εμάς τους πολυτέκνους και την πρότασή μας για ακύρωση αυτού του σχεδίου.
    Η επιλογή της πολυτεκνίας εκ μέρους μας δεν πηγάζει από ιδιοτελή κίνητρα αλλά από πνεύμα προσφοράς και θυσίας και απαιτούμε από την πολιτεία να σταθεί αρωγός στα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών , καθόσον η προσφορά τους στην πατρίδα μας είναι τεράστια .
    Παρακαλούμε να αναλογιστείτε τις συνέπειες εφαρμογής του σχεδίου νόμου και να μην συντελέσετε σε μία αναίμακτη γενοκτονία με τα νέα μέτρα που αντί να βοηθήσουν την πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ,θα την καταστρέψουν σιγά – σιγά ( αλλαγή πληθυσμιακών ισορροπιών και δη σε ευαίσθητες περιοχές , μαρασμός ενεργού εργατικού δυναμικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω επιδείνωση του ασφαλιστικού μας συστήματος και τη δυσχερέστερη σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους , τον περιορισμό και την περαιτέρω ασφυξ�!
    �α της αγοράς με τη σχετική απώλεια εσόδων για το κράτος και εν κατακλείδι τον μελλοντικό κίνδυνο αφελληνισμού ) , κάτι το οποίο θέλω να πιστεύω ότι ουδόλως επιδιώκετε ( είτε προσωπικά , είτε καθ υπόδειξη ) .
    Παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην είστε εσείς αυτός που θα αφήσει ανοικτή την Κερκόπορτα που θα οδηγήσει στον μαρασμό της Πατρίδας μας.
    Επιπρόσθετα να λάβετε υπόψη ότι εκλέγεστε σε μια εκλογική περιφέρεια ( Β΄ Αθήνας ) στην οποία ψηφοφόροι είμαστε πολλοί πολύτεκνοι , άνθρωποι του μόχθου και με περισσή αξιοπρέπεια . Μην επιδιώξετε να θερίσετε αυτό που θα σπείρετε .

    Με τιμή

    ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
    Τραπεζικός Υπάλληλος
    Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Α.
    Τηλ. 6978944935

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:19 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:04 | Φωτεινή

    Δόξα τω Θεό έχω 5 πέντε γερά παιδιά 17,16,15,13,7 χρονών αντίστοιχα, νοιώθω να απειλούμαι άμεσα από το κράτος το οποίο οφείλει να με προστατεύει. Οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζουμε έναν ανεξήγητο κοινωνικό ρατσισμό από τους ανθρώπους που μας κυβερνούν(και όχι μόνο). Οικογενειακώς απαιτούμε να καταργηθούν τα άρθρα 42,43 και 44.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:18 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ

    Η σημερινή κυβέρνηση καταπατεί το Σύνταγμα

    Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την «ανακατανομή» των οικογενειακών επιδομάτων, του επιδόματος του τρίτου παιδιού, του πολυτεκνικού επιδόματος και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να ενισχυθούν δήθεν οι οικονομικώς ασθενέστεροι.
    Θυμίζω σε όλους ότι πέρυσι ο Πρωθυπουργός της χώρας σε μήνυμα προς την ΑΣΠΕ με αφορμή την ημέρα εορτασμού των προστατών των πολυτέκνων, είχε πει:<>!!
    Φέτος στο ίδιο μήνυμα ο ίδιος Πρωθυπουργός (εκτός κι αν άλλαξε και δεν το πήραμε είδηση),λέει:«…θα ήθελα να ξέρετε, να ξέρει κάθε γονιός και κάθε παιδί ξεχωριστά, ότι δεν προτίθεμαι να διαπραγματευτώ τα δικαιώματά σας. Οφείλω προσωπικά και οφείλουμε ως κοινωνία να ανταμείψουμε την πολύτεκνη οικογένεια για την προσφορά της, να τη στηρίξουμε, και να δώσουμε κίνητρα έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί ως θεσμός. …»!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ,με συγχωρείτε,αλλά είσθε αναξιόπιστος.
    Η Κυβέρνηση, ορμά εναντίον της πολύτεκνης οικογένειας δείχνοντας αφενός μεν τις αντιπολυτεκνικές της διαθέσεις προτιμώντας την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος της χώρας με την ανεξέλεγκτη είσοδο των μεταναστών και αφετέρου παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα το οποίο σε άλλες περιπτώσεις επικαλείται.
    Και για να γνωρίζουν οι τοπικοί Βουλευτές της Κυβέρνησης (γιατί θα κληθούν να ψηφίσουν για τα εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα των πολυτέκνων,εκτός κι αν…), τους παραθέτω τα παρακάτω:
    Ο κοινός νομοθέτης στο πλαίσιο της υπεροχής του Συντάγματος, οφείλει να νομοθετεί βάσει των συνταγματικών επιταγών, λαμβάνοντας ειδική πρόνοια για την ρύθμιση των επιμέρους ζητημάτων.
    Ειδικότερα το Σύνταγμα στα άρθρα 4 παρ.5 και 21 παρ.1,2 και 5 προβλέπει τα εξής:
    1. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    2. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
    3. Πολύτεκνες οικογένειες……έχουν ειδική φροντίδα από το Κράτος.
    4. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
    Από τις παραπάνω διατάξεις γίνεται σαφές ότι ο νομοθέτης οφείλει να λαμβάνει ειδική μέριμνα για την οικογένεια και ιδιαίτερα για τις πολύτεκνες οικογένειες.
    Το Σύνταγμα λοιπόν θα το αγνοήσουν οι Κυβερνώντες;

    Γκουντελάκης Παναγιώτης
    Αντ/δρος ΠΕνΕΠ
    Μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας
    5 ανήλικα παιδιά

    Σημείωση:Συγχαρητήρια στον πολύτεκνο Βουλευτή κ.Ροντούλη Αστέριο για τον αγώνα του-κόντρα στη Βουλή απέναντι στον Υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:31 | ILIAS

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΔΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:35 | Πετ. Γερ.

    Έτσι υλοποιείται η υπόσχεση του πρωθυπουργού για μη αποσπασματικές πολιτικές?
    -Είμαι αστυνομικός και μάλιστα στην πολυδιαφημισμένη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και μου έχει περικοπεί το 20% των αποδοχών μου…
    -Μας έχουν περικοπεί στα 400ε τα δώρα, για όλους, μόνο που κάποιος το ξοδεύει μόνος του(ανύπαντρος) και κάποιοι το μοιράζονται με άλλα 5-10 ή όσα να’ναι μέλη…δικαιότατη κατανομή!
    -Δόθηκε κίνητρο για αγορά αφορολόγητου οχήματος-με κόκκινες πινακίδες- σε ταλαιπωρημένες πολυμελείς οικογένειες, μήπως και χωρέσουν τα παιδάκια τους και εσείς το φορολογείτε(τέλη κυκλοφορίας)όπως τα Cayenne και τα υπόλοιπα πολυτελείας…δικαιότατο κι αυτό!
    -Για ελάχιστες μέρες πέρσι ΧΑΣΑΜΕ ένα διορισμό- όνειρο ζωής λόγω της περίφημης «μεταβατικής περιόδου» της κας Διαμαντοπούλου…
    -Έρχεστε κι εσείς τώρα να μας κάνετε περικοπές και στο τελευταίο ελάχιστο βοήθημα της πολιτείας προς τις ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ! Τακτοποιήστε μόνο τα θέματα των μεταναστών…
    -Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα? Μήπως να το πάμε αλα Κίνα και να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι κάνουν πάνω από ένα παιδί?
    -ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:55 | ILIAS

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).
    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    4) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:33 | ILIAS

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42,43,44.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΥΣΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΑΠΟΣΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:30 | Κώστας Αγγέλου

    ΕΛΕΟΣ! ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΣ! ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! Αν κάποιος διαβάζει την γνώμη των πολιτών σε αυτές τις διαβουλεύσεις ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΕΤΙΚΑ! Πάρτε τα πίσω πριν θρηνήσουμε ακόμη περισσότερο!

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΤΕ ΑΛΛΟ. Αν δεν θέλετε πολυτέκνους στην Ελλάδα πείτε το ευθέως. Διαφορετικά, δείτε τα θέματά μας αντικειμενικά! Διαβάστε τις αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις της ΑΣΠΕ, και ενεργήστε δίκαια!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:15 | ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Το δημογραφικό πρόβλημα, όμως, χωρίς την ιδιαίτερη και ευνοϊκή θέαση της τριτεκνίας, δεν επιλύεται. Ένας νέος νόμος για τους πολύτεκνους, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, σφαιρικό, διορατικό και άμεσα αποδοτικό, πρέπει να αναστρέψει την πληθυσμιακή γήρανση, κάτι που είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι υπαρκτικό ζήτημα κοινωνικής συνοχής. Συνδέεται αναπόσπαστα με τη Δημοκρατία και την αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Κράτους. Αποτελεί προϋπόθεση για τη διαιώνιση στον ιστορικό χρόνο ενός μοναδικού για την Ανθρωπότητα κοινωνικού και πολιτιστικού μορφώματος, όπως είναι το ελληνικό φαινόμενο. Ελπίζω η Κυβέρνηση, με τη βοήθεια και την πίεση όλων μας, να κατανοήσει την κρισιμότητα των καιρών και να πράξει αναλόγως. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.-

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:41 | Γιώργος Αγγελόπουλος

    Οποιαδήποτε μέτρα εις βάρος της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, πλήττουν την Ελλάδα. Στηρίξτε τους και με άλλες ενισχύσεις και προνόμια, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αν ΔΕΝ χρεωκοπήσει η Ελλάδα, θα το χρωστάει σε τέτοιους ανθρώπους – και τώρα και στο μέλλον.

    Αποσύρετε τα Άρθρα 42, 43, 44 ΑΜΕΣΑ!!!

    Η χώρα δεν βοηθιέται με δάνεια αλλά με ζωή. Σε λίγο θα μείνουν στην χώρα μόνο παππούδες. Είμαστε μια από τις μοναδικές χώρες στον κόσμο με πιο πολλούς θανάτους από γεννήσεις! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΑΥΤΟ ΛΥΣΤΕ ΠΡΩΤΟ!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:11 | Ευθυμία Ευαγγελοπούλου

    Με καλύπτουν απολύτως τα προηγούμενα σχόλια. Μόνο προσθέτω ότι πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το καθένα από αυτά αντικατοπτρίζει όχι μόνον τον συντάκτη του, αλλά και τα άλλα πέντε, έξι, εφτά, οκτώ και περισσότερα μέλη της άμεσης οικογένειάς του. Μην μας μετράτε ως πολύτεκνες οικογένειες. Μετρήστε μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ και μπορεί να μη μας βλέπετε στους δρόμους γιατί για μας το μεροκάματο μπορεί να είναι πολυτιμότερο από τους άλλους ή γιατί δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τα παιδιά μας ή να τα πάρουμε μαζί μας σε πορείες, αλλά είμαστε πολλοί. Εθελοτυφλείτε; Θέλετε μήπως να σας στείλουμε λίστα με τα ονόματά μας;
    Ξεκινώ λοιπόν από τη δική μου οικογένεια, η οποία είναι ολιγομελής: Νικόλαος, Ευθυμία, Ηλίας – Δαβίδ, Χαραλαμπία, Αναστασία, Γεώργιος. Το επώνυμο Σταυρίδη.
    Αποσύρτε άμεσα τα άρθρα 41-43 του νομοσχεδίου.